Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mania
senior tag
válasz kovaripeti #19301 üzenetére
A két Fuji erösen a belépöszint. Velük beltérben nagyon jó fényviszonyok kellenek az elfogadható képminöséghez.
Ha nem szempont a video funkció és mivel irtad hogy szereted a minöségi eredményt akkor a Olympus duplakit a jó választás neked.Nemrég vettem egy Pana FZ28-at 80k-ért, és még az is elég kompromisszumos beltérben(este). Namost a fenti Fuji gépeknél mérföldekkel jobb, vagyis lehet következtetni azok képminöségére.
[ Szerkesztve ]
-
v2izzy
tag
Hello!
Fényképezőgép vásár előtt állok és ahogy nézem 2 versenyző maradt.
Pana FZ38 vs Nikon P90.
A Panáról sok mindenki irja hogy jo és szerintem is de most nézegettem a P90-et és a pixinfo.hu-s tesztben egymásmellé raktam a monitoron ugyanazt a képet és arra jutottam hogy talán a Nikon egy hajszállal jobb, bár majdnem ugyanaz. Ha ehhez még hozzájön hogy a Nikonban 24x-os optikai zoom van akkor talán ez lenne a befuto?
Kérem erősitsenek vagy cáfoljanak meghttp://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
Jazz
veterán
dudi, philoxenia:
Ennyi pénzért mint az a 8x6mm-es fuji lehet kapni pl. K100D-t is (23x16mm), nem kell feltétlenül K20D, vagy akár K200D stb...
Obit nem kell cserélgetni, lehet venni nagy zoom átfogásúakat, ha egyáltalán kell a zoom neki. Amúgy meg kit obival is adják és baromi olcsó tudásához képest. Továbbá K-bajonettes, lehetőségek határtalanok.... Vakut újonnan aztán tényleg felesleges venni.
Ja, ha zoom is meg este is meg minőség is...hááát. Nem is tudom hogy ebben a fuji-ban van-e optikai képstabilizátor. Pentax-ban van.
Megnéztem a képet 1:1-ben, nekem az akvarell. Továbbá, hát hogy is mondjam, részrehajló teszt módon hogy csinosított értékelést kapjunk..., ez egy resolution test fotó. Kevésbé alkalmas a zajszűrt mosott zajosság megállapítására. Alig vannak rajta színátmenetek a cérnát meg a pénzérmét kivéve. Ott nem is nagyon látni a cérnát. Ugye. Jó annyira azért ahhoz képest hogy 12Mp ilyen pici ccd-n valóban egész jó...ahhoz képest... Meg azért ez a teszt oldal kb. általános tájékoztató infó-ra jó. Majd ha itt kijön a teszt (klikk a masina fotójára) [link]
Egy részletes teszt, és ha valami sz* azt megmondják [link] Egy Resolution test Egy másik: [link]
Szóval egyáltalán nem szar ez a Fuji, de 120k?? Omg. Ennyi pénzért fényképezőgépet is lehet kapni. Pl.: K100D Super, Sony Dslr, Olympus 520 kit obival ,Eos 450 Most csak találomra böktem ki párat, de tuti találnál az igényednek/pénztárcádnak megfelelő nagy CCD-jű gépet. Fuji 36mm^2, ezek meg nagyrészt 365mm^2. És kb. ennyivel jobb is. És nem drágább. Ezen érdemes elgondolkozni...[ Szerkesztve ]
free your mind
-
bargeszt
tag
Helló! Fényképezőgépet akarok venni és ketten maradtak versenyben:
[link]Teljesen amatőr fotós vagyok, így nem nagyon tudom mi a kettő között a különbség. Fiamat fényképezném vele, a család egyéb tagjait kirándulások alkalmával. Néha egy-egy tájkép és sok közeli a fiamról. Zsebbe elférjen, aksi relatíve sokat bírjon és ne kerüljön többe mint 40k. ezek az igények.
Segítsetek lécives melyiket válasszam a kettő közül. Akinek van esetleg tapasztalata valamelyik géppel kapcsolatban attól főképp várom a hozzászólásokat.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
csibor
addikt
Olympus X-42 ez milyen gép lehet,nem nagyon találok semmit a neten róla,ill a Chip.de szerint ez a FE-46 lenne.
-
dudi
senior tag
nézegettem képminőségeket és igazad van, nem túl éles a fuji-é.
De akkor inkább Sony a330y 18-55mm és 55-200mm-es obikkal 170k-ért vagy pentax K-x hasonlóan 2 obival 190k-ért?fő szempont a könnyű kezelhetőség még mindig. és a sötét teremben készített jó minőségű kép.
thx
szerk: talán mintha a sony-nak jobb minőségű volna a képe (szubjektív )
[ Szerkesztve ]
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Jazz
veterán
A fő szempont-hoz amit írtál, igen, minimum ilyen kategóriájú gépek kellenek. Én mindenképpen a pentaxot ajánlanám. K-bajonettes. www.dpreview.com-om nagyon részletes teszteket találsz, összehasonlító képpekkel, mindennel.
Ja a kezelhetőség. Az összes gépen van full auto üzemmód, szóval ez sehol nem probléma.free your mind
-
dudi
senior tag
hát reméljük, igazad lesz a "nem lesz probléma" résszel.
én is a pentax mellett voksolok pár teszt és tesztkép áttanulmányozása után.
Amit írtam hogy rosszabb a minősége az az iso3200-ban jön elő, amire kétlen hogy egyhamar auto-módban szükségünk lenne
és az nem baj, hogy 4db AA elemmel kel életre a gép? Bár később ebből olcsóbb bevásárolni, mint új aksit felhajtani valahonnan.most megnéztem ennek az olympus e-450-nek is a képeit, hát nekem ezek is tetszenek, és a gép jóval olcsóbb. Vagy annyival rosszabb, mint amennyivel olcsóbb?
[ Szerkesztve ]
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Mania
senior tag
válasz kovaripeti #19307 üzenetére
Igen
Azért duplakit mert 2 objektívet kapsz hozzá.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #19294 üzenetére
Hello!
A kérdésem továbbra is fennáll:
"Ha csökkentem a beállított felbontást (alap 10MP-ről), mert tudom, hogy egy 1/2,33" CCD-től nem kell csodát várni, akkor mit csinál a valóságban a gép?
Az összes szenzort használja továbbra is, de többszörös mintavételezéssel (mondjuk átlagol), és ezzel még javul is a képminőség, csökken a zaj
vagy simán levág egy részt/kiiktat egy csomó érzékelőt, és így ugyanolyan minőségben lesz egy kisebb képem?"Vagy van erre külön fórumtopik
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
ISZOLE
senior tag
válasz DBAtti #19313 üzenetére
Szerintem ezt nagyon egyszerű kipróbálni, ha nem a teljes érzékelőt használja a kisebb felbontású képhez akkor megváltozok a képkivágás (látószög ha jobban tetszik). Csinálj két képet egymás után a gépet nem mozgatva de más fölbontással és rögtön meglátod.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
sto1911
veterán
Hello!
Mi a velemenyetek a Canon SX1 es SX10 gepekrol? Mi a kulonbseg a CCD es CMOS szenzorok kozott?
-
Teky
csendes tag
Hello!
Kitaláltuk hogy karácsonyra veszünk a családnak egy jobb fajta gépet, és ebben szeretnék segítséget kérni. Nem sok szakértelmem van a témával kapcsolatban, csak amit ma este elsajátítottam.
Szóval a gép elsődleges célja legyen hogy a család minden igényét kielégítse. elsősorban nyilván családi fotók, kirándulások, ünnepek fotózására lenne. Másrészt személy szerint szívesen betekintenék a fotózás picit művészibb világába, így szívesen készítenék tájképeket, és fényképeznék növényeket állatokat,meg ilyesmik. Persze semmi komoly szándékom nincs a fotózással, csak szívesen kipróbálnék egykét dolgot.
Szóval így ezek alapján egy bridge kategóriájú gép lenne jó választás az elméletem alapján, és úgy kb 50000 ft áll rendelkezésre.
4 db gépet találtam így elsőre amik megtetszettek, persze lehet hogy felületesen keresgéltem. Szóval ezek lennének:
Fuji s2000HD élek hogy ennél a tudást a hd videóra pazarolták, ami szeritnem egy fényképezőnél hülyeség, de igazából jót olvastam róla.
Fuji s2100hd em tudom mi különbség van az előzőhöz képest, nem igazán láttam leírást róla, csak egyet ott viszont azt írták hogy csak jpeg-et kezel, illetve nem volt feltüntetve a RAW mint az előzőnél, pedig az jól jönne photoshop-hoz.
NIKON L100 :Ez picit megdobogtatta a szívem mikor megláttam, viszont ahogy olvastam nem sok mindent élhetne ki rajta egy kezdő próbálkozó, max hogy jó képeket csinál.(ami persze nem utolsó)
Canon SX120 :Ehez nem is tudok mit hozzáfűzni. Írtak erről is jót is rosszat is.Tehát ezek alapján ha valakinek van ideje kérem lásson el hasznos tanácsokkal.
Köszönettel:Teky -
Teky
csendes tag
És esetleg ebben az árkategóriában(50 000) valami gép amit ajánlani tudnátok?
-
DBAtti
aktív tag
válasz philoxenia #19321 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Kicsit szomorú vagyok, hogy eddig nem innoválták ki ezt a fícsört. Azért jobb később mint soha.
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új tükörreflexes fényképezőt, cserélhető objektívest. főleg objektíves (alap) kérdéseim lennének. Ide feltehetem ezeket, vagy van erre megfelelő rum?
Köszi -
give3
tag
Sziasztok,
Kinéztem 3 gépet, melyik lenne a legjobb választás?
Sony W210
Panasonoc FS7
Fuji J250
Van valakinek tapasztalata valamelyikről?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
makimano
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata abban, hogy a Panasonic TZ7 és a Canon PowerShot SX200 IS gépek között képminőségben és kezelhetőségben van e kimagasló külömbség egyik vagy másik javára?
Köszi a választ.
-
[HUN]Zolee
őstag
Van egy Samsung D70-es gépem. a fw-je kezd nagyon hülyéskedni. Elkezdtem keresgélni, és a képek exif-jébe S70-nak mondja magát és a samsung.com-on sincs D70 csak S730 és klsőre és paraméterekre ugyan az. Ha találok majd S730-as FW-t rámerjem tenni?
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz [HUN]Zolee #19328 üzenetére
Az S70 az S730 akart lenni
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
rumos14
nagyúr
válasz kovaripeti #19307 üzenetére
az E-450 helyett sokkal jobban jársz az E-520-szal. beépített képstabilizátorral rendelkezik, normális fogása van és az akksija is nagyobb kapacitású. duplakitben olyan 140k körül van, sztem jó választás.
-
rumos14
nagyúr
Mania kollégával tökéletesen egyetértek. a Canon-t azt emeli ki ebből a négyesből, hogy nem gagyi. mert a többi sztem meglehetősen az.
a Canon egyetlen lényegi hátránya az hogy 36mm-ről indul, a többi 3 gép lényegesen jobb nagylátószöget kínál, 28mm-ről indulnak ha nem tévedek nagyot. -
rumos14
nagyúr
válasz makimano #19327 üzenetére
a cameralabs.com összehasonlította a két gépet elég alaposan, emlékeim szerint nagy különbség nincs, a kategóriához mérten mindkettő átlag feletti képminőségre.
a kezelhetőség szubjektív, ezt neked kell eldöntened, praktikusan úgy hogy kipróbálod a két gépet. nekem a Pana menüszerkezete áltáthatóbb, de ez lehet azért is, mert 3 évig használtam Pana gépeket. -
makimano
tag
válasz rumos14 #19334 üzenetére
Szia "rumos14"
Elolvastam a cameralabs.com oldalán mindkettő leírást. A képeiken túl nagy külömbség nem fedezhető fel számomra - ezt én laikusként mondom - , hacsak az nem, hogy a Canon-nál több helyen láttam olyan közeli fotókat, ahol a kontúrok lilásak, zöldesek. Ilyet viszont az általuk felrakott Pana képeken nem látni. Ők képminőségben jobbnak itélik a TZ7-et 1 ponttal. Magyar oldalakat nézve viszont a Canon képminőségét találják jobbnak, de azt is csak picivel.
És akkor most döntsem el, hogy melyiket akarom.
Azt hiszem maradok a Panasonic DMC-TZ7-esnél, valahogy szimpatikusabb.Köszönöm a válaszod.
-
rumos14
nagyúr
válasz makimano #19335 üzenetére
teljesen jó az észrevételed, a Pana a képek készítésénél automatikusan javítja ezeket az optikai hibákat, elég jó hatásfokkal. a Canon képe talán egy hangyányit részletgazdagabb, de ez nem lényegi különbség. ha megy az angol, akkor a két gép közti lényeges különbségekről is olvashattál, ezeket nem ismételném meg.
-
makimano
tag
válasz rumos14 #19336 üzenetére
Szia!
Nem vagyok egy nagy fotós - első fényképezőgépem egy Smena 8M volt, aztán egy Carena Twin DX, aztán jöttek a fotózós telefonok (leginkább csak az utóbbiakat használtam fotózásra) -, de most már úgy gondoltam itt az ideje egy komolyabbra váltani. Bár a Pana TZ7 manuális beállításokban lemarad a Canontól, meg írnak mindenféle zajokról is, meg még mittomén, de mivel nem szeretném nagyítóval nézegetni a fotókat, ezért döntöttem a Panasonic DMC-TZ7-es mellett. Valószínüleg elfogultságból is, eddig még soha nem volt problémám a Panasonic termékeivel, meg nekem jobban is tetszik. Remélem nem választottam rosszul. A puding próbája majd kideríti mit alkotott a Panasonic.
Mégegyszer köszi a segítséget.
Üdv.
-
bargeszt
tag
Üdv!
Erre: [link] valaki?
-
v_angelus
tag
Sziasztok,
szüleimnek keresek fényképezőt, kb 40 ezerig bezárólag, amit eddig kinéztem:
Nikon Coolpix L19
Nikon Coolpix L20
Nikon Coolpix S220 (erről sok rosszat írnak )nem elsődleges szempont a nikon, csak azért néztem ezeket, mert nekem is egy nikon a kompakt gépem (S550)
előre is köszönöm a javaslataitokat, és véleményeteket a fenti gépekről
Mihelyt tudjátok, hogy mi a kérdés, érteni fogjátok a választ is.
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok. Ajálnjatok nekem légyszi egy széleslátószögű ultrakompaktot bulizós gépnek! Pana lenne elsősorban jó, de kacérkodom a samu nv24hd vel csak nem bízom benne. Az ütésálló gépek is szóba jöhetnének, de az olcsóbb olyktól nem vagyok elszállva ráadásul nincs nagylátószög. Az új pana meg méregdrága.
Tehát nagylátószög, strapabírás, rossz fényviszonyok között is viszonylagosan jó képet csináljon. Létezik ilyen zsebgépben? Köszi előre is. -
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok.
A hétvégétő akcióba lesz nálunk a Canon EOS 400D Kit EF-S 18-55 .
Régóta szeretnék egy tükröst. Érdemes ezt megvenni egy kezdőnek? Jó képeket csinál?
Tapasztalat? -
Mania
senior tag
válasz kovaripeti #19345 üzenetére
Inkább itt érdeklödj.
-
Newlocal
aktív tag
Sziasztok
Két versenyző maradt és nem tudok dönteni, légyszi segítsetek pro kontra.
Sony DSC-H20 vs Panasonic TZ7Köszi
''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
bargeszt
tag
Nah! Azt elhiszem hogy a Canon a1100 szebb képet csinál és ott a kijelző felett a nézőke, de a másik oldalon az Oly fe 5020 nál ott a nagyobb felbontású lcd és a 28mm ről induló optika és talán az anyaghasználat és kinézet is az Oly felé billenti a mérleget.
Kérdésem: nem lenne érdemesebb inkább az újabb kiadású Olyt megvenni hosszú távra mint a már majd egyéves Canont?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs