- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
utas666
tag
Egy script fájlt (driver install) akartam adminként futatni, de csak úgy tudtam megoldani, hogy nyitottam egy terminált, ott su, aztán fogtam az ikonját és egérrel belehúztam az ablakba. Van erre valami jobb megoldás, pl. jobb klikk, run as?
-
utas666
tag
Ezen nem akranak majd változtatni? http://superuser.com/questions/53957/what-do-alsa-devices-like-hw0-0-mean-how-do-i-figure-out-which-to-use
Értem én hogy 3 betűs könyvtárak, meg minden, de a minap megnéztem, hogy mi a helyzet videódigitalizálással (Pinnacle PCTV Pro, Mint 17.2) és az alap rendszer nettel felhúzva tök jól felismert mindent, kezdtem is örülni, de az istennek nem tudtam rendes, nem futkorászó képet kihozni a felvételhez. Volt egy progi (tvtime) amivel szépen lehetett nézni (tehát tényleg csak szoftveres probléma lehet), de ott digizés sajna 0. Aztán ott volt az alap VLC, ahol viszont minden beállítás ilyen kódolt formában ment hogy source -1,0,1... meg ilyenek és kb az egész állapot teret le kellett volna tapogatni, mert semmiről nem derült ki hogy most mit is jelent. Az ilyenek helyett lehetne valami dictionary, szöveges-beszédes név ami utal a gyártóra, funkcióra és nem csak integer sorszámozás mindenhez. Mondjuk pont a VLC elég fapados ennél a résznél, de mást meg nem nagyon ismerek (majd esetleg most mondhat valaki alternatívát).
Én most egy konkrét példát írtam le, de máskor is volt már hogy a dev01 típusu jelölések elkedvetlenítettek, mert beszédes nevek nélkül fogalmam se volt, hogy épp merre járok és mit is kéne csinálnom. Távol álljon tőlem, hogy fújoljak, inkább csak kíváncsiságból említettem ezt meg, hogy vajon másnak is előfordultak-e már ilyesmi gondolatai linuxozás közben.
-
utas666
tag
Sziasztok, TP-LINK TL-WN422G v2 -höz keresnék drivert, Linux Mint 17.2 Cinnamon alá:
http://www.tp-link.pt/download/TL-WN422G.html#DriverAz a probléma, hogy habár az USB-n felismeri és meg is jelenik a wifi résznél 2, azaz !KÉT! új ezköz, az egyik atheros, a másik realtek néven és ki-be lehet őket kapcsolgatni (semmi nem történik csak a csuszka átvált), de magát a 3. wifi-s gombot már nem lehet átkapcsolni, egyből vissza ugrik a kapcsoló. Megnézve a hálozatos bállításokat pedig üres marad a lista, ahol 10-es nagyságrendben kéne sorlnia a házban elérhető SSID-ket. Windows alatt rendben működött már.
-
utas666
tag
Sziasztok!
Valamilyen netes forgalom naplózos progit keresnék 17.2 alá (esetleg van benne ilyen alapból is?), amivel az USB-s mobil netes forgalmat lehet mérni egy hónapon belül, napi bontás, grafikon, ilyesmi. Digis ZTE stick, Windows alatt van rajta egy Join air nevű progi ami ezt tudja, de amikor felhívtam a digis supportot és mondtam nekik, hogy kéne help, mert jövőre a Linux éve lesz, akkor széttárták a kezüket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest