Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
Igen, en is errol irtam korabban, vagyis nem azert tartok kutyat, hogy allandoan fegyelmezzem, piszkaljam hogy ezt ne, azt ne...
Raadasul kolyok, bohokas, jatszani akar, o nem tud labaival megerinteni, igazi kontaktuk szerintem csak a kezed szajaba vetele.
Nyilvan a hatart lehet erezni, aki odafigyel es ismeri a kutyajat, hogy meddig jatek, es mikortol tamadas. -
Ha idősebbekkel nem csinálja, akkor szerintem csak arról van szó, hogy keresi a helyét a közösségben. A morgás persze nem jó, azt nem szabad hagyni, szerintem kiemelésnél jobbat nem tudsz csinálni. A durva játék is olyan, hogy ők érzik. Nucky még 8 hetes sem volt a tesóival gyakták egymást rendesen már akkor is.
Nem hiszem, hogy gond lesz, ha már ilyen sok lehetősége van többi kutyával játszani, Nucky még senkivel sem tudott. 
Szerintem ne csodálkozz, hogy egyre rámenősebb lesz ahogy nő, próbálgatja az erejét kezdi magát nagynak érezni így 4-5 hónaposan.

Tudom, hogy Nuckyt ilyenkor ignorálni kéne, de gyermeki lelkem nem engedi, hogy visszavonulót fújjak egy kis harapás miatt. Jó vele kicsit birkózni olyan aranyfalat.

-
kew
senior tag
Nálunk Marcó a többi kutyuval kezd agresszív lenni mostanában
Ugye mondtam, hogy sokszor morog játék közben, ilyenkor mindig kiemelem a játékból és tiltom, de ahogy visszamegy, folytatja tovább. Emellett szerintem durván játszik, néha úgy belecsimpaszkodik a másikba és tépi hogy csak na... Mondjuk sosem sikít a többi kutyus és nem mordulnak rá, szóval gondolom nem fájdalmas, de kívülről nekem durvának hat.A másik viszont, hogy ha felhúzzák az agyát, nagyon keményen odamorog-ugat-kap a másik után, mint valami kis véreb. Tegnap pl jól kijátszotta magát, aztán elfáradt és elkezdett egy lyukat ásni magának, mikor odament egy másik kutya megnézni, Marci mint egy állat ugatva, visongva morogva elzavarta onnan. Azelőtt hasonlóan viselkedett, mikor a botját akarta elvenni egy kutya, rámordult csúnyán.
Eddig ilyeneket nem csinált, nekem úgy tűnik, mintha kezdene egyre agresszívabban viselkedni, ahogy nő
Ilyenkor megpróbálom rögtön elkapni, grabancánál kiemelni és lenyugtatni, de ahogy emelem fel még akkor is ugat és morog sokszor, és ez már egyáltálán nem játék nála szerintem.Mondjuk azt hozzáteszem, hogy a lyukásós történet előtt ketten is piszkálták jó ideig, az egyik állandóan rámászott dominálni a másik - egy vele egy idős vizsla - meg ugrált körülötte és be nem állt a szája, szóval láttam rajta hogy nagyon ideges már. De így akkor sem viselkedünk... A második ilyen húzásakor pórázra tettem és elmentünk onnan.
Szerintetek ez normális dolog, hogy így vadul? Hogy lehet ezt megfelelően kezelni?
Egyébként nem minden kutyával csinálja ezt, csak miután belemelegszik a játékba esetleg kifárad és utána baszogatják, akkor válik ilyen vaddá. A játék elején csak akkor morgolódik, mikor épp ő kerekedik felülre, ha őt nyomják le, akkor semmi baja. Továbbá tőle nagyobb kutyákkal nem csinál ilyeneket, csak a kisebbekkel.
bb0t: szvsz ha téged harapdál játékból, csak erőteljesebb nem-el próbáld tiltani, esetleg felállni, hátat fordítani és otthagyni, hogy érezze a rosszat

-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nucky nem hagyja abba, komisz nagyon.
Illetve egy bizonyos izgalmi szint felett nem. Meg ő a ti kutyátok ellentéte nekem már az a bajom vele, hogy semmitől sem fél. Múltkor fúrtunk a földbe egy csavart ő meg odament szaglászni a fúrótól 3 centire nem hatotta meg a hangja sem. Ha ilyen kis vakmerő abból baj is lehet. 
-
-
Ha leülök a földre, jön oda a kutyu és egyből elkezd harapgálni, elég erősen. Szerintetek ez egyértelmű jele annak, hogy nem kezel domináns egyedként vagy pedig gyerek még és játszik? Ha be van pörögve le se kell ülnöm jön oda és tépkedi a nadrágomat, felugrik és tépi a pólómat. Ha ráütök a fenekére akkor még jobban letámad.

-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nem viccelt, nem százas a nő.
mondta, hogy először vonakodott, de utána belegondolt, hogy az már nem az ő felelőssége... ő csak a sajátjáért felel. Meg azt is mondta, hogy arra senkinek nincs 80 ezre, hogy tutujgasson egy kutyát. Mondtam neki, hogy talán még is mert egy jó alomból ott kezdődnek az árak, hogy 100-120 pl. a Bordereknél. De nem is nagyon szóltam hozzá, elöntött a pulykaméreg, összeveszni meg nem akartam mert minden nap ott megyünk el. 
-
Steady74
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Koszonom mindenkinek az egyutterzest, jolesik.
-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
A legkisebb átmérője az ami a képen is látszik állapot olyan 7-8 centi. Majd ha összefutok egy vonalzòval pontosan lemérem.
tboy93: Nekik ügyeletre kellett menni gondolom azért lett olyan sok. De 3000 kiszállással az meg irreálisan alacsony.
Más: tegnap esti sétánál igencsak lesokkolódtam. Van egy haver kutya akivel puszilkodnak kerítésen keresztül. Találkoztam a gazdájával aki elkezdte mondani, hogy akar szukát a kutya mellé mert 80-ért el lehet adni a kölyköket. Már ott elöntött a pulykaméreg de sikerült überelnie... közölte, hogy van is egy ember aki adna értük annyit, bár bundának vinné az már nem az ő felelőssége.

-
Steady74
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
Hatbmeg de.. szegenyemet ha minden igaz holnap visszu (ha lesz sos idopont) budakeszire egy szemeszhez, ott talan megoldjak a bajat. Bszki sose gondoltam volna ezt... penteken elvittem orvoshoz kaptunk egy rakat cuccot a szemere szombat estere meg mar opalos lett. Na itt beszartam nem gyengen.
A jelek szerint melyebb a serules amit osszeszedett, ezert is ekkora a baj. :-( :-( :-(
-
zolynet
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Necsináldmár! Azt hittem csak egy kis karcolás.
Jobbulást, gyors felépülést!
Tegnap a b) terv játszott, a Normafánál találkoztam 2 kutyás cimbivel és sétiztünk egy jó 2,5órát (~5,5km).
Remélem a következőt már együtt csapatjuk.
-
válasz
Steady74
üzenetére
Majd írd meg, hogy mi lett vele.

Én meg mihamarabb elintézem a biztosítást, mert ha jön egy ilyen eset ne a pénzen múljon a gyógykezelés.

Szomszédnak is megint babéziás lett a belga juhásza egy húszassal kezdték az évet. Gondolom Liza műtéte sem két ft... Nekünk az Aegonnál van lakásbiztosításunk ott lehet kötni, de csak ha elmúlt a kutya 6 hónapos. Majd utánanézek még, hogy hol lehet, ha valakinek van infója szívesen veszem.HUTCHDB:
El akartam küldeni nektek ezt a világító csodát, de ahogy nézem nektek meg nagy lenne. Nákusra már kicsi, meg az itteniek közül szerintem mindenkire az lenne.
-
capulet75
addikt
-
Steady74
addikt
Köszi srácok! Annyira sérült a szaruhártyája, hogy perforál, illetve be van gyulladva a szaruhártya alatt a szeme, valószínű belekapott (megint). Most le van varrva a harmadik szemhéja (vagy micsoda), hogy újabb fertőzés ne érje, remélem holnapra lesz időpont, és akkor megműtik, összevarrják a szaruhártyáját, és akkor dől el, hogy megmarad-e a látása arra a szemére vagy sem.
-
-
Steady74
addikt
Sajnos rossz hírek vannak Lizáról. Tegnap estére totál opálos lett a kezelt jobb szeme, reggel elvittem dokihoz aki meg is műtötte SOS-ba, holnap meg egy szemészhez kell elvigyem... van rá esély, hogy meg tudják menteni a szemét, de sajnos az ellenkezőjére is fel kell készülnünk
Kapott gallért, most szegényem itt nyüszög az előszobában, de hát sokat nem tudok rajta segíteni

-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Siriusb
üzenetére
Szerintem o nem tudja a hasa ala behuzni, genetikailag nem, vagyis nala a vizszintesig leengedes mar az olyan, mint masik fajtanal a has ala forditas.
A szobatisztasag az nekunk ugy nez ki halott dolog.
Kiszamithatatlanul megy minden mindenhova....
Nem mentunk oviba, egyreszt szakad az eso, masreszt nagyon influenzes vagyok, igy kihagytuk.
-
Siriusb
veterán
válasz
HUTCHDB
üzenetére
A farkának a visszaállítását én arra az esetre mondtam, ha a hasa alá húzza be.
Jó a fénykép, hogy az arányokat lássuk, de az elemet hol cseréled ezen a plüssállaton?

A kis méret is jár kihívásokkal, meg az XXL-es is

Más:
Most néztem meg a Kutyadoki 6. éved 1. epizódját, amely kifejezetten a kölyökkutyáknak van szentelve, szó
esik többek közt a szobatisztaságról is. Persze különösebben nem mélyül el egyik témakörben sem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Siriusb
üzenetére
A kornyezetunk nem a legidealisabb egyebkent a szoktatasra.
A kozelben egyetlen egy jo modoru, setaltatott kutya sincs, mind bezart, ugatos, postas szetszedos.Egyebkent o szobakutya es ez meg is latszik a termeszeten.
Nem nagyon szeret kint lenni.
Hiaba jatszom vele kint, inkabb a hazon belul erzi jol magat.
A setaltatas is kinkeserves, jutalomfalatokkal tudom csak pl. az utca egyik oldalabol a masikra athivni, pontosabban hivasra jon, de a jutalomfalat miatt.
Hiaba indulok el, hogy gyere, gyere, menjunk, nem jon, leul, max nehany meteres (szo szerint) korzetben szaglaszik.Az emberekhez szokatast a szomszed kislannyal, es kisfiuval kezdem majd, ok szerintem ha siman becsatlakoznak hozzank jatekosan az utcai szagolgataskor, az szerintem beinditasnak jo lesz.
Farok.
Naluk a farok allandoan a gerincen felul, a testre visszakunkorodva van.
Amikor bajt erez, max vizszintesig engedi le, de en ezt nem igazan tudom visszahajtani, mert akkor olyan kozel kell mennem hozza, szinte belebujni, hogy mar attol vedelmet erez es magatol visszakunkorodik neki.Nehez ezt igy leirni, de annyira kicsi a kutya, hogy ez is megneheziti mind a poraz, mind pl. ezt a farok visszaallitasi dolgot.
Kepzeld el, mint egy autoban regen szokasos volt bologatos kutya, akkora meretu, most mar hogy nott, lehet van 1,5 kg szorrel egyutt.
Lehet igy nem tudod ehinni, de szinte a foldre le kell fekudnom, hogy a porazt becsatoljam....eleg nevetseges kepet fest, hogy a fuben, vagy a jardan fetrengek hogy a farkat probaljam visszaallitani.
Hiaba mondjak, hogy igy vagy ugy csinaljak valamit, nala nagyon nehez ebbol a kicsi meretbol adodoan kivitelezni.
Itt van egy kep, hogy mekkora valojaban:
-
zolynet
veterán
Írtam korábban hogy én az aldis Rufus szárazzal is etetem a kutyámat, és most próbálkozok mással is, melyekben több a tápanyag. Metróban találtam ezt a Vital Bite softmix száraz kutyatápot, melyet még nem bontottam fel, mert még van a dog chow-ból (szépen fogyasztja ... bár nem tudom hogy valaha hagyott-e ott bármilyen kaját
) 1200Ft/2,5kg áron mérik, mely 480Ft/kg-os árra jön ki. A Dog Chow 655Ft/kg ára még mindig jobbnak vételnek tűnik, minden együttható sokkal több benne, illetve az már nem differencia. Valószínűleg hosszú távon dog chow lesz. -
Siriusb
veterán
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Ha van egy barát vagy valaki, akit nem ismer, tehát idegen és fél tőle, kérd meg hogy segítsen. Póráz legyen rajta, s ahogy közeledik az idegen és iszkolna elfele, ne engedd. Valószínűleg behúzódik a lábad mögé. Beszélgessetek kicsit, amíg meg nem nyugszik a kutya. Távolodjatok el, te is menj néhány lépést a kutyával, hogy kimozdítsd a korábbi szituációból, majd ismételjétek meg. Ha jól csináljátok, egyre hamarabb nyugszik meg a kutya az ismétlések alkalmával.
Közben lehet a farkát is simogatva emelgetni, a hasa alól szépen "kisimogatod" egy középállású helyzetbe. Ez úgy néz ki, hogy ő folyamatosan visszahúzza a hasa alá, te pedig szépen kiszeded onnan, de nem erővel, nem ráfogva, csak a tenyereden tartva. Ez a középállású faroktartás olyan impulzusokat generál az agyában, amik segítenek a kutyusnak az ellazulásban. Ahogy az embernél is a testtartás változtatása módosítja pl. kisugárzását."...Benne van a pakliban, hogy megjobban felni fog, meg elveszettebnek erzi majd magat, de az is, hogy rajon, hogy nincs mitol felni, mert nem bant a masik kutya, vagy a masik ember.
Szoval dilemmaban vagyok!"
Erre mondom, hogy nem az oviba 20 másik kutya közé kell először bedobni, hanem meg kell kérni olyanokat, akiknek nyugodt a kutyája, hogy szoktassátok össze őket. Szerintem 2-3 idegen kutyánál ne legyen több, mégsem egy egész falka ront neki, hogy megszaglássza a találkozáskor. Ha meg látja, hogy a többi kutya nyugton van, játszanak egymással, hamarabb beilleszkedik.
Viszont ha egy rakat kutya van, azok közt biztos lesz dominánsabb, agresszívebb, az a viselkedés pedig nem segíti elő a megnyugvást. -
VIPowER
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Azt hittem erről beszélsz : [link]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Siriusb
üzenetére
Lehet van benne valami, amit irsz.
Ma probaltam jutifalatokkal szokatni a kulonbozo esemenyekhez (szomszed kutya eros ugatasa, utcabeli bacsi biciklis megjelenese), de ahogy megkapta a jutifalatot, azonnal spuri ezerrel befele a kertunkbe farok behuzassal, ful lapulassal
Porazzal nem tudom kihozni, egyszeruen nem jon. Barmit csinalok, csak jutifalatert kepes 2-3 metert tenni, de ahogy megkapja, azonnal befeszit, tolatas hatra...
Visszaterve a mai szabad jarkalasra, mig nem tortent kulso behatas, addig teljesen normalisan viselgedett, jarkalt kb. 3-5 meteres korzetemben.
Mikor megtortent a "baj" , vagyis idegen hangok, idegen ember jelent meg, azonnal rohanas haza, vagyis a kert kiskapuig.
Hivtam, hivtam es jott is, de mikor szajaba vette a kajat azonnal vissza.
Odaig sem jutunk el, hogy szokja ezeket a dolgokat, mert az egesz kb. 5 -5 mp. Ugatasta szaladas haza, behivas, jutifalat, spuri haza. Ismet hivas, jutifalat, spuri haza.
Nem tudom, hogy egy teljesen idegen hely (ovi) ahol nincs hova futni, mit valt ki belole.
Benne van a pakliban, hogy megjobban felni fog, meg elveszettebnek erzi majd magat, de az is, hogy rajon, hogy nincs mitol felni, mert nem bant a masik kutya, vagy a masik ember.
Szoval dilemmaban vagyok! -
-
Siriusb
veterán
Ez is egy teória, nekem jobban fekszik az, hogy olyan intenzitású legyen a tiltás, amilyen állapotban a kutya van. Ráadásul az én kutyám ijedős, szóval...
Egyébként jól működik ez az "ordibálás", mert szedtem már szét vele kutyákat, amikor egymásnak estek, igaz az emberek is összerezzentek.
A tiltásról még annyit, hogy van, amikor szinte csak lehellek, azt is megérti a négylábú pajti.
Hangsúlyozom, véleményem szerint nincs egyedül üdvözítő módszer, meg kell találni azt, ami gazdának/kutyának a legjobban működik. A kutyaiskoláknál azt láttam, hogy mindenki kilométeres egóval rendelkezik és k...-ra ért az összes kutyához. Nem is bírtam sokáig.
Leginkább az zavart, hogy azt hitték, jobbak mint én.

Szerk:
(#20451) HUTCHDB
Elegge felos lett a kutyank, mindentol berezel.Az biztos, hogy elengedhetetlen a társaságba járás. Nekem is volt ilyen problémám, hallgattam az "okosokra", mert gondoltam csak jobban értenek hozzá nálam, de az az igazság, hogy ha ismered a kutyádat, te tudod a legjobban, mi kell neki. Ma már csak kontrollált környezetben kezelném ezt a problémát, nem vinném be 20 másik kutya közé, s bíznám a "szakemberekre", akik azt mondták ne is figyeljek a kutyára.
-
kew
senior tag
-
Jó arc az a srác, korábban megnéztem a videóit.
Kár, hogy nem lett több rész.
Mi múlt héten nem jutottunk el, remélem holnap igen.Nálunk a szemkontaktus minden hisztérikusabb nemnél többet ér. Úgy értem ha sikerült felvenni akkor hallgat arra amit kérek, vagy amit tiltok.
Orlin: Nagyon sok jó anyag van a neten de tényleg. Keresgélj, foglalkozz vele, derítsd ki miért csinálja, próbáld póráz nélkül, vidd kutyák közé stb. Amikor mentek sétálni benned már feszültség van mert tudod, hogy balhé lesz, ugatni fognak a kutyák, beszólnak a szomszédok stb. Így aligha lehet normálisan sétálni. Ha úgy érzed kevés vagy fizikailag, hívd el magatokkal az egyik haverodat vagy valamilyen családtagot, ne legyél ideges, rakj rá szájkosarat ha úgy könnyeben tudsz vele foglalkozni.
-
kew
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Igen, azt most is mondta, hogy tiltásnál erőteljesebb NEM-el kell próbálkozni. Az érv az volt, hogy ha gyengébben tiltod, egy idő után a kutya hozzászokik, és kevésbé fog rá reagálni. Azonban egy hangosabb, erőteljesebb tiltást nem tud megszokni, így az sokáig hatásos

Persze mi sem veszünk mindent szentírásnak. Én speciel utálom a kutyájukkal üvöltöző gazdikat. Van itt a környéken is olyan nő, aki üvöltve morogva kiabál a kutyájára, még én is megijedek tőle, és több száz méterről hallom, hogy közeledik
Persze a tanácsok is fontosak, de egyelőre a kutyák társasága miatt visszük ovizni, hogy ezt a morgást minél előbb meg tudjuk szüntetni. Az ott kapott tanácsokat pedig sokszor átértékelve használjuk

-
Nálunk sajnos a kaja sem segít...

A legjobb tényleg egy kutyasuli lenne,de itt vidéken kocsi nélkül semmi esély.Meg szerintem én is felelős lehetek miatta,mert nem tudom uralni a sétáltatást.
Már amint meglátja a pórázt megkergül alig lehet ráadni utána meg húz végig.
Most biztos hülyeséget mondok meg majd kapom az ívet,de lehet az is a baj,hogy hozzám relatíve nagy a kutyám.Vizsla termet,de nagyon izmos és energikus.Ha kisebb kutyám lenne akkor azért fizikálisan is jobban meg tudnám fogni.Nem verésre gondolok csak ha balhézik más kutyákkal odébb viszem.De itt nálunk kötélhúzás az egész
A szomszédok meg kretének is pluszban...Múltkor amikor vittem a kutyát,szokásos ugatás a környező kutyáktól.Erre a harmadik szomszéd elkezd osztani,hogy miért ugattatom a többi kutyát meg mindjárt kijön stb...Én közbe küzdöttem a kutyával...Utána mondtam neki,hogy jöjjön ki ne a kerítés mögül ugasson mint a kutyák,szívesen "elbeszélgetek" vele...Persze nem jött ki!

-
kew
senior tag
Voltunk oviban, most értünk haza
Jópofa volt, az oktató végül is a gazdikat tanítja, mindenféle infóval. Közben apróbb feladatok voltak, behívás, futás - behívás, szemkontaktus teremtés, stb. No és persze sok játék a többiekkel.
Persze Marcika megint morgolódott játék közben, de ezt leszámítva nagyon ügyes volt
Erről viszont le kell szoktatni, azt tanácsolták, ilyenkor ki kell emelni a szituációból és tiltani, hogy ne szokja ezt meg, mert később fenyegetőnek fog tűnni.Náluk voltunk, ez a Kutyadumás srác volt az oktató, jófej

-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Én sem igazán tudom hova tenni. Itt egy tízes lista, érdekes pontozással, ebből mi következik? Az első helyezett 54 ponttal mennyiben felel meg annak ami rá van írva a csomagolásra, és miért nem egy kategóriába tartozó tápokat hasonlítanak össze? Ecopet 352 ft/kg gondolom nem nehéz belepumpálni azt a sok kukoricát amit első helyre írnak az összetevők között. Annyit tudok levonni belőle, hogy a Royal Canin ebben a tesztben is jó hátul végez.

-
HUTCHDB
nagyúr
Ezt a tesztet azert ertelem szeruen a helyen kell kezelni.
Egyreszt tobb (valoban nagy) marka nem szerepelt a tesztalanyok kozott, masreszt a felallitott rangsor nem a termekek beltartalmanak rangsorara utal, hanem (fokent) arra, hogy ami fel van tuntetve a csomagolason osszetevok, azok mennyire fedik a valosagot.
Tehat, ha van egy jo osszetevoju tap, amit az alapjan jelenthetunk ki ami ra van irva, akkor johet ez a teszt, es akkor nezhetjuk meg, hogy abban valoban az van-e, vagy sem.
Ilyen szempontbol neztem ki a multkor az N&D termeket, ami mind rairt beltartalomra, mint "valosagtalomra" (nevezzuk igy) szinte a legjobb tapnak nevezheto. -
VIPowER
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Leszakadna a derekam.

-
Espla
aktív tag
-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nem kaphatja el, a vírusok fajtaspecifikusak, ami emberre veszélyes az állatra nem és fordítva legalább is az emberi influenza esetén biztos. Mert persze vannak betegségek amit elkaphatunk állattól de fordítva nem igazán... szerintem csak benneteket utánoz, vagy nem fűtötök 3 napja és mindenki beteg lett beleértve a kutyát is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Netem rám hozták anno a frászt, hogy macskától elkaphatja a kutya a parvót aztán a drnő megnyugtatott, hogy macskától max. parazitát kaphat.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Az ölbe ugrásra gondolsz?

-
HUTCHDB
nagyúr
Szerintetek elkaphatja a kutya tőlünk a megfázást, náthát?
Az egész család influenzás már vagy 3-4 napja (szépen adtuk egymásra át), de most azt vettem észre este, hogy a kutyusunk néhányat tüsszentett.
Lehetséges, hogy neki is átadtuk? -
VIPowER
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Az csak akkor kell ha a kutyustól nem várod el azt hogy te is ugyanolyan piszkos legyél mint ő. Ha nem felugrálós kutyád van akkor nem számít. Cukorka felugrálós volt. Az nem zavar ha csak vagyok (kimegyek hozzá) és felugrál, mert imádom, ő az én szerelmem, de ha megjövök ne kelljen azért ruhát mosnom mert hazajöttem.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Steady74
üzenetére
Hú szegény!
Hát drukkolok, hogy minél hamarabb meggyógyuljon!(#20438) kew!
Ezt az 5 perces dolgot szerintem akkor kell alkalmazni, ha a kutya túlzottan örül a gazdinak, és nem lehet tőle csinálni semmit, illetve, ha a saját akaratát akarja a gazdára állandóan ráerőltetni.Ettől függetlenül olvasom a könyvet, mert vannak benne azért értelmes, és számomra is logikus gondolatok.
-
kew
senior tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Ma én is rákérdeztem itt egy sokak által ajánlott állatkórházban (FeliCaVet), ott is azt mondták, hogy bőven ráér 1 éves kora után, addig hagyni kell kifejlődni minden téren, legalább is ők ezt vallják, és mindig így csinálják.
Ezt az 5 perces szabályt mi is próbáljuk némileg tartani, de nem mindig sikerül
Általában azért mikor bejövök, lerakom a cuccom és csak utána hívom oda Marcit. De ez a kis majom úgy sír és bújik a lábamhoz mindig mikor megjövök, hogy nem nagyon lehet neki ellenállni
Majd legközelebb felveszem videóra, mit művel 
Egy mai képecske
Kezd már olyan felnőttes feje lenni 
Steady, jobbulást nektek!

-
Steady74
addikt
köszönöm!A műtétre a szeme miatt kb 8 hónapos korában kerülhet sor, de 28-án megyünk a BP-i állatkórházba, akkor nézi meg egy szemész szakorvos. Úgy is jelzem, hogy ha lesz infó.
A szemprobléma miatt viszont egy szombati kutyabanzáj ugrik, több horgászbarátommal terveztünk egy nagy hepajt a kutyáknak, de lemondtam.
-
-
Steady74
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Korábban írtam, hogy eleve baj van a szemével, mert az alsó szemhéjak befelé fordulnak. Emiatt a kötőhártyáját állandóan izgatják a szőrök, erre 9 hetes kora óta cseppet kapunk, a doki is mindig megnézi a szemét, szóval már hozzá van szokva. Gyönyörűen lehet csepegtetni a szemébe, hagyja szépen.
Dokinál most is mint mindig macska volt a jutalma. Tele van a rendelő cicákkal, Liza meg imádja őket

5-8 éves lányoknak mondom én, hogy meg fog gyógyulni, sírnak, mert aggódnak érte. Mondjuk most tényleg nem szép a szeme, ráadásul zöld és narancssárga színekben pompázik szegényem

-
Dorian
félisten
válasz
Steady74
üzenetére
Lányoknak nem kell bőgni, mondd meg nekik, hogy 2-3 hét és kutya baja lesz, enyém is átesett rajta.
A cseppet, kenőcsöt nem engedi majd a szemébe kenni, macera lesz vele. Szemcsepp tripla sebességgel fogy, mert izeg-mozog és ahogy megnyomod, tuti, h félre cseppen. Javaslom olyankor ezt, meg a kencézést művelni, amikor pl. ölben elbóbiskol, és akkor rákészülni, óvatosan a szeme felé közelíteni, majd meglepetés szerűen cseppenteni, kenni -
Steady74
addikt
Nagy örömre nagy üröm.. este valaminek nekiment Liza az udvarban, fenyőnek, bokorban valami ágnak, ami felsértette a szemét, dokit megjártuk, szaruhártya sérült... két hét a felépülés
-
Egy kis off

-
(#20400) Daffni2 & (#20397) kovy29 Én pont az ellenkezőjét hallottam, hogy akkor lehet baj (daganat stb.) ha sosem szült a kutya. Egyébként én sosem ivartalanítanám a kutyáimat, felborul a hormonháztartása bárki-bármit mond. Ismerek labit akit még szülés előtt ivartalanítottak, szegény már gurul, pedig nem is kap sok kaját. Másik ismerősnél 2 fiú labi közül az egyik ivartalanítva került hozzájuk, ugyan azt a kosztot kapták és az ivartalanított hízott el.
Sajnos nekünk is ivartalanítani kellett kötelezően a tacsit (örökbefogadott és a szerződésben sajnos ez is szerepelt), de mi az elköttetés mellett döntöttünk

-
Szerintem a mi lelki állapotunktól és magabiztosságunktól függ a kutya viselkedése, ennyi az egész. Ha ideges vagyok, nyugtalan szétszórt ezt a kutya megérzi és rá is átragad hiszen olyan kis empatikus lények. Ezért van az, hogy egyes emberek ösztönösen olyan eredményesen tudják nevelni az állataikat, mert magabiztosak, határozottak, karizmatikusak. Nekem jobb napjaimon teljesen jól viselkedik a kutya amikor meg szét vagyok csúszva akkor vele sem bírok. A gyerek is labilis lesz ha a szülein állandóan azt látja, hogy nem bírnak megbirkózni a mindennapi stresszhelyzetekkel, szerintem ezek mélyen ösztönös dolgok. Elfogadom falkavezérnek mert látom, hogy tud rólam gondoskoni, megbízhatok benne vagy sem, mert gyenge.
Úgyhogy a kutyanevelést én igazából saját magam fejlesztéseként fogom fel, és ha baj van a kutyával akkor tulajdonképpen velem van baj. Ezért is van lelkiismeret furdalásom, ha kap egy popsist vagy leszidom, mert ez az én kudarcom, ő nem tehet róla, hogy nem tudtam kezelni az adott szitut. Ma pl. őrült nagy kapkodás volt reggel, persze, hogy ő is felpörgött, minden áron kiszaladt az előszobába alig tudtam visszavinni a grabancánál fogva kellett visszaraknom a szobájába, nem jó így elmenni otthonról.

HUTCHDB: Mi is rászólunk, "nem szabad" stb. hagy érezze, hogy amit csinál az nem jó. Én az átrakosgatást nem preferálom, mert szegénynek nem jó ha elkezdi és nem tudja befejezni, de a jelek teljesen egyértelműek amikor már lehet látni, hogy kell neki, olyankor kell gyorsan lépni.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
(#20424) philoxenia, es (#20423) Dorian !
Szoval azt mondjatok ti is, hogy szoljak ra ha kaki vagy pisi van?
Nyilvan ez csak arra vonatkozik, ha elkapom, hogy mire keszul, vagy eppen vegzi a dolgat.Dorian!
A jutalomfalat kapcsan kezdek en is meginogni.
Ugy ertem, hogy azt veszem eszre, hogy egyertemuen azert jon oda hozzam mondjuk egy behivaskor, mert kell neki a kaja.
A dicseretem, simogatasom mar szinte nem is erdekli... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Ha pont készül üríteni, akkor érdemes rászólni szerintem és gyorsan kivinni. Ha már fölfogja, hogy az a lakásban nem kívánatos, akkor látszani fog a viselkedésén a viszonyulásán a lakásban talált ürülékével kapcsolatban. Ha "szégyelli" a produktumot, akkor már tudja, hogy azt nem ott kell, de elképzelhető, hogy nem tudja tartani esetleg. Ha ellenben kinn nem ürít, utána meg benn rövid időn belül igen, akkor nem az utóbbiról van szó feltehetően.
-
Dorian
félisten
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nyilván, ezek a könyvekben olvasható tanácsok a problémás esetekre vonatkoznak. Nem szóról szóra kell lefordítanunk magunkban, hanem értelmezve a mondanivalót. A leghatásosabb eszköz, megoldás ismeretében pedig ha enyhe gond van, tudunk meríteni.
Ennél sokkal rosszabb, amikor egy hagyományos kutyakiképző biorobotot csinál a kutyából.
Szerintem jól gondolod, ha a kutya bepiszkít, éreztetni kell vele a nemtetszésünket. Pl. egy határozott Fújj-jal, de a viselkedésünkből is érezni fogja. Büntetni viszont nem "elegáns" Ha kint végzi a dolgát, akkor pedig látványosan ki kell mutatnunk az örömünket, dicsérettel. Nem vagyok jutalomfalat párti, lehet, hogy később egy nehéz dolgot így oldok majd meg, de egyelőre nem volt rá szükség. Főleg, hogy az "alap" száraz, kemény jutalomfalatokat az enyém meg sem eszi, a válogatós dög.
Kényesek most forduljanak el:
Nálunk az üdvözlési rituálénál megtartottam a farkasoknál, kutyáknál ösztönös száj-orrnyalogatást. Mármint hogy lehajolok és hagyom neki pár másodpercig, nem én smárolom le![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
En sok mindent elhiszek, hogy igy, vagy ugy jo, de nalunk pl. semmi ugralas nincs megerkezesemkor.
Egyszeruen orul nekem, odaszalad, ezerrel csovalja a farkat, es kb 5-10 mp-es udvozles, simogatas utan teljesen normalis a viselkedese.
Ennyi szerintem megengedheto, sot en spec. igenylem is, hiszen orulok annak, hogy kapok egy visszajelzest a szereteterol.Egyre tobb reszt neztem meg a csodalatos kutyadokibol.
Hat en azt latom, hogy az o kutyaiban semmi eletkedv, semmi orom, semmi boldogsag nincs.
Folyamatos szigor, retorziotol felo allapotban vannak a kutyak. Az a pajkossag, az a huncutsag, az az onzetlen kozeledes a kutyak reszerol nincs, ami miatt en pl. kutyat vettem magunk melle.
Nyilvan, ha problema van az ebbel, akkor azt idoben eszre kell vennie a gazdajanak, nem szabad elengedni a dolgokat, es ilyenkor johetnek lepesek, es ezt el is ismerem, de hogy egy jo kedvu, eletvidam kutyat allandoan keretek koze zarva tartsak, hat az nekem nem fog menni.Amikor nemet juhaszom volt, akkor konyvtarbol kolcsonoztem egy magyar kikepzo altal irt konyvet, de sajna nem emlekszem a cimere, pedig az abban leirtak a gyakorlatban teljes mertekig megalltak a helyuket, minden elore vazolt eset ugy torten meg nalunk is, mint ahogy a konyvben le volt irva.
Megprobalok utana keresni annak a konyvnek, amit ajanlottal.Nekem tovabbra is a szobatisztasagra valo neveles okoz gondot.
Biztos, hogy ez a "tudomasul veszem hangtalanul, nyugodtan, beletorodotten, hogy bepisilt, bekakilt" modszer be fog vallni?
Nem mondom, hogy nyomjuk bele az orrat a kutyapiszokba, de egy "nem", vagy egy "nem szabad" nem vezetne jobb eredmenyre? En most ugy erzem, hogy ebbol a kutya pontosan, egyertelmuen tudna, hogy amit bent tesz, az nem helyenvalo, viszont a kinti "urites" dijazasabol elobb utobb osszerakna, hogy amit csinal, az bent nem kivanatos, mig kint dicseretet, jutalomfalatot eredmenyez. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Gyorsan elolvastam én is. Szerintem ez az egész hozzáállás és nevelés csak a szerzőre és az aktuális kutyára jellemző. Nekem soha nem volt ilyen "ki a vezér?" problémám, egyébként sem tekintik a kutyák az embert kutyának, az a baj, hogy a farkasfalkából vonnak le analógiát az ilyen szerzők, márpedig a kutya nem farkas. Pszichésen kis részben az. Olvasd el inkább Csányi Vilmos könyveit. Könyvtárban hozzáférhetőek.
A kutya ha már analógiát vonnánk, inkább embergyerek felnőtt fejjel is, mint farkas. Természetesen a fejére nő sok embernek a gyereke is, a kutya is, de alapvetően nem egy robot egyik sem. Nem programozható a viselkedése és a viszonyulása ilyen módon. Minden szituáció és minden nap más. Az egyik nap az ember más hangulatban van, a kutya ezt megérzi. Egyszer működik az ilyen "ötperces szabály" egyszer nem. Ha valaki a kutya szinte feltétel nélküli szeretetét úgy éli meg, hogy ha rá tud venni arra a kutya, hogy megsimogassam, akkor már a kutya a főnök, annak magának vannak pszichológiai problémái, konkrétan önértékelési zavara...
Nem mondom, hogy nincs olyan kutya, aminek az ereje és mérete folytán tekintélye van idegenekkel /adott esetben velem/ szemben, de ha én vagyok a gazdája, akkor nincs mese, én vagyok a főnök. De ezt nem ilyen módon érném el, semmiképp. Amúgy is egy kutya mindenképp egyéniség, már születésétől fogva. Még azonos fajtán belül is. A fajtasajátosságokat figyelembe véve meg pláne. Hogyan lehetne ugyanúgy nevelni tipikusan egygazdás őrző-védő fajtákat falkában élő és vadászó vadászebekkel, vagy ölebekkel.
Természetesen vannak általános szabályok, de a legfontosabb, hogy értsd amit a kutya neked "mond" és azt is értse a kutya, hogy Te mit akarsz. A kutyák viszont szóból keveset értenek, míg a metakommunikációban sokkal jobbak az embernél, azaz a rejtett szándékot /adott esetben azt, hogy inkább megsimogatnád/ jobban érzik, értik, mint a mellé társuló furcsa elutasító viselkedést. Fontos természetesen, hogy ne a kutya irányítson, de mint a gyereknevelésben, itt is kell időnként engedni, csak szeszélyből, vagy nevelési elvek miatt sose tenném, hogy nem simogatom meg. Sokszor előfordul, hogy nem, mert időm nincs annyi például, /kerti, udvari kutyáink vannak/ de ilyenkor a határozott nemet rögtön megérti mindkettő.
A szerző következetességéről elég egy bekezdés két mondatát idézni:"A következőkben próbáljuk meg úgy tekinteni a kutyát, mint a farkasfalka hűséges, oltalmazó
vezetőjét.""Ezért hát, legyünk távol bár nyolc órán vagy csak nyolc percen keresztül, a viszontlátás pillanata a kutyában szükségszerűen elindítja a vezérség tisztázására szolgáló szertartást. Ahhoz, hogy mi kerüljünk ki, úgymond, győztesen ezekből a helyzetekből, a vezérre jellemző magatartást kell mutatnunk. Ehhez az első lépés az, hogy megtanuljuk semmibe venni a kutyát."
Ez a "mi ketten vagyunk a falka", eleve fura elképzelés, hát még ha a család többi tagját is belevesszük. Nagyon gyakran "fogadnak szót" a kutyák inkább annak, aki fizikailag gyengébb náluk is és a családfőnél is, a feleségnek, a gyereknek. Sőt, a családon belüli "rangsor" sem perdöntő feltétlenül ilyenkor, annál inkább a kutyával szembeni viselkedés, viszony. Amibe azonban sokkal nehezebb hamisságot vinni, mint az ember-ember viszonyba, ahol gyakran működik az "én elhittem amit hazudtál, most hidd el te is amit én hazudok!"
Szerintem rá kell hangolódni a kutyára, megpróbálni megérteni a viselkedését és a többi majd jön. Nem kell semmilyen könyvet, tanácsot fenntartás nélkül fogadni. Elolvasni persze érdemes és meghallgatni is, majd összevetni őket egymással és a saját tapasztalatokkal, aztán aszerint viselkedni. -
Kidus
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Nalunk ez teljesen termeszetes.
Hazaerve benyitok, o fekszik a helyen. Leteszem a cuccaim, meg mindig var. Aztan szolok neki, hogy megyunk lefele, felugrik, rohan velem ki, es akkor nagy orules van meg udvozles.
Van ugy, hogy meg ki is teszek par dolgot a motyok kozul, pontosan tudja, amikor ra kerul a sor, addig nem o a kozeppont.
Ettol meg nem orulunk egymasnak kevesbe, csak tudja, hogy mi a menet
Ez amugy azert alakult nalunk igy, mert lakotars altalaban van, akik reggel alszanak, ugyhogy nincs bent ugrabugra, meg kell varni, mig kierunk az ajton. -
Dorian
félisten
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Ötperces szabály igazából akkor kell, ha probléma van. De kutyatípus-függő is. Ha a francia bulldogommal úgy bánnék, ahogy egy rotival kell, összetörném szegény lelkét. Kölyköknél szintén enyhébbre kell fogni.
Ha nincs semmi gond, akkor elég annyi, hogy amikor hazaér az ember, ne az legyen az első, hogy rohanunk a kutyához, hogy "Víííí - ügyülibügyüli kutyuli" hanem vegye le az ember a kabátját, cipőjét, pakolja el a dolgait, aztán lehet foglalkozni a kutyával, de akkor se mi menjünk oda hozzá. -
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Hát mi sem nagyon tudjuk betartani, én is sajnálom, hogy sokat van otthon mikor megjövünk hagy örüljünk egymásnak.. meg egyébként is pontosan tudja hogyan vonja magára a figyelmet úgyhogy jobban járunk észrevesszük, hogy ott van.
Tegnap olyan büszke voltam rá, adtam neki kaját, majd belenyúltam a tálba meg félretoltam a fejét és ahelyett, hogy makrancoskodott volna elment onnan, leült és várta, hogy mikor engedem vissza a kajájához. 
-
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Daffni2
üzenetére
Én meg azt mondom, hogy egy jó állatorvos igen is pontosan tudja, hogy milyen következményei vannak az ivartalanításnak, hiszen ez nem csak "kutya pszichológiai", hanem orvosi, biológiai kérdés is.
Ráadásul magát a műtétet gondolom kevés szakértő végzi el....
MÁS:
Sikerült megszereznem a "Kutyapszichológia" című könyvet -itt is köszönet érte a segítőknek!- és egyből egy elég komoly kérdéskörbe botlottam.
Az ,,ötperces" szabályt lelkileg elég nehéz emberként feldolgozni...
-
-
Steady74
addikt
Na srácok, annyira örülök a mai napnak Lizával! Megvolt az első városi sétánk póráz nélkül. Kicsit paráztam, ezért este 6kor mentünk el egy közeli parkba, elengedtem, de nagyon szépen jött velem. Szaglászott, ha hívtam jött, ül-ottmarad-gyere ide-ül fantasztikusan ment!! :

-
Daffni2
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Kirívó esetek mindig lehetnek.De szerintem Zénó esetében nem az ivartalanítás következménye.
-
monti0222w
addikt
válasz
Daffni2
üzenetére
Ez sem teljesen igaz, vagy vannak kirívó esetek és a Zénó ilyen, mert a műtét óta még a szukáknak is neki menne ha hagynám, pláne akkor ha a dominanciát is mutatja. nincs félre nevelve, mert emberekkel, gyerekekkel nagyon jól kijön meg akiket ismert kutyákat azokkal is kijön, még x idő után is, hogy nem találkoztak.
-
-
Én azért vonakodom, mert a személyisége megváltozik tőle. Persze sok előnye van, de ha nem muszáj akkor inkább nem...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Daffni2
üzenetére
"Kan kutyák esetében is számít az ivartalanítás időpontja:
-ha a kutya az ivarérettség előtt lett ivartalanítva, jelentősen csökken a prosztata- és heregyulladások, betegségek kockázata
-ugyanakkor ha az ivarérettség előtt lett ivartalanítva, akkor ez negatív hatással lehet a testfejlődésre is!"
Új hozzászólás Aktív témák
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem hiszem, hogy gond lesz, ha már ilyen sok lehetősége van többi kutyával játszani, Nucky még senkivel sem tudott. 

Illetve egy bizonyos izgalmi szint felett nem. Meg ő a ti kutyátok ellentéte nekem már az a bajom vele, hogy semmitől sem fél. Múltkor fúrtunk a földbe egy csavart ő meg odament szaglászni a fúrótól 3 centire nem hatotta meg a hangja sem. Ha ilyen kis vakmerő abból baj is lehet.

par napon belul meggyogyult a kutya

Hogy lett ekkora a baj?