Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Hosszúszőrű kutyánál még előfordulhat, hogy bepállik a farka tövénél a bőr és addig nyalogatja, rágja, amíg kisebesedik. Nálad ez nem áll fent.
Sajnos előfordul, pl. nem megfelelő táplálkozás miatt, hogy nem ürül a bűzmirigy, aminek az a vége, hogy kilyukad. Egy olyan kutya, amelyik sok csontot eszik és olyan keményet tojik, hogy kopog, amikor földet ér, na, az kiüríti a bűzmirigyet. -
Siriusb
veterán
Akkor ez a bűzmirigy lesz, menj az állatorvoshoz.
Szerk: és ne krémezd, mert azt lenyalja, vagy tegyél rá parabola antennát. Mi, sebnél hidrogénperoxidoldattal és betadinnal kezeltük. Az előbbit rányomtam a sebre, szépen elpezsgett, majd betadinnal lefertőtlenítettem. Figyelni kell, hogy ne nyalja le. Meg amúgy se nyalogassa a sebet, nehogy elfertőződjön.
-
Siriusb
veterán
-
Siriusb
veterán
Így kell eltávolítani a fogkövet bio módon : [kép]
Száraz kenyér is segít, illetve nemrég vettem olyan labdát, aminek szintén a fog tisztítása a célja. Nem emiatt vettem, mert az ilyen marketing dumákra nem adok, de úgy tűnik, valamennyit tényleg használ, de legfőképpen azért jó, mert imádja rágcsálni, nagyon bezsong attól, ahogy összenyomódik, s sokszor fogheggyel akarja szétcincálni.
-
Siriusb
veterán
Év elején megtámadott minket egy udvarból kiszökött kutya. Azóta nem is nagyon jártunk arrafelé, de ma ott mentünk el. Közeledtünk a helyszín felé és a kutyám elkezdett furcsán viselkedni, nagyon próbálta felhívni a figyelmem valamire. 1-2 másodperc kellett, mire leesett, hogy a veszélyre figyelmeztet.

-
Siriusb
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
Sok minden nyilvánosságra jutott már, csak az ilyen információkat igyekeznek eltüntetni, akik meg közzéteszik, azokat ellehetetleníteni. Végtére is piacgazdaság van. Amúgy a mezőgazdaság sem jobb. Vagy a gyógyszerek. Sajnos kb. lehetetlen kikerülni mindezeket manapság.
Mégis szeretném a minimálisra csökkenteni a kockázatot, amennyire csak megtehetem. -
Siriusb
veterán
Mi a véleményetek?
[link]"Mint ismeretes, több országban is higított fipronil és Dega-16 keverékével fertőtlenítik1 a baromfitelepeket, s ebből rendkívül nagy botrány kerekedett. A rovarirtóval szennyezett tojások ügye ráébresztheti a figyelmet arra, mit is használunk kutyáinkra bolha, kullancs, atka és tetű ellen. Ahogy az élelmiszeripar egyéb területeinek várhatóan szigorodó ellenőrzése jobban kiszűrheti az egészségkárosító eljárásokat. El kellene gondolkozunk azon, a kémiai védekezéssel kutyákon és szervezetükben ez a méreg folyamatosan ott van, és halmozódik védekezés címén. A szervezetben felhalmozódó fipronil hosszú távon máj- pajzsmirigy- vagy vesekárosodást okozhat. (Tudvalevő, a fipronil pár nanogrammos mennyiségben is halálos.)
Az elterjedt Frontline, Frontline Combo és Tri-Act spot-on ezt a rovarmérget tartalmazza, ahogy a spray is. A JOHNSON'S-nak is van macskák részére ilyen hatóanyagú spot-onja és a Fypryt hatóanyaga is fipronil. " -
Siriusb
veterán
Frontline-nal kapcsolatban képben van valaki? Kullancs ellen melyik a jobb a Tri-Act vagy a Combo, mert eltérő a hatóanyaguk. Hiszen a Tri-Act több minden ellen hatásos.
-
Siriusb
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
Cseppeket tudsz venni webáruházban, állatpatikában, állatorvosnál is, sőt állatfelszerelési boltokban szintén.
Exspotról még jót nem hallottam, barátom kutyája már kétszer is fertőzött lett mellette, de ez csak az én tapasztalatom, nem akarok rosszat mondani róla.
Advantix jó, de nálunk az alkalmazásakor nagyon vakarózik. Ismerős kutya Front line használatakor kevesebbet vakarózik, mint Advantix esetén.
Csepp és tabletta is akkor hat, ha szívja magát a kullancs.Részemről évek óta Foresto nyakörvet használok, igaz hathavonta cserélem ellentétben a reklámok ajánlásával. Évente egyszer így is találok benne kullancsot, igaz már döglötten, de anélkül, hogy megszívta volna magát.
-
Siriusb
veterán
Szerintem nem azt kérte, hogy bárki zárójelentést adjon neki, hanem akinek van, az ossza meg a tapasztalatát az ilyen tünetekkel kapcsolatban. Nem kellene ennyire lerohanni valakit, mert érdeklődik...
Amennyiben a szükség úgy kívánja, bizonyosan állatorvoshoz viszik a négylábút, de ha olyan információt kapnak, lehet átértékelik a helyzetet (pl. sürgős), vagy tudnak egyéb ellenőrzéseket elvégezni. -
Siriusb
veterán
válasz
flegga92
üzenetére
Ha hátrál, olyankor a sarkaddal megbököd például. Valójában az a célszerű, hogy még időben kizökkentsd, amikor észreveszed, hogy kezd feszültté válni. Ahogy egyre jobban túráztatja fel az agyát, egyre erősebb reakcióval kell fellépned, hogy hatást érj el, tehát ha a kezdetekkor el tudod csípni, akkor nagyon könnyű irányítani. Pöccintés a sarkaddal, vagy egy kis rántás még az elején, s már ki is lehet zökkenteni.
-
Siriusb
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Nem kell túlbonyolítani a kérdést, Ceaser Millan által javasolt módszer teljesen jól működik, simán a hurokban végződő pórázt dobja fel a kutyák nyakába.
Barkácsboltban veszel 2 méter kötelet, kötsz egy akkora hurkot a végére, amiben a kötél könnyen tud mozogni, átbújtatod a kötél másik végét ezen és meg is kaptad a hurkot, ami mehet a kutya nyakára; én ezt csináltam. És kijön 200 forintból. Azért is jó, mert később úgyis csak a zsebedben hordod, a kutya megy melletted enélkül is.
-
Siriusb
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Hála Istennek! Nem kellemes állandóan a dokihoz járni, no meg az sem mindegy, hogy még az elején sikerül-e elcsípni.
-
Siriusb
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Babézia? Ellenőrizd a szemfehérjét, ínyét, vizeletét.
-
Siriusb
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Életemben egyszer harapott meg kutya sok-sok évvel ezelőtt, szintén udvarról jött ki. Háziak nem reagáltak, szomszéddal sikerült beszélnem, aki elmondta, hogy alkoholisták laknak ott. Utána elmentem a rendőrségre, hogy segítséget kérjek az oltási könyv (ha van) megszerzésében, mert nem igazán akartam veszettség elleni oltást kapni. 1-2 óra várakozás után még kimentem a járőrökkel egy betöréshez és utána vittek el a támadás helyszínére. Ott is elment egy kis idő, amire előjöttek a háziak. Aztán még elvittek az SZTK-ba, két rendőr által közrefogva sétáltam, emberek kiguvadt szemekkel sasoltak a váróban, vajon milyen nehézfiút fogtak?

-
Siriusb
veterán
Na most kezd elegem lenni!!!
Kimentem sétálni a kutyával és az utcán hátulról egy udvarból kiszökött kutya megtámadott minket. Nyilvánvalóan vadászott, mert az én kutyám hátának támadt és a gerince mellett felsértette a bőrt egy darabon a fogaival.
Visszamentem kutya nélkül, hogy megbeszéljem a helyzetet, cigányputri jellegű porta, csengő nincs, redőny lent, kiabálásra nem jöttek elő, kutya ismét kerítésen belül. Nem szívesen tennék bejelentést, mert nem olyan vagyok, de ez most piszkosul felbosszantott. És az idegesít, hogy mi van, ha legközelebb egy totyogó kisgyereket néz prédának és azt kapja el? Most megakadályoztam, hogy másodszor is támadjon, de ha ez másnak nem sikerül?! -
Siriusb
veterán
válasz
Nordbert
üzenetére
Ez jó hír, valahogy - öntudatlanul is akár - jól reagáltatok, ha ilyen viselkedést váltottatok ki a négylábúból.
Az etetést én úgy csinálnám, hogy fognám a kezemben a tálját, amiben falatokra van vágva a kaja, vagy tápot kapna. Mindig engednék egy falatot enni a tálból, amikor látod rajta, hogy nyugodt, majd elhúzod előle és csak akkor eheti a tálból a következő adagot, amikor ismét nagy bociszemekkel néz rád.
Ha nem látod rajta a beletörődést, a megadást, akkor ne adj neki. Sok kutya rendkívül jól motiválható kajával, éppúgy, mint férfitársaink.
Azonban ez csak egy terület, ahol megbukott a kutya, s amin dolgozni kell. Sétáltatáskor, póráz segítségével lehet jól rendezni a dolgokat, amennyiben határozottságot, türelmet tanúsítasz. Kisebb gyakorlatok is mehetnek, 5-10 perc erejéig, pl. alapdolgok, hogy ül, fekszik, helyben marad. Ilyenekkel legalább az agyát is fárasztod. Egyrészt erősíted a kötődéseteket, másrészt dolgoztatod az agyát, mert figyelnie kell, de még azt is erősíted benne, hogy engedelmeskedjen az utasításaidnak.
Persze ne arra gondolj, hogy papagájként mondogatod, hogy ül, ül, ül, ülj már le te nyavalyás bolhafészek. Finoman az érintéseddel is eleinte tudathatod vele, mit szeretnél. -
Siriusb
veterán
Szia!
Ez nagyon nem jó jel, sürgősen újra kell osztani a szerepeket, helyretenni a rangsort, mert nagyon nincs a helyén. Célszerű lenne egy normális kutyaiskolába elmenni, hogy szakszerű segítséget kapj, mert egy keményebb kutyánál ebből baj is lehet.
Amit én tennék addig is: azonnal elkezdeni mindennap pórázon sétáltatni, s a helyes módon sétáltatni. Nem előz meg a kutya, lábad mellett megy nyugodtan, laza pórázon. Azonnal korrigálni, ha át akarja venni a vezetést, ha feszültté válik stb. Ez rengeteget segíthet abban, hogy rájöjjön hol a helye: azaz nem ő dirigál.
Etetés: nincs napközbeni, csak az előre megszabott időpontban este (illetve esetleg reggel). Nem teszed elé az ételt, falatonként adod, de csak akkor, ha láthatóan lenyugodott és elfogadta, hogy te vagy a főnök.
Mindemellett legfőként neked kell nyugodtnak és határozottnak lenned. Testbeszéded, hangulatod egyből leveszik a kutyák, ha ideges vagy, kapkodsz, nem fog működni. -
Siriusb
veterán
válasz
Anubris
üzenetére
Én is akarok mostanában egy új kutyaházat készíteni. Raklap lesz az alja, az oldalán pedig két osb lap közé rakok hungarocellt, no meg alul-felül ugyanez. Illetve még meglátom, milyen maradék anyagot találok, amit fel tudok használni.
Úgy akarom megcsinálni, hogy a hosszanti oldal egyik végére eltolva lesz a bejárat, hogy a szél elől be lehessen húzódni a sarokba. Persze nem igazán lesz használva ez sem, de mégis legyen valami, ha kell. -
Siriusb
veterán
válasz
Anubris
üzenetére
Ez a viselkedés a dominancia jele is lehet, nem csak az utódnemzési hajlandóságé. Akár nőstény kutya is izélgetheti a gazdi lábát is, csak mert a sorrend a falkában meg van borulva.
12 évesen szerintem se vidd műtétre ha idáig nem volt belőle probléma, ahogy egyre korosabb a kutya, egyre nagyobb az altatás kockázata. -
Siriusb
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sajnálom.

-
Siriusb
veterán
Felelős állattartók, akikkel nemrégiben összefutottam:
1.) Sétálunk kint a határban (errefelé már ritkán járunk), megyünk el egy tanya előtt, háromból két kutya kirongyol az útra a portáról és ugat minket. Kutyám lábam mellett nulla agressziót mutatva. Egyik közeleb somfordál és szaglászás ürügyén belekap a kutyám hátsójába. Na, barátságos hangulatom megszűnt, némileg változtatva a testtartásomon és a fellépésemen távolabb tartottam őket, de azért 3 méterenként próbáltak hátulról támadni, szerencsére nem falkatámadás volt, együtt mozgott a két kutya.
Visszafelé már egy combosabb ággal mentem, de volt annyi eszük, hogy tartsák a távolságot.
Engem nem érdekel, hogy szabadon vannak a kutyák, de akkor gondoskodjon arról a gazdája, hogy ne lépje át a telekhatárt vagy ne támadjon. Az a probléma, hogy arrafelé futók, biciklisek is járnak, no meg gyerekkel is, pláne most, hogy jön a tavasz.2.) Már messziről látva minket pórázra veszi a kutyát, lecövekel, behúzza a lába közé, hogy úgy érezhesse, van ott valami. Némán álldogál, s amikor közelebb érve a kutyája kitámad, örül, milyen kemény kutyája van.
3.) Közép-ázsiai juhászt sétáltat gazda, ködben persze nem is látni, csak hogy rongyol felénk egy nagy mafla kutya ezerrel. Mivel szabadon volt és nem láttunk támadó szándékot, mi is hagytuk a két kutyát hadd menjen. Azért számomra egyértelmű volt, hogy az idegen kutya önhatalmúlag engedte el magát, látszott rajta.

Megszagolták egymást, nem volt semmi gond. Odaér a gazda: nede, húha, hátez, megígymegúgy, miért nem fogjuk meg a kutyákat, amikor látjuk, hogy az övé közeledik. Ha harcolnak, akkor az övé biztos nem fog veszíteni...
Az ilyennek mit mondjon az ember?!Komolyan még mindig akkor érzi valaki férfinak magát, ha a kutyája vadmarhaként viselkedik?
-
Siriusb
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Nálad más szabály alkalmazandó! Amilyen a gazda, olyan a...

Ó, most belegondolva, ez nálunk is igaz, a kutya egész nap csak heverészne és enne.

-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Régebben itt is mentek az érvek és ellenérvek, aztán beláttuk, mindenki azt csinál, amit akar.

Idehaza tényleg hallasz minden variációt (orvosoktól is), szóval nincs értelme vitatkozni, ezért nem is írtam véleményt.
Egy biztos, az a mendemonda, hogy ivartalanítás után hülye lesz a kutya, nem igaz, ezt többen tapasztalati úton meg tudjuk cáfolni ebből a társaságból. -
Siriusb
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
Itt Budapesten a szilveszter éjszaka olyan, mintha háborús övezetben lenne az ember, azért ez nem normális. És ezek elnyújtják 1-2 hétre a szilveszterezést, már december közepén kezd sűrűsödni a durrogás, de gyakorlatilag egész évben fellelhető. Lenne egy-két ötletem, mit csinálnék a petárdázókkal, meg a szomszédba átrakétázókkal.
Amúgy az én kutyám minden iskolapéldának az ellentéte, mert akkor nyugszik meg, ha hozzám bújik.

-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Ez esetben nyakörv/csepp jó megoldás, de vedd figyelembe, hogy a kullancsok elleni védekezés még fontosabb, mint a bolházás, s jellemzően a kullancsokkal szembeni védelem rövidebb ideig tart ezen készítmények esetén, mint a bolhákkal szembeni. Sajnos a kullancsok télen sem pihennek, akár az udvarra is behordják más állatok.
-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Tudjuk, miről beszélsz.
Talán 2 éve lehetett téma az a bogyó az itteni közösségben. Általában jó tapasztalatokat lehetett róla hallani, de én személy szerint nem akarok olyan szert adni a kutyának, ami a vérében kering. Részemről maradtam a Foresto nyakörvnél, 6 havonta cserélem, kullancs és bolha ellen is jó.
Ha most bolhás, akkor talán fürdetni lenne jó a megfelelő samponnal (ha megoldható), illetve a fekhelyét is kezelni. -
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Csak óvatosan azzal, mit engedsz meg neki. Ami ma jópofa, lehet holnap bosszúság, a szabályokat jobb mihamarabb lefektetni.
Amúgy ez a fekvőhely nagyon jó. Nálunk egy merev falú műanyag kosárban van ilyen matrac, nagyon imádja, hogy a fejét fel tudja polcolni a peremére, oda ahová éppen kedve tartja. Már vagy 1001 pozitúrát kitalált magának és be is mutatott abban a kosárban.

-
Siriusb
veterán
Most értünk haza a sétából, fésülöm ki a kutya bundáját, szőrrel együtt jött a kullancs is, még nem volt ideje befúrni magát. Utálom a kullancsokat.
-
Siriusb
veterán
Nem kell kiengedni és probléma megoldva.

Amúgy nekem is volt ilyen pásztorkutyám, az még a kutyaháza sem ment be, max kétszer egy évben. Télen is ott feküdt az ajtónál, de csak abból lehetett tudni ő van ott, hogy ott nem lehetett volna hókupac.

Szerk.:
Itt is van őkelme:Valamint Áldott és Békés Karácsonyt minden négylábúnak és az őket körülvevő kiszolgáló személyzetnek is!
-
Siriusb
veterán
válasz
Predator2
üzenetére
Szia!
Ezek szerint családtag volt a kutya, ha ezt kérdezed. Általában vagy nem akar soha többé másik kutyát az ember, vagy annyira üres az udvar, a ház, hogy egy hét múlva már keresni kezded az utódot.
Tudomásul kell venni, hogy jó eséllyel túlélsz még egy vagy több kedvencet (attól függően, hány éves vagy). És nem csak kutyákat fogsz elveszíteni. Az élet az változás és nem egy megdermedt pillanat. Lesznek veszteségek, de mindig jönnek új dolgok is. Amikor elvesztesz valamit, gyászold meg, majd engedd el, nem nyomaszthat örökké a súlya. Ha új dolog jön az életedbe, az töltsön el örömmel és becsüld meg, értékeld. És persze érdemes megbecsülni azt is, ami már megvan, nem magától értetődőnek venni, hiába olvad bele a hétköznapok szürkeségébe. -
Siriusb
veterán
Jó nektek, hogy ilyen jól viselik. Nálam úgy marad nyugodt, hogy bent van velem a szobában és a közelemben fekszik. Arra esély sincs ilyenkor, hogy kimenjünk az udvarra és elvégezze a dolgát az éj folyamán.
Szerk.: az is igaz, a környékünkön nagyüzemben nyomják, mintha nem lenne holnap. Már egy héttel Szilveszter előtt elkezdik és Vízkeresztig nem szűnik.
-
Siriusb
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem off.
Egyetértek, a kutyáknak is van egyfajta habitusa, ha ez összhangban van a gazda személyiségével, mindkettejük dolga sokkal könnyebb. Erős, makacs kutya + gyenge gazda hozzánemértéssel -> micsoda mocsok dög, nem lehet megnevelni.
Ha meg valaki érti a dolgát, csodák csodája pillanatok alatt ér el eredményt ugyanazzal a kutyával.
Ezért nem értem, miért kell Ceasar Millant szidni. Nem kell egyetérteni vele, de amit el tud érni egy-egy kutyánál rövid idő leforgása alatt (amivel a gazda esetleg évek óta kínlódik), az valami elképesztő véleményem szerint. És nem agresszivitással, bikacsökkel, hanem a kutya reakcióira adott egyszerű válaszreakciókkal.
Nálunk egy makacs mudi van, bármilyen négylábút meglátott, már ment volna ismerkedni, játszani; kerítés mentén nem tudtunk végigmenni anélkül, hogy ne húzott volna. Belenéztem A csodálatos kutyadoki 2-3 epizódjába, pillanatok alatt megértettem 1-2 egyszerű "alapelvet", utána a pórázt 2 ujjal fogva tudtunk végigsétálni ugyanazokon az utcákon. Nem volt elektromos nyakörv, nem volt szögesnyakörv, már korábban is a barkácsboltban vett 50 Ft/m kötélből készítettem pórázt.
Aztán jött az e-nyakörv, kétszer-háromszor kapott egy figyelmeztetést, azóta póráz sem kell.Megtörtén olyan is, hogy sétáltatás során egy másik gazdi kutyája rám jobban hallgatott, mint a saját gazdájára. A kutyával volt a baj? Nem. Csak nem tudott úgy fellépni a gazdi a kutyával kapcsolatban, ahogy annak igénye lett volna rá.
Persze az is igaz, hogy idehaza engem is hülyére vesz a kutya, mert fél pillanat alatt le tud venni a lábamról. És itt jön be a képbe, ez az első lánykutya, a többi mind kan volt. Ég és föld.Na jó, nem offolok tovább.

Szerk.: látom, közben más is offol. De miért is off mindez?
(#28020) bb0t
Nagydarab kutyákkal kapcsolatban: bevallom, nekem régebben egy bizonyos méret alatt nem volt kutya a kutya, igaz, nálam a német dog volt a mérce. Olyan kényelmes volt, hogy nem kellett lehajolni megsimogatni.
Aztán jött egy mudi. 
-
Siriusb
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére

-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Én meg arra kérlek, próbálj meg olvasni és értelmezni: "Az a benyomásom..."
Azért vicces, hogy idetolod a képed, élből lenézel és lehülyézel mindenkit a topikban, és még neked áll feljebb.
amiről fingod és lövésed sincs ( mert nem is lehet, mivel nem ismersz), a kutyámmal való viszonyomról ne írj velőtrázó rágalmakat / ostobaságokat, ha kérhetnélek.
Ezt ugye saját magadnak írtad? Mert te indítottál így. Vagy ez sem esett még le?
-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
1.) Kár volt benézned ide ennyi idő után, pedig szerintem a többiek is szívesen meghallgatják bárki tapasztalatait, véleményét.
2.) Az a benyomásom, előítéletekkel, valahol hallott véleményekkel, félremagyarázásokkal próbálod felhívni magadra a figyelmet.
3.) Felelősségérzet, lehetséges következmények felmérése nélkül élsz elmondásod szerint, s még te nézel le mindenkit?!
4.) Megdöbbentő Cesar Millan ajánlgatása. Megdöbbentő, hogy semmit nem tudtál leszűrni az ő munkásságából. Elárulom, mert lehet csak a tévéhíradóból hallottál róla, nagyon sok mindent lehet tanulni a kutyák és az emberek kapcsolatáról akárcsak a sorozatának néhány epizódját megnézve. Persze nem olyan embernek szól ez az információ, aki kicsapja a kutyáját a fenébe, oszt' majd lesz vele valami.
5.) Hogy megértsd, az itteni emberek általában családtagként kezelik a blökiket, vigyáznak rájuk és igyekeznek azon, hogy mindenkinek jó legyen. Hogy egy példával megvilágítsam pl. a fegyelmezés részét: úgy érzem, sokkal jobb, ha a fegyelmezés miatt nem üti el az autó, amikor "ösztöneit kiélve" rohan valami után, mert vissza tudom hívni. Persze lehet neked ő csak egy állat; nos, számunkra nem. -
Siriusb
veterán
Én nem ajánlanám a szögest sem! Nem a fájdalmat kell fokozni, az erőszak mértékét vagy rafináltságát növelni, hanem kiépíteni a kapcsolatot a kutyával, bár lehet ezen véleményemmel egyedül vagyok.
-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Elég rossz irányból közelíted meg a dolgot. A frusztráltságod miatt verni, ezzel nem érsz el eredményt, biztosan nem fog a kutya bizalma erősödni irányodba.
Amit nyugodt szívvel ajánlhatok, olvasd el Ceasar Millan könyvét, vagy egyszerűbben nézd meg A csodálatos kutyadoki című televíziós sorozatot. Hamar rá fogsz jönni, miként is kellene a kutyához viszonyulnod, mire kell odafigyelned. Ha sikerül ráérezned a dolgokra, már egy séta alkalmával jelentős változást fogsz tapasztalni. -
Siriusb
veterán
Másodszor is kipróbáltam, hogy Foresto után Advantixot raktam a kutyára. Napokon keresztül megfigyelhető volt, hogy intenzíven dörzsöli a hátát mindenhez, pl az udvaron a hátán fekve dörzsöli magát a földhöz napokon keresztül.
Szóval ez a második próba végképp meggyőzött, hogy marad a már majd 2 éve használt Foresto, bár utálom a folyamatosan rajta lévő nyakörvet. -
Siriusb
veterán
Nem azzal van baj, amit a Természet alkot, hanem azzal, hogy az ember belenyúl és "nemesíti" a növényeket és az állatokat. Hát persze, hogy el lesz szúrva.
De megemlíthetjük a gyógyszereket is: egy gyógynövényben ott vannak a puffervegyületek, amik segítenek a mellékhatások elkerülésében, csökkentésében. Mit csinál az ember? Kivonja a hatóanyagot, oszt csókolom.Keverék kutyák sokkal szívósabbak tudnak lenni, mint a fajtatiszták, ha választanom kellene, inkább egy keverék mellett tenném le a voksomat, mondom ezt úgy, hogy idehaza fajtatiszta kutya hízelkedik a lábainknál, no de így hozta a Sors.

-
Siriusb
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
Siriusb
veterán
válasz
Daffni2
üzenetére
A Campona jó lenne, nekünk is szokni kellene az ilyen helyet. Olyankor rakok rá pórázt, ha egy forgalmas út felé vagyunk, mivel ijedős a lelkem, nehogy megugorjon egy kocsi alá pl.
Szóval ha a camponában be lehet ülni kutyákkal, egy bambit elfogyaszthatnánk. Csak nem tudom, miről ismerhetnénk fel egymást. Valami ötlet?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Siriusb
veterán
válasz
Daffni2
üzenetére
Elöljáróban annyit, mióta van elektromos nyakörv, nem használunk pórázt egy-egy kivételes alkalomtól eltekintve, igaz, elektromos nyakörvet is ritkán (bár a nyakán ott szokott lógni, ha elmegyünk valahová).

Múltkorjában kimentünk sétálni a Duna partjára, s elítélhető módon bár, de betértünk egy cukrászdába is fagylaltozás céljából. Persze én illedelmesen az ajtó előtt kint vártam a kutyával, amikor is kiszóltak, hogy nyugodtan be lehet jönni kutyával is! Ez kellemes meglepetés volt. Aztán mi leptük meg a tulajt, mert az eb elkezdett körbeszaglászni, s mivel nem akartam pofátlan lenni, kiadtam a "Lábhoz!" parancsot, mire a kutya szépen beállt mellém. Tulaj csak nézett, majd annyit mondott: hát ez ezt is tudja?

Szóval, Daff, köszönöm mégegyszer a segítséget az e-nyakörvvel kapcsolatban, jó kezekben tényleg nagy segítség, rendkívül rövid idő alatt lehet elérni eredményeket vele.
-
Siriusb
veterán
Nyers kajától nem hiszem, akkor inkább a víz, amiben megfürdött. Nálunk a kisasszony még bele is hempereg mindenbe, ami büdös, miután kijön a Dunából.

(#27187) Tanisz
Persze, ki kell kísérletezni, adott négylábúnál milyen tápláléknál csökkenek / szűnnek a tünetek, s erre vissza lehet térni bármikor, ha más kajával újra előjön a probléma.És egyetértek bb0t-vel, a tápban lévő csirkeízesítés és a nyers csirkehús nem ugyanaz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Tanisz
üzenetére
Az én véleményem az, hogy amikor tudok, akkor nyers kaját adok a kutyának. Nyáron ezt csak egy-egy alkalommal tudom megtenni, praktikus okokból (nincs elég hűtőkapacitás). Nálunk is voltak allergiás tünetek (vakarózás), a bázis kaja a csirkenyak lett, mert kizárólag az fogyasztva mérséklődtek a tünetek.
Aztán kitaláltam, hogy adok neki lazacolajat, hiszen mindig a bőrprobléma jelentkezett, no meg korpás is volt a bundája, s ez is segített.
Tápból a Josera Lamb&Rice vált be egy ismerősőm ajánlásra, megfizethető táp. -
Siriusb
veterán
Szerintem Ceaser Millannal az lehet a bajuk, hogy nem a helyi tudományos akadémia professzora, sok száz oldalas értelmetlen tanulmánnyal a fiókjában.
És a témától elvonatkoztatva: én sokkal többre becsülök egy iskolázatlan, ámde az adott környezetben benne élő embert, mint a tudóst, aki laboratóriumi körülmények közt találkozik csupán az adott témával, de ez az én hülyeségem. Sokszorosan igaz ez a Magyar Tudományos Akadémia vonatkozásában.Pár évadot megnéztem a Csodálatos kutyadokiból, s szerintem rengeteget lehet belőle tanulni. Akárhogy vágod is meg képkockákat, egészen fantasztikus, ami ott be van mutatva.
Az állatvédők meg akkor szóljanak bele, amikor igazolják, hogy ők már nem esznek húst. Akkor beszélhetünk állatvédelemről. Amíg ez nincs, addig nem az állatokról szól a történet. Nem nagyon látom, hogy követelnék a vágóhidak bezárását, pedig ha ami ott megy, nem állatkínzás, akkor nem tudom, mi az. -
Siriusb
veterán
válasz
Directors
üzenetére
Amit a többek nem említettek sietségükben, hogy kezd el olvasgatni pl. Ceaser Millan könyveit, vagy a tévé sorozatát nézni, nagyon sokat tudsz belőle tanulni, hogy jól kijöjjetek a kutyáddal. Egész máshogy nézel a kutyádra / más kutyákra, ha kicsit a színfalak mögé látsz, s sokkal könnyebben érsz el vele tartós eredményeket.
-
Siriusb
veterán
Szerintem teljesen fölösleges tovább vitázni.
Az ivartalanítás mellett és ellene is lehet érveket felhozni. Leginkább a helyzet döntheti el, melyiket kell vagy akarjuk alkalmazni. Mindenkinek van egy meggyőződése, azt tiszteletben kell tartani és nem esetlegesen lenézni miatta.
Akiknek a tudományos publikációk számítanak, én nem tudok olyan tanulmányról, hogy az összes állatorvos felsorakozott volna bármelyik oldalra is.Két nyilvánvaló álláspont, amiben szerintem mindannyian egyetértünk:
Akiknél már tizennyolcadszor ellik a kutya, mert mindig bemászik hozzá egy kan, utána a kölyköket meg kidobja, annak jobb, ha ivartalanítja.
Aki természetes állapotában akarja megőrizni a kutyáját minden hozzávalójával egyetemben, nem akarja kitenni művi beavatkozásnak, és vigyáz arra, hogy emiatt ne a kóbor kutyák, a megkínzott állatok száma gyarapodjon, az pedig tegyen szíve szerint.
-
Siriusb
veterán
Szerintem mutasd meg neki, mit vársz tőle, kezd el habzsolni az edényéből.

Komolyra fordítva a szót, nem lehet, hogy nem kívánja azt a kaját? Tápot adsz neki mindig? Ráadásul az időjárás őket is megviseli, nagy melegben étvágytalanok lehetnek.
Jutalomfalatot szoktál adni? Azt elfogadja? Nem eszik füvet esetleg mostanában? -
Siriusb
veterán
válasz
zolynet
üzenetére
Szerintem az jó jel, hogy a gazdánál keres menedéket, az nagyobb baj lenne, ha inkább elbújna máshová. Nekem is (bizonyos helyzetekben) félős kutyám van, és volt olyan helyzet, amivel úgy barátkoztattam meg, ami minden szakkönyvnek ellentmond. Azonban ha az ember ismeri a kutyáját, akkor tudja, mit lehet tenni. Persze elvittem kutyaoviba a sok "szakértőhöz", amit azóta is bánok. Aztán másik kutyaiskolában is voltam, de ott is a nagy egókat tündököltek csak. Mondjuk az őrző-védő oktatáshoz ők értettek, azt aláírom, tényleg odafigyeltek a kutyára és ésszel álltak hozzá.
-
Siriusb
veterán
válasz
zolynet
üzenetére
A leírásod alapján, ha a tacsi odahaza biztonságban érzi magát, ha van egy hasonló termetű garantáltan nyugodt (vagy megadó típusú) kutya, akkor lehet érdemes lenne a megfelelő módon ott összeengedni őket, hogy a tacsinak legyen pozitív élménye.
Esetleg egy zárt területen először egyedül feloldani, játszani vele, jutalomfalatokkal pozitív élményekhez juttatni, s úgy engedni össze egy másik (nyugodt) ebbel.
Persze nem mindegy, hogy a gazdája mit sugároz, lehet őt kell kivonni a képletből az elején.
Az lenne jó, ha olyan látná, akinek nagy tapasztalata van. -
Siriusb
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Teljesen fölösleges idekeverni a farkasokat és a táplálkozásukat szerintem. A "csirke", amit akár a kutyatápban találsz, akár te eszel, köszönőviszonyban sincs a háziszárnyassal, amelyik az udvarban kapirgál. Könnyen lehet, nem is csirkére allergiás, hanem halra, hiszen a hallisztet előszeretettel használják fel az ipari módon "termesztett" baromfik nevelésére, beépül, stb. A sok antibiotikumról és egyébről, amit beléjük tömnek, ne is beszéljünk.
Ma természetes étel nem igazán van, gondolj bele, műtrágyázzák a földet, növényvédő szereket használnak; vajon milyen a víz, amivel locsolnak...
Szóval teljesen mindegy, a vadonban szárnyasokra vadásznak a farkasok, vagy nem, egyszerűen nem lehet olyan minőségű táplálékot előszedni a mi civilizált életmódunkban. El kell menni egy vágóhídra és utána lehet véleményt mondani, mennyire vagyunk civilizáltak.
Bocs, egy kicsit elkanyarodtam. -
Siriusb
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
A 20. kép mindent visz.

-
Siriusb
veterán
(#52217)
Na, ez már kiverte a biztosítékot. -
Siriusb
veterán
Téma: Bravecto
Olvasgatom a nemzetközi oldalakat, nem kevés negatív visszajelzés van ezzel a szerrel kapcsolatban. Itt van pl. ez. Sajnos e jelentésnél is az a probléma, hogy nem lehet biztosan tudni, valóban közvetlen kapcsolat van-e a hatóanyag és a tünetek közt. Viszont tőletek az utóbbi egy évben nem hallottam semmi rosszat a Bravecto használata miatt, bár ez elég szerény merítés.
-
Siriusb
veterán
Kutatás:
Van valakinek az ismeretségi körében olyan kutya, akinél májelfajulás következett be anélkül, hogy korábban erre utaló jel lett volna?
Amennyiben igen a válasz, meg tudná kérdezni, milyen kullancs elleni védelemben részesült az eb?
Előre is köszönöm. -
Siriusb
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Erre nincsenek szavak...
-
Siriusb
veterán
Kösz a válaszokat!
2-3 hete tettem fel az új Forestót. A pajtása most bravectózik, ha lejár a 12 hét, szerintem elfelezünk egy tablettát mi is, s adom a nyakörv mellett. Viszont télire nem lesz rajta nyakörv, csak a tabletta, legalábbis ez most a tervem. No meg beszélek az állatdokival is, mi a tapasztalata a tablettával.
-
Siriusb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest