- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Nekem van egy ilyen Sonnar MC 135/3,5 és egy Olympus OM 135/2,8 ez utóbbi erősen, határozottan jobb és olcsóbban jutottam hozzá. A Sonnar is elég jó, de kicsit túl van hájpolva és ezáltal árazva. Volt egy Konica 135/3,2-m tokkal 10.000-ért az is egy picivel jobb volt, bár csak pixelkukkolva mint a Sonnar. Meg egy nem éppen híres Admiral 135/2.8 az majdnem hozta a sonnart és tokkal került 6.000 ft-ba.
Persze ettől még lehet etalon, vagyis mérce a Sonnar, van nála olcsóbban is jobb -
Clemi
veterán
Köszi az eddigi válaszokat.
Azt eddig is tudtam, hogy a nagylátó manuálok igen jó áron mennek. Ami nekem volt Fleki 2,4/35 pár nap alatt elment 35k-ért igaz az makulátlan volt.
Ami érdekes az az exa vég, illetve az, hogy ezeket milyen csoportban típusban hirdessem, mert ahogy tudom a Nikon, az Olympus, a Minolta, a Sony, a Praktika a Pentax mind más és egyik sem exakta bajonett. Az M42 legalább egyértelmű, és az az egy darab MIR-20H is ami Nikon bajonettes.
-
Damage
senior tag
Nem 40-2C-t keresek, azt már találtam. 110000 HUF és új, most hétvégén megyek megnézni. Csak félek az APS-C miatt.
p_adam: Sajnálom, hogy az F1,2 nem megy rá.
Nem semmi ára van a Contaxnak.
150 ezret biztos, hogy nem fogok egy használt, manual lencsére áldozni.
Ennyire jó a rajzolata?
Köszönöm az info-t! -
tailor
őstag
Nem, köszi, most van jobb játékom
(amúgy nekem is volt 44M-4-em, szerettem de inkább a Zuikot tartottam meg) Amúgy meg a feleségem leveszi a fejem, hogy ha záros időn belül még egy fényképezőgéppel érek haza
Feltettem pár hevenyészett képet ide - van pár első kattintás az ML-lel, és egy gyors amatőr összehasonlítás a Zuiko MC 50/1.8-cal.
-
MrChris
nagyúr
13db régi OM obit és 6db egyéb gyártmányt vettem, de egyiknél se írtak semmit. Pedig 2 tuti buherálva volt. Elvégre ha működik rendesen minden része akkor tökmindegy. Ki kell próbálni, mert használt. Az állapota is sokat mondó. De ha magyarázni kell, hogy ez a része azért jár ilyen nehezen mert... ez a kattogás, eröltetés meg nem számít... akkor nem szabad megvenni. Egy 40 éves obi huszon éves tulaja honnan tudná hányszor szedték szét a pl. 80-as években angliában/németben az obit?
-
Clemi
veterán
Nos, a 3x szétszerelés azért volt, mert először nem jöttem rá hogy kell a frontlencse csoportot kivenni a házból és nem akartam feszegetni, így összeraktam de mivel meglett a neten képsorozat a szétszedéshez az segített így szétkaptam rendesen de a leesett frontlencse csoport hátsó tagot fordítva tettem a helyére (a szél csiszolás alapján úgy volt logikus), így megint szét kellett szednem, végül harmadszor azért szedtem szét, hogy megnézzem tehetek-e az ellen valamit, hogy ne az 1m-es jelzésnél legyen a végtelen élesség, de most úgy fest, hogy ez ilyen, pedig a 50/1,8-as Pentacon az koppan a végtelen jelnél és ott is van az élesség.
Ha van valakinek BP-en a III. kerület környékén ilyen MC Flektogon 2,4/35 Carl Zeiss Jena objektívje, kérem írjon Priviben. Jó lenne összehasonlítani a két obit, és ha ezzel gáz van tuti elviszem egy szakinak, hogy állítsa be.
-
WhiteWalker
nagyúr
Oké , rendben , elhiszem h nem csinál szerintetek semmit... Több chippel lett kipróbálva több obin , fekete alutól , a krómos AF-1-től az AF 2-ig ( ami programozható) és mégis a fostaliga paca képet rajzoló Komura obi is viszonylag éles képet rajzolt az utobbi chippel , a többivel ellentétbe.. A Helios +Jupiter pedig penge élességet alkotott az AF II-n.. A többi chippen is éles volt , de a kettesen pedig még élesebb a kép rajzolata...
Elmondtam a tapasztalatom. Én ha veszek chippet , az AF II-es kettes lesz.
-
MrChris
nagyúr
megnéztem, Albinar, OM bajonettre való. Gyönyörű, vadi új állapotú.
Pont annyit ront a képminőségen, mintha kivágnám a nélküle készültbőlVan egy eredeti drága Olympus Om 2x is a családban, de még nem próbáltam. Azért nem izgat a dolog, mert a nálam az ekvivalens 200/2.8 is a stabilitás határán van. Van egy 180/2.8 obim is ami ekvi. 360nak felel meg azt kézből már elég nehéz tartani, állványra meg nemtom felrakni, mert a Pana G6-ból kitépné a bajonettet
-
HollyBoni
veterán
Nálam volt két 35 f2.4 Zeiss, elvileg MC-s de nagyon durván becsillant az is... Nem is értem miért mennek ezek 30-35-ért, max 10-et adnék érte.
Szerk.: Az. Kettő is volt nálam sokat. Sokszor megjárta a szervízt mindkettő, mert állandóan beragad a blende, fókuszgyűrű szintén szervízben tisztítás is kenés után sem valami csodás. A képe meg... Semmi extra, nyitva egyátalán nem éles, rekeszelve sem a legjobb, valami 50-es 5 ezer forintos manuálhoz hasonlítanám. Nem ritka, m42 adok veszek topikban hetente felbukkan egy.
-
jjeahh
nagyúr
12mp mft szenzornak az 1600 is sok, leméretezve is csúnya ha van sötét terület a képen, + a dinamika is láthatóan romlik
revuról meg kb. ugyanez a véleményem, mint neked a pentacon-ról, pedig az a néhány júzer egész jókat írt róla neten...illetve sokak szerint a 135mm annó talán a leggyakoribb, legáltalánosabb gyútáv volt, nem lehet mellényúlni...ezek szerint mégis...ezeket pl. a revuval lőttem, tágra nyitva, iso1600-on: [link]
-
fattyu
veterán
De miért kéne szűkíteni?
Pentax adapter is nevetséges összeg CY is. Adapterrel megvagy annyiból mint a pancolar..
Nekem ennél jobb tapasztalatom volt a heliosokkal mint a teszted mutatja. AMugy meg a tesztben ugyan rosszabb kicsivel a helios de bőven használhatatlan szint a pancolar is. mindezt 4X áron.
-
fattyu
veterán
Yashica ml 50 1.7, pentax m 50 1.7, rikenon 50 1.7 hexar 40 1.8 ( ez milcre megy fel de a 40 még jobb látószög is ). Mind körberöhögi a pancolart és olcsóbb, vagy ugyanaz az árszint.Megkockáztatom a minolták is csilliószor jobbak.
Amugymeg a pancolar szintjét BÁRMI hozza, és emellé a pancolar még drága is...
15-20 körül mennek. az hogy 1.8 vagy 2 nem oszt nem szorooz de az oroszok röhögve hozzák azt az IQt nyitva amit a pancolar. negyed áron
-
fattyu
veterán
haggyad... nem mindegy min.
tegnap előkapartam a 350dt amibe rendeltem annó törőékes csájníz mattüveget hogy majd mennyivel jobb lesz nekem. na nyilván hézagolni kéne mert nem stimmel a fókusz amit látok meg ami a képen valójában van. Megyek Ruzsa úrhoz én is. szóval 350d kereső az gáz ja ott kell segítség nekem is.edit:
-
GU-81M
tag
Hát ennél a vaterán sokkal borsosabb árak vannak, viszont ott látom, hogy szinte újak. Ilyen áron mégis hol lehet venni? Nagyon lutrit nem akarok, hogy olcsó, és lehet, hogy jó, mert pont emiatt nem sikerült ma megvenni őket.... (az egyik olajcseppes volt belülről, a másik pedig gombás, pedig nagyon rákészültem a dologra)
-
MC Pite
veterán
YN468 II 95dolcsiért vettem bő egy éve (nem rég 80alatt volt), itthon a kisebbik, butább vaku 36000 volt, ergó fél áron vettem. Ha baja van, 1900Ft-ért megy vissza HK-ba (gyártótól vettem, 1év garival).
És mi a poén? Nem tart tovább mintha itt vidéken vettem volna üzletben. Arról nem beszélve hogy 467 meg 568at importálnak, ezt (akkor) nem. 35vásárlásból most egy nem jött meg, visszatérítették.Szerk: aki jófajta, beretva 50/1,7 Planaron gondolkozna esetleg, tudok egy újszerűt.
-
jjeahh
nagyúr
ez itthonról használtan beszerzett cuccal ugyanígy megtörténhetett volna, ráadásul ebayes cuccnál ha adott időkereten belül lesz baja, vagy rosszat kapsz, a pénzt visszatéríthetik, vagy küldenek egy cseredarabot vagy valami...
itthon vásárolt használt terméket jobb esetben kipróbálhatsz, ez az előnye, ebayesnek meg az, hogy ott a paypal, ami ha gond van, megmenti a pénzed -
zolka78
senior tag
Ez csak egy példa. Személyesen ismerek többeket itt a fórumról, akik szintén vásároltak külföldről obit, és nem volt gondjuk. Az indokod még tényleg kevés, neked elég, de ezt nem kellene általánosítani. Ráadásul manuális topicban vagyunk, és ennek a legnagyobb piaca bizony az ebay. Mindent nálunk nem lehet beszerezni.
-
zolka78
senior tag
Ez tényleg egy hozzáértő válasz volt. Gondolom tényleg sok(0) ebayos, külföldi vásárláson vagy túl. Az a helyzet, hogy az itthoni, és általában a világi tapasztalatok a nagy többségre nézve nem ezt mutatják. Rengeteg külföldi vásárláson vagyok túl, több nagyobb értékű dolog is volt benne, és eddig csak 3x volt gondom. Mindegyik gond nélkül oldódott meg az eladó normális hozzá állásának köszönhetően. Sajnos én mostanában itthon pont az üzleti politikánál nem látom ugyan ezt. Max az idő az ami ténylegesen számolható, tervezhető probléma, de ez is kiküszöbölhető ha egy kicsit hajlandó vagy többet fizetni. A problémás külföldi vásárlásoknál érdekes módon mindig kiderül, hogy a nagy része sima user error. A legtöbb esetben a garanciális ügyintézés is gond nélkül megy, max itt is az idő az ami gond lehet. Bár ez meg beleférhet ha esetleg több tíz ezret is meg spórolsz.
-
jjeahh
nagyúr
ebay-en nem minden olcsóbb sztem, vagy sokszor jobban megéri egy picit drágábban megvenni helyben valamit gariért cserébe, de azért rengeteg cuccot megkapsz akár itthon elképzelhetetlenül alacsony áron is + van, amit helyben nem kapsz meg, ebay-en igen, szal nagyobb a kínálat. 40-ből egyetlen alkalommal kaptam mást mint amit rendeltem, de a pénzt visszatérítették. sok idő...nem tom, én eu-ból rendelek mindig, nekem 4-7 nap nem sok, kibírom...persze kínából pl. más tészta
-
szaszlaci
addikt
Nem köll ide szagember, megolgyuk okosba
Meg tulajdonképp élvezetes munka.
Két obival megvagyok.
A Industar 50-2-es oké, semmi extra. Szétszedésnél érdemes megfigyelni, az élességállítás pontosan melyik menetnél jött szét.A Tessar 2.8/50-es már kicsit bonyolultabb, ott van menet, ahol nem gondolja az ember, és ott nincs, ahol azt hinné, hogy van. Sajnos teljes szétszedés után az első lencsepárt nem sikerült szétbontanom, úgy látom, préselve van. Közte pedig van valami homály.
jjeahh: azért az túlzás, hogy kallódik, bár bevallom, erről az obiról nem is tudtam, hogy van..
-
Schanyee
senior tag
pont úgy vagy könnyebben mint dslr esetében. A verzió belenéztek a keresőbe és tökéletesen látom a képet plusz még bele is nagyíthatók. B verzió elég jó tükröződés mentesítő bevonatok vannak már, amiket használnak is a gyártok, évről évre sokkal jobb a helyzet, már egy 2-3 éves váz is elég jó tud lenni ebben.
-
jjeahh
nagyúr
legtöbb gépen gondolom elég rosszul, de pl. az olympus-om kijelzőjén gyönyörűen látszik minden napsütésben is, sosem láttam kijelzőt ilyen szépen érvényesülni vakító napsütésben, hála valami bevonatnak ami rajta van, cserébe eszméletlenül gyűjti az ujjnyomokat, és letörölni is kész művészet
ha meg védőfóliát teszek rá, annyi a bevonatnak, holdfénynél is kukkolni kell. Ha az ujjnyomok nem zavarnak, és/vagy van türelmed törölgetni, akkor abszolút nincs gond, a fényereje is elég szuper...
-
jjeahh
nagyúr
ok, akkor talán a "kályhacsövet" is ejtem
-
jjeahh
nagyúr
kipróbálnék egy zuiko 1.4-est, mert nem sok jót mondanak róla, de 1.8-at sem dicsérik agyon, mégis, nekem nagyon tetszik, mivel nyitva nagyon lágy, erősen CA-zik, de egyet rekeszelve fordul a kocka, elképesztően élessé válik, és a színek, kontraszt...szinte sajnálom utómunkázni. Ami zavar egy kissé, hogy a bokeh ideges, szögletes. a helios-t sokan dicsérik, de a zuikohoz képest...nem is tudom, csak bokehben jobb sztem. Rekeszelve is lágyabb, ellenfényben nagyon furán viselkedik, sárgás, kopott képeket köpköd, ami engem zavar...Lehetséges, hogy csak oly vázon ilyen szuper a kis zuiko? ha 1.4-es is hasonló adottságokkal bír, vagyis f2-őn brutáléles, kontrasztos, szívesen leváltanám én is az 1.8-at vele...
szerk: csak én látom úgy, vagy tényleg létezik olyan, hogy bizonyos szitukban a helios-al a vázam alapiso-n is rengeteg zajt generál? lehet, hogy csak halucinálok...zuiko-val és revuenon-al eddig minden rendben volt ilyen téren -
fattyu
veterán
van még ez az. pentaxból van50/1.2 m is a is.
minolta is van tán 50 55 58 is de abban nem vagyok otthon meg asszem canonra nem is csak ugy adaptálod. de mondom nem értek hozzá sose próbáltam minolta üvegeket.porst 1.2is van.
meg ugye vannak a nagyon ritka nem adaptálható megoldások is. canon m39 50 1.2 pl.
-
jjeahh
nagyúr
öö... köszi eltört egy pöcök is végül, stb, és ment a kukába...
amióta megvettem amúgy is csak probléma volt vele minden téren, legközelebb nem a legolcsóbb, kínai noname-t veszem meg...valszeg a javítása többe kerülne mint az üveg, és ha mégsem, jönnének az újabb gondok...
amúgy nagyon tetszik a képe, sztem tuti rendelek valami jobb minőségű tv üveget, szinte hihetetlen, de az a pár kép, amit tesztelésként lőttem vele, nyitva élesnek tűnik (!!)semmi ca, komolyan az 50-esem rekeszelve ilyen...mondjuk lehet csak azért, mert olyan fényt, témát kaptam el, ami nem ca-zik, na meg 25 milit könnyebb kitartani, mint 50, 135 milit...
-
fattyu
veterán
Északa nem sok értelme van. 350d nem egy isobajnok. 800 fölött titta mák és már rég nem az obit látod.
ehunegy 100% crop. 1/50 KÉZBŐL ( ugye ekv 80mm ) és fújta a szél... ahhoz képest ez valami kegyetlen felbontás. ( nyilván nem nyers kép. lrben szokásos módszereimmel cincálva kicsit. )
ez meg tegnap este beltér vakuval. Szintén full nyitva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest