Hirdetés

2024. április 21., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2151) sz.zs. válasza Aidan85 (#2150) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Gratulálok! :)
Jövőre én is szeretném kipróbálni .
Milyen arányban van benne kovász?

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2152) greike


greike
tag

Sziasztok!

Megint jól jönne egy kis segítség!
Szilveszterre pizzázás lenne tervezve! Olyan problémám lenne ,hogy a mennyiség miatt a hűtős kelesztés nem kivitelezhető! Mi az ajánlott ilyenkor? Szobahőmérsékleten vagy kiviszem a fészerbe ahol mindig úgy változik a hő amilyen az időjárás! Napközben lesz 8-10 fok éjjel meg 3-5° eőrejelzés szerint. Gondolom a hőmérséklet ingadozás nem a legjobb? Vagy egyéb ötletet is elfogadok!

Előre is köszönöm a segítséget!

(#2153) fradi81 válasza greike (#2152) üzenetére


fradi81
veterán

Hali

Pizzaappba beírod kb kiszámolja, a 3-5C az lesz a hűtős kelesztés a másik a 10 meg a szobai.

moto g72, Ninebot d28e

(#2154) sz.zs. válasza greike (#2152) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Szerintem inkább a full kontrollálhatató szobai. Én legalábbis ezt választanám.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2155) jozsi252


jozsi252
veterán

Nemrég nagyon megszívtam mikor Vesuvio-ból csináltam 100% bigát. Rengeteg olvastam utána plusz kértem segítséget és végül nagy eséllyel ott rontottam el hogy egyszerűen túldagasztottam a tésztát a géppel. Iszonyat módon ragadt a tészta, pihentetések után se tudtam egy nagy bucit csinálni belőle, plusz nyújtásnál annyira lágy volt hogy beleült a lapát lyukaiba egyből. Szóval borzalom volt az egész. Meg az üstöt is nagyon szar volt kitakarítani.

Tegnap újra csináltam bigát a Vesuvio-ból, ma pedig bedagasztottam. 13 percig dagasztottam kb 4 bucira való tésztát. Többször csekkoltam a tészta állapotát és úgy ítéltem meg hogy a 13-14. perc környékén eljött az idő hogy befejezzem. 21.8 volt a max hőfok. Nagyon könnyen kijött az üstből, eltakarítása is pikk pakk megvolt. Plusz már egyből tudtam belőle szép bucit csinálni, és közel se ragadt annyira mint múltkor pedig most is ilyen 69-70% körüli hidróra jött ki a vége az olajjal együtt.
Ez nem egy túl erős liszt úgyhogy ezt csak 24 órát hagyom a hűtőben, holnap ebédre sütök is belőle pizzát. Ez is megerősített benne hogy most már szinte 100% hogy a túldagasztással rontottam el az egészet múltkor.

sz.zs.
Írtad hogy IM5S van neked, nekem a sima IM5. Megkérdezhetem hogy neked a dagasztási idő mennyi szokott lenni, illetve az a idő mekkora tésztamennyiségnél van?
:R

iPhone 13 Pro Max

(#2156) Aidan85 válasza sz.zs. (#2151) üzenetére


Aidan85
aktív tag

A Vadkovász suli tésztáját használtam a bejglihez, de a tészta vezetésben eltértem, 1 óra helyett egy éjszakát volt a hűtőben, illetve az egyik adag 2 napot is :U , így jött ki a lépés, de nem érezni a tésztán erős kovász ízt.
A mákos, diós töltelék receptje a Kovászlabor-ról van, illetve Szabi a pék mogyorós tölteléke is nagy sikert aratott, a videóban tejet forral, én a recept szerinti víz cukor-hoz adtam a mogyorót, és egy kis vanília aromát.

(#2157) sz.zs. válasza Aidan85 (#2156) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Köszönöm szépen ! :) :R

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2158) kosmoo81 válasza xavix13 (#2089) üzenetére


kosmoo81
tag

teljes mértékben egyet értek.
[link]
én ez alapján csináltam az utolsó 3 sütést, és mindhárom hasonlóan jóra sikerült (tökéletestől messze van persze)
vizből annyit kiszedek amiben feloldom az élesztőt, aztán mehet bele a só, amit elkeverek géppel.
a lisztet 2 vagy 3 részletben adom hozzá a JÉGhideg vízhez, (sokan jeget is raknak bele az elején) az élesztő 2 liszt-mennyiség között kerül bele a keverőbe, nekem ez vált be.
sok mindentől függ az is milyen lisztet használunk, ezért érdemes ugyazzal a fajtával próbálkozni.

(#2159) sz.zs. válasza Aidan85 (#2156) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Nah, hát nem bírtam ki, kipróbáltam. És tök boldog voltam egészen addig amíg meg nem vágtam.




Olyan “szalonnás” lett belül a tészta. Mindent a leírás szerint csináltam.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2160) Aidan85 válasza sz.zs. (#2159) üzenetére


Aidan85
aktív tag

Huhh, átérzem, kívülről tényleg nagyon szépek.
Nem lehet, hogy a töltelék nedvességétől "elázott" a tészta?

(#2161) Ance válasza sz.zs. (#2159) üzenetére


Ance
őstag

Sötétebbnek kéne lennie szerintem. Én 40-45 percig sütöm a bejglit, kevés az ott írt idő véleményem szerint. A másik ok lehet, hogy a sütő 180 fokra állítva nem 180 fokos. 1 éve cseréltem a sütőm, mert már 15 fok felett tévedett. Esetleg érdemes ellenőrizni.

(#2162) sz.zs. válasza Ance (#2161) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

200 fokon 50 percet sütöttem. Mielőtt kivettem, megmértem maghőmérővel, 96 fokos volt belül középen.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2163) Ance válasza sz.zs. (#2162) üzenetére


Ance
őstag

Akkor nem értem. :(

(#2164) fradi81 válasza sz.zs. (#2159) üzenetére


fradi81
veterán

Mondjuk elég fura így képen a belseje mintha több sor tészta lenne összeragadva mert nincs ott töltelék, lehet ez a gond.

moto g72, Ninebot d28e

(#2165) iatti válasza fradi81 (#2164) üzenetére


iatti
aktív tag

a tölteléket én is keveseltem. ez inkább kalács mint bejgli.

(#2166) bugizozi


bugizozi
őstag

#pizza #kamut

Sziasztok!

A hétvégén kamut búzalisztből készítettem pizzát.
Korábban próbálkoztam már teljes kiőrlésű liszttel, ez a kamut is elvileg lassú felszívódású szénhidrát, csak ennek nincs olyan fűrészpor íze :D (cserébe jó drága :U [link] )

Recept 6 db bucira:

600g kamut liszt
225g Pásztói Bio pizzaliszt
510g víz
20g só
Élesztő (kb 3 borsónyi méret)
~220g bucik

Dagasztás után 1 óra pihi, bucizás, 13 óra hűtőben, 1,5 óra szobahőn majd sütés az Ariete-ben. (2p feltétekkel, kiveszem, 180 fokot fordítok rajta, rámegy a sajt majd még 1p sütés)
Számomra megfelelő lett az eredmény, rosszabbra számítottam :D A tészta szépen megkelt, kezelhető volt. Azért csak 1,5 óra a szobahő, mert volt már, hogy mire a 6 sütéshez értem az utolsó buci már túlkelt, folyt. Így az első még kicsit hideg volt, de a 6. is jó állagú maradt.
Tettem a kamuthoz egy kis 00 lisztet is, nem tudom van-e értelme keverni, legközelebb kipróbálom 100% kamutból aztán kiderül.
Család a "magyarosat" szereti, arról van kép, én a sima margaritát szoktam enni. Egyébként ízlett mindenkinek, nem mondták meg, hogy nem sima búzaliszt. :)

És a végére jöjjön a lényeg, pár db kép:

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2167) fradi81


fradi81
veterán


Ha így dobnám rá a kenyeret mennyire akarna majd ráégni/ragadni? Próbálnám kiváltani a sütőpapírt.

moto g72, Ninebot d28e

(#2168) Mersant_le válasza fradi81 (#2167) üzenetére


Mersant_le
csendes tag

en is igy szoktam, de nekem nem lyukacsos a lapatom. a vasat elotte jol fel kell forrositani.

(#2169) fradi81 válasza Mersant_le (#2168) üzenetére


fradi81
veterán

Igen az bent lenne a sütőben, na majd legközelebb próba.

moto g72, Ninebot d28e

(#2170) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Pròbàlkozom egyenlőre csak sütǒben.

[ Szerkesztve ]

(#2171) bugizozi válasza Franky2Ster (#2170) üzenetére


bugizozi
őstag

Szép, csak így tovább :C

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2172) jozsi252


jozsi252
veterán

Egy kis 100%-os bigás tészta Vigevano Vesuvio lisztből. Meglátom mennyire kel meg a hűtőben ha úgy látom hogy kibírja akkor vasárnapra meghagyok 1db-ot.
Biga 10 órát volt szobahőn 12 órát hűtőben. A só aránya 3% az élesztő Budafoki volt az pedig 0.3%.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#2173) jozsi252


jozsi252
veterán

Mercato-nál akció van néhány pizzás dologra. 7119ft az 5kg-os Super Nuvola, illetve a Strianese San Marzano konzerv 891ft. Hátha esetleg valaki szintén szeretne valamelyikből venni gondoltam leírom.
Super Nuvolára nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen liszt. Bigát meg Poolish-t is tervezek belőle csinálni. Nagy kár hogy 10kg-os kiszerelés nincs belőle. :( 25kg-os meg túl sok lenne az a baj. Bár azt meg nem tudom itthon hol tudnék jó áron venni.

iPhone 13 Pro Max

(#2174) ROBOTER


ROBOTER
addikt

Sziasztok!

Pizzának csúfolt vastagtésztás, inkább kenyérlángoshoz hasonlító dolgokat rengetegszer készítettem, viszonylag kiszámíthatóan és jól sikerülnek. Kevesebb volt a vékonytésztás próbálkozás, vegyes volt az eredmény, főként az eltúlzott feltétek miatt. Most van egy pici kertem, megpróbálnám megadni a módját.

Két kérdésem lenne:
- Az Internet található 100..110 E Ft körüli 12''-os pizzasütő kemencék érnek-e valamit, vagy magasabb kategóriában kellene keresgélnem? Ha egyszerre csak 3..4 pizzát akarok elkészíteni, érdemes-e egyáltalán felfűteni miatta? Láttam, hogy még a márkásabb 16''-osban is forgatják a pizzát, mert nem süt egyenletesen, mire számíthatok egy kisebben? Vagy érdemesebb lenne elektromos alternatívát keresnem?

- A nyújtáshoz legtöbbször használt durum Semolina helyettesíthető-e búzadarával, vagy mit haszáltok erre a célra?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#2175) ROBOTER válasza ROBOTER (#2174) üzenetére


ROBOTER
addikt

Bocs, lejárt a szerkesztési idő:
Közben elolvastam az összefoglalót, és réteslisztet ajánlanak benne a nyújtáshoz.
Még annyi, hogy faszenes, vegyes tüzelésű megoldások a szomszédok közelsége miatt nem hiszem, hogy relevánsak.

(#2176) fradi81 válasza ROBOTER (#2174) üzenetére


fradi81
veterán

Hali, 100 körül szerintem a legjobb megoldás a Spice Diavolo Pro 2, külföldről szokták rendelni. Kép a pizzás csoportból.

moto g72, Ninebot d28e

(#2177) ROBOTER válasza fradi81 (#2176) üzenetére


ROBOTER
addikt

Köszi, ez jól néz ki!

(#2178) bugizozi válasza fradi81 (#2176) üzenetére


bugizozi
őstag

+1 :K nekem is ilyenre fáj a fogam.

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2179) sz.zs. válasza fradi81 (#2176) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Már 130e körül van sajnos. Áldom az eszem , hogy tavaly megvettem előrendelésben 80e Ft körüli áron.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2180) tepenzed válasza fradi81 (#2176) üzenetére


tepenzed
őstag

+1 imádom ezt a sütőt, hetente használom.
Még az n3-nál is jobban tetszik az eredmény vele.

[ Szerkesztve ]

(#2181) jozsi252


jozsi252
veterán

Próbáltam már pár lisztet de a Super Nuvola a favorit úgy néz ki. Ez most egy 100% biga ami 10 órát volt szobahőn, 11 órát 4 fokon a hűtőben. IM5-tel dagasztottam ki, nagyon jó a tészta kezelése. 68-as hidróig mentem el, a végén meg egy kör olívaolaj ment még hozzá.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#2182) csƵ


csƵ
őstag

Idei első sütés. 48h tészta, 24h után újrabucizva.
Caputo Pizzeria, 65% hidro, Cozze 13.

(#2183) xavix13 válasza csƵ (#2182) üzenetére


xavix13
senior tag

Csatlakozom egy 24 h szobahős n3 saccorossoval. :)

One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.

(#2184) fradi81


fradi81
veterán

Itt is ez volt ma, N3, pizzeria 60%

moto g72, Ninebot d28e

(#2185) xavix13 válasza fradi81 (#2184) üzenetére


xavix13
senior tag

Cotto nagyon megy mindenhol :D

One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.

(#2186) jozsi252


jozsi252
veterán

Poolish-t amikor csinálok akkor a teljes liszt mennyiség 30%-a szokott az előtészta lenni. Tegnap csináltam Super Nuvolából poolisht de most felvittem 50%-ra az előtészta mennyiségét.
Egy észrevehetően lágyabb tésztát kaptam, jó volt vele nagyon dolgozni. Nagyon kíváncsi vagyok rá hogy a 100%-os bigához képest milyen változás lesz nyújtás illetve sütés terén. Holnap du. jöhet a teszt. :)
Nemrég vettem 5kg Super Nuvolát de álom vele dolgozni. Teljesen mindegy hogy Biga vagy Poolish hihetetlenül jó liszt. Olyan kár hogy nincs belőle 10kg-os kiszerelés jó áron. :(

iPhone 13 Pro Max

(#2187) fradi81 válasza jozsi252 (#2186) üzenetére


fradi81
veterán

Mi számít jó kilós árnak?

moto g72, Ninebot d28e

(#2188) jozsi252 válasza fradi81 (#2187) üzenetére


jozsi252
veterán

12-13 000ft már jónak számítana a Super Nuvoláért 10kg-os kiszerelésben. Erősen gondolkodom külföldi 25kg-os zsák beszerzésében aztán megpróbálnám szétosztani valakivel.

iPhone 13 Pro Max

(#2189) fradi81 válasza jozsi252 (#2188) üzenetére


fradi81
veterán

15kg - 1200/kg
25kg - 1030/kg
Egy évet biztos kibír a liszt.

moto g72, Ninebot d28e

(#2190) sz.zs. válasza jozsi252 (#2188) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Antonionál (a Nápolyi pizzás csoportban) 700 Ft + áfa körül van kilója 25 kg-os kiszerelésben.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2191) jozsi252 válasza fradi81 (#2189) üzenetére


jozsi252
veterán

Ez Allegro-s képkivágás?

sz.zs.
Tőle tudnék venni sok mindent de sajnos az életbe nem járok arra, nagyon kiesik nekem az a rész ahol ő van. :( Jó lenne ha lenne esetleg valami átvételi pont X. XVII. ker környékén.

Jó lett nagyon a pénteken bekevert poolish majd tegnap bedagasztott tészta.
Super Nuvola 70%-os hidróval, teljes liszt mennyiségének 50%-a volt poolish ami 5 órát volt szobahőn 19 órát 4 fokos hűtőben majd IM5-tel dagasztottam negyed órát kb. Só aránya 3%, élesztő Budafoki volt 0.3% arányban, dagasztás után 20 órát volt hűtőben majd 3 órát szobahőn és utána sütöttem.
Nagyon ízlett mindenkinek, ahogy nekem is. Nem túlzás hogy a 100%-os Bigánál is jobb volt a tészta. Lehet hogy áttérek erre a metódusra. :)
N3-ban sütöttem, a kő 430 fok körül volt.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#2192) fradi81 válasza jozsi252 (#2191) üzenetére


fradi81
veterán

Igen az, én is Antoniotól venném csak hát nálam se esik útba pest :)

moto g72, Ninebot d28e

(#2193) gergo5991


gergo5991
őstag

belép a topikba ez kb a 7. pizzám, max 10.
100% biga
50% hidró biga, majd bedagasztás 65% hidróra,
caputo manitoba oro, 5 gramm méz, 5 gramm száraz levitio caputo élesztő
pizzakövön elektromos sütőben 275 fokon, felső grill légkeveréssel
allegrórol vettem a lisztet ha már szóba került az allegro

[ Szerkesztve ]

(#2194) bugizozi


bugizozi
őstag

#72órástészta

Sziasztok!

Volt egy kis hétvégi maradék, amit hétfő este sütöttem ki Ariete-ben.
Péntek este dagasztottam, buciztam, szombat ebédre sütöttem, de kimaradt 2 db, azt újrabuciztam, visszaraktam a hűtőbe és tegnap este csináltam meg. Életem egyik legjobb tésztája lett :B :D

Arányok:
550g kamut lisztliszt
350g víz (63,6%)
15g só
Budafoki élesztő érzésre, borsónyi nagyság kb
~220g bucik

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2195) jozsi252


jozsi252
veterán

Gondolkozok rajta hogy mire váltsak nyújtóliszt tekintetében. A Caputo Semola Rimacinata-nak van 1kg-os kiszerelése, de pl a Stagioni Spolverina illetve Molino Vigevano Spolvero 10kg-os kiszerelésű ami az idők végezetéig elég lehet.
Aki próbált többféle nyújtólisztet az tapasztalt esetleg olyat hogy a pizza nem ég meg annyira egyenetlenül, vagy más tulajdonságot?

iPhone 13 Pro Max

(#2196) fradi81 válasza jozsi252 (#2195) üzenetére


fradi81
veterán

Mi a gond a rétesliszttel?

moto g72, Ninebot d28e

(#2197) jozsi252 válasza fradi81 (#2196) üzenetére


jozsi252
veterán

Meg szeretnék próbálkozni más nyújtásra alkalmas liszttel hogy kipróbáljam melyiknél marad rajta a legkevesebb liszt, melyiket mennyire lehet lerázni, illetve hogy adott liszttel esetleg kevésbé ég-e meg a tészta. Ezt szeretném csak kipróbálni.

Köszönöm az Allegros képet, ettől az eladótól fogom venni majd a Super Nuvolát. :R

iPhone 13 Pro Max

(#2198) sasa134


sasa134
addikt

Sziasztok, Macte Ovens Voyager Twint hol lehet Mo-on kapni? Köszi

Avanti Roma

(#2199) iatti


iatti
aktív tag

halló pizzások! a fehérvári metróban van infótok a caputo lisztekről?

(#2200) fradi81 válasza iatti (#2199) üzenetére


fradi81
veterán

Face csoportban azt írják van, hogy melyik az nem derült ki.

moto g72, Ninebot d28e

(#2201) iatti válasza fradi81 (#2200) üzenetére


iatti
aktív tag

köszi! ma regeltem a gurman kártyára, holnap remélem adnak plasztikot ha megyek :DD

(#2202) jozsi252 válasza iatti (#2199) üzenetére


jozsi252
veterán

Úgy láttam hogy Saccorosso van nagy kiszerelésben. Jó lenne ha lenne Super Nuvola is.

iPhone 13 Pro Max

(#2203) iatti válasza jozsi252 (#2202) üzenetére


iatti
aktív tag

és kilós, esetleg 5kilós? 25kiló nálam nem játszik, az évekre elég lenne :))

(#2204) fradi81 válasza iatti (#2203) üzenetére


fradi81
veterán

Valakivel el kell felezni :)

moto g72, Ninebot d28e

(#2205) iatti válasza fradi81 (#2204) üzenetére


iatti
aktív tag

inkább negyedelni :))

(#2206) sz.zs. válasza iatti (#2203) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Ahol én vettem ( Budakalász ) ott csak kilós volt. Nuvola és Manitoba Oro.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2207) iatti válasza sz.zs. (#2206) üzenetére


iatti
aktív tag

egyenlőre megakadt a projekt. plasztikkártyát nem adnak, néni mondja töltsem le az appot. mondom neki, evvel? :DD Nokia 105 (2019)

(#2208) fradi81


fradi81
veterán

Szegeden nuvolából kilós, pizzeria és saccorosso zsákos.

moto g72, Ninebot d28e

(#2209) fradi81


fradi81
veterán

Beni2360: A TK kenyér

[ Szerkesztve ]

moto g72, Ninebot d28e

(#2210) Beni2360 válasza fradi81 (#2209) üzenetére


Beni2360
félisten

Köszi, ezek szerint jól sejtettem és nem 5 Perces munka.:B

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#2211) fradi81 válasza Beni2360 (#2210) üzenetére


fradi81
veterán

Nem, egy kenyér van vagy 20 mindennel együtt, de annyit megér :) Itt a lényeg hogy nem kell bele sikér csak sok tapasztalás.

moto g72, Ninebot d28e

(#2212) Beni2360 válasza fradi81 (#2211) üzenetére


Beni2360
félisten

Szerintem a kovász miatt nem kell itt sikér bele. De élesztős változatnál már kell. De lehet, hogy tévedek. :U

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#2213) fradi81 válasza Beni2360 (#2212) üzenetére


fradi81
veterán

A kovász az csak élesztő anyag, a sikér meg plusz fehérjét ad hozzá. De ebben elég magas alapjáraton 13,7.

moto g72, Ninebot d28e

(#2214) Beni2360 válasza fradi81 (#2213) üzenetére


Beni2360
félisten

Én a C2 lisztből sütöm a kenyeret majd egy éve.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.