Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arthropod
tag
válasz philoxenia #19249 üzenetére
Ez világos, köszi
Használt kellene ez azt hittem egyértelműen kiderült, de ezek szerint félreérthetően fogalmaztamEladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
őstag
válasz philoxenia #19251 üzenetére
Értem. Köszi.
Nem ugrik fel a vaku és szervizben azt mondták, h ki kell cserélni az egész burát (v vmi hasonlót) és az így ennél többe lenne, szóval lehet nem éri meg megcsináltatni (legalábbis nem velük...)"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
plus44
veterán
Sony DSC-T700-ról vélemény, tapasztalat?
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
osgyandaniel
csendes tag
Sziasztok!
Már napok óta kínlódok. Nem tudom eldönteni melyik gépet vegyem meg.
Minél többet olvasok, annál jobban összezavarodom, mert mindenhol viszonylag szubjektív elemzések vannak. Ahol meg pusztán objektív (képelemzések és adatok), ott meg az összes ilyen kategóriájú gépet fikázzák.Szóval segélyszervezeti utazásokhoz kellene a gép.
A kis méret viszonylag fontos, de lehetőleg normális (nem extra) képminőség.
Nem értek különösebben a fotózáshoz. Olyan gép kell, amit előránt az ember
és viszonylag egyszerűen, gyorsan lehet normális képeket csinálni vele.Tehát a lehetséges befutók:
NIKON Coolpix P90 (ez tetszik a legjobban - méret miatt)
Panasonic Lumix DMC FZ-38
SONY CyberShot DSC HX-1 (talán erről írnak a legtöbb jót)Köszönöm a segítséget.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz arthropod #19252 üzenetére
Árat nem írtál, egy olcsóbb, teszt, drágább, teszt. Ezek persze csak példák. Hasonló felépítésű gépek általában jók alap makrózási feladatokra. Valódi makrót /1:1-es vagy nagyobb leképezési arányt/ csak DSLR-ekkel és azoknál is inkább makroobjektívekkel lehet jól használható és jobb minőségben elérni. A makrózás megtanulására viszont ezek a régebbi UZ/Bridge -nek is nevezett gépek is alkalmasak. Nekem Minolta Z2 van hasonló felépítésben, elég jó makroképességekkel bír, bár a Pentax K10D/Tamron 70-300 párosom /ez utóbbi még mindig nem valódi makroobi/ minőségétől azért elmarad. A valódi bridge gépek mint például ez, még használtan és több évesen is horror árban vannak.
-
roti86
őstag
Sziasztok.
Barátnőmnek szeretnék venni a közelgő ünnepek alkalmából egy kompakt digitális fényképezőgépet 30 ezer Ft környékén. A Canon Powershot A480-at néztem ki.
Ebben az árkategóriában van jobb illetve milyen más típust ajánlanátok?/Legutoljára 2005-ben vásároltam digit.fényképezőgépet, akkor egy Kodak DX7440 típust, azóta nem nagyon követem a fejlesztéseket./
Köszi előre is.
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
30 ezer Ft-ig milyen fényképezőgépet ajánlanátok? Igazából 2. számú gépnek lenne a Sony H9 mellé. Egyszerű használatú legyen, és azért éles képeket lehessen vele készíteni.Várom a segítségeteket.
-
dmaty06
csendes tag
válasz Pavlovsdog #19240 üzenetére
Hello!
Én is egy hasonló tudású gépet szeretnék venni és pillanatnyilag az FZ38 felé hajlok, de azért még utánanézek a Canon SX20-nak is egy kicsit jobban. Ebben a kategóriában (akár egy kicsit drágábban is) ezen a két gépen kívül nem nagyon érdemes mást venni? Vagy ha igen akkor mit ajánlanátok?
Előre is kösz a válaszokat!dmaty06
-
dudi
senior tag
sziasztok!
előre is bocsánat, hogy nem olvasok végig és nem nyálazom bele magam a témába, csak vakon kérdezgetek. De legalább megpróbálom teljesen összeszedni az igényeket.
1.) ár: max 150-200k körül, de ha kevesebb, az se baj.
2.) fő szempont, hogy lcd-n is látható legyen a kép (vagyis tükörreflexes se kizárt, ha ilyen)
3.) a lehető legjobb vaku kéne, mert főleg koncerteken, sötétített helyen lesz használva
4.) felbontás nem fő szempont, inkább az automatikus beállítások lényegesek (női felhasználókra tekintettel), de a részletgazdag manuális beállításoknak is örülnék, de ez sem fő szempont
5.) aksi, elem mindegy, de azért ne kelljen naponta tölteni.Igénybevétel kb havi 500-1000 kép.
asszem kb ennyi
köszi a segítséget!Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Picilány
tag
Sziasztok, mik a vélemények a Fuji Finepix S2000 HD-ról mert eddig csupa jót olvastam róla 47-50 között venném, megéri? Esetleg tudtok hasonló árban ilyen szintű gépet ajánlani?
Előre is köszi -
Pavlovsdog
csendes tag
válasz djnice #19243 üzenetére
hát igen!
amit ISO400-on produkálnak az valami botrány, persze csak akkor ha elkezdjük kutatni a pixeleket nagyítóval. főleg amit a Canon. igaz a Canon képminősége ISO80-on is a Panasonic alatt marad.
mondjuk egy 3000x4000-es képen én nem a pixeleket kutatom nagyítóval.http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SX20_IS/noise.shtml
ebben a zajvizsgáló tesztben is inkább a Pana a meggyőző, persze csak ISO200-ig.http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SX20_IS/outdoor_results.shtml
ezen az oldalon pedig a Canon, képe tűnik szebbnek. persze szigorúan ISO80-on. illetve ezeken a képeken kiválóan tanulmányozható a kromatikus aberráció nevű jelenség is!volna még egy kérdésem, hátha tud valaki válaszolni rá! a kép minősége javítható ezeknél a gépeknél, pl. ha kisebb felbontású képeket készítünk? vagy teljesen mindegy neki a pisi szenzor miatt?
kicsit más tészta.
volt szerencsém megvizsgálni és tapogatni a fent említett két gépet.a Pana egy csöppet baltával faragott, és a tetején az AF és fókusz gombok eléggé kényelmetlen helyen vannak. legalábbis nekem. a Canon ergonómiai szempontól szerintem jobban át van gondolva, az én kacsómnak kényelmesebb.[ Szerkesztve ]
"kifordított világban élek, ahol minden megtörténhet"
-
philoxenia
MODERÁTOR
Egy javaslat, DSLR esetén a végösszeg sokkal nagyobb lenne, bár a fejlesztés lehetősége is sokkal jobb, de az mindig újabb kiadás. Árak. Erre tehetsz külső vakut és manuálisan is lehet ténylegesen élességet állítani. Ja és RAW-ban is menthetsz, ami további lehetőségeket ad.
Topik. Teszt.[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
Azért én azt megkérdezném hogy miért akarsz ilyen sokat költeni rá? Feltételezem minőségi fotókat akarsz, kiadvány stb... Este fotózol? Akkor bizony nagy CCD-jű gép kell. Minimum tükrös. Sötét helyen úgy is örülsz hogy lencsén keresztül nézhetsz, mert a hátsó LCD-n sokat nem fogsz látni. Ezzel akár vaku nélkül is fotózhatsz adott helyen, nagy érzékenységgel. Vaku olyan amilyet ráteszel. A használtat is érdemes előtérbe venni, akkor akár keretek között is maradhatsz.
Amit a kollega írt nem rossz, csak 12MP van 8x6mm-es CCD-n = hordoz a valóságból kb. 5Mp-elt továbbá a különböző fényérzékenységi beállításokat el is lehet felejteni. RAW-nak ilyen kategóriában nem is értem mi értelme. 1:1-ben amúgy is atom zajos és mosott, hát még RAW-ban....
Egy pl. Pentax K20D meg 23x16mm, használható iso-val. [link] Nem mindegy. Vagy ezeken is van LCD Live view [link]
Szóval vagy jó gépet veszel vagy (ehhez képesti) silányat, viszont akkor a jóval olcsóbb is megteszi. Amíg mikorméretű az CCD csűrhetik csavarhatják mindenféle marketing eszközzel, írhatnak rá iso 12000-et is, meg lehet a CCD fizikai felbontása 500Mp-is....nem ideális kürülmények között (amilyen a legtöbb helyzet) meghal.
Itt tudsz keresni [link] úgy hogy belövöd az igényeket, pl: külső vakupapucs (external flash-hot-shoe), és LCD live view.
Sajna ha minőséget akarsz jó gép kell, különben elég egy 30ezeres gép, meg egy külső villanó vaku, és ugyan ott vagy. Amúgy jó ha tudod, ha te nagyon erős vakut akarsz, az baromi drága, nomeg egyáltalán nem biztos hogy rátehető az adott gépre. A termékmarketing meg jelenleg sajnos ilyen. Vagy apró pici CCD és köréépítenek mindent, de attól még ugyan az a sz* gép marad, vagy normális 23mm-es CCD, de az meg DSLR és drága.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
dudi
senior tag
szia,
köszi a tanácsot, csak a tükrösökkel van egy nagy problémám ebben a szituban.
Ugyanis nem nekem kell elsősorban a gép, én csak kb. havi-2havi rendszerességgel lennék megbízva a használatával.
Egy olyan gépre van szükségünk, amivel koncerteken lehet jobb minőségben fényképezni. A mostani kompakt canon erre ugye nem a legideálisabb, de mindenki kezébe oda lehet adni, hogy kattogtasson...
És ez az egyik fő szempont, az árra egy max keretet írtam, amit csak akkor lépnénk túl,ha ténylegesen annyival többet érne a mi helyzetünkben.
A 30k-s gépek meg annyira rosszak és használhatatlanok, hogy fel se merül, mint lehetőség.
Szóval a két legkritikusabb szempont a lehető legkönnyebb kezelhetőség , és a jó minőségű képek sötétített belső tereken, automatikus beállítások mellett.
Tudom, hogy milyen mívoltú a kérdésem, de hát éppen ezért kérek segítségetÉs akkor ez a fuji szar? mert gondoltam rá, hogy kipróbálom a hétvégén, de ha nem is érdemes (sötétben úgyse tudnám megnézni, max a kezelhetőségét, de azt a pixinfo dicsérte)
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
K20D-nél a váz is szűken jön ki az összegből, kell még legalább két jó obi, az ultrazoomobikat el kell felejteni ilyen célra inkább és ilyen vázon, a rendszervakuból az olcsóbbak is húzós árban vannak, ráadásul a mélységélesség a tükrösöknél sokkal precízebben kivitelezendő, kevesebb fénynél nyitni kell ám azt a rekeszt....
Ráadásul esetleg cserélgetni is az obikat, esetleg a tömegben, koncerten...
A kompaktok közül ez aránylag jól bírja az magasabb ISO-t, a kis érzékelője dacára, nézd meg a tesztben, az ISO800 még egész pofás. Az EXR dinamikakiterjesztéssel meg még jobb eredmény érhető el a pixelösszevonás révén...
A harmincezres kompaktokat ne keverd ide, nekem van Nikon p50-em is, a fiam kis Pana Ls60-jánál még az is sokkal jobb, pedig az még messze nem ez a kategória.
A Minolta Z2 -vel anno egész jó képeket lehetett csinálni kevés fényben is, az mindkét említett kompaktnál sokkal használhatóbb volt. Beépített vakuval egy tükrösnél is hamar korlátokba ütközik az ember kicsit nagyobb távolságnál, tehát a külső vaku alighanem nem elkerülhető.... /Nemrég voltam szalagavatón, nem mehettem közelebb, meg sem próbáltam a beépítettel vakuzni [K10D]/[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
válasz philoxenia #19267 üzenetére
azért kiváltságosok közelebb is mehetnek
de tény, hogy az 5m-nél többet átvivő vaku hatalmas segítség lehet.
A fent linkelt dpreview-n néztem, hogy a Sony Alpha DSLR-A330 egész jó tudású, papíron. és az ára se nagyon veszélyes, 140k körüli. De még keresek tesztet, és várom a véleményeket isSounds like your fix is worse than your problem...
-
dudi
senior tag
válasz philoxenia #19269 üzenetére
úgy néztem, 18-55mm-es obival 140k az edigitalban.
de most olvasom a tesztjét, meglátjuk mi sül ki belőle.
(az e-ben 5k-vsl olcsóbb, mint a fuji, csak tudnám miért)Sounds like your fix is worse than your problem...
-
dudi
senior tag
válasz philoxenia #19271 üzenetére
megnézném, hogy rajtam kívül ki cserélné le valaha is. Vagy inkább ne, mert felrakják fordítva
emiatt felejtős a dslr. Nincs meg a jól megszokott csípőből tüzelés élménye...Sounds like your fix is worse than your problem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából azzal is lehet "csípőből lőni", csak azért precízebb kezelést igényel, nekem eleinte minden képem életlen lett szinte, most már csak a fele....
Nem mondom, hogy ne, csak számolni kell a lehetőségek mellé korlátokkal is, kis kompaktról váltva még inkább. Azonkívül az anyagiak is mindenképpen másak, bár hosszabb távon több évre esetleg jobban lehet kijönni a tükrössel. -
dudi
senior tag
válasz philoxenia #19273 üzenetére
hát a hosszabb táv egy fontos szempont. de ha 2 év múlva behal az aksija és nem lehet kapni cserét, akkor ez is kuka ugyanúgy, mint a kompakt, ami meg zárlatos lesz és zabálja az elemeket...
amúgy egy "multi objektív" hülye dolog? 18-200mmSounds like your fix is worse than your problem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
A 18-200-as objektívek azért rosszabbak mint két különálló obi. Nem a cserétől kell félni egyébként, ha eldönthető a fotóscél/téma akkor egy zoomobival is el lehet lenni, csak előfordul, hogy hirtelen kellene váltani...
Össze kellene hasonlítani a két rendszer képeit, csak nehéz ilyen tesztet találni.
18-200 -ról itt vannak képek. A Fujiról itt sajnos nem találni, pedig ez sok szempontból más felépítésű, mint a régebbi akár Fuji kompaktok.
Ezek az általad linkelt Tamronnal készültek . Persze azért nem mindegy milyen vázon van az obi, próbálj keresni az olcsóbb vázakkal készülteket.[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
válasz philoxenia #19275 üzenetére
pixinfon van pár tesztkép, olyanok, amilyenek a fujival.
szerk: ez a 18-200 azért érdekes képeket csinál. nem jó értelemben :S
vagy inkább a srác nem igazán tud fényképezni?[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
A probléma ilyen nagy zoomátfogásnál minél nagyobb az érzékelő, annál hatványozottabban jelentkezik, nehéz elkerülni a geometriai torzításokat, amit kompaktoknál a vázbeli mókolással szoftveresen gyakran korrigálnak, azt tükrösöknél nem annyira könnyű megtenni.
Ugyanazon a vázon annyira sok objektív lehet, hogy nem igazán van rá lehetőség.Szerk:Találtam egy sorozatot a Fujiról: [link]
Nem tűnik olyan rossznak a dinamikakiterjesztés...[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
az edigitalban miért az van, hogy tamron-minolta/sony 18-200?
és szerinted megéri általában nem hozzáértők kezébe adni több obival egy gépet, ami 200k-ba kerül alsó hangon?
ill. életben marad-e 20.000 kép után is, vagy mehet a többi mellé tartalékba?
mert azért a plusz 60k és a bonyolultabb felépítés/kezelhetőség sem mindig előnySounds like your fix is worse than your problem...
-
dudi
senior tag
válasz philoxenia #19279 üzenetére
de én nem magamnak veszem, hanem "közhasználatra". Jópár ember lesz megbízva, attól függően, hogy ki ér rá kattintgatni. És főleg nem hozzáértők. Nekik gondolom mind1, hogy ez vagy az, a lényeg, hogy ha rossz a kép, engem szednek elő
ha meg tönkreteszik, azért is én vagyok a hibás, hogy rosszat vettem.
Szóval 150k és "gyerekzáras modell", vagy inkább 200-210k és imádkozás, hogy ne nyúljanak bele a ccd-beSounds like your fix is worse than your problem...
-
dudi
senior tag
válasz philoxenia #19281 üzenetére
hát akkor valószínűleg a fuji s200exr való nekünk/nekik.
Mert tanulni tuti nem akarnak majd semmit, "a lényeg hogy működjön"köszi a segítséget!
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok a következő fényképezők közül?
-Samsung PL60 vagy PL65
-Panasonic FS7Melyik a jobb, ha 1/2.5 vagy 1/2.33 van a leírásban az optikánál?
-
rumos14
nagyúr
válasz osgyandaniel #19255 üzenetére
a három közül sztem egyértelműan a Pana a legjobb, de ha még kisebb gépet keresel, akkor nézd meg a Pana TZ7-et is.
-
rumos14
nagyúr
nem könnyű. az alap kérdés az az hogy komapktot akarsz vagy tüksör gépet.
ha a vakuzást komolyan gondolod akkor csak rendszervaku jöhet szóba. ja kompakt gépnél maradunk akkor pl. egy Canon G10 vagy G11+! vaku nem rossz választás. de nem is olcsó.
cserélhető obis gép még nehezebb kérdés. élőkép + (sztem praktikus) kihajtható kijelző a Pana G1-ben, Nikon D5000-ben és Sony A3x0/5x0 gépekben van. -
rumos14
nagyúr
válasz philoxenia #19271 üzenetére
a FEHÉR!!! sok márkatársam megfizethetetlen álma
-
dudi
senior tag
válasz rumos14 #19288 üzenetére
hát a külső vaku, mint lehetőség jó, de egyenlőre kimarad, mert 50k nem kis pénz, de lehet, hogy szükséges lesz.
a canon-ok őszintén szólva rosszabbnak tűnnek, mint a fent említett fuji s200exr vagy a sony a330.
És azokra is mehet papucsos vaku.
A könnyű kezelhetőség miatt sem ideális a canon, túl sok gombot lehet véletlenül megnyomni/eltekerniSounds like your fix is worse than your problem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
A Canon G sorozat a méretek bajnoka a kompaktok között, a Fuji az nem kicsi, más filozófia alapján épített. A Canon hasonló gépe az S sorozat, de abból a csúcs már régebbi. Az S5. Az S6 csak találgatások szintjén létezik tudtommal.[link]
S5-öt viszont nem lehet már kapni.... Az SX20 IS-t viszont gyengébbnek tartom ennél a Fujinál. Az SX1IS-t szintén.[ Szerkesztve ]
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Panasonic FS6 és az FS62 között? Annyit láűtok, hogy az utóbbi 10MP-es míg az első 8MP. Valamint az utóbbi mostanság jelent meg. De minden másban ugyan olyannak találom őket. Akkor miért van az hogy az FS6 drágább mint az FS62????
A kettő közül melyiket ajánlanátok inkább?
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem a PanaLZ10-et, tapasztalat még nem nagyon van, mert nem én használom, de szép, jó, könnyen kezelhető. Szerintem minőségi hatása van a fém háznak, meg az egész gépnek egyben. Akik 30k+ környékén keresgélnek, ajánlom megtekintésre (gép 33k+2GB SD 2-2,5k):
[link]Egyébként itt elmondanám az egyik kedvenc teóriámat , miszerint vannak olcsónak született, és az idővel olcsóvá váló termékek (nem csak digitális fényképezőgép). Ez a második kategóriát képviseli. Legyártották jó minőségben, árulták 50-60k-ért, majd kifutó szériás lett és most 35k. Ezzel szemben egy gép, ami megjelenésekor 25-30k... mert újabb, talán több szoftveres hókuszpókra képes, de anyaggal és minőséggel nem lesz megtámogatva.
A kérdésem a következő, szintén LZ10-hez:
Ha csökkentem a beállított felbontást (alap 10MP-ről), mert tudom, hogy egy 1/2,33" CCD-től nem kell csodát várni, akkor mit is csinál a valóságban a gép?
Az összes szenzort használja továbbra is, de többszörös mintavételezéssel (mondjuk átlagol), és ezzel még javul is a képminőség, csökken a zaj
vagy simán levág egy részt/kiiktat egy csomó érzékelőt, és így ugyanolyan minőségben lesz egy kisebb képem?[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #19294 üzenetére
Annyit azért hozzátennék, hogy ezek a szoftveres hókuszpókok nem elhanyagolhatók, ha mondjuk -jelen esetben- képfeldolgozásról, vagy zajszűrés módjáról van szó. Ezek valóban fontos dolgok, valós javulást hozhatnak a képminőségben. De többnyire nem ezeken módosítanak, hanem hozzátesznek valamilyen kevéssé fontos, vagy teljesen értelmetlen funkciót, pl.: közvetlen jútyúb feltöltés, vagy gúgölszörcs hasonló formájú képekre, vagy portré módban automata orrszőrnyírás ha az alanynak szüksége van rá, és ezt az IOC (intelligent orrszőr cutting) detektálja.
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Érdekelne milyen digitális gépet ajánlanátok nekem 30000 forint környékén! Lehet alatta ill. nagyon picit felette is! Én igazából ERRE vagy valami hasonlóra gondoltam! Ajánljatok bátran! Előre is köszi.
-
apuc
őstag
Sziasztok!
Fiamnak vennék egy kompakt gépet,a lényeg a strapabíróság és hogy ne kellje állandóan elemet cserélni benne..
a keret 20-25 ezer max.
Nem kell nagy tudás,csak jó minőség.Mit ajánlotok nekem??
-
benvolio
őstag
Hello! Megkérdezném itt is, hogy van XD kártyám /régi gépemből megmaradt/ és azt SD kártyanyílásba kellene raknom /az újabb fényképezőgépembe/. Azért kellene adapter, olyan mint a microSD-SD, csak XD-SD, ha egyáltalán van ilyen. Van ilyen? /vagy dobhatom ki az XD-t/
-
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok. A kérdésem a következő:
Már rég szeretnék egy komoly fényképezőt. Amiért nekem kellene, mert sokat kirándulunk a családdal, és sokszor szeretnék messzi tájat, meg mindent szépen megörökíteni. Meg az is idegesít, hogy a mostani 6 éves 3 MP-es normál digitális géppel ha benti helységbe fényképezek......hát elég sötét képet csinál (mint minden ilyen gép).
Pénzt kb 120.000-et szánnék rá.Egyszer itt felvetettem, a táj miatt is, meg ha akarok egy igazán jót, mindenki a tükörreflexes gépet ajánlotta. Most nézegetem az ujságot (Photo Hall) , és látom ott is vannak 10Mpixel-es gépek már 39.000 ért. (Fuji S1500).
Egy másik sima digitális (Fuji S2100 HD + 2Gb SD, tok) 54.000-ért.
Mellette ott vannak sorba a tükrössek 129.000 (olympus E-450 14-42, 40-150 ajándék táska+akksi)
és a másik 119.000 (Sony alpha dslr A320-L)
Na most a kérdésem: Én megveszem ha tényleg jobb, de én tök kezdő vagyok, de ha mind a sima digitális, mind a tökrös 10 Mpixel, akkor miért vegyek tükröset?
Ha szebb a képe, és és tényleg jobb a minősége mindennek, akkor ok, de tényleg annyival jobb? Vagy a tükrös igazából csak a messzebb tájak miatt kell?
És ha tükrös, akkor az itt felsoroltak milyenek? Vagy 120.000-ért inkább már mást?
Vagy ha jó a sima digitális, akkor az itteniek közül? -
Kazimír
őstag
válasz kovaripeti #19299 üzenetére
A különbség a kompakt és a tükörreflexes között a szenzorméret nagysága és az optikai jellemzők, természetesen nagyságrendekkel a tükörreflexes javára. Ezek alapvetően meghatározzák, hogy mennyire zajmentes, éles, részletgazdag képet kaphatsz végeredményül.
Elsőként javaslom, hogy olvasd el eme topic első hozzászólását, ill. ezt, pár dolgot tisztábban fogsz látni, talán az igényeidet is a pénztárcád függvényében. Aztán lehet szó a típusokról.Be köll fizetni, azt' jólvan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SONY LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Óvodások homokozója
- Elemlámpa, zseblámpa
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest