- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Érdekes,de egyben bosszantó szabályozásra lettem figyelmes a Horvátországi nyaralásunkkal kapcsolatosan.Idén visszük a tökfejet is magunkkal és még jó,hogy elolvastam a Konzuli Szolgálat honlapját.
A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal korábban kellett megtörténnie. [link]
Mire mi megyünk letelik a 6 hónap,ellenben az uniós országokban ( szinte mindenhol ) addig érvényes a pet passport ameddig a veszettség elleni oltás, azaz egy évig.Remélem nem lesz egészségre ártalmas,hogy egy év helyett ilyen hamar kapja meg az oltásokat.Hátha másnak is hasznos volt az infó...
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Szia!
A kutya 5 éves és most került hozzám, a vezényszavakat ismeri, de általában sokadikra hallgat rá. Pórázon sétáltatva viszont teljesen lenyugszik, kutyák, macskák nem érdeklik. Elméletileg volt bringához szoktatva, meg simán merném vinni, haverom hiperaktív bolond huskyjával is szoktunk bingázni. Bár olyankor inkább ő irányít, mint én.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Nagy testű felnőtt németjuhászhoz milyen hámot ajánlanátok futáshoz, kerékpározáshoz?
Köszi!
-
-
Calogero
addikt
A sok birka még csak nem is lassít.
-
monti0222w
addikt
válasz Bjørgersson #18790 üzenetére
Az utasoknak a kiállásért le a kalappal előttük!
-
Bjørgersson
félisten
Vakvezetőkutyája miatt leküldték az utast a gépről, a többi utas is leszállt vele
Néha nem tudom elhinni, hogy ilyen tényleg van a világon.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
titán
válasz Bjørgersson #18786 üzenetére
Nesze:
-
Bjørgersson
félisten
-
Orlin
addikt
gif:
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
rwin5
őstag
o-óó.. [vidi]
-
Tothgera30
Ármester
Elég régen írtam már ide. Azóta Alvinka szép nagy lett, és huncutabb .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Bjørgersson
félisten
-
rwin5
őstag
válasz AeSDé Team #18776 üzenetére
Látom "nevelődik"
-
AeSDé Team
őstag
-
rwin5
őstag
válasz madgie #18773 üzenetére
hú szegény, egyébként számomra nagyon durvák voltak ezek a képek 1-2-re azt gondoltam, hogy ez tuti photoshop, de akkor mégsem egyébként jómagam is allergiás vagyok évente 1-1 csípés mindig befigyel és az adott testrész nálam is hatalmasra felduzzad. Szegény kutyák biztos átszenvedik ők is
-
titán
-
TazLeacher
nagyúr
A kettő a két külön dolog szerintem. Az, amit linkeltem, az egy szállítóbox (ezeknek az egyik fele általában döntött, hogy rá lehessen csukni a csomagtartót), amit te linkeltél, az egy szobakennel. Nekünk szobakennelben van itthon a kutya. Mióta nálunk van, azóta az a helye, nekünk egy Savic Dog Residence van. Jó minőségű, összecsukható, és legjobb tudomásom szerint még a reptéri követelményeknek is megfelel. A kutyára kb. 3-4 hónapja nem volt rácsukva az ajtó, de bármikor be tudom zárni, mert így szokta meg. Szeptember elején utazunk, oda biztos, hogy viszem, mert nem tudom, hogy hogy fog reagálni az új környezetre, inkább nem rizikózom.
-
-
titán
Nézegessen kutyákat, akik lenyeltek egy darazsat!
Daffni2 azt a mondatot honnan idezted?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AeSDé Team #18763 üzenetére
azok a vastag fem boxok nekem kicsit tulzasnak tunnek.
Nem túlzás az, mivel autóban való szállításra van tervezve, és a ráfutásos balesetek meglehetősen gyakoriak,a kutya testi épsége miatt kell, hogy ilyen robosztus legyen.
"Aki ad,az nyer"
-
Kidus
őstag
Nekunk pont ilyen van es a kutya benne pihent nap kozben amig kolyok volt es nem voltam otthon.
Szerette, kenyelmes volt neki, konnyen is szallithato ha osszecsukod, ami kb fel perc.
Ismerosnel is kiprobalt cucc ( nem szaladgalhatott ott a lakasban csak ugy az elso 1-2 napban ), konnyu es jol elfert kisebb kocsiban is, szerintem ar-ertek aranyban ez a legjobb, meg nem is kell tobb ennel, azok a vastag fem boxok nekem kicsit tulzasnak tunnek.
Mondjuk en az enyemet lassan eladom, masfel eves koratol mar nem volt ra szukseg, tobbet tuti nem hasznalom semmire, ismerosok is tudjak, hogy nem rongal, feleslegesse valt[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
rwin5
őstag
Ez amit linkeltem pont olcsó, de ahogy elnéztem egy komolyabb ára 60e ft körül van, amúgy mi sem akarjuk boxba rakni az utazás alatt, de azt tanácsolták, hogy pl ha elmegyünk valahova nyaralni, akkor oda be lehet "csukni" ha megérkezünk. Ezért keresek inkább összecsukhatót
-
rwin5
őstag
válasz TazLeacher #18756 üzenetére
Köszi, majd utánaérdeklődök, még nem akarok venni csak tavasszal mert még nincs szükség rá, de legalább ezek komoly kinézetűek. Akkor sokallom a szolgáltatás árát, ha látom, hogy holt gagyi de az ára meg az egekben, de itt legalább megfizeted a minőséget.
Látom kennelt is épít, majd rákérdezek arra is, hogy ő mennyiért csinálta volna meg a miénket
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Sokkal nem lesz olcsóbb. Az ő munkáit ismerem, nagyon sokan használják megelégedéssel.
-
rwin5
őstag
Egy nagyobb kutyaszállító box ami fémből van annak mennyi a reális ára? Mert a kennelt amit építettünk és 9 négyzetméteres betonoszlopos stb, az volt ~60e ft körül, de a neten amiket nézek kis boxokat meg 40-50ezer körül van, kicsit sokallom. Igaz 1x kell megvenni de akkor is.. van valami hely ahol esetleg olcsóbban lehetne találni?
-
rwin5
őstag
Túrázás [kép]
-
monti0222w
addikt
válasz Bjørgersson #18748 üzenetére
Gondoskodó beagle.
-
rwin5
őstag
-
titán
válasz Bjørgersson #18748 üzenetére
copypaste?
-
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
-
-Mike-
addikt
-
titán
válasz monti0222w #18739 üzenetére
Csok.
-
addikt
-
madgie
titán
válasz Dark Archon #18732 üzenetére
-
Kidus
őstag
Tessek
Ha ket lajtos sor utan lehuznak mert atmentel a piroson, az meg nem ittas vezetes csak szabalyszeges.
Ha bizonyos % folott van a veralkohol szinted, akkor DUI.Es ennek pont az a lenyege, hogy el tudj menni ismerosokkel es meginni valamit, utana pedig haza tudj vezetni, mert van hogy 3 varosbol jottok ossze, itt masok a tavolsagok, es auto nelkul kb nem lehetseges semmi.
Assuming Control
-
Napfénysüti
nagyúr
Én is támogatom hogy alkohollal a szervezetben az ember ne üljön volán mögé. Még ha az csak egy üveg sör is. Tegnap pont szülinapi összejövetelen voltam és hiába kínálgattak egy kortyot sem ittam mert még haza kellett vezetnem. Az úgyis egyénenként más hogy kinek mi árt meg. Melegben bizony már 1 sör is lehet hogy annyira befolyásolja az embert hogy elnézzen valamit és balesetet okozzon.
Més que un club!
-
canniball
nagyúr
Az ugye megvan hogy az "engedményt" nem italhoz, hanem véralkoholszinthez szokták kötni? Az más kérdés hogy esetleg hozzáteszik hogy ez megfelel két sörnek, egy pohár bornak etc.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
addikt
Adott esetben, éhgyomorra én egy sört is megérzek, nemhogy kettőt. Bringával sem iszom, hiába engedi meg a KRESZ (mondjuk nekem nem fér össze a sportolás az ivással). Az az egy sör nem oszt nem szoroz, ha vezetésre szorul az ember, hogy ne tudjon lemondani róla. Ha meg mégsem, van alkoholmentes is. Szóval szerintem jól van ez így, van elég baleset így is és sosem a piás marad ott.
Te is írod, máshol is hiába van megengedve, ha elkapnak ittasan, az szankciókkal jár. Így aztán tök értelmetlen is az egész.
Külön érdekes a hsz-ed olyan szempontból, hogy sörrel (4-5% alk.) kezdesz, aztán a végén már bor (~11%) van... pont így lenne, ha eltörölnék a zéró toleranciát: ha 1 sör lehet, akkor miért ne lehetne 1 pohár bor. Vagy fél liter, hiszen sörből is az az "egy" sör. Ha meg az lehet, akkor már belefér egy feles is. Ebben a sorrendben
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Kidus
őstag
válasz madgie #18729 üzenetére
Itt 2 sorrel meg vezethetsz, az meg senkinel sem befolyasol semmit sem, viszont nem kell egy autoba nyolcan szallni es valakinek taxist jatszani csak azert, mert mindenki meg akar inni 1db k*rva sort.
Ami otthon van ezzel a "ra sem nezhetsz a piara" dologgal, abszolut paranoid es felesleges.
De az is igaz, hogy itt ha elkapnak ittasan, bevisznek, fizetsz, jogsidon rajta lesz, aztan birosagra mesz, kovetkezo alkalommal meg el is vehetik a jogsidat, es nem kell hogy csont reszeg legyel. Ezert aztan nem nagyon vezet senki ittasan.
Otthon olyan nincs, hogy elmesz egy etterembe, megiszol egy pohar bort a vacsihoz, aztan haza vezetsz. Itt az emberek nagy reszenek csak ez a vagya, bar teny hogy itt tomegkozlekedes sem kifejezetten jo/praktikus.Visszaterve a kutyakra, itt nem tudok ilyen tiltasrol sehol, de annyi hely van ahova lehet bicoval vinni oket, hogy szerintem eszebe sem jut senkinek fouton tekerni veluk. Nalunk pl. annyi hegyi kirandulo ut van itt ebben a varos korul, es annyi biciklis, meg kutyas, meg kombo, hogy belvarosban kutyat nem is igen latni, amint van szabadido, mindenki be kocsiba, es kirandulas zoldbe.
Viszont a vezetesi kultura is mas, ha kimegyek az utra, akkor szepen lelassit mindenki es kerulgetnek, ha kell. Ettol meg nem lesz ez szabalyos ( es most mar tenyleg erdekel is, szerintem felhivom ma a rendorseget es megkerdezem mi a szitu ezzel ), de engem otthon gyalogoskent a zebran rohogve akartak elutni legutobb, mikor otthon voltam, itt ez nem fordulhat elo.
Otthon a kutyaval bicozast mindenhol tiltjak? Barmilyen felallasban es barhol is legyel?Assuming Control
-
madgie
titán
válasz philoxenia #18727 üzenetére
Egy sör 0%-ban befolyásolja az autóvezetési képességeimet is. Sőt, egy feles is. De Sanyibának nem, és egy tucat részeges-biciklis Sanyibával futok össze Vásárosnamány-Kisvárda vonalon kocsma-csúcsidőben.
Nem értem egyébként, miért reflektáltok egyből arra, hogy mindenki a csúcsforgalomba viszi a rakpartra a kutyát. Háromszor voltunk eddig összesen bringázni, mindig szombat délután, vagy inkább vasárnap, mikor nincs forgalom... és vidéken, nagyonvidéken. Nehogymá' sz@rul érezzem magam emiatt, meg leoltsanak itt, hogy "nem vitatéma", meg gondolkodjak néha.
Az egész onnan indult ki (részemről legalábbis), hogy azt írtad, hogy póráz nélkül, szájkosárral szerinted jobb vinni. Erre írtam ,hogy szerintem meg nem, mert ha megijed, akkor nem tudsz rajta húzni. Tudom, hogy képes nagy ijedtség esetén biciklistől az árokba borítani ,de csak ha egy kutya vonyít rá oldalról, ott csak annyit ugrik, amit megfogok félkézzel, ellenben póráz nélkül tíz métert biztos elszaladna (és valószínűleg az út közepe felé). Ennyi részemről a történet, szvsz még mindig biztonságosabb pórázon vinni (vagy gyalog ).
-
cekkk
veterán
Reggeli játék közben
Azért róla is elég nehéz jó képet csinálni, mert nem akar megmaradni egy helyben
(#18727) philoxenia
Én nem mondtam, hogy két kutyát kell vezetni, de ha már alkohol befolyása alatt biciklizni lehet e remek országban, akkor a kutyámat is hagy mozgassam meg biciklivel.
Egyébként meg meg ez is arra lesz jó mint az egyirányú utcába be szabad hajtani(persze ha lenne tábla), hogy a sok hülye csak úgy megy be az utcákba a forgalommal szembe, itt meg majd részegen ütik el őket.
Végül is ez is lehet egy természetes kiválasztódási folyamat[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz madgie #18725 üzenetére
Ezek szerint Te még nem ittál meg egy sört sem? Nekem az kb. 0%-ban befolyásolja a kerékpározási képességeimet...
cekkk: Persze, vezessünk két kutyát a forgalomban. Két kutyát vezetni gyalog is odafigyelést igényel. Ezeket az eszközöket gondolom azokra a helyekre szánják, ahová Kidus is gondolta a kutyával kerékpározást...
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
cekkk
veterán
válasz madgie #18725 üzenetére
Ráadásul még főúton is.
Jobb helyeken biztos lehet ilyet is használni.
-
madgie
titán
válasz sellerbuyer #18722 üzenetére
Bő egy hete már az alkoholfogyasztás utáni bringázást sem büntetik, pedig ha valami, akkor az brutálisan balesetveszélyes...
-
rwin5
őstag
válasz sellerbuyer #18722 üzenetére
Faterom mesélte, hogy anno Német dogja volt, fiatal volt nagyon 18 körül akkor még alig voltak az úton, szóval a kerékpárral a forgalom miatt nem kellett aggódni, úgy futtatta a dogot, hogy a csuklójára tekerte a szíjat. Úgy mentek mindig, hogy fatert "húzta" kb a kutya a bicajon és nem is kellett tekerni, 1x keresztbe futott egy macska előttük és a dogo kb 100 méteren végighúzta apámat a földön kerékpárostul Ezzel azt akartam mondani én is, hogy egyetértek szerintem is nagyon veszélyes, plusz a rendőrök tényleg harapnak rá.
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Dark Archon #18719 üzenetére
Tanítani érdemes, de a jutalomfalatozást azért ne vidd túlzásba.
-
addikt
Két hónapos kutyát már érdemes elkezdeni tanítani jutalomfalattal vagy még túl gyerek?
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Kidus
őstag
válasz capulet75 #18716 üzenetére
Tulizgulta magat es kifekudt, van ilyen, ettol meg nem lesz kronikus beteg.
Abszolut ostobasagnak tartom az ilyet hagyni, de ha elolvasod a video alatt, gazdi evek utan ment haza, ezen kivul vittek dokihoz utana hogy biztos nincs-e komolyabb baja es ugy talaltak, hogy nem volt.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Jateklopos kutya : ))
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz madgie #18713 üzenetére
Tomegkozlekedest valasztanam inkabb, mint hogy kutyaval bicozzak autok kozt, biztos nem lenne kenyelmes eljutni bringat meg kutyat fogva barhova, meg pakolaszni oket, de meg mindig kisebb rizikot latok benne, mint abban, hogy megyunk ott es megbotlik vagy veletlen belem jon, eleg kis kitero es mar elutnek, vagy esik egy masik biciklis.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
En autouton biztos nem bringaznek kutyaval, de folduton, erdos osvenyeken meg mittomen, siman.
Assuming Control
-
cekkk
veterán
válasz canniball #18703 üzenetére
Én eddig, majd lassan az asszony is. Sajnos olyan eset történt ami miatt muszáj volt.
(#18704) philoxenia
Ha kitudnám elégíteni a mozgási igényét 1 óra sétával hidd el megtenném, de van amikor 1 óra biciklizés után is ugyan úgy menne tovább
Eddig egyszer akart teljes erővel elrántani, de nem sikerült neki, azóta se próbálkozott ilyennel.
Amikor előznek akkor fél egy kicsit, a szembejövő forgalommal nincs baja, ha meg az út szélén vagyunk és úgy mennek el a kocsik rá se hederít. -
canniball
nagyúr
válasz philoxenia #18707 üzenetére
A bicikli a sáv közepén, a kutya balra...bár nem szoktam biciklivel sétáltatni, de ennél balf@szabb megoldást elképzelni sem tudok.
Szvsz alap hogy ha már, akkor a kutya jobbra és amennyire lehet a biciklis is.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
madgie
titán
válasz philoxenia #18704 üzenetére
A szájkosár nem fogja meg, ha valamitől megijed és megindul...
-
Kidus
őstag
Hat errol most hallok eloszor. Miert tiltjak ott a bicozast kutyaval??? Legjobb moka...
Assuming Control
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ami nem fog segíteni rajtad, ha elesel a biciklivel. A kutyád és Te is komolyan sérülhettek. Ha már kerékpárral akarod kísérni, akkor legyen a kutya póráz nélkül szájkosárral, hogy ne féljenek tőle. De hacsak nincs olyan egészségügyi problémád, ami ezt megakadályozza, javaslom a gyaloglást, futást, kocogást inkább...
-
Orlin
addikt
A múltkor egy oldalon írta valaki,hogy meg akarták vágni a rendőrök mert biciklivel futtatta a kutyáját és nem szabályos...
Ez igaz lehet?Én is agyaltam rajta,hogy jó lenne lefárasztani vele néha jobban.De amilyenek a falunkban a zsaruk biztos engem találnának meg akármilyen eldugott kis úton tekernénk...
Közben meg az etnikum 10-en éves és idősebb tagjai száguldoznak jogsi nélkülLENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nyaralás topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Politika
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nintendo Switch
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Segway ninebot Kickscooter Max G2 roller
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép