Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
mást nem tehetsz, mivel tisztességes éjszakai képhez kell
- alacsony érzékenység (különben nagyon zajos lesz, még egy DSLR-en is)
- szűkített rekesz (különben rondák a fények, lámpák. Szűkebb rekesszel szép fénycsillagot kapnak)ez a két feltétel viszont automatikusan hosszú, min. több mp-es záridővel jár - amit kézből egyetlen géppel sem tartasz meg = muszáj az állvány
viszont mivel a kompakt kicsi, nem kell nagy állványra gondolni, akár egy 10 centis hajlítható lábú miniállvány is bőven megteszi, vagy Gorillapod
azokat csak rá kell rakni vmire, de az a legtöbb helyen található (pad, korlát, ...) -
aldebaran
őstag
Most állok fényképező vásárlása előtt és találtam olyat, ami a paraméterek alapján jó lenne, de nem találtam google által tesztet róla. Tud valaki segíteni ebben? Vagy van valakinek tapasztalata?
A másik amit itt is olvastam a Samsung ST550
A lényeg számomra, hogy legtöbbet gyereket fényképeznék beltérben, akik izegnek, mozognak -nem akarom én, hogy üljenek -, és szeretném ha nem lenne túl sok színzaj sem a képeken a lámpa melletti fényképezésnél. Ja, meg nem vagyok sem én, sem az asszony nagyon állítgatós típus, tehát egyszer be van állítva a gép és azzal lövünk...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #20053 üzenetére
ilyesmire sajnos felejtősek a kompaktok...
beltérben az AF is olyan lassú, h az aprónép már rég nem ott van, mire végre beállna, és a zaj is nagy
próbálgathat az ember különféle típusokat, mindegyik nagyon erős kompromisszum
ilyen célre a megváltást csak a tükrös gépek hozzák el -
aldebaran
őstag
Köszi srácok, utána nézek... hallgatok rátok , mert érteni nem igazán értek hozzá...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
nesa
veterán
válasz aldebaran #20059 üzenetére
Gyakorlatilag szamodra teljessen mind1 milyen tukros gepet veszel mivel ahogy mondtad automataba akarsz fotozni ,de amit erdemes megnezni Pentax K100d ,Nikon D40 , vagy olympus E510, ezek viszonylag kedvezo aron vannak hasznaltan es a garancia se kizart hogy meg van rajuk.
Az ne zavarjon hogy az emlitett gepek kozt van 6 Mp-es is teljessen megfelelnek a celnak amit irtal.
-
aldebaran
őstag
Debrecenben itt a prohardveren csak ezt találtam: CANON EOS 350D
Csak nem tudom, mennyi lehet az ára, vagy mennyit érhet...Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Terentius
őstag
Üdv!
Erről a gépről mi a vélemény?Esetleg tudtok ebben a kategóriában jobbat ajánlani?[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
nesa
veterán
válasz aldebaran #20061 üzenetére
350D-re nemtudok mit mondani szerintem mar nemgaris ,de ha ismered az eladot es megbizhatonak erzed ..........
Es a sigma 18-200 hmm nembiztos hogy nagyon jo valasztas.Esetleg itt is nezz korbe, itt lattam egy E400 at sok garival , igaz ez nem 1 nagytudasu gep de szerintem neked eleg lehet.
Hatranya hogy a fogasa kicsit klaszikus mint a 30 esves tukros gepeke es ebben meg CCD van nincs elokep ,de neked kell eldonteni mit veszel, es bizony sajna lehet hogy utaznod kell kicsit mert eleg szuk a piac.[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Köszi, nézegetem. Csak érdekes, hogy ami az árba belefér, a teszt így kezdi:
ISO400-ig tehát még jól használható a gép, nem okoz sem JPEG, sem RAW formátumnál kellemetlenséget a képzaj (vagy a zajszűrés), ISO800-tól azonban előjönnek a porblémák, a képzaj, vagy éppen a zajcsökkentés lágyító hatása.
E-510: A képzajjal tulajdonképpen nincs baj, még az ISO1600 sem használhatatlanul zajos, sőt, teljesen használható. Azt viszont mindenképpen érdemes szemügyre venni, hogy az élesítés milyen erős. Emiatt tűnik sok ISO100 és ISO200-as kép is grízesnek, mákosnak.
Most az jó, hogy iso400-ig kicsi a képzaj? Olyan nincs, hogy ne legyen képzaj? Vagy a szobában elég iso100-al fényképezni?
szerk: meghát jó lenne ha képstabilizátoros lenne, mert nekem az összes képem bemozdul.
Ezek meg drágák: [link]
[ Szerkesztve ]
-
lanam
csendes tag
válasz Degeczi #20051 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget (Én nagy méretű állványra gondoltam először és az nagyon nem lett volna jó
Új gépre úgyis szükségem lenne. Én erre gondoltam http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezo/Canon_Digital_IXUS_100_IS_digitalis_fenykepezogep_fekete-p44075.html
Tudrok róla véleményt mondani, vagy esetleg ajánlani valami jobbat ebben a kategóriában
Még egyszer köszönöm a segítséget
-
nesa
veterán
válasz aldebaran #20064 üzenetére
Olyan nincs ami nem zajosodik, viszont PL NIKON D3s eleg jol teljesit .
Oly E-400 ISO1600
Spulnikon nezd meg a reszleteket.
Ha vakuzol eleg az ISO-100 is szobaba,az oly E400 nyilvan vannak jobb gepek is de barmelyik kompaktot elveri fenyevekkel meg igy is.
De van mas tipus nezz korbe nem kell ezt megvenni de ha veszel valamit nemart ha garis biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
-
zedok
őstag
Hello! Véleményeteket kérném két gépről!
Canon Poweshot A480 vagy Olympus FE-46(X-42) inkább?Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
Terentius
őstag
erre valaki?
[link]OnePlus 12 16/512
-
aldebaran
őstag
Nagyon hálás vagyok a segítségedért.
Megőrjítenek ezek a zajos képek. Dehát ez van. Szegény ember vízzel főz.
Nézegetek, meg a pénz is később jön, még meg kell csinálni a flash grafikát érte...Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
Nektek nagyobb a tapasztalatotok, és ezért szeretném a véleményetek a következő két gép által készített tesztfotókról. Bár nem tudom, mennyire mértékadóak ezek:
Meg sok különbség van a kettő között? Vagy az én szemem nem látja?
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #20074 üzenetére
hasonló, és valós életből vett képeket nézzél!
(sosem csendéleteket - hiszen magad sem azt fogod fotózni, és nem stúdió-megvilágításban)pl ebben a képben nézd meg a szem környékét mennyire zizis, részlettelen, vagy az áll és az orr vonalát - tipikus kompakt, katasztrófa (pedig csak ISO250)
utána keress egy hasonló témájú/körülményű képet egy bármelyik olcsó tükrös géppel: legföljebb ISO 1600 környékén számíthatsz hasonló effektekre (de még akkor sem ilyen rondákra)
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
válasz Degeczi #20075 üzenetére
hát igen, látom
Ennél már nem olyan rossz: Samsung ST500
Egyébként fontos az, hogy RAW-os legyen a gép? Mert igazából utólag photoshoppal bármit lehet rajta igazgatni. Vagy otthoni fotózáshoz mind1?
-
Degeczi
nagyúr
válasz aldebaran #20076 üzenetére
nagyon hasznos, ha van RAW
JPG-en is tudsz dolgozni, de közel nem olyan minőségben
(elég arra gondolni, h ott 8 bites egy színcsatorna, míg RAW-ban még a régi gépek is 10 bitesek, de egy ideje már 12 bit a jellemző: sokkal több finom árnyalat maradhat meg, ami rengeteget számít, ha változtatni kell a kép fényviszonyain)
és közel nem olyan kényelmesen
(elég a fehéregyensúly beállítására gondolni: JPG-ben vagy keresel egy fehér/szürke felületet és azt próbálod elfogadhatóra hozni a csatornák tologatásával, vagy jobb híján szemre, ha nincs más. RAW-ban viszont egyszerűen megadod a szükséges Kelvin értéket az összes olyan képre ami az adott körülmények között készült, és kész...)de rengeteg más példát is lehetne hozni, mikor/miért hasznos
-
Dorian
félisten
Üdv,
Nem nagyon vagyok otthon kompaktokban, egy havernak szülinapja lesz, a többiek ezt nézték ki: Fujifilm FinePix S1500
Elég gyorsan kéne dönteni, ebben az árban van jobb alternatíva?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
aldebaran
őstag
válasz Degeczi #20077 üzenetére
Köszi a választ, akkor most már biztos, hogy csak RAW-os gépet nézek.
Mondjuk nekem most ez nem 1, nem 2 éves beruházás lesz, szóval olyat kell vennem ami örök darab.
ööö jóval 100e alatt.
-
aldebaran
őstag
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmet szeretném meglepni egy fényképezőgéppel születésnapjára és szeretném a véleményeteket kérni, hogy 20-25 ezer forint környékén milyen gépet ajánlotok?
Rózsaszín vagy bordó, illetve egyéb csajos színekben kapható gépek érdekelnének...Én a következőket néztem:
Olympus X-42 digitális fényképezőgép, pink
Canon PowerShot A480 digitális fényképezőgép, vörösElőre is köszönöm a segítséget!
-
-
benvolio
őstag
válasz aldebaran #20084 üzenetére
Persze jó, hogy vannak tesztek és számítanak is, de tényleg érdekes, hogy van olyan EISA díjas gép amit más tesztek meg "lehúztak". Azért jó minél "mélyebben belemászni" egy gépbe, hogy most jó vagy sem. Több tesztoldalt olvasni illetve ami a legjobb saját tulaj véleményét kikérdezni. Erre van a gugli a prohardver stb. stb..
-
generic
senior tag
milyen digitális gépet vegyek?
eddig samsung es15 volt, de nem nagyon jött be, ezért eladtam
ebben az árkategóriában milyet érdemes venni? (19-24k) -
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás:
Fuji Finepix S2100 v. Olympus SP-570UZ
Canon Powershot 590is-ről váltanék, a nagyobb zoom, és jobb nagylátó miatt (a külcsín sem mellékes).
Ha van más ebben (50-60e ft) a kategóriában amit ajánlotok, akkor azt is szívesen venném.Köszi: redzsi
-
Teemu
tag
Sziasztok
Nem tudok hova fordulni a problémámmal, ezért írok ide.
Szeretnék én is fényképezőgépet vásárolni, de nem álló-, hanem mozgóképeket szeretnék készíteni. Amiatt döntöttem így mert, ahogy nézegettem tesztvideókat a youtube-on úgy vettem észre, hogy a 70 ezer körüli árkategóriában a fényképezőgépek jobb mozgóképeket készítenek, mint a videokamerák.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudok ajánlani olyan fényképezőt, ami jó minőségű videót készít? Vagy esetleg valami jó videokamerát, ami elkerülhette a figyelmemet.
Előre is köszi. -
Fryskitt
addikt
Szerintem bármennyire is jobbnak tűnik, egy céleszköznél semmi sem lehet jobb. A fényképezőkben szükséges plusz a videó, de nehézkesebb (zoomolás, hang, esetleg effektek, visszanézés stb). mint egy kamerában. Ezeket pl. nézted: Toshiba H20 vagy kicsit drágábban Samsung HMX-R10
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
aldebaran
őstag
válasz Fryskitt #20092 üzenetére
Köszi a tippet csak hát nincs rajta live view, ha jól olvastam. Azonban a 330ason van, bár drágább, de ahogy olvasom a tesztet, szép képeket csinál, iso400-ig zajmentes, gyorsan bekapcsol, a kézremegésemet is kikompenzálja... jónak tűnik. Szerintem ennek utána járok.
Sony Alpha DSLR-A330Meg ahogy nézegettem a teszteket, a másik tippem egy Panasonic Lumix DMC-FZ38.
Utálom, hogy ekkora a választék...
-
Fryskitt
addikt
válasz aldebaran #20093 üzenetére
A Pana 80e körül van, a 330-as 130e. Mielőtt megvettem a Pentaxomat, én is szemeztem a Sonyval, egy nagy baj volt vele: a markolata. Az borzasztó. A LiveView szokás kérdése, a kompakt kép mellett nem tudtam elképzelni, hogy ne a kijelzőt használjam kompozícióra, de amióta megvan a tükrös, azt furcsa nem szemhez emelni. Mondjuk a Sonynak nagyon jó az élőképe (gyors) a többi tükröshöz képest.
A Pana mellett szól, hogy ha azt veszed, többet nem is nagyon költesz, a cserélhetőhöz meg azért legalább még két objektív kell, egy makró meg egy zoom. Ott sosincs vége a vásárlásnak. Meg rá is kell készülni a fényképezésre, vinni az összes cuccot, stb.
Nekem van egy pici kompaktom a Pentax mellett, hobbiból csak azt viszem, ha meg fotózok, vagy nagyobbat kirándulunk, a másikat.
A 230-at azért írtam, mert 0% a kamat. Így eyg kicsit csökkentheted a kiadásokat. De ha kiadsz 130e-t a nagyobbik Sonyra, nézd meg a Pentax K-x-et is, még egy tizest rádobva az sem rossz választás.Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
aldebaran
őstag
válasz Fryskitt #20094 üzenetére
Hát igen, néztem az árakat és hát úgy tűnik, hogy itthoni fotózgatásra meg videózgatásra a Panasonic marad mint kompromisszum. Bár még nincs meg rá a pénz, azért nézegetek.
Amikor gyereket kell fényképezni, nem tudom elképzelni, hogy az izgő-mozgó csöppségeket hogyan is fényképezhetném kijelzőn keresztül, mikor egyik percben itt van, utána már a szoba másik végében. Ha a 230ason lenne live view, valószínűleg azt venném. Bár még 1-2 hét van a vásárlásig, addig bármi lehet. Nyitva tartom a szemem. És hátha addig befut még valami mellékes.
De az a 330as annyira jó lenne.... Miért nem vagyok én miliomos?
-
-
-
MZsoltee
veterán
Kíváncsi lennék a véleménytekre.
25k körül gondlkodnék egy fényképezőgép vásárlásán. Semmi komoly az emberrel történik ez az és meg kellene örökíteni.A kérdés az lenne milyen típust ajánlotok? Lehet használt és új készülék is.
A válaszokat előre is köszi!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mini PC
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Satisfactory - Epikus bolygóiparszimulátor FPS
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs