Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
közbe szétnéztem az index forumán, hogy ezek mennyiért mennek (nem drágábbak mint a fent említett meyer), DE találtam egy érdekes hsz-t:
"EMZEPERIKSZ válasz | megnéz | könyvjelző 2012.05.19 09:45:43 © (5457)
2.8-ban Tair 11, ha 3.5 akkor Jupiter 37 - optikailag a 3.5/135 Sonnar de stabilabb mechanika. Ez a kettő a legjobb felbontású orosz üveg, hivatalos tesztet vhol régebben fel is tettem ide. A Sonnar-ok is jók, de én még nem próbáltam.
Illetve a Pentacon/Meyer Orestor presetek - ezek is jók de állítólag nagy a minőségi szórás, illetve lágyabbak mint a Sonnar típusúak. A japánok meg általában hozzák a minőséget, de kevesebb lamella, műanyag ház itt már jellemző a későbbieknél.
Kérdés mire kell, egy orosz fotós oldalán van a jó megfogalmazás: a Tair (és így a Pentacon is) a "női portré" lágy tónus stb. a Jupiter a "férfi portré" éles, kemény, minden pórus, szőrszál látszik - illetve állatot fotózni az élesebb, embert a lágyabb jó, kivéve mexikói kopasz kutyát
) Mindenesetre a Jupiter kicsi, könnyű és marha éles + tele van vele minden eladó oldal."" a Jupiter a "férfi portré" éles, kemény, minden pórus, szőrszál látszik - illetve állatot fotózni az élesebb"
Na nekem pont ez kéne, hogy "szúrja a szemet, olyan éles legyen" (135össel nem embert akarok fényképezni, és már a Helios élessége is lenyűgöz, pedig az lágy képet ad)
Akkor ha jól sejtem én igazából a Jupiter A37 135/3.5-öt keresem?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
oksa, köszi
200-asból is van valami hasonló?(gondoltam "betervezek" előre, mert olyan gyorsan tűnnek fel (és el) ezek a cuccok vaterán hogy nem igaz)
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen videókártyát?
- Guild Wars 2 (GW2)
- Milyen notebookot vegyek?
- iPad topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
) Mindenesetre a Jupiter kicsi, könnyű és marha éles + tele van vele minden eladó oldal."
200-asból is van valami hasonló?