Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FіkuszKukіsz
őstag
Romanes eunt domus
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz guftabi96 #23056 üzenetére
Tudom van más módja is amihez pötyögni kell a terminálban, de mivel winről jössz szerintem ez jobban kézenfekvő lesz.
Letöltöd a telepítőt. Kicsomagolod, majd a .run fájlon egy jobb klikk és a tulajdonságok ->jogosultságok fülön alul engedélyezed a programként való futtatást. majd nyitsz egy terminált és beírod sudo szóköz és ide behúzod a .run fájlt, majd enter. Megadod a jelszavad és követed az utasításokat.
Romanes eunt domus
-
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz teleahocipöm #25860 üzenetére
terminalban használd az fsck-t
ellenőrizd le a lemezt. Valszeg hibás lesz.
Romanes eunt domus
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz ubyegon2 #25862 üzenetére
Tudom, ezért is írtam, hogy futtassa a fsck-t és ellenőrizze le a lemezt. Az elsődleges, hogy mit akar? Kell-e neki a régi fájlrendszer, mert a HD sentinel ahhoz hozzá sem szagol. Ezért alkalmazza fsck-t. Ami a HD sentinel tesztjei közül valamit is ér az mind adatvesztéssel jár, azaz írás-olvasási tesztet futtat, ami merevlemez méretétől függően akár több órába is telhet. Amit linkeltél azzal kitörölheti, mert az csak a S.M.A.R.T adatokat olvassa ki, amit bármelyik linux distro is meg tud tenni.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz ubyegon2 #25870 üzenetére
Személyeskedésektől és a másik szakmai felkészültségének vitatásától függetlenül szeretnék a témához hozzászólni. (lehet, hogy ebben a versenyben alulmaradnál)
A fórumtárs korábban leírta: nem egy partíció van a lemezen, hanem linuxnak fenntartotton kívül van másik is amin adat van. Bevett gyakorlat először a fájlrendszert ellenőrzöd utána a hardvert.(Ezt írtam neki) Ha olyan állapotban van mint ez esetben akkor adatmentés és kuka. A HD Sentinel windózos alkalmazás. Ha már linux-ról szól a fórum, akkor inkább linuxos megoldásokat próbáljunk ajánlani. Az NTFS fájlrendszert linux alatt is lehet javítani, a merevlemezek állapotát pedig bármelyik disztrón meg lehet tekinteni nem kell egyből XP megoldásokat ajánlani, ha létezik más alternatíva is.
Részemről ennyi, a témához többet nem kívánok hozzászólni.
Romanes eunt domus
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz mefistofeles #25895 üzenetére
Ha hibernálást is szeretnéd használni akkor kell a swap. Általában egy kicsivel nagyobb méretűre szokták beállítani, mint a memória. Általánosságban elmondható , hogy a swap abban az esetben ha nem dolgozol nagy méretű fájlokkal nincs használatban. Ekkor jó diagnosztikai célokat is szolgálhat, mert ha nagy használatot látsz rajta, akkor ott valami nem klappol.
Romanes eunt domus
-
FіkuszKukіsz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Wuthering Waves
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok