Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
aktív tag
válasz philoxenia #36820 üzenetére
Nem kis munka és kérdőjeles a végeredménye is. Májzli, sinka stb. sincs sehol és a meglévő fajtáink is erős gondokkal küzdenek. A Hunnia erőlködik egy ideje a nem törzskönyves kutyák vizsgáztatásával és törzskönyveztetésével, de nagyon gyötrelmes az is és mindig kérdésesek az utódok, ha valami megjelenik rajtuk ami nem ismert 3-4 generációval feljebb. Én a tenyésztős csoportokban is mindig azt szoktam mondani, hogy a Meoesz dolga lenne megmozdítani a valagát és nemzeti kategóriába vonni a fajtákat (amit simán megtehetnénk, lásd a törököknél az akbash pl. meg még sok más fajta is), mert ha az FCI-re várunk ami a Zisten itthon akkor a meglévő fajtáinknak is annyi. Csak hát az a baj, hogy a Meoesz is sokkal inkább a pénzről szól és nem a kutyákról, nem véletlenül van mindig asztalcsapkodás az egyéb egyesületekkel közöttük. Csak ugye ezekbe átlag kutyás nem lát bele, csak aki mozog ilyen körökben, pláne magyar fajtával.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Cyberpunk
félisten
válasz philoxenia #36481 üzenetére
Ja a kutyák az arcról is tudnak olvasni. Pontosan tudják milyen érzelmi állapotban vagyunk. Van hogy egy biccentés mondjuk elég neki.
galervin93: hmm akkor aszem a bárányos lesz.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Manduia
csendes tag
válasz philoxenia #36481 üzenetére
A miénk, még amikor jól hallott, a sétát/sétálnit akkor is kihallotta a mondatból, ha nem hozzá beszéltünk, és jött lelkesen, hogy indulhatunk és a sajt szót sem volt szerencsés kimondani előtte
-
notika77
senior tag
válasz philoxenia #36478 üzenetére
Ez kérdés volt? Mármint ki gondolta azt, hogy mikor a kutyák szóbeli parancsokat hajtanak végre, akkor valójában csak a gazdájuk gondolatait olvasták és nem a szavait értették?
-
Cyberpunk
félisten
válasz philoxenia #33239 üzenetére
Lehet trükközött, nem elképzelhetetlen. Erről van másik sztorim is. Kb 1 hónapig nem lehetett feladni biciklis hirdetést "Pinarello" márka megnevezéssel. Ott is trükközni kellett.
-
Cyberpunk
félisten
válasz philoxenia #33228 üzenetére
Egyébként a fácsé tiltja az állat árusítást. Persze ha nem jelenti senki...
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #33235 üzenetére
Mi a normális? Mindenkinek vannak berögzült szokásai, ami màs ember szemében furcsa lehet! Itt csak az írás miatt írtam.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #33233 üzenetére
Mármint ő azt hiszi magáról hogy normális rendes ember. Felvilágosítás óvodáskorban, ez segítene.
-
monti0222w
addikt
basszus, és mennyi ilyen ember van.
-
Vesa
veterán
Ráadásul sikerült egyetlen tőmondatban kimaxolni a helyesírási hibákat is. Aki ettől bármit vesz, az meg is érdemli...
A tudomány a valóság költészete!
-
nagyúr
Lehet, hogy a himalájából származó jak-kutya keverék. Nem?
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Adonimus
senior tag
válasz philoxenia #32943 üzenetére
Ki kell rakni a kaját és otthagyni. Éhességtöl függ, hogy mennyire lehet közel maradni a tálhoz. Ha nem éhes akkor a környéken nem lehetek de ha éhes akkor volt, hogy 1-1,5 méterre voltam és odajött enni. Viszont kb levegőt se szabad venni, mert azonnal ugrik el. De amugy egyedül olyan cuki, nézzük mindig az ablakbol ahogy játszogat meg szórakozik.
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Fekte
csendes tag
válasz philoxenia #32908 üzenetére
A határig szívesen elhozná, csak ott nem biztos, hogy át tudjuk adni-venni.
Úgy hallottam seki-seBe(senyő)…
Ezért érdeklődnék, hátha valaki tud valami megoldást, vagy több információval rendelkezik (határőr, rendőr, stb.). -
samujózsi
senior tag
válasz philoxenia #32875 üzenetére
Poénnak elmegy... Közel nyolc kiló az apróság. Két éve rosszul lett az utcán, úgy száz méterre az állatorvosi rendelőtől. Odáig cipeltem. Egy hónapig alig bírtam kimászni az ágyból utána.
Na mindegy, ha még nyitva lesz az állatorvos, majd úgyis kell féreghajtó, meg kullancs elleni tabletta, megbeszélem velePrimadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
szotyika77
aktív tag
válasz philoxenia #32836 üzenetére
Van neki egy kis fadarabja, azt szokta rágcsálni, illetve szereti a csempével burkolt lépcsőt rágni. Hihetetlen néha miket csinál A héten ilyen rágókákat is beszerzek neki, inkább ezeket rágja mint minket
Dorian: Ha megtalálnánk azt a tápot ami neki megfelelő, nem váltanánk, csak még nem találtuk meg ez a bibi. De szétnézek, visszaolvasok itt a fórumban is.
-
tillatrilla
senior tag
-
Siriusb
veterán
válasz philoxenia #32713 üzenetére
Életemben egyszer harapott meg kutya sok-sok évvel ezelőtt, szintén udvarról jött ki. Háziak nem reagáltak, szomszéddal sikerült beszélnem, aki elmondta, hogy alkoholisták laknak ott. Utána elmentem a rendőrségre, hogy segítséget kérjek az oltási könyv (ha van) megszerzésében, mert nem igazán akartam veszettség elleni oltást kapni. 1-2 óra várakozás után még kimentem a járőrökkel egy betöréshez és utána vittek el a támadás helyszínére. Ott is elment egy kis idő, amire előjöttek a háziak. Aztán még elvittek az SZTK-ba, két rendőr által közrefogva sétáltam, emberek kiguvadt szemekkel sasoltak a váróban, vajon milyen nehézfiút fogtak?
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #32683 üzenetére
Foxit én nem látom benne, de így képről nézve csak saccolni lehet.
-
Micsurin
nagyúr
válasz philoxenia #32676 üzenetére
Ez jó volt köszi, a szukánk csak 10 évesen lett anno ivartalanítva (Csomók de soo far so good már bő több mint egy éve. ). A kis srácot viszont minél hamarabb akarjuk.
Ha a Pro Plan nem ajánlott olvasgatva a topikot a RoyalCanin cuccai se túlságosan, akkor kistestű blökiknek mégis mit adjunk? Hasonló árazásban gondolkozom mint a Pro Plan (Medium size - Adult / Puppy, a bárányos nagyon bejött nekik pedig...)
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Vaze
őstag
válasz philoxenia #32655 üzenetére
ohh az nem baj,csak vigye akinek kell
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Vaze
őstag
válasz philoxenia #32653 üzenetére
Ne is mond,még 10 hónapot,kikel birnom ezzel a förtelmes arcképpel
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Vaze
őstag
válasz philoxenia #32651 üzenetére
őőő hát hogy ne,rajta vagyok az ügyön
-
j.bravo
addikt
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32600 üzenetére
A sztereotípiáknak mindig van alapja! Azt nem állítottam, hogy minden egyes macska, vagy macska fajta ilyen, de azt igen, hogy a többségük! Kutyáknál szintén, tehát összességében a jellemzőket meg lehet állapítani, mégha vannak is kivételek.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32592 üzenetére
Viszont a ragadozó halak finomak
-
flegga92
senior tag
válasz philoxenia #32530 üzenetére
Gondolkoztam ezen is, de nem jártam körül még a témát. Vitaminokat kell neki külön adni? Nyilván rizs, répa stb menne mellé mindig.
-
flegga92
senior tag
válasz philoxenia #32527 üzenetére
Jobb lenne biztos, egy darabig próbáltuk a Barf-ot is, de sajnos nincs sok időnk, saját magunk elkészíteni, a kész termékek még elég borsos áron voltak.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32507 üzenetére
Nem tudom megnyitni google drive-al. Most ehez nem telepítek semmit ezért.
-
samujózsi
senior tag
válasz philoxenia #32504 üzenetére
Én örülnék, ha nem lenne ilyen lusta a dög, de miután elég sokat van egyedül nyáron, talán mégis jobb így.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz philoxenia #32502 üzenetére
Saját tapasztalat: egyedül van, alszik. Akár napi húsz órát. Most is, pedig még csak egyedül sincs. (meg van sértődve, mert az ebédemből már megint nem kapott )
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #32495 üzenetére
Falun... Ott a kutya még mindig max haszonállat.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32496 üzenetére
Remélem szétszedte a gyereket...A tudomány a valóság költészete!
-
halapidori
tag
válasz philoxenia #32493 üzenetére
Nem azért mert megfagynak. Fázósak, igen, de a kutya társasági lény. Az agarak különösen
-
solena
tag
válasz philoxenia #32471 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy idehaza nem szokás (bár egy-egy gyanúsabb kínai étkezdénél lehet, hogy rutinos dolog a chipes-tányér)
És alapvetően bármit meg lehet enni, legfeljebb kevésbé érdemesBa'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
Mika1227
őstag
válasz philoxenia #32466 üzenetére
Milyen igazad van! Vagy Karácsonykor bárányt! Mondjuk én személy szerint nem is vagyok alkalmas rá, hogy kutyám legyen!
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32426 üzenetére
"Chondroprotektív hozzátevőket tartalmaz"
Hozzátevőket? Az meg mi?
Na innen se vennék semmit. Ezt a sok süket marketing maszlagot...de legalább írná értelmesen, ha már a tartalom hülyeség.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
-
samujózsi
senior tag
válasz philoxenia #32392 üzenetére
👍
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32387 üzenetére
A borsó csak az egyik összetevő abban a "szalámiban", nyilván nem csak abból áll, tehát nem jó az összehasonlítás!
A száraztápok is tele vannak mindenfélével, húst kb. alig látnak vagy amit mégis, azt is szárított, vagy liszt, meg ki tudja milyen ezerszer feldolgozott formában. Ha az ember húst akar adni a kutyának, akkor vegyen a hentesnél valamit. Minden más zsákbamacska.
-
samujózsi
senior tag
válasz philoxenia #32387 üzenetére
Ja, azt nem néztem. Sajnos az ár és a tartalom közt manapság kevés az összefüggés.
-
samujózsi
senior tag
válasz philoxenia #32384 üzenetére
Ezzel nem tudom, mire akartál célozni.
Macskatápokban (pedig a macs sokkal hisztisebb e téren) hosszú évek óta van borsó, répa... azt hiszem, spenótosat is láttam... meg sok egyéb zöldféle, amit önmagában a macska nem eszik meg.
Szóval:Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32302 üzenetére
Klasszikus rohadék szaporító! A korábbi cikkben van egy videó is a helyről.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32302 üzenetére
A pénzbírság is felfüggesztett, vagy ezt ki kell fizetnie?
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32297 üzenetére
?? Ez komoly?
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32295 üzenetére
Spray nem az igazi, mert ha már összekaptak, akkor a sajátod is kaphat belőle, nem lehet szelektíven csak a támadó kutyára fújni.
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32289 üzenetére
Egyértelműen nem! Gázfegyver tartása nem engedélyköteles, de csak addig, amíg otthon tartod önvédelmi célokból. Utcára kivinni csak és kizárólag engedéllyel lehet!
Megjegyzem, jogos amit vendingo ír, csak a módszereivel nem értek egyet (kés). De azzal igen, hogy a hülyék (pontosabban a kutyáik) ellen védekezni kell! Az én rotimat is tépte meg anno egy marha nagy dög. Azóta én is hordok magamnál védekezésre alkalmas eszközt.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ki mondta, h engedély nélkül? Nekem is van viselési engedélyem, semeddig sem tart megszerezni.
(#32288) j.bravo:
Vendingo Írta, szerkesztés előtt.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
jézusom
addikt
Venni lehet engedély nélkül, nem hordani.
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #32286 üzenetére
Spray-t ajánlasz, mikor írja, hogy vannak gázfegyverei?
Egyetlen gáztöltényben annyi hatóanyag van, mint egy egész flakon sprayben, egy fegyverben lehet 6-9 töltény, amit ráadásul nagyságrenddel nagyobb torkolati sebességgel lő ki a fegyver, mint a gázdezodor. CS (orto-klór-benzilidén-malonsav-dinitril) ami sokkal hatékonyabb, mint a CN (klóracetofenon), és pepper töltettel vegyesen tárazva ráadásul még nagyobb hatást érhetünk el.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
vendingo
veterán
válasz philoxenia #32277 üzenetére
Én a pórázt csak a belvárosban teszem rá, illetve ha más kutya van a közelben. Enyém nem agresszív, fontos vezényszavakat azonnal teljesít. Állj , maradsz, vissza, nem szabad. Nálunk a póráz csak vizuális értékű a külső szemlélődők megnyugtatására. Még rendőr se szólt miatta.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz philoxenia #32274 üzenetére
Enyém még az életben nem támadott meg ok nélkül egy kutyát se, de ha belemásznak a képébe, akkor nem ugat. Ilyenkor mindig prórázon van, nehogy enyém jöjjön ki bűnösnek.
zolynet: Nálam még abból is gond szokott lenni, hogy a távolban kutyás van, de én nem kötöm meg az enyém, mert 20 méternél messzebb nem megy el, illetve reagál a vezényszavakra. A távolban lévő jóember ebből arra következtet, hogy jajj, biztos az is nagyon játékos, barátságos, hiszen nincs megkötve. Ilyenkor hagyja megindulni felénk a kutyáját "had játszanak" címszóval. Ilyenkor megkötöm az enyém és kérem a gazdit kösse meg az övét, mi csak a labdával játszunk.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32228 üzenetére
A ridgebacknél nincs nagyobb mozgasigényű az tuti
A pontosság kedvéért a terelők a juhászok, az őrzők a pásztorok
Ennek ellent mond pl a kaukázusi juhász... -
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32219 üzenetére
Kicsit jobban van táplálva gyerekkorában, aztán izületes lesz
-
(Bundás)
addikt
válasz philoxenia #32214 üzenetére
Szia!
Mit jelent árban az egzotikum? Vagyis inkább milyen fajtákra gondoltál?
-
j.bravo
addikt
válasz philoxenia #32214 üzenetére
Az igazi labrador szerintem arcon nyalja a betörőt is, illetve hanyatt vágja magá hogy vakarja meg a hasát bár lehet hogy ez csak oktatás kérdése.
A betegségeket nem tudom, a többi paraméternek valóban megfelel.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32203 üzenetére
Nem az iparról van szó, bár én jobban bízom egy modern üzemben, ahol minden egészségügyi és szakmai protokollt betartanak, mint egy koszos kezű vénasszonyban aki otthon permetez szakszerűtlenül és kotyvaszt össze-vissza mindenfélét, az előírásokat be sem tartva, mert "jóvanazúgy", aztán ezt a katyvaszt árulja a piacon. Én csak a tudományos tényekkel tudok mit kezdeni! A psztőrözést nem az ipari lobbi találta ki, ez egy tisztán tudományos felfedezés volt, természetesen nem ok nélkül és ennek kapcsán már az 1860-as években bizonyítást nyert az is, hogy az erjedést okozó baktériumok komoly betegségek forrásai lehetnek! Kiterjedt tudományos irodalma van a témának!
Na mindegy, nem fogunk egyetérteni, tehát lapozzunk!A tudomány a valóság költészete!
-
Predator2
addikt
válasz philoxenia #32205 üzenetére
Főként az érdekelne, hogy milyen húsokat vehetek/vegyek neki. Mind1 milyen állat? Disznó, szarvas, csirke, stb...
Nem akarom benézni mint a tápot, így inkább kérdezek.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32201 üzenetére
Egy kvázi balesetet hasonlítasz össze -kínai ótvar gyártástech. miatti szennyeződés- egy általános érvényű jelenséggel (a nyers tejben rengeteg potenciálisan veszélyes kórokozó van jelen, nem szökőévente egyszer, hanem gyakorlatilag állandóan fennáll a veszély a fertőzésre). Alma/körte!
Na mindegy, végülis mindenki azt csinál amit akar, és ez még mindig jobb mint az oltásellenesek, mert azok másokra is veszélyesek, itt meg csak az szívja meg, aki issza a nyers tejet!A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
-
fecaga21
senior tag
válasz philoxenia #32197 üzenetére
hát napközben otthon van,én se tervezem túl sokáig.
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32190 üzenetére
"A kutyának nem tápláléka a tehéntej"
És ki beszélt itt kutyákról? Olvass már értőbben please!
"de a frissen fejt, még langyos tehéntej, ropogós friss kenyérrel, össze sem hasonlítható a mai tejekkel."
Ja, csak majd ne csodálkozz, ha beszedsz ezt+azt a pasztőrizálatlan tejtől. Mert megy most nagyon a nosztalgiázás, csak a maiak elfelejtik, hogy "eleink" igen gyakran fertőződtek meg a frissen fejt tejtől, nem ritkán bele is haltak, nem véletlenül találták fel a pasztőrözést!
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32192 üzenetére
Csak ha annyit iszom, amennyi jól esik. Kávéba kis tejszínt teszek és nem veszek tejet, csak néha, meg laktózmentes kakaót esetleg. Azért kefír, túró az rendszeresen van itthon, de ritkán.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32173 üzenetére
Ez így van.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32165 üzenetére
Ja jó, en a megevett combról is összegyűjtöm a porcokat, meg ami marad aztán megy a kajájukba.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #32161 üzenetére
Csirkecsontot nem szabad kutyának adni, ugyanis szilánkosan törik, aztán a belső szerveket össze-vissza szurkálja, főleg ha főzve van. Ettől függetlenül kell a csont, lehet farhátat adni, én összetöröm bárddal, vagy csirkeláb csirkefej mehet nekik. Amikor sokáig semilyen csontot nem kaptak a nagy kutyámnak be is gyulladt a bűzmirigye, bár az orvos szerint nincs összefüggés.
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32131 üzenetére
A vérszilva inkább díszfa, a termése ugyan kis mennyiségben ehető, de már az is hasmenést okoz, mindezt embernél. Kutyánál még ennyire sem szerencsés, főleg, mert a hülyéje addig eszi amíg fel nem robban tőle. Jobb megelőzni a problémákat...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #32131 üzenetére
Ja, sajnáljuk. Az említett kutyám pont tegnap este kellett az állatorvosi ügyeletre vinni, mert olyan szarul lett ettől. Bélgyulladás és társai.
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #32101 üzenetére
Az akkor nagyon kevés embert jelent a földön aki úgy ért a kutyákhoz! Azt megnézném, mivel még mindig van pásztorkodás, hogy a dolgozó (őrködő) pásztorkutyákkal mi lenne az eredmény!
Pl: két káj ellen megnézném hogy mi lenne![ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32099 üzenetére
Őrző-védő kiképzéssel nem tudod leuralni (mármint abban a formában amiről szó volt, tehát határozottsággal, mert persze egy gázspray-el biztos le lehet), mivel arra tanítják, hogy kizárólag egyetlen embertől fogadjon el parancsot, mindenki más kvázi ellenség egészen addig, amíg a vezér (gazda), meg nem engedi neki, hogy "barátságos lehessen" valakivel. Nem sokat érne a kiképzés, ha bárki uralni tudná a kutyát. :-)
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32095 üzenetére
A kutya nem érti mit zagyválnak az emberek, a kutya azt érzi meg, hogy ki, mennyire határozott vagy félénk. Persze egy eleve őrző-védő nevelést kapott kutyával hiába akarna bárki határozott lenni, ő másra van tanítva. De a legtöbb kutyánál a határozott viselkedés már fél siker.
-
volandy
senior tag
válasz philoxenia #32044 üzenetére
?
Nem vagyok tenyésztő!
Szeretjük ezt a fajtát!
A kislánynak nem is lehet! -
Vesa
veterán
válasz philoxenia #32023 üzenetére
Az is járható út, de sajnos nekem tuti szétszedné azt is, mert az a fajta, aki unalmában mindent lebont ami nincs dikert kevlárból és edzett acélból...
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #32025 üzenetére
Duplájára? Nos, esetemben a 2 x 0 is 0.
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #31940 üzenetére
Jó néha 150re is felmegy az ára. Ezt a csirkemell dolgot nem értem, de kell mellé töpörtyű az biztos
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #31927 üzenetére
Szilveszter egy évben egyszer van, a kutya a szomszédban meg 8-12 éven át akár napi szinten ugathat éjjel, ha éppen olyat sikerül kifogni. Nem ez a jellemző szerencsére, egyrészt a jól nevelt kutya nem csinálja, másrészt az értelmes gazda nem hagyja! Az enyémeknél is bekattan valami néha, ilyen esetben viszont nem hagyom rájuk, hanem kimegyek és lerenezem...(már csak azért is, mert végtére is engem is zavar, hiába a saját kutyáim, ugyanúgy nem tudok tőlük aludni ha lármáznak). A éjjeli műszakos példa nem passzol ide, mert nyilván egy egész társadalom nem fog néhány emberhez igazodni, már csak azért sem, mert fizikailag nem is tud! Egy kutya gazdájától viszont fel nem foghatom miért akkora megerőltetés, hogy kimenjen és megrengulázza a visító kis kedvencét? kb. 2 perc és mindenki megnyugszik.
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #31925 üzenetére
Senkinek nincs joga mások nyugalmát megzavarni, hacsak eleve nem olyan helyzetbe költözik valaki, ahol zaj van. Nyilván ahhoz senkinek nincs joga, ha beköltözik a HÉV mellé, aztán meg fel akarja szedetni a síneket, mondván zavarja a vonat zaja. Ez a tehenes szitu is ilyen, mert minek költöztek oda ahol kolompolnak a tehenek? De az egész éjjel lármázó kutya (aki random bárhol előfordulhat, a panellakástól a vidéki házig), NEM tartozik ebbe a kategóriába! Nyilván nem két vakkantásról beszélek, de itt nálunk is van olyan idegbeteg kutya, aki rákezd éjfélkor ok nélkül, és -nem viccelek-, reggel 5-ig megállás nélkül visít. Persze nem a kutya a hibás, hanem itt is a gazda. Ha az enyém csinálja -mert néha persze azokra is rájön az 5 perc-,akkor szépen kimegyek és rászólok, mert ez a normális magatartás, ez a kutúrált kutyatartás, és nem az, hogy jogomnak érzem a saját kedvtelésemmel, mások alvását, pihenését tönkretenni.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #31923 üzenetére
Na ezen megint lehetne filozofálni egy sort! Mert itt viszont -véleményem szerint-, mindenki hibás!
A pereskedő szomszéd azért saras, mert ha zavarja a tehén, akkor miért költözik ilyen helyre? A tehétnartás nem azonos a kutyatartással, mert ez utóbbit gyakorlatilag sehol nem lehet tudatosan elkerülni, míg tehenet nem tarthatnak akárhol, tehát azt ki lehet védeni tudatos élettér választással.
A másik oldalról viszont, ez a csökött, rossz értelemben vett hagyományőrzés is túlzás és jelen példában igazán bigott nézetekre vall. Ma már a technológiának hála, meg lehetne oldani a tehenek követését síri csendben is, még pontosabban is, mint ahogy azt 1000 évvel ezelőtt a faék egyszerű kolompolással tették. Jelen esetben pl., semmiféle hagyomány nem sérülne akkor, ha mondjuk egy GPS adót helyeznének a tehénre, akár még kolomp forma készülékázban is, hogy "hagyomány kompatibilis" legyen látványra, de mégsem zavarna senkit az a marha nagy zaj. Vagy legalább estére levehetnék a tehénről a real kolompot, már ha lenne egy minimális emberség bennük.
Kutyáknál más a helyzet, azt nem tudod kikerülni sehogy, ha a szomszédban reggeltől estig visít egy idegbeteg korcs.
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #31917 üzenetére
Ezzel egyetértek, nyilván minden eset más. Vannak háklis emberek, akik már egy tüsszentés miatt is mennek a rendőrségre...Nem lehet innen megítélni a kérdést...
-
Sanki
addikt
válasz philoxenia #31915 üzenetére
Azt hiszem a házirendbe benne van, hogy kutya nem lehet (de délután megnézem), mi is csak azért vihettünk, mert az előző lakónak volt (mert akkor meg lett kérdezve és beleegyeztek). Csak sajnos a tulaj nem kérdezett rá megint a közös képviselőnél és ezért vettük ki, de addigra be volt pakolva, ki volt fizetve minden.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #31915 üzenetére
Csak halkan jegyezném meg -ás kutyásként-, hogy a szomszéd is ember akinek pont annyi joga van a nyugalomhoz, mint egy kutyásnak! Értsd: Nem jár előjogokkal az, hogy kutyád van!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #31876 üzenetére
Igen, azt mondjuk nem számoltam bele, hogy ezekhez a fajtákhoz nem kell a panzió, mert elvan az udvarban is. Csak kaja+víz kell neki.
-
Chaser
legenda
válasz philoxenia #31872 üzenetére
( : egyébként én vittem volna oda is, de busszal járunk, ott már bukott, - szereti, csak az utazási irodák nem ( : - illetve a szállónál is - bár azt valszeg meg lehetne oldani - , de étkezdébe nem lehetne vinni, ha egyedül hagynánk a szobában akkor nyilván nyávogna, stb
Fehér Farkas
nyilván mindnek van egyéni szabályzata, ha vmelyik szimpatikus felhívod és megkérdezed mit lehet/nem lehet/mennyiért
ha én üzemeltetnék, akkor ip kamera lenne a kennelek előtt, aztán lehetne csekkolni' egész nap a kutyust_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #31866 üzenetére
Az egyik a kocsiban rosszul lesz, nem bírja az autózást, hány szegénykém, a másik meg nagyon félénk, a harmadik a tökös meg mikor hogy, yorkik!
Gondolj bele, ha elis mennénk velük bárhova az nem nyaralás pihenés lenne, ugyanúgy kell rájuk figyelni, na meg múzeumba, templomba, vagy ahova az asszony menni szeretne hogy mész három kiskutyussal?[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #31864 üzenetére
Jó neked!
-
Chaser
legenda
válasz philoxenia #31845 üzenetére
annak az "anyukája" felettébb örült volna ( :
nemes egyszerűséggel arról van szó, pont olyan mint a 4-5 éves ember kislány, akinek meghúzzák a haját aztán üvölt mint a fába szorult féreg, aztán hopppp...mintha elvágták volna
azt nem olvastam, tüskevárat sokszorma szél volt lenn, mikor feljöttünk már remegett ( : múltkor állatorvos, ildomos lenne egy fogkő leszedés, már a rendelőben úgy remegett azt hittem besírok, amíg vártunk kb fél óráig, megnyugodott, be a "kórterembe", szegény csaj alig tudta meghallgatni a szívverését meg légzését, úgy remegett a kutya, én meg már sírtam :d
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #31820 üzenetére
Papillómára gyanakszom én is, csak nem tudom mennyire kell komolyan venni. Elviszem orvoshoz, csak furcsállom, hogy 4-5 éves kora körül alakult ki, ráadásul nem is érintkezik mostanság kutyákkal. A fűben viszont nagyon sokat szaglászik, nyalakodik.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
volandy
senior tag
válasz philoxenia #31814 üzenetére
Elkeserítő! És erre gondolom nincs is megoldás! Ja persze vehet nyersen! De azt nem mindenki tudja megoldani.
-
volandy
senior tag
válasz philoxenia #31812 üzenetére
Na hát az szép lehetett!
-
volandy
senior tag
válasz philoxenia #31799 üzenetére
Tehát az a főtt kaja amit mi ettünk nem való a kutyának!
Oké!
Akkor marad a táp! És attól, hogy 20 ezerbe kerül nem biztos hogy megüti a középkategóriát!Viszont amikor még nem volt táp (vagy elérhetetlenül drága volt még) akkor mit ettek a kutyák? Az én szüleim és a rokonságomat tudom biztosra, hogy ők kajamardékkal etették a kutyáikat! Volt is olyan mondás a faluban, hogy azért nem veszek nagy kutyát mert sokat eszik, abból a kajából felnevelek egy disznót.
Persze azért voltak nagy kutyák a faluba.(#31801) philoxenia. Oké! Köszi! Olvasom!
[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
válasz philoxenia #31797 üzenetére
Pörköltős, szalonnás, kolbászos, csülkös vonal megy nálunk.
(31796)omfgk: Összekeverve sem? Hát ezt nem gondoltam volna. Amikor az állatorvostól vettem a tápot és nem ették a kutyáim, azt mondta, hogy főzzek nekik levest és azzal adjam oda nekik.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz philoxenia #31720 üzenetére
Hát ja, nevelésnél létfontosságú az azonnali visszacsatolás. Én se bántom a kutyákat de tegnap egy papírdoboz volt a kezemben, hát azt vágtam a kicsihez mivel öngyilkos módon mászik a nagy táljába. Szegéy nagy meg úgy morog rá, majd meg fullad, nem akarja bántani
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #31712 üzenetére
Ez kétségtelen...nincs is rendben a falka sorrend.
-
Gézengúz
addikt
válasz philoxenia #31712 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #31662 üzenetére
Spániel-drótszőrű foxi keverék?
-
vendingo
veterán
válasz philoxenia #31662 üzenetére
Hasonlít rá, de szerintem nem az. Majd megkérdezem anyukámat.
Szerintem 90%, hogy keverék. Falusi kutya volt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Siriusb
veterán
válasz philoxenia #31652 üzenetére
Nálad más szabály alkalmazandó! Amilyen a gazda, olyan a...
Ó, most belegondolva, ez nálunk is igaz, a kutya egész nap csak heverészne és enne.
-
törölt tag
válasz philoxenia #31629 üzenetére
Halló! ✌ Rég "találkoztunk"
----------
Az én kutyám mentett, kb. 1 éves koráig terrorban élt. Így a petárdázás, durrogtatás számára sokk. 31. délután már sétálni sem tudunk, de az előtte lévő napok sem sokkal jobbak.
Rengeteg kutyából vált ki rettegést a durrogtatás. Tölcsért (ez a neve) szerettem volna munkakutyának betanítani, de sajnos a lövéshez is hasonló módon áll...
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz philoxenia #31624 üzenetére
?? Kínai piacon illegálisan bármikor vásárolhatnak az idióták petárdát, ez konkrétan illegális és semmi köze a szilveszteri legális pirotechnikai eszközökhöz és azok rendeltetésszerű használatához.
jézusom
Ezzel egyetértek! Mindkettőt szabályozni kell! Azt viszont nem támogatom, hogy csak az egyik végletet vegzáljuk. Egy gondatlan kutyatulajdonos semmivel sem jobb, mint egy illegálisan petárdázó.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #31531 üzenetére
Auschwitzben, persze. Nem végletekben kell gondolkodni.
Nem köztudomású, de a normálnál alacsonyabb energiabevitel (néha koplalással) bizonyítottan elősegíti a hosszú életet.
Ugyanakkor a túlzott energiabevitel pedig csökkenti. És itt nem a hízásra (mint véglet) gondolok, bizony, ha izomtömeg-növelés céljából teszi akkor sem tesz jót, egyszerűen a felesleges tápanyag feldolgozása (oxidatív folyamat) elősegíti az öregedést. Ehhez még hozzájön, hogy a testnek majdnem tök mindegy, hogy a súly az zsír vagy izom, ugyanúgy megterheli a keringési rendszert és az ízületeket.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Star Trek
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Jogász topic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest