Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
szotyika77
aktív tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszönöm ha megnézed, privátba írsz majd hogy miújság vele?
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem állítok le semmit, egy Pittbullhoz felelős gazda kell és period, különben baj lehet belőle! Hülyeséget és minden szakmaiságot nélkülöző szubjektív véleményt Te fogalmazol meg, amikor egy Rottweilert egy lapon említesz egy bull típusú kutyával.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Olvasd el a cikkeket, amit linkeltem. A pit NEM falka kutya, genetikai kód nála, hogy harcol a többivel. Ebből következik, hogy nagyon nem úgy kell tartani, ahogy más kutyákat. Akár egy másik kutyával együtt tartani is veszélyes, ahogyan a parkba levinni más kutyák közé is, mert bármikor bekattanhat nála valami, és a játék hamar átcsap véres harcba. A Rottweilert nem is értem, hogyan említheted egy lapon egy Pitbullal, nagyjából köze nincs a kettőnek egymáshoz. A Staffordshire terrier-t lehetne hasonlítani, mert azzal van párban, és arra ugyanúgy vonatkozik amit írtam, mint a pitbullra. A Rottweiler, Dobermann és ezek, teljesen más fajták.
Mondom, ajánlott olvasmány a két cikk és rájössz, miért nincs igazad most.
-
jézusom
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
itt nem egészen erről van szó. Kutyákkal rendesen kell bánni, akár milyen szokásai vannak, vgy akár milyen vallású stb...
-
Zsocy155
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Sajnos, és sok buta, aki megveszi.
-
jézusom
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Érthető, de azért fennt tartom, hogy az enyémmel nyugodtan játszhatna, 40 kilós sárhegyi keverék de inkább elvonul a tuják alá, ha a kicsi basztatja
meg a futtatóban is felmenekül a dobogó tetejére. Néha előjön a pásztor kutya belőle, rendőrt játszik de akkor is csak bökdösi az orrával a többit hogy maradjanak nyugton
-
jézusom
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Szvsz nem méret kerdés, az én nagyom rendesen jó hatassal van a félénk kicsikre is :)
-
DrDobos
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszi:) Nem, most nem. Tavaly volt ilyen

-
Pikaa
aktív tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszi!
-
tillatrilla
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
-
flegga92
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nincs kizárva semmi, lehet az is hibás. Benne vagyok pár fajta kutyás FB csoportban, az összesben össze vannak szedve a megbízható, lelkiismeret tenyésztők akik úgy tesznek ahogy halapidori leírta. Igen, ezért ki kell fizetni az akár 3-4-5x árat is a jófogásos szaporítókhoz képest. Szerencsére a törzskönyv nélküli nem ingyen elvihető kutyákat a jófogás és a FB is szűri már.
Szüleim 3 éve vettek egy Goldent valódi tenyésztőtől. Drága volt, 3 generációra visszamenőleg megvolt az összes kutyának a fajtára jellemző szűrő vizsgálatai. 2 almot kellett megvárni, mirekutyához jutottak, elhozatal előtt videochateleni kellett, hogy hol fog lakni, milyen az udvar stb. Tenyésztő eleinte hetente, majd 3 havonta érdeklődik még így 3 év után is. Nyílván egy hibás kutyát nem fogsz visszaadni, mert hozzádnőtt, de egy normális tenyésztő évek múlva is segít orvost intézni illetve állja a műtétet is, ha ez születési rendellenesség.Mi fajtamentőktől fogadtuk be a kutyát, és annyiba került mint egy jófogásos kutya. Orvosi vizsgálatok és kezelések, chip, ivartalanítást, közmetika illetve az ott töltött ideje alatti ellátását ki kellett fizetni. Befogadás előtt egy jó hosszú beszámolót kértek, hogy élünk miért szeretnénk kutyát. Először kijöttek házhoz, ellenőrizték minden megvan e, majd utána kaptuk meg a kutyát. Párszor visszajöttek még ellenőrizni illetve 1-2 havonta küldeni kell nekik egy fotót és egy rövid beszámolót történt e valami. És ez csak egy menhely, ingyen csinálják...
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Ha jó kiképzést kapott, akkor senkit nem enged magához, akármilyen szakember legyen is az! Éppen ez a lényege az egésznek, ha ezt nem lehetne beléjük nevelni, akkor értelmét vesztené az őrző-védő kiképzés. Arra tanítják őket, hogy egyetlen gazda van akinek engedelmeskedhet.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Bocs, ez lemaradt és már kifutottam a szerkesztési időből.:
Az áruházi kültéri fekhelyek -mármint a rendes, komolyabb állatos üzeltekben-, víztaszító anyagból vannak, amiről lefolyik a víz amit behurcol magával. Persze itt is figyelni kell, hogy kültéri verziót érdemes venni, ha már. Vannak olyanok, melyek szivaccsal egybeépítettek. Én is vettem ilyet, de sajnos másnapra 1cm-es darabokra szaggatta örömében...

-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Azért, mert télen a kutya beviszi a hasán, lábán a havat, az a házban szépen leolvad a plédre ami jól magába szívja úgy, hogy gyakorlatilag egész télen nem lesz száraz mert kiszáradni nem fog tudni, tehát a kutya egy jó közelítéssel 1-2C fokos jeges/vizes példen fekszik, hasról meg szépen felfázik. Az izületeinek pedig lőttek idő előtt, arról nem beszélve, hogy idősebb kutyánál a belső szervekre is sokkal veszélyesebb.
Sokan azért teszik be a plédet, mert azt _hiszik_, akkor melegebb lesz a kutyának, de a fizika makacs dolog, és sajnos éppen az ellenkezőjét érik el az egésszel, a kutya egy baromi hideg vizes cuccon kénytelen szenvedni! -
blu79
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Szia! Télire csak szalma! A szalmárol lefolyik a nedvesség a plédről nem! Ezért nem jó a pléd
-
Chaser
legenda
válasz
monti0222w
üzenetére
pontosan, legtöbb szállóba sem lehet kutyát vinni, aztán ha már külföld, oda valszeg eü-i bürokrácia is kell, itthon belföldön egy hétvégére akár, ahova kutyát is lehet vinni, de nyilván nem kell menni sehova, hanem csak közterületen sétálgatni

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Miért nem vihetők?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Nálunk a gyerekek a két macskával mennek nyaralni...
-
volandy
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nekem eddig két kutyusom pusztult el.
Este semmi bajuk, reggelre már szinte merevek voltak.
Mostani egyik kutyusom 9. évben van, nagytestű. Nagyon nehezen mozog, de még eszik, "jön-megy". De minden reggel rettegve jövök ki a lakásból, hogy vajon mi van kint. -
Tothgera30
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Elég nyugodt természetű, alapjáraton kenyérre kenhető, időnként kissé akaratos jellem. Bár több helyet alakítottunk ki neki (kennel, kutyaház, garázs, pince, ahová el tud bóklászni, ha úgy érzi, zavarja a pukkanás.
-
jézusom
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem tudom másnál hogy van, de az enyéim pont nem félnek, hanem támadni akarnak. Nem azt mondom, hogy nem szöknének ki, de szerintem a petárdázós idióták szaladnának előttük

-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
monti0222w
üzenetére
Nincs semmi gond vele amugy.
Nem kedvtelen, jatekos, ugyanolyan, mint korabban.
A vakarodzas, es a seb harapdalas, ragas ami baj...
Szerintem ezt a holnapi napot kihuzzuk, szerdan meg irany a doki. -
zolynet
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Reggel jött egyből a konyhába hogy héló jöhet a reggeli. (ahogy szokott)
Na mondom innentől oké lesz. Ma 2x adtam neki enni, most a vacsit is szépen kinyalta, elpusztította.
Csóvál, jön megy, jókedélyű, szerintem minden rendben lesz.
Varrat szépen gyógyul. Van egy nyílt sebe felül amin a vérsavó távozik. Na ma egy újat nyitottak alul hogy át lehessen mosni betadinos oldattal, alul így tud távozni. Holnaptól én fecskendőzöm.
Ha nincs semmi galiba akkor jövő csütörtökön varratszedés.
Infúzió már nem kell, antibiotikum gyógyszert kaptunk, az varratszedésig elfogy.Steady74: előre is köszönjük a házat!!!

szerk: auchanban kaptunk purina beyond simply 9 lamb promo anyagot (250g)
-
Chaser
legenda
válasz
monti0222w
üzenetére
Sokan mondjak neki, azt is milyen szep, milyen feher, bekepzelt pitsa' ( : es oket patkanyt fogni tenyesztettek ki valamikor par szaz eve, bogartol fel, macskara meg mokusra mar ramozdult, tavaly volt eg, egerunk, attol is tojt, ne legyen tul kicsi es akkor nen fel ( :
-
Chaser
legenda
válasz
monti0222w
üzenetére
Ez beleivodik es utana lepereg rola a viz, de lenyegtelen, meg lehet oldani, nalunk a tarolonal nem hasznaltak semmit, kutya baja ( : tobb fajta osb van, az osb3 vizallo
Szerk:
jézusom
Egyreszt ragasztohabot nondtam, masreszt a fentebb reszletezett modon, nincs hozzaferesi lehetosege az allatnak, de az embernek sem
ha xps-t, eps-t v hungarocellt enne annak sr lenne sztem jo vege, ugy kell megepiteni, nem csak ala vagunk egy tabla xps-t, sztem ez evidens -
monti0222w
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Elírtam és már nem tudtam javítani, ;lakbenzin helyet inkább plakát; olajat szerettem volna írni.

-
törölt tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Csak a Pumpkin széria, a többibe nincs sütőtök.
-
Dorian
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem panelben, de kis lakásban élünk a két kutyánkal, persze rendszeresen sétáltatva.
Jól érzik magukat, mi meg épp most akarunk házat venni, nem is tudom vigyük-e őket, vagy majd a bérlő gondoskodik róluk
-
maximilian4
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Hányszor volt olyan hogy az öregasszony 20 dekás pincsije el akarta harapni a 40 kilós apbt-m nyakát.
Visítanak, támadnának, mi meg csak nyugodtan elsétálunk mellette...és akkor nekem van egy vérengző harcikutyám. 
Viszont lenne egy kérdésem. Van egy nagyon rossz szokása a kutyának. Ha meglát egy másik kutyát az utcán, akkor lefekszik a földre, lábai legyökereznek. Menne oda játszani miden kutyához, de nem igazán jó mikor a zebra közepén látja meg a másik kutyát, ami rosszabb esetben kb. úgy fél km-re van (hihetelen hogy kiszúrja). Hogy tudnám erről leszoktatni? Nekem az jutott eszembe hogy viszek magamnal vmi finom jutalomfalatot és azzal felállítom, elterelem a figyelmét. Ez jó ötlet? Esetleg ha van más, én meghallgatom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Pedig ez a tenyésztő sorsa.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Mi történt?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
győzködve érezted magad? nem gondolom. nem hiszem, h létezik bármilyen abszolút igazság kutyával kapcsolatban. összesen annyit akart szerintem elérni, hogy ne vesd meg az embereket, akik használják.
-
Daffni2
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Basszus,te tényleg nem érted az egészet.
Ki mondta,hogy az e nyakörv mellett nem kell,gyakorolni,tanítani?
Pont ugyanúgy meg kell tanítani,mindent,csak amikor már tudja,akkor a parancs feltétel nélküli azonnali végrehajtásának megtanításában egyedülálló segítség az e nyakörv.
Kíváncsi lennék,hogyan lehet egy erős ösztönökkel rendelkező, igen intelligens kutyafajtát megtanítani,hogy az elkezdett üldözést abbahagyja.
Az e nyakörvet kezdetben vadászkutyáknak fejlesztették ki,pont azért,mert a vetőlánc amit addig használtak,nehézkes és nehezen kezelhető volt sok helyzetben.Bajnokpityu és én is szeretem,hogy bárhová vihetem a kutyámat,minden körülmények között feltétlenül tudjuk kontrollálni.
Athéne már a kezdetektől e nyakörv használatával lett tanítva,ő a már elkezdett üldözésből, sőt olyan helyzetből ahol már majdnem utolérte a nyulat,csípés nélkül is vissza tudom hívni,vagy azonnal megállítani.
Amikor 4 kutyával ugrottak a nyúl után,ugye az már igazi préda lett,akkor kellett egy csípéssel megerősíteni a parancsot.
A másik hármat fél óra múlva találták meg totál kikészülve. -
Dorian
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
"Nem lesz zavaróan nehéz neki?"
-
Dorian
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Én is elgondolkoztam, h a 11 kilós kutya nyakán hogy állna, hogy viselné az ajánlott 10 dekás E-nyakörv.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
ösztönöket? azt csak a tükrösök tudják kezelni, normál ember nem

ha az a kérdésed, hogy amikor már ráindult a nyuszira/cicára, és csökken köztük a távolság, tehát már lázbban ég / ösztönállapotban van, akkor egy csipéssel be tudod-e hivni, le tudod-e fektetni a válasz: igen, ki tudja zökkenteni ebből az állapotból a kutyát a villany.
mi pontosan ezért hordjuk erdőben, mezőn az enyakörvet. játékban, rohangászásban nem zavarja őkelmét, de ha pl nem figyeltem, és már ráindult a cicanyuszira, akkor a villany tökéletes 2. védvonalnak. de nyilván alapvetően figyelek, és amikor látom, hogy épp döntést hoz, hogy be akar indulni, akkor szóval lenyugtatom, elektromos nélkül. de nem kell stresszelnem, hogy minden másodpercet felügyeljek.
de évente 1-2 olyan eset azért össze szokott jönni, amikor jól jön az a 2. védvonal.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Megbecsülték az állatokat, ahogyan mi is tesszük! Semmivel sincs rosszabb kapcsolat kutya és gazdája között attól, hogy életében néhány alkalommal megcsípte egy eszköz -ismét hangsúlyoznám, hogy a saját érdekében!-, mint amikor keményen megverték, kikötötték és még házat sem igazán csináltak nekik csak hagyták, hogy egy fedett koszos helyen ellegyen.
Az én összes kutyámat csípéssel tanították meg arra, hogy a földről ne vegyen fel élelmet. Soha nem is jutna eszébe és ehhez mindössze kb. 4-5 kellemetlen pillanat érte! Ismétlem, ezt nem tudod megoldani jutalmazással és szép szavakkal, lehetsz akármilyen kitartó!!
A kutyáim különb körülmények között élnek mint sok ember, ezt merem állítani. Boldogok, kiegyensúlyozottak de fegyelmezettek is!Egyébként nem igazán olvasol értőn, nekem ugyanis NINCS e-nyakörvem és soha nem is volt! Ellenben nem ellenzem a csípés alkalmazását olyan esetekben, ahol a kutyának más módon nem lehet biztonsággal megtanítani valamit, amin akár az élete is múlhat!
Volt egy nagyon jó barátom egy csodás Gordon Szetterrel. Óvta a széltől is mint egy gyereket, maga tanította mindenre. Egyébként okos volt a kutya és szót is fogadott a gazdájának. Egészen addig, amíg egy napon meg nem látott egy tenyérbe mászó macskát az út túloldalán...Megindult ezerrel, barátom ráüvöltött de hiába...Jobbról meg jött a kamion. Ott pusztult a kutya a szeme láttára. Ennyi. Szerintem jobban járt volna a kutya is, gazda is, ha egy életre megtanulja, hogy behívásra minden körülmények között vissza kell menni!
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Ahogy századokkal ezelőtt bántak az állatokkal, az sokkal inkább kiverné nálad a biztosítékot, ha ez az egyébként nem fájdalmas csak kellemetlen csípés ennyire zavar.
Az akkori emberek az állatokat azért tartották mert hasznukra volt, segítette őket a munkában és a ház körül, nem gyerekpótlónak és egyebeknek kellettek mint sok esetben ma.
A munkakutyákat pedig konkrétan verték keményen, ez volt a tanítás! Eleve szelektálták őket, ha valami hiba volt a szerencsétlenben, kidobták a fenébe mert nem volt hasznukra.
Nem is kell ehhez századokat visszamenni, még a hetvenes-nyolcvanas években is simán ki volt kötve egy csomó kutya -akkor ez még nem számított állatkínzásnak-, ehhez képest ma már sokkal jobb a helyzet. -
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Az e-ben viszont nincs meg ez
he? lassan ott tartunk, hogy az enyakörv=guminő?

srácok, nemár. a regula, tanitás nagy részét meg lehet tanitani enyakörv nélkül, ez t senki se vitatja. de van néhány dolog, amit meg nem nagyon tudsz villany nélkül jól megtanitani, ez is meg lett említve. ennyi.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
??? Leírom mégegyszer: a csak jutalmazásos nevelés bizonyos esetekben nem hatékony! Így nem tudod megtanítani a kutyát arra, hogy a talajról ne egyen meg semmit! Aztán ha megmérgezik, akkor lehet filozofálni azon, vajon mivel segítettünk többet a kutyának.. Mert az a kutya akit 3 pillanatra megcsípünk soha nem fogja megenni a mérgezett kaját amit bedobtak a kertbe, a "csupalélekkel" nevelt és a széltől is óvott kis kedvenc meg felfordul, mert berögzült rossz élmény híján nem fog tudni ellenállni a kísértésnek. Ennek semmi köze a kényelemhez!
-
Daffni2
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Úgy látom,hogy nem érted az e nyakörv használatát.
A különböző dolgokat először meg kell tanítani a kutyának.Mindent amit csak szeretnél,hogy tudjon.Ül,fekszik,hozzám, helyben maradás,stb.
Viszont,hogy ezeket, a kérésedre feltétel nélkül,minden körülmények között azonnal,és boldogan megcsinálja,na ahhoz óriási segítség az e nyakörv.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Mali általánosságban jóval egészségesebb fajta. Boxer is schnaczi is betegebb. Mali perpillanat tudtommal a legegészségesebb fajta.
Egyszer sztem nekem is lesz malim, miután felnőttek a kölkök. Bár több malis ismerős mondja, hogy otthon döglik egész nap a gyerekek között, és csak a pályán pörögnek, azért én még szkeptikus vagyok.
-
dogab93
tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Boxer nekem is megfordult a fejemben ,azt is körbe járom majd.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Azokon a régi képeslapokon egy teljesen más alkatú kutya van. Nincs olyan szép, de szikár izmos. Amolyan szelindek jellegű. Mostanra a bernáthegyi is nagy lomha kutya lett.

-
dogab93
tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszi szépen,én is remélem.
Felhívok majd egy két tenyésztőt,150 a lélektani határ. 
Vesa Húú az elég húzós annyit én sem pengetnék ki akkor inkább menhely
-
dogab93
tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszi a segítséget.Mindenképp tenyésztőtől akarom vásárolni törzskönyvel annak ellenére is,hogy se tenyészteni se versenyeztetni nem szeretném.Egyébként én is egy olyan 100-120 ezer forintra saccoltam mert más fajták is benne vannak ennyibe amennyire tudom, vagy még többe is.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Igaz, igaz, elnézést, félreértettem. akkor nem szóltam!

-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Huh, de jó ezt látni, hogy ilyen is van!
Az enyémek "megennék" reggelire, pedig egyáltalán nem vadak vagy agresszívak. Csak az ösztön, vagy nem tudom. Macskából már kettőt elkaptak. -
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Együtt tartod a tengerimalacokat a kutyákkal?

-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
A fehérjéről alkotott véleményem elég szubjektív. Korábban írtam, hogy veserendellenesség esetén pl. árthat a sok fehérje. Szerintem van egy ideális mennyiség, ami egyfelől saját tapasztalat, másfelől pedig mások véleményére épül.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
pontosan. pont ma érdeklődtem egy vázrendszerbeteg kutyánál, hogy hogy van a blöki. Gerinc, könyök, stb.
Gazdi szerint az volt a baj, hogy túl nagy fejérjedózist kapott 0-3 éves korában.Mi egy még veszélyesebben gyorsan növő fajtának adtunk 39% fehérjét tartalmazó tápot (orijen large puppy) 9-18hónap között. És nemhogy kutya baja, de kifejezetten szépen könnyedén, légiesen mozog, állóhelyből ugrik 100+cm akadályt, stb.. diszpláziaröntgenen 2 évesen AA lett.
Szóval én szerintem sem okozhat gondot a sok fehérje, ha van mellette arányosan minden egyéb fontos dolog. Szerintem alapvetően genetika határozza meg ezt a dolgot, és azon ócska táppal ronthatunk, de nem gondolnám, hogy nagy fehérjedózis esetén egyértelműen rossz a helyzet.
NnD szerintem nagyon jó táp, bátran adnám.
bbot: sok igazság van abban, amit irsz, de tökéletes teszt, mintavétel nincs. Majd, ha klónozni lehet a kutyákat, akkor lesz egyértelmű a teszt, addig csak arra lehet hagyatkozni, hogy általunk mérvadónak gondolt emberek mit mondanak. Mi nem ismerjük egymást, és még ha ismernénk se biztos, hogy adnánk egymás szavára a témában. Próbáltam pontosan fogalmazni, konkrét beszélgetésekre emlékezni, de azt nyilván nem várhatod, hogy egyértelműen irjak egy millióváltozós dologból kiragadott paraméterről.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Nekem meg az a tapasztalatom, hogy az ijesztgetésre támadhat, de ha kétszer-háromszor ténylegesen majdnem eltalálom, odébbáll..
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Ez a kérdés messzire visz és itt már nagyon OFF, nem is mennék bele, miért volt szükség a háziasításra és az mennyire sokat jelentett az emberi faj számára...
Egyébként számos létforma támad ok nélkül, pl. a darázs. Fészkétől távol is neked megy, nem is eszik belőled. Az csak a szerencsén múlik, hogy a mérge nem promt halálos így végülis konkrétan nem halunk meg a csípéstől.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Ennek bőven ellentmond a gyakorlat. A macska simán kedvtelésből öl -legtöbbször nem eszi meg az áldozatot-, de a kutya is simán kinyír ezt+azt annak ellenére, hogy jól van tartva és nem éhes. Az enyémek kaptak már el macskát és sünt is, egyiket sem ették meg. A környékbeli macskák után meg rendszeresen takarítok, mert a megölt áldozataikat a kertben szórják szét, 99%-ban érintetlenül -mármint egy dekát nem esznek belőlük-. Csak ott hagyja őket, néhol egy madártetem, néhol egy gyík, néhol egy akármi amit el tudnak kapni.
Úgyhogy a kijelentés, miszerint az állat csak azért öl, mert éhes, konkrétan nem igaz!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Nyilván ne útálja, de a kutyát, gyereket izfokozókkal csúnyán át lehet vágni. Ez egyáltalán nem kéne paraméter legyen, nem feltétlen azt zabálja, ami jó neki. Miért van az, hogy az alsóközép árkategóriájú tápokból keletkező szart is meg akarják enni a kutyák? Akár sajátjukat. Nyilván nincs olyan óriási tápértéke, hogy még mindig értékes, ami kijön hátul. Viszont az ízfokozó érintetlenül átmegy rajtuk, és a szarnak is kaja szaga lesz.
Magam részéről 1x akartam váltani, olcsóbbra, aztán végiggondoltam, honnan fogom tudni, hogy jobb-e a koszt, v rosszabb? Egy komplett zsákot meg kell kb ennie, hogy lássam a változást.
Dorian: próbálunk foglalkozni azzal is, h mi mit eszünk. Gyerekeknek nehezebb ügy megmondani, hogy egyáltalán nem tesz jót nekik, ha tortából, cukorból bezabálnak, aztán nem kell a főtt étel.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Magánvéleményem szerint, erősen túl van lihegve ez a táp kérdéskör. Minden táp jó, ami nem a hulladék kategória. Mint az a TotW esete is mutatja, egy dolog a reklám maszlag, meg egy másik a gyakorlat. Bárhonnan nézzük, ezek kutya tápok, nem ember kaják, ennek megfelelő a gyártásuk is (értsd, vágóhídi és egyéb hulladékból van mindegyik), az más kérdés, hogy az igazán olcsó szemétdombi tápok még hentes nyesedéket sem láttak soha életükben, maximum gabona hegyeket!
De kár lenne azt képzelni -amit adott esetben a reklámok sugallnak-, hogy itt a frissen vágott marha emberi fogyasztásra is alkalmas színhúsát és részeit darálják bele ezekbe. Sajnos nincsenek csodatápok, csak jobbak, meg gyengébbek. A jobbak közül kell választani -ezt összetételük alapján lehet megállapítani-, sokkal többet ezzel nem érdemes vesződni. Sokkal fontosabb, hogy néha rendes húst is adjunk a kutyának, amit mi magunk vettünk a hentesnél, ne a csodatáptól várjuk, hogy majd ilyen minőségű hús lesz benne. Nem lesz!
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nincs vele semmi gond, csak sokat drágult az utóbbi időben, ezért gondoltam váltok ha van jobb, eddig mindig olyan csomagot vettem amiben 2-3 kg ajándék (Britnél mindig van ilyen), most azonban a Petissimo úgy gondolta, hogy inkább kifizettetik az ajándék kilókat is, persze elég viccesen hat, hogy például ki van írva hogy 12 + 2kg ajándék, de kg-onként ugyanannyiba kerül, azaz ez a csomag drágább mint a sima 12kg-os. Mellé folyamatosan küldik a kuponokat, csak hogy vásároljak végre náluk, de persze amikor rendelésnél beírom a kupont akkor nem is működik, nem tudom mi van a Petissimo-val, régen jobb volt (főleg amikor még Webkutya néven futottak). Valószínűleg a zooplustól rendelek majd valami nagyobb adag tápot, mivel az első vásárlásnál adnak 10% kedvezményt.
stickrs: Gondolom az ilyen ellátás mellé sikerült valami szaporítós kutyát venni, mert egy rendes tenyésztő neked nem adna kutyát...
-
Steady74
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem, a Mogyoródi patak partja a mi területünk

-
Steady74
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem sokkal mellette. Halassy uszoda van errefelé.
-
Steady74
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Vadgesztenye utca és környéke.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Sajnos nekem az ilyen minikutyákkal csak rossz tapasztalatom volt eddig (bár lehet hogy a probléma a tipikus minikutyás gazdával van), nekem is van egyébként egy 8kg körüli tacskó/foxterrier keverékem (bár ki tudja hogy összesen hányféle kutyából keveredett), de a nagyobb kutyám is csak 25kg körüli (menhelyes németjuhász/agár keverék, de persze ez sem biztos, viszont ezekre hasonlít). Persze azért nehéz megítélni, hiszen a legtöbb ilyen minikutya azért szaporítótól van sajnos, és ki tudja milyen betegsége/gyenge idegrendszere van. Mondjuk errefelé egyébként sem hátrány ha nagyobb egy kutya, mivel általában azok sétáltatják póráz nélkül a kutyájukat akik pórázon nem bírnák megtartani (ami azért elég veszélyes sajnos, persze azért normális kutyatartóból is van sok). Régebben volt itt egy kutyajátszótér, a minikutyások viszont tönkretették (ráültek a kutyák súlyára tervezett játékokra, mindig otthagyták a szart), meg hát a játszóterezés is abból állt hogy a gazda alatt ült remegve és morogva a minikutya, ha egy másik kutya a közelébe ment akkor rátámadt, de persze a nagyobb kutya volt a hibás, hiszen csak azt látták hogy a nagy kutya bántja a kicsit... Sajnos a kutyatartásban is sokat kellene még fejlődnie ennek az országnak és az embereknek.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
monti0222w
üzenetére
A kutya ára mellett jelentéktelennek tűnik a törzskönyv ára, az viszont biztos hogy csak akkor kérik ki amikor kifizetjük a kutyát, így akkor reális lehet a néhány hónap? Francia bulldogról van szó(a húgom veszi, nekem a kutya nem itt kezdődik), a törzskönyv pedig magyar lesz.
-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Kicsit magas a fehérjetartalma.
Meggyőződésem, hogy az ideális fehérje arány 30% alatt van. Ennek ellenére esélyes, hogy kipróbáljuk, köszi a tippet.VANESSZA1
De mi van akkor, ha ezekbe a szállítmányokba is került, csak esetleg nem olyan sok, nem olyan látványosak a tünetek? Én várok valami fejleményt, addig teszünk egy kört más gyártók háza táján. Úgysem árt néha egy kis változatosság. -
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Gratula hozzájuk. Sok egészséget és jó gazdikat nekik ha nem maradnak

-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Az ösztönöknek nem lehet gátat szabni! :-)
Majd számolj be a fejleményekről! -
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Hasonlóan érzek!
Mondjuk ha nagyon objektív akarok maradni, akkor azért azt hozzá kell tenni, hogy nem ismerjük a részleteket. Bár a mérgezés minden körülmények között egy tetves rohadék cselekedet, nem véletlenül minősül -végre-, állatkínzásnak amiért 7év börtönt is lehet kapni. Csak sajnos legtöbb esetben nincs meg az illető.
De a konkrét esettől függetlenül, azért vannak esetek, ahol egy kutyát valóban k*rva nehéz elviselni a szomszédoknak. Mondom ezt kutya imádóként, jelenleg is 2db kutyával (ezekkel együtt a legkisebb már a hatodik kutyám). De tény, hogy néhány gazda is megéri a pénzét, amikor egész éjjel b*szik rászólni a randalírozó kutyájára, akitől a fél utca nem tud aludni. Ha mondjuk ez volt a háttérben, és mondjuk valaki már 2 hete nem alszik miközben család van, meg meló, akkor simán el tudom képzelni, hogy ott is lehetett egy kisebb összeomlás mondjuk éjjel, ami annyira elborulttá tette, hogy mérgezzen. Ez persze nem menti fel semmi alól, és eleve csak feltételezés, de kizárni sem lehet. A legtöbb esetben azért netto aljasság van a mérgezés mögött, nem ilyesmi. -
maximilian4
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Nekem a szomszéd ölte meg az egyik pitemet a telkünkön. Azóta nem lakik ott a szomszéd. 2 véglet van: mint pl. én, aki fogja magát és "kezelésbe" veszi az "embert", meg az aki lelkileg tejesen összeomlik és magába roskad (persze én is megroskadtam, de nem akartam magam megölni, inkább mást). Mondjuk szegény ember, aki meghalt 67 éves volt, én meg 24, szóval ez sem mindegy.
-
maximilian4
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
"...az autó mellett talált kutya gazdájának volt három másik németjuhásza, akiket nemrég valaki megmérgezett fagyállóval. A hölgy úgy véli, emiatt kattanhatott be a 67 éves sofőr, felgyújtotta házát, és a képeken látható, 10 éves Princcel fagyállót itatott, majd nekihajtott egy fának. A bejegyzés szerint Princ már túl van a kritikus első éjszakán, elképzelhető, hogy felépül."
Ami nem tetszik a történetben hogy az utolsó megmaradt kutyájával akart meghalni. Viszont kétségtelen tény hogy imádhatta ő is a kutyáit, és a kutyái is viszont (lásd a kutya reakcióját: még így is a roncsok mellett várta a gazdáját). Viszont remélem hogy pokolra kerül az, aki tönkretette az ember életét. Olyan ember lehetett, aki tisztában volt azzal hogy a kutyáin keresztül árthat neki a legjobban...
-
maximilian4
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszönöm!
Nincs fedezési szándékom. Ha kicsik születnének utána végig azon izgulnék hogy jó helyre kerültek-e. Sajnos nagyon sokan visszaélnek a staffok/pitek testi adottságaival. Minden kutyafajtából vannak bolond, agresszív egyedek, de szerintem megfelelő nevelés mellett általánosságban (azaz a kivételektől eltekintve) kijelenthető hogy "minden kutya jó". Kb. mint a "minden ember jónak születik". -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Az Andii vagy az Edur?

Bocsi a poénért...

-
Micsurin
nagyúr
válasz
monti0222w
üzenetére
Kapott, szerdán megyünk vissza, megnézi kell e még neki gyulladás csillapító, fájdalom csillapítót fel se ajánlotta a doki.
Legnagyobn gond, eszeveszetten mozgékony a kiscsaj, kocogni is szívesen jár az emberrel.
És hiába nem tudja még hol van folyamatosan indulna ...Jogos, bocsi a folyamatos posztolásáért, de 8 éve lassan a mindennapjainak része, családtag. Tizenegy voltam amikor idekerült, nagyon kötődöm hozzá..

-
XaraX
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére

-
freelanced
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Még egy kicsit várok vele, azt mondta a doki, hogy nézzük meg még egy pár napig, hogy változik-e. Kapott olajat a bőrére. Ha nem változik akkor tápváltás. Bár nagyon ajánlgatják a klinikai tápokat, ami elvileg hipoallergén de nem tudom... Valós ez vagy csak hasbaakasztás ?
Illetve lehet abból gond ha séta közben jutalomfalattal motiválom a kutyust? Elég nehezen sétál, de mindenhol csak hülye tanácsokat adnak. Mármint írtak olyat, hogy még pici meg a lábai is kicsik és elfárad, nem tud még ennyit menni. De ismerem a kutyát és konkrétan néha már én elfáradok ő meg abszolút bírja, legyen bármilyen kicsi. A mai nap így jutalomfalattal sikeres volt, végre tudtunk egy jó kört menni. Csak nem tudom. Annyira haspók, hogy félek, hogy amint leállok a falattal nem lesz kedve jönni. És azért azt sem lehet, hogy állandóan tömi az ember. Úgy fogyaszt mint egy sportkocsi

-
freelanced
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszönöm !
Egyébként mi miatt lehet gond a Taste of the Wilddal?
-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Igen csak úgy emlékeztem, hogy még kicsi a kutya, és nem gondoltam hogy bandázik más kutyákkal, így nem tudtam honnan kaphatta el.
-
Dorian
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Egyik haverkutya is a seggén keresztül hugyozott pár napja...
-
Dorian
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Nálunk az. Tavaly télen is a -15-ben élvezettel nyalogatták a régi szarjégkrémeket.
-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Az enyém nem eszi szerencsére. (kivéve neha macskakakit)
-
Dorian
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Ma délelőtt voltunk viziten Buborékkal. Doki nagyon sokáig nézegette a szemét, aztán egy orvostanhallgatónak is megmutatta, majd ismét nézegette. Ekkor kezdett kicsit tele lenni a gatya... De aztán mondta, h nem azért nézegette ilyen sokáig, mert vmi baj van, pont olyan amilyennek lennie kell ilyenkor, de gondolkozik, h ideiglenesen levarrja 2 öltéssel a szemhéját, esetleg gyorsabban gyógyulna a szaruhártya. Kedden megyünk újra, akkori állapot alapján eldönti. De ami ennél lényegesebb, a szem-belsőben semmi probléma nincs

Amúgy kedd estig kb. semmi nem változott, és szerda reggelre hirtelen a fehér, lyukra rávarrt kötőhártya-darabot elkezdték benőni a vérerek, ahogy azt kell nekik.
Mostantól el lehet/kell hagyni a legtöbb cuccot, az egyik bogyó még 2 napig kell, és 2 csepp kell már csak, azok is kicsit ritkábban.
-
Directors
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszi!

-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Egy bekezdéssel végeztem, többre nincs időm. Nem így tudom. Ismerek AA szülők Es csípő eredményes kutyáját.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
A vicc az, hogy alaposan körbejártuk, tenyésztőtől vettük nem valami jófogásos hirdetésből. Mégis ez lett...Mondjuk azt a hibát elkövettem, hogy nem vittem magammal szakembert, de mivel nem az első kutyám volt és korábban egyik kutyámnál sem volt gond, nem gondoltam, hogy kellene.
Egyébként az anno ingyen kapott boxeremnek soha, semmi baja nem volt, pedig albino volt, vagyis tkp. "selejt".
Sajnos garancia sehol nincs, egyik barátom 1500 Euro-ért vett kutyát (versenyezni), szegényt előbb műteni kellett egy súlyos szembetegség miatt, aztán meg diszpláziás lett, ráköltöttek 1milló forintot műtétekre, míg végül 3éves korában elvitte a rák. :-( A tenyésztő meg száttárta a karját, hogy neki ehhez semmi köze, tehát a garancia nem él (amit egyébként a vásárláskor még büszkén hirdetett). -
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
A kicsik próbálják kinyomni a szemét, letépni a fülét és felnyúlni az orrába. Persze ilyenkor mindig rájuk szólunk de addigra már változatos módon próbálják szerencsétlent megkínozni
Ezeket mind szépen tűri lesunyított fülekkel. A picik közelében végig így van. A nagyobbaknál is lényegében. Annyi hogy ha ők futkosnak vagy játszanak vele akkor hajlamos lendületesebben ugrálni és futni, ilyenkor rászólunk hogy nyugodtabban, fel ne borítsa egyiket de ennyi a belendülése. Mint azt tudjátok mi a gyerekek közelében erősen fogtuk a kutya természetét és ez remekül bele is rögzült, így azt csinálnak vele és körülötte amit akarnak. Inkább a gyerekeket kell visszafogni hogy tartsák tiszteletben a kutyát és emiatt ne essenek túlzásba. Pl valamiért Bonci nem bírja ha vízipisztollyal lövöldözik. Ebbe a nagy melegbe viszont nem árt neki a felfrissülés így hagyjuk had locsolják ennek ellenére. Órákig képes helyváltoztatásra a gyerekek elől, azok a kis gengszterek meg csak sorozzák
Viszont ha sarokba szorul akkor sincs jele az ilyenkor megeső agresszívabb jelzéseknek. Beletörődik és fürdik
Lényegében idegen vagy bár ki jön és kérdezi hogy nem bánt-e a kutya, akkor mindig azt mondom hogy valamelyik gyerek előbb fogja megharapni és ezt szentül is hiszem. Ez nem más mint egy nagy fülű szobanyuszi. Oké ezt is akartuk de néha hiányzik már egy kis "kutyásság" legalább az idegenekkel szemben lenne távolságtartóbb. De nem. Egy szeretetgombóc aki mindent és mindenkit imád. Beletörődünk 
-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Remélem nem rám célzol.
Én a bulloktól nem a gyerekeket féltem, hanem a kutyákat. Szerintem a bullok csak a legritkább esetben támadnak embert. -
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszi
Bár az ivartalanítás óta nem izmosodott vissza. Jelentősen kidolgozottabbnak tűnt de a műtét után lefogyott és sztem a költözés meg a séták hiánya miatt nem is nyerte vissza azt a formát. Viszont komolyodik az alkata így lassan 2 évesen. Igen a képe "kockul", nem is adok neki túl sok csontot mert átmegy fanatikusba és csak darál. Múltkor addig rágta a marhacombot míg már vérzett a szája... Viszont ilyenkor is első szóra odaadja amire büszke vagyok 
-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem kell kiállni mellettük, nem bántotta őket senki.
Senki sem beszélt a harci múltjukról.Annyi az egész, hogyvannak emberek akik kifejezetten bizonyos tevékenységekhez vesznek kutyát. Van olyan aki agilityzni szeretne ezért bordert vesz. Van olyan aki öv-zni szeretne, ezért malit vesz. Olyan nem nagyon van, hogy bármilyen tevékenység miatt célzottan bullt vegyen valaki, (kivéve a súlyhúzást talán, amit megint csak az idióta tulajok találtak ki. Nyilván nagyon jót tesz a kutyának, hogy többszáz kilókat húzogat....) de a bull tulajdonosok is szívesen űznek különböző tevékenységeket, nyilván kedvtelésből. Azért mondom, hogy nyilván kedvtelésből, mert ha profi szinten szeretné űzni, akkor azt a fajtát venni, ami az adott tevékenység élharcosa.
Kb. harmadjára írom le, hogy okos értelmes kutyák, és nem tartom sarkosnak amit írtunk. Szerintem az sarkos, hogy "mi kerül abba a kertaljai korcsba ennyibe"
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
örömteli, h a bulloknál újabban számit az agyi képesség. Örülnék, ha látnék versenyen jól szereplő bullt. Egyelőre fajtafüggetlen versenyen nem látom őket. dobikat igen, de még a munkavonalasoknak se nagyon van jó eredménye.
-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
De nem én mondom, hogy nem munkakutya, hanem a szakirodalom meg a közvélekedés.
philoxenia:
Igen, de ezen nincs értelme pörögni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Kaukázusiban is láttam. A roti meg igen gyakori...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
A vakvezető kutya munkakutya?
-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Továbbra is azt mondom sokoldalú, sok mindenre tanítható, de kiemelkedő eredményeket nem fogsz elérni vele semmiben.

-
bb0t
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Agility edzéseken nem egy bull típusú kutyával volt dolgunk. Nagyon nehezen, agy egyáltalán nem motiválhatók. Van olyan ismerősöm aki évek óta agilityzik, de képtelen volt fellépni a staffjával egy alap szintre. Továbbmegyek, van olyan bullos ismerősöm aki mindent kipróbált már a kutyával, de semmire se lehet rávenni. Frizbi, meg freestyle versenyeken is megpróbálkoznak néha staffal, de ha van kedve csinálja, ha nincs akkor nem.
Mindent meg lehet velük próbálni, abból amit felsoroltál, de soha nem lesznek ezekben kiemelkedően jók. Rendőrségi kutyának ott a belga meg a németjuhász, kereső kutyaként meg olyat kellene használni akinek jobb a szaglása.
szerk: azért sem tudnám jó rendőrségi kutyának elképzelni, mert ez a fajta úgy lett kitenyésztve, hogy emberrel szemben ne mutasson agressziót.Én nem a megbélyegző ködön keresztül nézem a dolgokat, hanem az alapján amit tapasztaltam. Azt látom magam körül, hogy nem nagyon lehet őket motiválni, és nem nagyon alkalmasak semmire. Rengetegszer állapítottuk már meg kutyás ismerősökkel, hogy semmire se jók. Ezzel nem megbántani akarlak téged, vagy mást. Okos, értelmes, családi kutyának kiválóak, de a nagykönyv szerint nem munkakutya.
mm00:

-
mm00
aktív tag
válasz
monti0222w
üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
orijen,acana után én tuti ezt próbálnám ki. a legolcsóbb farmina se volt rossz táp.
-
Gergello
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Ez jó kiadósnak tűnik. 42% fehérje.

-
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Volt rajta egy kis hús. Meg is csináltuk alaplének és utána ment blökkencsnek

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Tetűnek látszik szerintem is. Bolhának semmiképp nem bolha....
-
suits
tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Holnap után tudom elvinni sajnos leghamarabb

-
suits
tag
válasz
monti0222w
üzenetére
-
bucihost
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
erre oda rohant és eltörte a pit egyik lábát és kivette a kicsit a szájából, aki hál istenek megúszta a dolgot.
Félre ne érts nem kötözködni akarok, csak a saját véleményem írom le.
Ha egy Pit megfog egy Yorkit (vagy bármilyen macska méretű kutyát) azt nehezen szednéd ki a szájából egészben... Főleg, hogy ezeknél a fajtáknál gyakori jelenség a szájzár, amit egy lábtöréssel nem igazán "oldasz fel".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- Crimson Desert
- PlayStation 5
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 512GB SSD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 27% - Asus külső Optikai megható!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meggyőződésem, hogy az ideális fehérje arány 30% alatt van. Ennek ellenére esélyes, hogy kipróbáljuk, köszi a tippet.