Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz Khelben #18950 üzenetére
Látom azt figyelmen kívül hagytad amit írtam, mondom Kodak Z1085, V1073, V1253 20k körül, 720p videóval. Ezt egy V1073-mal vettem fel beltérben, de a többi is ugyanez a minőség a nagy érzékelő miatt (1/1.63, 1/1.72), optikai zoom és képstab is van videózás közben: http://djnice.uw.hu/v1073/101_0012.avi
[ Szerkesztve ]
-
-
Khelben
nagyúr
válasz Fryskitt #18954 üzenetére
Utánaolvasgatok még ennek is, köszi. Néztem már róla tesztvideókat, de azok nem győztek meg, de most, hogy megnéztem megint egy párat, lehet, hogy ez is jó megoldás lenne.
Közben van új kedvencem, Canon Ixus 100 IS, szintén 50ezres kategória, fényképeket is elég normálisakat csinál (legalábbis a kompakt kategóriában) és a mérete is teljesen zseb-barát.[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
válasz Khelben #18957 üzenetére
na és hogy tetszik? írj majd róla néhány szót légyszi, ha már van kialakult véleményed róla ( legfőképp anyaghasználat, képminőség, kezelhetőség, lcd minősége érdekelne). Én is azzal szemezek és a nikon hasonló kategóriájú (coolpix s620) masinájával, döntenem még nem sikerült...
-
Khelben
nagyúr
Már van véleményem Nyilván 1-2 óra alatt nem lehet kitapasztalni, főleg, hogy kinn még nem is voltam, csak az irodában.
Anyaghasználat, összeszerelés: nagyjából jó, egy apró bajom van vele, hogy a hátulján lévő usb és hdmi csatlakozók fedele kb 0,1 mm-t kiáll a hátlap síkjából, erre jó lett volna, ha figyelnek. Amúgy más gond nincs, mindene fém, tehát strapabírónak tűnik. Cserébe gyűjti az ujjlenyomatokat, rendszeresíteni kell majd egy törlőkendőt melléje.
Kezelhetőség: itt nincs probléma, annak ellenére, hogy nagyon aprók a gombok, egyszer sem nyomtam félre, ezt nem is értem, hogy csinálták. Pl a hátulján a kör alakú gomb meg a közepén lévő gomb tök egy síkban van, mégis teljesen jól használható, pedig nincs kis kezem. Tartani is jó, nem kényelmetlen, bár ahogy többen is írták, kétkezes használatra készült, mint minden kisgép.
LCD teljesen jó, tudja, amit tudni kell, bár napfényben még nyilván nem próbáltam.
Képminőség: erről nem tudok objektíven írni. Fotózáshoz egy tükörreflexes E510-est használok, ahhoz képest egy kalap sz..r De nyilván nem azzal kell összehasonlítani. A hasonló árú és képességű gépek között a tesztek szerint átlag felett van. A makrója elég jó. A videót még csak beltérben próbáltam, hát mit mondjak... fény kell neki. Félhomályos szobában ne videózzunk vele. Ablakon kifelé már egész jó, gondolom napsütésben lesz a tökéletes.
Kérdezz még nyugodtan!
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
válasz Khelben #18959 üzenetére
Óh köszi szépen
Igazából barátnőmnek szeretnék egyet karácsonyra, úgyhogy mindenképp a legkisebb/legkezelhetőbb és a lehetőségekhez mérten a legnormálisabb kisgépet szeretném beszerezni Eddig amit írtál elég meggyőző, bár az a fedél tényleg elég hülye helyen van.Valamiért egyébként a canon felé húzok, úgyhogy lehet, hogy kikötök ennél, nikonokkal még sose voltam közelebbi kapcsolatban Kérdés vajon, hogy várjak-e még a vétellel, karácsony közeledtével lejjebb vagy feljebb fog vajon kúszni az ára?
Gondolom feketét vettél, a többi színűt is láttad élőbe? Az a piros képeken eléggé gejnek néz ki, pedig valami nőies kéne, ha már van belőle Élőbe is olyan ronda vagy csak a képek csalnak ennyit? Mondjuk az arany se néz ki rosszul.
Köszi mégegyszer, majd ha még eszembe jutna valami, jövök
-
wwhy
veterán
Egy kis segítség jól jönne: Oly µ-9000 vs Pana TZ6 (árban kb. uaz, külföldről).
Esetleg más javaslat fontos a 8-10x optikai zoom.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
válasz rumos14 #18963 üzenetére
köszönöm közben találtam még egy újabb jelöltet: Fujifilm FinePix F70EXR (vadiúj, 250USD). teszt szinten mit lehet tudni róla TZ6 vs F70? ez utóbbira "Dual Image Stabilization"-on írnak, ez ér annyit, mint a Pana Venus OIS-e?
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Fryskitt
addikt
Itt egy teszt, eléggé dícséri: [link].
Nekem egy F50FD-m van, az is szép képeket csinál, a makro mondjuk nem meggyőző, gondolom ezen sem, de ha most vennék, akkor ilyet vennék, nagy Canon fanatikus létemre, úgy tűnik a Canon mostanában kissé elhanyagolja a kompakt szegmenst....Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
k.t.a.
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy mit jelent a Lumix TZ7 típusjelzésében az utolsó karakterek.
Ilyeneket találtam:DMC-TZ7EP-T
DMC-TZ7EP-K
DMC-TZ7EP-S
DMC-TZ7EP-A
DMC-TZ7EP-R
DMC-TZ7EGAz utolsó betű szerintem a színkód lesz, előtte meg talán a lokalizáció lehet. De melyik milyen? Viszont az EP/EG lehet hogy mást jelent, mert külföldön ZS3-nak nevezik. Aki tud segítsen. Köszi.
-
Ratte
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nemrég vásároltam egy Panasonic DMC-TZ6-ot, de sajna nem voltam eléggé körültekintő és már csak átvétel után szembesültem vele, hogy a pixmania külföldről hozza a termékeit, így nincs magyar nyelvű menü.
Tudtok-e segíteni abban, hogy hogyan lehetne magyar nyelvű menüt tölteni a készülékre?
A segítséget előre is köszönöm! -
Tigi
őstag
Sziasztok
Van a kislányomnak egy Samsung S760-as gépe ami most 1,5 év után úgytűnik, hogy meghalt (objektív nem nyit és nem zár rendesen mintha megakadt volna) és a javítása 6-12e Ft.
Kérdés, hogy milyen gépet érdemesebb venni helyette, főleg használt érdekel mivel most nincs pénz újra.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Ratte
csendes tag
-
Fryskitt
addikt
Vettem egy Canon A2100 IS-t. Most próbálgatom....
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
wwhy
veterán
válasz rumos14 #18978 üzenetére
semmi baj, jobb későn, mint soha
leszűkítettem a Pana ZR1 (ZX1) vs Fuji F70EXR-re, mind2 kb. 230-250USD körül rendelhető.
A Pana mellett szól az optikai stabi, Fujinál a 10x optikai zoom;szerk: a "mechanical CCD-shift" (F) = optikai stabi (P)?
Illetve a Fuji Pro Focus-a olyan-de olyan profi portrét készít, hogy a háttér teljesen össze van mosódva
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
rumos14
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
válasz Szten Márs #18982 üzenetére
Oké, csak a kompaktok között optikai és digitális képstabit szoktak megkülönböztetni, ezek közül inkább az optikaiba tartozik a ccd-shift. A digitális ugye az ISO emelés, ami nem sokat ér.
A Fuji meg a Pana megoldása kb. egyenrangú, csak azért nem egyenlő, mert más elven működik. De gondolom, ez annyira nem érdekli az usert, csak működjön rendesen. -
COLORBAR
tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem.
Digitális gépet szeretnék venni és nem vagyok teljesen otthon a témában.
Amire használni akarom:
A lényeg,hogy kis kompakt gép legyen,amit mindig magammal tudok vinni, az övemre csatolva este mulatni is és ami még nagyon fontos,hogy jó minőségű videót rögzítsen!
Minderre max 65e van.
Kinéztem 2 gépet, az egyik a Samsung WB550, a másik a Sony Cyber-shot DSC-W290 .
http://fototrend.hu/teszt/samsung_wb550_nagyon_komoly/kulso_ergonomia.html
http://www.edigital.hu/Sony_digitalis_fenykepezogep/product.php?productid=44017#Már ép a samsung mellett döntöttem volna,mikoris azt az infot kaptam,hogy a sonyk videója jobb,mert full hd-ben rögzitenek videot.
Namost ennek utánnajárva felmentem a sony oldalára,full hd-ről szó sincs.
Ezek után bementem egy sony boltba,ahol aztmondták igen full hd-ben rögzit már ez a kategória is és valóban ott egy full-hd matrica a gépeken.
A médiában ezzel szemben azt az infot kaptam,hogy nem,ez a full hd felbontás az állóképeke vonatkozik,azokat jeleniti meg a gép full hd felbontásban,ha mondjuk full hd tévén vetítjük le.
Ezek után az Extrém felé vettem az irányt,ahol meg azt az infót kaptam,hogy valami szoftveres rásegitéssel full hd-ben rögzit a gép videót.
Kezdek összezavarodni.
Valaki tudna segiteni?
Előre is köszi! (ha tudtok más gépet,amit ajánlanátok azt is szívesen veszem!) -
rumos14
nagyúr
válasz COLORBAR #18985 üzenetére
az a Sony nem tud full hd (=1920x1080) felbontásban videót felvenni, ez halálbioztos. a jó öreg marketing megviccelt téged, valóban van rajta full hd matrica, de az azt jelenti, hogy képes az előbb említett felbontásban állóképet rögzíteni. nagy cucc, tud ennél sokkal nagyobb felbontást is. de amelyik bolt erre a kérdésre nem tudott épkézláb választ adni, arról is megvan a véleményem.
most nem fogok utátanézni, de sztem mindkét említett készülék 720p, azaz 1280x720-as felbontásban tud videót rögzíteni. -
-
COLORBAR
tag
válasz rumos14 #18986 üzenetére
Igen,mindkét gép 1280x720-ban képes elvileg videót rögziteni,és mindkettő 30kocka/mp minőségben.
Ennek ellenére azt mondta az eladó,hogy a sony videója jobb,mert szoftveresen feljavítja full hd felbontásra, ami nem lesz egyenlő azzal,mintha full hd-ban rögzitene,de jobb lesz a sima hd minőségénl.
Direkte rákérdeztem,hogy ez biztos-e,mert úgytudom,hogy ez a full hd állóképekre vonatkozik,amit te is írtál,de aztmondta tévedek.
Egyébként szerintem is ő téved,mert tuti,hogy óriás betűkkel hírdetné a sony,ha full-hd ben venne fel már egy 50-60ezres gép is!
hjaj,már annyi gépet megnéztem,hogy mostmár tényleg nemtom melyiket vegyem! -
COLORBAR
tag
válasz philoxenia #18987 üzenetére
Te melyikre voksolnál?
Samsung WB550 vagy Sony Cyber-shot DSC-W290 ?
Esetleg más? -
COLORBAR
tag
válasz philoxenia #18990 üzenetére
Aztat nemtom micsoda
-
rumos14
nagyúr
válasz COLORBAR #18988 üzenetére
az eladó téved. nézz meg bármilyen tesztet erről a gépről, leírják egyértelműen hogy mekkora videót tud felvenni. melyik bolt is állítja ezt a full hd-ra szoftveresen feljavítás ökörséget?
amúgy ez még nem jelenti azt hogy a Sony videója nem lenne jobb, töltsd le tesztvideókat, hasonlítsd össze magad.
a Memory Srick egy kártya formátum, Sony-n kívül szinte semmi más gyártó nem támogatja, sőt, a Sony is kezd leszokni róla itt-ott. -
COLORBAR
tag
válasz rumos14 #18992 üzenetére
Az Árkád Sony boltjában mondták,hogy full-hd-ra rögzit, az Extrémben meg ezt a szoftveres okosságot
Direkt mindkét helyen visszakérdeztem,hogy ebben biztosak-e,mert én eddig nem ezt hallottam róluk és állították,hogy tuti
Ok, a memory stick-ről annyit tudok,hogy memóriakártya,de miért baj,hogy arra rögzít? Annyit még szánok rá,hogy vegyek egy 4 gigásat,arra meg bőven ráfér minden amit egy út során ellövök.
Te melyiket vennéd? -
COLORBAR
tag
válasz Khelben #18993 üzenetére
Na,pl mi bajod volt a samsung gépeddel?
Egyébként összehasonlitva a kettőt, egyedül az objetive jobb a samsungnak, cserébe viszont vastagabb,nehezebb.
Nemtudom mennyire használnám ki a 24-240mm gyújtótávolságot,egyáltalán kézben mennyire lehet megtartani egy ennyire behúzott variót? -
COLORBAR
tag
-
Khelben
nagyúr
válasz COLORBAR #18995 üzenetére
Na,pl mi bajod volt a samsung gépeddel?
Gagyi sz@r volt, ráadásul 1 évig bírta, miközben alig volt használva. Másik samsung is votl a családban, az se bírta sokkal tovább, mint 1 év. Az összeszerelési minőség és a tartósság nulla. Persze, lehet hogy ezek jobbak, de nekem elég volt a samsungból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest