- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #23195 üzenetére
Nem leamortizálja, hanem az ISO méretének megfelelő RAW particiót gyárt rá, a többi része unallocated lesz.
Partíciókezelőből vissza lehet állítani a pendrive eredeti állapotát. Törölni kell minden particiót rajta és leformázni.
Üdv,
J -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joecontra #23194 üzenetére
"You need to rename your chakra.iso to chakra.img first as the application only allows .img files." - a mostani verzió már tényleg látja az iso fájlokat is, de mikor előzőleg próbáltam, akkor nem akarta az igazságot, azóta valszeg frissült.
bob.zxr: nem, én csak Ryle álltal írt programokra írtam, neki válaszoltam. Ő nem beszélt az imagerről.
-
BoB
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #23195 üzenetére
Nem úgy van hogy azért lesznek kisebbek így a pendrive-ok mert lelkük egy részét elnyeli a linux?
-
Első dolgom volt kipróbálni a Win32DiskImager-t, tényleg rendesen legyártja a telepítőt. Innentől Ryle mesternek sok sikert a telepítéshez.
UI: Azon nem meglepődni, hogy a fenti progi "leamortizálja" a pendrive-t, azaz pl az én 16GB-os pendrive-om 40MB-osnak látszódott, csak parancssori CLEAN és újra particionálással lehetett visszanyerni a kapacitását.
bob.zxr - kösz az aggodalmat, hogy nem tudjuk CPT.Pirk-el együtt , hogy mire szolgál a *.*
(Óvodában is már csillagpontcsillag volt a jelem és Captain Pirk-ön is van pár csillag)
-
joecontra
addikt
Semmit sem kell átnevezni img-re, egyszerűen ki kell választani a *.img helyett a *.* -ot alul és már ki lehet jelölni az iso fájlokat.
Ott a pont.Ráírja az ISO-t is nagyon szépen és hibátlanul. Csak a *.* azaz minden fájl opciót kell kiválasztani és látható/kiválasztható lesz a .iso is.
Üdv,
J -
BoB
veterán
válasz
CPT.Pirk #23188 üzenetére
CPT.Pirk és Fire/SOUL/CD
A win32... is be lett véve a "nem alkalmas rá programok" közé, azért írtam. Pedig az alkalmas. Én is azt használom, működik.
Semmit sem kell átnevezni img-re, egyszerűen ki kell választani a *.img helyett a *.* -ot alul és már ki lehet jelölni az iso fájlokat.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #23189 üzenetére
Az meglehet, de V6-os syslinuxxal is csak kerneltöltésig jutna, majd azután a kernel panaszkodna, hogy nem bírja az imaget linkelni, mivel a megadott címkéjű iso partíciót keresné, nem szimpla fájlokat. (fedora szintén)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #23189 üzenetére
Én megpróbáltam használni a dd windowsos verzióját, de nem sikerült. Képtelen voltam neki beállítani az elérési utakat, holott a terminálos dd-t meg párszor már használtam.
joecontra: jól hangzik. A Chakránál is ott van az ajánlott progik között, de az ottani leírás alapján sem tudtam beadni neki a .img-re átnevezett fájlt, szal feladtam. Nem tudom Archnál kell-e átnevezni.
-
-
Azért nem alkalmasak, mert az Arch-ban V6-os Syslinux leleldzik, ezek az USb creatorok meg lecserélik V4-esre általában, ezért a "Not a COM32R Image" üzenet.
A Win32DiskImager valóban esélyes lehet, de szvsz (anélkül, hogy megnéztem/kipróbáltam volna) még sem lesz az (persze ki kell próbálni)
Windows alá is telepíthető a dd, azzal kellene operálni vagy egy másik Live Linux lemezről bootolva legyártani a pendrive-t (szintén dd-vel pl)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt, hogy valamit variáltak, amivel még ezek a programok nem tartják a lépést. Chakra is ugyanezt az iso megoldást alkalmazza, a lentebb írt programok azt sem tudják kiírni.
Joecontra meg csak annyit írt, hogy megpróbálhatja. Amit én írtam, az Chakránál működik, így kb. 100%, hogy a nagyszülőnél is menni fog.
-
törölt tag
Linux-ra létezik ASIO driver?
-
Witya
tag
Udv!
Egy netbookbol szeretnek csinalni egy router/tuzfal/letolto szervert. Melyik disztrot ajanlanatok?
A netbookban van egy atom N270 proci es 1Gb ram. Ami meg jolenne, hogy ha valamit allitani akarok rajta akkor el tudjam erni mas geprol, mint egy routert. -
Ryle
tag
Sziasztok!
Windows alól szeretnék ki írni pendrivera egy archlinux iso-t és mikor végig futnak a programok amivel lehet készíteni install pendriveot akkor a következő hibába ütközök mindig amikor bootolnék a rendszerre:
Programok amivel készítettem a pendrivokat:
Uniboot
Rufus
Linux Live Usb Creator
Universal Usb CreatorEzt a hibát szeretném ki küszöbölni....
Válaszokat előre is köszönöm
-
-
rii
nagyúr
sziasztok
erre a lapra milyen linux-ot ajánlanátok?
- TV mögé lesz betéve, HDMI-m tudja kiküldeni a jelet
- csak film, talán némi net .., zene
- valami vezeték nélküli bill-el szeretném használni
- könnyű telepítés (bár már rengetegszer tettem fel linux-ot, UHU, Red Hat, Debian, de már nem tudnék energiát belefektetni egy hard core telepítés, meg dselect ))))-.
- a lehető legpuritánabb is jó lesz ... -
gtasystem
őstag
Sziasztok!
feltettem egy linux mintet de nem lehet felbontást beállítani, monitort nem ismeri fel, a legmagasabb érték az 1024x akármi, találtam a neten egy amd hd3200 hoz való drivert linuxhoz végig is csináltam a telepítést ahogy le volt írva, de azzal semmi sem történt..
tudja valaki mit kell ilyenkor csinálni? -
Nekem tökéletesen üzemel a Linux mint 13 LTS (ez a verzió sokáig -2017ig támogatott és nem kell lecserélni, frissithető.) egy ősrégi p3as laptopon. Mate 32bites verziót raktam fel, nálam az ment gond nélkül. Majd amint a telepités és frissitéssel megvoltam, Synaptic-ból kiválasztottam az lxde asztalt s feltelepítettem vele, amitől abszolút minimális lett az egész rendszer erőforrás igénye.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Angelotti #23166 üzenetére
A Debian úgy hívja magát, hogy "univerzális operációs rendszer". Azért van annyi iso, mert nem csak PC-n fut, hanem egy tucat más processzor architektúrán is.
A zárt dolog azt jelenti, hogy egyből hozzáférsz azokhoz a szoftverekhez is, amik nem nyílt forrásúak. Ez azért érdekes, mert a Debian filozófiájába alapból csak a teljesen nyílt szoftverek férnek bele, ha neked más is kell, azt kézzel kell engedélyezned. Pl. gyártói grafikus driver a közösségi helyett.
A GUI-t az boot legelején tudod beállítani, nem tudom fejből a menüpont nevét, de elég egyértelmű lesz ha végigolvasod.
A netinstall meg azért jó, mert csak azt szedi le a telepítés alatt, ami neked kell. Így egy kis régi pendrive is elég a telepítéshez.
Btw. itt a téma összefoglalót szerintem fusd át, a végén van Debianos cucc.
-
Angelotti
tag
válasz
CPT.Pirk #23165 üzenetére
Hali!
Még lenne egy banális kérdésem.
Egy Dual Core E5200-am van (S775), 2 giga rammal.
Melyik kell nekem?
Mi az, hogy zárt?Ha jól látom akkor ez vmi netes install? (gondolom akkor az installnál vlaszthatok, hogy melyik grafikus felületet akarom majd használni..
Köszi előre is, és bocsi tudatlanságomért.
(én már a debain oldalán se tudtam elmenni... ezeregy képfájl van mindenhez, ráadásul ilyen megnevezéssel, hogy dvd1, dvd2, etc) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Angelotti #23164 üzenetére
Ahogy írtad az oprendszereket, abban a sorrendben kell telepíteni őket, úgy a végére lesz egy Grub rendszerindítód benne mindhárom rendszerrel.
A Linuxnak 1 darab root partíció kell, a többi (swap partíció, külön /home) igény kérdése.
Windows (7-ig bezárólag) után mindenképpen KDE-s disztrót néznék, az olyan felület, amilyen a Windows lehetett volna.
Innen töltsd le a gépednek megfelelő, "zárt" Debian iso-t: [link] Ennek a képfájlnak a bootolásakor választható a kívánt felület, pl. az említett KDE.
szbalogh: lehet jó lenne frissíteni, de ahhoz meg kellene net... Amúgy add ki az lsusb parancsot mikor be van dugva az új pen és nézd meg mit ír ki rá. Az ad némi támpontot.
TAKÍÍ: gyakran része a Libreoffice a disztróknak alabpól. Ha nem, ott a csomagkezelő és felrakod belőle, pár kattintás. A Wines Realplayer helyett meg sok alternatíva van, pl. Smplayer, Vlc, DrgaonPlayer.
MS office Linuxra meg azt hiszem idén fog kijönni.
Driverekkel nem igen lesz dolgod valszeg. -
Angelotti
tag
Sziasztok!
Szeretnék megismerkedni ezzel a rendszerrel.. régebben próbálgattam már az ubuntut, hát annyira nem ízlett a dolog. Most úgy döntöttem neki megyek még egyszer.
A Debiant akarom majd kipróbálni. Ebből melyik verzió a leginkább user barát?
Milyen felületet érdemes választani? (melyik ésszerűbb, átláthatóbb?) windowsos fejjel3 rendszert szeretnék majd egyszerre használni.
WinXP SP3
Win7 SP1
Meg ugye a DebianMilyen sorrendben kéne felnyalni a rendszereket? Vagy tök mind1 (gondolom mindegyikben van boot manager)
Linux hány partíciót használ?köszönöm előre is a válaszokat!
-
szbalogh
addikt
SZiasztok!
Kis segítséget kérnék. Munkahelyemen van egy gép amin valami ősrégi linux van. Netet nem szabad rá kötni, így pendrive-on szedjük le róla az adatokat. Vettem egy új pendrive-ot direkt erre a célra, de nem ismeri fel. A régit viszont gond nélkül használhattam a rendszeren. Az új lemez usb3-as, ezt gyanítom hibának. Hogyan tudnám megbarátkoztatni a rendszert az új lemezzel?
Köszi.
-
válasz
FіkuszKukіsz #23159 üzenetére
Nincs valóságalapja, savanyú a szőlő, nem megy a biznic, valamivel FUD-olni kell.
A teljes sztori úgy hangzik, hogy a Mint később adja ki a frissítéseket a rendszeréhez, mint a Canonical az Ubuntuhoz, mert csak akkor teszik be az update-ek közé, ha nem ront a felhasználói élményen (stabilitás, sebesség, kinézet stb.).
-
rybank
senior tag
Lehet telepíteni egy wine program segítségével. Kis utánajárást igényel a wineapphq oldalon, hogy mik a tapasztalatok az ms office-al. De alapból a linux alternatívákat tenném legelőre én is. Plusz létezik egy WPS nevű office is.
Az előbbiekhez még hozzátenném, hogy a választáshoz hozzátartozik az, hogy választhattok LTS verziót (ez stabilabb, hosszabb ideig támogatják és kevesebb hibát is dob, viszont cserébe nem a legújabb, ez Mint 13), vagy a legújabbakat ez a 16-os Mint. -
Vladi
nagyúr
Fel lehet tenni, de ha libreofficera átálltok, akkor úgy könnyebb.
Lényegében bármi ajánlható, de inkább kisebb ablakozóval: xfce pl jó választás.Ubuntut nem tennék.
(#23159) bwooster:
Háát... hm... azért érdemes lenne megnézni, hogy red hat hogy áll az ilyen projektekkel, hogy fedora, meg centos.
A centos konkrétan az ő kódjukat használja, nem ment jól a bolt, hát besegítenek neki... nem az van, hogy nem ajánlom mert izészarmercsak...
-
TAKÍÍ
tag
Köszi, akkor remélem ezek el kattognak a régi gépen is.
Ja még fontos lenne a Driver kérdés. Linuxra kell egyáltalán? Régi Videokártya/alaplapi régi Driver. Jó lesz az rá?
Ja és mi van az egyéb programokkal? Openoffice van vagy lehet e Word ot felrakni rá? Estleg mindkettőt? Ja és még apám kedveli a Real Playert. Az is fölmegy?
(És ugye azt jól gondoltam, hogy a Linux/Ubuntunak lenne olyan verziója, ami nagyon nem lenne ajánlott kezdő felhasználónak?)Köszi neked is CPT. Pirk. Bár a "KDE-s disztrót " még értelmeznem kell.
De az Office-ok után mindenképp utánanézek.Ja meg megnézem a blogod is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Attól nem lesz valami biztonságos, hogy zárt a forrás. Lásd Windows, mennyi javítás jön hozzá. No meg mióta NSA dolgok előkerültek, ki mondja meg, hogy mit tettek be a zárt kódba?
Officera ott a LibreOffice (ha már a régi OpenOffice bejött), ahogy olvasom a leírtakat, apád biztos nem valami olyasmi rettenetre vágyik, mint pl. az Office 2007, az LO/OOO meg ugyanazt hozzák, amiket a 2003 alatt megszokott.
Win után meg KDE-s disztrót keress szerintem. Egy jó példát találsz a blogomban is.
-
MKLS
aktív tag
Linux Mint 16 Cinnamon vagy Mate. Ubuntura épül de a kezelő felület miatt könyebb a váltás Winről, mert sokkal jobban hasonlít arra és több az előretelepített hasznos alkalmazás, telepítés végeztével azonnal használatra kész. Libre Office alapértelmezett, VLC, Firefox, stb...
-
TAKÍÍ
tag
Van itthon egy ősrégi gép. AMD barton 2500+ meg ati radeon 9600pro 2 Gb Ram. Ez már egy több mint egy 10 éves gép. Apám gépe. Eddig ugye Xp volt rajta
Most ugye megszűnik az Xp támogatása. Ez neki nem tetszik, de Win 7 re nem akar át állni és az újabb verziójú Word- ket se szereti. Pénz meg újabb több magos gépre nincs.
Fölrakott egy Open Officet és hellyel közzel tetszett neki és azóta azon van nagyon, hogy átvált Linux/ Ubuntu.
Ingyen is van, biztos jobb.Gond az fogalmunk sincs melyiket kéne?? Fontos lenne hogy régebbi gépre menne. Szal lehetőleg ne ilyen több magos gépre optimalizált "Win 7 szerű legyen. Ki milyet ajánl , mert szerintem fontos lenne a jó választás, hogy ne csak kudarc legyen a dologból. Én úgy tudom többféle van?
Én bevallom mindig úgy láttam a Linuxot, amit kőkeményen programoznak, meg parancssorok tömkelege és ez minden csak nem egyszerű. Apám meg, mint a Win helyettesítőjére. Az egyedüli, ami engem zavar, hogy azt se tudja eszik e vagy isszák: hogy mennyire nem vagyunk képbe azt szemléltessék a következő kérdések:Általános elterjedt, hogy a Linux biztonságosabb. Na most ha valami "nyílt forráskódú / publikus az hogy lehet biztonságosabb, mint egy zárt Windows???
Föl lehetne e telepíteni Linuxra Microsoft Word ot/ Exel t és hányas verziókat? 2003/ 2007?
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Linux mintet fogok használni nem sokára és lenne egy kérdésem. Pár honlapot úgy nézek mintha amerikában lennék mert úgy hozza be tökéletesen. Windows ban erre van a tunnelbear de nem találtam linuxosat ezt meg lehet csinálni valahogyan?
-
-
-
ryori
senior tag
üdv,
Milyen program van linux mint -re amivel egyszerre több képet lehet átméretezni és konvertálni más formátumba?Régebben volt egy programom csak nem tudom a nevét, ki lehetett jelölni 100 képet is akár, majd allul be lehetett állítani a méretét meg hogy milyen formátum. melyik ez a program?
Vagy, hogy tudnám egyszerűen, egyszerre 50 képet BMP-ről valamire konvertálni, png,jpg,jpeg?
sürgős. -
Claude Leon
senior tag
válasz
Lacpac #23134 üzenetére
Ha nem a kezdős topic volna, azt mondanám, porteus, vagyis kipróbálni megér egy kört.
Vagy egy simplicity puppy verzió (a desktop összeállítás a legteljesebb) is érdemes az ismerkedésre.Ez mindkettő direkt kisigényú, flashbootos összeállítás.
(talán a porteus flashkímélőbb abból a szempontból, hogy tényleg csak a változásokat írja ki, amikor kéred, a puppy pedig a teljes változásokra fenntartott file-t rendszerleállításkor)
Igaz találkoztam már olyan kártyaolvasóval, amiról nem tudtam bootolni, de az ilyesmi nagyon ritka kivétel.Porteusról azért kezdtem úgy, hogy nem biztosan kezdőknek való, mert egyfelől a magyar billentyűzetet már csak az elindult rendszeren tudsz beállítani (nem kezdők azért találhatnak módot indításkori beállításra is), a csomagmanegementje viszont olyan, amilyen (pl. a függőségek egyenkénti utánvadászata).
De letöltéskor magad állíthatod össze, milyen rendszert szeretnél, nyilván ez 32-bit,GUI, mate,lxde,xfce desktop (razor, KDE az esetedben nem ajánlott), néhány választható modullal.Puppy pedig elég sok összeállításban létezik, van élő magyar közössége és néhány fontosabb hozzávaló is
-
BoB
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lacpac #23139 üzenetére
Neked most végül is mi kell? Egy rendes Linux amit használni fogsz, vagy egy letöltő gép amit max webről piszkálsz meg hálózatról?
Próba erejére pendriveot is használhatsz, az megy mint vinyó, csak nem arra való, hogy hosszú távon folyamatosan írogasson rá az oprendszer. Abba a laptopba mindenképpen kell egy vinyó.
-
Lacpac
őstag
válasz
CPT.Pirk #23138 üzenetére
Nem akarok számításigényes alkalmazást futtatni.
Csak azért nem valami komolyabb routert (pl: Linksys WRT54GL)akarok beállítani mert az még többe kerülne, ráadásul spéci linux van rá, és kezdőként nem akarok vele nagyon birkózni.Itt a fogyasztás lenne a lényeg.
Akkor mindenképp javasolt a hdd. Legalábbis ehhez a géphez. -
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Milyen Linux fér el egy 1GB flash-ben?
Kezdő felhasználó lennék, de a stabilitás fontos lenne.Köszi szépen a válaszokat előre is.
-
BigManus
addikt
válasz
petiwr #23127 üzenetére
A Suse is eléggé egyszerű. Kinézetre a KDE felület olyan, mint a Windows.
Terminált azért pár művelethez kell használni, de ne ijedj meg ettől, ritkán és egyszerűen használható.
Ha esetleg bejön a Linux és bele mélyedsz, rá fogsz jönni, hogy terminálból sokszor egyszerűbb a dolgokat megoldani. -
petiwr
senior tag
Tudnátok ajánlani egy linuxot ami könnyű kezelést biztosít? Most W8.1 et használok de kezdenek gondjaim lenni vele. Lényeg hogy ne kelljen sok dolgot console bol csinálnom.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Tegnap lefrissítettem az Owncloud-mat és nem voltam elég körültekintő ugyanis a 6.0-s verzióból kivették a zenelejátszó funkciót.
Tudtok esetleg mondani valamilyen alkalmazást, amellyel tudnám azt otthoni zenéimet weben streamelni magamnak?
-
OddMan
őstag
válasz
#68216320 #23123 üzenetére
Végre sikerült elindítanom, véletlenül bekerült pár hibás karakter az smtpd indító run scriptjébe és az okozta a problémát.
Most már tudtam levelet küldeni és fogadni is.
Amúgy a szolgáltató rendes volt és kinyitotta nekem a 25-ös portot.Sajnos még maradt egy probléma, ami szerintem kihat a naplózásra.
Ha kiadom a ps axf parancsot, akkor ezt a sort kapom."16966 ? S 0:05 readproctitle service errors: ...un /usr/local/bin/multilog: access denied?setuidgid: fatal: unable to run /usr/local/bin/multilog: access denied?setuidgid: fatal: unable to run /usr/local/bin/multilog: access denied?setuidgid: fatal: unable to run /usr/local/bin/multilog: access denied?setuidgid: fatal: unable to run /usr/local/bin/multilog: access denied?setuidgid: fatal: unable to run /usr/local/bin/multilog: access denied?"
A multilog programnak a jogosultságaival, vagy a könyvtár amit el akar érni annak a jogosultságaival lehet valami probléma, de egyelőre nem találom a hibát.
-
sgx
tag
Sziasztok!
Hálózati nyomtató problémám lenne.
Adott egy windowsos hálózat, ahol a nyomtató ip-címe megváltozott. A serveren a nyomtató ip-címe át lett írva, így a windowsos gépeken megy is a nyomtatás.
Viszont az egyik windowsos gépen van egy redhat virtualis pc, aminek van cups-a. (remélem jól írtam)
A nyomtató nevére nem pingel, de az új ip-címre igen.
A linuxos gépen semmi nem lett átírva, és a következő a hibaüzenet:
Printer State: processing, accepting jobs
„unable to connect to samba host will retry in 60 seconds... success”A nyomtatás nem működik erről a linuxos virtuális gépről.
Milyen ötletetek van, mit és hol kéne átírni hogy működjön a nyomtatás?Köszönöm.
-
OddMan
őstag
qmail-el szenvedek pár napja.
Már mindent feltelepítettem és látszólag működik a qmail, de valamiért mégsem figyel a 25-ös port-on. Az alábbi hibaüzeneteket találtam. Szerintetek mi lehet a probléma?
[user@linux1 ~]$ ps axf | grep tcpserver
2737 pts/0 Z 0:00 | | | \_ [tcpserver] <defunct>
1969 pts/0 S 0:00 | \_ readproctitle service errors: ...vise/run: file does not exist?setuidgid: fatal: unable to run /usr/local/bin/multilog: access denied?setuidgid: fatal: unable to run /usr/local/bin/multilog: access denied?tcpserver: option requires an argument -- c?tcpserver: usage: tcpserver [ -1UXpPhHrRoOdDqQv ] [ -c limit ] [ -x rules.cdb ] [ -B banner ] [ -g gid ] [ -u uid ] [ -b backlog ] [ -l localname ] [ -t timeout ] host port program?
2746 pts/0 S+ 0:00 \_ grep tcpserver
[user@linux1 ~]$
[user@linux1 ~]$ ps axf | grep multilog
1969 pts/0 S 0:00 | \_ readproctitle service errors: ...cal/bin/multilog: access denied?setuidgid: fatal: unable to run /usr/local/bin/multilog: access denied?tcpserver: option requires an argument -- c?tcpserver: usage: tcpserver [ -1UXpPhHrRoOdDqQv ] [ -c limit ] [ -x rules.cdb ] [ -B banner ] [ -g gid ] [ -u uid ] [ -b backlog ] [ -l localname ] [ -t timeout ] host port program?supervise: fatal: unable to start supervise/run: file does not exist?
2804 pts/0 S+ 0:00 \_ grep multilog
[user@linux1 ~]$[user@linux1 ~]$ ps axf | grep qmail
1970 pts/0 S 0:00 | | \_ supervise qmail-smtpd
1973 pts/0 S 0:00 | | \_ supervise qmail-send
1978 pts/0 S 0:00 | | | \_ qmail-send
1982 pts/0 S 0:00 | | | \_ splogger qmail
1984 pts/0 S 0:00 | | | \_ qmail-lspawn ./Mailbox
1985 pts/0 S 0:00 | | | \_ qmail-rspawn
1986 pts/0 S 0:00 | | | \_ qmail-clean
5360 pts/0 S+ 0:00 \_ grep qmail
[user@linux1 ~]$[user@linux1 ~]$ sudo /etc/init.d/qmail stat
/service/qmail-send: up (pid 1978) 514 seconds
/service/qmail-send/log: up (pid 6026) 1 seconds
/service/qmail-smtpd: up (pid 6027) 1 seconds
/service/qmail-smtpd/log: up (pid 6029) 1 seconds
messages in queue: 0
messages in queue but not yet preprocessed: 0
[user@linux1 ~]$ -
törölt tag
Sziasztok!
Amd APU-hoz szeretnék feltenni egy debian-t. ez kell nekem?
gnome-ot hol találok hozzá és hogy kell majd azt feltenni? -
Vladi
nagyúr
A linux sokkal jobban gazdálkodik az erőforrásokkal és sokkal tovább támogat bizonyos hardvereket. Pl: ati 7000. Ezért jól jársz vele.
Nyilván a régebbi gépeknél egyre több probléma adódik. Ez még nem is olyan nagy szívás.Annyi, hogy régebbi verziót kell feltenned.
Ha most megcsinálod 2-3 évig még tudod használni desktop célokra. De utána már biztos, hogy frissíteni kell a hardveren is.
Én azt javaslom, hogy kínlódd végig ezt az időszakot, mire össze lesz jól rakva, mert utána pár évig még használhatod.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha minden igaz, ezt kell csinálni:
Amikor megjelenik, mentse le a fájlt (pl. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
Nyisson meg egy Terminal ablakot (Gnome-on kattintson az Applications, majd az Accessories menüre, végül válassza a Terminal pontot.)
A Terminal ablakban váltson át arra a könyvtárra, ahová a telepítőt az imént mentette (pl. cd /home/user/Downloads).
A letöltött fájlból csomagolja ki a libflashplayer.so állományt a tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz paranccsal.
Super User jogosultsággal másolja a kicsomagolt libflashplayer.so fájlt a Firefox plugins alkönyvtárába. Például ha a Firefox a /usr/lib/mozilla útvonalon van telepítve, akkor a sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins parancsot (a super user-jelszó megadása után) hajtsa végre. [link]Csak meg kell találni a megfelelő targéza fájlt, mikor utoljára kerestem adobenál a régebbi verziós fájlokat, nem sok sikerrel jártam, de lehet csak nem vettem észre.
-
Bass
addikt
válasz
#68216320 #23112 üzenetére
Letöröltem és utána raktam fe a chrome-ot. Nem tudom hogy ezzel a linuxal van e a gond vagy a gép a vacak,maga a gép,a net minden frankón megy a gépen de ez a flash megőrjít, nem lehet egy zenét lejátszani a youtubon,jó lenne ez a linux mert érdekes módon hiába volt ezen a gépen xp tekerte a vinyót,belassult ezzel meg szinte meg sem nyikkan a vinyó és tök gyors,erre a gépre milyen felhasználó barát linuxot lehet még felrakni ami jól pörög és nem ilyen macerás a flash? AMD Athlon XP 2000+ 1 giga ram Ati radeon 7000.Ha nem megoldható sajnos ennyi a linux project és vissza kell raknom az xp-t pedig nem szeretném.
-
Bass
addikt
Raktam fel csak sokszor összeomlik,van olyan videó amit remekül visz(gondolom html 5) ami flash azzal nem boldogul,anyám megöl ha nem tud youtubozni
Nem találtam régebbi linuxra valo flash-t (balfék vagyok) a hivatalos oldalon vagy régi wines vagy 11.2-s linuxos de az meg nem jó ezek szerint
AMD 2000+ XP SSE támogatás
-
Vladi
nagyúr
Tettél fel flasht? Ha nem akkor html5-ben próbálkozik szerintem.
Nézd meg, hogy mit tud pontosan a procid!
cat /proc/cpuinfosse2-t keress. ha az nincs, akkor 11.2 előtti verzió kellene neked.
az ati 7000 az a 15+ éves verzió? Ha igen, akkor az alap linuxos verziót tudod csak használni szerintem.
-
Bass
addikt
Üdv
Olvastam az 1.hsz-ban hogy valami régi verziós Adobe flash playert kellene letöltenem mert a Fateromék gépében Athlon XP proci van,de melyiket kell? A böngészőben elindulnak ugyan a videók de mint a lassított felvétel. Ati 7000 vga van benne ahhoz jó a driver amit használ a linux alapból vagy azt is ki kell kutatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest