Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
Én nem számoltam, de kb 40k körül lehet. Biztosítást is kötünk majd rá a héten, az esetleges balesetekre hasznos lehet.
Most jöttünk meg az állatorvostól, kapott kullancsra cseppet a hátára (nevét elfelejtettem), doki szerint a nyakörv és a csepp lehet a jó megoldás, ha nagyobb lesz a kutyu. Kitakarította fülét, egy hét alatt irtózatos mennyiségű dzsuva volt benne, kaptunk rá egy folyadékot, amit hetente 2X kell belenyomni a fülébe, az feloldja a cuccot benne, és ki lehet törölni. Szemével viszont bajok vannak, illetve a szemhéjával mindkét szemén. Első vizsgálatnál már mondta a doki, hogy befelé fordul a szemhéja nagyon, emiatt a szőr rátapad a szemgolyójára, és a kötőhártyáját állandóan irritálja. Vártunk, hátha kinövi, ahogy nyúlik a feje, de a doki szerint sokat nem fog javulni, így szemészhez kell vigyük, aki meg fogja plasztikázni majd a Lizut Na ez a vizsgálat meg kezelés 6k
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Az a védelem hatásos, amire még nem rezisztensek a helyi kullancsok. Tudok Forestó-s kutyáról, meg Advantix-osról is, akik fertőzött kullancsot kaptak be. Személy szerint nálam Advantix van használatban.
A kullancsok meg csak akkor nem jönnek elő, amikor az ember sem dugja ki az orrát, nagyon hidegben és a kánikulában. Sajnos ezen a télen is elmaradt a hosszantartó fagy, szóval ők sem hullhattak túlságosan.
-
bb0t
senior tag
Nucky a legalsó polcba szokott befeküdni és lelóg feje lába mindene, de addig fészkelődik míg nem talál egy normális pozíciót. Egyem is meg őket. Az ajtófélfát úgy szétkapta, hogy 10 centis lyuk van lefelé, múltkor oda akarta elrejteni a csontját, de kilógott belőle.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
kew
senior tag
Mi vettünk neki kiságyat még mielőtt elhoztuk, persze 2-3 hét alatt széttépte az alját. Most a benne lévő párnát asszony hozzávarrta körbe a karimájához, így már nem tudja szétkapni Bár nem alszik benne, abban csak a játékait hordja bele és ott tárolja, aludni kispárnán szeret ő is De azokat meg már kezdi kinőni, feje-segge lelóg róluk -
bb0t
senior tag
Ne is mondd! Én össze se merem számolni. És rájöttem, hogy engem nem az oltás, a kaja vagy ilyesmi fog földhöz vágni hanem a pelenka. Még kiságya sincs mert amíg mindent szétszed addig nem akarok neki komolyabbat, volt két kis párnája, de összetévesztette a pelussal így az most mosásban van. Egyelőre szegényem pőrén a földön alszik.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
Nekünk annyit mondott még a doktornő, hogy a border collie-nak nem adható minden hatóanyagú bolha elleni cucc és felírt három típust amit használhatunk nála. Ha nincs szaga és féléves védelmet nyújt az király.
-
bb0t
senior tag
A nyakörvek büdöskék, szerintem inkább kertben lakó kutyákra szokták rakni. A típust konkrétan nem ismerem.
-
bb0t
senior tag
válasz tboy93 #20284 üzenetére
Felrakod, 2-3 napig nem lehet fürdetni utána igen.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz tboy93 #20282 üzenetére
Nekünk eddig ez bejött. A családi kutyánk az már 10+ éves és mindig ilyet raktunk rá, sosem volt benne kullancs.
-
bb0t
senior tag
válasz tboy93 #20268 üzenetére
A frontline nem séta előtt kell. A bőrére öntöd az ampullát a nyakánál és egy hónapig véd. A neost.-t azt meg megkérdem milyen gyakran kezelik vele.
-
nagyúr
válasz canniball #20279 üzenetére
A goldi 2x annyit kapott, az eloirt adagot en ugy vettem eszre, hogy a tacsit kevesbe "szeretik" a kullancsok. Ugye exspottal is ramennek a kutyara, a goldenre nyaron rament aztan megdoglott. A tacsira ra se mentek. Elvileg 35kg-ig 2 ampulla kell belole, a golden talan 34kg ha jol emlekszem. Mondjuk az teny, hogy az 5 kg-os tacsi 1 ampullat kapott, ami kg/ampulla aranyban joval tobb mint amit a golden kapott.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz tboy93 #20268 üzenetére
"...a tacsi nem szedte ossze a kullancsokat, egyszerre kaptak, egyszerre vittuk oket setalni, a goldenbe belemasztak a tacsiba meg nem..."
Nem lehet, hogy a goldi túl kis adagot kapott? Mert ezek szerint nem az Expottal van probléma, akkor a tacsit is megtámadták volna.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
nagyúr
100%-os vedelem nincs az exspot az elejen (nyaron) meg jonak tunt, ramasztak ugyan a kutyara a kullancsok, de megdoglottek a szertol, igy csak a bundajabol kellett kiszedni a tetemeket. Viszont novembertol ugyanezzel a cseppel mar bele is mentek a kutyaba. Fene se erti ezt
-
kew
senior tag
válasz Steady74 #20271 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nem szoktuk átnézni, nem gondoltam, hogy ezek télen is támadnak Néha átbogarászom mikor épp eszembe jut, de csak felületesen. De ezek után majd figyelek erre.
Cseppeket nem egész egy hónapja kapott ilyen mitugrászok ellen, bár meg nem mondom melyiket (azt hiszem, advantix-ot). Viszont akkor lehet én is betárazok ilyen lötyiket, és nyakonöntöm havi egyszer
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
válasz tboy93 #20265 üzenetére
Mi is cseppet kaptunk, doki szerint 3 megoldás van. nyakörv, csepp, tabletta. Lizának is olyan tömött a szőre, hogy nagyon figyelni kell, gondosan át kell nézni.
Vasárnap ilyet szedtünk le a gyerek lábáról, valószínű, hogy a kutyán volt, vagy a kicsire ment eleve rá séta közben:
Parázok én is nagyon, mert nyáron horgászni akarom vinni a kutyát, a vízpartok meg tele vannak kullanccsal.
-
nagyúr
Jo de minden nap permetezzem be a kutyat? A frontline seta elott meg oke lenne, de itthon is osszeszedi oket. Nincs idom minden nap reggel-este nezni a kutyat, foleg ugy hogy a brutal nagy bundaja miatt ez nem 5 perc. Egyebkent az is erdekes hogy az exspottal a tacsi nem szedte ossze a kullancsokat, egyszerre kaptak, egyszerre vittuk oket setalni, a goldenbe belemasztak a tacsiba meg nem...
-
bb0t
senior tag
válasz tboy93 #20265 üzenetére
Mi FrontlineCombot raktunk rá. Eddig még nem észleltem benne kullancsot, nem is értem, hogy lehet, hogy nem válik be egyik másik dolog. A szomszédunk venni szokott neostomosant bekeveri vízzel és bepermetezi a kutyát vele. Ők is voltak már kétszer kullancs miatt orvosnál, de azt mondta ez bevált.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
-
nagyúr
Ki-hogyan vedekezik a kullancsok ellen? Exspot csepp nalunk nem nagyon valt be, a goldi azzal is gyujti a kullancsokat. Nyakorv se er semmit. A legroszabb, hogy nem csak setan, hanem itthon a bokorbol is osszeszedi tegnap elott is maszott rajta ketto, meg epp idejeben leszedtuk oket. Kicsit parazok, mert a tacsink is babezias lett nehany hete, hal istennek meggyogyult, de ez igy nem allapot...
-
bb0t
senior tag
A szívférget szúnyog terjeszti, és belepusztulhat a kutya, legjobb a megelőzés, de oltás nincs rá ha jól tudom. Minden hónapban kell adni neki 1 tablettát ami elég borsos áron van, de mit lehet tenni. Ahol mi lakunk az nagyon fertőzött rész az egyik ismerősöm kutyája nemrég emiatt pusztult el.
Nekünk a lyme ellenit nem is mondta az orvos, csak hogy emlékeztetőre kell majd menni azt hiszem júliusban.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Nos, hogy a már unalmas táp témán kívül legyen más témakör is , rendeltem egy ilyen kefét, kíváncsi vagyok, hogy fog beválni, a hajlatokban menniyre lehet dolgozni vele. A tavalyi nyár nagyon durva volt, amikor egy-egy séta után még 30-45 perc bogáncskiszedés következett.
-
Steady74
addikt
A mi dokink azt mondta, hogy kálciumot a tápok tartalmaznak megfelelő mennyiségben. Lizánál is, meg a nagytestű kutyáknál szerinte nem a csontozat, hanem a porcok nem megfelelő fejlődése okoz sok-sok problémát, ezért szedünk porcerősítőt. És mivel most nagyon gyorsan nagyot fog nőni, ezért, most még egy felet kap naponta, 20 kiló felett pedig 1 éves korági egy tablettát. . Szereti Liza, jutalomfalatként kapja reggel, halas ízesítésű, még szereti is.
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
Igen, mi kicsit megcsúsztunk az első oltással is, 8 hetesen kapta, nem 6. A veszettségre azt mondta a doki, hogy 3 hónapos kortól lehet kapnia, úgyhogy most vittük
Féreghajtót kapott még mielőtt elhoztuk, aztán az első oltásnál, aztán a második-harmadiknál nem, bár a harmadiknál furcsálltam, hogy nem adtak, de azt mondták, még véd az első (az valami csepp volt, ami külső élősködők ellen véd és féreghajtó is egyben, elvileg 4 hetes hatással).
No mindegy, jobb később, mint soha Most kiirtom ami még van benne, az biztos.Szívféregről az igazat megvallva nem olvastam még. Mit kell tudni róla?
És milyen oltást érdemes még beadatni a lyme-on kívül?[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Még csak most kapta a veszettség+chip kombót? Mi szombaton voltunk vele éppen akkor volt 12 hetes. A féreg is furi, elvileg 2 hetes korától két hetente kell adni 6-8 hetes korára teljesen féregmentesnek kéne lennie. Nucky 6 hetesen kapta az első féreghajtót aztán 8 majd 10 hetesen, de az utolsónál már nem volt féreg. A szívféreg ellen ti mikor kezdtek védekezni?
Tegnap egyébként kikapott a kis szaros, nagyon felpörgött a felmosó miatt. Aztán jött nekünk harapott morgott meg szaladgált fel-alá. Igazából a mi kudarcunk ha nem tudjuk lenyugtatni, de már nagyon kihozott a béketűrésből.
Lemértem a kajáját, kicsit keveset kap. Amit eddig 10dkg-nak vettem az valójában csak 6. Szóval most emelni fogom az adagját.
-
kew
senior tag
válasz HUTCHDB #20255 üzenetére
Ja, akkor lehet mákunk van vele Ma otthon lesz egész nap, mert nem tudok hazamenni délben, kíváncsi leszek bírja-e 4-5-ig
Tegnap kapott veszettség oltást és chipet, úgyhogy egy időre most megvagyunk a szurikkal Még tavasszal megy egy lyme ellen.
Kapott féreghajtót is, jött is belőle rendesen most reggel Asszem azt megismétlem 1-2 hét múlva, biztos ami biztos. -
HUTCHDB
nagyúr
Vegyes.
Van amikor észrevesszük, hogy pisi készülődik, és éppen kb. 20-25 perce voltunk kint, akkor csak kiszaladunk vele.
Viszont 2 óránként minimum 20-25 perc, és van amikor kimegyünk a környékre és sétálunk, akkor 1-1 órás is szokott lenni." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bb0t
senior tag
Most kicsit el vagyok keseredve, mert egy napig szépen ment a pisi a pelusra, most meg megint mindenfelé. Háromból már csak 1 volt lent, lehet, hogy ez a baja.
-
bb0t
senior tag
válasz HUTCHDB #20255 üzenetére
De ti hosszabb sétákra is mentek vele, vagy sokszor kevés időre?
-
HUTCHDB
nagyúr
3,5 hónaposan ennyire bírja tartani?
Hát nagy
Akkor mégis igaza van a kutyadokinak, de akkor nálunk van a hiba.
Pénteken lesz a mi kutyánk Fifi, 3 hónapos, (pontosabban 12 hetes) de nagyon messze állunk még a szobatisztaságtól.
Pedig szinte 1-2 óránként visszük ki.
Ami legjobban gáz az a kaki...azt szinte csak bent hajlandó elvégezni..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
kew
senior tag
Érdemes pedig keresni valami helyet, ahol tud kutyázni, Marci attól fárad ki igazán Annyi a hátránya, hogy iszonyat koszos lesz Nyakig sarasan megyünk haza, ha esős időben van kint, és netán nagyobb kutyákkal játszik, akik leteperik meg beledöngölik a földbe
Nincs a környéken semmi kutyafuttató vagy nagyobb tér, ahova sokan járnak?
Amúgy 3 séta is elég szerintem. Nekem mákom van, hogy közel melózom, de azért általában nem tudnak az emberek hazaugrani ebédszünetben
Calciumtól én is ezért félek kicsit, meg nem is akarom teletömni minden szarral Csak legyen szép és egészséges.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Én nem adnék neki kálciumot, mert azt olvastam, hogy míg a túladagolás nagy problémát tud okozni addig a hiányt tudja kezelni a kutya szervezete. Tehát a kisebbik rossz az, ha Ca hiánya van de azokban a tápokban amikkel mi etetünk benne van az ideális kálcium-foszfor arány.
Hát nálunk nincsen 4 séta, reggel van egy fél órás ha nem csúszok ki az időből ha igen akkor 15-20 perc. Aztán mikor hazaérünk van egy nagyobb, meg este egy. Sajnos mi csak a környező utcákban tudunk vele sétálni nem tud más kutyukkal játszani pedig mennyi energiája van...
-
kew
senior tag
válasz Daffni2 #20247 üzenetére
Értem én na! Csak ha bevált a brit care, nem akarok egyelőre váltogatni másra. Szerintem zöldkagylóval kiegészítve teljesen rendben lesz.
(Igazándiból régen a macskámnak adtam orijent, de tiszta ragya lett tőle és sokat fosott, ezért is ódzkodom tőle kicsit. Persze ez nem jelenti, hogy kutyánál is előjönne ugyanez, de mégse a legszimpatikusabb táp nekem)Egy kérdés még: Nem rég linkeltél egy cikket, ott azt írták, hogy zöldkagyló mellett sani-prevent csontport is ad a kutyáknak. Ebben a témában is több fajta véleményt olvastam, valaki szerint hogy ha jó tápot kap, nem szabad mellé adni pluszban kalciumot, másikféle vélemény szerint meg még azzal is ki lehet egészíteni. Szerinted? Érdemes kis mennyiségben adni még, vagy felesleges, elég a kagyló?
bb0t:
Mondjuk Marci nem vedel ennyit Pedig már lent van neki a vize folyamatosan.Napi 4x visszük ki:
- Reggel meló előtt egy gyors kör, kb negyedóra, kakipisi
- Dél-1 óra körül hazamegyek etetni és egy kb 20 perces sétára, itt is kakil-pisil általában (szerencsére most kb 5 percre dolgozom, de nyártól ez sajna megszűnik, mert költözik a cég, úgyhogy a déli séta elmarad)
- Mikor hazaérek du 4-5 körül kimegyünk kb 30-40 perces körre, elsétálunk barátnőm elé, ilyenkor csak pisil általában.
- Végül este 8-9 fele megyünk egy nagyobb mozgásra, 1-2 órát futkos kint, játszik a többi kutyával, kakil-pisil.Én még a reggeli sétát húznám meg egy kicsit, csak olyankor még olyan kómás a kutya, hogy nem is nagyon akar jönni Meg igazából más kutyukkal tud igazán jókat rohangálni, azok meg az esti órákban vannak csak kint.
Hétvégén a délutáni sétát nyújtjuk még meg az esti mellett, akkor van rá több időnk.[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz madgie #20249 üzenetére
Van ám öröm. Nucky is ezt szokta a préselt csontjával. Ő is annyit ugrál, hogy szerintem identitászavaros és nyuszinak képzeli magát.
-
madgie
titán
válasz madgie #20248 üzenetére
Egy egyszerű fogtisztítónál is ez az átlag mozgásrepertoár
-
-
addikt
Azt kellene már megérteni mindenkinek, hogy NEM a húsból származó protein a probléma, hanem a magas glikémiás index-el rendelkező gabonafélék.Attól fog meglódulni a súlygyarapodás és nem a fehérjétől.
Ha megfelelő minőségű és mennyiségű fehérjét,valamint a porcok, izületek fejlődéséhez szükséges Glükózamint és kondroitint kap a kutya, akkor lesz igazán erős, csupa izom, egy gramm felesleg nélkül.
Persze idős korára sem lesznek izületi problámái.
De mindenki azt hisz amit akar, viszont az alapvető élettani és biokémiai folyamatokkal nem árt tisztába lenni.
Éedemes megnézni a videót, mindegyik kutya Orijen tápot kap és Seatone kiegészítőt.
A nagy kutya egy Tosa Inu, óriástestű fajta érdemes megfigyelni a mozgását. Most 65 kg színtiszta izom.Mindegyikről elmondható ugyanez.
"Aki ad,az nyer"
-
bb0t
senior tag
Nem tudom, Nucky olyan mint egy törpe vízi erőmű annyit iszik. Napjában többször adok neki vizet és van, hogy odanézek csontszáraz az 1,9l-es tál. elég sokszor pisil. Kint jellemzően csak 1x 2x. Ti hányszor viszitek ki?
(tegnap pl 8x9x pisilt a nap folyamán. estéről reggelre volt ebből 2 vagy 3)
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
Ok, akkor kb ok az a ~300g Azért nem kell hót pontosnak lenni szerintem, tök mindegy, hogy 280 vagy 300-at eszik. Bár ha látod, hogy dagad, kicsit visszább lehet venni Én adok hozzá most megint rizst is a tápváltás és a zöldkagyló hozzáadás miatt (kicsit megfogja a hasát, szóval most kap jócskán enni, de nem is árt neki, hogy hízzon.
Marci most 3 és fél hónapos és 9-10 kg körül van Baromira megnőtt.
Furi, hogy még kell a pelus, kiszokhatna már a kis hugyos! Nálunk most az elmúlt 2-3 hétben tán 3 pisi csurgott be, de abból is egy örömpisi volt, annyira örült, mikor hazaértünk Kaki meg már nem is emlékszem mikor rakott a lakásba, hál istennek ebből a szempontból szerencsések vagyunk
Ja tényleg, a múltkor összefutott egy tüzelő szuka kutyával, akit épp egy kan próbált becserkészni, Marcika egy darabig nézte, aztán elkezdett nyüszitve ugatni majd ő is bepróbálkozott a szukán Akkor elhoztam onnan, majd pár napra rá szintén találkozott egy szukával, és két kör után már ment rá hátulról. Normális ez ennyi idősen? Lekaptam róla és elmentünk onnan, de eléggé meglepődtem
-
bb0t
senior tag
válasz canniball #20243 üzenetére
Ajánlották már, de nem tudom nagyon nő a kutya. Már most is határeset, hogy van-e olyan alomtálca amibe belefér.
-
bb0t
senior tag
Persze érthető, nem is szabad váltogatni. Ha az bevált ne térjetek el tőle. 12 hetes korig 5-10kg között 2 1/4 - 3 2/3 csésze. 12 hetes kortól 2 - 3 1/4 csésze. Egy csésze 100g. Én is mindig ezen idegelem magam, meg azon, hogy nincs pontos konyhai mérlegem, a TOTW-hoz meg nincs kimérőpoharam, jobb híján egy másik fajtával mérem az adagját és sose tudom, hogy valójában mennyi kaját kap. Én eddig 260-300g között adtam legalább is a pohár mércéjének tanúsága szerint, viszont behozom már a céghez majd a kajáját, hogy pontosan kimérjem. Nucky most kicsivel több mint 8 kiló most múlt 12 hetes szóval én kb 260 grammot fogok neki adni ezentúl. Mondjuk fura, hogy a gabonás tápból is ennyi kellett adni meg ebből is, mondta is az orvos, hogy ha gabonamentessel etetem kicsit le fog fogyni, de most szerintem dagadt.
De egyébként a pelus kb már drágább mint a kajája. Tegnap hármat raktam le, hogy nehogy a padlóra menjen és ma már újat kellett lerakjak.
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
Kipróbálnám, csak valamiért nem szívesen váltogatom a tápot gyakran Igazából a brittől is szép a szőre, és minden oké vele szerencsére
A totw-ből mennyit kell adni neki a csomag szerint? Én mondjuk kicsit furcsálltam, hogy a brit puppyból 150gr-ot írt egy napra, a junior large breedből pedig a dupláját Mondjuk mindeképp emeltem volna az adagot picit, mert kicsit már kezdtem vékonynak találni, de ez a 300gr lenne az ideális? Nem akarom túletetni sem, az sem jó, ha túl hamar fejlődik
Tököm telemár ezekkel a tápkérdésekkel Állandóan azon aggódom, hogy megfelelő-e neki, megfelelő mennyiséget adok-e.. -
bb0t
senior tag
Nekünk a TOTW nagyon bejött. Kevés, jó állagú kaki, bepuszilja ezt is hipp-hopp é smindenki dícséri a szőrét, a kondija is jó.
-
kew
senior tag
válasz Steady74 #20237 üzenetére
Brit care junior large breed? Amíg növésben van, szerintem ez jó választás lehet, nem túl erős, de minőségi táp. Én most maradok ennél, szépen fejlődik tőle, szép a kaki is, szereti is (szintén goldi kölyök, 3,5 hónapos)
Az N&D viszont valóban nagyon jónak tűnik, azt is érdemes megfontolni. Szerintem én is kipróbálom a bárányos verziót, ha kicsit nagyobb lesz, de addig nem merem meglökni ennyi proteinnel
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Steady74 #20237 üzenetére
Jah, az mas.
Nagytestu junior kutyaban nem vagyok annyira otthon, de tobb heteg bongesztem a tapok kozott.
Nem tudom csirkes szoba johet-e, mert abbol nagy a valasztek.
Mondjuk az N&D szuper tap szerintem. Ebbol is van tobb fele, vaddisznos (40%feherje) csirkes, es halas is.
Ami fontos, hogy a NEBIH ertekelese szerint az van benne es annyi, amennyi ra van irva a csomagolasra, ami a legjobbak (sot) koze teszi ezt a szaraztapot.
Mondjuk draganak mondhatoak, de nem tudom, hogy te milyen arfekvesbdn keresel.
Nalunk az orijen megy most, abbol is a red, de ez az egyik legdragabb tap, de kismeretu (napi 50 grammot fogyaszto) kutyanal erdemi anyagi kulonbseget nem okoz.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Steady74
addikt
Őket ismeritek? Egyik ismerősöm mesélte, hogy a vizsláit ilyen táppal eteti évek óta, és nagyon meg van velük elégedve.
-
HUTCHDB
nagyúr
Ezt mar rezben olvastam, es ebook-ban meg is van.
Viszont azzal kezdeni egy szobatisztasagrol szolo reszt, hogy eleve az alombol mar szinte szobatisztan erkeznek a kiskutyak, es nehany nap alatt azokka is valnak az uj helyukon, ez szerintem nagyon messze van a valosagtol, es nalunk nem is igy van.
A poraznal is egy 10 cm magas (alacsony) szobakutyanal lehetetlen azt a fajta (kiallitasi) porazt raadni amit o ajanl." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bb0t
senior tag
válasz HUTCHDB #20232 üzenetére
Azt egyelőre nem tudom, majd szétnézek de van neki egy könyve, "Hogyan neveljünk tökéletes kiskutyát" Kölyökkortól végigvesz mindent, ezek is benne vannak. Nekem megvan ha gondolod elküldöm.
-
HUTCHDB
nagyúr
Arrol, hogy a sorozat egyes reszeiben mirol van szo azt megtalalom valahol?
Szobatisztasag, kis meretu kutyak porazhoz szakatasa erdekelne...." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bb0t
senior tag
Nos, a rész amelyiket említettem a 9. évad 1. része 15 perctől kezdődik a "te eseted". De egyébként szerintem az egyik leggyakoribb problémák között előkelő helyen van a tied, úgyhogy nagyon sok segítséget tudsz találni a többi videóban is. Ha eleget foglalkozol a dologgal tuti, hogy eredményesek lesztek.
-
bb0t
senior tag
válasz HUTCHDB #20229 üzenetére
Így van, ez egy olyan "nyelv" ami egyszerűvé teszi a kommunikációt, hiszen nagyon könnyen össze tudja kötni a cselekedetet a hanggal. A hangot meg már összekötöttük a jutalommal korábban. Egyébként jól mutatja az eredményességét, hogy még macskát is lehet vele idomítani, én meg idomított macskát ritkán látok. Van a Korom Gábor sorozata "egyik kutya másik nem" címmel ott is minden részben van egy kis klikkerezés. Fent van YouTube-on az is.
Van egy weboldal is, klikker.hu de szerintem nem annyira jó, bár érdemes megnézni hátha találsz valami hasznosat.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
Magyarul reszfeladatok is jutalmazhatok, amit nem nagyon tudnek elkapni, vagy eppen akkor dicserni.
Igy mar van ertelme!
Nezem azt az oldalt ami javasoltal." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bb0t
senior tag
válasz HUTCHDB #20227 üzenetére
A klikkernél előbb kondícionálni kell a kutyát, azaz klikkelsz és kapja a jutalomfalatot. Ezt addig csinálni míg bármilyen tevékenységet félbe nem jgy ha meghallja a klikkert. Van értelme mert a segítségével formálni is lehet a kutyát és olyat is megtaníthatsz neki amit anélkül nem. Esetedben pl. csinálhattok olyat, a kondic. után, hogy ha ránéz a pórázra klikk+juti azt ha közelebb megy hozzá stb. Végül ha ráadod akkor is és akkor nem negatív dologgal köti majd össze. De amúgy sok videó van keress rá a DumaKutyára youtubeon, ő végigveszi az alapokat.
Tegnap elmentünk és vettünk laminált parkettát. Nagyon sokszor a padlószőnyegre pisilt Nucky és lehetetlen volt teljesen kitakarítani. Olyan szag volt már mint egy hajléktalanszállón. Tegnap 5kor kezdtük lerakni és hajnal 4ig csináltuk. Természetesen nem úszhattam meg baleset nélkül. most meg reménykedem, hogy a pelusra fog pisilni, tegnap leraktam neki hármat is. Szurkoljatok
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Siriusb #20226 üzenetére
Ha jol ertem, akkor a klikkernek igazi erteme nincs.
Vettem egyet tegnap, kb. 10-15 percig hasznaltam, foleg a gyere-re, de ugye gyere-klikk-jutalomfalat-dicseret sorrendbol, szerintem ami a kutyat erdekli, az a jutalomfalat.
No mindegy, hasznalom.Porazt ismeri, a lepeseket, folyamatot betartottam, nem magatol az eszkoztol tart, hanem attol, hogy rajta van.
Kakinal ezt a modszert alkalmazom, pontosabban egy helyre viszem ki a kakijait kintre az elokertbe.
Mikor kinegyunk jol megszagolgatja, neha meg meg is kostolja, (ekkor raszolok termeszetesen) aztan semmi..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Siriusb
veterán
válasz HUTCHDB #20225 üzenetére
Klikker: mivel mindig ugyanazt a hangot adja ki (s a kutyáknak sokkal jobb a hallásuk a miénknél), a jutalmazást, dicséretet lehet összekötni ezzel a hanggal, ha jól végzett el valamit a kutya. Azért szeretik az emberek, mert felgyorsítja a tanulási folyamatot, hamarabb lehet vele eredményt elérni, ha helyesen használod.
Póráz: ne add rá. Előbb barátkozzon meg vele. Szagolgassa, rakd a fejéhez, vedd el, közben jutalomfalattal adhatsz pozitív megerősítést. Csak akkor add rá, amikor nyugodt a kutya és szívesen fogadja. Ha 1 órán keresztül kell vele foglalkoznod, akkor az 1 óra, nem szabad türelmetlennek lenni vagy feladni.
Kaki: egy módszer lehet, hogy oda rakd le, ahol a dolgát szeretnéd, hogy végezze, ne takarítsd össze átmenetileg. Amikor idő van, oda kell vinni, hadd szagolja meg, attól többnyire beindul az inger.
-
HUTCHDB
nagyúr
Harom kerdesem lenne, hatha valakinek lenne tanacsa:
- Klikkernek mi az ertelme? A dicseretet valtana ki, vagy a hangulat, hangsulyingadozasainkat?
- Poraz. Nekunk az istennek nem megy. Sem a jol megszokott, elokertunkbe, sem az utcai kornyezetben. Ahogy raadom egybol behuzza fulet, farkat, nyuszit, leul es nem mozdul.
Hiaba hivom, arra sem reagal. Ha pedig picit (tenyleg nagyon kis mozdulattal) magam fele kezdem el huzni, azonnal ellenkezoleg kezd el hatralni, nyuszitve.
Jutalomfalatra (ha erzi a szagat) nagyon nehezen odajon hozzam, de akkor is nyuszogve, fulet farkat behuzva, sonfordalva.
Ahogy leveszem rola a porazt, azonnal felszabadul...-Kaki. Egyszeruen csak es kifejezetten a nappaliban, sot inkabb a kenneljeben a helyen vegzi el a dolgat.
Hiaba megyunk ki etetes elott, utan sehogy sem kakil a szabadban. Tegnap 1 orat voltam vele kint, mar leult, nem mozdult annyira el volt faradva...es utana meg bent a helyere piszkolt.
Es ez altalanos, Ahogy bejovunk (kepes 1 perc mulva) azonnal egyet rottyintani a helyere." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Viszlát
addikt
válasz Winner_hun #20217 üzenetére
Köszi neked is.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Siriusb
veterán
Szia!
Ha nagyon nem bírsz vele, vegyél igénybe külső segítséget, pl. www.kutyasuttogo.com.
2 embertől hallottam róla, akiknek a kutyáival foglalkozott Budapesten. Az egyik esetben háznál, a másik esetben a négylábút el kellett vinni egy kis időre a családtól. Mindkét esetben javulásról számoltak be. -
Orlin
addikt
-
bb0t
senior tag
Vinni kell kutyák közé nincs mese, szocializálódnia kell és az a fontos, hogy ne a kutyák érdekeljék hanem te, rád figyeljen. Cesar Millan sorozatban van pont egy ilyen rész, semmi baj nincs a kutyával csak a többi kutyával nem jön ki, ha meglát egyet megbolondul. Majd ha hazaérek megkeresem neked azt a részt, hátha segít.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Most akartam sétálni a kutyámmal,de nem sikerült.Mint írtam régebben eddig is nehézkes volt a séta.A többi kutyától megbolondul.
Próbáltam az itt is leírt jutalom falattal vagy valahogy elvonni a figyelmét.Semmi!!!!!!
Ki köpte a virslit és rohant volna a szomszéd kutyákhoz balhézni,
Nem is mentünk el.Nagyon leszidtam,de nem hiszem ,hogy felfogta.
Tanácstalan vagyok.Pedig szívesen sétáltatnám,de így nem tudom.Fizikálisan is lehet nem vagyok elég erős hozzá,hogy tartsam a vizsla termetű kutyát és hülyét sem akarok magamból csinálni az utcában.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Winner_hun
titán
-
Viszlát
addikt
-
bb0t
senior tag
válasz Viszlát #20214 üzenetére
Én magam egyet sem ismerek de kis keresgélés után az ő nevét találtam: dr. Sterczer Ágnes. Ő Budapesten praktizál de nem írtad melyik városban laktok. Ha nem Pest akkor érdemes lenne felkeresni a regionális kutyafórumokat pl. nálunk van Facebookon "Szegedi kutyás csoport" gondolom a többi városnak is megvan a maga csoportja és ott tudnak ajánlani, vagy itt Prohardveren az adott város topikjában.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Egy mérgezési próbálkozás nyomán először májproblémák jöttek elő a vizslánkon, és sajnos rosszabbodott a helyzet, mert bár nem egészen egyértelmű, hogy ennek folyománya, de a legutóbbi vérvétel alapján autoimmun betegséget állapítottak meg nála. Nem nagyon értek hozzá, de valami olyasmiről van szó, hogy a vörös vérlemezkék termelődésével vannak gondok, nagyon alacsony a számuk és emiatt apró bevérzések keletkeznek, leginkább a bőr alatt, de ugye sosem lehet tudni mikor adódik belőle nagyobb baj. Alig egy hete fedeztük fel rajta ezeket a foltokat, tehát még egészen friss a dolog és a diagnózis is, természetesen nem hagyjuk kezelés nélkül és ezzel kapcsolatosan kérném a segítséget is.
Mert bár az állatorvos aki eddig kezelte nagyon lelkiismeretes, saját bevallása szerint sincs túl sok tapasztalata ezen a téren. Így a kérdésem az lenne, hogy aki esetleg találkozott már hasonló problémával, tudna-e ajánlani olyan specialistát, orvost, aki segítségünkre lehetne a gyógyulásban, vagy ha véglegesen nem gyógyítható, akkor a helyzet stabilizálásában.
Előre is köszönök minden segítséget.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
nagyúr
nyaron kene szervezni PH-s kutyatalit
-
bb0t
senior tag
Először és is a maradot mondtam de aztán átszoktam erre a hagyodra pont azért amit te is írsz. Bár igazából tök mindegy mit mondunk mert nem konkrétan az adott szóra figyelnek a kutyák hanem a hangsúlyra, hangzásra meg az adott szitura. Pl. ha etetésnél azt mondod neki, hogy bitymeretty akkor is tudni fogja mit vársz el tőle. Fel fogom venni hogyan néz ránk mikor várja, hogy kajálhasson az elképesztő.
A faág evés nem jó mert elakadhat és akár műtét is lehet a vége. Nálunk most hogy volt ez a hó és olvad a cucc ilyen fa törmelék van és azt eszegeti de nem annyira vészes. Úgy próbáld leszoktatni, hogy hagyod és ha leteszi jutifalat.
Nekünk a lakásba szabadon mozoghat,
Ha szobatiszta lesz és nem fog rágni én is beengedem majd, de egyelőre ha bejön csak rosszalkodik. Szedi fel a szőnyeget, tépi a vezetéket ilyesmik.. Ha tanítom éppen és folyamatos kontroll alatt van akkor behívom de amúgy nem.Steady74:
Szerintem még amiben különbözhet az a szem nagyság, a Puppynak nagyon kicsi szemű a tápja A Happy Dog baby-nél is kisebb. Ha mindenképpen Puppyt akarsz akkor máshonnan is be tudod szerezni. De szerintem a NutraGold is jó, pláne ha Goldeneknél külön bevált azt is próbálhatnád. Ez alapján nagyon jó. TOTW nincs benne de ki lehet számolni...Egyébként hány kilós kiszerelésre írták azt az árat?Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Steady74
addikt
Nekem ezt írták a hazai forgalmazótól:
köszönjük szíves érdeklődését!
Pillanatnyilag csak a Taste of the Wild ú.n. „All Life Stages”, tehát minden életkorban adható tápok (High Prairie, Wetlands, Sierra Mountain) vannak raktáron. Ezek is tökéletesen megfelelnek kölyökkutyák számára, ugyanúgy, mint a Puppy táp (összetételük szinte teljesen azonos, csak a Puppy táp fehérje-, zsír- valamint ásványi anyag szintje alacsonyabb, mint az all life stages tápoké).
Jövő héten érkezik azonban a Puppy táp is.
Szeretném figyelmébe ajánlani a NutraGold Holistic Large Breed Puppy tápot, mely legjobban bevált a goldeneknél!
A Taste of the Wild tápok (valamennyi) btto ára 16400 Ft.
A tápokat 24 órán belül gratis szállítjuk, vagy a 2092 Budakeszi, Tiefenweg u. 3. sz. alatt átvehető üzletünkben hétfőtől péntekig ½ 10-től este 6 óráig (ügyeletünk is van, amennyiben ezek az időpontok nem megfelelőek)!
Ha bármi kérdés felmerülne, állok szíves rendelkezésére!
Üdvözlettel -
kew
senior tag
Mondjuk a kaja békénhagyást nemtom mennyire csináltuk jól, mert mi ott is a "marad"-ot kezdtük használni. Tehát leültetjük, maradoljuk, aztán addig ott ül és néz, míg azt nem mondjuk, hogy a Tied Lehet átszokunk erre a Hagyod-ra, mert a maradnak igazából más lenne a funkciója.
Főképp mikor utcán akar felszedni minden szirszart akkor lenne jó a hagyod, az nagyon idegesít, hogy mikor talál valamit, rögtön felkapja. Mondjuk már haladunk, mert a papírzsepiket és a zacskókat pl nem kapja fel márAz amúgy nem baj, hogy állandóan eszi a faágakat? Percenként szedem ki a szájából. A minap pl beragadt egy darab a szájpadlásán, beszorult keresztbe a fogsora közé pont Alig bírtam kiszedni, tiszta hülye. No meg a kakája is tele van kis fadarabokkal állandóan..
Nekünk a lakásba szabadon mozoghat, egyedül a wc-be nem mehet be, mert ott van a macskaalom. Plusz nem jöhet fel az ágyba és a kanapéra, bár utóbbira (tudom, helytelen, de) felengedjük néha, de csak úgy jöhet, ha mi hívjuk. Ha ő akar, általában csak ráhelyezi a fejét és néz vágyakozva, mi meg próbálunk ellenállni
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #20200 üzenetére
Én a Puppyt adom, gondolom specifikusabb bár még nem hasonlítottam össze a két fajtát. Illetve a weboldalukon írnak a puppy és canine formulákról is.
A napokban ezt találtam egy hsz-ből másoltam ki: "a táp szénhidrát tartalmát adó gabona esetenként szója ösztrogéntartalmát, kukorica esetén a nagyon rossz o3-o6 egyensúlyt okozhat, egyéb gabonafélék esetén esetleges génmodostott összetevőket vagy vegyszermaradványokat tartalmazhat" +1 érv a gabonamentes mellett.
kew: ezeket Nucky is tudja plusz a "hagyod" nagyon megy még neki, leteszem elé a falatot és nem veheti el csak ha mondom. Volt már, hogy a mancsára tettem, tűrte, de frusztrálta, hogy ott van és nem eheti meg. Én is mindig odahívtam a marad után, nem tudtam, hogy nem szabad. Illetve ő lazán értelmezi mert ha ott is marad de lefekszik közben meg mocorog. Ami viszont nem szeret betartani az a "kifelé". Bezzeg ha jutalomfalat van nálam akkor úgy hátrál ahogy kell de anélkül nem megy ki a szobából meg be is vágtat. Azt akarom, hogy csak akkor jöjjön be ha behívom. A konyhába is belóg ha nem figyelünk...
-
addikt
Ha megbízható helybenmaradásra szeretnéd megtanítani, egy jótanács:Soha semmilyen körülmények között ne hívd el onnan ahol marad parancsot kapott.
Mindig menj vissza hozzá,ott egy jutalomfalat, játék stb.
Erősítsd meg a vezényszót mikor már a közelébe értél."Aki ad,az nyer"
-
Steady74
addikt
válasz zolynet #20202 üzenetére
Hi!
Marhalábszár csontot a hétvégén veszünk a hentestől, megnézzük Liza mire megy vele. Állatorvos szerint vízválasztó ez a csont! Ugyanis, elmondása szerint kizárólag a gazdinak engedi meg, hogy elvegye tőle, másnak nem. Szombaton kipróbálom!
Ha nem lesz ítéletidő meg Zsoláék is ráérnek tekergünk egyet megint a patakparton, a kutyuk nagyon jól elvoltak.
-
zolynet
veterán
válasz Steady74 #20198 üzenetére
most dog chow-ot próbálok ki egy kis aldi száraz után (most nézem hogy benne vagy egy top10-ben, lol) , 2-3x több tápanyag van benne, mondjuk ez - a szorzó - az árában is megmutatkozik, 2400ft/10kg VS 9200ft/14kg
tulajdonképp ezt az aldis rufus tápot + konzervet ette eddig, de úgy voltam vele kapjon már valami jobbat, igaz 'nincs' rá szüksége mert pusztítja, szereti és a széklet is jó tőle
tartottam tőle h a dog chow-tól fingós lesz, voltak Zsolának ilyen könyökölős tapasztalatai, de szerencsére nem
persze nem csak ez megy, hanem a csirkefarhát, rizs, marhalábszár, stb[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
kew
senior tag
Pár napja találkoztunk egy BC-vel, hát amit az leművelt.. szerintem a terelés a vérükben van, nem fogod tudni kinevelni Folyamatosan lopakodott Marci felé (mint egy macska, haladt két métert, aztán lekushadt, megint haladt, megint le), néha odarohant picit rámorgott közelről majd elrohant, ezt csinálta körbe minden oldalról
Mondta a gazdija, hogy szokta vinni tereltetni, mert egy idő után nem lehet vele bírni, ott meg kiélheti a vágyait Úgyhogy készülj fel!
Amúgy nagyon aranyos kutyus volt, és sugárzott az értelem a szemébőlBtw, most már kezd helyrejönni Marcus széklete, úgyhogy szépen újra kezdtem adagolni neki a luposan-t, kíváncsi leszek. Egyelőre csak kis mennyiségben kapja, mellé kis rizst és normafloret kap a kajához az elején. Meglátjuk bírja-e majd, ha nem, kipróbálom a seatone-t.
Közben tanitgattuk is, olyan kis okos már! Tud pacsit adni, ötöst adni (egyiket a bal, másikat jobb manccsal), ülni, feküdni, maradni, kajáját csak akkor kezdi el, ha Tied-et hall, visszajön nyílt terepen, ha hívjuk, zebránál leül Persze kíváncsi leszek, kamasz korára mennyi marad meg ezekből
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amiga A500 - A régi barátnő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- iPhone topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest