Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13268) inferno88 válasza _NCT (#13266) üzenetére


inferno88
őstag

Sok sikert a váltáshoz! Mi most költözünk budai albérletből egy másik megyeszékhelyre. Asszonyért többen is kapkodtak, hogy náluk dolgozzon( neki is jó szakmája van), én szoftverfejlesztőként full HO-zni fogok, havi 2x kell majd felugranom az irodába.
Korábban mi is gondolkodtunk azon, hogy a főváros/agglomerációban veszünk ingatlant, de több dolog miatt is változtattunk a terven:

- A fővárosi lakáspiac elképesztően elszállt
- Én a belvárosban nőttem fel, de az elmúlt években nagyon megutáltam Budapestet, páromnak pár hónapja kb. pánikrohama volt, mikor visszaértünk a bűzbe, valószínűleg a nagy adag húgyszag váltotta ki(még sosem láttam ilyet nála). Büdös, zajos, túl sok az ember, egyre inkább élhetetlenné válik
- Az új városunk sokkal szebb, jó levegő, mindenhol zöld, nyugalom
- Az én szüleim dolgoznak, az ő szülei nyugdíjasok, így a jövőben a gyerkőc miatt is jobb, ha lent vagyunk
- Mindig szörnyülködöm, mikor látom az anyukákat tolni a babakocsit a forgalmas utak mellett. Igazi tüdőszanatórium a kisbabáknak.

31 évesek vagyunk, a fővárosi fix lakhatási költségeink jelenleg(albi + garázs + közöskölts. + LTP) hajszállal több, mint negyedmillió forint, amit még leírni is szörnyű.

Most, hogy felvesszük a hitelt egy 22 milliós, nagyon szép, jó állapotú házra, a törlesztővel és biztosítással is együtt is megspóroljuk ennek a felét.
15 év múlva vége a hitelnek, vedd úgy, hogy ingyen albérlet :DDD . Persze azt tudjuk, hogy egy ház fenntartása más költségekkel jár, de ha belegondolunk, akkor az albérleti költségek általában minden évben nőnek, míg a törlesztő a mi esetünkben majd 10 év múlva változik(és Orbi gyors LTP gyilkolása előtt indítottunk még 2 csomagot, amit majd betörlesztünk).
El sem tudom képzelni azt, hogy mondjuk 65 évesen még albérletet fizessek.

[ Szerkesztve ]

Semper fi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.