Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
chizuru
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Huhú nem semmi! Nagyon jópofa eb
Ismerős a dolog, Kalóz is mindig olyan elégedett magával fésülködés után, aztán persze két nap után kezdhetem újra : ) -
Winner_hun
félisten
válasz
chizuru
üzenetére
Pár napja én is szőrtelenítettem már a kutyám de még nem sok értelme van. Hiába kefélem most, kijön remekül (legalábbis azt hiszem), aztán 1-2 hét múlva a többszörösét lehet még kiszedni belőle

Pár éve kép is készült egy kevés megszabadított szőrrel együtt. -
bb0t
őstag
válasz
gabormgp
üzenetére
Nem "para" menhelyről állatot hozni. Nagyon hálásak tudnak lenni.
Persze érdemes érdeklődni a kiszemelt kutya habitusáról, előéletéről, elszenvedett lelki törésekről. Pl, más kutyákkal hogy jön ki, domináns-e, van-e étel agresszió stb. Nem tudhatják ők sem pontosan, hogy miken ment keresztül, de nyilván ismerik valamennyire. Kérdezzetek meg mindent amit csak lehet, mennyire félénk, hogy jön ki a gyerekekkel, milyen állapotban találták meg, van-e betegsége. És a fekete kutyák is ugyanolyanok mint a többi.
Remélem találtok egy kutyust akivel kölcsönösen megszépítetek majd egymás életét. 
-
gabormgp
senior tag
Na úgy néz ki,kimegyünk a helyi állatmenhelyre kutyust nézni.Ha találunk olyat ami tetszik,el is hoznánk.A kérdésem az lenne hogy,nem "para" menhelyről kutyát hozni? Valakinek van innen kutyája?
-
bb0t
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Nálunk a grabancrázás nem elég, azt tudomásul sem veszi, nézelődik közben másfelé.
Egy jól irányzott taslás az lehet hatásos de nem akarom, hogy féljen a kezünktől. Én is szoktam a grabancánál fogva "vinni" csak nem nagyon bírom el. 
Kint most már mindenképpen a földrenyomást fogom erőltetni. Aztán kíváncsi vagyok megnormálisodik-e.Biciklizést én is akarom vele csak félek, hogy belénk köt a rendőr, nekem ez új, hogy tiltja a KRESZ.

-
zolynet
veterán
Sokkal rosszabb az ellenkezője, amikor a kutya pörög, forog, dühöng és a gazda szart se csinál.
Csináld úgy ahogy neked jó, ha az vállt be akkor úgy.
Én csak nagyon ritkán nyomom úgy a földre, csak akkor ha valami nagyon elvetemültet csinált.
Ellenben többször kap egy fülest vagy 'seggberúgást'. Anno az átszökdösös időszakban többször fogtam meg a nyakánál és hoztam úgy át hogy a lába sem érte a földet, akkor nyüszögött, szerintem nem fájt neki csak meg volt ijedve. 1-1 grabanc rázás is elég sokszor, ha helyre akarod tenni.
Csak így tovább, fontos a fegyelem.Na megyek elbiciklizünk a lottózóig, legalább lemozogja az energiát.
Tegnap fürdetés volt, lehet hogy ma vendégségbe megyünk. (két vizslához) -
bb0t
őstag
Ki milyen eszközökkel/módszerrel fegyelmezi a kutyát? Én azt vettem észre, hogy nálunk a földre nyomás működik. Tegnap odaszaladt egy autó elé nem jött vissza hívásra nagyon felmérgelt, ezért spártai szigort alkalmaztam. Pórázra került és amint egy kicsit is megfeszült a póráz egyből le lett nyomva a földre. 2-3 ilyen után még csak megelőzni sem mert egy vonalban jött velem, ha azt mondtam állj a lépés közepén megállt, úgy, hogy szinte még a levegőben volt a tappancsa. Nem is tudtam, hogy ennyire érti mit akarok, pl. a "lassan" vezényszóra belassított stb. Az a baj, hogy ez a módszer idegenek jelenlétében egészen kínos mert azt hiszik, hogy egy idegbeteg állat vagyok aki a legkevesebb türelmet sem képes felmutatni a kutyájával szemben.

-
MurdR
veterán
-
HUTCHDB
nagyúr
Tegnap egy radio musorban hallottam, hogy a "fű kipiselese" ellen van valami szer, anyag, amit a kutya vizebe kell tenni (keverni) es akkor nem ég ki.
Errol hallottatok mar, vagy tudja valaki, hogy mi lenne ez az anyag? -
feco6512
tag
válasz
jim bcs
üzenetére
De én nem szobatisztaságra akarom nevelni csak hogy egy helyre végezze a dolgát tudom ez lényegileg egy és ugyanaz nekem kint van az udvaron állandóan csak vannak kis ukonák és mindig megtalálják a rejtett aknákat.Naturavetál minöségi kölyök tápot kap +házi kosztot külön neki fözve imádjuk nagyon elötte is bernink volt igyekszem minden jót megadni neki
-
jim bcs
nagyúr
"azért piszkít oda mindenhova mert még pici"
Ez így nem feltétlen igaz és első sorban a tenyésztő feladata kint wc-zésre szokatni addig ameddig el nem viszik a kölyköt. Az enyém soha nem piszkított be, az elejétől fogva nyüsszögött ha wc-znie kellett.
(8 hetesen hozhattuk el)
Abban teljesen egyetértek, hogy az elzárás a megoldás hiszen a tenyésztők is ezt alkalmazzák az elvitel időpontjáig, így a 8 hetesen új gazdához kerülő kölyök szinte 100%-osan szobatiszta. -
bb0t
őstag
válasz
feco6512
üzenetére
Kaja után egészségügyi séta lehet mert míg kölyök kb. fél órával kaja után kell neki wécézni. Egyébként attól is függ milyen minőségű kaját kap. Legjobban akkor van kitéve ennek a veszélynek ha rossz minőségű tápot kap. Prémiumtáp és házikoszt/barf esetén nem olyan nagy az esély de én is aggódtam nagyon 2-3 hónapja még az én kutyám is evés után gondolt belekezdeni a legnagyobb ugrálásokba játszadozásokba. Igazából azt olvastam egy tanulmányban, hogy még a hempergés is veszélyes. Érdemes utánanézni a tüneteknek, mert ha valóban gyomorcsavarodás van akkor nagyon sürget az idő és fontos időben felismerni különben elpusztul a kutya. Ha már nagyobb lesz érdeme másfél-két órát várni a kaja és séta között. 6-7 hónapos kora körül pedig már elég neki napi 2x adni szerintem, aztán napi 1. Próbáljátok rászoktatni arra, hogy ha evett akkor pihi van és nincs játék. Erre jó módszer a kennelbe csukás. SzVsz azért piszkít oda mindenhova mert még pici, ha nagyobb lesz gondolom egy helyre jár majd mint a legtöbb kutya.
-
feco6512
tag
Még egy prózai kérdés:az állatorvos és a kenel tulaj is azt javasolta etetés után ne sétáltassuk mert ha ugrál könnyen bélcsavarodást kaphat ez igy helyes??mivel még elég kis kajla elõfordul hogy önállósitja magát séta közben egy kis ugrálás nála még bele fér
-
feco6512
tag
válasz
Dorian
üzenetére
Nálam a kenelje 3x6méteres és azon kivül van neki még 2x2metéres saját helye az oljával már elnézést minden este van sétáltatval az előző bernivel nem voltak ilyen gondjaim kölyök korától egy helyre járt.Csak ötletet szerettem volna kérni de bocs ha rossz helyre irtam azt hittem ez egy kutyás topik(nem akarok személyeskedni ki hol tartja kutyáját)
-
feco6512
tag
Sziaztok segitséget szeretnék kérni van egy 4hónapos bernim és nem hajlandó egy helyre piszkitani kertes házban lakunk van rá valami bevált módszer?azt már próbáltam hogy evés útán becsukom a kenelbe egy 1órára hogy szokja meg hogy ott végezze el a dolgát de sajnos nem müködik inkább visszatartja mig ki nem engedem.Sajnos az egész udvart tele kakálja nem akar egy helyre szokni.
-
bb0t
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Husky ismerős szerint is egyértelműen az.
Vörös -
bb0t
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nekem a mintázata egyértelműen huskyra utal. A barna szem és barna ott sem ritka. Ismerősömnek barna szemű huskyja van általában betalálják vele, hogy ez nem is egy husky...
Szóval én a huskyra voksolok. Kis husky puppy. 
-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem husky inkább?
-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nézd, ha olvastad az eddigieket akkor tudhatnád nem állítottam, hogy 100% Akita a videóban látható kölyök kutya, annyit írtam, szerintem és volt javaslat az ellenőrzésre is!

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
A videóban az orr barna. Nem tudom megengedett-e ez. Amúgy a kölyök szőrzete is hosszabbnak rémlik.
-
bb0t
őstag
válasz
Lompos48
üzenetére
Nem tejfog. A fogváltás folyamatát figyelemmel kísértem, nem egy az én harapdálásom közben tört ki.
Egyértelműen tudom, hogy ezek már maradandó fogak, és törögetnek, nem értem miért. Júniusban viszem oltásra, akkor majd mindenképpen megkérdezem a dokicsajt de aggaszt. -
monti0222w
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
-
bitpork
nagyúr
válasz
monti0222w
üzenetére
A hachiko megvan, nagy kedvenc!
Igaz én alapvetően szeretem a japán filemket 
Meg azért ezt át kell még gondolni. Ez a cukkeráj is meg fog nőni és akkor már nem biztos hogy a páromnak annyira fog tetszeni...uh még csak ismerkedés fázis van, oszt meglátjuk. -
bitpork
nagyúr
válasz
monti0222w
üzenetére
Ezt csinálom most
Mert így legalább el tudok valamerre indulni. Eddig azon kívül hogy láttam egy ciku tyutyulit más nem állt a rendelkezésemre. -
MurdR
veterán
Sziasztok!
Mint leendő gazdi jelentkezek a topicba, eddig semmi féle tapasztalatom nincs nagytestű kutyákkal kapcsolatban. Történt két hete, hogy egyik havert elkísértem a Tököli állatmenhelyre, ahonnan egy kutyust vitt az állatorvoshoz vizsgálatra. Ez le is zajlott, mikor visszavittük a beteg kutyust, akkor megkérdezte az egyik gondozó, hogy nem e szeretnék kutyát, mert van egy hozzám illő darab (elég termetes vagyok) . Áááááááá mondom nem értek én a kutyákhoz, stb stb. Addig nyaggatott, amíg elvitt a kenellekhez, és megmutatott egy ló méretű fehér kutyát. Az az igazság, hogy nem volt szimpatikus.
Jöttünk vissza az udvari részbe, és megakadt az egyik kennel táblácskáján, amin ez a felirat állt: ,,Rosszcsont''.
Megtorpantam egy pillanatra, és megkérdeztem a srácot, hogy itt lakik-e valaki. Azt mondta igen, egy elég szép darab kutyuska, mindjárt megmutatja. Bement, bekopogott neki a csapóajtón, füttyögött neki, és megjelent Rosszcsont, álmos-unott pofázmánnyal, de ahogy ránéztem, egyből beleszerettem.
Fajtát nem tudok mondani, de ha jól emlékszem keverék. Elvittem sétálni, mentünk kb 3-400m-t, a póráz csak akkor feszült meg a kezemben, amikor megfordultunk, gyönyörű szépen jött mellettem. Kb 2éve műtve volt, ha minden igaz a gyors növekedés miatt (akkor volt 41,5 kiló, most sokkal nagyobb) térdszalag szakadással (diszplázia?), ez egy kicsit meg is látszik a járásán, de ennivaló. Olyan mint egy 4lábú 80literes bojler.
Eddig kétszer voltam nála, másodjára már vittem barátnőmet is, és megmondtam neki, hogy ez a kutya kell nekem.
Most jelenleg ott tartunk, hogy a kerítést fogjuk kicserélni a szomszéd fele, mert ott van 2 bígül, és nem akarom hogy tápnak nézze őket.
~1hónap, és jön hozzám haza.
Hát nem aranypofa?

(Ezen a képen egy kicsit öregecskének tűnik, de most lesz 5 éves.) -
jim bcs
nagyúr
válasz
forras2
üzenetére
Vidd el másik dokihoz, aki kint volt az nem okos, egy fekélyes sebet nem lehet 1 injekcióval megoldani.
Ha nincs erő a lábában nem biztos hogy porc kopás, mivel nagy testű lehet daganat vagy diszplázia. Ha kalcium hiányos akkor szerencséd van.
Sok gyógyszer megegyezik az emberekével, de nem minden esetben azt kell kapnia és nem mindegyik adható, mindenképpen javasolnék egy másik vagy inkább hozzáértő állatorvost.
-
bitpork
nagyúr
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani nekem a tyutyuli fajtáját a 13:56 -nál?
Előre is köszönöm szípen. -
Orlin
addikt

-
Orlin
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem a megszokott adagot kapta!Egy kevéskét kapott csak.De akkor nem is nagyon adok neki többet!
-
TazLeacher
nagyúr
-
Orlin
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Akkor nem vagyok egyedül...Pedig kezdtem úgy gondolni.
Éjszaka többször hányt 4-kor a 3. hányása volt.Akkor persze már felébresztettem az egész családot!
Anyum mondta talált nála egy csontot ami nem tőlünk származik valószínű.Ezért is ijedtem meg,h mérgezés.A szomszédunk nagy szemét és bármire képes sajnos.3-4 év alatt 4 kutyája halt meg.Rottweilerek voltak.Egy 2-ször kettes kennelben tartott 2 rottweilert a tüzű napom.Házuk sem volt.Amikor elpusztuéltak megint szerzett kettőt.Szóval gondolhatjátok!
Most délután a kutya kint volt nem vettük észre ,hogy hányt volna.De figyeljük.És a hangulata is jó,evett is,játszott is! -
forras2
őstag
Sziasztok!
1 hónapja volt itt az állatorvos, de sajnos sokra nem mentem vele.
A kutyám bal hátsó lábán a hajlatban van 1 fekélyes seb.
Adott neki injekciót, meg vettem a nyakára parabolát, de a seb nem gyógyul.
Tudtok ajánlani vmi kenőcsöt vagy valamit, amivel be tudom neki kenni?Illetve, a doki szerint porckopása van a kutyámnak, ez miatt megy sokszor nehezen, meg a hátsó fele ez miatt erőtlenedik el néha. Milyen porc erősítőt érdemes adni a kutyának?
A doki ezt a Proenzi-t ajánlotta, amit reklámoznak a tv-ben is, de nem tudom, hogy ezek a gyógyszerek mennyire alkalmazhatóak kutyáknál?
Egy 7 éves kan német juhászról beszélünk.Köszönöm

-
Orlin
addikt
Annyira jó,hogy az ember egyből mérgezésre gondol...
Éjszaka 2-szer hányt a kutyám!Most virrasztok mellette,04:25.Amúgy ti is ilyen hamar "beparázósok" vagytok?!

-
bb0t
őstag
Lehetséges, hogy egy 7 hónapos kutyának ki legyen lyukadva a foga? A hátsó foga egy barázdásjánál nő egy fekete olyan mint ha lyuk lenne.
-
Orlin
addikt
-
gabormgp
senior tag
Sziasztok!
Csongrad megyeben kolyok fajtiszta tacskot keresek.
Akinek van,irjon legyenszives. -
afrojack1
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Bal alsó! Fanni ő az értelmes okos nagyanyuka már 77 éves! Mellete kira, felette molly, és igor!
Molly, fanni lánya! De molly annyira szeret minket hogy ha valamelyik ránk mordul ő azért mordul a másikra hogy-hogy merészeli! Kira meg hatalmas pocakos kismama! Meg se szülletek de már elkeltek!
-
afrojack1
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
-
afrojack1
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
2.

-
afrojack1
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az apja is hatalmas volt! Rosszcsont! 3 papucs volt, nincs! Pedig csak 2 hónapos!

Szerintetek milyen fajta? (Én tudom)
-
Siriusb
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Végre jó hírek! További gyors felépülést!
-
VIPowER
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jobbulást kívánok a kutyunak. Majd kakkant ha akar. Én is így vagyok vele.

-
Steady74
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
jó kakkantást nektek
örülök a jó híreknek! -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Update:
Tegnap már láthatóan jobban volt a kutyus, de a mai nap már tényleg ugrásszerű javulás állt be az állapotában!
Újra van kiállása, figyeli a környezetét, reagál, morog, hisztizik, rámegy a macskákra stb.És a mai nap volt az utolsó az állatkórházban (kopp-kopp), már csak infúziót kapott

Ma úgy habzsolta be a főtt csirkeszívet hogy öröm volt nézni! Ma evett úgy először mint egy egészséges kutya! 6 nap elteltével! Így nem is csoda hogy még nem kakkantott. De azért várjuk...

Köszönjük a jókívánságokat, teszek majd fel róla képet ha szalonképes lesz

-
tboy93
nagyúr
Alszik a golden

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ismerős a dolog, Kalóz is mindig olyan elégedett magával fésülködés után, aztán persze két nap után kezdhetem újra : )

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

furminátor?

Vörös