Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
rwin5
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Neki az van/volt (nem tudom megvan-e még) írj rá egy privit - biztosan segít [felhasználó]
-
freelanced
addikt
Volt/Van innen valakinek belga juhászkutyája? Konkrétabban Tervueren.
Amit nézek annak ügye nem szálltak le a heréi de ezt már írtam, megbeszéltük. Elvileg megfázott pár hetesen, amit aztán kikúráltak és most már minden oké. Viszont le van maradva a növekedésben, kisebb mint a társai, lehet, hogy nehezebben jutott anyatejhez is emiatt. Amúgy ha minden igaz egészséges, minden rendben van vele, hiszek nekik.
Az érdekelne, hogy emiatt lehet-e bármi gondja később, hajlamosabb lesz-e a betegségekre meg ilyesmi, tehát bármiben hátránnyal indul? Gondolom azért a mérete beéri majd a többi, még csak négy hónapos.
Ez a fajta miben különbözik a német juhásztól? Rá is jellemző a diszplázia?
Köszönöm!

-
rwin5
őstag
válasz
Predator2
üzenetére
Szerintem ha még előtte sosem volt ekcémás a kutyád akkor ez kizárható most is, ha meg azt kapott volna mégis akkor vidd el állatorvoshoz, mert nem egy kellemes érzés a kutyának. Van ismerősöm aki ekcémás és nagyon kellemetlenül viszket neki azt mondta, gondolom a kutya se boldogabb tőle, kenőccsel szokták kenni egyébként, de azt csak receptre szokták adni mert áltban szteroid tartalmú.
-
Predator2
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Vegyek rá valamit, vagy várjak még szép lassan elmúlik?
-
r3dsnake
nagyúr

-
Dorian
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
Pontosan majd egy állatorvos mondja meg, de ivarérés körüli időpontban. 20k-nál nem nagyon lehet több, tul. ez az ivartalanítás műtét.
-
Dorian
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
Később majd ki kell venni őket.
-
Dorian
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
Nem lehet hivatalos fedezőkan, ennyi.
(Belga juhász amúgy nagyon jó választás első kutyának) -
freelanced
addikt
Hello!
Milyen hátrányt jelent, ha a kutyának nem szálltak le a heréi? Rendes törzskönyves, fajtatiszta belga juhász ez az egyetlen hibája.
-
freelanced
addikt
Igen? Ezt jó tudni.
Most szeretnék, de meglátjuk, hogy alakul, nem fogom elsietni. Még nem döntöttem el meg akarom nézni a menhelyet is, de közben olvasgatok egész nap róluk meg nézegetem a fajtákat, kezd körvonalazódni. Télre valami frankó, jól szigetelt, széltől védett helyen felállított kutyaházat akarok neki, meg hát hozzá kell szoknia meg úgy alakítania a bundáját, hogy bírja a telet.
canniball
Na majd megnézem mindjárt

-
canniball
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Az enyémnek is ilyen a füle.

-
rwin5
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Eldöntötted már milyen kutya lesz?
Egyébként most akarsz vagy tavasszal? Elég hideg tél lesz(állítólag) -
Predator2
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, anyumék átnézték őt. Valamelyest jobban van, de még mindig vakarózik.
-
rwin5
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Elég argentin dog feje van ennek is, szerintem ez is dogo + amstaff keverék, nézd csak meg a dogonak a fejét, teljesen olyan mintha, a Te képednek lenne a "fele" [kép]
-
freelanced
addikt
válasz
hossszú
üzenetére
Értem, ennek utánanézek, köszönöm!
Tudtok ajánlani egy jó Airedale kennelt?
Egyébként találtam egy érdekes képet ma:
Szerintetek ő milyen keverék lehet? Vagy ennél a fajtánál (amstaff
) ez normális lenne? Ilyet még nem láttam, tök érdekes akármilyen fajta is és kicsit vicces is szerintem. -
hossszú
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Belga juhászt én is javaslom de a négy fajtája közül a malinois nagyon nem első kutyának, nagyon energikus nagy mozgásigényű fajta. Leginkább a groenendael ami javaslok ez sokkal nyugodtabb kisebb mozgásigényű. Gröniből is szukát keresnék amit idővel ivartalanítanék.
-
freelanced
addikt
Kösz a válaszokat!

-
Dorian
félisten
Minden negatív előrejelzés ellenére
sikeresen vettük a mai éjszakát. (de már napközben is nyugodtabban viselkedett, mint első nap) Elég volt 3/4 óra, hogy lenyugodjon, utána még kicsit sírdogált, meg fel akart jönni az ágyra, de mielőtt nagyon beleélte volna magát (ugatás már nem volt), mindig jeleztem, hogy itt ez a viselkedés nem elfogadott. Azán átaludta az éjszakát a helyén, csak akkor kelt fel, amikor én. Reggel levittem sétálni és ott kaksizott egy nagyot. 
TripleB:
Nem hirtelen elhatározás volt, már olyan 3-4 éve kitaláltuk, hogy kell kutya. Hogy miért francia bulldog? Társkutyát szerettünk volna. Amikor először találkoztunk velük, nagyon megtetszett, hogy milyen viccesek és gazdi központúak. Aztán tovább kutakodtunk, és rájöttünk, hogy igazából teljesen nekünk való fajta: Kicsi lakásban, kis mozgásigénnyel elvan, rövid szőrű, nagyon gazdiközpontú. Méretre pont megfelelő: kisebbet nem akartunk, mert az már nagyon díszkutya, de nem túl nagy egy lakásba.
De a tengerimalac mellé nem mertük bevállalni, ne legyen csupa rettegés az élete szegény cocnak, aki addig szabadon járkálhatott a lakásban. Addig ismerkedtünk bulldogosokkal, jártunk bulldog találkozóra, kerestük a megfelelő tenyésztőt. Aztán idén nyáron szegény röff 7 évesen elhalálozott, úgyhogy konkretizáltuk a dolgokat. -
capulet75
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
A borderhez nagyobb figyelem kell mint egy staffhoz. Nekem is pásztorkutyám van, egy Bearded, hát agyafúrt jószágok az biztos.

-
Kidus
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Nagyon aktiv, de mellette hihetetlen okos, es huseges.
Ha nincs idod ra, ne valassz bordert. Bar ez a legtobb fajtara igaz, max a nagyobb nyajorzok vannak el magukban, de nekik meg ter kell. -
Predator2
addikt
Helló
Frontline után nem találunk bolhát a kutyában, viszont piros szúnyogcsípés szerű "foltokat" igen.
Csináltam pár képet is (sajna mivel mocorog nem lettek elég élesek)Ezek még a bolha csípés nyomai lennének? Mert még mindig vakarózik/rágja magát.
Arra is gondoltunk már, hogy ahogy a bolha megcsípte és vakarta, most gyógyul és az viszket neki.
THX a segítséget. -
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszokat! Na akkor most kaptam egy pár fajtát, lesz mit olvasgatni

A skót juhásszal egyébként régebb óta "szemezgetek", bejön a kutya, de ahogy olvastam brutál módon hullik a bundája. Mondjuk ez nem gond, elvileg csak fésülni kell, legalábbis azt olvastam, hogy nem nagyon jó sokat fürdetni.
-
Kidus
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
A felsoroltak kozul a belga vagy vizsla, bar vizsla nagyon csalados es bentre jobb, belga eleg visszafogott szokott lenni, de mindkettonek kell edzes, jatek, fegyelem.
Szerintem egy kezdo kutyasnak valo, konnyen kezelheto fajtak:
Barmilyen retriever, szetter, spaniel, terrierbol esetleg airedale, uszkarok, skot juhasz ( kemeny munka a bundaja, de megeri ), berni pasztor ( szinten ), bordoi dog ( bentre ), ir farkas, border collie ( soksok futas es jatek ), jack russel ( ha sok energiad van
), boxer ( szinten ).
Van meg sok masik fajta is, de most ezek jutottak eszembe.
Ezen kivul barmilyen nyugodt keverek, menhelyrol, fiatalabbat konnyebb nevelni, idosebbnel jobban tudod, mekkora lesz es hogy fog kinezni.Ha a spanielek bejonnek neked, angol cockert nagyon tudom ajanlani, nekem is volt, ismerosoknek is ( meg mikor nagy spaniel mania volt mindenfele ), es nagyszeru kutyaknak tartom oket. Csak sajnos annyira cukik, hogy konnyu oket elcseszni, nincs egy spaniel kolyokenel szebb szempar, ahogy konyorog kajaert, figyelemert, barmiert. Pedig engem nehez kizokkenteni

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
freelanced
üzenetére
Ezek közül a belga juhászt javasolnám...
Német juhászból szukát.Érdekes fajta:[link]
-
capulet75
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Akkor írj. Elég sok kérdés megválaszolásra kerül így. Mi annak idején elég nehezen találtuk meg a nekünk való kutyát, de megérte a sok utánajárás. Pedig én egy Staffordshire terriert akartam, lett belőle egy bohókás pásztor. És jó döntés volt.

-
GabN73
addikt
válasz
TripleB
üzenetére
Én pl azért választottam, mert nagyon jó társnak (bár szerintem alapból minden kutya az), jó fejek társaságban, máshogy viszonyulnak az emberekhez.
Meg persze bejön a felépítése, kinézete. + lakásban lenne tartva, keveset is ugatnak, itt pont elférne. Yorkshiret pl tuti nem vennék, nekem nem tetszenek pl. -
freelanced
addikt
válasz
capulet75
üzenetére
Igazából nem munkára vagy ilyesmi inkább egy társnak. Szeretném ha más kutyákkal jól kijönne, de ez nevelés kérdése gondolom. Legyen mozgékony, aktív és hűséges. Fogadja el a család többi tagját is, még ha nem is úgy mint engem de azért ha esetleg jönnek rokonok vagy ilyesmi ne legyen gond. Bár ez is orvosolható neveléssel általában.
Igazából az a célom vele, hogy egy fegyelmezett jól nevelt kutya legyen belőle. Ha esetleg kicsit konkrétabban kérdezed megpróbálok válaszolni, csak így annyira tág fogalom, hogy elég sokat írhatnék

-
capulet75
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Elég fontos hogy mire kell a kutya. Mit vársz el a leendő kutyádtól?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Ezek közül melyik az ami ajánlottabb a kezdőknek?
- Német juhász
- Magyar Vizsla (esetleg Német)
- Puli
- Leonbergi
- Belga juhász (Malinoise)Előre is köszi!
-
Daffni2
addikt
-
Kidus
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Elso kutyanak abszolut semmilyen bullt nem vinnek sehova a helyedben.... meg argentin dogot sem.
De lelked rajta, mit csinalsz, tenyleg befejeztem, mar az is vicc hogy valaki bekerdez, mikor tudja, mit fog csinalni ugyis. -
freelanced
addikt
Köszi!
Egyébként szerintem se tiszta pitbull de van aki azt mondja, hogy igen. Nem szeretném, hogy menhelyre kerüljön szegény viszont nem akarom úgy elhozni, hogy nem tudom mivel is van dolgom.[/SMár elvitték közben.Kösz a tippet, de itt nem volt mivel átverni, ez egy talált kutya és ha nem találtak volna neki gazdát menhelyre adják, de most kiderült, hogy már szereztek neki tehát tárgytalan.
Egyébként gondolom egyedül akkor lehet biztos az ember a dolgában ha kennelből veszi, törzskönyvel, nemde? (Gondolom erre gondolsz azalatt, hogy ne apróhirdetést nézzek)
Ezért egyszerű a menhely, ott nincs ilyen gond.Azért nem kell leharapni a fejem, én is olvastam amit írtatok, tudom, hogy nem jó a bull típusú első kutyának, felfogtam, ha nem tűnne fel épp próbálok nem "melléfogni" a fajtával.

-
Kidus
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Argentin dog fej, keverve tetszoleges akarmivel

Esetleg pit-argentin.szerk:
aprohirdeteseket nezel, szinte tuti hogy atb*sznak, de mar nem is tepem a szam tobbet.... -
Dorian
félisten
válasz
zolynet
üzenetére
Köszi!
Van egy szobám meg egy nappalim, ennyi. Intimitásban számunkra semmiben nem különbözik, a szoba azért jó választás, mert ha elmegyünk dolgozni, be lehet csukni az ajtaját és ott kevesebb dolgot tud tönkre tenni (nappaliban komoly hangcuccok meg miegymás vannak). -
zolynet
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Sosem értettem miért kell az intim szférába beengedni a kutyát.
Nálunk egy esetben lépi át a háló küszöbét, ha megfogtam a törülközőjét és a samponját, akkor már tudja h fürdés lesz.
Ok, még kicsi a kutya, meg most lett elszakítva a falkától, de ahogy írták előttem is, ha egyszer letérsz az ösvényről akkor egyre nehezebb dolgod lesz a későbbiekben.
Mindenesetre sok sikert a blökineveléshez, aranyos kis dög!
-
Kidus
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Enyem velem aludt az agyon kb ket hetig, miutan orokbe fogadtam, aztan mikor megszokta az uj helyet, letettem neki egy pledet az agy melle, es megmutattam, hogy ott fog aludni.
Lehet, hogy makom volt, de egyszer sem probalt meg feljonni, azota ha egyedul van sem megy fel az agyra sosem.
Lehet, hogy nagy altalanossagban ez nem mukodik, de en nem erzem ugy, hogy elcsesztem volna barmit is vele, azt akartam, hogy tudja, hozzam tartozik, es nyugi legyen meg kotodes minel hamarabb. -
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Egyedül nem lesz, mert a hálóban lesz a helye később is.
Viszont ugatni nem hagyhatom, amíg bele törődik, mert kiherél a társasház.
(C.M. könyvben is van, hogy első 1-2 éjjel nyugodtan feküdjünk a kölyök mellé) -
Dorian
félisten
Nem csoda: egész nap utazott, aztán új környezet, új emberek, játék, séta, minden. Estére már ilyen fáradt volt. Aztán persze amikor lefeküdtünk aludni, megkezdődött a bőgés meg a keserves ugatás, meg kereste a régi falkáját. Pedig a hálóban csináltunk neki helyet, de még az ágy mellé húzva sem volt jó, fel akart jönni. Na azt nem szeretnénk engedni, úgyh mi mentünk le kutyába: felváltva "aludtunk" mellette a földön. Úgy nem volt baja. Persze most egy hulla vagyok a melóhelyen. Azt mondják, 2 éjjel kell kb. míg megszokja az új helyet.
-
Dorian
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
freelanced
üzenetére
Menhely, felnőtt kutya, a nagyságára figyelj és a szőr hosszára meg a karbantarthatóságára. De amúgy úgyis lesz olyan, amit nem tudsz otthagyni...
A kutyák vérmérsékletéről a menhelyen dolgozók tudnak a legtöbbet mondani... -
freelanced
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Ma megnézem a helyi menhelyet aztán majd elválik. Egyébként mire figyeljek? Gondolom ha túlzottan élénk egy kutya az se jó, nem? Nézegettem én is a fajtamentő szervezeteket, egyelőre nem találtam megfelelőt de még nem néztem át túl sokat.
jer1cho
Kösz, utánaolvasok!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Nekem a másik nagy szerelmem a spániel, és szerintem neked is megfelelne az igényeidnek. Nekik is van fajtamentésük. Reggel pont ez akartam írni, mint előttem, csak nem tudtam befejezni a hsz-t. Tessék.
-
capulet75
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Van egy csomó kutyatípusnak fajtamentő hálózata.( Azért írok típust mert pl van brit pásztor fajtamentő klub. ) Ezek a klubok legtöbbször úgy működnek hogy a kutyust ivartalanítva, szociális alapokat lerakva (ha szükséges) adják tovább. Náluk általában nem úgy van hogy itt a kutya és szia, simán lehet hogy nem kapsz tőlük kutyát, és ha kapsz akkor is kapcsolatban maradnak veled egy darabig. Ez neked is jó meg a kutyának is. Ráadásul segítenek az ideális kutyát megtalálni neked a preferenciáid alapján. Ez is egy lehetőség.
( Beagle-t se akarj első kutyának. Szerintem "rosszabbak" mint a pitbullok.
) -
Kidus
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
En is alairom, az enyem 6 honapos volt, mikor kihoztam, sosem volt ilyen jo kutyam.
Menhelyre menj el, nezz korbe, es vagy lesz szerelem elso latasra, vagy mesz masik menhelyre, esetleg varsz egy hetet, es mesz megint. Eloben lehet a legjobban latni, melyik hogy viselkedik, mennyi energiaja van, az is fontos, hogy reagaltok egymasra, es ha egyet kihozol, onnantol mas lesz az eleted

Van amit nem lehet penzert megvenni. -
freelanced
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ezt igazán szépet leírtad!

Igen magam is nézegetem a menhelyi kutyákat nap mint nap, a neten is lehet, de élőben a jobb lenne. Az ilyen kicsikkel csak az a gondom, hogy nem tudom mekkora kutya lesz belőle, néha képesek a keverékek meglepetést okozni

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Ha úgyis ennyire nincs konkrét elkpzelés, miért nem fogadsz örökbe egy kölyköt? Tele velük a net: Tessék, tegnapi
90%-ban elmondható, hogy fele annyi egészségügyi gondod nem lesz vele, mint egy fajtatisztával. (Átlagban, persze mindig vannak kivételek.) És csodás dolog úgy élni egy kutya mellett, hogy tudod, hogy megmentetted az életét.
Hozzáteszem, a legnagyobb dolog egy felnőtt, 1-2 éves kutyát kihozni a menhelyről. Komolyan, frenetikus érzés...nem maga az, hanem utána vele. Egy kölyökkutya soha a büdös életben nem lesz veled olyan kapcsolatban, mint egy mentett. Tudom, volt mindkettő. Azt a hálát, ami ezekből a kutyákból árad, nem lehet leírni. Az, amikor a kutyám először ment fel egyedül a lépcsőn (úgy hoztam el, hogy rettegett a lépcsőtől), egy olyan megható pillanat volt, mint amikor a gyermeked teszi az első lépéseket....csak 11 hónapig volt meg a kutyám, de sosem lesz olyan kapcsolatom a jelenlegivel, mint vele volt. És nem egyedül vagyok, aki ezt állítja. Van akinek 5 kutyája van, 2 mentett, és ő is állítja, hogy teljesen mások...nekik egy jó szó, vagy egy simogatás istenné tesz. Egy kölyök kutyának ez természetes. Ezen felül maga a tudat, hogy ő azért élhet, mert elhoztad, és megmentetted, nagyon jó. Gondolkodj el rajta.
-
freelanced
addikt
Senkinek az ismeretségi körében nincs véletlenül kiskutya ami eladó?

Csak annyi a kikötés, hogy ne legyen túl kicsi, inkább közepes (beagle-től felfele).
-
Orlin
addikt
Pont most jöttünk meg a sétáról!Mi mindig találkozunk lóval mivel egy karán mellett megyünk el általában.Persze hozzájuk is rohanna oda,mint minden állathoz szinte...

Jó lenne találkozni más kutyásokkal is sétáltatásnál ,hogy tudja hol a helyen!Kicsit el van tévedve!A házaknál a német juhászokhoz is oda menne meg a dog-hoz is.Pedig súlyban van köztük és a kutyám között különbség!
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Volt mar.
Aztan lehet, hogy emailben kaptam anno. 

-
Bjørgersson
félisten
-
Orlin
addikt
Végül ilyen fekhely lesz!
kiwizöld - szürke színben

-
Kidus
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Nyilvan egy friss mutet utan egy seb nem fog hermetikusan zarni, a kotes egy dolog de siman le tudja szedni, a fertotlenites is jo dolog, de ha mondjuk a porban vagy sarban fekszik, az eleg nagy baromsag.
Tiszta, szaraz helyen kell legyen varratszedesig lehetoleg, es figyelni kell ra, hogy ne buzeralja a sebet.Bar a kerdes egyelore tenyleg korai, meg a leendo kutya fajtajat sem tudod.
Egyebkent ha ram hallgatsz, elso kutyanak amstaff, pit es barmilyen bullt kerulod, foleg ha kint akarod tartani, meg akkor is ha felteteles modrol beszelunk.
Barmi ami bull es vagy terrier, kovetkezetesseget, es erto kezet igenyel. Staffi feleket pedig kifejezetten jol kell szocializalni mert ha kint van egy kertben, es elkezd unatkozni, abbol sok jo nem lesz.
Tarsasagot igenyelnek, embereket mindenkepp, sok-sok foglalkozas, kutyasuli, jatek, setak, stb... kutyakkal pedig meg kell tanulniuk normalisan viselkedni.Tokeletes pelda erre egy ismerosom pitbullja, kenyerre lehet kenni, barmit megcsinalhatsz vele, de sosincs kutyak kozott, mert fobias a gazdi, ezert aztan mindig kivetel nelkul balhe van, mikor barmilyen kutyaval talalkozik, mert fogalma sincs, hogy kene viselkedni "falkaban" idegen kutyakkal.
Az enyem az egyetlen kivetel, mert nekem a gazdi elhitte, hogy nem lesz gond, osszeszoktattuk oket, es teljes a beke. Itt sem a kutyaval van a gond, hanem hogy nem ert hozza a gazdaja es egy pit nem hajlamos lefekudni mas kutyaknak. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Attól függ. Nálunk pl. előtte volt teljes vérkép, hogy megelőzzék a komplikációkat, stb. Ráadásul nem rohadt drága orvoshoz járunk, majdnem egy 50-es volt.
-
freelanced
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Még nem vagyok biztosan benne, hogy milyet veszek, de lehet, hogy mindig kint lenne jól szigetelt kutyaházban, szélvédett helyen, frankón megcsinálva neki a helye. Viszont te írtad, hogy neked bent volt, nehogy baja legyen.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
"És ha az adott fajta esetleg nem lenne a lakásban tartva?"
Ezt nem értem.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Az első pár óra nekünk is nagyon kómás volt, állni alig bírt a drága, folyton csúszott szét a drága, minden második-harmadik méter után lefeküdt picit pihenni, nyöszörgött. Aztán estére már szinte semmi baja nem volt, ment volna ki az udvarra Bubuhoz.

Nekünk egy hétig volt tölcsér, de egész hamar megszokta, bár szinte mindennek nekiment, úgyhogy mindig hallottuk merre somfordál.
-
freelanced
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Értem, köszi! És ha az adott fajta esetleg nem lenne a lakásban tartva? Remélem nem gond a sok kérdés, csak szeretném még most átgondolni, hogy ne később legyen gond.
-
madgie
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nekünk kellett pár óra, míg magához kért, de aznap már kint aludt. Igaz, tölcsér sem kellett neki.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
Na ez jó kérdés. Bogi nekünk a műtét után pár órával úgy ugrált fel az ágyra, hogy csak lestünk.
Az udvarra nem nagyon engedtük inkább ki az első pár napban, nehogy beakadjon valamibe a tölcsérrel vagy a sebével, aztán legyen még nagyobb baj. Egy-két óránként kimentünk vele sétálni, meg pisilni, aztán jött vissza a házba, de nagyon nem szeretett bent lenni. 
-
freelanced
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Értem. És mennyi bonyolult? Mármint utána nem mozoghat valameddig vagy ilyesmi (mármint aktívabban)? Tényleg meg kell várni az első tüzelést?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
~15-20e Ft, egy óra nagyjából.
-
freelanced
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi a választ!

Egyébként az ivartalanítás mennyibe szokott kerülni, és mikor érdemes elvégezni, illetve milyen hosszú műtét?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
2 kan kutya után volt először szukám. Most már nem vennék kant (most már a 2. szukám van). A kan kutyákban az a szép, hogy - ha szépek - a fajtájuk gyöngyszemei, jó kiállású, masszív, igazi alfahím jellegűek, míg a szukák ugye kisebbek, szelídebbek, visszafogottabbak. Alapvetően mindig kan párti voltam, mégis valahogy jobb döntésnek tűnt a szuka.
Ami nagy fless a szuka kutyában:
- ritkább a rivalizálás, hatalmi harc
- ha háton fekszik, jó simizni a pocakját, nincs útban a cerka
- sosincs kint a "rúzs"
- egy séta alatt max. 2szer pisil, nem jelölget, de legtöbbször kimegy a kapun egy pisi aztán csak séta
- állítólag bújósabbakAmi szívás:
- az ivartalanítás nagyobb macera (anyagilag is és komolyabb műtét is)
- ha nincs ivartalanítva, a tüzelés nagy szo*pó
- ha nincs ivartalanítva, a véletlen vemhesség
- ha nincs ivartalanítva az ezzel járó egészségügyi gondok (álvemhességtől az emlődaganatig)Szerintem a tökéletes egy ivartalan szuka.
-
freelanced
addikt
Egyébként sokat vacillálok, hogy szuka vagy kan kutyát vegyek. Mik a tapasztalatok? Az interneten már elolvastam erről amit lehet, viszont kíváncsi lennék a ti álláspontotokra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként most akarsz vagy tavasszal?
) ez normális lenne? Ilyet még nem láttam, tök érdekes akármilyen fajta is és kicsit vicces is szerintem.
sikeresen vettük a mai éjszakát. (de már napközben is nyugodtabban viselkedett, mint első nap) Elég volt 3/4 óra, hogy lenyugodjon, utána még kicsit sírdogált, meg fel akart jönni az ágyra, de mielőtt nagyon beleélte volna magát (ugatás már nem volt), mindig jeleztem, hogy itt ez a viselkedés nem elfogadott. Azán átaludta az éjszakát a helyén, csak akkor kelt fel, amikor én. Reggel levittem sétálni és ott kaksizott egy nagyot. 

Az udvarra nem nagyon engedtük inkább ki az első pár napban, nehogy beakadjon valamibe a tölcsérrel vagy a sebével, aztán legyen még nagyobb baj. Egy-két óránként kimentünk vele sétálni, meg pisilni, aztán jött vissza a házba, de nagyon nem szeretett bent lenni.