Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz canniball #20279 üzenetére
A goldi 2x annyit kapott, az eloirt adagot en ugy vettem eszre, hogy a tacsit kevesbe "szeretik" a kullancsok. Ugye exspottal is ramennek a kutyara, a goldenre nyaron rament aztan megdoglott. A tacsira ra se mentek. Elvileg 35kg-ig 2 ampulla kell belole, a golden talan 34kg ha jol emlekszem. Mondjuk az teny, hogy az 5 kg-os tacsi 1 ampullat kapott, ami kg/ampulla aranyban joval tobb mint amit a golden kapott.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz canniball #20243 üzenetére
Ajánlották már, de nem tudom nagyon nő a kutya. Már most is határeset, hogy van-e olyan alomtálca amibe belefér.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
nagyúr
válasz canniball #19607 üzenetére
Ellenőrzött felmenők, anyuka apuka minden f@szom vizsgálaton túlesett, barátnőméké volt a szuka, a kan gazdija nagyon figyelt rá hogy kivel ereszti össze a kutyáját születéstől kezdve ott voltam végig amíg felnőtt a 11 másik kis goldennel együtt. Nagyon durván jól voltak tartva, fullos ellátás, minőségi tápszer, szurik, minden rendben volt, horror árat kértek értük a barátnőm szülei, de még így is csak nullszaldóra hozták ki kb, nem az volt a cél hogy keressenek rajta, hanem hogy egyszer legyen fedeztetve a szuka.
Minden éjszaka ügyeletes személy aludt a kiskutyákkal hogy agyon ne legyenek nyomva komoly traumát okozott számomra a nappaliban földön alvás
Minden fajtajelleg megvan a blökin, ennek ellenére soha senki nem akarja felismerni, volt már kuvasz, labi stb...
Bár el nem tudom képzelni hogy e miatt fosik a táptól
És még mielőtt megkapnám, hogy puccoskutyatartó vagyok, előtte a két vizslánk, illetve tacsink befogadott kutyus volt.
Axi csak azért került hozzánk mert barátnőm beleszeretett
-
-
zolynet
veterán
válasz canniball #19421 üzenetére
kötélhúzósat én is szoktam játszani a kutyával, morog is közben, de az csak a játék miatt van
szoktam olyat, hogy
a) hagyom nyerni (többször is), had vigye, úgyis vissza hozz hogy fogjam már meg újra és játszunk
b) 1-2x nem Ő nyer, hisz én vagyok a vezér
c) játék közben megállunk, kezemen a kötél, nézni ugyan nézi, de el nem veheti a kezemből, oda sem szagolhat, rá sem haraphat, ilyenkor még azt szoktam hogy leejtem a kezemből és akkor sem mozdulhat rá, gyönyörűen csinálja ... utána megint mehet egy kis huzavonaLife is too short to stay stock!
-
-
Dorian
félisten
válasz canniball #19149 üzenetére
Ennek pont annyira van értelme, minthogy a barátnőt meg jobb kézzel "vezetjük", mert régen a bal oldalon volt a kard és ha kell, hirtelen kirántásakor ne sérüljön az asszonyállat. És? Láttok nálam kardot?
Régi kutyámat mindig azzal a kezemmel vezettem, amelyikkel éppen kedven támadt, séta közben akár váltva. Neki sem okozott semmi lelki problémát, azon az oldalamon jött és kész.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
rwin5
őstag
válasz canniball #19149 üzenetére
Szerintem is a bal a jobb, gondolj bele mikor kutyakiállításon felvezetésnél, vagy futásnál, jobb kézben fognád a pórázát, te futnál belülről, elég hülyén nézne ki Amúgy ezt még a mi kutyánk sem szokta meg, de az is igaz, hogy engem sem érdekelt egy jópár hónapig ez, hogy melyik kézben-oldalt van, aztán felhívták rá a figyelmem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz canniball #19146 üzenetére
A különösebb okát nem tudom, hogy miért bal, józan ésszel pont a jobbkezesek miatt, hogy a jobb kéz szabadon maradjon, ha másra nem, akár a kézfogásra. Az, hogy miért van szabályozva, az viszont rém egyszerű. Amikor egymás mellett mennek a kutyák+gazdik, akkor két kutya ne legyen egymás mellett.
-
addikt
-
cekkk
veterán
válasz canniball #18703 üzenetére
Én eddig, majd lassan az asszony is. Sajnos olyan eset történt ami miatt muszáj volt.
(#18704) philoxenia
Ha kitudnám elégíteni a mozgási igényét 1 óra sétával hidd el megtenném, de van amikor 1 óra biciklizés után is ugyan úgy menne tovább
Eddig egyszer akart teljes erővel elrántani, de nem sikerült neki, azóta se próbálkozott ilyennel.
Amikor előznek akkor fél egy kicsit, a szembejövő forgalommal nincs baja, ha meg az út szélén vagyunk és úgy mennek el a kocsik rá se hederít. -
addikt
válasz canniball #18619 üzenetére
Az a szomszéd mondjuk alkoholista is, mint az állat - totál benyomva jött át - sz'al különösebben nem foglalkoztat. Csodáltam is, hogy képes volt megfogalmazni, mit akar.
Ma már egy fokkal jobb volt, igaz, még mindig a házban aludt, de olyan 4 óra felé már minden baja volt, be is kakált. Minden áron ki akart jönni a számára lekerített folyosóról, szóval kiengedtem a teraszra, kicsuktam és figyeltem. Picit nyavajgott, de aztán rágta a játékát, majd bement a házába és elaludt. Reményeim szerint ez azért jó jel
capulet75: elhiheted, hogy nem a mi ötletünk volt 6 hetesen elhozni. A tenyésztő szerint már 5 hetesen is el szokták. Volt még egy szuka testvérük, őt már korábban elvitték. Ugyan törzskönyv nélkül vettük, de látszott az eladókon, hogy nem szaporítók. Több fajta kutya is volt, mindegyik szépen rendben tartva. Most már mindegy is, vissza nem visszük
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
AeSDé Team
őstag
válasz canniball #18342 üzenetére
Az az érdekes a dologban hogy amúgy nagyon is az, de ha a kutya kihozza a sodrából akkor ilyen, a virágok a gyenge pontja. Nagyon sok neveléssel kapcsolatos irományt nyomott a kezembe amikor a kiskutya hozzánk került, és ezeket ő már mind olvasta, jól tudja hogy nem jól fegyelmezi.
Van egy régi kutya-macska spray-nk, de az nem használ, még 2-3 éve vette a macskákhoz, azonkál sem működött, azóta még le is járt. Ha ajánlanátok pár ilyet az jó lenne, a kellemetlen szag biztos elvenné tőle a kedvét. Ha tényleg azért túr bele mert állati szag is lehet benne, akkor ha elnyomjuk ezt a szagot a probléma elméletileg meg van oldva.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
válasz canniball #18233 üzenetére
A törzskönyves kutyáknál sem engedélyezett, vagy eddig sem volt az.. már ennek a részének utánaérdeklődtem, én is így hallottam, hogy állítólag lehetett rá hivatkozni, hogy egyes fül betegségeket nehezebben kap így el, de a lényeg, hogy akár fajtiszta akár nem mindenhogy illegális.
A googlén közben nézegetem a kenneleket de eddig 5-ből 5 találatnál sajnos ilyenekbe futottam, hogy hurrá kölykök születtek; dátum 2008.. sajnos nagyon sok az elévült lap
-
Bjørgersson
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
föccer
nagyúr
válasz canniball #18122 üzenetére
Mit tehetek én róla, ha állatorvos az illető.
Egyébként meg ő mondta, hogy vigyek egy kutyát, mert a ma délutáni programja az, hogy melózik, ahelyett, hogy találkoznánk.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17609 üzenetére
én meg láttam a másik oldalát. én aktívan fegyverezek ( ill most már nem annyira de még mindig van közöm meg itthon ez az. ) az hogy az alkohol meg a lőfegyver mixelődik sajnos bizonyos körökben teljesen normális dolog. de ez ide nagyon off.
Kovy:
de a pórázon sétában mitől fog elfáradni?[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17589 üzenetére
az én eddigi tapasztalataim alapján jó lenne ha hivatásokhoz tartozó emberek ennyire feketén és fehéren kategorizálhatók lennének.
De vadászok között is van ócska fos szar alak meg jó ember is.
szerintem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
Kidus
őstag
válasz canniball #17473 üzenetére
Itt sulik is zarva, meg a legtobb bolt is, egyreszt nem eri meg kinyitni mert senki nem megy sehova, masreszt meg ekkora honal idobe telik amig mindenhonnan eltakaritjak, es nem biztonsagos kozlekedni, ugyhogy mindenkit arra szoktak kerni, maradjon otthon.
Biztonsag mindenek folott, nameg ugye miutan suli sincs, valakinek otthon kell lenni a gyerkocokkel amugy is, sokkal nehezebb a legtobb helyen megoldani hogy legyen valaki aki be tud menni, mint azt mondani, hogy 1-2 napra bezarunk.
Gondolom nagyobb varosokban jo tomegkozlekedessel mashogy megy, de itt a hegyekben inkabb epitunk par ho-muremeketAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz canniball #17471 üzenetére
En imadom a havat, sajnos eddig csak egybol olvados latyak jutott foleg, ugyhogy kifejezetten nagy boldogsag van, hoban henterges a kutyaval ( evek ota nem lattam ennyi havat, mar azt hittem nem is fogok ) es raadasul minden zarva, most jott az sms a fonoktol, hogy ma nincs melo
Assuming Control
-
TazLeacher
nagyúr
válasz canniball #17466 üzenetére
Ezek ilyen fonott kötelek. Barna és világos színből volt összefonva (de van belőle színes is). Olyan, mint ami ezen a képen is van, csak ebből van fonva egy "rúd". Kb. 5 cm átérőjű, és kb. 15-20 cm hosszú.
Nem, nem a kötélből, a sima harang kong-ból. Most akarom beszerezni a csont-frizbi-labda-guikerék kombinációt is. Zooplus-on néztem, ott frizbi eleve nincs, olyat meg még nem sikerült elkapnom, hogy a másik 3 egy időben legyen raktáron. Most épp a labda hiánycikk...
Imádja a plüsst. Még kölyök korában kapott egy párat, és ez a szokása azóta is megmaradt. Nagyon imádja őket "rázni", mint a rongyot, meg cipeli, meg ugyan úgy csócsálja, mint a kötelet.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz canniball #17456 üzenetére
A kötél nálunk is gyorsan fogy, de már vettem neki többször. Odaadom neki, elnyammog rajta egy kicsit, majd elveszem, és pár nap múlva megint megkapja egy kicsit. Én a legegyszerűbb 800 Ft-os rúd formájú fonottat vettem az FN-ban. Most is van kötelünk, de ez alkalmi játék. Előveszem, húzakodunk, majd elrakom.
A Kongból én az Extreme-et vettem, az konrétan 1 hónapja napi használatban van, és úgy néz ki mint első nap.
A komoly gondjaim a plüss játékokkal vannak...azt imádja a legjobban rágni, tépni. Konkrétan 1 játék 1 alkalom. Most akarok kipróbálni ilyen speciálisan erősített játékokat "különösan ellenálló anyagból, erős kutyáknak", kíváncsi leszek. 3x-os fedett varrás, speciális tökömtudja milyen bevonat. De imádja. Imádja rágni, meg hozzábújni...úgyhogy kell.
-
Kidus
őstag
válasz canniball #17456 üzenetére
En mar abszolut nem veszek kotelet mert konkretan 5 perc alatt vege, imadja ragni. Es ennek tetejeben draga is. Meg amugy sem tamogatom a kotelhuzos jatekokat vele, mert azt erositi benne hogy kuzdok erte, es nehezebben ad oda barmit utana.
Kicsit nehezen tanult meg jatszani, foleg azt hogy oda is kene adni es nem csak korbeugralni vele.
Gondolom ez is annak koszonheto hogy 6 honapos koraig nem nagyon kommunikalt emberekkel.
Jatekbol csak labda es az nincs nala mikor nem jatszunk.
Erdekes egyebkent, hogy csak a sajat labdajat hozza vissza, pedig neha dobalnak neki a kutyaparkban jofej emberek de teljesen erdektelen. Talan jopofibol utana megy, megszagolja aztan ott hagyja.
Sajatjaert viszont atussza a tavatAssuming Control
-
Bjørgersson
félisten
-
monti0222w
addikt
válasz canniball #17400 üzenetére
Hát nem semmi, de minden fajtát,kutyát a helyén kell kezelni, igy az orosz fajtákat is, nagy bennük a tér utáni vágy a szabadon való mozgás futás öröme stb. Én is a bullomal 5 éves koráig kb.: rendszeresen jártunk le a szunyog szigetre 3-4 órát eltöltöttünk a kis erdőben a dunán jókat csavarogtunk és mikor haza mentünk, hidd el nem sok mindenhez volt már kedve.
-
monti0222w
addikt
válasz canniball #17398 üzenetére
A fekete orosz terrier viszonylag könyen tanítható,engedelmes kutya, viszont a kaj-al tényleg probléma lenne.
Amugy meg arra reagálltam amit apukád kijelentett, többet oroszt nem. Hidd el, sok jó orosz fajta van, nem kell a kemény mag felé fordulni ott vannak a lajkák különböző tipusai, szibériai husky stb -
monti0222w
addikt
-
capulet75
addikt
válasz canniball #17358 üzenetére
Egyébként ha őrzésre kell meg társaságnak, akkor jobb egy kinti-benti kutya. Ha bent van akkor nem tudják megmérgezni (vagy csak nehezen), ect... Ha meg csak őrzésre akkor meg kb tökmindegy h fajtatiszta vagy sem, német juhászban meg főleg nem gondolkoznék. Van egy csomó faja kutya, amint az emberek kiszakadnak a német juhász,vizsla, labrador,blablabla... standard kutyákból. A ritkább fajták közül ráadásul nagyobb eséllyel találni egészséges vérvonalakat mint a sz@rrátenyésztett fajták közt.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17257 üzenetére
megértem és elfogadom.
mondjuk azért ez nem igazi állatkínzás.
Én a macskákra nem vagyok annyira érzékeny, meg a galambokat ki kéne írtani.
amugy szintén harapok minden ilyesmire.
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #17227 üzenetére
Ennél azért komolyabb dologra gondoltam, amit meg is válaszoltak.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #17191 üzenetére
Nem, inkább csak zavarbagyüttem, de aztán jött a főnök és szólt, hogy kicsit vegyen vissza, mert nem lesznek így jóban.
(#17192) Lauda: Pff, nem.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
ro_bert17
őstag
válasz canniball #16998 üzenetére
A tenyésztőtől azért vásároltuk meg, mert ő már nem akarta tenyészteni a kicsit egyenesebb csánkja, meg két picit összekócolódott elől lévő alsó fogai miatt.
Ezek meg ugye a "rejtett hibái", amire nem hívták fel a figyelmünket....
Ha neten rendeljük, nyóc napon belül kűdtem vóna vissza, mint a szél!(#16999) Napfénysüti: majd megnézem, hátha van rajta valahol kis cimke...
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz canniball #16985 üzenetére
Nálunk az utolsó 4 kutya hangosabban horkol(t) mint egy átlagos ember.
Az előszoba közvetlen a nappali mellett van, és estére, éjszakára annyira belemerülnek az objektum őrzésébe, hogy be kell hajtani a nappali ajtaját, mert nem lehet hallani a televiziót annak üvöltetése nélkül...(#16987) Lauda:
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #16949 üzenetére
Nálunk ennyire nem elvetemültek, a pulit nem nagyon izgatja a gyümölcs, a biglinek meg nem kell magát megerőltetni, mert olyan sok szilvánk szokott lenni, hogy mindig földig érnek a szilvafa ágai.
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #16891 üzenetére
Nekem annyira nem tetszett.
(#16892) Lauda: Hogyne, persze. D
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #16889 üzenetére
Még általánosban emiatt a film miatt kaptam agyrázkódást. Reklám közben szaladtam zuhanyozni, majd elcsúsztam, hanyatt vágódtam, végigcsúsztam a fürdőszobapadlón, aztán film helyett a kórházban töltöttük az estét.
-
addikt
válasz canniball #16846 üzenetére
Higiéniai okokból. Illetve szerintem "lelkileg" sem egészséges,
Meglehetősen nagy badarságnak tartom ezt a kijelentést.
Nyilván egy hoszúszőrű, pláne udvar-lakás mozgásterű kutya nem alszik /allhat/ ágyban, de pld az enyém rövidszőrű, csak lakásban van séta után lábmosás és teljes áttörlés.Közben szoktam mondogatni viccesen, hogy ágyban fekvő kutyának tisztának kell lenni.
"Aki ad,az nyer"
-
capulet75
addikt
válasz canniball #16846 üzenetére
"És nem fogja érteni, hogy aktuálisan miért engeded vagy nem."
Ez egy nagyon fura magyarázat, ez a "nem fogja érteni", jó pár kutyás fejébe belopta már magát ez a butaság.
Pontosan érti hogy adott alkalommal (mikor én hívom) akkor jöhet, mert én megengedem és amikor nem lehet akkor neki esze ágában sincs ellenszegülni a falkavezér akaratának. Normális kutya, miért is tenné? Nem gondolkozik azon hogy most miért nem lehet máskor meg miért igen, egyszerűen alkalmazkodik a helyzethez.
Megáll az ágy mellett, az egyik mancsát felrakja az ágy szélére, tehát kérdezi tőlem hogy lehet? Én vagy szólok hogy gyere, vagy mondom neki hogy menj a helyedre. Nem fog megsértődni hogy most nem alhat az ágyban. Sokan felruházzák az kutyájukat emberi tulajdonságokkal, ami nagyon cuki, de attól ő még egy kutya.A falkaérzetet erősítő cselekmények (pl az együttalvás) lehet alkalmankénti. Azok a cselekedetek amik a dominanciára törést erősítik, (pl a felugrálás) azt nem szabad alkalmanként sem engedni.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Bjørgersson
félisten
-
capulet75
addikt
válasz canniball #16837 üzenetére
Nem értek egyet ezzel. A kutyám az én falkám tagja, miért ne aludhatna velem? És mivel a falkavezér én vagyok, megmondhatom hogy mikor jöhet mellém. Nem zavarok össze ezzel semmit. Ha engedem jön, ha nem akkor megy az ágy melletti helyre ahol szokott aludni.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz canniball #16780 üzenetére
Természtesen, foltos néven futnak, van pár mintás kivitel is, pl. nálunk Eve fehér alapon foltos, és a foltjaiban vörös csíkok vannak.
Mindjárt keresek vmi szalonképes képet róla
Kidus: Bora azóta utàlja a vizet, csak "kényszerrel" lehet fürdetni....
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dr.Zoo
őstag
válasz canniball #16778 üzenetére
Tud, pl. Dion a tejeskávé színű kitűnően úszik, a Dunában is sokat úszkált.. Szvsz fajtán belül van amelyik imád úszkálni, van amelyik retteg a víztől....
Érdekes egy fajta ez a fr. bulldog.Dionnak főleg az volt a baj, hogy ha jött egy uszály, vagy vmi hajó, akkor nagyon nehezen tudtuk kiparancsolni a vízből, mert elindult utána. Egyszerűen minth kikapcsolt volna, semmire sem reagál olyankor, kínomba botokat dobáltam felé, akkor megállt. Piszkosul önfejűek.
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Kidus
őstag
válasz canniball #16579 üzenetére
Photoshop az osszes, mar FB-on is korbement, ott is mindenki haborgott, kesz vicc
Volt egy ubis ami az orran volt, talan az nem volt PS, tobbi tuti
Peacemod:
De most komolyan, nem gondoljatok hogy egy bazinagy vaza virag megall a fejen es meg ugy is marad kozben ilyen hulye fejjel[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #16574 üzenetére
Szerintem sincs hozzá sok köze. Nézd, én állat "fetisisztának" vallom magam, de ez szerintem még messze van az állatkínzástól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
- Delonghi Nespresso lattissima touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest