Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
monti0222w
üzenetére
Ha 3/3 ember fosik a sóskától akkor igenis fos

Mindegy én nem kívánok veszekedni veled erről, csak leírtam a tapasztalataimat. Ha nálatok nincs baj vele, akkord használd egészséggel

-
monti0222w
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Hülyeség, mi próbáltuk az általad favorizált Happyt, de nem jött be, pedig az enyém szó szerint kajás kutya, kevés dolog van amit nem eszik meg! Azért mert mint írtam nektek nem jött be nem kell lehúzni egy céget! Neked sem jön be minden kaja, szerintem, akkor most mi van, Pl: nem eszed a sóskát, akkor szar a sóska?
-
válasz
monti0222w
üzenetére
Szia! igenis lehúzom a céget, mert eddig 3 különböző helyen próbálták és probléma volt vele. (barátnőmék, nagymamámék és én is próbáltam)
Érdekes, pl. Chicopee, Properform, Happy Dog-al egyik helyen sem volt probléma, ettől függetlenül persze lehet olyan kutya is akinek "mindegy" és a dog chowtól se lesz baja
nálam a dog chow csúnyán leszerepelt. -
monti0222w
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Szia, szerintem meg annyira nem ratyi táp a Dog Chow mint ahogy írod, ez egy közép kategóriás táp!
Egyértelmű, hogy vannak ennél jobb tápok minőségre, de viszont jóval drágában, Azt is elhiszem, sőt tudom, vannak olyan kutyák akiknek nem jön be Chow, de ugyanez áll a drágább jobb minőségű tápokra is nem egy ilyet hallottam! S azért mert a kutyádnak nem jött be azért lehúzni egy céget!
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Igen! A vizslánknál is nagy macera volt, szinte minden tápot kihányt. Most a goldennél is hasonló a helyzet, csak ő nem kihányja hanem a hasa megy a táptól. A dog chow elég ratyi táp, a családban több kutyának hasmenése volt tőle. Ha mindenképp táppal akarod etetni, akkor próbáld ki a Chicopee-t, nagyon jó minőségű, csak kicsit drága. Az én goldenem most főtt kaját kap, veszek neki csirke szárnyat illetve nyakat, kap bele kutyatésztát is. Egy ilyen adag két napra elég és amikor kapja a táljába akkor kap bele 20dkg tápot is. Régebben belefőztem a tápot is, de úgy nagyon trutyis.
(a golden most happy dogot kap, ez is elég jó)
-
r3dsnake
nagyúr
Bármilyen száraz kaját vettem eddig a kutyámnak, mindegyiknél előfordult, hogy kihányta. Valószínűleg mert túlságosan habzsol. Ha más kaját kap, pl tojás, hús, csont, azokkal nincs gond, de valamennyi szárazat is adni akarnék neki. Dog chow-t szoktam venni általában. Nagyon aktív kutya, és ráférne kicsit, hogy hízzon, de lemozogja. Ha elkezdem kajáltatni nagyobb mennyiséggel, akkor meg visszajön. Most lesz esedékes az oltása, állatdokitól is megkérdezem mit javasol, de eléggé aggaszt a dolog. Előfordulhat ilyen kutyáknál, hogy nem marad meg benne a száraz táp?
-
zolynet
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Soma , de van úgy hogy Somlai, SomlaiArtúr, Sándor

1x adunk neki enni, vacsorát kap, száraz + konzerv
és ilyen marhalábszárat 'szoktam' főzni neki
+ ha marad maradék kaja azt is betolja
nincs különösebb főzés csak neki
persze vannak jutalom falatok is, nem spártai életet él
pont tegnap kimaradt a vacsi, olyat is csinálunk nagyon ritkán
-
zolynet
veterán
kis fegyelem, türelem és már eheti is a kis disznó

több mint 1,5órát főztem a lábszárakat
-
zolynet
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
fekhelye: katt
általában magunkkal visszük, elfér, szeretitboy93: eddig csak spéci ragasztóval próbáltam de az nem járt sikerrel, illetve ugye nagyon vékonyan kellett h ne üssön át a ragasztó az anyagon, ezért sem lett tökéletes megoldás
kétoldalú ragasztóval még nem mentem rá, de nincs különösebb technikája (szerintem) -
zolynet
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
van úgy hogy két (ingyen!) pokróccal oldom meg
nem szokott ilyen hülyén ülni, sőt egyáltalán nem, mert azonnal rászólás van, fekszik van
általában ~2órás utat végigdurmolja, 2-3 sarok után már mélyen szuszog szerencsére

az ajtó kárpit nekem is levált sajnos, de hát erre van a kétoldalú

-
zolynet
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
úgyúgy
én egy rég pokróccal oldom meg, biztos majd 25ezret adok érte, amiben csúszkál, nyáron meg megdöglik rajta olyan melege van -
Sziasztok! Tippeket kérek hogyan védjem meg az autóm hátsó ülését + kárpitokat a goldenemtől
Alapvetően jó kutyus, bírja is az utazást, csak koszos és hullik a szőre rendesen. Mit szoktatok az ülésekre teríteni? -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
válasz
Buster17
üzenetére
gyakorolni vele:
a) nyitva hagyod az ajtót, mondod neki hogy marad és kimész rajta, először nem messzire 1-2 méter, majd magadhoz hívod (ugye csak akkor jöhet ki), legyen nálad labda hogy gyorsan meg is jutalmazd
b) később kimész nyitva hagyott ajtónál és ugyanúgy marad utasításra nem jöhet ki akkor sem ha gyalogos ha kutya jön
nekem nem jön ki a kapun ha nem mondom neki h lehet, mondjuk nekünk olyan a helyzet hogy csukott ajtónál majd szét durran és védi a hazát, ha nyitva van akkor nincs semmi feszült helyzet, teljesen nyugodtmég kiskutya, most kapd el ezt a fonalat is, pikpakk megtanulja

-
Buster17
addikt
Hali!
Kiskutyám olyat csinált amit sose gondoltam. Teljesen megbolondult.Általában mindig megugatja az idegeneket az utcán meg amikor bejön valaki akkor is mert védi a területét ezzel nem is volt sose gond, de utána elhallgat mert nincs veszély.
Így a kutyákat is megszokta ugatni...Egyszer kimentem az utcára és nyitva maradt a kapu és jött egy biciklis kutyával, ezt észrevette az én kutyám, kirohant és kajak letámadta.
Ott harcoltak, gyorsan odaszaladtam és szétkaptam őket. Kész ideg volt, remegett az idegtől amikor a kezemben volt.Én meg csak pislogtam mert sose láttam ilyennek.
Mit tudnék csinálni, hogy ne legyen ilyen?
Más:
Behoztam a szobámba egy új szőnyeget, ilyen selymes, puha, nagyon jó a tapintása. Hát a kutyám megvolt érte őrülve annyira tetszett neki
Ugrált rajta, forgolódott meg játszottunk rajta 
-
aytukabozs
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére

-
Bjørgersson
félisten
Fárasztó is kiskutyának lenni.
[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
aytukabozs
üzenetére
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Van 1 német juhász kutyám. Soha nem volt bolhás, de az utóbbi időben nagyon tele lett. Nem lehet megsimogatni a nélkül, hogy ne lenne egyből tele bolhával az ember keze is.
Mit ajánlotok, melyiket, milyen, mennyit érdemes venni? Bolhanyakörvet inkább kerülném, nem hiszem, hogy sokáig a nyakán lenne.
-
zolynet
veterán
válasz
aytukabozs
üzenetére
Hát ebben a korban már nem veszünk séta közben mindenféle furcsa dolgot a szánkba.

Sok bacilus, fertőző dolog jöhet onnan, lehet hogy pont ez az oka a gömböcöknek. -
zolynet
veterán
válasz
aytukabozs
üzenetére
miket evett mostanában?
vmi irritálhatja a száját?
nincs konkrét ötletem ... majd a doki után írd meg h mi volt, érdekelja és nagyon cukk kutyád van

bp-en belül merre vagy? merre sétáltok? -
aytukabozs
addikt
Sziasztok
Egy kérdésem lenne hátha valaki találkozott már ilyennel.
Pár napja vettem észre a kuty ajkain és belül a szájában is a képen látható fura göböket.Hétfőn természetesen megyünk a dokihoz vele, de addíg is hátha van valakinek valami tippje hogy mifene lehet ez.
Gugli a barátom, de nem találtam vele semmit aminek ez a tünete.Berakok egy képet magáról a kutyáról is, mert ő kicsit szebb mint a másik képen látható valami

-
Bjørgersson
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
Ill szokott kapni hozzá Gran Carno junior marha-kacsaszív konzervből is, az a best nála. De azt max 1/3 arányban adom, mert azért húzós. Mondjuk olyan illata van, hogy megenném én is akármikor.
Szép fényes is Buborék szőre, mindenki megjegyzi.Jutifalatból (meg abszoludt értelemben is) a szárított birkatüdő visz mindent, de olyan brutál büdös, hogy szellőztetni kell utána...
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
jim bcs
üzenetére
Tápcsere volt (mivel az előzőt nem szerették annyira), de nem emlékszem pontosan, hogy mikor és hogy ahhoz köthetőek-e a jelenségek. Most megint nem rágja egy jó ideje, mert kikapott, de félek, nehogy megint elkezdje.
"valami jószág beköltözött a szigetelés alá"
Ez nem lehet, mert teljesen zárt, vakolt, festett stb.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
A rajtakapás az elég nehéz, ugyanis csak akkor hallom meg, ha a ház bizonyos pontján tartózkodom, ráadásul sokat nem vagyok otthon. Nem tudom, hogy ezt miért kezdte el csinálni, de eddig megálltunk a kis mini labdáknál, csontoknál stb. Pont e célra szolgált. Jah, ráadásul már nem kölyökkutyáról van szó, nem egyszerű az eset.
-
Dorian
félisten
válasz
devil-k
üzenetére
Létezik távol-tartó spray, talán vettünk is, de még sosem kellett használni, nem tudom a hatékonyságát. Nálunk eddig minden lényeges dolgot 1x kellett megtiltani és működött.
Próbáld rajtakapni, és akkor, ott, lebszni., azzal a szóval ami bevett nálatok a dolgok tiltására. Határozottan, "vedd képletesen birtokba" azt a területet. Elé állsz, ellököd onnét.
-
devil-k
nagyúr
Helló Mindenkinek!
A következő problémám van a két makrancos hölggyel, pontosabban az egyikkel. [link]
Elkezdte rágni a háznak a szigetelését oldalt. Amikor rajtakaptam, akkor természetesen megbüntettem, hónapokig abbahagyta, aztán most megint ez a mániája. Mit lehet tenni? Van-e valami módszer, tipp-trükk, amivel elejét lehetne venni e problémának? Van-e esetleg ilyen "távol tartó" krém, spray... stb.
Köszi a segítséget és üdv!

-
zolynet
veterán
1-2 kép Gyenesdiásról ... kicsit meghosszabbítottuk a hétvégét és keddig voltunk a Balatonnál.
Napi 1-2órás séta mindig volt, és egy új játszópajtást is találtunk, Bodza. video
4nap alatt ~16km-t sétáltunk, kedden 19fokban pólóban, isteni volt.

-
oldmumus
újonc
Kedves Kiskutya tulajdonos!
A képen látható kutyához hasonló rajzos Németjuhász-Kaukázusi keverék szuka kutyát keresek maximum 3 hónapos korig. Hasonló kutyus található a következő hirdetésben is:
[link]Sajnos a mellékelt képen látható kutyánk állatorvosi hanyagság miatt eltávozott. Idős szüleimnek is nagy hiányt okoz napok óta. A 10 év és a 8 hónap együttlét a kutya nem mindennapi képességei hatalmas napi problémát jelent. A környéken élő szintén időseknek jelezte amikor jött a tejes járat, a szódás, stb. Nekem skype-on bejelentkezett ahogy az a fotón látszik.
Tehát kérünk mindenkit aki tud segítsen. Nagyon köszönjük!

-
Dorian
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha gyengéden a szájába veszi az ember kezét (legalábbis felnőtt kutyánál), az kifejezetten annak a jele, hogy mutatja, hogy mennyire meg lehet bízni benne. Hiszen megtehetné, hogy ráharap, mutatja, hogy nem.
Más:
Szerintetek hogyan lehet kicsit magabiztosabbá, határozottabbá tenni a kutyát? (kölyök francia buldog)
Lehet, hogy kicsit magam ellen tennék, jelenleg úgy tűnik sikerült tankönyvi minta kutyát nevelni belőle.
Igazi nyugodt, illedelmes "jókutya", nulla agresszivitással.
De ha más kutyákkal játszik, akik hevesebbek, ő nem akarja ezt átvenni, nem megy bele a kicsit is vadabb dolgokba, így mindig ő marad alul, ha a másik kisebb akkor sem él a fölényével. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
VIPowER
üzenetére
Az is megoldás, ha ő szól rá, a kutyák nagyon jól különböztetnek meg személyeket.El tudják azt is fogadni, ha nem szabad valamit valakivel csinálni. Rám például nem ugrálnak a kutyáink, ha szólok rájuk, persze alapból szeretnének, mert ugye kutyák. Meg kell próbálni megelőzni a szándékot és rászólni, ha harapni készül. De harapdálni sokféleképpen tud egy kutya nagyon nem mindegy, hogy odakap, vagy a nyalakodás hevében veszi a szájába gyengéden a kezet például...
-
VIPowER
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ő sem állandóan harapdál, de ez a leánykát (20 éves) már zavarja.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
VIPowER
üzenetére
Egy ekkora kutyánál azért az engedelmesség is fontos, pláne, ha gyerekekkel is van együtt. Másfél évesen már lassan felnőtt kutya, úgy is kell viselkednie. a harapdálás azért lassan már csak részben játék, részben már irányulhat uralomra is, ez abból látszik, hogy milyen helyzetben csinálja. A ridgeback szukánk még néha most is képes örömében megfogni gyengéden a kezemet, csak ő már kilenc éves és a szemfogai már élesek a kopástól, soha nem szorít. Igazából a harapás erőssége sem mindegy, de lényeges, hogy bár néha előfordulhat, de rendszeresen ne csinálja.
-
zolynet
veterán
válasz
VIPowER
üzenetére
Nagyon gyorsan végig lehet pörgetni, én nagyon sok részből tanultam.
Mindenképp következetesen kell csinálni, azaz neked sem szabad hagynod hogy csinálja, ha a testvéred lányának sem csinálja. Csak összezavarja hogy ha neked lehet, és a lánynál ha próbálkozik akkor meg rászólás van.
-
VIPowER
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
A helyzet az hogy igazából nem is magam miatt kérdeztem ezt, hanem a testvérem lánya miatt. Őt zavarja a harapdálás. Én így is imádom, de a családi béke miatt ugye próbálkozok. Kötélhúzóst szoktam vele játszani, mert azt nagyon szereti, meg én is imádom a cukor pofiját közben.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
VIPowER
üzenetére
Egy kutyára a szívén keresztül kell hatni, vagy az együttérzésére, a szeretetére, vagy az alapvetően minden kutyában benne élő engedelmességére. Ha a kezedet fogja, az is megpróbálható, hogy a fogai irányába tolod a kezed. Azonban érdemes erre időt szánni, míg nem lesz eredményes a nevelés, mert ez egy olyan viselkedésminta, amely már rögzült. Azt nyilván tudja, hogy Te ezt nem szereted, csak azt nem, hogy m,ennyire nem. Helyette érdemes bevezetni valami játékot, mondjuk ajánlj föl valami más fognivalót, apportfát, a német juhász aránylag szívesen apportíroz, ahhoz képest, hogy nem vadászkutya.
-
canniball
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
És ha nem szereti...?

-
VIPowER
őstag
Cukor. Ő 1.5 éves kicsi lány, és az a helyzet hogy még mindig szereti a kezemet csócsálni, persze csak játékosan. Erről le lehet valahogy szoktatni? Orrkoppintás ilyesmi kizárva, előbb ütök meg embert mint őt.
-
Siriusb
veterán
válasz
jim bcs
üzenetére
+1
Annyival egészíteném ki, hogy a kutyának háttal vagy oldalt ülj, guggolj, nincs szemkontaktus, nem hívod. Esetleg hülye hangokat adhatsz ki, az felkelti a kíváncsiságát. Ne hajolj fölé, ne érj hozzá felülről, avagy a fejéhez, alul a nyakát, vagy oldalt történik a simogatás.
Az előző hozzászólásból kiemelném, mindig ő menjen oda hozzád. -
jim bcs
nagyúr
válasz
batai15
üzenetére
A kutyus sérült és elképzelhető hogy bántották, vagy a túltenyészet miatt lehet instabil az idegrendszere, ezt így látatlanba megmondani nagyon nehéz. Nem vészes a dolog de lesz vele munka nem kevés. Első lépésként a nagyot el kellene zárni amikor a foglalkozások mennek, majd ülj le vagy üljetek le és várd meg amíg ő közeledik, többször el fog szaladni de minden nappal egyre többet marad ott, ne menj utána ne üldözd, jutalomfalat legyen nálad ami lehet virsli vagy parizer mindegy és nem ártana valamilyen játék amivel felkelthető a figyelme. Mivel még picúr egy kis időre beengedhetitek a lakásba közétek had lássa hogy jó lesz nálatok. Mikor visszanyerte a bizalmát az emberek felé azt észre fogod venni, hogy ez mennyi idő az tőletek függ.
várom a fejleményeket, akár PV-ban is
-
batai15
félisten
sziasztok!Némi problémával fordulok ide.
Leszögezném, hogy soha nem volt ilyen gondom, csak most.
Vna 2 pulink, az egyik több mint 1 éves, rettetően jól van. 10 hetes kora óta velünk van igazi család tag, tulságosan is hozzám van szokatva kutya tehát nagyon semmi gond nincs vele.
De ! szereztünk neki egy másik kis pulit akit kaptunk, p is kb 10 hetes kora óta velünk van, ennek kb 3 hónapja, de itt a gond.a kutya bizalmát egyszerűen nem sikerül sehogy se elnyerni. Próbálom szeliditeni, játszani vele ahogy eddig minden kutyámmal tettem, de terja a távolságot. folyamat közelünkbe van ahogy a nagy is, örömébe nyüszit mikor haza jövünk,vagy ha szólok neki csóválja a farkát, de ha a közelébe megyek elszalad.
És nem értem miért . szeretjük, gondját viseljük mind2 kutyának, de a kicsit egyszerűen nem tudjuk magunkal meg szerettetni.Hátha tud valaki valami értelmes dolgot, köszi! -
jim bcs
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
és saját kezűleg csinálta

-
-
válasz
jim bcs
üzenetére
Nálunk is bent van éjszaka!Napközben kint szokott lenni,de délután 4 óra körül már a kapuban ücsörög és várja a bejövetelt.Semmit nem csinál bent,még kevesebb gond van vele mint eddigi macskáimmal

Ha éjszaka dolgozok akkor is befekszik a kis ágyába a szobámba,reggel mikor jövök ugyan ott fekszik
-
jim bcs
nagyúr
nincs, vagyis van ólja de azt csak farágásra használja valamint ha kint vagyunk néha befekszik, többnyire bent lakik
, ha kizárjuk és nem vagyunk otthon szétver mindent mert be akar menni, inkább bent alszik amíg haza nem érünk, soha nem csinált bent semmilyen kárt egyszerűen bent szeret lenni ha egyedül van -
Amúgy a ti kutyáitoknak van stabil helye az udvarban?
Nálunk a kapunál volt hetekig,de most új helyet talál és ott szokott feküdni napközben!Ha éppen nem ás
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nálam a dog chow csúnyán leszerepelt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)