- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Steady74 #31386 üzenetére
Nálam nem divat, évi 2-3 kullancs/kutya. Nem megyek velük olyan helyre amit szeretnek + Advantix.
Most este mikor a képeket visszanéztem akkor láttam meg, de a kutyában nem találom úgyhogy leesett ott. Hogy rohadna meg, pedig kitapostam volna a belét szívesen. Ezek olyan élőlények amiknek semmi értelme, nincs haszna, nincs természetes ellensége, nem történik semmi, ha a bioszférából eltűnik, nem tesz hozzá semmit ami gazdagítaná vagy fejlesztené azt, nem teszi ellenállóbbá az élőlényeket amiket szelekcióval elpusztít. Fel kéne rúgni azt a fsz evolúciót mikor kitalálta, meg mindenkit akinek köze van hozzá. Majdnem akkora teher a bolygónak, mint az ember. -
chizuru
csendes tag
válasz Steady74 #31376 üzenetére
Koszonom!
Tenyeszto nem mondta hogy gond lenne, nem gondolom hogy elhallgatott volna barmit is, ugyhogy remeljuk igen. Kicsit csipazik, az feltunt, de nem tunik veszesnek, egyelore nem aggodok. Sajnos Kaloz is nagyon csipazos volt, ugyhogy mar nem ugrok kulonosebben az ilyenekre, azert szemmel tartom
Nektek mik voltak az into jelek?[ Szerkesztve ]
so long ヒカリノムコウヘ so long ナモナキジユウへ so long フアンヲノミコメ so long ダレヨリモタカクトべ
-
j.bravo
addikt
válasz Steady74 #30510 üzenetére
BARFnál, olyan kutyáknak akik nem tudják a csontból bevinni a kalciumot (mondjuk nem rág rendesen mert túl mohó, vagy csak ideiglenesen nem oké valamiért), szoktak javasolni tojáshéjat apróra törve, vagy tojáshéjport.
Ebben elég nagy az egyetértés inkább abban van vita, hogy a sárgáját és fehérjét egyszerre vagy külön jobb adni, a felszívódás szempontjábólMiiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Steady74 #30097 üzenetére
Persze, szerdán tudjuk is vinni előbb nem biztos.
Ha egy 19 éves srác beállít hozzád hirtelen majd te is rábólintasz a fizetsz pár nap múlvára ugye? Nem hiszem... Itt az a problém a "tartalékhoz" értelemszerűen a szülők férnek csak hozzá itt is... A kis szőröstől meg kevés blöki lehet még inkább családtag.
Szerda reggel lesz elvive, esetleg holnap ha sikerül ellógnom matek faktról anyum meg tudott átrakni a számlámra...
UH stb... milyen összegre számítsunk?
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Steady74 #30095 üzenetére
Itt a probléma épp az, hogy nem volt betervezve már más... kocsiban felfüggesztés hó elején.... én mocimban szűrő cserék.
És nincs itthon semmi cash egyébhez meg csak a szülők férnek hozzá, de ők a héten nem lesznek csak csütörtöktől.... Ezért kérdeztem hátha esetleg van valami nyugtató dolog is a témában.... eddig nem sok
...közben megy a telefonos logisztika is.... faterommal beszéltünk, lehet hamarabb jönnek, a kis vakarcsot mindenki imádja idehaza.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Dorian
félisten
válasz Steady74 #30061 üzenetére
Nem tudok még semmiről beszámolni, szorgalmasan követjük az előírt kezelési javaslatot, és csütörtökön viszem vissza a dokihoz, h megnézze. Egyelőre még az oda varrt kötőhártya-darab nem igazán kezd pirosodni, de talán ennyi idő alatt nem is elvárható, h már benőjék a vérerek.
A napi program:
Oftaquix szemcsepp ->15 perc Vizol 0,4 csepp ->15 perc Atropin csepp ->15perc Voltaren Ofta csepp
8x2/nap 4x2/nap 2x2/nap 4x2/nap+ Doxypharm tabi 1/nap, és Carprox tabi 2xfél/nap
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Steady74 #30027 üzenetére
Na itthon vagyunk, némileg megnyugodva. Amikor bevittem Buborékot, látszott az orvos arcán, beszédén, h "hú, ez elég durva és nem lesz egyszerű" amikor most elhoztam, látszott rajta az, h "igen, jó vagyok, nagyon faszán sikerült"
Szóval a szaruhártyáján volt egy lyuk, amin a szivárványhártya, meg az egész szemcucc kilógott, szerencsére ez nem szakadt át, de az eltelt idő miatt elkezdett összenőni a környező dolgokkal, ezeket először átvágták, majd a kitüremkedett szivárványhártyát visszaillesztették a helyére. A lyukat először egy mesterséges anyaggal befoltozták, hozzá varrva a szaruhártyához, majd a saját kötőhártyájából kivágtak egy akkora darabot és azt szintén ráfoltozták.
Most 6 féle szemcseppet és gyógyszert kell meghatározott sorrendben és időeltéréssel adni neki, van amiből 8x egy nap.
Eddig nagyon örült, hogy hazavittem, most kezd el utálni a lámpabúra miatt. Egyelőre nem tudom, h hogyan tud majd ebben inni...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MurdR
veterán
válasz Steady74 #29976 üzenetére
Jövőhéten felteszek kintre is két kamerát ami telibe veszi az utcát meg a kertet is, így 1 cm2-nyi holt tér sem lesz sehol. Bár attól félek, hogy akkor már késő lesz ha a felvételt kell visszanéznem...
Mert semmilyen bosszú nem pótol egy négylábút...MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Chaser
legenda
válasz Steady74 #29933 üzenetére
én nem szeretem semmiben, önállóan konzervként megeszem vagy hagyomány főtt kukoricaként, de ritka már...az leszel amit megeszel, így szól a mondás - ha nem is szó szerint, de kb így van, szerencsére szeretem a csirkemellett, minden nap megenném, nagy gond nincs:d tavasszal, tél végén rengeteg pizzát meg tésztát zabáltam, na az meglátszott gyorsan, 10-15 kg úgy feljött pffffffff, most kezd már apadni
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Steady74 #29930 üzenetére
Tehenek se azért kaptak húslisztet, hogy BSE járvány legyen, de lett.... Minden állatnál megvan az a fő táplálékcsoport, amiből a legtöbb energiát nyeri, a kutyánál ez főleg állati fehérje...
Az embernél ellenben sok növény belefér...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Chaser
legenda
válasz Steady74 #29924 üzenetére
én csontot nem szívesen adnék neki, kalciumra is vannak források
csirkemell rengeteg fehérje, comb zsiradékban több, egyveleg kész
nyilván semmi nem tuti, de nagyjából az arányok ennél is tiednél is megvannak, klasszisokkal jobb mint gagyi tápokkal etetni a kutyát
- a kicsi is eszik mindent, van is energiája, mégse kövér, pedig nap nagy részében csak piheg -Vesa anno irodalom tanár azt mondta csirkemellett nehogy együnk sült krumplival mert egészségtelen, jah lehet, de finom, nem halt még bele senki sztem:d lehet 80év helyett 79 év lesz de sztem ottegyemegafene'
kicsi is sokszor eszik uborkát v krumplit nyersen, utána csirkemellett, semmi baja kakimanónak vagy a közérzetének
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TheProb
veterán
válasz Steady74 #29670 üzenetére
Uh, ha ennyire vedlik, akkor tényleg nem a legjobb választás lakásba
Corgiról tud valaki valamit itthon? Nem sok tenyésztőt találni. Gondolom az a pár meg aranyáron adja őket...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #29588 üzenetére
Jéé azt hittem ez csak kan kutyáknál probléma. A sok öntözés segít, mert a víz szétmossa azt a koncentrált ammóniát amit a kutya vizeletében van.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
junior11
veterán
válasz Steady74 #28976 üzenetére
Köszi srácok, na igen, nem messze tőlünk egy labrador retriever van, és szintén nagyon barátságos mindenkivel, egyelőre a németjuhász felé billen a mérleg, de még messze van a dolog, amúgy a golden/labrador retriever is nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
-
Rivaul
addikt
válasz Steady74 #28652 üzenetére
Ugyan ilyenek a rotik, nj-k, kaukázusiak. Azokat is tiltsuk? Miért nem? Mert a sok "vadbarom" (ne magadra vedd) az ilyen cikkek alapján ítél. Tudod mennyi ember és állat elleni támadás van naponta csak itthon? Asszem pár éve a rendőrseg napi 30 körüli számról nyilatkozott. Hallasz vagy olvasol egyet is? Nem. Viszont ha egy bull típus támad az egyből bekerül a médiába mert erre ugrik a nép. Persze, igazad van én is lelőném akár mi támadja meg a kutyám. Legyen az pit, staff, liba, malac stb. Nekem harapta már meg Boncit egy westie úgy hogy a pitbull még csak vissza se morgott. Tiltsuk be a westieket is.... Tudom sarkítok de ez a baj. A média miatt a vadállatot látják az emberek ezekbe az állatokba, csak mert valami barom az ilyen cikkekkel oldja meg a napi bérét. Haragszok az ilyen hozzáállásra mert engem és a családomot ért már inzultus az utcán mikor sétáltunk 2 babakocsival és a kutyával. Minden vadállatnak elkiabálták miért hozom ki az utcára, és rendőrt akartak hívni amikor a babakocsi mellől el sem mozdult. Az hogy megrémíti a barom a gyerekeim az nem számít csak hogy pitbullal sétálunk...
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #28640 üzenetére
Persze, ez érthető. Talán ha lennének a környezetemben olyan emberek akivel szívesen sétálok... Van egy kettő, de az ritkán jön össze. Aztán meg, az agilityn mossák az ember agyát.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #28638 üzenetére
Ezt bárki meg tudja cáfolni aki sportol, vagy "dolgozik" valamit a kutyájával. Ismerek kutyákat akik így lettek szocializálva, és a világért sem tudod rávenni a kutyát, hogy dolgozzon, mert mi ezt úgy hívjuk "kutyabolond". Ez is egy ugyanolyan függőség mint azok a kutyák akiket semmi más nem érdekel csak a labda. Én is sokat jártam sétálni másokkal, de gyorsan leszoktam róla, mert jobb szeretem ha velem akar játszani, mint a kutyákkal. Bár tudom sokaknak teljesen kielégítő, hogy játszódiknak a kutyák, cseviznek a gazdik.
-
Rivaul
addikt
válasz Steady74 #28608 üzenetére
Miért ne lenne? Ugyan olyan fajta mint a többi. Ezek tökéletes társak és borzasztó megbízhatóak. Használják terápiától kezdve rendőrségig számtalan helyen. Nem az állat hibája ha egy barom a gazda. Én ezer százalékig tudom hogy nem az enyém fogja kezdeni a balhét mert az első perctől kezdve jól reagáltam le az ilyeneket. Kaja közbe settenkedve egy idegen is megfoghatja a farkát vagy az első lábát és nem lesz baleset. Az orvos szúrhatja, vághatja, rángathatja míg a rákövetkező tacsi már az emelésnél is berágná nem hogy szúrásért. Itt nem a fajta korlátozása a kérdéses egy percig sem. Egyszerűen nem kéne olyan ember kezébe adni aki nem képes vele mit kezdeni. Ahogy írták az ember ellen elkövetett sérelmek terén így is a lista végén állnak. Viszont ettől még ha probléma van akkor jóval veszélyesebbek ez tény. De ugyan ennyi barom rotis is van akinek a kutyája csak a kerítés mögött őrjöng "ott felejtve". A kutyajogsi lenne megoldás. Az is két szintbe. Egy az alap szintű kutyusoknak és egy a "veszélyesebb" fajtáknak. Arányaikba messze izmosabbak mint egy roti, bár ez nem sokat jelent.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #28608 üzenetére
Én egyet értek veled, elismerem az összes erényüket, elismerem, hogy kiváló társ válhat belőlük, elismerem, hogy vannak normális gazdák mint Rivaul vagy monti, de személy szerint jobban örülnék, ha korlátoznák a fajta tartását. És nem azt mondom, hogy átmegyek az utca túloldalára ha szembe jön egy bull, sok bullos ismerősöm van, nem egy kutyát kedvelek is, de 10-ből csak egy kerüljön rossz kézbe és nagyon rossz vége lehet. Az, hogy kinek mi szép, nos nekem sem tetszenek annyira, de megszoktam már, hogy az izmok sok ember fejét képesek elcsavarni, én mondjuk nem ezt preferálom, emberben sem, nemhogy kutyában.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #28377 üzenetére
Az enyémnek se volt igazából hasmenése (csak az orijentől, de az el se múlt) de amelyik kutya érzékenyebb annál szükséges ez az átvezetés. Ezt a gazdi tudja csak. Az enyém is csak a TOTW-ot eszi most már majdnem két éve, mindig a halasat vesszük és van egy rituálé. Megeszi a kaját aztán iszik, majd ha ivott még egyszer kinyalja a kajás tálat.
Ha valaki fél a hústól akkor le lehet forrázni, én nem-igen hallok olyat, hogy gond lenne, pedig az ismerőseim nagy része nyerset eszik. Az orvos mikor ezt elmondta elkezdett-e ajánlani valami tápot?Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
kew
senior tag
válasz Steady74 #28362 üzenetére
Vigyetek el kozmetikaba mi is most voltunk, megfurdettek, valami csapatoval kiszedik az osszes feles aljszorzetet, kicsit meg is nyirták itt-ott, nagyon szep lett, es rengeteg szőrt kiszednek ilyenkor. Persze fog meg hullani, de jelenotsen javult a helyzet.
Fel evente elvisszuk egy ilyen korre, sztem megeri. 6.5k volt, ket orat dolgozott rajta a csaj
-
-
-
z123456789
addikt
válasz Steady74 #25327 üzenetére
(#25327) Steady74
Visítok!(#25330) Merseyside
Igazad van, de szögesnél talán a szögek nagyobbat nyomnak a latba.(#25333) Merseyside
De gáz! :-/ Én eddig mindig "ly"-nal írtam, kösz hogy felhívtad a figyelmemet rá.Mindenkinek:
Ahogy mondtam nem mindent jegyeztem meg múltkor elsőre a táplálkozással kapcsolatban.
Szóval lássuk a válaszokat.
-lehet tápot és húst egyszerre adni, van olyan kutya akinek a gyomra rosszul viseli, de van amelyiknek meg sem kottyan. Múltkor is elmondta, hogy ha táppal együtt adom, akkor (disznóhúson kívül, mert azt tovább kell főzni) kb 10 percig kell főzni, és úgy már könnyebben dolgozik a hasika a két különböző típusú kajával. Elképzelhető hogy így is jelentkezik probléma, de ez csekély mennyiségű ebnél fordulhat elő. Nyers húst valóban nem tanácsos egyszerre adni táppal. Szóval ezt én írtam rosszul. Viszont főzött hús+táp az OK véleménye szerint. Én így fogom adni neki.
-az emelt fehérje tartalomra azt mondta, hogy az állati fehérje nagy tartalomban sem tesz jót a kutyának
-a BestBreeder kutyatáp gabona mennyisége elenyésző, azt a tápot azért ajánlotta a Platinum mellé, mert így nem kell a glükózamin szulfátot, és más egyéb étrend kiegészítőt adni a kutyának. Rengeteg ásványi anyag található benne a sok tengeri herkentyű miatt. Hozzátette azt is hogy hús alapú táp az is, és most is azt mondja hogy bátran ajánlja.
-a Platinumban 2000mg/kg glükózamin szulfát van, a Best Breeder-ben pedig 1000mg/kg. Ez így együtt tökéletesen kielégíti az e fajta szükségletét a kutyának.Ezek nem tudományosan megalapozott tények, hanem egy számomra szimpatikus illető javaslata hogy hogyan etessem a kutyámat. Nem látok kivetni valót benne, ettől függetlenül lehet hogy alakulni fog még, esetleg elmegyek csak hús irányba, meglátjuk. Fel is porcióztam 2 hétre való húst ma. Nyers marha máj, egész nyúl, csirke nyakak, csirke zuza. Napi kétszeri etetés lesz, keverve táppal, és zöldséggel.
-
zolynet
veterán
válasz Steady74 #25327 üzenetére
Evergreen!
Ma végre egy felvilágosult gazdával sétáltattunk egy szakaszon, kutyája egy ~1éves nőstény fekete mindenvótabba kutya. Somával azonnal elkezdtek rohanni, játszani.
De nem csak Somát vittem most, hanem Kiflit is, Ő meg ugye antiszociális, és a fiatal kutya közeledésére azonnal vicsorított, persze tudtam hogy ez lesz és azonnal korrigáltam. Mondtam a gazdinak hogy kérem hozza a kutyáját és szaglásszák meg egymást. Bodza azonnal szépen körbeszagolta ahogy azt kell, de Kifli egyszerűen nem akarta megszagolni. Nem rángattam hagytam kis időt, akkor egy kicsit mintha szimatolt volna a levegőben, de a kutyát nem szagolta meg. Póráz nélkül sétáltattam őket, amikor felé közelített Bodza nagy ívbe kerülte kifele, vagy átment a másik oldalamra. Ha túl közel akkor már megint csak vészjelzést adott le. Sajnos anyósék nagyon nem szocializálták. Remélem többször össze tudok velük futni és majd idővel hátha kicsit javul a helyzet. A fején látszik,hogy aggodalmaskodik, szorong, egyszerűen nincs ott a sétánál, nem tudja elengedni magát. Sajnálatot akkor nem fejezek ki, inkább próbálok egy kis játékkal kizökkenteni, futok vele egy kis darabon, akkor látszik hogy átáll az agya.
Olyan szép kiállású kutya pedig:Gazdival is jót dumáztunk, Ő is nézi a Millános videókat, meg olvas sok sok könyvet.
Remélem még összefutok velük.szerk: ja, persze ma is kirontott Fifike, az elbaszott palotapincsi, de most nem jött lábig, látta hogy 3an vagyunk .... jó fej voltam, láttam messziről hogy kinyitották az ajtót és kiengedték hugyozni (szép kis sétáltatás), szóval ott pórázra vettem a két kutyát, ne legyen vééééér
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
bucihost
senior tag
válasz Steady74 #25295 üzenetére
Igaz is, meg nem is. Kutya függő is a dolog, viszont az okosok szerint az ásást és több "kárt" is unalomból csinál a kutya. Én speciel sosem "baxtam" le őket kisebb gödrök miatt, csak ha már az derékig érő volt. Ennek csak annyi az oka, hogy nálunk nyáron teli van az udvar (vagyis csak volt) békákkal. Beássák magukat a földbe stb stb. A kutyák meg szépen kiirtották őket De ugyan ez a helyzet a vakond, egér, patkány (igen, sajna a szomszédból jön át az is), galamb, és persze a macska terén is.
-
z123456789
addikt
válasz Steady74 #25281 üzenetére
(#25281) Steady74
Te sem beszélsz hülyeségeket.(#25282) rwin5
Emberünk, nevezetesen Korom Gábor, a hazai tükörmódszer alapítója, egy foglalkozás alkalmával a kutya "agresszióját" akarja megszüntetni. A módszer, ha jól sejtem az hogy büntetésképpen kizárják a falkából, és mindenki ellenségesen lép fel a "rendetlen" kutya ellen. Természetesen a kutya sokak véleménye által semmiféle támadó mozdulatot nem mutat, szimplán be akar állni a játékba, amire Gábor azt mondja, az agresszió jele. Amikor felágaskodik az egyik zombival szemben. És 20 percen keresztül üldözik szerencsétlent, aki a gazdájától várja a megoldást fülét farkát behúzva. Nagy botrányt kavart a videó, ha jól tudom.(#25283) omfgk
Most már tuti rákérdezek, hogy valóban mi a helyzet ezzel? Sőt, a dokimnál is érdeklődöm. -
nagyúr
válasz Steady74 #24642 üzenetére
+1 Axel is bekereckedik neha, ritkan be is engedem az eloszobaba, de 1 ora utan mar menne ki, unatkozik bent. Kint van a nagy kert, ahol lehet szaglaszni, futkosni, bent meg fekudjon egesz nap? Neki se jo, ellustul, kover lesz. A kutya a kertbe valo szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Steady74 #24556 üzenetére
a goldira válaszoltam. az gondolom Golden retriever, nemde?
az az előtti témán már lapoztam.Alfa, ha kiküldöm hugyozni, sprintel, elvégzi, majd egy perc múlva az ajtó előtt vár, hogy jönne vissza.
ha elviszem sétálni ilyen időben, utána a padlófűtés gerincvezetékén a kőre fekszik. Pedig utál keményen feküdni. hallottam már kutyaólban megfagyott dobermannról, szóval nem játék ez, kéremszépen.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Steady74 #24554 üzenetére
ne hasonlíts egy szőgolyót egy aljszőr nélküli dobihoz. hasán,hóna alatt olyan ritka a szőr, hogy kivan a bőre. és ez a téli rucija egyébként -7ben is megcsinálja a feksziket, ott is marad, de ha fél perc múlva visszamegyek hozzá 10centis aplitudóval remeg a hátsó lába.
a roti hozzá képest pulóverben van
-
bb0t
senior tag
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #24433 üzenetére
Nekünk SD-425E van ennek a hatótávja 450 és 60 ropi. Van amelyik típusban van GPS bár nem tudom én se Daffnié miben tér el.
-
bb0t
senior tag
-
bb0t
senior tag
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #24187 üzenetére
Drága Liza is már milyen nagy De már jóval több mint 1, nem? Nuckynál idősebb azt hiszem.
-
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #23545 üzenetére
Elektromos nyakörv nem kell ide, sosem csíptem meg azért mert itthon hozzá akart nyúlni valamihez és lám teljesen leszokott mostanra a rágásról, de még a zoknikat sem csórja el max. mindig a közelükben fekszik le. Papucsot sem rágja már, de szeret ráfeküdni. Hiába a "mozgatás" a kapcsolaton kell faragni. Valami direktebb program. Frizbi, vagy valami más sport de az ne annyi legyen, hogy eldobod és másokkal beszélgetsz közben hanem játszani kell a kutyával. Sok dicséret, átélés, stb. érezze azt, hogy nagyon jó móka mikor közösen csináltok valamit. Ha ezeket az alkalmakat fogja várni akkor maradék idejében pihenni fog nem pedig rombolni, unalmában. Az unalom nem azt jelenti, hogy nem mászkál eleget, hanem, hogy nem minőségi a foglalkozás. A mienk akkor nyugodott le teljesen mikor 10 napig 0/24-ben velünk volt a nyaraláson. Remélem átmegy amit mondani akarok. Minőségi foglalkoztatás a kulcs.
-
kew
senior tag
válasz Steady74 #23542 üzenetére
Marci is ebbe a romboló időszakában van. Nekünk a suliba mondták annó, hogy el fog jönni ez az időszak aztán majd kinövi..
Nálunk is szétkúrta a kanapé karfáját, és mostanában a cipőkre specializálódott, ha véletlen elől hagyunk egyet, azt tuti szétbarmolja mire hazaérünk.Rajtakapni nem lehet, mert mindig akkor csinálja, mikor nem vagyunk itt. Mikor itthon vagyunk, eszébe sem jutnak ezek.
Én mindig leszidom a sárga földig, akkor is ha hazaérve látom a művét. Szerintem hülyeség, hogy nem tudja, miért kapja, nagyon is tudja Teszem azt, szétrág egy cipőt, azt csak fel kell emelnem és odatartani felé, máris laposkúszásba, farkát behúzva elsomfordál. Úgyhogy én simán leszidom. Volt hogy szegényt annyira leteremtettem (mikor szétkapta a kanapét) hogy kivergődött a helyére az előszobába és ott bepisilt Akkor mondjuk nagyon sajnáltam
Lehet agyilag kéne jobban lefárasztani, nem tudom Mindenesetre bízom benne, hogy elmúlik ez a hülye korszaka egy idő múlva.
-
addikt
válasz Steady74 #23545 üzenetére
elektromos nyakorvet felesegem nem engedi. Meseltem neki rolatok teljesen ellene van.
Akkor vele tetesd rendbe a kertet.
Kellene találkoznunk,hogy lássa milyen eredménye van a nyakörvnek,milyen felszabadult,boldog a kutya,ugyanakkor első szóra azonnal engedelmeskedik,akkor is ha nincs rajta a nyakörv.
Találkoztam már több határozott(elvetemült) ellenzővel,akik a saját szemüknek hittek,azóta már mindegyik beszerzett egyet,és boldogok.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #23521 üzenetére
Hat elvileg azert pottyan le mert megbenul. De a gyereket konnyebb atnezni mint a kutyat. Velunk regen kirandulas elott B6 vitamint szedettek de mostanaban mint ha azt olvastam volna, hogy nem hatasos.
-
Orlin
addikt
válasz Steady74 #23517 üzenetére
Az állat kullancs nem veszélyes az emberre!Én úgy tudom,de lehet eddig rosszul tudtam.
"Ha a kullancs nem tudott befúródni a kedvenc állaton, csak járkált annak szőrén, majd lepottyant, utána akár emberre is felkapaszkodhat vért szívni."
Utánanéztem,franc eddig nem így gondoltam.
[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
bb0t
senior tag
válasz Steady74 #23517 üzenetére
A Foresto hatásmechanizmusa nem zárja ki, hogy legyen a kutyán kullancs. Lehet rajta, bele is fúrhatja magát a kutyába csak aztán összeszárad és kipottyan.
-
nagyúr
válasz Steady74 #23342 üzenetére
Pedig kizarolag a tabletta az, ami ha bejut a kullancs azelott kinyirja hogy meg tudna fertozni a kutyat. Pont ez az ertelme, veraramban van a cucc, kullancs belesziv aztan megdoglik. A betegseg akkor jut a kutyaba amikor a kullancs megszivja magat es elindul kifele, ekkor köpi be amit nem kene... Ugye ez tablettaval nem valosulhat meg. Tovabba a tabletta nem ved a betegseg ellen, ha mondjuk belenyomod a kullancsot a kutyaba es az fertozott volt, akkor a kutya el fogja kapni a babeziat. Ez nem imizol Az valoban kinyirja a babesia bacikat a veraramban, 1 honapig ved, mert lassu a bomlasi ideje. A dokik azert nem szoktak ajanlani, mert kizarolag injekcioval lehet beadni, ami nagyon fajdalmas (napokig duzzanat, akar láz stb.) es mellesleg csak a babeziatol ved, pl. a lyme kortol nem, amit a tabletta szinten meg tud elozni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kuponkunyeráló
- OLED TV topic
- Büszke apukák és anyukák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...