Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A halti lesz lehet a megoldás.És lehet idővel vissza is lehet majd szokni a sima pórázra!
A séta többi része nálunk az elég nyugis.Igaz nálunk is van amikor a kutya húz.De akkor megállok és megvárom ameddig kifeszül a póráz teljesen és úgyis oda jön akkor.Utána indulunk tovább.Csak így sokszor fél órával is hosszabb a séta
-
Winner_hun
félisten
Az egyik a halti. Nem igazán szeretik a kutyák ha a fejük húzva van. A másik a megfordulás, majd rántás egyet a pórázon - amikor te már a másik irányba mész akkor kell rántani. Egy idő után nem fog eléd menni, vagy ha igen akkor gyorsan észbekap és visszavesz a tempóból. Épp ezzel játszadoztam a kutyámmal hogy néha direkt lassítottam, kíváncsi voltam észre veszi-e és lassít-e vagy fordulhatok hátra. Nagyon ritkán kell már csak forgolódni.
-
kew
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Marci is húz, baromi idegesítő néha
Én is próbálgatom ezt a hirtelen forulást, hirtelen megállást... De másnap ugyan úgy húz, ha akkor épp abba is hagyja 
Sőt mikor hirtelen irányt váltok, sokszor a másik irányba is elkezd rohanni
Úgyhogy ezen most én is rajta vagyok, remélem le tudom róla szoktatni. -
Steady74
addikt
Lizával azt csinálom, hogy ha egy lépéssel már előrébb tart, mint kellene, akkor irányt váltok vele, jellemzően az ellenkező irányba megyek vele. A 3. 4. ilyen alkalomnál aztán már leesik neki a szitu és szépen jön.
Persze, ha kutyát lát, annyira beindul az örömtől, hogy erről elfelejtkezik

-
bb0t
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hogyan érted el, hogy szépen jöjjön? Mi már raktunk rá fél-fojtót, de ettől függetlenül még húz ha olyanja van. Nálunk még mindig az autók levadászása a probléma, hozzáértő ismerős szerint nem elégítjük ki az ösztöneit kellőképpen.
-
Winner_hun
félisten
Brúnó is kicsit dilis pórázon de elhatároztam hogy ennek vége, rajta vagyok az ügyön. Úgy ahogy a sétánál is elég lett a húzás, mostmár jön mellettem laza pórázon. Tegnap hazafelé megállított valaki hogy jajjdeszép kutya, mennyire kiegyensúlyozott (hahh, első nap hogy végre tényleg normálisan sétált
).. mint kiderült kutyakiképző is az illető, most költöznek ide, van 4 kutyája is.. -
kew
senior tag
Nekünk Marci sokat esett, meg ha sokat futkározott, hamar elfáradt, aztán elkezdtük adni neki, láthatóan megerősödtek a lábai, és fürgébb lett
Mondjuk ő 3-4 hónapos korban kezdte kapni, akkor még amúgy is nyeglén mozognak, szóval lehet, csak simán felnőtt 
Lassan nekünk elfogy az első doboz Luposan, viszont most a felnőtt Platinum elég jó adagban tartalmaz majd zöldkagylót, úgyhogy nem is fogok venni már külön. A követező kajarendelés már abból lesz
-
kew
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Na, az már nekünk kiesik sajna, már a Hajógyárira is majd egy órát bkvztunk
Újpestre csak metróval menne, oda a mozgólépcső miatt nem akarom levinni. Viszont a szigetre még kibóklászunk, 86-os busz és hév kombóval relatíve könnyen oda tudunk jutni, úgyhogy ha ott szervezünk valamit, az jó lenne.
Fürdeni simán mehetnek szerintem, a hévégén is baromi meleg volt napon, kb fél óra alatt megszáradt teljesen
Most a hosszú hétvégén is jó lehet, ha nem lesz esős idő.Sajna autó híján nehézkesebb mozogni. Bár most tervezünk kocsivásárlást, de az még néhány hónap biztos, mire odajutunk.
-
kew
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Benne vagyok!
Pontosabban merre is?
Mi 11ker, Karolina út.Btw össze kéne hozni már egy itteni kutyás talit is. Bár most a hétvégére szar időt írnak, de ha a jövőhéten jó lesz, összeröffenhetnénk valami piknikfélére valahol. Mi elfröccsözgetünk, a kutymákok meg rohangálnak

Brúnónak a füle érjen bokáig!
Marci tegnap lett 7 hónapos 
-
gubabela
senior tag
Szerintem ez inkább nevelés és a kutya vérmésékletének a függvénye. Ha nem engeded neki, hogy balhét kezdeményezzen és következetes vagy vele (ha balhézik akkor szidás/fegyelmezés/büntetés, ha szépen figyelmen kívül hagyja akkor dícséret) akkor egy idő után megtanulja az álltalad elvárt viselkedést. Az, hogy más kutyák védik a területüket, mikor elhaladsz előtte az természetes. Nekem régen egy nőstény juhászom volt (szakállas collie) ő nem volt kötekedős és könnyen is lehetett nevelni, fegyelmezni. Most egy ivaros kan terrierem van, hiába jólnevelt (viszonylag), sokkal harciasabb főleg párzási időszakban.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Még mindig a sétáltatás és fegyelmezés témában kérdezek!

Szerintetek az működhetne,hogy többet viszem a kutyát sétálni és akkor jobban megszokja a környékbeli kutyákat és nem balhézik velük?!
Most hétvégén is ment a vircsaft amikor mentünk.Az én kutyám ugatott ment volna a kerítésekhez a többi kutya meg ezt ugatta!Meg,ha nem is ugat az utca másik felében akkor is ahol kutya van oda akar menni balhézni...
Tehát,ha többet vinném akkor megszokná őket?Vagy ez nem így működik?!
Lehet hülye kérdés!
-
bb0t
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Isten éltesse!

-
kew
senior tag
Marcika ma pancsolt végre
Kimentünk a Hajógyári szigetre, és ott tudott pacsálni
Nagyon élvezte, mióta hazaértünk csak alszik 
-
dellfanboy
őstag
a kis lurkó valakinek?[link]
-
Dorian
félisten
válasz
Steady74
üzenetére
Lady, az angol bulldog már steril, Buborék, az enyém pedig még csak most kezd próbálkozni, nem szaporítunk.
Számomra viccesebb inkább, mert Bubb annyira jámbor, hogy mindenkinek, kisebb franciáknak is hagyja magát domináltatni, de valamiért több angol bullra rámozdult. Hiába, nagy kofferbe jobb pakolni
-
zolynet
veterán
"
KUTYASOK FIGYELEM!
Sajnos több forrásból is megerősített szörnyű hír járja a Dunakanyart....
Tizenéves idióták ártatlan kutyádon "edzik" a kutyaviadalra képzett staffjaikat, pitbulljaikat. Általában kora reggel indulnak el több autóval, több kutyával, lakott területtől kicsit távolabb eső helyszínt választanak. Valószínűleg az utcán gazdi nélkül sétáló kutyák a prédák. Volt már Szigetmonostoron, Ürömön, és legutóbb egy Szentendrei esetről lehetett hallani. Hiába fordul az ember a hatóságokhoz, ők bizonyíték nélkül nem tudnak elindulni. Kérünk minden gazdit, nagyon figyeljen a kutyájára, hogy ne legyen egyedül az utcán. Ha valaki ilyen esetet lát, azonnal szóljon az rendőröknek. Kérlek oszd meg ezt az infót!
"
A rohadás essen beléjük.
-
monti0222w
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nagyon jó felvidította az estémet. 
-
bb0t
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Érdekes ez a gép nálunk a coursing edzéseken nem ilyen húzza a nyulat.

-
TazLeacher
nagyúr
(FB profil szükséges)
-
zolynet
veterán
Dunaparty megálló környékén egy kutyaséta ~14fele?
Winner lehet hogy jön, csatlakozik más?
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ismerősömékkel esett meg a dolog pár napja.
Történt,hogy vizsla kutyájukat sétáltatták egy kisebb kirándulás alkalmával.Találkoztak egy ismerősükkel és a gyerekével aki Down-kóros.A gyerek közeledett a kutyához a kutya annyira nem akart haverkodni vele,de mindenki ott volt látta az eseményeket!Utána nem is kerültek közel egymáshoz.Történet le is lenne zárva.Elvileg!
De pár nap múlva csörög a telefonjuk.Az ismerősük hívta őket,hogy a kutya megsértette/megharapta a gyereket mert van egy seb az arcán és azonnal adják neki oda minden papírját a kutyának!!!Mert elvileg elvitték dokihoz és a doki ezt mondta!Ismerősömék most teljesen ki vannak akadva,hogy a kutya nem is bántotta a gyereket.Mindenki látta ott volt,hogy nem történt semmi.Főleg nem olyan dolog amitől a gyerek megsérülhetett.Meg honnan tudják,hogy nem utána történt valami a gyerekkel amit most rájuk akarnak verni!
Most már megy a rendőrséggel fenyegetőzés stb a szülők részéről!!Szerintetek?Adják oda a kutya papírjait?Vagy mit tegyenek?
-
Steady74
addikt
ilyennel volt már bajotok?
-
zolynet
veterán
kis butus

-
Daffni2
addikt
-
Steady74
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
lol, jogos
családi közös horgászatot tervezek, igazából valami zárt, vízparti telekre gondoltam.monti: tele van hajléktalanokkal meg drogosokkal a hírek szerint, ezt hallottam
Daffni: miért kell ennyit várni? nem ugrik most csak kb 40 centi magasságot, de ha nagyon nem ajánlott, akkor nem ugráltatom.
Zoly: köszi. Nálunk 3 lány talán le tudja a Lizát kötni

-
Steady74
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
az ugró akadály így néz ki, az első kettőt (jó, az elsőt átlépi
) tudja és szereti ugrani. Többi akadály meg nem látszik a képeken, sajnos. Ami hátránya ennek a futtatónak (meg a környéken lévőknek) az, hogy nincs árnyék.Jó ötlet a külön vezényszó, elkezdem bevezetni én is!
Érdekelni érdekel a tanulás, igyekszem időt szakítani rá, de most nincs, sajnos. Hajnalban szoktam vinni, 5 felé indulok vele, ekkor másfél órát megyünk, meg esténként, most már 7 felé. hétvége meg vagy gyerekezős-tanulós, vagy anyóslátogató, másnap meg takarítás, tanulás. Egyéb hobbira egyelőre nincs idő, pedig pecázni már rég el kellett volna mennem.
Zoly: hová lehet kutyát vinni horgászni, vannak tapasztalatok?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Steady74
üzenetére
Ha jól mennek már ezek, jöhetnek az extrák:
- nem a megszokott oldalán állsz a kutyának, hanem a másik oldalon
- akadály alatt a "kúszik" vezényszóra nem átugrás, hanem alatta (nem tudom, hogy milyen az akadály)
- kerül (megkerüli az akadályt, és visszafelé ugorja át)Jó szórakozás, főleg, ha van elég féle akadály. Ha érdekel, menjetek el tanulni...
Én egyébként külön szót használok az átugrásra és a felugrásra.
Ha azt akarom, hogy a kutya felugorjon valahova, akkor a "hopp". Ha átugrás, akkor "akadály".
-
Steady74
addikt
Lizával voltunk már 3X egy közei (Szilaspark) kutyafuttatóban, ahol vannak akadályok kutyiknak. 2 ugró akadályt a "hopp" vezényszóra átugrik, illetve egy vastag csőben végigfut.
2 hete kezdtük el tanulni, de most már szépen megy, hogy leültetem, ottmarad, elmegyek, mutatom, és mondom, hogy fekszik, majd visszamegyek, jutifali, nagy örömködés
És nem csak a kertben csinálja, hanem most már parkokban is séta közben, szóval szerintem ügyes.
(aztán savazzatok, ha nem
) -
bb0t
őstag
Most megint be vagyok parázva. Néhány napja észrevettem, hogy rángott egyet a hátsó lába. Ácsorgott és egyszer csak a hátsó lábával hirtelen hátra felél rúgott, de nem tudatosan. Ma reggel megint csinálta.

-
feco6512
tag
Sziaztok tudna valaki segiteni az Acana Purply Bred jó táp jó összetételü minõségü?10hetes berninek adom de nem nagyon rajong érte próbáltam a Naturavetál kölyök tápot azt meg sem ette reggel délben tápot kap este föt kaját azzal viszont nincs gond mehetne töménytelen mennyiségben.De a tápra szügsége lenne a szervezetének.
-
zolynet
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
A labda az nálunk is olyan pont hogy ha más venné fel megy a morgás.
Múlt héten voltunk a bikásparkban, ott már többször is más kutya kaparintotta meg a labdát, semmi baj nem volt belőle. Nézett jobbra meg balra, nem értette hogy hol lehet a labda, kis buta.
Találkára dobáljunk szerintem időpontokat, mert ugye mindeninek van családja, élete.
Pl nekünk jövő hét vasárnap (ápr 19) jó lehet. -
bb0t
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mi lett a lábával?

-
Winner_hun
félisten
válasz
zolynet
üzenetére
Nézem egy ideje Ceaser bácsit
, tegnapelőtt erdei sétán jött egy kis kutyával valaki, persze Brúnó pórázon nem annyira bírt magával mint ahogy szeretném. Jött egy kis nevelés, pár perc múlva látom jönnek vissza. Kutyám rá se nézett, inkább szimatolt a másik irányba. Csak miután elmentek utána nyüszögött..Tegnap elmentünk dolgozni, utána pedig kirándulni. Már az elején mondtam hogy a következő kirándulásra visszük a kutyát is, csomagtartóba befér. Csak az első 10 percet kell kibírnia a hátul ülőknek, meg esetleg némi kutyaszagot. A kutyát kell még kicsit helyrehoznom addig. Tegnapi kiránduláskor eszembejutottál hogy lehet kéne egyet kutyáznunk
Így hogy ma írtad hogy lehet a kutyád is partner rá meg méginkább, már ha benne vagy
Probléma pórázon sétáltatás közben van leginkább. Akkor morog, ugat, minden baja van. Ha lekerül róla akkor nincs semmi gond amíg a másik kutya neki nem akar menni, bár úgy se volt még túl nagy bunyó (2x volt tán ilyen).Illetve még a játék közbeni plusz pofában levő dolgokkal van probléma. Ha van nála valami és azt a másik kutya el akarja venni akkor lehet összekapás, akkor viszont az én kutyám kezdeményez. Bár ilyen is csak 1-2 alkalommal volt. Az egyik innen a fórumról:
Bekötözve
Evés

-
zolynet
veterán
Egyeztetünk és nagyon szívesen.

Illetve az a kis kutyaPéHásTalival mi lesz?! Itt a jóidő!
Lassan pancsolni kell menni, itt már voltatok: kutyastrand Velencén
Mi tavaly csak egyszer, idén többször tervezzük.
#21620 philoxenia: nem a gazdán múlik hogy a kutya totál idegroncs vagy sem?!

-
zolynet
veterán
Most vagyunk túl egy 5km-es kis biciklis sétáltatáson. Jól lefárasztottam.

Találkoztunk egy igazi mintapéldánnyal.
Pórázon a kutya, megfogom az enyémet, tolom a biciklit, látja hogy közeledünk és spurizik át a túloldalra a kutya már a toppon. Párbeszéd:
én: Nem barátkozós?
nő (40-45éves): Nem, ilyen kutyákkal nem.
én: Milyen kutyákkal?
nő: Ez csivava.
én: Azt tudom, de azt mondta, hogy az ilyen kutyákkal nem barátkozik, ez milyen kutya?
nő: Hát ilyen nagyokkal nem, mert rájuk ront, mert ez kicsi. Meg kiszámíthatatlan.
(eközben persze szegény kis vakarék folyamatosan tombolt)
én: Aham, és most miért nem szól rá?
nő: Áhhh. (legyint)
én: (fejcsóválás ... majdnem odamondtam hogy sajnálom szegény kis kutyát de azért jó sétát)
Kisebb agyvérzést megint kaptam. Bosszant. Úgy segítettem volna, és a kutyám erre kurvajó partner,
sőt itt már 4km a lábában volt, szerintem akkor se morgott volna ha lábon harapja. -
Orlin
addikt
Tegnap voltunk mi is sétálni az erdőben és a határban!
A póráz nálunk marad még biztos.Tegnap is a fél vadálomlány felvonult előttünk:fácán,nyúl,őz...
A nyúlra rá is kattant rendesen!

Egy kézzel fogtam éppen a pórázt és még mindig rendesen fáj a kezem a megindulása után!
-
bb0t
őstag
Voltunk ma agilityn, jól beégetett az eb.

Hívásra nem jött, a labdát nem adta vissza, odaszaladt más kutyákhoz, borzasztó volt. Eddig pedig jött a hívásra. Mostmár egyre kevésbé. Főleg ha van tettestársa. Következetesen adom a falatot, leszidni nem tudom ha odajön, mi mást csinálhatnék?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Építkezéshez jól jöhet ez a rajz is:

-
Lompos48
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem "érdeklik" a műszakiak. Kizárólag életvédelmi célja van. Túlfeszültségvédelmet lehet a kapcsolótáblába is szerelni.

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Látom otthon vagy ebben, bár elég OFF. A Fi relé elég védelmet ad a műszaki berendezéseimnek otthon? Most ilyen túlfesz elleni védelemmel ellátott hosszabító van, de építkezünk, és valami olyat szeretnék, ami ezt kiváltja, ha nem muszáj, nem hosszabítóznék. Ez jó helyette?
-
monti0222w
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
+1 Kár ezen rágódni.

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
batmanéhes
üzenetére
Elég egyszerűen összefoglalva a mondandód.
A pitbullnak vérében van az erőszak, ezért előbb-utóbb kutyát fog ölni. Ahogy az argentin, a bullterrier, a stefi is.
És mivel a vér nem válik vízzé:
A dobberman, rottweiler, német juhász, snauzer pedig embert fog ölni.Még jó, hogy nem ilyen egyszerű a világ.
Én Benke András (Gyapi) sulijába jártam, és még megyünk is, ha időm engedi. Nem egy, és nem két sztaff, dobi, bull jár/járt oda. Ő egy kicsit más véleményen van a dologról. Ha nem gond, akkor az ő véleménye nekem egy kicsit többet jelent, mint a Te egy kutyára lebontott tapasztalatod.
1 kutya esetéből általánosítunk több százezer fajtatársa. Ezt most komolyan gondolod?
-
bb0t
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez még az elején volt, de direkt áramtalanítottunk mindent. Azóta nem jöhet be. Csak ha mi is otthon vagyunk. A szobájából felszedtem már az utp kábelt. Sőt kihoztuk az összes bútort ami veszélyes lehet rá nézve. Elég kutyabiztos a ház. Meg annó utánanéztem és a fí relé megvédi az áramütéstől.
Már elég régóta nem rágott szét semmit., bár szerintem ez nem az érdeme hanem a miénk. 
-
bb0t
őstag
Nucky olyan mint az anyja meg apja szereti az elektromos kutyuket. Ezt tolunk orokolte. Neki volt mar netbook tolto, meg felszagatta az utp kabelt. A sodrott erparokat szetszedte. Tamadta mar be parszor a modemet. Ragja az ajtofelfakat bar mar csak ritkan. A szekrenyt, a szekeket. Budos zoknit kincskent kezeli. Ja meg a papucsok. Minden seta utan megprobal behozni egyet szettepes celjabol.

Lulu hajnalban hazament. Bator, ugyes gyermek.
:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Hobby rádiós topik
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Marci tegnap lett 7 hónapos

nem rossz.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És ha magától ugrál? A mienk nikkelbolha...

Így hogy ma írtad hogy lehet a kutyád is partner rá meg méginkább, már ha benne vagy