Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamos
őstag
Köszönöm a tanácsokat.
Azt mondta a doki, hogy este menjünk vissza. Most jöttünk meg tőle. Sajnos elpusztult a kiskutya. Várható volt, de talán jobb is így, kómásan úgysem tudtuk volna hazahozni.
Nem volt ez élet neki már igazából, minden reggel inzulinozni kellett, kétszer evett egy nap, 14 éves volt, és vak. A hallása és a szaglása sem volt már az igazi. Az utóbbi hetekben, hónapokban inkább már csak vegetált.
Továbbra is tanácstalanok vagyunk.
Az a baj, hogy igen távol van a gazdi, gyakorlatilag holnap után jön csak haza. Nem tud az egészről még semmit, és jól érzi magát most ott, ahol van. Ha most felhívjuk azzal, hogy nem él a kutyája, akkor megszakad a szíve.
Most rontsuk el az utolsó napját?
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
válasz
villamos
üzenetére
Mondjatok el. En nem tudnek kibekulni vele, ha valaki nem mondana el, inkabb legyen szar a hazaut, inkabb aggodjam magam szet, minthogy kesobb arra gondoljak, ha tudtam volna, talan jobban sietek, es meg be tudok menni hozza, vagy felebred es elobb odaerek, vagy fel tudom hivni a dokit, vagy....
Egyebkent keteselyes, akarmilyen szarul is nez ki a helyzet, lehet hogy felepul. Mindenkepp szoljatok a gazdinak. -
bb0t
őstag
válasz
villamos
üzenetére
Ha már úgy is haza felé tart akkor én megmondanám, mert szörnyű érzés arra hazaérkezni, hogy baj van. Nemrégiben ugyanígy jártunk csak egy kismadárral, és még az is nagyon földhöz vágott minket. Nagyon rossz az ilyesmire hazajönni, talán akkor már jobb ha tudatjátok vele, és fel tud készülni mire megérkezik. Így el tudna tőle búcsúzni, ha csak gondolatban is. Ha már nem él a kutya mikor megtudja, akkor örökre úgy fogja érezni, hogy lemaradt a búcsú pillanatáról. Akkor is ha nem fizikailag teheti meg.

-
villamos
őstag
Sziasztok!
Még nem írtam ebbe a topicba, de most megteszem, mert tanácstalan vagyok.
Van egy kistestű kutyánk. Elég öreg, és cukorbeteg is. Tegnap este sem volt már jól, de akkor még nem sejtettünk semmit, reggel pedig nem evett sokat. De dolgozni kellett menni, majd megeszi. De nem ette meg, sőt azt a keveset is kihányta, mire hazaértünk.
A lényeg hogy délutánra jöttünk haza, látjuk hogy a kutya nem túl aktív. Azt gondoltuk, hogy valami baj van. Így amilyen gyorsan csak lehetett orvoshoz juttattuk. Mikor odaértünk, a szíve leállt. Sikerült ugyan beindítani neki, de most voltaképpen kómában van. Az orvos azt mondta, hogy hasnyálmirigy gyulladást kapott. A kilátások nem túl jók.
Most jön a lényeg a kutya gazdája külföldön üdül. Kérdés, hogy megmondjuk e neki vagy sem?
Nagyon kevés remény van arra, hogy élni fog még a kutyája, mire holnap hazaér.
-
bb0t
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Több féle konstrukció is van, pl. fatörzs alakú és az egyik göcsörtböl hullik ki a kaja, azon elég pici a lyuk és tescoban lehet kapni. De amúgy én van, hogy a komplett kajáját rakom bele ami nagyon pici szemű, úgy 5mm széles 2mm magas és elég sokáig szokta pofozgazni mire mind kipotyog. Majd linkelek be egyet kettőt ami jó lehet a picinek.
-
HUTCHDB
nagyúr
Koszi a tippet, viszont ez lehet nekunk nem tul jo.
Nem tudom mekkora a lyuk rajta, de nekunk egy etkezes kb. 1 db virslinek felel meg.
Jutalom falatoknak egy napra kb. 1/3-at szoktam feldarabolni neki.
Na most ha ebbe beleteszem az egesz napi jutifalat adagot, akkor ugy kell elkepzelni, hogy kb. 2 perc alatt elfogyna, mivel kb. 3 mm x 3 mm x 1 mm vastagsagu darabokat vagok fel neki, es a lyukon szerintem az egesz egyszerre kihullana, es felhabzsolna egyszerre. -
Steady74
addikt
várom a fotókat!
Liza alakul, csütörtökön volt az első kontroll, szépen gyógyul a szeme, emiatt a szemhéj-korrekciós műtét meg is lesz jövő csütörtökön (29-én). Onnantól az ödéma teljes felszívódása 3-6 hét. Nagyon eleven, rohangál az udvaron, élvezte a mai hóesést. Ha jövünk be, mondom pisilni kell, akkor pisil is
Hihetetlenül bátran tűri a napi 5 csepegtetést, mondjuk utána mindig kap egy kis jutalomfalatot. -
bb0t
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Ha a jutifali érdekli akkor vehetnétek neki olyan játékot amiből ki kell pofozni a jutifalit. Lehet, hogy feloldódna mert annyira rákoncentrálna a falatokra, hogy elfelejtené rosszul érezni magát. Nekünk van egy Kong Wobblerünk, ez kelj fel Jancsi nagyon jól elvan vele.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
monti0222w
üzenetére
Nincs olyan jatek, amit ki tudnank vinni, annyira egyik sem erdekli.
Ami foglalkoztatja az a muanyag flakkon kupakja, de az is bent a lakasban.
Kint -ha olyan kedve van- kergetozni szeret, felhivja a figyelmet magara, es utana elkezd szaladni elolem, de pont olyan kozel jon hozzam, hogy eppen elerhessem, megerinthessem.
Ez nekem is nagyon tetszik, nagyon furi ilyenkor...
-
HUTCHDB
nagyúr
Na az jo lehetett.
En is vagyom mar egy jo kis szaladgalos setara.
Elvittuk mi is egy nagy fuves teruletre, de nem mozdult, 5 metert ha jarkalt...majd leult, nyuszogott.
Hiaba hivtam szaladgaltam korulotte, semmi.
Kivulrol gondolom hulyenek latszodtam, mert a kutya alig latszodott ki a fubol, en meg 45 evesen mint egy bak kecske ugraltam .... erdekes lehetett egy kulso szemlelonek.
-
bb0t
őstag
Mi is most jöttünk haza, póráz nélküli séta csapó 2. Most felszerelkeztünk virslivel, óriási futások voltak.
A töltés oldalán le-fel teljes bedobással vagy 20x...
Egy bicajost meg egy futót későn vettünk észre de nem ugrott rájuk csak futott mellettük egy darabig szerencsére, hívásra meg jött szépen.
Végre mi is olyan sarasak voltunk mint Marci szokott. 
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
monti0222w
üzenetére
Mennyi idos?
Nem lehet, hogy a kora miatt valtozott meg?
Azert a kutyaknak sem mindig egyforma amugy a hangulatuk...(#20676) Kidus!
Szep helynek tunik, ahogy nezem az egoveket, kb. hasonlo az idojaras, mint itt Magyarorszagon. -
monti0222w
addikt
Itthon meg hozza a játékokat, játsszak vele, viszont ezt is hamar abba hagyja!

-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Te egy rendes srac vagy, hogy segitettel!

-
monti0222w
addikt
Nem rég jöttünk haza a sétáltatásból, de ez sem olyan mint régen, Zénóm annyira örült anno a hónak, a havazásnak, nagyokat lehetett ugrálni futni vele, meg boldogan belehemperget, de már egy jó ideje már ez sem érdekli,
csak a kaja utáni guberálás ami motiválja, sajnos! -
Kidus
őstag
-
HUTCHDB
nagyúr
A szituacio fuggvenye.
Van egy kisparnaja, es amit ellopkod cuccukat az oda viszi.
Innen ha valamit kidobunk azonnal szalad, megfogja es visszaviszi.
Ezt hasznalom ki, mert innen eloszor kozelebbre, majd tavolabbra dobaltam el neki a cuccokat, amit szepen vissza is vitt a kis parnara.
Majd elindultam a parnatol ( kozben jutalomfalattal dicsergettem mikor visszahozta) majd 1-1 lepessel eltavolodtam majd mar 3-4 lepessel, es onnan dobaltam neki a dolgokat, es mar ahol ultem oda hozta vissza, nem a parnahoz.
A kegjobban az asvanyvizes kupakot szereti, mert azt konnyen meg tudja fogni a szajaba.
A labdat nem szereti hozni, mert egy ping pong labda meret is nagy neki.
Ha viszont nem a kis parnatol indulunk ki a gyakorlas elejen es nem a kedvenc dolgait dobalom neki, akkor nem hajlando csinalni.
Szoval itt tartunk. -
rwin5
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Haverom kedvtelésből tartott dísztyúkokat, de nagyon drágán vásárolta őket. Volt neki egy kennelben tartott pitbullja, egyszer nem csukta be jól az ajtót, mire hazajött az összeset ledarálta..
Olyat is mesélt, hogy szomszédból ment át a kutya hozzájuk, és az összes kacsát lefojtotta. Egyébként érdekes mert a kutyánknak a tesója meg dörgölőzik a tyúkhoz, meg a macskához is, a miénk pedig a szoros ellentéte. -
Rivaul
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nekünk nagyszüleimnél volt mészárlás szintén pár éve. Roti+vizsla keverék 92 kilós borjú... Felkapaszkodott a kerítésre ami nem erre lett kitalálva. Után a szomszéd tucat csirkéjének reszeltek... Mind ezt 2x eljátszotta. Sajna csak úgy lehetett elrendezni a második után hogy a falu másik végébe kellett ajándékozni a "lovat". Pedig barátságos volt, s csak játszani akart, a csirekek viszont nem bírták a strapát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bb0t
őstag
Ma megvolt az első póráz nélküli sétánk.
Nagyon ügyesen jött mellettünk mintha póráz lenne rajta, aztán mikor rájött, hogy nagy a szabadság kicsit eltávolodott, de 5-10 méternél soha sem messzebbre. Ha már messze voltunk mindig sprintelt utánunk.
Nem is gondoltam, hogy ilyen ügyes lesz. Végre tudott kicsit rohangálni, nagy volt az öröm mindhármunknak. 
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Hát ez nem egyszerű.
Korábban gyerek koromban ebből volt a nagyszüleimnek állandó vitájuk a szomszédjukkal. Ott is át-át jöttek a tik-ok, a kutya meg jót falatozott belőle.
Nagyapám azt mondta, hogy legalább az aznapi élelme megvolt...
A neve a keverék kutyának egyébként "Bajnét" volt, amiből gondolhatjátok, hogy állandóan a világháborúról szóló eseményeket, történeteket mesélte nagyapám, de jó is visszamenni az időben.... -
rwin5
őstag
Szomszédból megint átrepült egy "japán tyúk" Dogonk kettéharapta pont a torkánál, de még nem is akarta elereszteni vezényszóra sem.. aztán nagy nehezen ideadta de semmi sem maradt belőle.. Mondtam is szomszédnak, hogy
basszonmár valamit az aprójószágaival, mert 2 méter magas kerítést építettünk pár évvel ezelőtt, de ez sem elég úgy látszik.. -
bb0t
őstag
Szerintetek hogyan tudnám elérni, hogy mikor törlöm a törcsivel ne harapjon se engem se a törcsit?
-
bb0t
őstag
Ha meg székrekedés van vagy megevett valamit amit nem kellett volna akkor teáskanálnyi paraffin olaj. Én már be is táraztam belőle mert hasznos lehet.
-
Kidus
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nem tudom, hogy otthon hol lehet, de nezz szet online

Nekem ilyen van.
Orijentol nekem mindket macskam fosott mint a gep, meg keverve is. Nagyon dicsertek, meg nekem is tetszett osszetevok alapjan, de ez is olyan, mint barmi mas, nem mindenkinek jon be.
Kisebb csomagokkal kell kiserletezni, par napig kevergetni a regivel, aztan kiderul ujabb par nap utan, megoldodott-e a problema, ha nem akkor megint uj. Evvan. -
HUTCHDB
nagyúr
Nalunk sokszor, sokat es nem megfelelo allagu a kaki.
Ezen valtoztatni kell.
Mondjuk nem tudom, hogy mennyi ido utan szokja mfg a tap valtast, mert az biztos, hogy kb 2,5 hete adom neki ezt a jelenlegit, ami orijen red.
Repaval nem probalkoztam meg, de ezt a mentolos szentablettas jutifalatot kiprobalnam. Ezt hol lehet kapni? -
Kidus
őstag
Nekunk sok gondunk volt fosassal ( megint unalmas allergia tema ), szentabi nagyon jol fogja, sot most vettem neki olyan jutifalit, ami mentolos szen tulajdonkepp
Imadja.
Repat is szereti de ha tobbet kap 4-5 mini repanal, megint megy a hasa.
Bar gondolom a vegso megoldas kajavaltas lesz fosos kiskutyanal, de azt is fokozatosan kell valtani, foshatnak a hirtelen valtastol is, keverni kell a regi tapot az uj felevel, es egyre nagyobb aranyban adni.
Ha minden mas fail, akkor esetleg csirkemell fozve par napig ( rizs, teszta ), es onnan vissza tapra fokozatosan.
Meg az is ugye rossz jel, ha tul sokat uritenek, akkor nem jo nekik az a tap. -
bb0t
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
A mienk is sokat ürít, ma eddig összesen 4x. Mondjuk emelten a kaja adagját mert sokkal kevesebbet adtam neki, mint ami elő van írva a tasakon a hülye mérőpohár miatt, de ez meg már túl soknak tűnik. A kakker mennyisége is azt mutatja, hogy túl sok. Ami a poháron 100grammnak volt írva a mérlegen 60 grammot mutatott de már abban sem bízok.
A répát nem próbáljátok meg?
-
Rivaul
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Hála az égnek nem sürgős. Van itthon egy westi amúgy is. Csak egy telken ikerház és ott lakik. Fiatalon vettem de akkor nem tudtam megtartani sajna rajtam kívül álló okok miatt. Most meg odaköltöztem ahol ő is van
Mellé és a gyerekek mellé szeretnék egy másikat. És ha már sokat próbált terrieres vagyok akkor a másik nagy kedvencem is beújítom. Mostanra már biztonságosan meg tudom venni és tartani. Bár a westinek azóta is jobb dolga van mint nekem 
-
HUTCHDB
nagyúr
Na tul vagyunk a mai napon, es osszeszamoltam, hogy hany kaki volt...6, azaz hat, es meg lesz egy utemezetten egyszer a kennelbe valamikor az ejszaka folyaman, vagyis osszesen 7.
Mind higabb jellegu, a rizs sajna nem segitett, es meg normaflore-t is adtam neki.
Mi a velemenyetek, nem sok ez? -
HUTCHDB
nagyúr
Mondjuk ez is eszunkbe jutott, ki is neztem egy helyet, nagyon nagy terulet.
Tegnap beszeltem egy ismerosommel, akinek ugyanilyen kutyusa van.
Azt mondja az ove is nagyon felos, teljesen hasonlo tulajdonsagu volt, es most is olyan. Raadasul o felkapkodassal ovta meg, igy van amikor sehova nem tud menni ugy a kutyaval hogy az a sajat laban menne.
No ilyet nem szeretnek.
Ami meg jot tenne neki szerintem, egy jo kutya kozosseg, akik nem gyomroznak, nem tepkednek meg.(#20638) Rivaul !
Ez nagyon sok fajtanal nehez. A normalis tenyesztokbol eleg keves van, es lehet hogy majd 3-5 honap mulva lesznek egyaltalan kolykok. -
Rivaul
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Köszi. Elolvastam. Tényleg érdekes. Ez alapján létezik amit keresek csak nincs külön sorolva. Egyszerűen helyrajzilag más a tenyésztésük fajtája
Így viszont inkább a parsont próbálom felkeresni itthon. Csak abból elég nehezen található nem kétes fellelhetőség. Thx még egyszer. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Daffni2
üzenetére
Tudom régi tapasztalatból, (anno német juhásznál) a behívás gyakorlását is úgy csináltuk, hogy ha egy vezényszóra nem jött, azonnal elkezdtem határozottan az ellenkező irányba menni, és lám, jött is utánam a kutya.
Na de mi van jelen esetben:
Max magam után tudom húzni a pórázzal, vagy ha nincs rajta póráz, akkor visszaszalad a kiskapunkig és ott leül.
Volt olyan, hogy 10 percig ült én meg vártam, vártam rá, a jéghidegbe, és már nem is látott, mert el is bújtam egy fatörzs mögé, és mégsem jött.Egyébként nagyon kíváncsi lennék ha össze tudnék veletek futni, hogy mit szólnátok a reakcióihoz, és hogy az itt leírva jónak tűnő dolgok nála semmilyen módon nem jönnének be...
-
Daffni2
addikt
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Próbáld meg a nyakörvet rátenni, és hagyni rajta napközben,hogy szokja, rájöjjön,hogy nincs félnivalója.
A kölyök kutya általában nagyon ragaszkodik a gazdájához,ezért igen jó eredménnyel lehet arra szoktatni, hogy téged figyeljen, mert ha nem figyel eltűnsz előle.
Tudom eleinte nehéz megállni,hogy elindulok és nem nézek vissza.
Ugyanis ha észreveszi,hogy figyeled,akkor már nem érdekes a dolog,úgyis figyel a gazdi. -
HUTCHDB
nagyúr
Nem kilometereket akarok en vele menni, errol is irtam mar, hogy par tizmeteres korzetben akarunk jarkalni egyelore, mert neki az is eleg lehet. Mondjuk bent a kupakert sokkal tobbet szalad...

Nehany het mulva viszont mondjuk 4-5 honapos korban siman be tudnank jarni a kornyeket, ahol vannak nagyobb fuves szaladgalos, szagolgatos teruletek, es addigra ezeket a gondokat meg akarom oldani.
Lehet a jobb ido is sok mindenhez hozza fog majd jarulni, amiben bizok. -
bb0t
őstag
-
zolynet
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Uuuuisten mennyi pénz, na ezért mondtam a kezdet kezdetén hogy egy menhelyi mix ebet.

Én 3éve vagyok a kutyám életébe, aki most 5éves, ezalatt a 3év alatt csak a kötelező éves orvosi vizsgálatokon voltunk, 3x9k, ennyi nem több. Ez nem azt jelenti félreértés ne essék h ha valami baj a lenne nem vinnénk el dokihoz. Ja de volt egy antibiotikumos kezelése a 3év alatt, 10k, csúnyán köhögött.
Anno kifejtettem ezeket a túltenyésztett ebekről a véleményem, melyet most is tartok....tuuuuudom minden vágyatok volt egy labi. De most már te is látod mibe lehet nyúlni.Btw, nagyon örülök hogy minden jó úton halad!

Futkározzon egészségesen vagy 15évig!
-
HUTCHDB
nagyúr
Kicsit más a helyzet.
Úgy látom, hogy ő a fokozatosságot szereti.
Először az előkertbe hordtuk ki, (az utolsó oltásig) amit eleinte fel sem vett.
Később elindultam vele de csak a ház előtti füves részen, jött szépen, szaglászott.
Ezután elindultam, hívogattam hogy menjünk messzebb, néhány tíz méterre el a házunktól.
Már ez nem akart menni.
Aztán mikor olyan kedve volt, szépen elmentünk a szomszédig, majd még tovább, játszottam vele, én is a gyerekek is, tehát jó, pozitív élmény érte ez biztos.
Ami bekavart az a póráz lett.
Miután ráadtam befeszített, nem jött, és még az előkertbe sem, pedig ott már teljesen otthon érzete magát.
Nagy nehezen 10-15 perc egy helyben állás (ülés) után kezdett finoman járkálni, de annyira hideg időszakok voltak, hogy szerintem az is bekavart.
Mikor egy jobb kedvű időszakát fogtam ki, akkor nyakörv, póráz, és ki a ház elé kívül a kerítésen.
A kiskapuig jött is, majd ott megint befeszít, áll, ül, nyüszít.
Hiába akarom ráncigálni, nem fog jönni, csak a nyüszítés, sírás, betartás, félelem fog jönni, ez ezer %, ismerem annyira.Az egész környezethez hozzá tartozik, hogy szinte mindenhol nagyszájú, idióta láncon tartott, vagy uszított szomszédos kutyák vannak, szinte egy szót sem lehet hallani csak az iszonyat erős kutyaugatást, ami van amikor ő kimegy az utcára.
Szóval beleviszem én, megpróbálom belevinni, minden helyzetbe, de semmi érdemi előrelépés nincs.
Érzem magam annyira erősnek, és intelligensnek, hogy azt is felfedezném, ha ez az egész átverés lenne a részéről.
Nem ilyenről van szó.
Volt három kutyám eddig, mindegyik jól elvolt pórázon, imádtak sétálni, apportírozni, játszani.
De nála a kinti környezet tabu, nem szereti, bármi is ennek az oka.
És bármennyire is akarom ehhez szokatni, nem leszek előrébb, inkább csak hátrébb...Ui.: A kocsit meg imádja, öröm nézni, ahogy felteszi az ablakba nagy nehezen a lábait, és nézeget.
(#20627) bb0t!
Nem vagyok én befeszülve, sőt!
Teljesen nyugodt vagyok, játszani viszem ki, örülni az együttlétnek.
Nem vagyok egy lelkizős ember...
(#20628) philoxenia!
Alányom veszi elégszer ölbe, és néha nem csipázza, idegesíti.
Külön jellem ő, nyilván van, amikor egy egy szituációban jól esik neki, de amúgy úgy érzem annyira nem igényli ezt tőlünk. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Egyszerre csak egy újdonság és kiderül mit utál. Nyakörv benn a lakásban egész nap például. "Utcára" nyakörv nélkül. Azért ezek a kutyák nemhiába ölebek, fel kell őket néha venni, mint a kisgyerekeket. Nyilván ismered a Lóci óriás lesz című verset, ez itt fokozottan igaz. Ráadásul ezek a kutyák még fokozottabban emberközpontúak szvsz. mint a nagyok, hiszen arra lettek tenyésztve, hogy az ember társai legyenek, szinte semmi más tenyészcél nem volt ezen kívül a méretet leszámítva, így az ember testközelségét fokozottan igénylik. Nem vagyok a kutyát csókolgató típus, nem szeretem, ha rám ugrálnak, kivételes esetekben guggolok ülök le a ridgeback mellé, de ha ilyen kis kutyám lenne, sokszor ölbe venném.

-
bb0t
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Miért nem kötöd össze pozitív dologgal a nyakörvet? Valami íncsiklandozó jutifalat meg óriási dícséret mikor rárakod. Arról csak ti tehettek ha egyes dolgokat negatív érzettel köt össze. A konfliktus helyzeteket meg tényleg nem szabad kerülni hanem bele kell tenni a kutyát és lehetőleg megvárni míg ő maga leküzdi.
Gyanítom te sem vagy boldog mikor mentek ki, mert tudod, hogy fél, hogy problémás, hogy nem lesz jó stb. Ezt ős is érzi, szerintem nem kevésbé vagy ilyenkor befeszülve mint ő. Próbálj nyugodt lenni, hívjatok valakit ne is figyelj a kutyára, dumáljatok és menjetek, ha nem jön húzd (fűben ha húzod nem lesz baja) rá fog jönni, hogy mi a dolgok menete.
-
Kidus
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Rosszul kozelited meg

Mar az stressz, hogy ki kell menni. Ebbol nem lesz javulas, mert nem tudsz pozitiv elmenyt adni neki, nincs az a helyzet, amiben a kutya nem parazik a setatol. Ez az elso es egyetlen feladat, hogy bele kell vinni a helyzetbe, es magatol ra fog jonni, hogy nem leselkedik ra veszely, es majd utana, onnantol lesz pozitiv asszociacio, mert epp jott ot metert ugyesen, es kapott jutifalit, vagy mert jo szagokat talalt, vagy mert jott egy kislany es jatszott vele, stb...philo:
Nem tudom, valami biztos volt, mert nem volt egyszeru, de mar 5 honapos volt, mikor hozzam kerult, es nem tudtak semmit az eloeleterol. Azt sem tudta, emberekkel mit kezdjen, nem tudott jatszani, seta egyenlo volt azzal, hogy ment amerre latott erdekeset, rolam nem vett tudomast, hivasra tokeletes ignore, meg ilyen nagyon jo dolgok
Porszivotol meg mindig hihetetlen mod fel, pedig mar mindent megprobaltam, de tenyleg mindent, meg setalni is mentunk egyutt, o, en, meg a porszivo, de semmi eredmeny. Annyit ertem el, hogy mikor takaritok, ram figyel es oda megy, ahova mondom, de kuszva rohan behuzott farokkal, nehogy megegye a szorny. -
HUTCHDB
nagyúr
Az egy dolog hogy nem jon, hanem ahogy a nyakorv (es nem a poraz!) rakerul farok leenged, ful lelapul.
Kint az utcan nehezen enged ki, ha mas is jon, vagy kozlekedik nyakorv-poraz nelkul is, es hiaba szokatom, semmi erdemi elorelepes.
Ha a bejarati ajtoban raadom a nyakorvet mar be van szarva, mert tudja, hogy az utcara megyunk, azzal kori ossze.
Tehat, azt akarom kinyogni, hogy ha eleve felos a kutya, es ezt meg megtetezem egy masik stresszes dologgal, hat nem tudom mi lesz, lenne belole.
Nalatok azert szeret kimenni, setalni szaladgalni, csak vannak pillanatok amikor dacos. De nalunk nem szeret kint az utcan lenni, ezert irtam azt, hogy eloszor el kell ernem, hogy akarjon kimenni, szaladgalni, szaglaszni, es utana mar ha van igenye erre, akkor kothetem feltetelhez, vagyis a porazhoz.
Eleve nincs meg 3 honapos, ami szerintem pluszba ratesz erre az egeszre.(#20622) philoxenia!
Nem szoktam olbe venni.
Szinte soha, csak olyan esetben, ha pl. az emeletre felszalad, de mar lejonni nem tud, mert arra meg nem kepes.(#20623) Kidus !
Nemet juhaszomnal is volt amitol felt, (busz) de az alapveto seta imadata miatt minden ilyesmit le tudtam vele gyozetni mar kolyok koraban, de itt nincs igeny a setara, ami oriasi kulonbseg! -
Kidus
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
De neki az nem kenyelmes, ismeretlen hely, nem fog magatol sehova sem menni, sot ahogy idosebb lesz, konnyen kialakulhat nagyobb felelem is benne.
Az enyem, mikor hozzam kerult, rettegett az aknafedoktol. Mindenhova jott szivesen, ugrandozva, de ahogy egyhez odaertunk, lecovekelt, es ha kozelebb akartam mozgatni hozza, remegett es blokkolt.
Raszantam egy napot, hogy azt gyakoroljuk, hogyan kell atmenni rajtuk. Egyre kevesbe felt, egyre szebben jott. Az elso siker akkor volt, mikor atugrotta, aztan mar ra is lepett. A nap vegere ugy ment rajtuk, hogy nem is figyelt oda.
En meg ugy gondoltam, jobb volt ez igy, hogy volt egy szar stresszes napja, mint hogy aztan evekig kelljen tiz meteres korben kerulgetni az aknafedoket.
Igen, eroltettem, rahuztam, atszaladtam vele rajtuk, beleeroltettem a szituacioba, de eleg eredmenyesen megszabadult a paratol. -
kew
senior tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Az elején mi is sokat húztuk vontuk Marcit, nem nagyon akart sétálni jönni
Még néha most is rájön (főleg esősebb időben), hogy lecövekel, vagy húzza magát vissza, de ilyenkor ha rángatom egy-két saroknyi távon magam után, akkor egyszer csak megunja és elkezd jönni, és mire kiérünk a parkosabb részre már boldogan szaladgál 
Sokszor én is majdnem megsajnálom, mikor már öklendezve hörög-köhög a sok vonszolástól, de megnyugtatom magam, hogy magának csinálja, francér húzza magát
Mikor szépen jön akkor meg megdicsérem, megsimogatom. -
HUTCHDB
nagyúr
Mashol meg pont az ellentkezojet ajanljak, hogy ne eroltessuk.
Nem vagyok egy felto, sajnalo tipusu ember, hidd el ha ez hasznalna siman megcsinalnam.
Azt nem akarom, hogy pontisan az ellentkezojet valtsam ki, mint amit szeretnek.
Probalok kutyaul gondolkodni, vagyis jelen kerdeskorben ugy erzem, hogy ha elerem, hogy erdekelje a seta, szeret jonni, menni, latom rajta, hogy setalni akar, akkor johet a poraz.
Most nehany 10 meter utan elege van az utcai jarkalasbol, viszont az elokertbe ha jo az ido barmennyit szivesen eltolt.
Eppen most kezd kisutni a nap, megyunk is ki jatszani. -
Kidus
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Most ez lehet, hogy szarul hangzik, de szerintem veletek az van, hogy ami a kutyanak nem kenyelmes, az nem tortenik meg. Ha a komfort zonajan kivul esik az, hogy porazon vezesd, vagy valahova vidd, akkor ellenall, es ez igy rendben is van. Nincs rakenyszeritve, hogy kovessen.
Attol meg, hogy egy kutya kicsi, siman lehet fonok, es nagyon sok ilyen helyzetet lat az ember, hogy inkabb emberek felveszik, vagy feladjak az egeszet, meg edesgetik centirol centire, es sosem mukodik.
Jutifalat kell neki, azert odamegy, de aztan vege a mokanak, es elvonul.
Siman ra lehet tenni a porazt, es elkezdeni menni, ha huzod otven meteren az oldalan, akkor sajnos az ronda, de nem lesz baja, es nem fog lelkileg megtorni, az esetek nagy reszeben ra szoktak jonni, hogy a labukon menni jobb, mert felesleges hisztizni, ha te mesz, akkor menni kell.
Lehet, hogy ez durvanak tunik, de abszolut hatasos tud lenni, hamar, plusz koltsegek nelkul, es jo eselyed van egy normalisan kozlekedo kutyara, meg akkor is, ha akkora, hogy elfer egy zsebkendoben. -
HUTCHDB
nagyúr
Bach virágesszenciáról hallottatok már?
Több videót nézegettem meg az elmúlt napokban a félelem miatt, és szóba kerültek ezek a cseppek.[link]
Állítólag hasznos.
A baj az, hogy itt vidéken nem kapható, lehet kipróbálnám. -
VIPowER
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Ha viccesen akarnék fogalmazni akkor azt mondanám hogy ezért jönnek oda az idegenek azzal hogy "Jajj de drága kutyus". Cukorkával kapcsolatban szerencsére csak pozitív dolgok vannak doki téren. Egyszer egy magas polcról valahogy leszedte a csigamérget, és megette. Perceken múlott az élete, és a dokik sem mondták azt hogy megéri a holnapot, de Cukorka élni akart, és meggyógyult. Köszönöm Dokik. Az eset óta amúgy kicsit elkényeztetem, pl amikor lefekszik hogy vakarjam a pociját, megvakarom neki, ugye ilyenkor az első két lábicója be van hajtva, megfogom az egyiket, és azt mondon neki: "Hölgyem" és adok rá egy puszit.

Örülök neki hogy jobban van a kutyid, teljes gyógyulást kívánok neki. -
Steady74
addikt
Doktor úr szarik bele. Az eddigi kezelések és cseppek a szemére, a múlt pénteki akció, pluszban rá a vasárnapi gyors szemhéjlevarrás, a hétfői műtét a két kontrollal 100k, ezek után jön a szemenként 40-45k korrekciós/plasztikai műtét, majd utána a kicsi 50k-s, szal 250 körül lesz a vége.
De nem lehet nem megtenni, így gondoljuk.
-
Steady74
addikt
Ma volt az elso kontroll a mutet utan. Nagyon szepen gyogyul a jobb szeme, doktorno szerint 95%ra nott az esely, h serules es maradando problema nelkul megussza a szeme a fekelyt. Jovo csutortokon elvegzik a korrekcios kutetet (80-90k), utana varjuk a teljes gyogyulast. A jobb szemet befedo odema gyogyulasa 4-6het... utana lesz a korrekcios mutet lezarasa egy kisebb mutet (50k). De most mar legalabb a kilatasok jobbak.
Latszik h gyogyulgat mar. Eddig sem volt szobakutya de most mar kifejezetten rosszul erzi magat bent, menne kifele, alig birom becsalni. Tobbet van fent, a kertben most mar fut, rohan, keresi a jatekait sorra, szoval talan jol vegzodik ez a rosszizu kaland.
-
-
bb0t
őstag
-
HUTCHDB
nagyúr
Ami erdekes, hogy itthon, belul a lakasban semmi felos gond nincs, jol, sokat jatszik, eleven, kozvetlen minden csaladtaggal, sot a szomszedokat megkertem jojjenek at, es termeszetesen viselkedett, kozvetlen, jatekos volt veluk is.
A bichon fajtak (pl. bolonese is) mindegyike konnyezos.
Ezert valasztottam fekete szemkornyeku kutyat, mert ezen nem latszik, igy nekunk nincs szuksegunk elszinezodest eltunteto oldatra.A kaja nalunk egyszerubb
Reggel 7 korul kap eloszor, ha a legkisebb gyerekem hazaer a sulibol, o megeteti, (ez 12.30, vagy 13.30, attol fugg hany oraja van) majd du 6 -kor.
Most hogy 3 honapos lett, ennyi, korabban meg lefekves elott is kapott 21.30 korul. ( es akkor az elozo etetesek is hamarabb voltak) -
bb0t
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Igen, akkor leírom pontosan, hogy van. A főnökasszonyomnak, a lányának, és a fia barátnőjének is havanese van. Mind a három más természetű. A főnökasszony kutyája tartózkodó, de nem félős, a lányáé egész nap remeg mint a nyárfalevél és a harmadik kutya a legközvetlenebb közülük, ő aktív játékos, de ő sincs oda az idegenekért. (Nucky pl. séta közben mindenkihez odamegy és örül. Na ilyen ezeknél a kutyáknál nincs.) A főnökasszony kutyája időnként be szokott pisilni és neki is csirke allergiája van, a másik kettő szerintem teljesen szobatiszta. Meg a szemükkel szokott még baj lenni. A szemük körül el van színeződve a szőr, mert váladékozik, vagy mi, de arra is rendeltek valami kencét, hogy ne színeződjön el.
A rizs 2-3 napig jó, kutyának legalább is tuti.
Amúgy ti hányszor adtok neki kaját? Tudom, hogy legalább 3x kéne adnom, de reggel kap aztán munka után séta mire visszaérünk már van 7-8 óra. Akkor adok neki megint, de 10 és éjfél között már nem akarok adni neki, szóval kettőre redukálódott a gyakoriság. Ez nagy baj? Vagy hogyan csináljam?

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parfüm topik
- World of Tanks - MMO
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vírusirtó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- E-book olvasók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az a baj, hogy igen távol van a gazdi, gyakorlatilag holnap után jön csak haza. Nem tud az egészről még semmit, és jól érzi magát most ott, ahol van. Ha most felhívjuk azzal, hogy nem él a kutyája, akkor megszakad a szíve.

Hihetetlenül bátran tűri a napi 5 csepegtetést, mondjuk utána mindig kap egy kis jutalomfalatot.

Egy bicajost meg egy futót későn vettünk észre de nem ugrott rájuk csak futott mellettük egy darabig szerencsére, hívásra meg jött szépen. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)