Új hozzászólás Aktív témák

• Zozzer888

addikt

válasz Mr.Csizmás #2542 üzenetére

közbe szétnéztem az index forumán, hogy ezek mennyiért mennek (nem drágábbak mint a fent említett meyer), DE találtam egy érdekes hsz-t:

"EMZEPERIKSZ válasz | megnéz | könyvjelző 2012.05.19 09:45:43 © (5457)

2.8-ban Tair 11, ha 3.5 akkor Jupiter 37 - optikailag a 3.5/135 Sonnar de stabilabb mechanika. Ez a kettő a legjobb felbontású orosz üveg, hivatalos tesztet vhol régebben fel is tettem ide. A Sonnar-ok is jók, de én még nem próbáltam.

Illetve a Pentacon/Meyer Orestor presetek - ezek is jók de állítólag nagy a minőségi szórás, illetve lágyabbak mint a Sonnar típusúak. A japánok meg általában hozzák a minőséget, de kevesebb lamella, műanyag ház itt már jellemző a későbbieknél.

Kérdés mire kell, egy orosz fotós oldalán van a jó megfogalmazás: a Tair (és így a Pentacon is) a "női portré" lágy tónus stb. a Jupiter a "férfi portré" éles, kemény, minden pórus, szőrszál látszik - illetve állatot fotózni az élesebb, embert a lágyabb jó, kivéve mexikói kopasz kutyát :))) Mindenesetre a Jupiter kicsi, könnyű és marha éles + tele van vele minden eladó oldal."

" a Jupiter a "férfi portré" éles, kemény, minden pórus, szőrszál látszik - illetve állatot fotózni az élesebb"

Na nekem pont ez kéne, hogy "szúrja a szemet, olyan éles legyen" (135össel nem embert akarok fényképezni, és már a Helios élessége is lenyűgöz, pedig az lágy képet ad)

Akkor ha jól sejtem én igazából a Jupiter A37 135/3.5-öt keresem?

Új hozzászólás Aktív témák