Hirdetés

Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot

Szilveszter mindig a fogadalmakról szól. Az életünk ciklikus körforgásban zajlik, mégis szeretjük, ha a dolgoknak van eleje meg vége. Például a naptári évnek. Január 1-gyel kezdődik, és december 31-vel zárul. Számomra ez mindig egy kényszeredett dolog, kényszeredett lelassulás, számvetés, leltár, összegzés. Mit rontottam el, min vagyok túl, lezárok valamilyen szakaszt, bármilyet, csak valamit zárjak le, tiszta lappal indul minden satöbbi, satöbbi, satöbbi. Pedig nem – önkényesen kijelölt pontról van szó, ugyanúgy lehetne bármelyik másik nap egy 365 napos periódusnak a lezárása. Az ember életében, ha vannak is szakaszok, az biztos, hogy nem egy évre szólnak.

Ilyenkor az ember persze mindenfélét megfogad. Január 1, új nap, új élet, új lehetőségek. Hát nálam nem így volt, én nem adok az ilyenekre, ilyenkor csak azt várom, hogy felgyorsuljon a forgalom az egy sávra szűkített autópályán, és újra lehessen a napi dolgokra koncentrálni.

Ellenben úgy esett, hogy január 2-án vagy 3-án (nem emlékszem) döbbentem rá, elértem a 85kg-os „álomhatárt”. Egy futó gondolat volt aznap reggel a mérlegre állni, de amit láttam, az teljesen lesokkolt. Hónapok óta érlelődött bennem, hogy most már tényleg le kell fogyni, de novemberben úgy gondoltam, ki az a hülye, aki az ünnepek előtt erőlködik ilyesmivel. Persze valójában ez csak halogatás volt, nem álltam készen még a változásra.

Első hozzászólás - Kutya topik

Leggyakrabban felmerülő kérdések a topikban:

- milyen fajta legyen
- mivel etessem
- mi lehet a baja
- viselkedési problémák
- utazás
- oltások

Ezek alapján lehetséges szócikkek, hivatkozások:

- tartási szempontok: első kutya? gyerek mellé? barátságos/bizalmatlan az idegenekkel? rászánt idő? nagy vagy kicsi? udvar vagy lakás? ápolás? szuka vagy kan? show, hobbi, családi? fajtiszta vagy mentett? - ezen szempontok alapján lehetne ajánlani fajtát az erre tévedőknek

- etetés: táp -> milyen táp; BARF -> hivatkozás mi a nyers etetés, miért jó stb; mit ehet mit nem? hogyan etessem, hányszor etessem stb.

- leggyakoribb betegségekre mutató hivatkozások, megelőzés, kezelés. babesia, gyomorcsavarodás, gyulladások, mérgezés stb. paraziták elleni védekezés, szívféreg

- viselkedési problémák: ajánlott olvasmányok, videó hivatkozások stb. falkavezérség, etetéssel kapcsolatos hibák stb.

Fiat Bravo 2007 - sztereó AUX hack

Az alábbiakban leírt megoldás nem újkeletű, nem is igazán nehéz kivitelezi. Azoknak azonban, akik nem szokták "do it yourself" módra bütykölni, tuningolni az autójukat, hasznos lehet.

Amikor elhatároztam, hogy nekiállok, én sem találtam róla egyértelmű és jól összeszedett leírást, ezért úgy döntöttem betömöm ezt az - interneten tátongó - óriási lyukat, mely a Google találati listájában éktelenkedő komoly hiányosság képében materializálódik.

Előkészületként két dolgot kell tennünk. Be kell szereznünk a rádiókiszedő villát és a szükséges ISO - jack kábelt. Ez utóbbi könnyebb. Ha nem is túl sok, de egy-két webáruház árul ilyet, 2-3000 Ft körüli áron. Az egész bütykölés megvan kb. ennyiből, ez mindenképpen gazdaságosabb megoldás, mint új fejegységet venni. Egyik nap megrendeltem, másik nap megérkezett. A kábel persze nem túl jó minőségű, de úgy voltam vele, egyelőre megteszi, később ezen még lehet javítani.

SATO CX400 Címkenyomtató mely az őrületbe kergetett

A címben szereplő példányt láttam már helyesen működni. Szóval tudtam, hogy képes rá.

Amikor kinyomtattam a címkét az utolsó sor fele mindig bent maradt a gépben. Ez egy roppant bosszantó jelenség, ugyanis ilyenkor vagy többet kell nyomtatnom egy sorral ami festék és címke pazarlás vagy kinyomok egy üres sort ami csak szimplán címke pazarlás, viszont nem működik egy gombnyomásra.

A szoftver összes beállítását átnéztem, kerestem YouTube videót, angol/magyar nyelvű cikket, próbáltam utolérni magyarországi képviseletet még a manual-t is átnéztem, de végül semmi nem hozott eredményt. Meg kell mondani nincs túl sok tartalom a SATO nyomtatókról.

A Manualban legalább találtam egy hasznos dolgot: Egy kombináció segítségével tudtam nyomtatni egy kis összegzést. Ebben találtam egy gyanús sort: Last Label Tear-Off: Off Gondoltam innentől már egyszerű a dolgom csak rákeresek ennek a módnak a beállítására. Meg is tettem de rendre programkódokat dobott ki a kereső. Gondoltam kicsit bonyolult megoldás, de oké. Letöltöttem a megfelelő szoftvert mely által programozható a nyomtató, és megkerestem a megfelelő kódot. Ezzel a megoldással sem mentem semmire, mert bár tolta ki magából a nyomtató a számomra értelmezhetetlen kód sorokat de a nyomtatás metódusában nem állt be semmilyen változás.

JOBY GorillaPod Hybrid

Régóta szerettem volna már egy profi flexibilis három lábú fényképezőgép állványt, egy speciális tripodot. Karácsonyra meg is hozta a Jézuska, ezért úgy döntöttem bemutatom nektek miért is tartom annyira jónak.

Ezek az úgynevezett tripodok bármelyik nagyobb műszaki vagy fényképész boltban beszerezhetők, 2 ezer forint körül kaphatók, és - ahogy a nevük is mutatja - három lábú állványok.

Hajlítható vagy éppen fix lábakkal rendelkeznek, de ezek inkább egyszerű kompakt gépekhez valók, olyanoknak, akik csak egy-egy nyaralás alkalmáig fotózgatnak, és időnként szükségük van egy kis állványra.

Az ilyen állványok egy bizonyos terhelés mellett már nem stabilak - egy fotózással kezdő-hobby szinten foglalkozónak is csaknem használhatatlanok.

Én egy JOBY márkájú GorillaPod névre keresztelt jószágot kaptam, mely sokkal profibb és sokoldalúbb felhasználást tesz lehetővé, mint a fentiek.

Salzburg - Az eredeti Mozart golyó

Salzburg egy igazán gyönyörű és különleges történelmi jelentőséggel bíró város. A hangulata annyira megkapó, hogy aki egyszer járt ott, az visszavágyik, hogy feltárhassa azt a számtalan titkot és értéket, amit magában rejt. Sokszor eljutottunk már oda, és minden egyes alkalommal felderítettük egy-egy darabkáját, ami a város egészéről alkotott képet árnyalja. Ezeket a tapasztalatokat szeretném most egy cikksorozatba foglalni, hogy más is láthassa a képet, amit mi évek alatt alakítottunk ki magunkban. Mindent természetesen saját fotóinkkal is színesítve.

A sorozat első része Salzburg legismertebb alakjához fűződik, ahhoz az emberhez, aki ilyen magaslatokba emelte a várost, és aki éltében semmi egyebet nem kapott tőle, csupán mostoha bánásmódot.

A Mozart golyót mindenki ismeri. Egy meglehetősen drága, ugyanakkor nagyon finom speciális osztrák csemege. A történetét viszont kevesen tudják. Ki alkotta meg, mitől vált ilyen népszerűvé, és hogy mi köze egyáltalán Wolfgang Amadeus Mozarthoz?

Maxell D-USB - az OTG képes pendrive

Bevezetés, OTG, tesztelés

A Maxell Dual USB családja felkeltette az érdeklődésemet, mert a mezei USB csatlakozón kívül van rajta egy micro USB csatlakozó is, mivel az eszköz OTG képes. Beszereztem belőle egyet és úgy érzem, érdemes arra, hogy bemutassam a tudását.

OTG - Mit jelent ez?

Az OTG azaz OnTheGo technológia lehetővé teszi az USB eszközök használatát Master és Slave módban is. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy esetünkben az OTG képes pendrive tud kommunikálni az okostelefonnal - közvetlenül.

Másolhatunk adatokat a pendrive és a telefon között, ami nagyon praktikus dolog, mert nem kell beiktatnunk semmilyen közvetítő eszközt, sem PC-t, de még OTG kábelt sem.

Ma már sokféleképpen bonyolíthatunk le információáramlást két eszköz között, de a felhőszolgáltatáshoz Wi-Fi kell, a bluetoothos átvitel pedig hosszadalmas lehet a bekapcsolás-párosítás-fájlküldés procedúra miatt.