2024. július 22., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot

  Szilveszter mindig a fogadalmakról szól. Az életünk ciklikus körforgásban zajlik, mégis szeretjük, ha a dolgoknak van eleje meg vége. Például a naptári évnek. Január 1-gyel kezdődik, és december 31-vel zárul. Számomra ez mindig egy kényszeredett dolog, kényszeredett lelassulás, számvetés, leltár, összegzés. Mit rontottam el, min vagyok túl, lezárok valamilyen szakaszt, bármilyet, csak valamit zárjak le, tiszta lappal indul minden satöbbi, satöbbi, satöbbi. Pedig nem – önkényesen kijelölt pontról van szó, ugyanúgy lehetne bármelyik másik nap egy 365 napos periódusnak a lezárása. Az ember életében, ha vannak is szakaszok, az biztos, hogy nem egy évre szólnak.

  Ilyenkor az ember persze mindenfélét megfogad. Január 1, új nap, új élet, új lehetőségek. Hát nálam nem így volt, én nem adok az ilyenekre, ilyenkor csak azt várom, hogy felgyorsuljon a forgalom az egy sávra szűkített autópályán, és újra lehessen a napi dolgokra koncentrálni.

  Ellenben úgy esett, hogy január 2-án vagy 3-án (nem emlékszem) döbbentem rá, elértem a 85kg-os „álomhatárt”. Egy futó gondolat volt aznap reggel a mérlegre állni, de amit láttam, az teljesen lesokkolt. Hónapok óta érlelődött bennem, hogy most már tényleg le kell fogyni, de novemberben úgy gondoltam, ki az a hülye, aki az ünnepek előtt erőlködik ilyesmivel. Persze valójában ez csak halogatás volt, nem álltam készen még a változásra.

  Folytatás...

  bb0t 3 hónapja 617

 • A Murányi Vénusz nyomában

  Négynapos túra a Bükkben és a Felvidéken - úti beszámoló két emberrel és egy border collie-val.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 15

 • GitUp Akciókamera - Az Ébredő Erő

  A GitUp márka magyarországi debütálása, és Git2 mélyelemzés az SJ5000x Elite-tel összevetve.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 8 éve 993

 • Első hozzászólás - Kutya topik

  Leggyakrabban felmerülő kérdések a topikban:

  - milyen fajta legyen
  - mivel etessem
  - mi lehet a baja
  - viselkedési problémák
  - utazás
  - oltások

  Ezek alapján lehetséges szócikkek, hivatkozások:

  - tartási szempontok: első kutya? gyerek mellé? barátságos/bizalmatlan az idegenekkel? rászánt idő? nagy vagy kicsi? udvar vagy lakás? ápolás? szuka vagy kan? show, hobbi, családi? fajtiszta vagy mentett? - ezen szempontok alapján lehetne ajánlani fajtát az erre tévedőknek

  - etetés: táp -> milyen táp; BARF -> hivatkozás mi a nyers etetés, miért jó stb; mit ehet mit nem? hogyan etessem, hányszor etessem stb.

  - leggyakoribb betegségekre mutató hivatkozások, megelőzés, kezelés. babesia, gyomorcsavarodás, gyulladások, mérgezés stb. paraziták elleni védekezés, szívféreg

  - viselkedési problémák: ajánlott olvasmányok, videó hivatkozások stb. falkavezérség, etetéssel kapcsolatos hibák stb.

  - utazás: általános infók utazással kapcsolatban, szükséges oltások, eljárás, megkötések, szállításra vonatkozó szabályok

  - oltások: oltási program kölyöknek

  - ivartalanítással kapcsolatos általános vélekedések pro és kontra

  bb0t 9 éve 6

 • Fiat Bravo 2007 - sztereó AUX hack

  Hogyan auxosítsd az autórádiót olcsón, ha már unod az FM transzmittert vagy az audiolemezek folyamatos cserélgetését?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 9 éve 27

 • SATO CX400 Címkenyomtató mely az őrületbe kergetett

  A címben szereplő példányt láttam már helyesen működni. Szóval tudtam, hogy képes rá.

  Amikor kinyomtattam a címkét az utolsó sor fele mindig bent maradt a gépben. Ez egy roppant bosszantó jelenség, ugyanis ilyenkor vagy többet kell nyomtatnom egy sorral ami festék és címke pazarlás vagy kinyomok egy üres sort ami csak szimplán címke pazarlás, viszont nem működik egy gombnyomásra.

  A szoftver összes beállítását átnéztem, kerestem YouTube videót, angol/magyar nyelvű cikket, próbáltam utolérni magyarországi képviseletet még a manual-t is átnéztem, de végül semmi nem hozott eredményt. Meg kell mondani nincs túl sok tartalom a SATO nyomtatókról.

  A Manualban legalább találtam egy hasznos dolgot: Egy kombináció segítségével tudtam nyomtatni egy kis összegzést. Ebben találtam egy gyanús sort: Last Label Tear-Off: Off Gondoltam innentől már egyszerű a dolgom csak rákeresek ennek a módnak a beállítására. Meg is tettem de rendre programkódokat dobott ki a kereső. Gondoltam kicsit bonyolult megoldás, de oké. Letöltöttem a megfelelő szoftvert mely által programozható a nyomtató, és megkerestem a megfelelő kódot. Ezzel a megoldással sem mentem semmire, mert bár tolta ki magából a nyomtató a számomra értelmezhetetlen kód sorokat de a nyomtatás metódusában nem állt be semmilyen változás.

  Folytatás...

  bb0t 9 éve 0

 • JOBY GorillaPod Hybrid

  Egy GorillaPod nem olcsó, viszont a fotózásban számos új perspektívát próbálhatunk ki a segítségével.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 13

 • Salzburg - Az eredeti Mozart golyó

  Salzburg különleges hangulata annyira megkapó, hogy aki egyszer járt már ott, az visszavágyik.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 36

 • Maxell D-USB - az OTG képes pendrive

  Dual pendrive - USB és microUSB csatlakozóval szerelve: ár-érték arányban jó választás.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 43

 • Galaxy Note 3 - a Jedi visszatér

  Az első okostelefon 2.3 GHz-en, 3GB RAM-mal és 150 Mbit-es hálózattal, de vajon mire elegendő ez?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 67

 • Maxell BT03 bemutató

  Ha már akadtál bele audiokábelbe, akkor ez a cikk neked szól...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 9

 • Fotóstáska rendelés esete az Edigitalban

  Miután megvettem az E-PL3 típusú MILC gépemet néznem kellett hozzá egy táskát. Mindig megszoktam nézni az Edigital kínálatát is, mert viszonylag nagy olcsó és egy fokkal egyszerűbb mint internetről rendelni.

  Ez a megállapítás az általam kinézett tatyóra pláne igaz volt, mert szinte mindenhol 6190 Ft-os áron adták, így gondoltam megspórolom a szállítási díjat. Raktáron természetesen nem volt nekik, mert miért is lenne. (Mostanában megfigyeltem, hogy egyre kevesebb cuccuk van raktáron, vagy talán csak én nem vagyok elég populáris.)

  A kinézett darab Vanguard Pampas II 13 névre keresztelt kis táska volt, aminek a rendelés előtt utána is néztem. Találtam egy magyar nyelvű tesztet is, ahol nagyon szépen leírta a blogger milyen rekeszei vannak, mi fér el benne stb.

  Bátran adtam hát le a rendelést, és beállítottam, hogy a szegedi boltba érkezzen meg az árú. Először kaptam egy emailt miszerint a termék státusza 'beszerzés alatt', aztán nemsoká kaptam egy másik emailt miszerint "A megrendelt termékek közül egy vagy több nem az Ön által megjelölt üzletünkben található, a termékek átmozgatásáig szíves türelmét és megértését kérjük!" Ezt furcsának találtam mert a korábban az elérhetőségi táblázat azt jelezte semelyik boltjukban sincs raktáron.

  Folytatás...

  bb0t 11 éve 9

 • Galaxy S4 - A csillagok háborúja

  Helyi idő szerint csütörtökön éjfélkor a Samsung bemutatta az utóbbi idő legjobban várt telefonját.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 48

 • USB 3.0 Pendrive mustra - 2013

  A bevezető után körképpel szeretnék szolgálni arról, hogy fest ma az USB 3-as pendrive-ok piaca.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 68

 • ASRock - XFast USB teszt

  A gépemben egy ASRock 970 Extreme 4 alaplap szolgálja ki a komponenseket, és bár ez a konfig már november óta megvan most először gondoltam kipróbálom az XFast szolgáltatást mely gyorsabb USB-s átviteli sebességet kínál.

  Ha telepítjük a programot egy ablakot kapunk melyben a pendrive adatai jelennek meg. Ugyanitt pipálhatjuk be, hogy 'normal' vagy 'turbo' módban szeretnénk-e használni azt.

  Először statikus teszteken vizsgáltam meg, milyen értékeket kapok normal illetve turbo módban. A Kingston Elite 3.0-val indítottam a tesztet 3.0-ás portban mérve. Itt nem tapasztaltam sebesség különbséget, azután viszont megmértem a 2.0 portban is.

  Az eredmény itt már látványosabb volt:

  Az olvasási sebességen 27%-ot az írásin pedig majdnem 15%-ot dobott a turbó mód.

  Ezek után fogtam egy Verbatim 2.0-ás 4GB-os pendrive-ot is és ugyanígy lemértem mind a 2.0-ás mind a 3.0-ás portban is a normál és turbó mód közti különbséget.

  Folytatás...

  bb0t 11 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.