Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
v_angelus
tag
Sziasztok,
melyik gépet javasolnátok megvételre?
Nikon Coolpix L20
vs.
Canon Powershot A1100nézegettem teszteket, tesztképeket, de nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb választás.
segítségeteket előre is köszönöm
Mihelyt tudjátok, hogy mi a kérdés, érteni fogjátok a választ is.
-
Integra
titán
válasz makimano #19337 üzenetére
nem választottál rosszul
nagyon jó gép, én csak automatában használom, mert az az alap szituáció (és azt gondolom teljesen jogosan), hogy ha ilyen gépet veszek, akkor az az alap elvárás, hogy gyorsan kapcsoljon be és ki, gyorsan zoomoljon, gyors fókuszálás, vaku töltés és elsütés. és nem akarok beállításokkal pöcsölni, akkor veszek egy két kilós téglát.
a tz7 pedig ennek tökéletesen megfelel, pici, nagyon gyors, éles, pontos és bazi nagy zoom, és nem remeg be, mint a régi tz2, szinte nem lehet vele képet rontani.
na meg hdmi, rádugod a tv-re és ott is bőven megfelel az igényeknek....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
atike
nagyúr
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és gondoltam beírok ide, hogy hátha van valakinek valami jó tippje.
Szóval vagy kompakt vagy bridge gépet szeretnék. Amúgy inkább a bridge tetszene. A megapixel nem szempont (úgyis 6 fölött lesz ), viszont szeretném ha nagylátószög lenne (24-25-26 mm).
Az optikai zoom jó kérdés, 5x alatt ne legyen, meg persze előnyt élvez ha nagyobb, de ez sem elsődleges szempont. A digitális zoom nem szempont.
Videófelvételre szükség van és ami lényeges, hogy felvétel közben tudjon zoomolni. 640x480-as felbontás már elég, de persze a HD felbontás előnyt élvezne. HDMI nem létszükséglet.
Szeretném, ha saját akkus lenne, nem pedig ceruza akksis.
Összefoglalva:
- min 6 megapixel
- min 5x optikai zoom
- nagylátószög
- videófelvétel zoom-al (min 640x480 - HD esetleg)
- saját akksiÉs erre kb 60.000 Ft lenne.
Amit én találtam az a Samsung WB500-as (63k). Van valami jó alternatíva?
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Igen, én is megtaláltam, van rajta. Viszont az árával van a baj, inkább kevesebb kéne, hogy legyen mint 60, nem több... A WB500 is ezért csak "utolsó alternatíva"... Amúgy szerencsésebb lenne .MOV helyett ha .h264-ben tudna felvenni - bár ez sem kitétel.
Valami más alternatíva?
-
csibor
addikt
Megvettem a legolcsóbb 5X optikával rendelkező gépet Olympos X-42-őt,érdekes menükezelésben visszalépés a Canon A510-ez képest,de legalább gyorsabb valamint végre memória kártya kapacitásig tud videót rögzíteni.
-
-
dhcodoki
senior tag
Először is SRY, nem találtam meg a megfelelő topicot, s ez elég látogatott.
Filmes fényképezőgépet szeretnék vásárolni karácsonyi ajándéknak. Egyszerű gép, viszonylag jó minőség, és olcsó... ezek lennének a fő szempontok. Aki tud PLS segítsen..
Vagy ha esetleg tudtok megfelelő fórumot/topicot az is segítség..
Köszönöm -
kw3v865
senior tag
A 100000 Ft alatt melyik a ma kapható LEGJOBB kompakt digitális fényképező? Melyiket ajánljátok? A képminőség a legfontosabb szempont számomra.
-
guszti2
csendes tag
A Sony WX1 (sony objektív) képminőségéről van valakinek információja?
-
Flunf
csendes tag
Sziasztok!
Max 60e-ig keresnék gépet. Ők lennének a jelöltek:
Nikon Coolpix L100
Canon PowerShot SX120 IS
Sony Cyber-Shot DSC-H20
Finepix S2100HD
esetleg Panasonic Lumix DMC-TZ6Melyiket ajánlanátok?
-
Teky
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már érdeklődtem, de még mindig nem tudtam dönteni. Két gép közt vacillálok.
Egyik a Canon PowerShot SX120 IS a másik pedig a Nikon Coolpix L100.
Mivel élsósorba szüleim részére lenne, ezért a legfontosabb hogy automata üzemmódban minél jobb képet csináljon. Ahogy nézegettem a tesztképeket az én szak avatatlan szememnek a nikon képei jobban tetszettek. Tehát ha valaki ebben megerősít hogy a nikon jobb képet csinál akkor azt hiszem ráesik a választásom annak ellenére hogy a cannon jóval több mindent tud. -
lacam
aktív tag
Sziasztok.
Nagyon sok kérdés merült fel bennem. Ez a karácsony a fényképezőgépekről fog szólni nálam....
2 tanács kéne! Nagyon örülnék, ha tudnátok támpontot adni.....vagy legalább segítetek jól választani1. Fotómasina saját részre:
40ezer vagy kicsit több, amit rászánnék. Kinéztem ezeket:
-Sony W210
-Fuji S1500fd
-Fuji S2000hd
-Más, a megadott összeghatárig...hátha Ti tudtok jobbat.Tudom...az első kompakt, a két fuji nem. Hobbi célra lenne, de a lényeg hogy a makró se legyen neki akadály.
2. masina....meglepetés gép:
Itt erősen korlátozottak az anyagiak. 15-18e ft körül kellene gép, ez a plafon.-Samsung ES15
-Hyundai A9325 ...soha nem hallottam róla, nemtudom van-e ezzel tapasztalatotok. Tűrhető képet csinálhat?
-Más, a megadott összeghatárigNagyon megköszönném a segítségeteket!
Üdv.: Lacam
[ Szerkesztve ]
-
tag
Hali!
Milyen kompakt/ulrakompakt gépet ajánlanátok maximum 40e Ft-ig?
Legyen benne optikai képstabilizátor, SD/SDHC kártyás legyen, jó vakuja legyen(főleg party photozásra lenne), lehetőleg vékony legyen.Köszi!
Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
BukottHangya
csendes tag
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék venni a szüleimnek karácsonyra egy kompakt gépet, és max 30E-m van rá. Szeretném ebből a pénzből a lehető legtöbbet kihozni. Mit javasoltok, milyen gépet és hol?
Elnézegettem eddig a Nikon S220-t meg a Sony CS DSC-W180-t. Olyan kell, amit a technikában kevésbé jártasak is könnyen megtanulnak használni, esetleg magyar az osd menüje.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Integra
titán
válasz makimano #19353 üzenetére
sajnos nem tudok ilyen tapasztalatot mondani, mert nincsen nagy tévém még mindig, kivárok, ilyenkor hiba venni, majd tavasszal
de monitoron nagyon szépek. az én szememnek. ez pedig szubjektív.
(s-pva és h-ips paneleken)...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
kw3v865
senior tag
Venni szeretnék egy komolyabb kompakt digitális fényképezőgépet. 100k-nál többet nem igen akarok fizetni érte, csak akkor ha tényleg megéri a különbözetet. Lehetőleg ultrazoom gépet szeretnék. Elsősorban tájképek készítésére használnám, na meg persze általános célra, de a videofelvétel nem igazán érdekel, tehát nem baj ha nem tud HD-t a gép.
A következő modelleket néztem ki: Panasonic FZ-38, Olympus SP-590UZ, Canon SX 20 ISTi melyiket ajánljátok leginkább? Más modellt is ajánlhattok. A RAW hiánya nagy probléma az Olympusnál?
-
Teky
csendes tag
válasz rumos14 #19380 üzenetére
Pont azért kérdeztem hogy hátha valaki megcáfol. A cannon tesztképei közt láttam egy csúnya képet ahol nagyon becsillant a nap vagyis teljesen tönkretette a képet, és írták is hogy érzékeny rá a lencse. Nikonnál meg ki volt hangsúlyozva hogy ebben elég jó. Ezért gondoltam.
-
lacam
aktív tag
Valaki tudna segíteni ezügyben?
Testvéremnek H10-e van....Fuji S2000hd a Sony-nak vetélytársa? Jobb/rosszabb?
Lehet hogy az S2000hd lesz az egyik, csak sok helyen olvastam hogy ezek a Fuji-k minőségileg játék gépekre hasonlítanak....nemtudom, hihetek-e ezeknek az infóknak.
Viszont mivel nem használnám spéci fotózásra, csupán hobbi célra, lehet hogy a w210 elég lenne?! (bár nem láttam még a képeit, nincs összehasonlítási alapom.)
Ugyanez a barátnőm leendő fotómasinájára is vonatkozik. Sajnos 15-18e ftnál nincs több rá, ezért a fotógépek között kicsit háttérben lévő Hyundai márkát néztem...nemtudom jó-e ez a gép, az életben sosem láttam még élőben
Segítsetek, ha van ezekről tapasztalataitok...hadd sikerüljön jót választani
Üdv
-
benvolio
őstag
válasz kw3v865 #19385 üzenetére
Az Oly-t biztos ne, az ismerősöm vett ilyet és amikor összehasonlította a gépet és a képeket az FZ28-mal, már megbánta, ráadásul akkor még drágábban is vette. Mindenképp a Pana vagy a Canon. Biztos nehéz dönteni, de amennyire én láttam sokan a FZ38 mellett vannak /ráadásul olcsóbb is/. Itt vannak értékelések is FZ38 SX20 . Teszteket róluk már biztos olvastál, de ha erre jár a rumos14, ő elmondja a frankót.
-
kw3v865
senior tag
válasz benvolio #19388 üzenetére
Az SX20 tetszik, csak kevés róla a megbízható infóm, az Edigitalon sok hülyeséget is írnak. Itt még nem tesztelték, és sajnos a Pixinfón se. Jó lenne legalább néhány tesztkép. Összehasonlítottam az FZ-38 és az 590UZ képeit, megmondom őszintén, nem sok különbséget láttam. Jó lenne kipróbálni őket, de arra nem igen van lehetőség
-
rumos14
nagyúr
a Sony H10 képminőségre egész jó, az említett Fuji S-eknél bőven jobb. azok tényleg elég játékgép minőséget hoznak... persze soka tud a 2000-es: nagylátószög, sokszoros zoom, HD videó, de a képek részletessége és a színek sztem elég gyengék.
láttam Sony W220 tesztet, nekem az is csalódást keltő volt.
a 15-18e-s kategória pedig... sztem egy mobiltelefon szintjét hozzák. akkro már inkább vmi használt Canon vagy Pana gép a vateráról. -
rumos14
nagyúr
válasz kw3v865 #19389 üzenetére
perpill ez a két gép a kategória csúcsa. ha a videó nem számít, akkor az SX10 is tökjó. vagy leginkább egy tükrös gép, de ez nem az a topik.
a Canon és a Pana között a sztem lényegi különbségek: kisebb méret és gyorsabb sorozat a Pana javára, nagyobb tele vég, vakusaru, hajlítható kijelző a Canon mellett szóló érvek.
én ha tesztet keresek egy adott gépről, ezt használom:[link]. vagy a guglitbenvolio, köszi, de az én véleményem csak egy a sok közül, nem én fogom megmondani a frankót.
-
benvolio
őstag
-
lacam
aktív tag
válasz rumos14 #19390 üzenetére
Köszi a választ.
Igen, sajnos én is ezt olvastam a Fuji-król...pedig jó lett volna. Sebaj, nézek mást Van pár hetem Ha lenne tipped, megírhatnád...Te személy szernt mit favorizálsz/favorizálnál 40-45e ft-ért.
Samsung gépet néztem 18ezerért ES15-öt. Nemtudom, mobilteló minőség lehet? Külsőre szerintem meggyőző
-
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni...
Venni akarok egy digit-gépet, de nem tudok a fényképezőgépekről szinte semmit, tudom mi az a Mpixel, mi az a zoom, meg hogy hol kell megnyomni őket, hogy képet készítsenek
Lenne rá 20-25 ezer forintom (megéri ezeket használtan venni? mert az sem zavarna).
Mi a jó márka?
Mik a legfontosabb tulajdonságok, amire ügyelnem kell?Elörre is kössz a segítséget...
-
lacam
aktív tag
Közben egész nap bújom a teszteket és lehet hogy kicsit több is belefér a költségvetésembe...a nagyobbik gép lehet drágább. Limitem 60ezer lett
Sony H20
Sony W290
Fuji S2100hd
Canon SX120 ISMelyik a legjobb választás? szerintem talán a H20...szerintetek?
Samsung ES15ről infó?!
Üdv
-
sn4tch
csendes tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni fényképezővásárlásban, mivel teljesen amatőr vagyok ebben a témakőrben. Olyan ólcsobb gépre - 30k körül - lenne szükségem, amiaz alap vagy automata beálításokkal is elfogadható képeket tud készíteni, ha valahol sétálgatok meglátok valamit 1 kat és mehetek tovább...
Eddig akikkel beszéltem a témáról a Panasonic Lumix DMC-FS42 vagy 62-t javasólták. Ez valóban jó vétel lenne ebben a kategóriában, vagy van esetleg jobb javaslat - semmilyen márkahűség nem játszik közte -
A válaszokat előre is köszi
-
sn4tch
csendes tag
sry double post...
[ Szerkesztve ]
-
-
v_angelus
tag
Minél többet olvasgatom ezt a topicot, annál inkább nehezebb meghoznom a döntést, mostmár tényleg nem tudom, melyik gép lenne a legjobb választás:
Nikon L20, Canon Powershot A1100, Panasonic Lumix DMC-FS62a cameras.co.uk szerint a Pana a jobb, de kiváncsi lennék ti mit mondtok.
Mihelyt tudjátok, hogy mi a kérdés, érteni fogjátok a választ is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest