Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7260) DarkByte válasza attiati (#7258) üzenetére


DarkByte
addikt

Vagy inkább csak drágább lakást akarok venni mint amit eredetileg terveztem, mert azon az áron semmi értelmes nincs a jelenlegi túlárazott CSOK-os világban. De szerintem nem lesz gond vele, nem tartom irreálisnak az összeget, főleg azok után amiket megnéztem előtte. És amúgy elég jó kondíciókkal bír az ingatlan, kb. azt lehet felróni negatívumnak hogy nincs konyhabútor. Méretre is a 15 millióért árult tetőtériek felett van 30nm2-el és csak 2 millióval drágább és ez nem tetőtér.

Fundázom amúgy, nem bank. Jövedelem igazolás alapján már jelezték hogy ezt igen jó eséllyel meg fogom kapni. Talán úgy van náluk, hogy a havi kereset felénél több nem lehet a hitel havi törlesztője. Nálam ez most konkrétan a harmadát sem éri el. Inkább az a bibi, hogy így hogy évekig spóroltam is több önerő kellene még és akkor tudnám kompenzálni ha még van ilyen variálás. De sajnos ennyi van. Viszont szerintem így is meg kell hogy legyen.

concret_hp: kiderült hogy ez a bánatpénz azért van, mert a kisebbik ingatlanirodák megkötik az eladó kezét, hogy ha 3. személyes okból kifolyólag nem jön össze a vétel (pl. Funda elrontana valamit), akkor nem adhatják vissza a foglalót, mert akkor nekik is vissza kellene adni a jussukat. Ezt a bánatpénzt úgy szokták meghatározni hogy az ingatlanost pont fedezze ebben az esetben is, és akkor mindenki nyugton van és mint vevő sem bukom el a teljes 10%-ot, csak egy kisebb részét. Ez egy védőháló igazából.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.