- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- moonlight115: Privát, oh!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
phq
csendes tag
válasz
kkrisi #10951 üzenetére
Szépen szerepel ez a AC, csak a kinézete nem nyerte meg a tetszésem
. Tudom nehéz eset vagyok de majd csak megtalálom a nekem valót. Apropó érdemes szétnézni zalmanéknál? Nagyon szép darabokat láttam ott csak az a kérdés letudnak a hűteni egy 3.8on pörgő phenom II 710et
-
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10528 üzenetére
Azon rajt van,de mondjuk a Xigma-n nincs és ha azt felakarja tenni akkor kell rá valami massza.Meg az xtreme-t is ha leveszed egyszer akkor a visszarakásnál már nem árt valami friss paszta rá.Amúgy simán lelehet törölni aztán mehet rá a friss.Mondjuk az MX2 az egyik legjobb paszta az első felszerelésnél azt még nem érdemes cserélni.
hajnalbros: próbáld a real temp vagy hw monitor progikat a hőfok mérésre,legfrissebb verziókat. -
Gerisz
addikt
válasz
kkrisi #10377 üzenetére
Hát én már írtam itt, hogy én lecseréltem egy Pwm-es AC ventire mikor volt Tx2-m és rosszabb lett mint volt (no nem jelentősen de számokban igen) Nekem a gyári ventit is vezérelte a lapom.
Biza kenterbe vágta, szerintem ott már nagyon elmentek a kinézet felé és a többit elfelejtették. A tudásukhoz képest pedig nagyon drágák! -
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10377 üzenetére
A tx2 talán egy hajszállal erősebb mint a 7pro,de ez adódhat abból is,hogy a legtöbb esetben a venti teljes fordulaton megy rajt.Ha teszel rá egy pwm-es ventit akkor lehet megszűnik az előnye,arról nem is beszélve,hogy akkor már jóval többe lesz.
De ahogy egy kolléga kifejtette egy másik topikban abból a pénzből már vehetsz egy freezer xtreme-t ami sokkal komolyabb hűtő és sokkal jobban jársz vele. -
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10110 üzenetére
Ne tegyél a Ninja-ra 2 ventit mert felesleges,1 elég rá.Meg előre 1 befújó,hátra 1 kifújó és ez így elég is,a táp is kifele viszi a meleget.Az oldalsó venti is lehet,hogy dísz lesz mert asszem pont a cpu hűtő felett van és akkor pont a lamellák lapjára fújja a levegőt és nem át köztük.Szerintem ez sokat így nem változtat a helyzeten.
MmDorian: Ő most a mini Ninja-ról beszél. -
-
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10059 üzenetére
Google a barátod.De látom BPFeri segített a keresésben.
Knilee: attól függ milyen árban szeretnél venni meg húzni akarod e a procit.Ha az alsó árkategóriában keresel akkor AC freezer 7pro.
Parameter: ár/érték arányban az egyik legjobb hűtő.Csak akkor gáz ha a lapod nem tudja vezérelni a ventijét(3 pin-es) akkor full fordulaton megy mindig,ami nem halk.Illetve régebben többen panaszkodtak rá,hogy egytörik a venti lapátja egy idő után.Bár az utóbbi időben nem hallottam ilyen panaszt,lehet csak egy rossz széria volt. -
BPFeri
senior tag
válasz
kkrisi #10059 üzenetére
AZ egy príma CPU hűtő.
itten megtalálod kérdésedre az összes választ, az ára - ha kapható - 12k körül alakul.
-
Henk
veterán
-
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10030 üzenetére
Azért szabályoztam mert 800-on még hallottam a hangját és nem akartam.Ha az 1600-os S egyáltalán leszabályozható 3,7V-ig akkor 500rpm körül menne.De nem tudom annak a ventinek mennyi fesz kell,hogy elinduljon még.Valaki egyszer tesztelte őket,hogy meddig lehet visszavenni,de már nem emlékszem.Most,hogy jobb idők vannak az én lapom is 44-47 fok körül van idle.Rákérdeztem,de azt mondták ez elfogadható.
-
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10027 üzenetére
Azonos fordulaton jelentősen halkabbak az S-ek és szerintem az élettartamuk is hosszabb.
Nekem az AC-k elött 800-as S-flex volt és szerintem halkabb volt csak azokat szabályozni kellett volna és én nem akartam előlapi panelt tenni a gépbe.Az AC-k vezérlését megoldja a lap így kényelmesebb és mivel 500 rpm-en mennek idle így ezek is elég halk működésűek.Viszont ahogy emelkedik a fordulatuk szépen jön meg a hangjuk.
Azt azért vedd figyelembe hogyha nagyon vissza vannak szabályozva akkor a légszállításuk is jelentősen csökken.
A Scythe-nek viszont az ára is megvan. -
-
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10022 üzenetére
Olyan 930-950rpm.Pontosan nem tudom megmondani mert gyárilag is megadnak +,- értéket amivel eltérhet a megadott fordulattól a venti.(általában olyan 100rpm,fel-le)
Minél nagyobb a max fordulata a ventinek annál magasabb lesz a min szabályzási értéke is az előlapi szabályzóddal.
Az xtreme a méretéből adódóan jobb teljesítményt nyújt és nagyobb venti is van benne. -
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10020 üzenetére
Ennek az AC ventinek a szabályzási tartománya 600-1500rpm.Ami azt jelenti,hogy 12V-on 1500rpm-en fog menni,ha szabályzod vissza akkor annak függvényében csökken a fordulata.De mivel a te szabályzódnál 7V a min amit tud így kb 900rpm-en fog menni a venti.Ha olyan szabályzód lenne ami mondjuk 5V-ig szabályoz akkor tudnád 600rpm-re visszaszabályozni.A ventik úgy működnek,hogy amekkora feszt adsz neki annak függvényében forog.Illetve van nekik egy indító fesz megadva min még elindulnak.Ha ez alá szabályzod őket akkor nem indulnak el,de ez az érték ventinként változó.
A pwm-es ventiknek is fix fordulatuk van attól függ hány V-ról működteted őket.A pwm csak azt jelenti,hogy egy bizonyos tartományon belül tudja őket a lap szabályozni automatikusan.Ezért van a 4. szál a csatlakozójukban,a pwm vezérlésnek.Ha érdekel,hogy pontosan hogyan is működik és mit jelent a pwm akkor keress rá. -
Henk
veterán
-
-
elfelejtette
veterán
Most nem akarlak megsérteni, de tényleg ennyire sajnálod levenni azt az oldalventit, hogy ekkora áldozatot hozzál a hűtési teljesítmény és a zajszint oltárán???
MOD. Ezekkel a hűtőkkel nincs sok személyes tapasztalat, mert nem vesz senki sem ilyen hűtőket, mivel ennyi pénzért sokkal jobbakat is lehet kapni... -
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
Arra a kis hűtőtoronyra gondolsz, ami a Ninja2 előtt van? Az egy Noctua NC-U6 chipset hűtő. Azért cseréltük le a gyárit, mert az eredeti 500-as FSB-nél már nagyon melegedett.
-
elfelejtette
veterán
Akkor az oldalventi pontosan a procihűtő alsó fele, és az alaplapon az északi-híd fölé esik.
Még mindig azt mondom, hogy inkább vedd ki az oldalventit. Egész csinos ventirácsokat lehet rakni a helyén maradó lyukba. -
-
Sdi
addikt
Az egy ilyen Zalmi, jelenleg csak az oldalventimet szabályozza és az aktuális fogyasztást méri.
-
Henk
veterán
Én nem tudom pontosan,hogy milyen magas a cpu foglalat,de elfelejtette kolléga azt mondta 7mm,a Ninja2 meg 152mm,tehát a laptól 159mm ha igaz az elmélet.A te mérésed szerint 160mm helyed van tehát marad 1mm a hp-ok és az oldalsó venti között ha minden mérés teljesen pontos.Ez elég így.Viszont ha valahol tévedés van akár csak 1mm akkor lehet,hogy össze fog érni a venti a bordával,bár ha befele fúj a venti akkor csak a kerettel és a lapátot még nem éri el.Viszont lehet,hogy rezgések keletkeznek így.De ez csak tipp nem tudom megmondani.
plejik: milyen árban gondolkodtál és mekkora hűtő fér el?Mondjuk úgy nézem jó széles házad van,abban nem lesz gond a hűtő magasságával. -
elfelejtette
veterán
Ha én a helyedben lennék, akkor nem tenném be a szabályzót. A procit hajtsd alulfeszelve, hogy abszolút ne melegedjen, a Ninja2-re ne tegyél ventit, első ventit tedd 5V-ra, a hátsót pedig a cpu-fan csatira. Így extra halk géped lesz.
(#9918) Henk: Igaz. Kb. 7mm-t kell rászámolni. És tényleg felesleges, mert megzavarja a házban a légáramlást... -
Henk
veterán
Ha a laptól 155mm a hely a ventiig akkor oda szerintem a Ninja nem fér be.A Ninja2 magassága 152mm és a cpu foglalat nem csak 3mm-re emelkedik ki a lap síkjából.
Amúgy meg az oldalsó venti semmit nem használ a Ninja-nak mivel a lamella lapjára fújja a levegőt és nem át köztük.
Az rendben van ha akarod használni az előlapi panelt,de akkor felesleges a pwm-es venti mert ez a funkció elveszik.Vagy később elképzelhető,hogy a lapról mennek majd a ventik? -
elfelejtette
veterán
Légy szíves pontosan kitölteni az adatlapod, úgy nem kellene tippelgetni.
Ha 2db ramod van, akkor teheted a piros slotokba, bár mint írtam, nem gond, ha rálóg a venti.
Ha nem húzod agyon a procit, akkor azt is megcsinálhatod, hogy nem rakod rá a Ninja2-re a ventijét, mivel az 3 tűs, hanem a hátsó házventit dugod be a cpu fan csatiba, így azt fogja szabályozni a terhelés függvényében. Havernál is így akartuk megoldani, csak a házventik is 3 tűsek, így maradtak a házventik fix 5V-on. Így most az E8200-as procija 3.2GHz-en terhelve 42 fokos. -
elfelejtette
veterán
Ha nincs hűtő a ramokon, akkor nyugodtan elfér a Ninja2-n a venti. És ha nem feszeled agyon a procit, akkor nem is kell rá. Elég, ha a házventik mennek. Ha a táp is a proci fölött van, akkor az és a hátsó házventi elegendő.
Amúgy a sárga-piros slotokba DDR2 kell, a zöld slot a DDR3 parkolója... -
sz.j
nagyúr
" intel core 2 duo e 8200 om van és 5,6ghz-t bírt maximum de nem járattam sok ideig a gyári hűtővel mert féltem h elszáll! majd talán a minininjával megpróbálom!"
"Érdekes" ..., E8200.es proci gyári hűtővel 5,6ghz ...
Esetleg egy képernyő-fotót is tudnál róla mellékelni?!? -
elfelejtette
veterán
Mivel a Ninja a ritkább lamelláival alapvetően passzív hűtés, ezért ha megfelelő légmozgás van a házban, akkor nem kell rá külön venti. A procit próbáltad már alulfeszelni? Vagy alapfeszen tuningolni? Csak mert havernál a gyári hűtővel is 56 fok volt 3.5GHz-en minimális plusz fesszel, a Ninja minivel ennél jóval hűvösebb lesz...
(#9867) Vasinger!: Brutál tuninghoz Mugen2, halk gépbe passzívan Ninja2. -
pszihó
aktív tag
A ház arra való, hogy szanaszét tákoljuk. Szerintem a jobb szellőzés végett.Egy régi gépem
Ez egy acorp toronyeredetiben és Műtét után.És ez a "Szar" házikó van most. De szellőzik is rendesen. És ez a konfig van benne:
Corsair TX650 ;
Asus P5K;
Intel Q6600(G0);
OCZ vendetta 2;
2X1GB Kingmax Mars DDR2 1066Mhz;
2X1GB CSX DDR2 1066;
Corsair Dominator Airflow;
Sapphire Radeon HD4870X2 2 GB GDDR5;
Samsung HD400LJ/7200rpm/8M sata2;
Samsung 401LJ/7200rpm/16M sata2;
WD5000AAKS/7200rpm/16M sata2;
Samsung 502IJ/7200rpm/16M sata2;
Lg dvd rom GDR8163b ide;
Lg dvd iró GSA4163b ide;
Asus VW195D;
rendszer hűtők: 1X12cm 5X8cm 2X6cm 2x4cm. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest