Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Aligha van közük egymáshoz, a Fuji egy fényképezőgép-szerű fényképezőgép, olyanoknak akik a fotózásért szeretnek fotózni, sok manuális beállítással, stb...
Ez az Olympus egy jó kattintgatós kép, azoknak akik minnél kevesebb időbefektetéssel (és gondolkodással, munkával) akarnak kattintgatni és megörökíteni ezt azt, és villogni a 8 megapixellel - bár a CCD méretét sehol nem láttam aligha hiszem, hogy ebben a kategóriában a 8 megapixel jó előjel lenne (túl sok).
Szóval attól függ mit szeretnél. -
Szten Márs
nagyúr
Nem igazán szokás ayondícsérni az FZ50-t... az FZ30-hoz képest maradt az 1/1,8''-as CCD, csak még két megapixelt rányomtak és 10 MP erre már nagyon sok. Durva zaj durva zajszűrés, az objektív lehet nagyon jó, de nem tud csodát tenni így ezzel. Egyetlen dolog ami esetleg a javára szólhat az a képstabi. De magasabb ISO-knál iszonyat felejtős gép. És magasnál nem épp a 800+ -ra kell gondolni....
Az s6500 nekem nagyon tetszik külsőleg, kézbe fogtam, szerelem első látásra, egyszerűen uhh... de ilyenkor mindig megnézem ezt a képet: [link] meg még pár másikat, csendben sírok és megpróbálom elfelejteni.
A kilencezres szimpatikusnak tűnik, csak valami iszonyat kromatikus abberációt csinál, bár azt mondták h a wbalanceval való játszadozással kezelhető jól.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Igen, láttam egész jó képeket, mégis, nem merném megvenni ezt a gépet... pedig akarok nem is olyan sokára egy jó bridge gépet, de egyszerűen nem találok, mindegyiknek van baja rendesen. Egy FZ30 tökéletes lenne, de már nem kapni, a mostani Panák felejtősek, a 9600 Fuji télleg a CA miatt esik ki, minden másban teljesen jó lenne, Canon S3-is, meg Sony DSC-H5 komolytalan az 1/2,5''-ös CCD-jükkel... Nem igazán van elfogadható (~120e) árban olyan amilyet szeretnék
Sony DSC-R1 a tökéletes bridge gép (feltéve ha makró és 120mm feletti tele nem kell, mint ahogy nem kéne) csak épp az életben nem lesz annyi pénzem -
Szten Márs
nagyúr
Igen, en is gondolkodtam rajta, hogy ha eladom az egyik vesemet akkor talan egz beleposzintu dslr kitobival valamikor akar akar elerheto is lenne... csak tenyleg kitobik 18-55 mm, a 120 meg csak csak kene.. ujabb, normalis obira utana belathato ideig nem lenne keret... szoval igencsak erosen lehetseges, hogy ebben az esetben egy sony dsc-r1 megfelelobb... persze nem jonne rosszul a nagyobb tele, csak dslr-nel sem lenne, sot... es azert az a carl zeiss obi az nagyon odab.sz azon a gepen, akarhogyis...
De inkabb meg kene tartani a vesemet, szoval nezem hatha latok csodat a bridge kategoriaban... -
Szten Márs
nagyúr
Na erről van szó... még ha sikerülne is egy alap dSLR-t venni... (Nikon d70s, Canon 350D? általában a Nikon szimpatikusabb, de nem ebben a belépőkategóriában. Viszont külsőre sokkal inkább bejön a Nikon még ebben a kategóriában is, tudom ez csak a szubjektív része) akkor már egyéb objektív az kilőve... hoszzú időre, ami min 1 de inkább másfél évet jelent... Addig meg elég kellemetlen hogy gyakorlatilag null tele...bár a 70-es végű Nikon itt is csábítóbb, a cropjával egész kellemes átfogást jelent, na meg Canon kitobikat sokan szidják szóval annál lehet egyből kéne vmi alternatív és kitobit meg sem venni.
Szóval pont ezért gondolkodom, hogy lehet jobban járok a Sony-val. De annyira nem kell még kockásra gondolkodnom az agyam, április fele lesz realitása. -
Szten Márs
nagyúr
Hát ezeken a gépeken a 7 megapixelekkel vannak bajok amit 1/2,5''-ös CCD-kre rámolnak fel... nem lesz attól a 7 megapixeltől részletgazdagabb, sőt... kifejezetten hátrány ilyen téren (is). Ha már 7MP-s szép gépet akarsz, akkor Nikon Coolpix 7900, olcsóbb, és csak vastagságra nagyobb, igaz ha az kritikus pont akkor kellemetlen, viszont legalább 1/1,8''-as CCD és láttam elég sok képet ami azzal készült, tekintve hogy egy isminek ilyen van és meglepően jó.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Hydra SR #279 üzenetére
Nekem annyi élményem van a Pálvölcsi fotóról, hogy memóriakártyát néztünk egy lánybarátommal, hátha van olcsóbb mint a media marktos (elvégre nem az olcsóságáról híres az a bolt) és bementünk oda is... miután közölte az eladónéni a kártya árát a kiccsaj totálba arconröhögte majd kiment az üzletből... érdekes volt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz misstick #303 üzenetére
Vagy lehet érdemes levadászni FZ30-at... mert azért az FZ50-et nem kevés kritikával lehet illetni bizonyos dolgai miatt, lsd: zajosodás és zajszűrés nem kicsit durva mértéke, ami az FZ30-ban sokkal kultúráltabb... Csak nem nagyon találni sehol, de lehet még valahol rá lehet bukkanni..
-
Szten Márs
nagyúr
válasz misstick #327 üzenetére
[link] - samsung digimax 815
[link] - sony dsc-h5
Ha valamit segítenek... amúgy ezek közül nekem is messza a Fuji lenne a legszimpatikusabb, képstabi nélkül meg lehet élni... Fujinál amúgy is életképesebbek a magasabb ISO értékek, szóval használhatsz adott esetben alacsonyabb záridő - magasabb ISO kombót. -
Szten Márs
nagyúr
Hmm, mintha az előbb még más lett volna ideírva....
orbano: Azért nem csak a két kategória hátrányait egyesíti az a gép. Akinek megfelelő az az átfogás, annak nagyon jó kis gép. Persze a gond, hogy nem tudhatja egy kezdő sem, hogy a későbbiekben mi fog hiányozni és mi nem és annál már nincs lehetőség utólagos bővítésre... Na meg tükörrefisnek van egy hangulata is
(Igen, közben magamat győzködöm, hogy inkább egy D50 kitobival, mint a Sony... egyelőre még nem teljesen győztem meg magam D70s kéne, a 18-70mm-es kitobijával, csak még mindig a vesém, amit nem akarok eladni... remélem pár hónap alatt árzuhanás várható ) -
Szten Márs
nagyúr
A nincs pentatükör elég szubjektív, van aki csak az LCD-s keresőt szereti.
Amúgy makró hiánya... 35 cm-ről tud ugyebár képet lőni, egy Canon kitobival mennyiről? (nem kötekedés, csak érdeklődöm). Egy Nikon D70 a kitobijával 38-ról, ha emlékeim nem csalnak, szóval ugyanott van. Na meg úgy hallottam, hogy dSLR-rel nehezebb makrózni mint kompakttal, bár erről sincs tapasztalatom. (Szal kiváncsi vagyok véleményekre ez ügyben.)
Avalon: mi a baj az R1 érzékelőjével? Minimálisan kisebb CMOS mint egy 350D-jé..
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Elég marginális felhasználás a 3 perc feletti záridő szerintem.
Nagyjából olyan kategória mintha egy alap dSLR vázra ráheggesztettünk volna egy baromi jó obit... tényleg annyi, hogy nagyon (!!) kell tudni, hogy elég lesz nekünk és akkor aligha rossz vétel.
Más: szerintetek mennyire hátrány a 3,5-ös szokásos nagylátó fényerő ennek a 2,8-ához képest? Mert ez is eléggé az R1 felé orientál.
Nameg 24 mm-es nagylátót dSLR-el nehéz elérni.
(Mindezeket úgy írom, hogy szeretném, ha tényleg rábeszélne vki inkább alap dSLR-re, de egyre jobban nem tudom melyik a nyerőbb) -
Szten Márs
nagyúr
Épületfotózás elég elsődleges lesz és nem a szórakozás része a dolgoknak. Ahhoz talán jobb lenne a 24 mint a 28, bár nem álltam neki fokokban megnézni a különbséget.
Meg a 2,8-as és 3,5-ös fényerő különbözete ami effelé hajt. Ezt jó lenne látni mennyit is számíthat. De így ennyi.
Nincsenek fenntartásaim a dSLR-ekkel kapcsolatban. Kézbe fogtam egy Nikon D70s-t és valami hihetetlenül jó érzés volt, úgy passzolt mintha odateremtették volna. Kézbe fogtam egy Canon 350D-t meg 400D-t is... na ezekről koránt sem tudom ezt elmondani... A nikonnál meg az ISO200 kezdő a hendikepp. Nem tudom mennyire zavarna. Na meg azt mondják sokszor téveszt wbalance-ot autóban, de azt úgyis megmondom neki én... De a kitobiját nagyon szokás dícsérni. Csak épp árban pont annyival drágább egy R1-nél amennyivel nem hiszem, hogy tudok többet rászánni, így maradna a D50. Az meg tényleg low-end.
R1-et meg még nem fogtam, ami alapvetően sokat eldönthet... (Fogott már vki? )
Ami alapvetően zavar, hogy én sem tudom, hogy elég lenn-e a 120mm. Már csak azért sem mert biológus hallgató vagyok és effektíve félhivatalból - nameg kreditgyűjtésnek óraképp - természetfotózás bejöhet, amihez nem árt a tele.
Csak mint régebben mondtam: a kitobi d70s-nél 105 mm a D50-nél meg 82,5 mm és NAGYON sokáig nem fogok tudni venni másikat, akkor meg már lehet jobb a ráheggesztett 120 mm....
Elnézést a nagymonológért, tudom nekem kellesz majd döntenem, csak gondoltam dilemmázok már egy sort írásban ha itt vagyok, de leültem -
Szten Márs
nagyúr
Mkinek köszönöm a hozzászólásokat.
Nos, még van egy kis időm - legalább két hónap - dönteni, csak már előre ráfeküdtem az ügyre, legyen info. Addigra az árak is alakulnak, kiderül. -
-
Szten Márs
nagyúr
Hát mit mondjak, nem kicsit nem szép... bár panát szokás itt is ajánlani. Ugyanakkor aligha van itt olyan akinek komolyabb tapasztalata van ultrakompakttal, senki nem ilyennel lő, szóval tanulságos. Igen világosban biztos profi képet tud lőni...
Nem hiszem hogy a tápra allergiás lapokat szűri, inkább az van, hogy a chieftec megtagadja az indulást bizonyos feltételek mellet, amit nem talál biztonságosnak, amire a codegen nagy ívben tojik... Na meg a -5V hiánya lehet problémás régi lapokon, ami lehet a kodegányon még van. -
Szten Márs
nagyúr
Most így fél kettőkor két tételkidolgozás között nem néztem mélyebben utána, de tudtommal a Fujinak nincs valódi képstabilizátoros gépe. Ennél a gépnél is képstabilizáló-módot emlegetnek, ami azt szokta jelenteni, hogy feljebb veszi az ISO-t, hogy alacsonyabb záridőt alkalmazhasson a gép.
MOD: itt is ez lesz:
''Anti-blur button to set high shutter speed and reduce the risk of blurry images''
[link]
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Aki ultrakompaktot vesz az nagyon nagy valószínűséggel kattogtatni akar, néhány emléket, karácsony, kirándulás, haverok, buli, stb és szinte egész biztos, hogy nem akar manuális beállításokkal foglalkozni és komolyan fotózni. Egy gombnyomás, legyen élvezhető a kép és oké. Teljesen normális vásárlói igény, akinek pedig nem ez az igénye nem ultrakompaktot vesz, mert már alapban frusztráló a bonsai-optika ami kifigyel ezekből a gépekből, meg az, hogy azt sem tudja az ember hogy fogja meg, hogy ne vesszen el a kezében és sokkal inkább fényképezőgép-szerű gépet akar. Szerintem, általánosságban, persze diverz az emberek ízlése, csak éppen a fő vonulatokat éri meg követni a gyártóknak...
-
Szten Márs
nagyúr
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Dare2Live #510 üzenetére
Na ez igaz, a másfélszeres ár okfejtésemet vissza is vonom
Amúgy ja, van rajta manual tárcsa. De én keresztbesz.pom magam, ha blendét lehet állítani, mert nem kevés alkalommal használtam a gépet, tekintve, hogy szüleimnek pár hónapja lett véve egy ilyen, kattogtatónak. Mindenesetre megnézem délután még egyszer, de ettől eltekintve tényleg minden manual, szal lehet mondani h full manual Tele módban úgysem lehetne mit állítani, csak nagyobb látószögeknél 5,5 legszűkebbre venni, de hát nem lehet... -
Szten Márs
nagyúr
válasz sandokan66 #512 üzenetére
Már záridő hogyne lenne.... azt még csak csak elhiszem, h vagyok olyan béna, h blende állítást nem találtam, pedig van - csupán nem tartom valószínűnek - de azt tuti nem hiszem el, hogy behallucinálom, hogy állítgatom a záridőt, amikor nem is lehet
-
Szten Márs
nagyúr
Namost... A530-ason van mód amikor a záridőt te választod olyanra amilyenre akarod, a belnde meg akkora amekkorának a gép mondja (kemény egyféle lehet zoomállástól függően). Ez a te definíciód alapján záridő előválsztás...
Van program amikor a gép álítja, stimmt, de nincs, amikor mindkettőt kézzel állítom ahova akarom. Itt van a kezemben a gép, szóval ez egész biztos... -
Szten Márs
nagyúr
Ja igen... a Sony R1 kontra dSLR-ek témához... meglátogattam a Mammut Edigitálját, van egy kiállított R1... nos, egy kicsit szét van jőve a markolata, kicsit nagyon, így nem igazán tudtam meg milyen is lehet, de amennyit ezzel próbálgattam - nekem - szönryű, de tényleg szörnyű a fogása. (Abszolút szubjektív dolog, azért írtam h nekem, ne riasszon el senkit) Nem tudom milyen lehet ha nincs darabokban, de nem hiszem hogy sokkal jobb, igazán kár érte
Viszont az Oly E330, ami abszolúte nem nagyobb mint egy EOS 350D vagy 400D meglepően kellemes fogású, kézreálló volt, főleg h ugyanazzal a mérettel a Canonok mennyire nem... -
Szten Márs
nagyúr
Kifejezetten jónak tűnik... tetszik nagyon ez a gép... bár azért D70s-nek jobb a fogása, de itt élőkép és majdnem megvan a két obi ára az ottani egy szem kitobijért...
Amúgy az lehet a gond a tükörrefissel, hogy nem biztos, hogy tudok alvós képeket fotózni vele, ahol tökkusban kell lenni, mennyire más a hangja a különböző tükörrefiseknek? -
Szten Márs
nagyúr
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, vaku elővillanást alkalmazni AF segédfénynek nem túlságosan nyerte meg a tetszésemet, de akkor jól értelek, hogy az általad ajánlott vaku használatával annak a vörös lámpája lesz az AF segédlámpa?
Amúgy dSLR-re gondoltam, 350D-t volt alkalmam használni csak pár kattintgatásra, egy gyéren világítot szobában, nem találtam sötétnek a keresőjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest