Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Korábban el sem tudtam volna képzelni hogy ilyen hamar magamhoz vegyek egy másik kutyát, őszintén szólva azt sem, hogy magamhoz vegyek bármikor is, nem hogy négy nap után. A előző kutyám amikor elment, én kijelentem magamnak is meg a barátaimnak, akik akkor is támogattak, hogy többet nem lesz kutyám, mert elviselhetetlen a fájdalom, amikor elveszítem, igaz azt is mondtam, hogy nagyon is kéne, de nem, nem vállalom. Azután mégis lett, igaz jó sok idő eltelt. Most viszont nem tudom mit történ velem, de nem tűnik elképzelhetetlennek, annak ellenére, hogy hát lássuk be az új jövevény is egyszer majd elmegy, és az is nagyon fog fájni. Egyébként a kiskutya nem korára vonatkozik, hanem a méretére. Egy idősebb kutyáról van szó, sőt inkább már öreg, nyilván ez is okoz bizonytalanságot, de ennek ellenére(vagy talán pont ezért??) valahogy mégis foglalkoztat a dolog, valahogy szeretnék segíteni neki, azt hiszem... nem tudom mit tegyek.
-
H-Zol
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Ez elmaradt mert sajnáltam is nagyon , ez egy olyan kutya , ahogy kis korában a sasok szét szedték kapott egy életre szóló traumát ( több ismerős mondta , akkoriban , hogy altassam el , de én nem az a fajta ember vagyok
) , bentlakik a kutya velünk , de megtanultuk , hogy ha ő álmos , vagy alszik nem szabad piszkálni , simogatni mert harap , de nem egyből, hanem felhúzza a szája szélét ( vicsorog ) morog és ha nem ért az ember a szép szóból mint az asszony
, akkor megkapja , de nem a kutya az oka hanem ő, engem még soha nem harapott meg ( tudja hogy én mentettem meg ) , amikor haza érek olyan öröm van , bújik ugrál , ugat , hempereg , és ez minden nap így van !!
Az altatás is úgy fog történni , hogy eljön a doki én megfogom és elaltatja , öt perc és már a rendelőben vagyunk !! -
Dorian
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
Szerencsére egyelőre még bőven nem tartunk itt. Komplex neurológiai vizsgált történt, végeredményben még CT/MR vizsgálat sem kifejezetten indokolt (orvos azt mondta, hogyha van pénz lóvéra, akkor azért nem árt, de kb 300 csak ez). Hátsó végtagok reflexingerlékenyebbek és az idegi visszacsatolás némileg késik. Szóval az ok biztosan porckorong, de egyelőre csak pihentetni kell, B vitaminnal meg gyulladáscsökkentővel.
-
-
Major Lion
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Ez igy van, de eleg sok allitas elhangzik ebben a topikban, toled is tobbek kozt, valahogy a linkeket nem latom a hsz-ek alatt soha

En nem emesztesi problemara gondoltam, hanem csak arra hogy ha a vacsi hamar kijon akkor ejszaka konnyeben alszik a kutya is
Ha jo zsirosat zabalsz lefekves elott akkor te se ugy alszol, mintha csak valami konnyut dobtal volna be, nem?
Enny lett vona ebben nem tobb. Ha nektek bevalt a tap este akkor csinald ugy tovabrra is. -
Major Lion
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Mert a kutya gyomra nem ugy mukodik mint a tied, azert ez remeltem nyilvanvalo

Persze, keress ra, nem kell nekem hinni, majd vagy talalsz valamit ami igazolja vagy nem, de egyebkent is mi ez a hulyeseg, nekem meg el kellene hinnem amit te mondasz?
Mindenki elmondja amit gondol, tapasztalt vagy tanult aztan a masik azt csinal vele amit akar. -
-
Manduia
csendes tag
válasz
Dorian
üzenetére
Persze, ha nincs benne chip az állatorvosnak mondhatja azt, hogy az utcán találta, nem fog nyomozni utána. De én úgy tudom, hogy kutyát eladni csak úgy lehet, ha van benne chip, azt pedig az állatorvos már nem írhatja át csak úgy, mert akár lopott is lehet. Ha nem volt benne chip, nem szerepel az adásvételi szerződésen, akkor mi alapján mondja, hogy pont arról a kutyáról szól az a szerződés és nem egy másik ugyanolyan fajtájúról. Ha szerepel chip a szerződésben, és az lett a lány nevére iratva, akkor már nem olyan egyértelmű, mert az jelezheti az ajándékozást.
Igazad van, az ajándékozási szerződés hiánya probléma lehet, de a gyakorlatban, ha pl. egy ruhát kapott volna, arról sem írtak volna ajándékozásit, mégis kisebb eséllyel követelné vissza. Egy próbálkozást mindenképpen ér a dolog. -
Manduia
csendes tag
válasz
Dorian
üzenetére
Lehet, hogy a gyakorlatban nem ellenőrizte az állatorvos, de elméletben meg kéne bizonyosodnia róla, hogy a megfelelő személy nevére állítja ki ezeket, így jogilag olyan, mintha ellenőrizte volna. Persze ebbe bele lehet menni, de annak az állatorvos sem örülne. A szerződés csak azt bizonyítja, hogy ki vette, ha utána elajándékozza, akkor lemond a tulajdonjogáról a másik javára. Azt kell bebizonyítani, hogy az ajándékozás tényleg megtörtént, a chip és az oltási könyv elég lehet az eljárás elindításához. Aztán, hogy ezen felül ki mit tud még bizonyítani, végigviszik-e a dolgot, vagy az illetőnek ennyit már nem ér, az más kérdés.
-
válasz
Dorian
üzenetére
a probléma talán a nagyüzemi tartásban a csirkének adott GMO tartalmú tápból eredhet
nekem csak vakaródzik a csirkés táptól a kutya, de ezt sem szeretem nézni
most Lukullus pézsmaréce & bárány tápot kap, reggel fél adagot, esténként a fél adag száraz helyett csak negyed adagot és egy 400g-os Rocco nedves tápot.
mindkettő csirke, búza, kukorica mentes -
Kobe
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
a COVID óta gyakorlatilag semmilyen célzott irtást nem csináltak, még szúnyogra sem volt
a COVID előtt pedig ment a csesződés, hogy EU-konform szerekkel lehetett csak bármi hasonlót végezni (kb tök hatástalan volt a korábban használt szerekhez képest is)Azóta beütött kicsit a klímabuli is és azóta több invazív féle is megtelepedett
-
Kobe
veterán
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Na most adhatok igazat a feleségemnek
Nekünk akitánk van, de akkor se kockáztatnék akkor. És ilyenkor ezekre a hidegebb időszakokra használtok valamit? Mert ilyenkor is vannak szúnyogok, szÍvférgekre gondolok, bár benti a kutya. Vagy csak akkor szedtek valamit mikor előjön a kullancsos időszak?
-
borg2
újonc
válasz
Dorian
üzenetére
Az ember és a kutya szervezete egész másképp működik, a táplálékkiegészítőket nem lehet így arányosítani. Az adagolást a gyártónak fel kellene tüntetnie a termék csomagolásán, ha ez nem egyértelmű, érdemes lehet felvenni vele a kapcsolatot, vagy kikérni állatorvos véleményét. Mi ezt használjuk, testsúlykilogrammonként van ráírva, hány grammot kell adni a kutyának.
-
jézusom
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Na ezekre szoktam gondolni, elég megérős Így
Én is az átszámolást javaslom, de szerintem az a fontos, hogy hosszú távon menjen, inkább kevesebb, mert elég keserűek, nehogy ott hagyják a kaját ez miatt. Ráadásul hashajtó hatású is lehet. Gondolom legalábbis, hogy kajába kevered. De én is nézegettem nem egységes ez az adagolás, elég nagy a szórás. Én tojáshéj örleményhez kevertem más vitaminokkal, ráadásul a 3 cuccot egybe aztán franc se tudja kiszámolni kis kávéskanál azt jóvan. -
jézusom
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
3 féle anyag szokott lenni az összetevő.
MSN, kondroitin-szulfát, glukozamin. Mindig ezeket kevergetik. Majd arra kell figyelni, hogy rohadt keserű cuccok, úgyhogy inkább többször keveset.
Ezek mellet különböző gyulladás csökkentők vannak, amikből viszont tényleg sok fajta van, de nem épÍtik a porcot, talán a fájdalmat csökkentik.
-
válasz
Dorian
üzenetére
Köszi, nem jó hírek :\
Ugrálni nem ugrál, max annyira hogy felteszi a két lábát a kanapéra, hogy fel akar jönni. Lépcsőzés úgy lett megoldva hogy van egy fa rámpa amin fel-le tud menni a teraszról az udvarra. A nagy lépcső le van zárva hogy ne tudjon felmenni és ennyi.
Röntgenre el fogjuk vinni mihamarabb.
-
válasz
Dorian
üzenetére
Ma már nem kizáró ok a 12 év. Inkább kondíció, akarat es anyagi lehetőség kérdése.
Első kutyám is diszpláziás volt, csak enyhén, ezért csak 9-10 éves korában tűnt fel, hogy gond van. Onnantól évekig kapta a rimadylt (havi ~20k volt ~20 éve), mert akkoriban nem vállalták az akkor használt szerekkel az altatást. A második kutyámat még 13 éves korában is hezitálás nélkül műtötték.
Viszont, ha a kutya maga alá piszkít szerintem nem biztos, hogy csak a fájdalom miatt nem áll fel. Az első kutyám 17 éves korában (diagnózis után 7-8 év!!!) jött el az a pont, amikor már nem használtak a fájdalomcsillapítók és az addigra kb. 3-400m-re csökkent sétát 30+ perc alatt tette meg és lettek kedvetlenek a napjai. Nem volt már erősebb gyógyszer, amit szedhetett volna csak olyan, ami már pár héten belül egyéb szervi bajokat okozott volna. Kihívtam az orvost, hogy elaltassa, de csak két nap múlva tudott jönni. Ekkor már nem kellett tartani magam az orvos által megadott adagoláshoz és megkapta a maximális adag két-háromszorosát (vese/máj súlyos károsodását okozhatta pár nap alatt, szóval lényegében halálos adag). Volt 2 "szép" napunk, amikor újra játszott másik kutyával, nagyot sétáltunk, újra fel tudott ugrani az ágyra stb. De a lényeg, hogy soha nem kakilt maga alá. Persze nem vagyok orvos és lehet olyan együttállás, ami indokolja, hogy diszplázia miatt történjen ilyen.
Hogy ilyen szintre jusson a diszpláziás fájdalom az szerintem évek kérdése, hiszen az lényegében "csak" porckopás és lassan romlik az állapota. Persze lehet, hogy itt is hosszú évekre rugó elhanyagolásról van szó, de azért inkább feltételezek jobb esetet.ui.: ocs az elírásokért, de mobilról vagyok
-
válasz
Dorian
üzenetére
Van működő műtét is. Hátsó lábra biztosan (combcsontfej reszekció). Az enyémnek (labrador-németjuhász? keverék) fiatal korában lett megműtve mindkét hátsó lába és idős korában más okozta a végét. Nem kellett a műtét gyógyulása után foglalkozni vele és éveket futkározott még.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Beszéltem orvossal akkor, mikor láttam, hogy mi van a hátsó részével.
Azt mondta, hogy sajnos a retrivereknél ilyen idős korban ez gyakran előjön.
Nem lehet mást csinálni, mint kúraszerűen gyógyszert adni neki.
Ezt meg is teszem időnként, de sokat ezen már nem segít!!!
Esetleg talán kevésbé fájhat neki.
A mellkasán korábban volt zsírcsomó, azt meg is műtettem.
Szó sincs róla, hogy nem törődnék vele.
De van, amikor már gyógyítani nem lehet, csak csökkenteni a tüneteket. -
perempe
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Elgondolkodom rajta.
Bükki Nemzeti Park: Nem farkasok voltak, egészen más támadt az állatokra
Ez csak megerősített, hogy kell valami... -
Saskakas18
tag
válasz
Dorian
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy ez így merész kijelentés, hogy defektes kutyák. Sokan biztos azért veszik és adnak ki érte akár milliós nagyságú pénzeket.
Értem én, hogy te vagy itt az úr, vagyis mindenre reagálsz ezért sok ember hálásan is köszöni, De azért nem minden esetben van ez így ahogy írod. Egy korcs kutya nem lehet defektes? Vagy egy tacskó? Ha egy olyan alomból van, ahol az apa szívbeteg? 8-10 hetes korban ki sem derül a probléma csak később, ha a tulaj tájékozatlan.
-
Saskakas18
tag
válasz
Dorian
üzenetére
Azt majd a vevő eldönti, hogy mi a drága és mi nem. Igazad van 30 ezerért sőt ingyen kell kutyát venni.
Ha jó a genetikája a felmenőknek igaz miért ne lenne jó, akkor legyen francia bulldog vagy legyen korcskutya akkor nem lesz baj. Azt nem tudtam, hogy állatorvos vagy mint a barátom akinek kennelje van, de ha gondolod szívesen összehoz veled egy találkát és nagyon szívesen tart előadást is a degenerációról meg a genetikai problémákról. Valószínüleg ha annyira defektes lenne a kutya fajta, akkor be is tiltanák vagy pont ezért nem foglalkoznának vele.
Kanalas Madonnától én sem vennék kutyát.
-
Saskakas18
tag
válasz
Dorian
üzenetére
Aha értem. Akkor korcs kutyát kelle venni

Bármelyik túltenyészett kutyánál ez fennáll. Kivizsgáltatott kutyát kell venni értem itt a: szív ultrahang, gerinc vizsgálat stb.
Barátomnak kennelje van és egyik kutyánál sem áll fenn ez a probléma és a gazdik sose jeleztek ezzel kapcsolatban vissza. Biztos helyről kell venni akutyát egészségügyi garanciával. Jaaa, hogy mindenki az olcsót keresi? Az már megint más tészta.
Kanalas Nintendótól én nem vennék kutyát.
-
válasz
Dorian
üzenetére
Az anyukája már egy jó pár napja nem tudott velük lenni, mert sebesre szopizták szegényt és mindig meg rohamozták amikor meglátták.
Igazából ez a 3 nap nem hiszem, hogy annyira nagy befolyásoló tényező lenne, de persze én csak egy laikus vagyok ebben a témában.
Az első napunk egyébként napközben tök jól eltelt az éjszaka viszont borzasztó volt. Nem aludt magában hiába csináltunk bármit szóval ott ültem mellette egész éjszaka. Meg ébredt kb minden órában akkor jött volna az ölömbe, de 2-3 visszahelyezés után már nem próbálta újra hanem vissza aludt. Most napközben jóval akaratosabb, mint tegnap volt, de játékosabb is kicsit a 20 perc játék és 1 óra alvás kb fél órára lépett játék terén..
-
Tigger0113
újonc
válasz
Dorian
üzenetére
Eleve eszembe nem jutna ilyesmi,soha. De láttál már csonkolt fülű agarat? Mert én még soha. Ismétlem,ha olyan kutyám lenne,amely fajtánál korábban élt ez a barbár szokás, akkor sem tenném,de agaraknál sosem volt ez szokás szerintem.
Kanapélakó elkényeztetett kis huncutság mindkettő, nem bántanám ilyenekkel (sem). A neveléssel persze próbálkozom,de a kicsi kamaszodik, nem könnyű néha. Persze,minden "gyerekkutya" huncut, és hallottam másoktól olyan sztorikat,amiknek a tükrében Villám máris angyal kölöknek tűnik
Eddig sosem volt kölyök kutyám,ezt szokni kell. Benti ebek,megy a lakberendezési, pláne,ha nem vagyok itthon. De majd kinövi. Ja,és ilyen nagy kutyám sem volt még. Feléri a konyhaasztalt basszus... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vesa
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Miért gondolsz mindjárt a legrosszabbra? Tudtommal már tilos bármilyen "szépítészeti" csonkítás, és büntetik is keményen. Amúgy aki befogadott kutyákat tart, azok nem csinálnak ilyet. Ilyet ma már csak a pitbull fejű kigyúrt kopasz IQ huszárok szoktak csinálni, "merazmenő". A tiltás előtt persze csinálta normális ember is, sőt, eleve a tenyésztő már vágott farkat, fület, fajtától függően még akkor is, ha nem a versenyeztetés volt a cél. Ennek szerencsére már régen vége van.
-
aleister
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Nálunk sem jellemző. Hála égnek itt nincs a mezőn legeltetés, ellenben sok a vad. Gondolom ez utóbbiakról került át rájuk valahogy. Hála égnek a nagyobb bundájú németjuhászban egy sem volt.
Pedig használunk cseppet. No sebaj, most megújítottuk. Manapság már egyáltalán nem szabad félvállról venni ezt a kullancstémát. -
Vesa
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Pontosan. Egy egészséges, ivaros kan teljesen be tud hülyülni már attól is, ha 5 utcával odébb tüzel egy szuka. Ha a kerítés előtt is elmegy néha és nem kaphatja el, akkor a szája is habzik. Láttam ilyet nem egyet. Ezen az nem segít, ha szökőévente egyszer meg van neki engedve a kefe...
-
Vesa
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Én egyetlen szaporítót láttam testközelből, ő Bernikben utazott. Valami 120db kutya volt a tanyán, akkor nem részletezem, milyen körülmények között. A kaját úgy oldotta meg, hogy betolt nekik egy fél döglött tehenet aztán aki kapja, marja. Bár nem mehettünk be hátra, mert kihozta a kölyköt és a szüleit mutatóba, de így hirtelen azt sem láttam át, hogy juthat mindegyik szerencsétlennek fedett rész mondjuk esőzéskor. A vicc az volt, hogy tenyésztőként tekint önmagára, persze törzskönyv az nincs, de megmutatja a szülőkét ha kérjük, akik természetesen "versenygyőztesek".
-
törölt tag
válasz
Dorian
üzenetére
Túlzásokba ne essünk már, nem az első alkalom, hogy ezt a hülyeséget olvasom itt a topikban többektől, ami elég probléma mikor elvileg tapasztalt és széleslátókörű kutyás említi meg, de ha az volna nem írná le. Semmi összefüggés az embertelen tartásmód és az ár között. Gyakorlatban már sokszor a minőséggel sincs összhangban.
Úgy dobálóztok itt páran ezzel a felfogással, mintha fizetnének érte, de láthatóan gyakorlati tapasztalatotok semmi nincs benne, csak egymás szájába adjátok a valahonnan ugyanígy szerzett elméleti ismeretet és erősítitek vele elvileges igazatok. -
Vesa
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Embernek sokkal többet kell megenni ahhoz, hogy belehaljon. Ennek a faszinak szerencséje volt, végül nem halt bele csak jól megmérgezte magát (írnak ott egy fiatal lányról is, akinek sajnos nem volt ekkora szerencséje).
A szakirodalom szerint kb. 20-40 szem elfogyasztását követően alakulhat ki súlyosabb ciánmérgezés, ez attól is függ, hogy mennyi volt a magvak cián-glikozid tartalma (a keserűbb általában többet tartalmaz). 6-8 szem környékén még nincs külöbösebb panasz, efölött már szédülés, gyomorpanaszok, fülzúgás, látási zavarok, idegrendszeri problémák, hányás, légzési nehézség, hasmenés jelentkezhet. Egyszerre nagyobb mennyiség elfogyasztása akár halálos is lehet.
A kutyának viszont kevesebb is elég ahhoz, hogy pl. fosson.
-
Vezu
csendes tag
válasz
Dorian
üzenetére
Üdv Kutyabarátok!
1 éves kislány németjuhászunknál időről időre előjön a szeme körüli viszktés, szőrhullás. Valószínűleg atka, más is küzdd/ küzdött vele? Van valami bevált módszer?
Már kipróbáltunk több módszert, három állatorvosnál jártunk, de egyik sem vált be hosszú távon, előbb-utóbb, de visszatér. Az első orvos adott rá egy tablettát (bravecto), a második orvos szerint nem atka okozta, kinyomta a bűzmirigyét szerinte, amiatt volt a viszketés. Egy időre ismét elmúlt. 3 hete volt az invartalanítása, gondolom, ahogy legyengült a kis szervezete ismét kiújult neki. A hátára egyébként rendszeresen csepegtetünk advantix vagy advocatet.
Táp: Euro Premium Breeder Line Junior Maxi - Beltartalom: Fehérje: 28% - zsírtartalom: 14% - nyersrost: 2,5% - nyershamu: 6% - kalcium: 1,1% - foszfor: 0,85%.
Erről a tápról mik a vélemények? Lehet ez okozza? -
galervin93
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Hát azért az ösztönös dolgok pedig dolgoznak, és ez mindegy hogy kutya, macska, madár, földigiliszta, tengeri uborka vagy éppen az ember. Miért félnek sokan a sötéttől? Mert jöhet a mumus... (=kardfogú tigris, barlangi medve stb). Vagy miért fél gyakorlatilag minden élőlény a tűztől? Az evolúció folyamán természetesen megtanulták, hogy mit szabad és mit nem, mert a kis piros bogyót bezabáló falkatagok otthagyták a fogukat, a többiek meg nem, ergo ők szaporodtak, vitték tovább a fajt. De ez nem egyedek meg generációk szintjén, hanem ezer-tízezer sőt-sőt... évek alatt.
Ez nem jelenti sem azt, hogy a későbbiekben nem volt, amelyik megpróbálta a piros bogyót, meg azt sem, hogy a mai kutyák mind tudják is, hogy a piros bogyó rossz. Továbbá a háziasítással majd a fajtákkal további faktorok jöttek be, amelyek elnyomhatják a korábbiakat.
Gyakorlatilag mintha az evolúció és a fejlődés (folyamatos alkalmazkodás!) tényét kérdőjeleznénk meg. -
Kobe
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Az alapjan amit mondasz, ha en halolaj helyett domestossal locsolnam le a kajajat akkor is siman bezabalna.... Pedig bazira nem igy van....
Nalunk pl a sonka izu Nexguard ot is csak ugy eszi meg, hogy vagy porra zuzod es bekevered egy full adag nedves tapba, ha csak 4db ba torom es sonkaba/virslibe rejtem, siman kikopi mert gyogyszer...
De az ivovizehez sem nyul ha frissen volt elmosva az edeny es minimalisan megerzi rajta a mosogatoszer illatat... -
Saskakas18
tag
válasz
Dorian
üzenetére
Köszi szépen!

Brit Caret kipróbáljuk. Melyiket tudnád javasolni 3 hónapos kölyök kannak? Illetve olvastam, hogy az ízületeire kellene vitamint szedni. Tudsz javasolni vitamint vagy kollagént? Vagy kell egyáltalán vitaminnal kiegészíteni a napi étkezésüket?
Facebookos csoportban sokan írják, hogy kell a kutyának + vitamin és ízület védő is.
-
Saskakas18
tag
válasz
Dorian
üzenetére
És te milyen tápod adsz a kutyádnak?
Sajnos ha az ember nem néz utána a tápoknak, akkor a boltban bármit eladnak neki. Saját hibán, hogy a fajta specifikus RC francia bulldog tápot megvettem 10kg-ost, merthogy szuper prémium az üzletvezető szerint és ez neki a legjobb.
Nem az árat néztem, megvettem volna a jobb minőségűt is, csak elhittem amit mond ennyi. Enni igaz eszi, allergiát nem veszek észre rajta, de ha van sokkal jobb táp ami nem baromfi alapú és minél több a fehérje tartalma akkor inkább váltanék még akkor is, ha itt marad ez a táp.
-
hadam98
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Nálam is volt hasmenés TOTW-től, az elején az ugye még normálisnak is mondható. Aztán váltottam a halasról és ettől nincs hasmenés, gyönyörű a szőre és nagyon aktív, jól érzi magát. Addig biztos nem váltok még nem lesz probléma. Ezért írtam, hogy több félét ki kell próbálni.
A másik problémám a brittel az volt, hogy egy nap volt vagy 3-4 széklete, azért az elég sok… Ezzel a táppal napi 1-2 van és teljesen normális az állaga. Véleményem szerint a Brit tele van grain-el ezért van probléma. -
törölt tag
válasz
Dorian
üzenetére
Én úgy veszem ki a szavaiból, hogy szereti a kutyát, de nem akarja, hogy összeugrálja, összenyálazza, bemenjen a házba és legyen valamennyire független tőle. Azért ez sokszor kívánalma a gazdáknak és ettől még szeretik a kutyát. Nem kérhető senkitől, hogy úgy tartson kutyát ahogy mások.
Elsősorban ezt az elején kellett volna tisztázni és olyan fajtát keresni ami nem ugribugri nyálgép. Viszont még így is megoldható kutyaiskolába hordva, pláne mivel az eddigi módszerek nem váltak be vagy épp fordítottja történt. Jó kutyaiskolát kell találni és ez meg fog oldódni. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
"Előre is bocsánatot kérek a hozzáállásomért, és tudom, hogy megköveztek" Akkor ezen túlvagyunk.
Akkor esetleg mondhatnál ilyen "foglalkozást" mert hogy kiülök a teraszra és az ölembe fekszik, vagy a dobálós golyós kötéllel játszok vele (a hozdvissza nem érdekli, küzdeni szeret, én kézzel fogom, ő foggal és birkózunk hogy ki tudja elvenni a másiktól) az nem túl hasznos a nemnyalogatás meg a parancskövetés szempontjából, sőt, pörög tőle és annál zizibb, mint mikor kiskutya volt, pedig már 2 éves.
A családtag és a háztartási kellék közt nagyon jó kis pozíció van a kutyáknak. Attól hogy én szándékosan kicsit ridegebben állok hozzá, (de azért szeretem, simogatom, ölembe engedem tenni a fejét, stb) még a gyerek családtagként kezeli. -
bnorci71
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
ha maga csinálja csak az anyag és mondom 5-6e/nm már van elég normális
csak megjegyzem a kocsibejárómat számolgattam beton felbontás térkő lerakás 1M és 53nm az egész felület
nézegettem műfű telepítős oldalakat kel alá 10cm zúzottkő egy réteg homok és mehet rá nem kel túlvariálni kel adni neki egy lejtést és akkor a víz se okoz gondot
Jártam mostanában olyan helyen ahol telibe betonoztak alá gondolom lejtéssel oldalt elfolyok és megy majd rá a műfű.
De mindenki eldönti maga mit ér meg neki a zöld "gyep"
Fiamék ilyenek csinálnak és ez Írország van eső bőven

-
törölt tag
válasz
Dorian
üzenetére
Nekem a kuvasz kezdett el bepisálni. Eddig semmi gond nem volt, éjszakát simán végig is bírja már nem ébreszt fel, szóval nem visszatartás miatt pisál be, hanem szándékosan. És hiába megyek haza ebédszünetben félidőnél, már ott a pisa. Sőt most csak bevásárolni mentem el másfél óra és megint. Előtte kint voltak egy órát. Úgyhogy pszichés eredetű valami, de nem bosszú, inkább félelem vagy hiány jellegű. Ott vannak a többiek is mellette, nem értem. És ugye nem nagyon lehet nevelni se, mert ha hazaérek és rácsapok nem fogja érteni miért és az érkezésemhez párosítja, azzal óriási katasztrófát követnék el. Viszont ha itt vagyok meg nem pisál be sose, nem lehet tetten érni. A kertben pisálás dicsérése meg már ilyenkor értelmetlen, mert nem kölyök. Majd valami lesz...
-
Kobe
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Nalunk beszart / behugyozott az agytakaroval letakart agyra.
Na mondom nem baszol ki velem, vettem festeshez valo atlatszo nylonfiat, pluszba meg azzal fedtem le az agyat egy ideig amikor elmentunk
Felmaszott, kiragta egy tanyer meretu helyen es oda pisalt/szart, hogy csakazertis az agyra menjen..... -
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Én azt nyomnám amit eddig is... K9 por vagy tabletta igazából mindegy a pornak jobb az ára btw.
Az öreg bicegett kapott egy 2 hónapos kúrát + doki ránézett és kapott gyulladás csökkentőt mellé most kopp kopp de 1 éve már olyan fit mintha nem 13 lenne.
Kicsi is ezt kapja főleg mert egy kicsit kifelé állnak a térdei, jobb megelőzni a bajt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB DarkFlash DK352 Plus 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) , bentlakik a kutya velünk , de megtanultuk , hogy ha ő álmos , vagy alszik nem szabad piszkálni , simogatni mert harap , de nem egyből, hanem felhúzza a szája szélét ( vicsorog ) morog és ha nem ért az ember a szép szóból mint az asszony
, akkor megkapja , de nem a kutya az oka hanem ő, engem még soha nem harapott meg ( tudja hogy én mentettem meg ) , amikor haza érek olyan öröm van , bújik ugrál , ugat , hempereg , és ez minden nap így van !!

Nekünk akitánk van, de akkor se kockáztatnék akkor. És ilyenkor ezekre a hidegebb időszakokra használtok valamit? Mert ilyenkor is vannak szúnyogok, szÍvférgekre gondolok, bár benti a kutya. Vagy csak akkor szedtek valamit mikor előjön a kullancsos időszak?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)