Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Desmond
csendes tag
Halihó!
DFI Lanparty UT X58 T3eH8, Intel Core i7 - erre szeretnék valami durva hűtőt venni. Mit ajánlatok?
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. ASUS P8P67, Intel Core i7-2600k, G.Skill 2*4GB 1600MHz, Sapphire Radeon HD6970, Scythe Ninja 3, Samsung SyncMaster P2770HD.
-
opera11
tag
Üdv
A gyári Core 2 Duo E7300 CPU hűtő nagyon hangoskodik, szerintetek ez jó vétel lenne helyette?
Cooler Master Hyper Z600: 10k
1, vagy 2x: Noctua NF-S12-1200: 1, vagy 2*3kAz E7300-as procival elvileg passzív hűtőként is mehetne a Cooler Master Hyper Z600, mert a TDP-ja a megengedett alatt van, de azért az sem lenne rossz, ha a mostanihoz képest hűvösebb is lenne
A venti adatai meg:
1200 ford / 81 m³/h / 17 dB
Vagy az ellenállás használatával:
600 ford / 41 m³/h / < 6 dBÉlettartam: > 150.000 h kb. 17 év )
Szerintem a 17db teljesen vállalható, mert akkor már a videókari lesz a hangosabb, de ha nem, akkor levihető 6db-re
Azért majd kipróbálom szerintem passzívként is, aztán ha melege lesz, akkor kap ventit
Vicces aláírás helye
-
sz.j
nagyúr
Nándikánál pár hónapja volt 1366/775 Crossbow, ha jól emlékszem valami 3-4k körüli áron.
De most valamiért nem üzemel a honlapja.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Varoz
addikt
Üdv. Srácok!
4-5k körül vennék hűtőt egy Windsor-512 magos 4600+-os procira, szerintem egy kis tuning is lenne.A Freezer 64 Pro és a Hyper TX között vacilálok. Melyiket lenne érdemesebb megvenni.
A másik meg, hogy a Freezer topikjában sokan panaszkodtak arra, hogy a Freezer nagyon feszíti a lapot, sőt még volt akinek le is törte a kereten lévő füleket. Ez mennyire gyakori és előfordul-e a TX-el is vagy csak az AC-vel. És 2x1 pöckös a keret a lapomon, 2x3 pöcköc keretet hol lehet kapni, mert TTS-nél már nem lehet.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
vPhis
tag
Z600 vagy TR 120 True eXtreme vagymittoménmianeve
(venti nélkül melyika jobb)? -
Baboon
senior tag
Nagyon nagy gratula a Scythe tervezőknek!
Scythe Ninja 2 + S-flex 12cm 800 rpm (ennek 8db a hangja! = nincs)Emberek eddig egy AC 7pro hűtötte a C2D E2160 1,8 @ 2,8-at. 100%-os Terhelés alatt 70 fok volt úgy hogy nem volt fenn a gép oldala és 2000-et forgott a venti ergo volt hangja (mondjuk hangos nem volt)
Ezzel 50fok (9perc 100%-os terhelés után) úgy, hogy fenn van a gép oldala és 1 ház venti sincs a gépbe! Idle - 30 fokSzóval ilyet vegyetek.
Szerk: Ami rossz benne hogy istentelenül nehéz felerőszakolni az alaplapra. Legalábbis egy Asus p5e-re mert körbe van bástyázva hűtőkkel s alig lehet hozzáférni a hűtőtartó pöckeihez.
[ Szerkesztve ]
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
mcsabee
senior tag
Jónapot urak!
Ide lettem irányítva . Nos, a helyzet az lenne, hogy veszek nemsokára új masinát, és nem tudom, hogy a Phenom II X3 720-ra milyen hűtőt is tegyek. Tuning nem lesz (mert se időm, se kedvem, se energiám hozzá), így a cél az lenne, hogy halk legyen. Ha lehet 15 ezer forintot nem adnék ki egy hűtőért, nagyjából 5-10 ezer forint között kéne egy megfelelő léghűtés rá.
Stay a while and listen...
-
CHIPman
nagyúr
-
Brenyo
tag
Sziasztok!
Melyik a Mo-on kapható legjobb cpu hűtő (léghűtés) ? Ár lényegtelen
-
TazLeacher
nagyúr
Ja, van ilyen verseny? Q9550@4ghz
-
Baboon
senior tag
Egyébként ha az S-flex feleslegesen drága akkor:
Scythe Slip Stream, 800rpm
Ventilátor: 120 x 120 x 25mm
Zajszint: 10.70dBA
Légszállítás: 40.17CFM
Fordulatszám: 800rpm (±10%)2.000 Huf a modding-ba (mondjuk csak ott lehet kapni). Ennek még a légszállítása is jobb és a 10dba-t se hallani.
-
Grizzly87
csendes tag
Sziasztok!
Quad 9550-re keresek hűtőt. Mit tudtok ajánlani?
Jelenleg 3,2Ghz-en ketyeg és szeretnék valami csendes, de jó hűtőt, amit akár később egy i7 procira is át tudok varázsolni. Az ára nem kérdéses, szükség van rá, egyszer szeretnék vásárolni. Nem kell semmi csicsás led vagy ilyesmi, már csak azért sem mert nem is látszana.proc: Quad 9550
ház: Gigabyte Triton
RAM: OCZ reaper 1150 2x2GB (magasak)
Alaplap: Gigabyte ep45-DS3
Vga: Gigabyte 4870 1GB + AC TwinTurboAmit megtudtam tapogatni az egy Gigabyte G-Power II pro hűtő volt.
Tetszett,mert kialakításából adódóan a levegő a proci környékét is éri. (FET)
Viszont nem olvastam túl jókat róla tesztekben.Amiket eddig kinéztem:
-Noctua U12P
-AC Freezer Extreme
-Scythe Mugen 2
-Gigabyte G-power II Pro
-Thermalright Ultra-120 Extreme
-Xigmatek HDT-S1283
-Cooler Master Hyper Z600 (esetleg egy V8? )Előre is köszönöm a segítséget!
Az út ott kezdődik, ahol az aszfalt véget ér...
-
CHIPman
nagyúr
válasz Baboon #10823 üzenetére
A hűtő vásárlásánál nem gondoltam arra, hogy a Codegány ház keskenyebb, mint kellene
@Grizzly:Scythe Mugen2, AC Freezer Extreme, CM V8, esetleg CM Hyper212, de ez már nem annyira. Esetleg még a 12centis Noctua.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Baboon
senior tag
-
Baboon
senior tag
válasz TazLeacher #10829 üzenetére
jerico ne fáraszd magad semmilyen verseny nincs
Szimplán én beírtam mennyire örülök a hűtőmnek egy ph-s kollega meg rákontrázott hogy az ő olcsóbb hűtője is tudja ugyan azt.
Ennyi''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
Chosen
addikt
válasz Brenyo #10822 üzenetére
Hello!
Ez a jelenlegi legjobb hűtő: Prolimatech Megahalems
erre veszel egy S-Flex, Noctua , Englide ventit , és még halk is marad a géped
-
Zoli1222
addikt
A scythe ninja jobb a cm hyper 212-nél?
-
Zoli1222
addikt
És még erről is, mi a véleményetek: Revoltec Pipe Tower Pro
-
Brenyo
tag
válasz TazLeacher #10836 üzenetére
Én is csodálkoztam , de a venti miatt nem sajnos...
Asus M3A79-T DELUXE lapom lesz , ezen nagyon közel van a CPU és a memória egymáshoz , képek alapján a venti nélküli Z600 is rálóg úgy 2 memóriaslotra , hogy nem is lehet használni.
Namármost én mindenképpen szeretnék rá 2 ventit tenni , mennyire lenne hülyeség ha alulról fölfele menne a levegőáramlás? Tetejére tennék egy kifelé fújó ventit , a hűtő aljára és a tetejére pedig 1-et 1-et.[ Szerkesztve ]
-
Zoli1222
addikt
válasz TazLeacher #10839 üzenetére
És halkabb is?
-
TazLeacher
nagyúr
-
Brenyo
tag
válasz TazLeacher #10842 üzenetére
De az alulról felfelé elv működik (GPU ott melegíti a levegőt) ?
Vagy veszek egy thermalright ultra 120at , függőlegesen beteszem és akkor elférnek a memók. Mennyivel rosszabb a teljesítménye annak kb?[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Brenyo #10844 üzenetére
Hát ezekkel az új hűtőkkel annyira nem vagyok képbe, de szerintem a Thermalright TRU120 extreme még mindig benne van a TOP-ba, a mai napig az egyik legjobb (és az sem lehanyagolható, könnyű átalakítani 1366-ossá).
Amennyiben e felöl döntenél, keress meg. Úgy néz ki lesz egy eladó, de nem a sima, hanem a fekete változat, polírozva, jó állapotban, minden tartozékkal. Még nincs kint az aprókba, de szerintem 1-2 napon belül kint lesz.
-
Brenyo
tag
válasz TazLeacher #10846 üzenetére
Akkor miért válsz meg tőle?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Brenyo #10847 üzenetére
1. Nem az enyém (én szintén TRU extreme-et vettem, de csak jövő 7en kapom kézhez, azért árulom a Xigmatek hűtőt, ami szintén ku*va jó, de annyira jó áron volt a TRU, hogy nem hagyhattam ott)
2. A Black azért kerül eladósorba (haveromtól) mert úgy néz ki összejön egy ilyen. Ami bár nem olcsó, de annyira megy a haverom lapjához (fekete Asus lap full réz alaplapi hűtéssel és full réz ramhűtő), hogy dizájnban nagyon ott lenne, ezért hajlandó nem kis +pénzt rááldozni a dizájnra.
-
Baboon
senior tag
válasz Zoli1222 #10837 üzenetére
Ninja 1-et tuti ne vegyél. Olvastam tesztet Ninja 1 és 2 összehasonlításáról és kb 20%-kal jobb a Ninja 2. De amúgy nem kell S-flex, van vmi másik Scythe (Slip Stream 12cm 800rpm) venti ami 10dB mellett 40CFM-et tol.
Sztem én egy ilyen ventit 1x beleteszek a tápomba.
[ Szerkesztve ]
-
Baboon
senior tag
válasz TazLeacher #10848 üzenetére
Ez az izé majdnem 2 kiló Kiszakad az alaplapból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest