Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
capulet75
üzenetére
normális tenyésztőtől származó kiskutya simán lehet 1000 euro körül
Bizony ez így van.A fajtabetegségektől mentes vérvonalat meg kell fizetni,egy normális tenyésztőtől itt egy Beagle kis blöki 500-600 euro. Sajnos pár otthoni ismerős vett nagyipari szaporítótól ( olcsón ) és az egyik epilepsziás,a másikról meg kiderült,hogy az eleinte kennel köhögésnek hitt tünet,súlyos szívbetegséget takar.
ezzel persze nem azt akarom mondani,hogy csak a drága törzskönyvezett blöki lehet egészséges,de a sansz sokkal nagyobb rá. -
rwin5
őstag
válasz
capulet75
üzenetére
Tudok róla, de sok tenyésztővel beszéltünk már és a komolyabbak (nyílván árban is az) kiszűrik ezeket a betegségeket, illetve a felmenőik közt sem szerepel. Inkább az a bajom, hogy megfelelőt tényleg nem találtunk. A jövőhéten utazunk fel pestre egy tenyésztőhöz megnézni a szülőket, de csak október-november környékén lesz alom..
Elég ritka kutya itthon, vagy nem tudom2. aranyos kép ez is

-
rwin5
őstag
capulet75: szép kutyus.
Most mi a szamojéden is gondolkozunk, mert nagyon megtetszett, majd pár tenyésztőhöz elmegyünk, hogy lássam élőben is, bár régóta az Argentin dog vásárlása van tervben, több tenyésztőnél is voltunk. Legszívesebben mindkettőt vennék, de az nem lehetséges.Az a szomorú, hogy másik kutyájáé is ilyen [2.]
-
rwin5
őstag
Ezt egy tenyésztőnél láttam kitéve, mint saját kutya. Ennek mi lett a fülével? (bár már kb nincs is füle) [kép]
-
rwin5
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
legalább lesz valami olvasnivaló estére 
-
-
rwin5
őstag
Milyen fajta kutya ez?
[gif] -
philoxenia
MODERÁTOR
Olyanon veszekedtek, ami nem valós. Nem a növényeket kell a kutyától megmenteni, nem arról van szó, hogy növények vagy kutya, hanem arról, hogy simán megnevelhető egy kutya ilyen alap dolgokra mire felnő. A legtöbb kutya sokkal többet ért a kommunikációnkból, mint gondolná az ember. Csak nem a szavakat érti, hanem a hangsúlyokat, a mozdulatokat, a helyzeteket.
A kutyáknak erős érzelmeik is vannak, a nevelésükben ezt ki is lehet használni. Csak arra kell vigyázni, hogy adj vissza is neki abból a sok szeretetből amit kapsz tőle. Egy kutya szeretetből gyakran megteszi azt, amit amúgy borzasztó nehezen akar megtenni...
-
Kidus
őstag
Szerintem meg most mar fejezzuk be a pafrany temat es egyeb offokat

-
Bjørgersson
félisten
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szerintem teljesen normális hangnemben szóltam hozzá és továbbra sem tervezem,hogy beiratkozzak hozzád egy emelt szintű stílus kurzusra.Vannak moderátorok akik eldöntik,hogy az adott mondanivaló mennyire felel meg a civilizált társalgás szabályainak. szerintem ne tévessz szerepet

-
AeSDé Team
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ne haragudj, azt hittem kisebb méretben jelenik meg, de mégsem. Legközelebb linkelni fogom.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Nevelni szidással, jutalommal. Idővel pedig úgyis kinövi. Még kicsi és nem tudja mit kezdjen az energiáival.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Az ilyen bazi nagy több megás képeket linkeld kérlek beszúrás helyett.
Nagyon édes.

-
törölt tag
válasz
monti0222w
üzenetére
" Szia, nálunk nincs fontossági sorrend "
Sorry,de ezt a mondatodat nem tudtam feldolgozni, mégpedig hogy számodra egy dudva vagy egy muhar azonos értékkel bír mint egy kutya. Persze biztos vannak akiknek ez így van,de azoknak szvsz nem való kutya .Az összehasonlítást meg nem én kezdtem el.hanem Te állítottál fel egy paralel sorrendet. Peace amúgy

(#18371) kovy29 Nem szarok,de számomra elferdült értékrendet jelent az azonos kategóriába állítás.Elmondhatom a véleményemet megengeded??Köszike előre is.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Nehogy aztán a borstól nagyobb baja legyen a virágoknak, mint a kutyutól.

-
AeSDé Team
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Növényes topic nincs?

Értem miről beszélsz, arról hogy a kettőt együtt kell szeretni. De szerintem hagyjátok ezt abba mert ő félre érti, ennek a vitának így semmi értelme.Azoknak akik nekem próbáltak segíteni: Tudom hogy az egyik legokosabb kutyafajtáról van szó, tudatosan döntöttem a Border Collie mellett és alaposan utána olvastam előtte. Csak röviden: nagy mozgásigény, szereti a sportot és játékot; az egyik legintelligensebb kutyafajta; remek családi kutya, barátságosan bánik az idegenekkel is; (szerintem) külsőre is a legszebb fajta.
Mindent megteszek hogy leszoktassam erről, a virágoktól távol szoktam vele játszani, ha véltelenül megszagol egy virágot, netán meg is harapja azonnal rászólok. Tegnap rajtakaptam hogy egy kitépett virággal játszott, nem kis leszúrást kapott érte, persze csak szóbelit, utána fél méteres ívben kikerülte a virágot és úgy jött oda hoztám
Borsot minél előbb beszerzek és leszórom a legkedveltebb cserepeit, nagyon köszönöm a tanácsot. -
törölt tag
Rendben van, pár sör után megpróbálkozom egy ilyen mutatvánnyal, addig is közlöm minden botanikussal, hogy a szobám tele van növényekkel.( csatoltam egy képet a kecóm egyik sarkáról bizonyitékként,előtérben Brendifejjel természetesen )
De fene az ízlésemet,nem szoktam velük se játszani, se sétáltatni őket és ha haza jövök akkor nem ugranak a nyakamba örömükben és nem adnak annyi szeretetet.Lehet aztán,hogy rossz kertészetben vettem őket és vannak növények, amik kifejlett vegetatív idegrendszerrel és lélekkel rendelkeznek.(#18365) monti0222w Más műfaj egy fűcsomó iránti odaadó rajongás és szeretet,mint egy legjobb barát blöki iránt,ezt továbbra is fent kell tartanom

-
Kidus
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Hallod ahogy elolvastam nekem is pont ez jutott eszembe

-
törölt tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Azért egy kutyát,egy érző, aggyal-szívvel rendelkező élőlényt ne hasonlítsunk már össze egy páfránnyal, vagy egy erdei zuzmóval,mert mindjárt ugrok egy dupla Axel tripla leszúrt Rittberger kombinációt.
-
monti0222w
addikt
válasz
üzenetére
Szia, nálunk nincs fontossági sorrend, mivel sajnos panelban élek, de ha kertes házban laknék a növényeknek ugyanúgy meglenne a becsületük, mint a kutyáknak! Én szerettem a természetet, míg fiatalabb volt a Zénó rendszeresen jártunk Dunára, erdőbe, Dobogókő stb. nagyokat csavarogtunk órákon át. Számomra jó volt, bent lenni az erdőben a kutyám meg én nem zavartatva senkitől, arra menni amerre akartunk. A másik te is ezen a bolygón élsz, és nem látod a szépségeit a földnek azt, hogy szervesen egy egészet alkotunk?
-
Kidus
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Pont ez jutott eszembe nekem is.
En azzal kezdenem, hogy hagynek az udvaron jatekokat, amiket elotte "bemutatok neki", tehat kozos jatek, legyen az ragcsa vagy labda, es kint hagyom az udvaron. Igy ha unatkozik, eselyesebb, hogy a jatekra megy ra, mert tudja, hogy az ove.
Novenyre lehet kapni keseru alma sprayt, azt nagyon utaljak, illetve ideiglenesen el lehet a novenyeket rendezni egy helyen, korbe veve egy lajtos madzag-bot keritessel, es gyakorolni a kutyaval, hogy nem megy be oda.
Beteszel a keritesen belulre valami csalogatot ( nem jatekot es nem jutifalatot de valami erdekes szines kisebb targyat ), ha bemegy, raszolsz hogy nem. Mindig, mikor leteszel valamit, es nem megy be erte, megdicsered, jutalmazod.
Borderrel ez eleg hamar menni fog sztem.ui.: meg az is jo modszer, hogy mindig ugyanott jatszol vele, lehetoleg viragoktol tavol. Kutyak jol szoktak asszocialni helyeket tevekenysegekkel
Tudni fogja, hogy ahol jatszotok, ott vannak a jatekok, oda fog menni szorakozni. Mint ahogy kajanal is, ha megfigyeled, mar elore odatancol, ahova tenni szoktad a talat. -
philoxenia
MODERÁTOR
A Border Collie a legintelligensebb kutyafajták egyike. Simán megtanítható, időt kell rászánni...
-
Thommyboj
aktív tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Kutyáknál csak a pozitív megerősítéssel lehet elérni bármit is, illetve ha rosszat tesz abban a pillanatban elkapni a grabancát és erőteljesen hanggal leszidni. Talán megoldás lehet kiülni a kertbe és várni, hogy odamenjen a virágokhoz akárcsak megszagolni és ha elmegy megnézi a virágot és eljön onnét rögtön azonnal jutalmazás jutalomfalattal és simogatással.
Másik módszer még a bors. Tényleg nagyon utálják a kutyák, mi is beszórtuk az egyik virágládát és egyszer beleszagolt utána soha többé nem ment oda. Utána pedig idővel elmúlt a kertészkedési hóbortja. -
törölt tag
Tudom én szélsőség vagyok kutya ügyben,ezért előre is elnézést kérek minden sarkosabb beírásomért.Tavaly Horvát nyaraláskor beadtuk a blökit egy minőségi kutyapanzióba 10 napra.( prémium kaja, hatalmas terület, légkondis kennelek, előtte el is mentem felmérni a terepet,hogy jó helye lesz e a cuncarépának,még fel is hívtam olyanokat akiknek már volt ott kutyájuk.hogy mennyire voltak elégedettek,került is pár euróba ) Mire megjöttünk, lefogyott, hullott a szőre a stressz miatt.A szívem szakadt meg amikor odarohant hozzánk.Azt hitte elhagytuk.Mondanom se kell,hogy idén jön velünk Dalmáciába,amíg én élek nem megy többé kóterbe.
-
AeSDé Team
őstag
Na ahogy ti el tudtok vitatkozni azon hogy a kutya vagy a virág a fontosabb és hasznosabb, úgy mi is otthon. Imádom ezt a kiskutyát, mindig is ilyen fajtát szerettem volna és most egy álmom vált vele valóra; anya meg a virágait szereti, a kutyát egyre kevésbé.
Az elzárásról: a virágokat nehéz lenne elzárni, mert ugyan van egy virágos kertünk, de a cserepek mindenfelé vannak az udvarban, és azok az elsődleges célpontok, a kertben ritkán tép le növényt.
A kutyát pedig éjszakára bezárjuk, de nappal biztosan nem fogom. Egyrészt azért mert napokig dolgoztam a kerítésünk foltozásán mielőtt a kutya hozzánk került, hogy nyugodtan szabadon lehessen. Másrészt azért mert mozgásigényes fajta, na meg kutyát amúgy sem tartunk sem bezárva, sem láncon. -
-
törölt tag
Jó persze igazad van belátom,csak ilyenkor előtör belőlem a kutyabuziság
Szerintem egy gazdának annak kell lennie az elsődleges célnak,hogy viszonozza az a szeretetet ,odaadást amit ezek a csodálatos barátaink rövidke tizenx éves életük alatt adnak nekünk.Egy blöki soha nem fog becsapni,elárulni és amíg lélegzik imádni fog. hűségesen. Egy fikusztól ( és most minden tiszteletem az oxigéntermelő szerepének
) nem annyira fogja ezeket megkapni senki. -
-
törölt tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Akkor nem kell kutyát tartani ilyen egyszerű, ha nálatok a fontossági sorrendben egy rododendron bokor és a fikusz beelőz egy blökit
Oxigénpalackot meg simán lehet venni bárhol (
) egy jó barát ( blöki ) ellenben pótolhatatlan.A fegyelmezéssel se értek egyet a kutya nem kertész,hanem ösztönlény a tartásakor ezt figyelembe kell venni, vagy nem kell kutyát tartani . -
monti0222w
addikt
válasz
üzenetére
Ez ne haragudj, de hülyeség a növények termelik az oxigént lehet bennük gyönyörködni, két kezünk munkája benne van és stb. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az anyának van igaza, mert nincs, de ő tett egy fontossági sorrendet és a virágok az elsődlegesek. Egyébként én is kerítést csinálnék elsőnek, megakadályozni a bejutást , ha nem lenne elég akkor kezdenék más dolgokat kipróbálni.
-
capulet75
addikt
ki kell rakni a kertbe és elbújni, és lebaszni ha nekiáll

-
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Ha nem tudjatok rajtakapni es akkor lebaxantani a kicsit (tenyleg ez lenne a leghatasosabb), akkor marad a kutya elkeritese/novenyek elkeritese.
szunya1
En kutyim is szokott zoknikat lopni, de nem bantja/tepi szet, csak kiviszi az udvarra. 
-
törölt tag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Én anya átnevelését javaslom, egy blöki mérhetetlenül fontosabb-kedvesebb-értékesebb ,mint bármilyen cserepes vagy akármilyen növény, peace

Nálunk a blökecs zokni mániás, elhordja és elássa,de csak a zoknikat.Páromnak mondtam is,hogy ne merje a tündérfejet zaklatni, hanem rakja el a zoknijait

-
AeSDé Team
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Az az érdekes a dologban hogy amúgy nagyon is az, de ha a kutya kihozza a sodrából akkor ilyen, a virágok a gyenge pontja. Nagyon sok neveléssel kapcsolatos irományt nyomott a kezembe amikor a kiskutya hozzánk került, és ezeket ő már mind olvasta, jól tudja hogy nem jól fegyelmezi.
Van egy régi kutya-macska spray-nk, de az nem használ, még 2-3 éve vette a macskákhoz, azonkál sem működött, azóta még le is járt. Ha ajánlanátok pár ilyet az jó lenne, a kellemetlen szag biztos elvenné tőle a kedvét. Ha tényleg azért túr bele mert állati szag is lehet benne, akkor ha elnyomjuk ezt a szagot a probléma elméletileg meg van oldva.
-
canniball
nagyúr
válasz
AeSDé Team
üzenetére
No offense, de "anya" nem tűnik egészen kutya-kompatibilisnek...
A cserepek körbekerítése nem lehetséges? -
Winner_hun
félisten
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Esetleg valami olyan spray-vel befújni amitől a kutya nem megy oda.
Az hogy valaki azt mondja hogy nem a kutya az úr a háznál az csak a ő fejében van úgy, hogy úgy szeretné... -
AeSDé Team
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ezt én is tudom, de lehetetlenség (és ő is jól tudja hogy semmit sem ér el vele, de mérgében mégis így fegyelmezi). Ha kint vagyunk az udvarban a kutya csak ránk figyel, eszébe sem jutna ilyesmi. Csak unalmában teszi ezt, amikor nem vagyunk a közelében.
Nagyon jó lenne ha elő tudnánk idézni a helyzetet akkor is amikor közbe tudunk lépni, meggyőződésem hogy hamar leszokna róla. De hogyan, ha ilyenkor nem csinálja?
Tudom hogy meg tud tanulni ilyen dolgokat, amióta idehoztunk a teraszról le van tiltva, és egyszer sem láttam még a teraszon, az ott lévő cserepekbe sem túrt bele soha. Hiába mondom anyának hogy oda tegye a többit is, azt mondja rá hogy márpedig nem a kutya az úr a háznál, oda teszi a cserepeket ahová ő akarja. -
Winner_hun
félisten
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Amikor csinálja akkor kell rajtakapni. Utólag semmi értelme, nem tudja miért van büntetve.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni egy kisuktyával kapcsolatban. Alig több mint egy hónapja ide került hozzánk egy 2 hónapos Border Collie kölyök. 4 fős család vagyunk, családi házban élünk amelyhez nagy udvar tartozik). Anya egyik hobbija a virág ültetés, az udvar tele van cserepes virággal, rengeteg van a teraszon, a fák alatt, a virágos kertben.
A probléma az, hogy a kiskutya amikor magára van hagyva, érzi az állati eredetű maradványokat a fekete virágföldben, és ezért széttúrja és felforgatja a cserepeket, letépkedi a vitágokat. Ezzel nem volt sok baj amíg épp hogy a cserepekbe túrt, de ma amíg nem voltunk otthon kirámolt és felforgatott legalább 5 virágcserepet, ezzel teljesen tönkretéve a benne lévő növényeket. És ez a szám egyre rosszabb, az elején nem csinált ilyet, most már elég komoly viták vannak a családban a kutya miatt.
A nagy kérdés, hogyan szoktassam le erről?
Anya módszere az, hogy odahívja (vagy oda rángatja) a felforgatott cseréphez és megpofozza a virággal amit kitépett. Ezt én utálom végignézni, a kutya pedig már 5 méteres körzetben elkerüli anyát, egyátlalán nem is hallgat rá. Ez a módszer biztosan rossz, mert őt utálja meg és nem jön rá arra hogy miért kapott ki. Biztos vagyok benne hogy van megoldás, mert nagyon intelligens kiskutyáról van szó, már megtanult pórázon sétálni, parancsra áll neki a kakájának, tudja az ül, marad és gyere parancsokat.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm, sokat segítenétek! -
válasz
Bjørgersson
üzenetére

-
monti0222w
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Homok pakolás. -
Bjørgersson
félisten

-
Hogy mik vannak: 15 egyedi allatbaratsag

-
-Mike-
addikt

-
Siriusb
veterán
Nem rajongok a macskákért, de ez jópofa.

(#18322) Lompos48
Na szép. Szerencse, hogy engem csak annyiban érdekel, látni sem akarok egyet sem. Tavaly nem vettem észre időben a kutyában egy fertőzött kullancsot, csak az volt a szerencsém, hogy még aznap elvittem állatorvoshoz, miután a tünetek megjelentek, s három napi injekcióval megúsztuk... -
Kidus
őstag
Vincent kapott uj macskat

Nem tudom, mennyire public a video, azt hiszem ugy allitottam be az oldalt, de gondolom ugyis szoltok, ha nem jelenik meg
-
Siriusb
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ez így van, na de tegyük mellé az embert, ki is kártékonyabb?! No, nem off-olok tovább.
-
Halálos kórral támadnak a kullancsok
Itt a video vegen mondja is melyik ez a virus.[link]
Hogy dogone meg az osszes. Egyaltalan a kullancs minek letezik, van haszna is?

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem dehogyis, miert lenne az?

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Kuldjek esot?

-
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Puszi joccakat.

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Meg ha vicceseket linkelnel....

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Mi kérünk elnézést, hogy nem ismerünk egy megbízható beagle tenyésztőt sem Pest megyében, és belinkelünk pár vicces kutyás képet.
-
Ééértem, tehát ez afféle beltenyészet dogbook, kreténségek terjesztésére, ami egyébként a kutyát nem érdekli. Bocs, hogy belezavartam

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Viccrovat
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- SzoftverPremium.hu
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

legalább lesz valami olvasnivaló estére 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) nem annyira fogja ezeket megkapni senki.
Oxigénpalackot meg simán lehet venni bárhol (