- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tusi_
addikt
válasz
petiwr #99162 üzenetére
Szia.
Köszi. Nekem - ceges gep igazabol - egy G10 van, azon igy mukodik.
Errol a Captivarol nem talalok semmit, de meg a ceget is nehezen talaltam meg. Mindig vmi Chevrolet Captiva talalat volt.UI: elinditottam a windowst a gepen es az is kikapcsolja a bill-t. Eloszor halvanyit, majd teljesen lekapcsolja. Debian nem.
-
válasz
petiwr #98971 üzenetére
Nem tudom én az ilyen "kicsi a rakás" disztrókat nem szeretem, de azért kipróbálni ki szoktam őket, mert valamelyik nap a Zorinnal kapcsolatban is áradoztam, de az is ilyen tacskó keverék, hogy Ubuntura épül, az Ubuntu meg a Debianra, meg ilyen kusza rokoni kapcsolatok vannak...
Felraktam a Debiant oszt jóvan. -
válasz
petiwr #98953 üzenetére
Erre a cikkre még nézz rá: [link]
sudo apt install bolt thunderbolt-tools
Utána restart. Egyébként szerintem próbáld meg az Ubuntu fórumon is megkérdezni, ott azért csak jobban Ubuntusok vannak, mint itt: https://ubuntu.hu/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
petiwr #98940 üzenetére
Dolgoztam már HW szinten Type-C IC-vel, ez belülről minden, csak nem egyszerű.
Azt kellene kideríteni, hogy hol van a probléma. Két parancsot javaslok amit bedugás előtt és után futtass le terminálban, az egyik az lsusb, a másik pedig a sudo dmesg.
Előbbi az USB-s eszközöket listázza, utóbbi meg a kernel eseménynaplóját tolja ki, az utolsó pár sornál látszani fog, hogy mi történik mikor ezt a cuccot rádugod a gépre. Ha szerencséd van, akkor valami infó is lesz ott, ha valami nem úgy megy ahogy kéne.
-
BigManus
addikt
válasz
petiwr #23127 üzenetére
A Suse is eléggé egyszerű. Kinézetre a KDE felület olyan, mint a Windows.
Terminált azért pár művelethez kell használni, de ne ijedj meg ettől, ritkán és egyszerűen használható.
Ha esetleg bejön a Linux és bele mélyedsz, rá fogsz jönni, hogy terminálból sokszor egyszerűbb a dolgokat megoldani. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
petiwr #20187 üzenetére
Nylít drivert, vagy zárt drivert használsz? A nyílt driverben kézzel kell engedélyezni az automata energiagazdálkodást, a zártnál meg passz.
Esetleg köss be egy potit, vagy kösd fix feszültségre a kari ventijét. Az én 7770OC-mon eddig még venti sem volt, egy felcsavarozható bordával hűtöm passzívan.Sub-ZeRo: azt hiszem ez kell hozzá: sudo blkid -o full -s UUID
-
-
-
BoB
veterán
válasz
petiwr #20004 üzenetére
Úgy gondolom a Te esetedben jobb ha felteszed a grub customisert. Itt GUI-s felületen tudsz állítgatni.
sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizerszerl.: így néz ki
-
-
-
ViZion
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest