Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jovanny2
őstag
válasz canniball #10024 üzenetére
Egy darabig. Lehet, hogy utána is annak érzi majd magát, csak a méret változik. Nem volt könnyű éjszakánk, ki volt csukva a folyosóra, és ez kicsit rosszul esett Neki. Csak este a padlószőnyegre kaksizott, és éjszakára már nem kívántam még egy padlószőnyegtakarítást. Tudom, hogy hiányzik a családja, de lehet, hogy a garázsban alszik pár napot. Amúgy haverkodik, átjár a szomszéd palotapincsije, azzal elvan. Macika fél tőle, szaglássza, de ha a pici a hasa felé megy, akkor megijed.
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
bandus
veterán
-
Bibby
addikt
válasz canniball #10048 üzenetére
Ez nem egy spray hogy befújod és hat, hanem el kell terjednie a bőrén, általában 24 óra kell a spot on készítményeknek hogy kifejtsék a hatásukat.
Az meg a másik hogy ha nincs is már benne bolha, az előző csípésektől még egy hétig is viszkethet a kutya, tehát nem feltétlenül arra kell gondolni hogy nem hatott.
De ha nem vált be a frontline, próbálkozz mással, az advantix is jó hírű, de van tényleg rengeteg féle a piacon hasonló árakon.Ελευθερια η θανατος
-
Kidus
őstag
válasz canniball #10051 üzenetére
Frontline spray, utana varni fel napot-napot es furdetni ( sima viz esetleg kutyasampon, nem kell bolhairtos ).
Utana spot-on ( a ketto kozul valamelyik ami fel lett mar sorolva tokeletes ).
Nekem ez mindig bejott, nagyon bolhas allatnal is mukodnie kell.
ES!
Ugye bolhak a fekhelyen is vannak, mindenhol ahol a kutya megfordul, pledeket-pokrocokat kimosni es frontline spray, ami nem moshato de lemoshato felulet, azt is letisztitani es esetleg oda is spray.
A vakarozas ( ahogy irtak is ) maradhat egy ideig, lenyeg hogy bolhautanpotlas ne legyen.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Jovanny2
őstag
válasz canniball #10055 üzenetére
Amit a nagymamáink tudtak, lehet, hogy nem ér sokat, de ha bolhánk lesz, ezekkel próbálkozom először. Ezeket nem lehet "túladagolni".
-
Jovanny2
őstag
válasz canniball #10122 üzenetére
Ezt csak biztatásként írtam a panel-kérdésre, Nekem nincs olyan. Szegény Macika terror alatt él most, mert a kis dög rögtön megtámadja a fülét/farkát, amint a németjuhász ledől. Az meg olyan mulya, hogy tűri. Mondjuk azért rámordul már, ha nagyon eldurvul a helyzet. Remélem hamarosan komolyodik kicsit Brutika, mert nőni nől, mint a gomba. Holnap kapja a második oltást, és a chipet.
-
.bruszli.
senior tag
válasz canniball #10292 üzenetére
Nem azt írtam,hogy nem érdekli a téma ill. nem menne...hanem CSAK akkor megy,ha 'engedélyt kap'.
Elég necces lenne,ha egy ilyen kaliberű kutya csak úgy szaladgálna kénye-kedve szerint séta közben...szerintem....ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
.bruszli.
senior tag
válasz canniball #10303 üzenetére
Ez nem a mérettől függ,inkább a gazditól...
(#10307) Napsugárlány Ez is természetes,hogy műtét utáni időszakban nincs étvágya. Próbálj először egy-két falat virslit ( vagy valami hasonló,könnyebben emészthető dolgot adni neki,persze olyat amit amúgy szeret ) Ha azt elfogadja,azzal a gyógyszert is be tudod adni neki...legalábbis ez így nálunk bejött. Műtét utáni napon evett enyém is csak először...akkor is csak egy normál vacsi harmadát kb. Aztán egy hét múlva már olyan volt mint előtte,elég hamar regenerálódnak szerencsére.
[ Szerkesztve ]
...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
Jovanny2
őstag
válasz canniball #10584 üzenetére
Te se vedd, de sajnos több, mint valószínű, hogy igaz. Az állatorvosunktól kérdeztem, mi a helyzet a kötelező chippeléssel, és azt mondta, addig, amíg pl. a bodzaszedők veszettség ellen sem oltatnak (nemcsak ők), addig az a törvény betarthatatlan. Tudok én is rengeteg, tanyán élő emberről, akik kihagyják az oltásokat. Nem jó ez így, Én is tudom, de ez van...
-
Jovanny2
őstag
válasz canniball #10600 üzenetére
Ne is mondd, már a nyakára nő. Macika már 3 éves, komoly, szófogadó kutya. Bruti meg folyton üldözi a szeretetével, állandóan a szájában van a füle-farka-valamilye. Azt a kis bambát meg nem lehet kihozni a sodrából. Néha azért rendbeszedhetné a kis gyagyást. Mondjuk legalább a kajáját már megvédi, ennek örülök. Egyébként ugyan annyit eszik a pici, mint Maci.
-
Idiofil
aktív tag
válasz canniball #10695 üzenetére
Természetes körülmények között nincs olyan kifejlett állat, ami tejet iszik...Pláne másik fajba tartozó élőlény tejét.
<off>
Állatokról nem tudok nyilatkozni, de amikor egy kisgyerek anyatejet iszik, akkor a szervezeteben a laktáz enzim termelődik. Egy bizonyos kort elérve ennek az enzimnek a termelődése (ideális esetben) leáll. A laktáz enzim bontja a laktózt. Amennyiben nem bontja, nekiesnek a bélflóra baktériumai, ami következtében gáz képződik. Savanyítja a környezetet, puffaszt és máris kész a laktóz intolerancia (ez a természetes állapot), akinek tudja bontani felnőtt korban is, az egy "mutáns", tehát jelen van a laktáz a szervezetében. A savanyított tejtermékek (pl kefir) azért jó, mert ott már a készítésnél használt baktériumok elvégezték ezt a tejcukor bontását, így már nem okoz gondot és kaphatja a kutyus is...
</off>
De ha nincs tőle baja, akkor lehet nyugodtan tejet is adni, állati eredetű fehérje mindig jól jön"Those who want respect, give respect"
-
Idiofil
aktív tag
válasz canniball #10711 üzenetére
Hat kb. Tehat a azert jonehany emberolto ideje volt az emberi fajnak hozzaszokni, de a termeszetes allapot az, amikor erzekeny valaki a tejre. De pl ha jol tudom az negereknel pl mas a helyzet, ott sokkaltobb a tejerzekeny.
De az a jo, ha szereti es birja is
De amugy hat a jutalomfalatot is szeretik a kutyak, meg sem az a termeszetes.
De termeszetesen az anyatej es a tehentej mas kategoria."Those who want respect, give respect"
-
opeter87
senior tag
válasz canniball #11275 üzenetére
Én a munkámból kifolyólag igen sokat utazom az országban (évi 30k) és ismerem az ilyen különbségeket.
De kutyasuli témában nem ismertem és meglepetésként ért ez ekkora különbség. Még akkor is ha már volt részem ebben más területen pl. kávézó amit említettél vagy hajvágás vagy autójavítási terülten. -
opeter87
senior tag
válasz canniball #11288 üzenetére
A fojtónyakörv helyes használata az, hogy sok apró rántással (mindig felfel) figyelmezteted a kutyát arra, hogy valamit rosszul csinál. (pl. nem jön láb mellett)
Az enyémnek az csak a szöges fojtó vált be. A sima nyakörvvel az egész séta alatt futottam utána kb. hiába rántottam rajta kicsit/nagyot csak ment előre.
(187cm és 82kg vagyok és 5éves korom óta sportolok, szóval erőben nincs hiány) de a kutya egyszerűen nem érezte meg, ez van ezért kellett a fojtó majd a szöges fojtó. -
Idiofil
aktív tag
válasz canniball #11288 üzenetére
A fojtonak 2 fajtaja van: ami korlatlanul tud szoritani es ami nem. A lenyeg, hogy minel jobban huzza a porazt, annal jobban szoritja a nyakat. Ez a sajat gyurujen keresztulvezetett szal, illetve az, aminek a fojto reszenek a 2gyurujet egy masik, kis szal tartja ossze -ez csatlakozik a porazhoz -. Remelemlegalabb egy picit ertheto volt...XD
"Those who want respect, give respect"
-
fero02
nagyúr
válasz canniball #11319 üzenetére
Nálad az a helyzet, h nem fogad szót a kutya a gazdának. Ezen jobb minél hamarabb javítani, mert később nem lesz könnyebb.
Határozott fellépés, jó időben és nem ráhagyni a dolgokat. Ez meghozza a várt eredményt. És ami nagyon nagyon fontos, h ha a feladatot úgy hajtja végre, ahogyan azt Te elvárod Tőle, akkor hatalmas dicséret/simogatás jutalom.
-
opeter87
senior tag
válasz canniball #11323 üzenetére
Namost amiket írtál mind igaz. bármeddig tűri, hogy szekálja bárki, a kisgyerekekkel nagyon kedves, nyalj az arcukat stb.
De van egy rossz tulajdonsága, illetve már csak volt, hogy húzott/öntorvényűen viselkedett séta közben. Ezt én csak a megfelelő nyakörvvel tudtam megtanítani neki ennyi.
-
Idiofil
aktív tag
válasz canniball #11319 üzenetére
Nem kell a kutyusokat sajnálni...Szöges fojtóval nincs semmi gond, de próbálnád egy komondoron....Amúgy jól mondja opeter87, hogy nem a fajta fogja megválasztani, hogy hogyan álljunk egy kutyához, hanem a viselkedése. De amúgy ha nem tévedek, pont a felsorolt fajták elég erősen apporto/vadászösztönnel vannak megáldva. Tehát viszi az orra...Zara eddig hámmal húzott, fojtóval nem...Mondjuk ha ember közeledik, így alig lehet visszafogni, mert úgy örül mindenkinek....csak nem örül mindenki annak, hogy ha egy huszonX kilós kutyus nagyon örül Neki....
De tegnap pont sikerült jókor kimenni. szomszéd kutyával kerítésen keresztük balhézott, gyorsan rádobtam a nyakörvet, leültünk a szomszéd kutyának háttal és vártunk. Az ugathatott mint a hülye, de ha Zara reagált rá, akár csak azzal, hogy odanézett, megrántottam a pórázt. 3 perc múlva olyan nyugodtan ült, minthogyha a 4 évszak szólna a fülében, nem egy idegbeteg módon ugató puli....cannibal:Tipikus példája, hogy ha nincs rendesen hozzászokatva, szocializálva. Nálunk is ez a helyzet sajnos. Túlontúl izgatott lesz. Megyünk bármerre, majdnem a pórázt is rárakhatnám a hátára, jön mellettem. De ha jön egy ember -aki pláne hogy ha rögtön gügyög meg játszik vele- akkor alig lehet megtartani. De pl másik emberrel, aki odajött, de ügyet sem vetett a kutyusra, semmi gond nem volt vele...
[ Szerkesztve ]
"Those who want respect, give respect"
-
z00li
senior tag
válasz canniball #11323 üzenetére
Nekünk egy labradorunk van, állatorvos szerint 2 év körüli (úgy fogadtuk be). Mi sima bőr nyakörvet vettünk neki, ezzel is sétáltatjuk. Első alkalommal még ki sem akart jönni az udvarról (gondolom rossz emlékei lehettek). Aztán séta közben össze-vissza szaglászott, olyankor rántottam a pórázon és jött tovább. Erről már leszokott, de ha kicsit ritkítunk a sétákon, akkor mindig elkanászodik. Tegnap pl. húzott rendesen és hiába rántottam a pórázon le se sz...ta. Rendesen éreztem a vállam utána.
Egyébként azt hogy angyal lenne megcáfolnám. Tegnap mire hazaértünk munkából szétszedte a lépcsőn lévő szőnyeget, valamint a vízműs csekk sarkát is lerágta kicsit(kiesett a postaládából). És ezeken kívül is vannak csibészségei.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robogó, kismotor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest