Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
Erre valaki esetleg?
-
noky_x
csendes tag
válasz Fasten #20399 üzenetére
Hello
Ahogy nezem nagyjabol ennyi a kulonbseg, meg, hogy az FX550 Leica optikas, egy kis elteres a zarsebessegnel-tartomanynal, az FS10 mar kezeli SDXC kartyakat valamint kb 30.000,- Ft-tal dragabb az FX550.
Tesztkepek az FX550-nel: [link], [link], [link], [link], [link].
Ha nem nyitna meg a kepeket, akkor innen meg tudjatok nezni: [link][ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz noky_x #20403 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni, tavaly már nézegettem, jó kis gép, volt aki vett is és elégedett vele, csak talán nem mindegy, hogy hol veszik, mert lehet nem lesz rajta magyar menű. /Nekem mondjuk az nem tetszik benne, hogy az exponáló gomb, és a módválasztó fordított helyen van./
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz benvolio #20400 üzenetére
Jah, árban én sem találtam olcsóbbat...
Panasonicot is most néztem, de a beépített aksi miatt nem nyerő, illetve kisebb a zoom. Remélem a 2100HD-ban nem csalódok.
Ma megveszem, kipróbálom, s megírom a tapasztalatokat.Egy régi HP 635-ösöm van, amit szeretnék kiváltani vele. Ott a 3x optikai zoom nem volt elég szinte semmire sem.
-
petramama
csendes tag
Sziasztok! Hű mennyit irtatok! Tegnap elmentem az electroworld-be és ott a canon-t ajánlották a nikonnal szemben mivel csak amatörködni kéne. Viszont nem fémvázas, mondjuk ez lehet nem olyan orbitális probléma. Ma megnézem máshol is, és vagy a canon xs120 lesz vagy a pana, valami alapján majd eldöntöm.
nagyon köszönöm, és jövö héten majd beszámolok rola nektek hogy milyen.
sziasztok!
Eszter -
petramama
csendes tag
panasonic TZ6! mit szoltok? ez most a favoritom, a TZ7 még drága nekem, de ez már egész jo. és nagyon jo értékelése van! tudom hogy ezt is már sokan dicsérték itt..... erre fogok ráhajtani asszem, holnapig meg kell szereznem.
-
VintageEdM
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék ultra zoom-os kompakt gép választáshoz. (Vagy egy kicsi bridge?)
Olyat keresek ami viszonylag "kicsi", súlya sem túl nagy, mert elég sokat túrázom és nincs kedvem valami nagy gépet cipelni. De jó lenne ha rendelkezne nagyobb zoom-mal mondjuk 10x-es elfogadható.. A manuális beállítások is jól jönnének, mert van némi kedvem elmerülni a fotózásban. Kb 60eFt és 100eFt közötti összeget szánnék rá. Ha jó minőségű videót csinál az külön öröm, de nem ez a lényeg. Leginkább a fénykép minősége érdekel.
Néztem már párat, de nem tudok dönteni:
Sony Cyber Shot HX5V
Nikon L110
Nikon Coolpix S8000
Canon Power Shot SX200
Sony Cyber Shot DSC H20Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv EdM
-
noky_x
csendes tag
válasz VintageEdM #20414 üzenetére
Hello
En csak azt tudom leirni, hogy en mit vennek ebben az arkategoriaban. Panasonic FZ38. Engem a tesztjei meggyoztek. Fogtam kezben, nem tul nagy. -
benvolio
őstag
Ha elmehetsz 100-ig akkor ezekből válasz szerintem. Canon SX210 IS , Pana TZ8 . Nagyon újak még, nem igazán vannak tesztek, de a feltételeidnek ezek biztos megfelelnek szerintem. /kis méret, HD video, manuális lehetőség, és ha hozzák az elődeik kép minőségét akkor az is jó/. Vagy még a Sony HX5V
-
Z_A_P
addikt
Ez?
Fuji F70EXR - 1/2-inch(!) Super CCD EXR, 10x optikai zoom, nagyon kicsi, 27(!) - 270mmOK
-
Ez az 1/2" teljesen átlagos méret. Amit nemrég ajánlottam FX150-esben 1/1,72"-os van.
A leggyakrabban használt méret 1/2.5", ami 24.7 négyzetmiliméter
A 1/2"-hoz 30.7 mm2 érték tartozik (1,24xnagyobb), az 1/1.7" 43.3mm2 (1.75xnagyobb)
Viszont ha arányba állítjuk a felület nagyságát a megpixelek számosságával (ha jól tippelek ez a pixel density), akkor a Fuji 3.07, a Pana esetén pedig 3.09 jön ki. Vagyis hiába nagyobb a Pana érzékelője, kb annyival több pixelt zsúfoltak rá.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Sas madár #20419 üzenetére
Mert könnyű, kis helyen elfér, ultrazoom-ok esetén nem kell obicsereberével játszani, ami szintén +hely + súly. A képminőség pedig nem feltétlen szignifikáns egy monitoron nézve, vagy 10x15-ös nyomat esetén. Számomra 1edül a mélységélesség, és a szűrők jelentenének olyan pluszt ami miatt elgondolkodnék, de nekem nem ér + annyi macerát.
Anyagi vonzata is van, merthogy 100k-ért kapsz egy alap gépet (jóesetben)alapobit. Mennyi egy nagyzoom-os obi (12-20x átfogás)? Mennyi egy tatyó ezeknek a cuccosoknak?[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
benvolio
őstag
válasz Sas madár #20419 üzenetére
Miért nekem írod? Nem nekem kell 100-ért én csak ajánlottam azokat, mert 100-ig kérték az ajánlatot. Olyat kértek, hogy "kicsi, a súlya nem túl nagy". Hát a DSLR az biztos nem az. Ha valaki megteheti miért ne választhatná a drága kompaktot? Ha elolvasnád, hogy mi volt az igény akkor te se a DSLR-t ajánlanád.
-
máyköl
veterán
válasz Sas madár #20428 üzenetére
Igen, mikor kompaktom volt még, és ceruzaakksis én is untam már, normális akkut szerettem volna. Mondjuk ez az akksi már sokkal többet bír, mint a ceruza. Utámgyártott 2000Ft.-ért vettem, 3-4 hónapja, és kb. 3-4-szer volt töltőn. Tehát kb. átlagra az jön ki, hogy 1 hónapban 1x töltöm. Mondjuk mostanában sokkal többet fotóztam. Az elmúlt 1 hónapban.
-
máyköl
veterán
válasz Sas madár #20429 üzenetére
Értem. És mennyi lenne rá a keret? Vannak ilyen kis ultrakompakt gépek között is olyanok, hogy tátva marad a szám, hogy ennyi mindent tud. Megértem azt is, aki nem akar nehéz táskákat, obikat, állványokat cipelni, hanem egy nagy tudású ultrakompaktot választ inkább. De vannak hátrányai ezeknek a gépeknek is, pl. ha kellene már a külső vaku, nem tudsz rárakni. Báár, már van egy-két ultrakompakt, amire lehet. Elképesztő.
-
Sas madár
őstag
válasz máyköl #20430 üzenetére
Már régebb óta halogatom a vételt,és az aku nálam komoly szempont ismerősök mindenki azt mondja de milyen jó ő visz magával tölthető akukat és nincs meglepetés.
Igen mondom de én csak a zsebem akarom vinni nem egy külön táskát .Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Én ezt ajánlom
Kodak
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
-
Sas madár
őstag
Nekem semmilyen készülékemhez nincs tartalék aksim.
Esetleg szerencsém van és szabvány mini usb van rajta akkor még kábelt sem kell cipelni hozzá (de a töltő elfér a kocsiban a kofferben) csak amikor használom ne kelljen magammal vinni.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
válasz Sas madár #20436 üzenetére
Ennél azért árnyaltabb a helyzet. PL. szinte minden pana gépben van oprikai stabi (csak 1-2modelben nincs), míg más gyártóknál nem alapfelszereltség része. Aztán ott vannak a különböző optikák (mind zoom, mind fényerő tekintetében) nem csak 3 féle létezik.
Aksitöltőt a cerkához sem viszed magaddal, marad a kocsiban/szállodában. Viszont 1 egésznapos városnézés alkalmával könnyen előfordulhat, hogy betelik a memóriakártya, lemerül az aksi. Persze ez erősen függ a fotózási szokásoktól. Én egy Párizis "hosszú" hétvége (4-5 nap) alkalmával több mint 1700 fotót készítettem. Szóval az esetemben fontos a tarcsi memkártya/aksi kombó készenlétbentartása. Van aki csak 50 fotót lőtt el, neki értelemszerüen nincs szüksége ilyesmire.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
VintageEdM
csendes tag
válasz Nagya21 #20434 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a sok ötletet, el is mentem megnézni őket!
Az már körvonalazódik, hogy bridge illetve ultrazoom nem lesz (Panasonic FZ38, nagyon vonzó mind ár és tudás tekintetében, de hát a mérete és a súlya túl esik azon a szinten amit én cipelni akarok) Ezen kívül a Nikon L110 is kiesett hasonló okok miatt.
Megnéztem a Panasonic TZ8-at is, háááát igen rendben van csak épp nem tetszik...( egy kicsit válogatós vagyok) a Canon SX 210-et nem sikerült még felkutatni, azt még keresem, hol lehetne kézbe fogni.
Kodak Z915 még ezt is keresem.Fuji F70EXR ez már bejött minden tekintetben, és nem is olvastam rosszakat róla a neten, tehát Ő még versenyben van.
Sony HX5V, eléggé meglepődtem, mert élőben még jobban néz ki mint fényképen, a kezelése pofon egyszerű, a panoráma kép készítés bámulatos. A GPS-es fénykép hely meghatározás egy kicsit zavarba hozott de végül is van benne fantázia.Tehát most ott tartok, hogy feltúrom a netet, hogy összehasonlítsam a Fujit és a Sony-t illetve rátaláljak a Canon-ra és a Kodakra.
Minden további észrevételt és ötletet, köszönök.
Üdv: EdM
-
Peat;)
veterán
válasz csabicsepp #20334 üzenetére
Köszi végül leltem ls85-öst, ráadásul 25-ért MM-ban. FS62/FS7 az ami leginkább kapható jelenleg, de gyakorlatilag majdnem ugyanazt tudják mint az ls85 (csak még nagyobb megapixel ugyanarra az 1/2,5"-re...hát a 8-at sem fogjuk használni), így megörültem neki. A másik különbség, hogy ls-be elem/ceruzaaksi megy, ami nekem pl szimpatikusabb is mert időszakosan lesz használva. Megjelenésben, anyagban persze már nincs pl fs7 szintjén, mert műanyag. (és ennek ellenére nehezebb)
[ Szerkesztve ]
-
Ono 1982
csendes tag
válasz Nagya21 #20397 üzenetére
Helló!
Rámásoltam a letöltött frissítést de nem történt semmi Angolul meg nem nagyon tudok A progit is a fordítóegér segítségével töltöttem le nagy nehezen. Kaptam egy exe-t de ha elindítom egy pak fájlt kapok és ha azt másolom akkor se semmi ha tudsz légyszi segíts előre is köszönöm U .i.: Lehet hogy nem is jót töltöttem le? -
válasz Ono 1982 #20442 üzenetére
Lehetséges, de miért akarod frissíteni? Ami nem romlott el, nem kell megjavítnai. Hanyas verziójú fw van most a gépen?
Egyébként meg elmész ide
Letöltöd a ZD710102.exe-t, és kicsomizod (elindítod)Törlöd az összes fájlt a memóriakártyáról (rejtett fájlokat is, a legtutibb, ha a fényképezőbe leformázod a kártyát)
Ezután átrakod a számítógép kártyaolvasójába
A memóriakártyán létrehozol egy System nevü könyvtárat
A kicsomagolt firmware fájlt bemásolod ebbe a system mappába
A memóriakártyát visszateszed a kikapcsolt fényképezőgépbe.
Bekapcsolod a gépet, és követed az kijelzőn megjelenő utasításokat. Ez kb 2 percig tart, aztán kikapcsolhatod a kamerát, és törölheted a System mappát.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Sas madár
őstag
Hát igen .Én ettől nagyon messze vagyok nem tudom van-e egyáltalán összesen ennyi képem.
Komolyan szoktam szelektálni.
Meg abból indultam ki az aksival kb 3-4x annyi képet lehet lőni mint a töltögetős verzióval.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Thom!
veterán
Aki jót akar, jó áron annak Pana TZ6, sajna WVGA videót tud, de van közben zoom+hang is!!!
olcsón jót Pana FS10 esetleg Sony W350/380 elég jók még -
Ono 1982
csendes tag
Helló!
A gépen 1.0201-es fw van a gépen még nem frissítettem de azért gondoltam rá hogy hátha jobb lenne.Gyorsabb meg adigit képstab. vagy az arcfelismerő pontosabb lenne egy újabb jobb szoftverral,vagy nem jól gondolom és inkább ne piszkáljam?Szerinted? Köszi a segítséget -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mini PC
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Satisfactory - Epikus bolygóiparszimulátor FPS
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest