Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gallac
senior tag
Socket A-s lap kellene és ne Abit, milyet ajánlotok, nagyobb fejlesztésbe nem fognék, mivel csak net, zene, filmek, sulis cuccokra van a gépem, 2500+ Barton procim van.. szóval melyik a legjobb kiadott Socket A-s lap szerintetek??
[ Szerkesztve ]
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
nike_
addikt
AGP-sek közül az ASUS A7N8X-X-et tudom ajánlani.. Nekem 4 évig volt olyan és soha semmi gond nem volt vele.
-
nike_
addikt
Franc, 2x..
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni , hogy mennyire érdemes most így a jövőre nézve DDR3-as memóriára tervezni? Mert nézegettem egy konfigot :
Alaplap : Gigabyte P35-DS3
Proci : Intel Dual-Core E2220
Memória : Corsair Twin2X2048-8500C5D 2*1GB 1066Mhz
VGA : MSI NX8800GT T2D512-OCA "mag" nagyjából ez lenne , ez egy olcsó és egész jó konfig sztem (Egy 500W-os tápot hozzá minimum gondolom). Főleg játékra , filmre , tunning nélkül. Az alaplap a kérdés , válasszak-e olyat , ami már DDR3-at is elviszi és ha később (kb 1év múlva így szerintem) elfogadható ára lesz , memóriacserében gondolkodjak-e... Így előre. Vagy épp ez a konfig eselteleg későbbi DDR2 memóriabővítéssel kibír-e 2-3 évet nem hardcore (mindenfull) játékra és utána az egészet cseréljem? (És így zárójelben még azt sem tudom , hogy ezek a hardverek összeférnek-e , de ha jól néztem , igen)
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
nagyúr
Nem valószínű, hogy 1 év múlva túlzottan olcsók lennének a DDR3 modulok. Ha hasonló ütemben esik az áruk, mint a DDR2-es moduloké, akkor is legalább 2 évvel számolhatsz. Amikor anno megjelentek az első DDR3-as memóriák, a DDR2-esek átlagára még simán 40-50k körül voltak, és nézd meg most hol vannak. És ugye DDR4 modulok még sehol sincsenek, DDR2-t kb. utánad dobják, ezért kevesen váltanak DDR3-ra, márpedig amíg nincs nagy kereslet, nem készítik fel a gyártósorokat a DDR3 gyártásra, addig meg az áruk sem fog rohamosan csökkeni. Ettől függetlenül vehetsz kombó lapot, annyival nem drágább, hogy ne érje meg, de olvasd át a topicját, mire kell vigyelni a C-s deszkákkal.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MZsoltee
veterán
Nekem 1066os kingmaxjaim vannak és elégedett vagyopk velük. Ha majd 4 gigára bővítek akkor is maradok a kingmaxnál. Olcsó és tökéletesen működik 1100mhz-ig CL5ben és a CL4 et is viszi 800mhzig kényelmesen!
Szóval nekem megfelel, enyniért meg főleg!
Bocsi de találtam már helyben, ha mégse jönne össze akkor te leszel az első akit megkeresek!A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
macskatoke
csendes tag
Hello mindenkinek!
Épp egy lap csere előtt állok és azt akarom kérdzni tőletek, h egy Gigabyte 8800GT, 2x1024 Kingston ram és egy E4500 mellé mien P35 chipsetes vagy annál jobb lapot ajánlotok, ami kezeli a pci-e 2.0át is? Köszi előre is a válaszaitokat.
I'm the Master
-
sgergi
veterán
válasz macskatoke #7714 üzenetére
p35-ös nem pci2.0-ás. Az x38 már az, úgyhogy Giga x38-ds3 ajánlható. Bár ez a vidkari max 2%-kal lesz gyorsabb, de lehet, hogy semennyivel sem.
-
macskatoke
csendes tag
Akkor nem éri meg gondolom És milyen p35öst tudnál ajánlani vagy egyéb mást ami jol menne hozzá? Overclockra és gamer gép lenne elsősorban
I'm the Master
-
nagyúr
válasz macskatoke #7716 üzenetére
Az E4500 már fix?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
sgergi
veterán
válasz macskatoke #7716 üzenetére
Gigabyte p35-ds3r, ha komolyabb tuning lesz, akkor p35-ds3p. De az x38 is jó, ha olcsón hozzá tudsz jutni, amúgy nem éri meg a plusz pénzt szerintem.
-
cabii
tag
sgergi: Hali, azt hiszem, mostanában Te vagy itt a legaktívabb hozzáértő. Elolvastam pár oldalt visszafelé, és nem igazán tudok dönteni. Én egy 4500 -as proci mellé MSI 8800GTS OC-t néztem ki, valami rammal, és eredetileg egy msi neo alaplapot, P35 vagy nvidiás chipsettel. Aztán a topikban olvastam, hogy ezek az alaplapok hajlamosak rendszeresen újraindulni. Ezért gondolkodom egy asus p5k -s alaplapban. De a hozzászólásaidat olvasva, Te a Gigabytet favorizálod. Kicsit elbizonytalanítottál. Elsősorban játékra szánom a gépet, de a stabil, és megbízható működés sokkal fontosabb számomra, mint a tuning, és a sebesség. Ez esetben is a gigabyte-t ajánlod? én 20 alatti alaplapokat nézegettem, érdemes-e keresgélnem, vagy ha stabil hátteret akarok, akkor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni? Nem nagyon akarok pár éven belül hozzányúlni fejlesztés kapcsán /jelenleg egy 1700-es celeronom van, és nagyon nem zavar/ Előre is köszönöm a válaszod
Üdv CabiLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
sgergi
veterán
Msi-t és nvidiás chipsetet szerintem feletsd el. MSI nem túl jó mostanában, nforce melegszik, és ha nem kell sli, akkor nem ajánlom.
Asus p5k és Giga p35-ds3 marad. Az Asus gyengébb több területen is(melegedés, memória, tápellátás stb), ezért én Gigabyte p35-ds3-at mondok (20k alatt kapható). Ha nem tuningolsz, akkor egy nagyon stabil lapod lesz, ha tuningolsz akkor is. Az újraindulgatás akkor van, ha valaki nem stabilra lövi be a rendszerét, tuning nélkül, vagy stabil tuninggal szerintem a legmegbízhatóbb lap.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Ha nem akarsz tuningolni akkor az msi, asus is jó. Persze annyi pénzér kapsz is kapsz gigát amiben ott szunnyad az erő. [link], [link], [link], [link], [link]. Ha a proci nincs még meg akkor egy 7200 erősen javallott. Mert teljesítményben jelentősen obb és minimálisan drágább. [link]
Amd - Radeon - Ryzen
-
sgergi
veterán
Gyuri27 ajánlatát vedd figyelembe, ha nincs meg a proci, akkor legyen helyette e7200, az e4xxx nem a legjobb ár/érték mutatójú proci. Persze, tuning nélkül jó a 800-as ram, cl4-eset nézzél. Vidkarit másik topikban, ahhoz nem tudok hozzászólni.
Őstag lettem
[ Szerkesztve ]
-
cabii
tag
válasz Gyuri27 #7725 üzenetére
sgergi: gratula, és köszi. kicsi tuning esetén érdemes 1000-es ramokat vadászni? a végén még kedvet kapok hozzá Gyuri27 -től kapott cikkek olvasása után
Gyuri: én egy másik bolt kínálatát néztem, és ott még sokkal többe került a 7200-as, azért nem vettem figyelembe. nagyon köszi!Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
-
nagyúr
-
cabii
tag
okokok az első tuningom a 16MHz-es 286-osom 20MHz-re való húzása volt... Nem idegen a téma, csak kicsit kijöttem a "gyakorltból" pár év/tized/ alatt Köszi, akkor beadom a derekam a Gigabyte re. Mégegyszer köszönöm Nektek a gyors, és szakszerű válaszokat!
a Legjobbakat
CabiLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a gépem és ebben kérném a segítségetek! Az alaplap ill. proci terén nem tudok dönteni, sőt még azt sem tudom hogy Intel vagy AMD. Az általam kinézett párosok a következők:
-Intel: Gigabyte GA-73PVM-S2H és Intel E2180 CPU
-AMD: Gigabyte GA-MA78GM-S2H és AMD BE-2350 CPUAmi fix: min 2GB RAM és egy satás HDD
Játszani már nem játszom, inkább csak net, letöltés, film, ilyesmi, szóval elég az integrált vga. Ja, és jó lenne közelebbi ismeretséget kötni a Vistával, azt azért bírja el! És még annyi hogy legalább 2 évet menjen el!
Bármilyen javaslatot szívesen fogadok! Segítségetek előre is köszi!Üdv: Z
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
Ismét nagyot alakítottál hsz. gyűjtőkém
Direkt írja, hogy jó neki az integrált videókártya, erre Te mit csinálsz?Ajánlasz neki egy drágább lapot amibe ráadásul még Vga-t is kell venni.
Gratulálok.
Engem nem érdekel Te mennyi pénzt dobsz ki az ablakon de más pénzével ne szórakozz, légyszíves.
-
sgergi
veterán
Szerintem az AMD-s konfig korrekt, ha nem akarsz tuningolni. Alaplap jó amit írtál, a procit viszont cseréld. Azt a típust amit néztél már ki is vonták. Helyette inkább legyen egy Athlon X2 4450e, ugyanannyiba kerül, ugyanannyit fogaszt. Vagy kicsit erősebben ott a 4850e, ami nagyon jó választás lehet, már 17k-ért kapható.
Vistát meg nem biztos, hogy erőltetni kell, de menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
-
South Velen
addikt
válasz macskatoke #7736 üzenetére
Csak 1 MB-vel több az a cache.
-
MZsoltee
veterán
válasz macskatoke #7736 üzenetére
Hát erre nem vennék mérget Sztem nem fogsz észrevenni semmit alapórajelen, talén ppicit tovább fogod tudni húzni, ennyi.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
duplaa
tag
Hi all!
Most tervezek új gép vásárlást. A gép egyaránt kellene játszani, és dolgozni is. A következő lenne a konfig kb.:
Proci: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz BOX Quad Core
Memória: Corsair vagy Geil 2 Gb (2x1 Gb KIT) -> sebesség az alaplaptól függően 1066 (CL5) v. 1333(CL9)
Táp: FSP BlueStorm2 500W
Alaplapnak Asust gondoltam, eddig az volt, nincs vele gond, úgyhogy megint azt néztem ki. Csakhát persze van kettő is, ami tetszik:
P5K-PRO -> 25KP5K3-DELUXE -> 33K
megéri a deluxe-os a +8K-t? Mondjuk a deluxos sokkal szebb. Igaz nem fogom nézegetni úgysem.
Mindkét alaplaphoz oda van írva, hogy ATI CrossFire Technology. Igaz, hogy nem fogok 2 kártyát tenni a gépbe (annyi pénz már nincs), de ez azt is jelenti, hogy az alaplap jobban szereti az ATI kártyákat? Mert egy 8800GT-t néztem ki magamnak (bár még azt sem tudom pontosan, hogy milyet)
Éder mester vajon mit haluzott a sok faragasztótól? Pumuklit?!
-
nagyúr
A 8k-hoz még azt is vedd hozzá, hogy a DDR3 minimum a DDR2 kit duplájába kerül, ellenben jóval lassabb lesz sebességben, mivel az 1333 (cl9) a DDR3 legalja.
Az, hogy egy lap CF-es, szimpla karis rendszernél nem jelent semmit.
-
nygma
addikt
Szvsz P5K Pro jó lesz...vagy esetleg egy [GIGABYTE GA-EP35-DS4]...
Mindkettő lappal gond nélkül fog menni ATI és nVIDIA kártya egyaránt...
8800 GT-re mennyit szánsz maximum?
[ Szerkesztve ]
-
M3oH
addikt
Sziasztok!
15-max20k kornyeken milyet lapot ajanlatok Intel(c2d4600) ala?
Thx -
MZsoltee
veterán
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest