- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-07 05:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Hogy miert banom meg mindig, ha segiteni akarok egy kezdonek...
-
sh4d0w
félisten
Ok, csak azt hittem, megvan a megoldás...
Tehát a Más menüpont alatt engedett nevet, kódot és el is fogadta...
Másodlagos rendszert akartam készíteni Dual-Boot jelleggel. Na mármost, reset után megbolondult minden. A választó menü létre jött, most az, hogy a másodlagos rendszer nem megy, az egy állapot, de vissza Bootolva az alap OS-t ez fogad;Nagyon úgy veszem le az utolsó sorból, ahol megáll, hogy a másik rendszer fájljaiból akár Bootolni, és így meg is értem, miért nem megy. Az első alkalommal azt ki csomagolta (ugyanis img-be volt), majd utána akadt fent a szeme. Második próbálkozást láthatjátok, mikor a már ki csomagolt fájlhoz érve instant fagyás, előtte meg barátságtalan Error köteg.
USB Boot-ból be tudok lépni és tudok az SSD minden szegletében módosítgatni és az elméletem szerint, ha kitörlöm, mit létrehoztam, talán elindul. Bár még mindig ott marad a választó menü és a kód, melyet írtam a Grub Customer-el. Ennek a maradványait hol lelhetem meg, hogy megsemmisítve ismét be tudjam Bootolni az alap rendszert?
1. Grub2 recovery-t csinalnek.
2. Nem maceralnam a grub-ot mindenfele marhasaggal. -
sh4d0w
félisten
RAM csak 4giga jelenleg de bővítést tervezem. Ha bajt nem okoz akkor marad ekkora swap.
Már csak egy grubot kéne összehozni a rendszernek. Nekiállok újra. Ha nem jön be max egy windows javító telepítés lesz.
Azt esetleg meg lehet valahogy csinálni hogy a live rendszer alapból magyarul induljon el?@King Unique
ezt is ki kell kísérletezni. uefi a különcködők szopása amíg meg nem ismerjük a rigojáit.
A win rendszer még úgymond friss egy zsaroló vírus okán (ezért akarok linuxot, hátha ott nem működnek) így nagyon nem kell menteni.Tán hülye kérdés, de ay UEFI-ben beállítottad, melyik bootloadert töltse be?
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Sziasztok!
Annó, mikor bejött a Minecraft nevű játékban a REDSTONE, rákattantam szabadidőmben a programra. Azelőtt nem nagyon érdekelt...
Lényeg, hogy kalóz verzióm volt, ami eddig működött is, de most mindenféle JAVA problémái vannak. Így ránéztem, Linuxra.
A szoftverközpont telepítette is és egy regisztráció után indult a játék... DEMO verziója.
Nekem pendrive-ra le van mentve egy map, csak azt akartam visszahozni, konkrét játékigényeim nincsenek, csak ott alkottam valamit, amire szükségem volna. A DEMO verzió egy pályát enged, csak azt menti, nincs creative mode, nem fogad parancsokat.
Hogy lehet teljes verzióban feltenni a programot a rendszerre? (csak van WINE mentes megoldás).
Illetve...
Windows környezetben egy %appdata% paranccsal elérhető a .minecraft rejtett állomány, ahonnan kivehetőek/betehetőek pályák. Linux alatt (ha meglesz valahogy a teljes verzió) hol lehet betenni? Gondolom nincs különbség a Linux és a Windows ugyanezen fájljainak kiterjesztése között (vagy egyáltalán bármi különbség, irreális lenne).
Szóval, ebben tud valaki segíteni?"...Hogy lehet teljes verzióban feltenni a programot a rendszerre?..."
Megveszed Linuxra.
-
sh4d0w
félisten
Fogalmam sincs, hogy benne van-e a PATH-ban, ezt a ket sort a blogombol masoltam ki es lusta voltam atirni a sorokat

-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Meg azt probald meg terminalbol:
telnet <geped IP-je> 51413
Ha csatlakozik, akkor a port nyitva van.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Biztos, hogy a tuzfalon nincs nyitva a port, nem pedig a routeredben?
Kaptal hibauzenetet, amikor megprobaltad kinyitni? -
sh4d0w
félisten
Ez inkabb a tarolo elerhetetlensegere vonatkozo hibauzenet, nem a Linux Mint baja. Elso korben pingeld meg a szervert, aztan probalj meg bongeszobol akciozni.
-
sh4d0w
félisten
Sziasztok!
Ezt hogyan tudom kikapcsolni?:
"bejelentkezési kulcstartó nyitása"
Engem nagyon idegesít hogy bekapcsolás után rögtön ez ugrik föl.
Ráadásul indul más program is automatikusan és addig nem tudok csinálni semmit míg:-írnám a jelszót a bejelentkezési kulcstartó nyitásába de nem megy mert más program van 'előrébb' az asztalon oda meg nem ír semmit mert a bejelentkezési kulcstartó nyitása ott van és azt kéri először.
-egér klikk a bejelentkezési kulcstartó nyitására
-ír jelszóValtoztattal jelszot? Van online accountod? [link]
-
sh4d0w
félisten
sudo apt-get dist-upgrade -s
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
virtualbox-guest-x11
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
linux-headers-3.19.0-32 linux-headers-3.19.0-32-generic
linux-image-3.19.0-32-generic linux-image-extra-3.19.0-32-generic
Az alábbi csomagok frissítve lesznek:
grub-common grub-pc grub-pc-bin grub2-common linux-firmware
linux-kernel-generic linux-libc-dev virtualbox-guest-dkms
virtualbox-guest-utilsAkkor nyomjam le -s nélkül?
(#4421) Bohus: megtaláltam, frankó.
Látom a 3.19.0-32 verziót ajánlja fel, de van egy rakás 3.19-es, illetve elérhető a 4.2.0-19 is. Utóbbit fel lehet tenni, vagy nem ajánlott (instabilitás stb.)?"...Utóbbit fel lehet tenni, vagy nem ajánlott (instabilitás stb.)?..."
Felrakod, kiprobalod. Ez nem Windows: ha el sem indul a rendszer, vagy gondjaid vannak az uj kernel miatt, siman elindulsz a korabbi kernelverzioval, oszt csokolom.
-
sh4d0w
félisten
Olvastam a 17.3 leírásában, hogy a 14.04-es ubuntura épül. Ez megdöbbentett, mert azt gondoltam, hogy szorosabban követik az új ubuntu kiadásokat, és pl. már 15.10-es rendszerre alapozzák. A kernel is 3-as főverziónál tart, amikor 4.3-at jelentik be a napokban.
Telepítettem a 17.2-t múlt hónapban, aztán a 17.3-at is futtattam USB-ről, de egyik sem kezelte a wifi kártyát a laptopomban közvetlen telepítés után, így csak LAN kábelről tudtam az internetre csatlakoztatni, hogy frissítsem, stb. A fórumokon olvastam, hogy csak a 4.X -es kernel már tartalmazza alapból a drivereket az újabb wifiadapterekhez.
Nagy kedvencem lett a Mint amióta megismertem, korábban csak Lubuntut, Xubuntut futtattam a gépeken. Ha viszont ennyire le vannak maradva a kernel verziókban, akkor lehet, hogy 16.04-től egy darabig újra az ubuntu disztrokat használom.
Linux Mint mar nem akar bleeding edge lenni, hanem stabil, megbizhato alapot akar adni a szamitogepes tevekenysegekhez, ezert nem kovetik az Ubuntu fejlesztesi milestone-jait, raadasul a Canonical hulye donteseit sem.
-
sh4d0w
félisten
Kinyírtam a Mintet, flash gyorsítást szerettem volna a mesa-vdpau-drivers telepítéssel és az /etc/adobe/mms.cfg fájl létrehozásával. GUI nem tölt be, ez fogad:
MDM: Xserver not found: /usr/bin/X :0 -audit 0 -auth /var/lib/mdm/:0.Xau
Error: Command could not be executed!
Please install the X server or correct MDM configuration and restart MDMPróbáltam visszafelé: az mms.cfg állományt töröltem, mesa-vdpau-drivers-t leszedtem, de nem változott a helyzet. A "dpkg-reconfigure xserver-xorg" nem segített. Jól belakott rendszer, szeretném megmenteni. Mit tehetek?
Terminalbol probald:
sudo service mdm restart
startxA Mintet nem nyirtad ki, csak a grafikus feluletet. Mondjuk pont ez az a resz, amivel a legtobbet lehet bibelodni, ha vmit elront az ember. Ha nagyon sokat kell veszodni vele, mentsd el a /home-ot ha nincs kulon filerendszeren, majd reinstall, /home-ot visszamasolod, aztan mar csak a szoftvereket kell visszarakni. Ez esetben ez itt nagy segitseg.
-
sh4d0w
félisten
Nagyon megtetszett eddig nekem ez a Linux, olyannyira hogy "vérszemet" kaptam és felteszem anyósom gépére is amin most xp van, de állandóan szarakodik ha nem vagyok ott...
Azt szeretném kérdezni hogy van e valami megoldás hogy távolról elérjem a gépet, esetleges probléma megoldás miatt ill programok telepitése eltávolitása miatt?
+1 egy csomó dolog fog települni amit soha nem fognak használni, van értelme leszedni öket vagy teljesen felesleges?
Ha a terminalos eleres eleg, akkor feldobsz ra egy openssh servert es elered. Azon keresztul lehet frissiteni, programokat feltenni, eltavolitani.
Eltavolitani ugyan el lehet a nem hasznalt programokat, de ha atlaguser szempontbol nezem, akkor felesleges, a rendszer nem lesz sem gyorsabb, sem jelentos tarhelyet nem nyersz vele. Mindazonaltal a pythont veletlenul se tavolitsd el, a fel rendszert abban irtak. -
sh4d0w
félisten
Egyet tudok veled érteni, viszont pont amiatt, hogy sok minden nehezebbnek es bonyolultabbnak latszik, mint amilyen valójában, az abszolút kezdő nem fog belekezdeni!
Régen én is sokat telepítettem saját gépre Wineket, fél nap simán el is ment vele, mindennel együtt.
Itt épp szóba került az írásod, pár dolgot frissíteni kéne benne a GRUB váltás miatt.
Virtuált nem szoktam használni, inkább felrakok egy ugyanolyan disztrót próbához.
Mivel az az iras igen koros mar, frissiteni biztosan nem fogom, de ha valaki kedvet erez ra, hogy irjon egy hasonlot grub2-re, nyugodtan hasznalja fel, creditek megjelolesevel az uj irasban

-
sh4d0w
félisten
Ennel a /home sokkal egyszerubb.

Tudtam, hogy van valami nem abszolút kezdőknek való módszer, de fórumtársunknak én ezeket egyszerűen nem ajánlom. emiatt nem is kerestem rá, szerinted mekkora esélye van, hogy elbaltázza az egészet, akkor inkább az újratelepítés, az megvan negyed óra alatt ?
Nyilvánvalóan mindent lehet, ha mélyen ismered a rendszert, meg anélkül is persze, én is raktam át teljes disztrót másik meghajtóra totál kezdőként, de volt biztosítva a dolog, ha gikszer van.
Kendek ft és a te tudásod jóval magasabb szintű az én kezdő szintemnél.

Az viszont szempont, hogy mi, ha egyszerű megoldásokkal is, de azonnal segítettünk úgy, hogy azt a kérdező alkalmazni is tudta!Azért nagy köszönet
, hogy belinkelted ezt a leírást, anno olvastam az összes írásodat, kár, hogy mostanában inaktív vagy.pár kifejezést kiemelnék a rövid írásodból, hogy lásd miről beszélek, én nemrég voltam abszolút kezdő...milyen jól jött volna egy ilyen közismert fogalmakkal teletűzdelt leírás -- a Winhez való visszatéréshez

-KernelCheck
-tar-ral backupolni a rendszert
-chroot-olt környezetben
-opensource backup
-uuidgen parancs
-tune2fs parancsAzt gondolom, hogy sok minden nehezebbnek es bonyolultabbnak latszik, mint amilyen valojaban. Sokszor, amikor vmilyen problemara keresek valaszt, elokapok egy virtualboxot es ott kiserletezem ki a megoldast, amit aztan elesben is elsutok - ezt mas is megteheti, gyakorlatilag 0 kockazattal.
Az is jo, ha vannak mas, mukodo megoldasok is, amiket kezdok tudnak hasznalni, azonban azt tudni kell, hogy en sem szulettem a most meglevo tudasommal. Korabban meg nem voltak virtualizacios kornyezetek PC-re, minden elesben ment - volt, hogy 3x telepitettem egy nap Windows 98-at ua. gepre.
-
sh4d0w
félisten
Ez nagyszerű, örülök, hogy minden sikerült!

Ez a mostani kérdésed is, csak eső után...
Amit át akarsz helyezni, az a /home mappa/partíció. Ezt telepítés előtt lehet másik meghajtóra tenni, arról nincs elképzelésem, hogy utána lehet-e, inkább nem.
A saját mappa-ban lévő különböző almappákat át lehet helyezni elméletileg.Nekem is minden letöltés HDD-re megy, nem a rendszert futtató SSD-re.
Mindent, ami képes letöltést végrehajtani, úgy állítottam be, hogy az ott létrehozott mappára/patícióra töltse le az adatokat.UUID=1hb24496b-8d0d-3332-8564-9f2d49145952 /media/ubyegon/[B]Data[/B] ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=929741ck-5267-468e-bac2-579158cf3a99 /media/ubyegon/[B]TORRENTEK[/B] ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0Fájlkezelőben létrehozod a bármilyen nevű mappát/mappákat, azokat fstab-ban csatolod auto-ra s ha ez megvan, akkor a letöltést végrehajtó programokat kell egyenként beállítani, hogy a megadott mappába töltsön. Nálam Firefox és Qbittorrent végez letöltést, ezeket gondolom be tudod állítani.
Ha nem vagy az fstab szerkesztése gond lenne, akkor szólj! Összevadászom azokat is, ha kellene.
Miutan a / particiot is at lehet helyezni, ketlem, hogy a /home athelyezese tul maceras lenne.
http://logout.hu/cikk/a_gyoker_particio_athelyezese/teljes.html
Ennel a /home sokkal egyszerubb.
-
sh4d0w
félisten
Sziasztok!
Vettem egy merevlemezt, usb-s hazba betettem. Telepitesnel kerdez valamit. Hova tegye a rendszerbetoltot? Ugye itt negy lehetoseg van sdc , sdc1 , sdc2 , sdc3 . Sdc maga az egesz merevlemez 1,2,3 a particiok... 1. A / , 2. Swap , 3. /home . En logikam azt diktalta , hogy az sdc1 re tegyem. Mikor a bootolas indul akkor annyit ir ki grub es ott vege.Mit rontottam el?
Az sdc-re kellett volna tenni.
-
sh4d0w
félisten
Mellőzd a Chromiumot, én is ezt tettem.
-
sh4d0w
félisten
Ok, gondolkodtam, hogy merjek-e cinnamon-t felrakni, de érdekes, hogy a 13-as normális sebességgel működik, miközben a 16-os használhatatlan.
Tudom, hogy harmatgyenge a proci, ezért is állt egy ideje a fiókban ez a netbook, de most feléleszteném és nem a rajta levő XP-t próbálnám használni, hanem netezéshez elég lenne egy linux is.
Akkor még az lenne a kérdésem, hogy simán indítsam el a 13-as telepítését és az elintézi a feltelepített 16-ost vagy valahogy először le kell szedni?
sh4d0w: Tudom, hogy lassú, csak próbálok olyan állapotot előidézni, hogy legalább böngészésre jó legyen a gép.
Megmondod a telepítés során, hogy gyakjon le mindent és megcsinálja.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
De, a 32/64 bit pontosan a CPU-ra vonatkozik. Non-PAE kernel esetén összesen 4 giga memóriát tudsz megcímezni (2^32). 32 bites PAE kiterjesztéssel megy több is, csakúgy, mint 64 bit esetén.
Valójában arról van szó, hogy sokkal nagyobb ("szélesebb") regisztereket lehet használni, ezáltal egyszerre sokkal nagyobb adatmennyiséget lehet kezelni.
-
sh4d0w
félisten
Speciel a virtualizációs környezetnek volt külön install-uninstall (vmware), nem a synaptic-kel csináltam. Kétlem, hogy az SD-kártya kavar be, de húzd ki, hátha...
-
sh4d0w
félisten
Nekem akkor csinált ilyet, amikor virtualizációs kernelmodul miatt dobott egy hátast a rendszer shutdownkor. Újraraktam a modulokat és megszűnt a jelenség.
-
sh4d0w
félisten
Köszönöm !
Sikerült. Nagyjából most így néz ki.
De azért nem felhőtlen.
Főleg a leállítással vannnak gondok. Gyakran el kell durvulnom és hosszan nyomni a bekapcsoló gombot.
Lehet hogy türelmasen végig kellene várnom még végigbögyőzi magát és mégis szépen leállna?A másik gond, hogy amióta az nvidia-319-updates kártyadrivert feltettem , azóta belépéskor először mindenáron be akar léptetni konzolba, de aztán kivárom, csakazért se teszek semmit és végül beléptet a cinnamonba.
Bootoláskor gyakran egy csomó hibát javítgat. Lehet , hogy a durva lelövés miatt?
Bootoláskor gyakran egy csomó hibát javítgat. Lehet , hogy a durva lelövés miatt?
Egészen biztosan, egyik rendszer sem kedveli, ha kirántják alóla a szőnyeget. Lassan, de biztosan így lehet kinyiffantani a rendszert, aztán meg sírni, hogy milyen sz*r...
-
sh4d0w
félisten
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Szerencsére nem.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Ahogy a windows8-ban is útálat tárgya a mozaikos felület, úgy az ubuntut is elszarták az unity felülettel. A mintes fiúk ezt próbálják kikerülni kétféle módon is. A mate az ősrégi gnome2 felújított változata és egészen prímán működik nálam (kivétel a firefox módosításai, amikkel képtelen vagyok együtt élni). A cinnamon egy merőben új fejlesztés, ami sajnos még ezer sebből vérzik, de amin jól látszik, hogy van jövője, ha még dolgoznak rajta a fiúk pár évet.
Nekünk, felhasználóknak az lenne a legjobb, ha a windows és az ubuntu nem ökörködne tovább. Vissza a kályhához és kész.
Fradi81: Szerintem nem kell gyorsabb gép matéhoz. Nekem van egy öreg 486-os 2 gigás gépem alaplapi nagyongyenge videóval. Tökéletesen fut rajta. persze én nem aktíválok soha semmilyen effektet. Azok lehet lassabbak lennének, ezt nem tudom. Miután az ember gyorsan ráun (sőt, megcsömöröl) ezekre a hívságokra, értelmetlen őket használni. Így viszont nincs is miről beszélni a sebességükkel kapcsolatban.
A Cinnamon GNOME3 fork és egész jó, nemigen találok benne problémát. Ami volt, az driverhiba volt eddig.
-
sh4d0w
félisten
Nincs megtiltva, hogy megpróbáld, de szerintem fénysebesség fölött nulla egész öttel fogják bezárni... Mint ahogy más is mondta, ez a topic is eléggé kihalt, esélyes, hogy ott sem lesz nagyobb a forgalom.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Bemásolom:
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
alien-arena már a legújabb verzió.
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
python-dnspython indicator-status-provider-emesene python-farstream
python-xmpp python-indicate
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 30 nem frissített.Bár előbb képet akartam berakni róla, de levágtam gimp-el és direkt png-ben mentettem, de mindenképp xcf-ben menti. Nem akar itt lassan simán menni semmi. Így azért nem tudtam berakni, mert ugye a képmegosztók jpg, png, gif formátumokat támogatnak.
Nem menti csak a saját formátumában, a megoldás annyira pofonegyszerű, hogy sokan nem is gondolnak rá. Mindig olyan formátumban ment a GIMP, amilyen kiterjesztést megadsz. Alap az xcf, de ha beírod a fájl neve mögé a .png-t, akkor PNG-be menti.
-
sh4d0w
félisten
Sziasztok.
2 napos Linux Mint 13 - Maya-m van, minden jól működik, kivéve 2 dolgot:
1 - mind a chrome, mint a firefox csinál néha érdekes dolgokat, chromeban néha a képernyő újrarajzolása nem sikerül tökéletesen, horizontálisan szürke vastag csík jelenik meg, görgetésre eltűnik, vagy a bookmark bar ég be a képernyőbe, ez is eltűnik görgetésre, illetve ehhez hasonló "beégések" vannak.
Firefoxban hasonló a helyzet, ott néha színes alakzatok "égnek" be, továbblépésre, vagy görgetésre, kijelölésre ezek is eltűnnek. Magyarán használható mindkét böngésző, de néha furcsa újrarajzolási, vagy -nem_tudom_milyen- problémák vannak. Ezeket leginkább csak böngészőben észleltem eddig.2 - ha konzolból rebootolok, vagy shutdownolok, akkor nem kapcsol ki, illetve nem rebootol a rendszer. A grafikus felület eltűnik, helyette konzolos adatok jelennek meg, számomra ismeretlen forrás, mintha valamilyen system monitor alkalmazás futna infinity loopba, szépen lassan futtat valamit, de egy idő után mintha ugyanaz jelenne meg, nem indul újra a rendszer. Ha normálisan menüből megyek leállításra, akkor szépen, és gyorsan leáll a rendszer, és nincs fenti jelenség.
üdv
A 2-est úgy hívják, hogy kernel panic. Én is jártam így, aztán megszűnt a jelenség egy idő után. Nem tudtam beazonosítani, mi okozta, de most már nem csinálja.
-
sh4d0w
félisten
Sziasztok!
Mi a különbség a
Cinnamon
Mate
KDE
XfceVerziók közt a felületen kívül? Egyáltalán van bármilyen különbség?
Melyik jelenleg a legkiforrottabb ?Cinnamon: GNOM3 fork
MATE: GNOME Classic fork
KDE: KDE
XFCE: XFCEEzek közül a KDE a legerőforásigényesebb, XFCE leglightosabb.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
subscribe
-
sh4d0w
félisten
Úgy tudom, hogy már készítettek multiplatform vírust. Persze az csak koncepció volt nem igazi kártevő.
Egyébként akkor az nem létezik, hogy egy windowsos vírust véletlenül letöltök mondjuk pdf állományba kódolva és ez az én rendszeremen ugyan inaktív, de winen már kártékony?#215: azért én tüsszentéskor inkább a szám elé teszem a kezem

Ha továbbküldöd a cuccot, akkor igen. De ez nem a Te rendszeredben bújik, hanem a pdf-állományban.
Én általában nem küldök tovább doksikat, ha meg mégis, akkor a wines gondoskodjon a rendszere védelméről, mint ahogy én is gondoskodom a sajátoméról.
-
sh4d0w
félisten
örök klasszikus...linux vírusirtó...milyet használtok?
Semmilyet.
-
sh4d0w
félisten
Kipróbáltam a ma kiadott Linux Mint 12 “Lisa” releasedet. Nagyon tetszik, de ugyanakkor kérdéseim is lennének. Elvileg a MATE választása GNOME2-es tudást jelentene. Kiválasztom, de sajnos hiába kattintok a jobb egérgombbal a tálcán, nem jön elő a "Hozzáadás a penelhez" menüpont. Vagy én csinálok valamit rosszul, vagy mégsem GNOME2 ez mégsem. Valaki elmagyarázná akkor most mi van itt? Mert nekem például kellene a felső tálcára ez ugyanígy:

Nem, ez nem Gnome2, hanem MATE - forkja a Gnome2-nek, de ez nem jelenti azt, hogy tud mindent, amit a Gnome2 tudott; elvehettek belőle, hozáadhattak, és az is előfordulhat, hogy egyes dolgok nem mennek, amik az elődben igen.
-
sh4d0w
félisten
Egyelőre még mindig fent van a Mint, ami nálam nagy szó.
A szokásos linux feeling már megvolt, pl a (gui) naplónéző szarrá fagyott, meg megevett másfél giga ramot, nem tudom mi olyan bonyolult log fájlok nézegetésében. Kitöröltem a naplófájlokat fizikailag is, meg a naplónézőből is. Így legalább elindul, igaz manuálisan kell betallózni a naplófájlokat amiket meg akarok nézni. Persze sokat amúgy sem értek belőlük
Ha elő akarom állítani az eredeti állapotot, tehát hogy automatikusan legyenek a naplónézőben (bal oldalon) azok a (létező) naplófájlok betallózva, amik telepítés után voltak, akkor mit tegyek? Persze valószínű így megint tönkrefagy az egész, de érdekel.Másik, felraktam egy Mobloquer nevű IP blokkolót, helyesebben ez csak a GUI-ja a moblok-nak, a lényeg hogy mikor bejön a rendszer akkor nem csak tray-en indul hanem ablakban, ami cseppet zavaró. Nincs benne opció arra nézve hogy csak a tray-en induljon.
Fórumon a következő megoldást megoldást találtam erre, idézet:Of course, just go to System->Preferences->Sessions and add the following as a command to start mobloquer minimized every time gnome starts:
Code: mobloquer --trayÜhüm, nekem magyar nyelv van beállítva linuxon, de ez gondolom az indítópult akar lenni (gnome-session-properties).
A gond csak az hogy ide berakom, akkor már kétszer fog elindulni. Nincs ugyanis a Mobloquer-ben opció arra hogy automatikusan induljon-e vagy sem, mindenképp elindul, csak a Moblok automatikus indulását lehet benne állítani. Szóval meg kéne keresni vajon hol indul el ez a Mobloquer program, és oda be lehetne szúrni a --tray kapcsolót. Van ötlet hogy vajon hol találom azt a parancssort ahol el van indítva, ha már a fejlesztőt nem érdekelte hogy ne kelljen szívni ilyen butaság miatt?System->Preferences->Sessions
Rendszer - Beállítások - Folyamatok (vagy vmi nagyon hasonló lesz). Itt már valsz benne van a programod, csak be kell állítani, hogy a tray-ben induljon - tehát nem 2x fog elindulni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Asztalos klub
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elemlámpa, zseblámpa
- Projektor topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Látom a 3.19.0-32 verziót ajánlja fel, de van egy rakás 3.19-es, illetve elérhető a 4.2.0-19 is. Utóbbit fel lehet tenni, vagy nem ajánlott (instabilitás stb.)?

Rowon