- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
őstag
Ahogy írtad "Jóban voltak " múlt időben
, én a hejében megszivatnam úgy , hogy azt is megbánná hogy a világra jött !! Nem értem én az ilyen szívtelen embereket , a kutya az ember legjobb barátja , sokkal hűségesebb mint egy ember , de ezek a saját kutyájukat is lelövik ( megsebzi egy vad , vagy csak simán nem válik be
) !! -
H-Zol
őstag
Így is , hogy az előtörténet nem ismert , így is azt mondom , hogy ezek a vadászok egy vérengző állatok ( tisztelet a kivételnek
) , nekik mindegy , hogy mire lőnek , csak mozogjon ( írtam már többször irtam , hogy milyen ember az aki az egerésző anya macskát , a tanya melett aki a kölykeinek hordta az egeret , a vadász lelőtte
) !! -
törölt tag
Ismerem, jó táp. Évekig etettem vele, csak abbahagytam, mert elkezdtem másokat is kipróbálni és azok jobban bejöttek. Nekem jobban szeretik az Acana szemű tápokat, ebbe meg ilyen nagy levegős ropogós szemek vannak. Bár ez az új széria csak utána jelent meg, én a sütőtökös meg ocean verziókat vettem régen, meg egyszer kölyöktápból a málnásat vagy milyen volt.
-
j.bravo
addikt
Kicsit lassabban olvasva a cikket lejjebb is (nemcsak a cím alatti vastag betűs kivonatot) úgy olvasom, hogy nem a szummaszumma kisker forgalom tizedét, hanem az e-kereskedelmi csatornán zajló (kisker?) forgalom tizedét teszi ki. Így már sokkal hihetőbb. (mármint hogy az offline vásárlások nem tartoznak ebbe a kalapba; az én hüledezésem annak szólt hogy elsőre úgy jött át, mintha az is benne lenne).
-
j.bravo
addikt
Akkor eszerint én, Átlagh János, egységsugarú magyar fogyasztó minden elköltött 10 Ft-omból (kivéve adókat, közműveket) 1 Ft-ot ott költök el?
(Idehaza beelőzte volna az Alit?)
Értem hogy egyre nagyobb teret nyernek a kínai webshopok-piacterek, de ez azért - hangsúlyozom, szerintem - olyan megdöbbentő szám, hogy - szerintem - tuti van valami megjegyzés, apró betűs infó, ami pontos kontextusba helyezi (hogyan jött ki ez az adat) és ha azzal együtt nézzük, máshogy árnyalódik az üzenet.
Mindenesetre az elvedet értem és nagyrészt (99%) egyetértek vele.
(de nem tagadom hogy alkalmanként rendelek onnan - de az néhány havonta pár ezer Ft, nem pedig a teljes kisker költésem tizede. Persze, tudom nincs olyan aki pontosan megszemélyesíti az átlagot, de a különbség nem kicsi, hanem nagyságrendi.)
Kutyacuccokat mondjuk pont nem rendeltem még Kínából (de hazai offline bolt termékét vásárolva több ízben láttam médincsájna jelzést).Még off-abb, de az hogy közértbe az Aldi-Lidl helyett a CBA-ba járjak, az több okból is kizárt (gyenge érzékelt minőség, rosszabb áron, és még nincs olyan ami közel lenne vagy útba esne) -
galervin93
addikt
Ha nem a közvetlen rendeléseddel, akkor közvetetten "támogatod" Kínát, hisz kb. minden is ott készül. Ha a magyar kereskedőtől veszed meg ugyanazt, amit amúgy te magad is megtehetsz az online piactereken, maximum a magyar kereskedő és állam zsebét nem tömöd, a kínaiét ugyanúgy.
Ha nem te rendeled, hanem egy kereskedő, ugyanúgy átutazik a termék a fél világon. Lehet ugyanabban a konténerben, csak a tiéd házhoz jön, a magyar kereskedőé meg hozzá.
Természetesen a helyben (Mo. vagy EU) készült termék lenne az ideális sok szempontból, de ennek ára van, a pénzbeli árán felül is.
Szóval nehéz kérdés, nem is lehet leegyszerűsíteni annyira, hogy elvek vs. pénztárca, mert az csak nagyon a felszín. Nehéz sztori.
Az is biztos, hogy nem az egyes ember egy cselekedete fogja megváltoztatni a világot. De én ia szelektíven gyűjtöm a szemetet olyan helyen, ahol erre amúgy nincs lehetőség (még én teszek érte erőfeszítéseket), mert nekem jobb így, autó helyett ha van rá mód tömegközlekedek stb. De kutyajátékból is vettem már sok kummadrága magyart, de ugyanúgy van kínai kacat rendelésem is (mert az offtopic horgászorsó mondjuk harmadannyi mint itthon - és az "itthoni" is ugyanazon a gyártósoron készül...).Bocs az offért!
-
H-Zol
őstag
Nem értek veled egyet , én sokat rendelek Kínából ( mostmár egy hét 10 nap és itt van a csomag , szinte mindenhonnan ) , a Magyar gazdaság sokszor ahogy írod a 200ft kacatokat hozzá és a többszörös árán akarja eladni , és én nem kacatokat veszek de nem is 200 Ft - ért
, fentebb betettem azt a távcsövet amit az USA ban 300$ ért kínálják és én Kínában a kis gyártótól megvettem 146$ és úgy volt csomagolva , hogy akár a repűlőröl is le dobhatták volna !! Ez a kés szett [kép] 24000ft volt többmint egy éve használjuk , [kép] célszerszám , inoxból van , [kép] multiméter ( tv szerelő ismerősöm be mérte és azt mondta , hogy ez igen ) igaz nem 2000ft volt , 12000-er ezeket ithon meg sem kapod !! Ez csak töredéke amiket rendeltem idáig ! -
jézusom
addikt
Én biztos, nem vennék itthon offline. Teljesen egyértelmű, hogy naponta nézegetem a kÍnai webshopokat, nehéz lenne ugyan azt rám sózni többszörös áron. Talán valami kézműves tényleg jó cuccot, minőségi nyakörvet ilyesmit vennék itthon, de kÍnából rendeltet kizárt. Inkább megveszem 6 különböző méretben kintről, hogy egyik jó legyen...
-
itt a topicban már volt szó róla: Aldog The Breeders Way Pork and Rice
hipollergén, nem tartalmaz csirkét még zsír formájában sem, és gabona mentes (se búza, se kukorica nincs benne)
nálam is bevált, és vendingo-nál isén most egyébként teszek egy próbát ezzel: Brit Care Grain-free Adult Salmon & Potato mert mást is kellett zooplus-ról rendelnem, és kutya kaja is kezdett elfogyni. kicsit bizonytalan vagyok, hogy jól döntöttem-e
ami viszont a keresgélésem alatt feljött, az ez: Brill Wolfland Beef nagyon jó áron van (27.990 a 20kg zsák) csak marhahús és rizs... következőnek ezzel is teszek egy próbát
-
jézusom
addikt
-
törölt tag
Nem írtad pontosan a tápokat, de a Real Nature az alapból is egy magas fehérjetartalmú, magas kalóriatartalmú táp hiába veszel belőle seniort ami csökkentett még mindig magas lesz, legalábbis magasabb a Taste of the Wild kispóroltabb tápjához képest, azért sem kedvelik itt annyira, ennek alacsonyabb volt szerintem a kalóriatartalma. Szóval ettől a cserétől fogyni nem fog így önmagában.
-
jézusom
addikt
Kár volt tápot váltani. Most őszintén mi a különbség? Ha hÍzik kevesebbet kell adni neki. Kis kalóriás tápokkal csak magadat vered át.
Én inkább a húst adnám, mint tápot. Most azt mondom ne adj neki akkor sok húst, ha félsz tőle, de fehérjéből kell egy alap, hogy ne épüljön le! Azt meg inkább a húsbol oldanám meg, a maradék kalória meg inkább zsÍrból legyen! Ameddig bÍrja az emésztő rendszere, ugyebár sok zsÍr meghajthatja, de hozzá is szokhat.
Ha a fehérje+zsÍr még kevés akkor főzöl neki rÍzst.
Összességében a kalóriától hÍzik, de most tekintsd úgy, hogy inkább egyen kevesebbet, nem ilyen vese betegen kell agyon etetni. Az éhezés teljesen természetes dolog, hidd el jót tesz neki egy kis koplalás!
-
törölt tag
Persze, hogy töltelék/szemét mert annak nulla a kalóriája
, de ha még lehet csökkenteni a mostani adagot akkor maradj a jelenlegi tápnál és csökkents azon, az a legjobb.
Barf akkor odafigyelős, ha csak azzal etetsz, ha adsz tápot is akkor már kezdőknek is egyszerű, nem kell tápagyagokra odafigyelni meg a változatosságra se. Csak a megbízható forrást kell megkeresni vagy ha nagyon aggódsz főzöd (én mindig főzöm), ha kap tápot is akkor nem probléma a főzéssel elvesző rész. És abból a szempontból fogyihoz jó, hogy ugyanannyi hús jóval kevesebb energiatartalmú, mint a táp (3500kal vs 1200kal /Kg). Ezért is kell többet ennie belőle a barfosnak. -
jézusom
addikt
Kicsit túl van hypeolva ez a barf. Kapnak nyers húst a táp mellé, vagyis reggel táp, este hús. Alga tabletta, meg ha van itthon répa, cékla, sütőtök ilyesmi. De ez is olyan hogy most mi a szarnak, ha ott hagyják. Mondjuk a nagy megeszik mindent, de ő még gyerek.
Vettem ilyen "rambo-mix"et is, ez ilyen hús mellé forrázható keverék. Ezt se nagyon eszik. Nálam a kicsinek jóformán csak csirkeláb kellene, addig nem is nagyon akar enni, amíg azt nem kap
-
jézusom
addikt
Hús nem játszik? Nem a táp fajtája a lényeg, max annyiban hogy ha tartani akarod a kalóriát, valamiből esetleg hiánya lesz. Ha jól értem fogyasztani akarod az ebet, kalóriát kell számolni.
Izület szempontjábol van amelyikben több az omega3, meg izületvédő, valamelyik nagytestű puppy halas brit ilyen volt de drága lett. -
törölt tag
Igen, a Previcox is egy nem szteroid fájdalom és gyulladáscsökkentő, csak kifejezetten állatorvosi felhasználásra engedélyezve, a Movalis meg emberi, hatásmechanizmusa nagyjából ugyanaz, ez inkább orvos függő ki melyiket preferálja. Ízületi fájdalomra 99%-ban nem szteroidosat adnak, ha nem használ akkor szteroidost (Solumedrol vagy emberi Medrol/Metypred tablettát).
Taste of the Wildban sok a krumpli, az sok szénhidrát fogyókúra szempontjából, én nem emlékszem lett volna nekik senior, csak puppy rémlik, úgyhogy lehet tápváltás kell majd.Azt akartam is írni, hogy ortopédiára kell vinni, csak már lejárt a szerkesztési idő. Sima állatorvosnál a röntgen csak törött csontokra meg felzabált kacatokra van, ízületi, gerinc szinten kivizsgálni ortopéd orvos kell, a gép is más meg eleve az orvos is. Ha kéred akkor normális helyeken beengednek a röntgenszobába is, adnak ólomköpenyt, meg beadják az altatót borotválás nélkül is és akkor nem kell a kopasz csíkot a lábon nézni hetekig.
-
törölt tag
Röntgenen voltál vele? A mozgatás miatt lenne jó tudni, ha nincs komolyabb mozgásszervi elváltozás akkor jobban terhelhető, ha van akkor nem. Az Arthrocol Mobility jó (gondolom erről van szó ez elterjedt, mert van más Mobility is), a K9 fullflex/inuflex is jó (ezekhez kell adni kollagént is), meg az Aniflexi is jó.
Fogyasztani kell, ha csökkentett tápmennyiséggel is felhízott akkor tápváltással, vannak alacsonyabb kalóriatartalmú tápok. Ha terhelhető az ízület akkor sétáltatni is, úgy könnyebben lefogy meg izmot is tud növeszteni.Ha nem akar javulni akkor a doki úgyis ír fel nem-szteroid gyógyszereket (esetleg emberit, pl. Movalis/MeloxEP, 100-120 Kg kutya/tabletta). Most is ilyet kapott valószínű, csak injekcióban, illetve nyújtott hatásút.
-
Elektrosokk
veterán
Olyan ember véleményére alapozom, vagyis olyan ember ajánlotta aki ezzel foglalkozik, három barf szaküzlete is van. Ő mondta ha nem tudunk teljesen nyers etetésre áttérni, vagy nem szeretnénk, akkor a legjobb amit adhatunk az a platinim natural. Illetve egy nagyon jó barátunk, aki szintén kutyákkal foglalkozik, bár nem élelmezési területen, is ajánlotta, de több állatorvos véleményét is kikértük.
van közös ismerősö a hazai forgalmozóval, megpróbálok rákérdezni az illatára hátha tud segíteni információval.
(#30843) Dorothy Nálunk a kicsi 3 kiló sincsen
másak az arányok. 
-
martillo
tag
Huu, mar ezt az infot is nagyon koszonon, varom a masik megoldast is.
Kozben egy jo hir, legallabbis nekem

Ma reggelre mar egeszen jo allaga van az output-nak, igy hogy itteni tanacsra ket napja elhagytam a konzervet teljesen es eljezdtem tapozni. Sajnos nem tudom a pontos markat amit adok neki, de kisallat boltban vettem gyorsan ket fajta baranyos kolyok tapot, amit ott javasoltak es hasonlo velemennyel voltak a darling, chappe, friskies markakrol mint itt, ugy feltetelezem vmi jot adtak.
Viszont holnap kell vennem vmit ismet es nem akarok melle loni. Alphazoo es Freshnapf van kozvetlen kozel de megnezem a lehetosegeket.Koszi

-
dogab93
tag
-
Daffni2
addikt
Idézet:
"A táblázat kiválóan szemlélteti tömören a 7 kísérlet eredményét: a magas fehérjetartalmú táplálék nem súlyosbítja a veseelégtelenségben szenvedő kutyák tüneteit. Sőt, az idős állatokkal végzett 4 éven keresztül tartó vizsgálatok sem igazolták a mítoszt (ld. az utolsó kísérlet a 2. Táblázatban)."
-
philoxenia
MODERÁTOR
Csinálj jegyzeteket, dokumentálj, ha később megírnád könnyebb lesz... Érdemes utánaolvasgatni a reformtáplálkozásnak, sok dologról kiderül az ember számára, hogy amit evidensnek vélt nem úgy van és viszont. Kutyáknál is így van ez, lásd pl. a krumplit, a rizst. De sok olyan élelmiszert megesznek már a kutyák, amit a farkas soha nem evett. Vannak rögzült hiedelmek. Olvasni Csányit nagyon érdemes ez ügyben. Zállatorvost meg érdemes nézni, csak még mindig kevés videója van fönn....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Melyik paradicsomfajtából tudnád például a fehérjeszükségleted csak egy részét is télen kiegészíteni? Megvizsgálják a legjobb forró égövön termesztett fajtákat, nálunk meg a villanyfényen nevelt szemetet árulják télen...
Vega táplálkozásnál nagyon komolyan be kell tartani bizonyos szabályokat, ha valaki élethosszan csinálja és nem amolyan divatvegán...
Ezt a legtöbb ember nem igazán képes követni. Gyorséttermi szemétnél természetesen sokkal egészségesebb így étkezni, azonban alapvetően a komoly reformétkezés sok mást is kizár. Finomított élelmiszereket stb.
A legnagyobb baj a hússal, hogy drága, Nem készpénzben, hanem környezeti terhelésben... Azonban ez csak nagyon sok ember "áttérésével" lenne javítható. Ez a téma már nagyon szétfeszítené a topik kereteit, így szerintem itt ne folytassuk. De írhatsz egy rövid bejegyzés topikkal, leírva a tapasztalataidat, annak keretében jól el lehetne erről beszélgetni.
Ja és ne vedd személyesnek, nem Téged akarlak piszkálni, de én alapvetően szeretem az advocatus diabolit játszani mindig...
-
Vesa
veterán
Az állati eredtű fehérje más szerkezetű mint a növényi, és szukseges az emberi szervezet egészséges mukodesehez. A vas más kémiai kötésben van jelen az állatban és a növényben, az állati sokkal jobb hatásfokkal szívódik fel, kérdezz csak meg egy onkológust, mit ajánl a rákos, vérszegény betegnek...nem a spenótot fogja, hanem a disznómájat, mert spenótból nem tud annyit enni, amennyi szukseges a hasznosuláshoz.
Egyébként a párom húga vegetáriánus volt éveken át, aminek a sorozatos gyomorbántalmai vetettek véget - nem egyből, 3-4 év múlva jött csak elő-, aztán orvosi tanácsra elkezdett húst is enni, eleinte csak szárnyast, később vörös húsokat is, persze mértékkel, de azóta semmi baja nincs. -
Vesa
veterán
Ne haragudj, de ezt csak azért gondolod így, mert a modern gazdaságnak köszönhetően el vagyunk kényeztetve. Ha azon múlna a te vagy a gyereked túlélése, hogy levadásszad azt az állatot, akkor kevéssé hiszem, hogy a humánus szempontok vezetnének. Teljesen rossz az osszehasonlításod. Ezeket az állatokat élelmezési céllal tartjuk. Ha nem igy lenne, akkor vadásznánk rájuk mint régen. Ugyanis valamit enni kell! Az ember pedig nem növényevő, tehát a kérdés okafogyott. Semmiféle lelkiismeret-furdalásom nincs, amikor húst eszem. Ahogy egyetlen ragadozónak sincs, többek között a kutyának sem.
Ha pedig már a képmutatásról beszélünk, azt nem sorolom ide, mikor a kis kedvenc tápjában az állati eredetű fehérjét és tartalmat kersed -mert nyilván az a jó neki-, amihez viszont pont úgy le kell ölni állatokat, mint ahhoz, hogy mi együk meg?
-
XaraX
addikt
Értem, mire gondolsz, valóban autót is minden esetben olyat vettem, hogy az Én ízlésemnek megfeleljen, jól érezzem magam benne, és nem a fogyasztás volt pl a szempont.
Mondhatod valóban, ösztönlény vagyok, ez igaz.
"Ha valaki figyelmen kívül hagyja egy táp analitikai összetevőit"
Mint írtam, bizonyos határokon belül.
"érzések, benyomások alapján választasz"
Életem javát leéltem, nem sokszor hagytak cserben a megérzéseim, erre a kis időre már nem hiszem, hogy változom.
Ha most harangoznának, már elégedett lennék, éltem az életemet, ahogy én akartam.
Orvost látok, ha lejár a jogsim, nem fáj se itt, se ott.
Nem keresgélek, de legyen neked, fogalmazzunk máshogy, lenézett kategória.
Próbáltam egyébként több tápot, Taste Of The Wild , Josera...
Az általad
Egyiket sem "élvezettel", Joserától még hánytak is.
Ár szempontjából a Brit legdrágábbjához is 1k/kg ár alatt jutok hozzá, a premiumhoz 500 körül.
Nem igen láttam ennyiért a fent nevezett tápokat sehol.
Acana és Orijen.
Mivel nem fontos számomra az összetevők, ezért a borsó, lencse, stb tartalma miatt sosem próbáltam, és nem is fogom.
Mivel nem próbáltam, nem is próbálom minősíteni, ez a különbség.
Részemről mindegy, ki mivel etet, leírtam, mit tapasztaltam, tovább is léphetünk. -
Vesa
veterán
"emberségesen leölt állatok húsát fogyaszthassam"
Anélkül, hogy szétOFF-olnánk ezzel a topikot, annyit ehhez hozzáfűznék, hogy az un. "Bio" házi disznóvágásnál ocsmányabb és embertelenebb kivégzést ritkán látni, kezdve azzal, hogy a disznót a farkánál fogva húzzák vonszolják a tett helyszínére, ahol ugy vágjak el a torkát, hogy direkt lassan vérezzen el -kozben az állat még él-. Ennél kb. Ezerszer humánusabb a modern ipari megoldás, amikor pl. a szarvasmarha ugyanazon a kapun megy át, ahol korábban bármikor, így fogalma nincs arról, hogy éppen kivégzik, majd a kapuban kap egy végzetes áramütést amitől azonnal elpusztul. Házi vágásnál az állat akár órákig szenved és már akkor "tudja" mi vár rá, amikor a böllér elkezdi ráncigálni. A tartás már más kérdés, ott valóban jobb a háztáji...
-
XaraX
addikt
A tv és az autó nem tudom, milyen összefüggés alapján jön ide, de ha már fölhoztad, igen, úgy veszek, hogy nekem megfeleljen, számomra okozzon örömet, és nem tudományos kimutatások alapján választok.
Az élet az legnagyobb méregforrás a mai világban, és ezen belül kell úgy navigálni, hogy ha már így van, élvezhető maradjon.Szerintem.
Meg lehet kövezni ezért, egyet érteni sem kell,ez evidens.
Én sem értettem sosem azokat, akik egész életüket mások által hű, de egészségesnek megítélt módon élik le.
Tovább élnek 3 évvel?
Köszönöm, inkább legyen kevesebb, de élveztem.
"Van aki gondoskodással és józan paraszti ésszel tudja mi a jó az állatainak"
Bizonyos határokon belül igen, de azt gondolom, az állat is boldogabb, ha eldöntheti, mi a jó neki.
Legtöbb esetben nem azt látom, hogy a tudásanyag gyűlne, hanem legtöbben, főleg a drága, "hiperpremium" tápot etetők próbálják bizonyítani, hogy csak az a jó, ami más, az szemét.
Mint írtam, Én Brit-et etetek, ami sokak számára itt szemét kategória.
Tapasztalatokat írnék róla, senkit nem rábeszélve erre tápra.
A magyarországi importőrtől vásárolok, ahol nem csak megkapom a terméket, hanem hasznos tanácsokat is, ha szükségem van rá.
Van közép-ázsiai juhász kutyám, aki koránál fogva mást igényel, ezért premium xl seniort eszik.
Hízásra erősen hajlamos, jól kontrollálható vele,szőre tökéletes, szívesen fogyasztja, 80 kilós létére napi 40 dkg a szükséglete belőle, soha nincs és nem is volt hasmenése, a végtermék minimális.
Nápolyi masztiff kan, szintén 80 kiló közeli, premium xl adult, koránál fogva sokkal aktívabb, napi szükséglete 54 dkg, végtermék terén egyezik az előzővel.
Mastino szuka, 70 kiló, Ő mást kap, mivel nem szeretem ezt a szót, de "show" kutya.
Care Dog Show Champion tápot kap ami elvileg a szőr minőségét még tökéletesebbé teszi.
Egyébként nem régóta álltunk át erre a tápra nála az importőr ajánlására, kicsi korától premium xl juniort kapott.
Soha, egyik kutyám sem kapott ezek mellé semmiféle kiegészítőt, és és mégsem volt egyiknek sem egészségügyi problémája ezek hiánya miatt, pedig mondhatni, elég nagy testű, tömegű kutyák, 1.5 év és 9 év közöttiek.
Ezen kívül feleségemnek van egy kölyök pomija és egy 18 éves pekingije, de ők nem mérvadók, fogyasztásuk minimális.
Mindkettő korának megfelelő Brit-et kap.
Azaz talán a pekingit érdemes megemlíteni, azért csak 18 évet megélt már mostanra, még ha nem is szuperdrága tápot eszik.
Mindezek ellenére sem biztos, hogy minden fajtánál tökéletes választás a Brit, fajtája, sőt egyede is máshogy reagálhat rá, azt gondolom.
Ami biztos, hogy nem tartalmaz babot, lencsét, káposztát, kel-t, meg ez csomó mindent, ami kutya esetében szerintem messziről kerülendő( főleg nagytestű esetében), az ára nincs az egekbe szállva, és a kutyáim, úgy érzem, boldogok vele.
Hosszú lett, "hanem mert gyűlik itt egy tudásanyag, amit tapasztalatra alapszik", ezért írtam le. -
Vesa
veterán
Ezt értem, de ez még mindig csak annyit jelent, hogy konkrétan a te kutyusod gyomra valamiért nem vette be azt a tápot. Nem feltétlen a táp minőségét határozza meg, általában! Hiszen az én kutyám pont ezt produkálta a TotW-al, ami nálad pedig bevált! ettől még nem gondolom egy percig sem, hogy a TotW rossz táp lenne, maximum realizáltam, hogy az én kutyámnak ez nem jó.
-
Vesa
veterán
A legtöbb kutyának hasmenése van tápváltáskor. Ez önmagában nem minősíti a tápot. Az én egyik kutyám -ahogy itt is már többször írtam-, a TotW adásakor folyamatosan f*sott, pedig látod, te meg arra esküszöl. Ez a dolog sokkal inkább függ attól, hogy a kutya mihez szokott korábban hozzá, vagy egyedileg mire érzékeny, mint magától a táptól.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mit mondott a Google?
"Szénhidrátok 79 g" Ott van fehéren-feketén... A kukorica nagyjából ennyi, valamivel kevesebb, a magasabb cellulóztartalom miatt. Egyikben sincs glutén...Amúgy ezt írtad:
Ja hát ez érdekes kérdés, a rizs valóban gabona, de én rossz gabonaként első sorban a kukoricára gondolok. Annak majdnem háromszor akkora a szénhidrát tartalma, ráadásul a kutya számára csakúgy emészthetetlen, mint nekünk.
Gondolom 237% akkor a szénhidráttartalom...
Másrészt az ember számára emészthetetlen a kukorica? Sokan, akinknek fő szénhidrátforrásuk a világon, többek közt a popcornimádók
vitatnák ezt.
A krumpli saját tapasztalat. Próbáld ki a saját kutyádon a heti kihagyott étkezés helyett akár...
Persze egy tápból kapott kimeneti produktumból senki nem tudja házilag kielemezni, hogy mennyi burgonyamaradék van benne.Amúgy soha nem fordult még elő, hogy mást írtak egy tápra, mint ami benne volt, vagy eufemisztikusan fogalmaztak... Állati eredetű zsír... Például a sarki róknak a jegesmedve ürüléke is az...
-
bajnokpityu
félisten
Úgy lenne korrekt a számítás, ha az 1300hoz hozzá adnád a kiegészítőket. Úgy a brittel közelebb vagy a 2000hez, szerintem. Daffni 7, én 3 éve etetek csirkés acanával, v orijenekkel, még nem jött ki allergia, pedig általánosságban ki kéne jönnie dobinál, érzékeny gyomruk van, és sokat esznek. Tizenéveken át etetett acana, orijennel verseny nj os ismerősöm. Kaja jellegű gondja neki se volt.
Valszeg nem általánosságban kell félni a csirkéstől, hanem konkrét típusoktól.
Farmina is jó táp szerintem, ott is nézz szét.
Nekem is most kell vennem tápot, ha eljössz érte, adhatok egy 17 kilosat ezen az áron, én rendelek ebből 4x17t. Nem azt mondom,h csak ez a jó a te konkrét kutyádnak, de többünknek hosszú időn át bevált. Farminának van hasonló áron halasa, két pofára zabálta. De sztem nem jobb táp, mint acana.
-
bajnokpityu
félisten
-
Daffni2
addikt
Véleményem szerint a rizs is nagy szénhidrát tartalmú,felesleges.
A Brit tápok esetén nincs feltüntetve mennyi az állati eredetű fehérje,a megadott "hústartalom" figyelembevételével,gyaníthatóan a 26% fehérje tartalom egyik része nem állati eredetű.
Ezen kívül nevetségesen kevés a kondroitin,és a glükózamin tartalma is,ezért kiegészítés szükséges folyamatosan.Igazából nem is értem miért favorizálják ezt a tápot,szerintem a jótól azért messze van.
-
Fehercsoki
aktív tag
Jónak tűnik ez a Dog Show Champion, mi az amivel kiemelkedik a többi közül? Zoofast-nál venném, mivel jóval olcsóbb a Brit Care mint minden más boltban, és ez az egy ami nincs náluk. Kettő lehetséges alternatíva van: Grain Free Salmon & Potato és Lamb & Rice. Egyébként a rizs tudtommal gabona és a gabona nem jó, a Dog Show Champion is egész sokat tartalmaz, ez miért nem probléma?
-
hg75
csendes tag
az igazság az hogy nem vagyok még itthon mikor a párom hazaér... akkor nem tudom mi zajlik, mivel nem kis kutya szükséges hogy feltétel nélkül szót fogadjon... 13 hónapos néha feszegeti a határokat de tudja nálam nem érdemes. Ha én állok ki vagy be az autóval megy az ólba es addig nem jöhet mig nem hívom. De éjjel nem vagyok szigorú de következetesen alszok...😎🤔 valamiért most jött ez elő eddig nem volt gond. Próbálom most estenként jobban lefárasztani meg hétvégére az autó hátulja kap egy villanypásztoros kezelést..
Rágni valamiért nagyon szeret a fa a kedvence mintha hód vagy kecske lenne, azért is szoktam neki venni a marha combcsontot. -
Steady74
addikt
Fura dolog történt ma. Jövök haza, a kutya nagyon visszahúzódva fekszik a bejarati ajtó előtt. Na, mondom még fel sem kel, hogy üdvözöljön... csak nem beteg?? Két napja mondjuk telehányta a teraszt. Megnézem az orrát, tiszta madártoll... meg a mellső lábai is. Mondom itt miaf@sz volt? Megyek hátra a kertbe (kutya nem követ, mint ahogy szokott), 1 nm tiszta madártoll, vadgalamb. Azt tudom, hogy utálja a szarkákat mert ellopják a kajáját, de olyan goldis... túl mulya, hogy elkapjon bármit is. Megnéztem a kamerafelvételeket, egyik pont az udvarnak azt a részét veszi. 15:15 körülbegy vércse (talán) elkapott egy galambot, ott teperte le, majd elkezdte megenni. 15:40ig bírta a Liza nézni a teraszról (vagy aludt nem tudom), odament megnézni mi az. A vércse elrepült ez a béna meg felfalta a maradékot.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
monti0222w
addikt
Nem tudom veszélyes-e, nem vagyok orvos még csak hozzáértő sem,
azt viszont tudom hogy az embereknél is csinálják, nagyon sok anya él is vele. 
Vasárnap vele éjszakáztam, hétfőn hajnali 1 óra felé kezdett el olyan viselkedést mutatni ami szülésre utalt. Felkeltettem az asszonyt aki innentől asszisztált neki, voltak, ő mondta hogy vannak toló fájások, lökések, a lényeg az hogy végül is nem tudta kinyomni a piciket. 3 után 4 felé meg el is csitultak ezek a fájások meg úgy minden. Reggel felhívtuk az állatkórházt és ők mondták hogy vigyük be kivizsgálásra az anyát. A kivizsgáláson meg azt mondták hogy szükséges a műtét.
Biztos hogy kockázatos a császárral való műtét, altatás, de ők a hozzáértők ebben, és hál istennek jól sikerült, egészséges mindegyik, nemrég (pár perce) voltam bent náluk szépen szopiznak, Luna meglett itatva, enni most nem akart, de egyébként jól eszik, nem hagyja el a piciket, azóta is velük van, még wc-ni se jött ki a kosárból.
-
Rivaul
addikt
Köszönjük mindenkinek

Igen örült. Annak ellenére is hogy van cca 10 kisebb harapásból eredő karcolás a képén
A kicsi kerítésen keresztül is harapta ahol érte Bonci meg csak bújt hozzá és próbálta oldani hogy nem kell félnie, közbe szó nélkül tűrte a sebeket.Jövő hét közepére remélem rendben lesznek és nem kell már komolyan figyelni őket. Holnap folytatom a szoktatást. Most Boncira kell figyelni mert amit ő játéknak vél attól egy épeszű kutya kimenekül a megyéből
Én sem szívesen játszanék egy torpedóval... -
Rivaul
addikt
Most jöttem be tőlük. magától nem volt képes rendezni a szorongását így kénytelen voltam beleszólni mielőtt lerágja Bonci fejét
Az a birka még hagyta is volna
Szóval szöges nyakörv és finom utasítások. 3 perc után tudta hogy mi a nem kívánatos. Ahogy abba tudta hagyni a szorongást mint ha kicserélték volna. Ugyan korlátok között de már puszilgatják egymást és befejeződött a hisztéria 
Mivel Bonnie és Clyde jól hangzott, így kicsit nőiesítettünk rajta, Cleo lett. Mentett kutyus így amúgy sem volt berögzült hívóneve annyi helyen fordult meg szerencsétlen. .

-
Rivaul
addikt
Jó lenne ha valamivel le tudnám foglalni. Szállodába dolgozok 12 óra a meló plussz 70km oda vissza közlekedés, mellé a család. Most hogy hideg van mindenki bent, csórival a kelleténél kevesebbet van foglalkozva. Amikor van egy kis idő akkor majd el pusztít a játékkal. Olyan erős mint egy bivaly, és majd felrobban az energiától. Jó lenne ha kicsit le tudná vezetni. Remélem egy másik hasonszőrű kutya enyhít ezen.
-
monti0222w
addikt
Szia, mint fentebb olvashatod, karácsonykor szülni fogunk, véletlen lett, nem tervezett alom csak így sikerült, a többit meg csak ismételném. Ma is voltunk a dokinőnél, beszélgetünk a szülésről és a velejáróiról, mit, hogyan, ha probléma lenne a szülésnél hova tudnánk elvinni orvosi beavatkozásra.

Rivaul: Gratula, remélem beilleszkedik a csapatba.

-
Rivaul
addikt
Én is csak néha-néha nézek be. Kutyust keresek. Leginkább valami kicsi mentettet. Nehéz mert olyan aki jól kijön Boncival és a gyerekeket sem féltem tőle már alapból erős kérdőjel. Főleg hogy ahol olyat találok amivel meg is próbálkoznék, általában messze van és csak több látogatásra engednék elhozni, ami ugyan érthető de nem igen kivitelezhető. Az ember azt hinné örülnek ha valaki elvinne egy mentett kutyát de az az igazság hogy venni 100x egyszerűbb. (tudom mi nem akarják hogy megint utcán legyen stb de akkor is). Most úgy néz ki a közelbe van egy kis pit leányzó. Nagyon nem akartunk még egy ilyet de ezeknek a kutyáknak nagyon kevés az esélye hogy ha nem kerül kölyökként gazdához akkor normális helye legyen a későbbiekben. Fiatal fél éves körüli kis tünemény, már nem pici de még kezelhető. Elsőre csak ideiglenes befogadók lettünk volna de most már úgy néz ki ha minden rendben akkor véglegesen beköltözik.
-
trialboj
őstag
Nos ez a probléma jóval összetettebb ennél.
Négyen élünk egy házban, engem és apámat elfogad és úgymond hallgat/fél tőlünk annyira, hogy nem rohan ki a lábam között, illetve elég csak szóval fenyítsem ha azt akarom hogy ne jöjjön ki mikor én bepakolok az autóból.
Viszont a két nő tagtól sosem fog félni, és nem is tudom elvárni tőlük hogy megtanulják uralni a kutyát. De sajnos minden ilyen hőbörgős incidens akkor jött össze mikor ők érkeztek haza.Azt viszont érdemes hozzátenni, hogy eddig szinte mindig ezzel a kutyával veszett össze, akinek a gazdája még rá is tesz egy lapáttal, és szándékosan ezen az utcafronton sétál el vele, és legalább 1 percig hagyja hogy őrjöngjenek reggel v este... Szóval valahogy érthető hogy pikkelnek egymásra.
Tegnap mikor egymásnak ugrottak, odaértem de nem igazán tudtam mit csináljak. Azt olvastam h vizet kell locsolni rájuk, 2. körben már volt nálam, de addigra lenyugodtak.
Van viszont a túrázások miatt, kutyák ellen valamilyen paprika srpayem, mennyire okos dolog, esetleg ezzel lefújni őket, ha ismét összekapnak?Elzárni nem lehet, láncot nem bírja, az udvart meg nem tudom úgy lezárni, hogy mindenki számára elfogadható legyen.
-
Vesa
veterán
Hááát, hagynám én, de most 5 hónapos és már 25kg, a legkisebb gyereket már borítja.
Nem beszélve arról, hogy vizes időben külön be kell öltözni hozzá minden alkalommal. Ez még normális, valóban kölyök még. De az alapokat már az elején le szoktam fektetni, mert a rossz berögződést később sokkal nehezebb kezelni szerintem. Egyelőre a kajára is rárombol, de a leszoktatás már folyamatban, ezzel jól haladok.
Számomra az ideálisan megnevelet kutya kb. így működik. -
bajnokpityu
félisten
és mi van akkor, ha a leggyengébb azonos a tieddel, legerősebb meg szintén, csak mások a lépcsők?
ez volt a jóindulat a kütyü irányába.amúgy igen, minden szart én se raknék a blökire. mi van ha jóféle kinai hidegforrasztása miatt mondjuk agyonvágja szegényt? vagy pl nem megy át a jel, amikor nyúl után ered, kilövi az egyik idióta?
szvsz a hamis biztonságérzet a legrosszabb dolog a világon ..
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszokat !
Jogos,viszont nem vagyok biztos benne hogy szükség lenne 6000 forintos kilónkénti árú tápra. És ezt abszolút nem kötekedésből mondom ne erts felre. Ugy gondolom hogy az a kategória jo lehet a tenyésztőknek..
Egyebkent körülbelül jelenleg az 1500-2000 forint körüli kilónkénti arra gondoltam. Nyilván ellenérveket meghallgatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bestbuy játékok
- War Thunder - MMO Combat Game
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Viccrovat
- Milyen TV-t vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ASUS Vivobook OLED S513E notebook, laptop
- 27% - ASUS ROG Strix G16 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, én a hejében megszivatnam úgy , hogy azt is megbánná hogy a világra jött !! Nem értem én az ilyen szívtelen embereket , a kutya az ember legjobb barátja , sokkal hűségesebb mint egy ember , de ezek a saját kutyájukat is lelövik ( megsebzi egy vad , vagy csak simán nem válik be
) , nekik mindegy , hogy mire lőnek , csak mozogjon ( írtam már többször irtam , hogy milyen ember az aki az egerésző anya macskát , a tanya melett aki a kölykeinek hordta az egeret , a vadász lelőtte

, fentebb betettem azt a távcsövet amit az USA ban 300$ ért kínálják és én Kínában a kis gyártótól megvettem 146$ és úgy volt csomagolva , hogy akár a repűlőröl is le dobhatták volna !! Ez a kés szett

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

azt viszont tudom hogy az embereknél is csinálják, nagyon sok anya él is vele.