Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz d@minator #10900 üzenetére
Ez így azért nem teljesen korrekt....Ugyanis ilyenkor azonos ventivel kellene tesztelni. Bár a Xigmatek hűt a legjobban, de nem annyira halk...rádobsz ey S-FLEX-et és halk lesz. A TRU-n meg nem tudom mi volt, de Ott is lehet, hogy lett volna még benne erő, másik ventivel. De mivel mindegyiken cserélhető a venti, pont tök mind1. Esetleg még az lehet fontos, hogy melyiket lehet átalakítani 1366-ossá.
-
d@minator
addikt
válasz TazLeacher #10903 üzenetére
Tudom. Korábbi hsz.-emben meg is jegyeztem, hogy az 1kg-os Scythe Orochi gyengébb, mint a TX2. Itt meg veri a 120 Extremet [link] Na de valmiből ki kell indulni.
Criton: ahogy Gerisz is írta hangos ezért figyelmen kívül hagytam. Azokat sem írtam ki amelyek itthon nem kaphatók. Asszem a Xigmatec-et is csak itt a prohardveren találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Brenyo
tag
CM V10-et lehet kapni itthon?
-
d@minator
addikt
válasz d@minator #10900 üzenetére
Na igen kimaradt a Hyper Z600.
Első érték jelenti a zárójelben, hogy mennyivel hűt jobban (fokban) a TX2-höz képest a második, hogy mennyivel halkabb (dB) 150W terhelés alatt.Xigmatec S1283 (-13/-3)
Thermalright Ultra 120 Extreme (-11/-9)
Cooler Master Hyper 212 (-11/-8)
Scythe Mugen vagy Mugen2 (-10/-7)
Scythe Infinity (-9/-16)
Akasa Nero (-12/-14) nem kapható Mo-n.
Hyper Z600 (-12/-6)
Noctua NH-C12P (-8/-13)Viszlát:jó hozzá (ha a Q6600-hoz jó ). A többi is jó, a gyártói honlapon meg kell nézni a támogatottságokat.
[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
válasz d@minator #10899 üzenetére
Na ez a pöcök tört le az AC freezer 7 pro ventimről.
Felhívtam a boltot, azt mondták nagy valószínűséggel nem tudnak vele mit kezdeni. -
Haart
addikt
Hi érdekelne melyik a legjobb lga775 hütcsi ami már i5-re is jó lesz? Nézegettem cm-eket, vagy freezer xtreme rev.2-t. Vmi ötlet? Megköszönném.
-
Gerisz
addikt
válasz Viszlát #10907 üzenetére
Ha kiindulunk a 125W-os procikból amiket gyönyörűen lehűt akkor szerintem jó.
Nomeg a V8-at 180W TDP-ig ajánlja a gyártó akkor ez ventivel azt simán tudja.
Szétnéztem a külföldi fórumokon, de ott is a legtöbben víz, kompresszor és hasonló témákkal hűtik.
A Prolimatech Megahalems ugye i7-re lett fejlesztve, attól pedig nem sokkal marad el a Z600 (árban pedig ugye jelentősen olcsóbb) -
SalvadorLynx
aktív tag
A Cooler Master Hyper 212 rámegy am3-as foglalatra?
Melyiket érdemesebb venni a 212-est,vagy z600-at? -
Gerisz
addikt
válasz SalvadorLynx #10914 üzenetére
Jó rá! A z600 hűvösebb
-
elfelejtette
veterán
válasz Gerisz #10915 üzenetére
Jaja! Hűvösebb, ha jól szellőző házba rakja, vagy ha ventit tesz rá (alapból nem adnak hozzá)!
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Haart
addikt
A kérdés hogy órási javulás lesz-e ha lecserélem a hr-01-em egy Z600 ra?
-
samfishR
senior tag
hello
Nem tudtam hogy hova írjak, itt hátha yó lesz Ha új procira akarom rátenni a mostani tx2-t, akkor érdemes előtte átkenni, vagy elég az a paszta ami rajta marad? Ha át kell kenni, akkor előtte levakarjam a maradékot a hűtőről, vagy mehet rá az újabb réteg? . PhenomII 720 lesz az új proci. Remélem elég lesz rá a tx2
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Zoli1222
addikt
Én arra leszek kíváncsi, h milyen különbség mutatkozik majd ezek között:
hyper 212 + cm venti
hyper 212 + s-flex 1200
hyper 212 + cm venti + s-flex 1200
scythe ninja + s-flex 1200 + cm venti
Hétvégén rakok fel egy táblázatot szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Az lga775 meg a socket1156 ugyanaz vagy mi? Mert nagyon ugy nézem hogy nincs nagyon különbség felfogatásügyileg. Vagy rosszul látom?
-
Zoli1222
addikt
válasz d@minator #10928 üzenetére
Hmm. Azt hol tudom megnézni, h mennyit kap a venti? Vagy van rá progi amivel tudom szabályozni? Ha minden igaz, everest szerint 830 körül. Így a magok 48-46-42-42C-osak. Ha minden jól megy 1-2 napon belül itt lesz a ninja az s-flex-szel. Csak kicsit szívás, h szét kell kapni az egész gépet, ha le akarom cserélni a hypert.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
-
samfishR
senior tag
Mindhármótoknak kösz a segítséget, holnap fel is pattintom a hűtőt
-
-
d@minator
addikt
válasz Zoli1222 #10933 üzenetére
Most te automatán akarod szabályoztatni? Akkor ugye a lap hőre szabályoz tehát minden variációnál ugyanazt a hőt állítja be a lapod úgy, hogy hozzászabályozza a ventiket?
Henk: az Orochi ilyen sz@r? Azt gondoltam a méret a lényeg azaz a hőleadó felület nagysága. Az Orochié kisebb?
Haart: az Infinity az Mugen? Akor miért szerepel egy teszten belül mind a kettő? -
phq
csendes tag
Még korábban kérdeztem, hogy milyen hűtőt ajánlotok egy hardcore módon tuningolt CPU-ra és válasznak kaptam a Z600at ami kimondottan tetszik is azonban nem lesz gáz a méreteivel meg az 1kg tömegével? -.- nem vagyok jártas ilyen batál hűtők terén megmondom őszintén de érdekelne, hogy a giga MA790XT-UD4P lapom a 2oz-os vastagságával vajon képes e nem eltörni a súlya alatt
Másrészt tuti befér ez a north meg south bridge bordák közé?
When it's after 2 AM just go to sleep.
-
kisboxi
tag
Üdv!
Egy kérdésem lenne.
Adott egy 3700+SanDiego (általában alapon használva, néha tuning) ezzel a proccal mennyire birkózik meg egy Zalman CNPS7000B-AlCu?"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
Gerisz
addikt
-
kkrisi
senior tag
hello!
Most fogom lecserélni az eredeti hűtőmet egy AC freezer extrem-re az a kérdésem h a régi pasztát mivel tudom eltávolítani és hogy kell? (nem akarom elrontani)
-
Henk
veterán
válasz d@minator #10939 üzenetére
Nem biztos,hogy az Orochi szar,lehet az Achilles jó.
De tény,hogy a méretéhez és az árához képest gyengén teljesít.Persze számít a hőleadó felület,de azon olyan nagy a borda,hogy odáig a hő el sem jut így teljesen felesleges akkora borda.Így lehet,hogy egy 1/3 akkora hűtő is hasonlóan teljesít.Meg számít a lamellák sűrűsége meg a cpu-val érintkező talp felülete is.(a hdt ebben is nagy előny) -
phq
csendes tag
Jaj, a Z600 a maga 16 centi magasságával nagyon nagy lesz a házba. Nem tudom a plexi lapon lévő ventimet érvényesíteni és le kéne vennem. Tudtok ajánlani valami magasságra picit kisebb de ettől még atom coolert? Triton 81? vele szemezgettem eddig.
EDIT: Tesztekből ítélve elég gyatra
[ Szerkesztve ]
When it's after 2 AM just go to sleep.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest