Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Elkezdtünk biciklizni a kutyával, és lenne pár kérdésem.
Az miért van, hogy amikor elfele megyünk alig akar jönni, néha még vissza is tart, amikor meg jövünk haza jönne mint a hülye?
Szegény azt hiszi, hogy elakarom tüntetni a háztól?
Húzni nem húz, ónémet juhász. Nem tudom, hogy kellene-e neki vagy nem.
Mivel tudom rávenni, hogy szépen jöjjön mellettem és ne akarjon vissza fele menni?Köszi a tanácsokat.
-
monti0222w
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére

-
Bjørgersson
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
monti0222w - figyelmeztetve - Többet ilyen elő ne forduljon!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
monti0222w
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem tudtam újra szerkeszteni, rosszul írtam le Daffni2 fórumtárs nevét, elnézést.

-
capulet75
addikt
Nekem van pici gyermekem, soha sem hagynám hogy így viselkedjen a kutyánkkal. Logan eltűrné, de akkor sem lenne kellemes ez neki.
-
-
rwin5
őstag
Nagyon türelmes
[video] -
rwin5
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
erről a "kangalról" már hallottam de pontosan nem tudtam, hogy ez egy kutyafajta, képről ismerős volt, amúgy nekem ez is nagyon tetszik majd egy kicsit utána is olvasok mert semmit sem tudok a fajtáról..

-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen így van, de sajnos néha kijön a vér belőlük, ha érted mire gondolok! S ahogy írtad más kutyáknál jön elő, emberre támadva még soha, nem is hallottam még ilyen esetről.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
..én a mai bullról beszéltem természetesen....
A kangalnál nem a harcra gondoltam, hanem a méretre és a vadságra, hiszen arra nyilván most is ének farkasok.
A mai bullnál ellenben már fontos a forma is, ami elég erős korlát más tulajdonságokat illetően a továbbtenyésztésnél. -
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem is a harc miatt, ez súlyos tévedés, pásztor kutyák, eredetileg erős őrző védő ösztönnel, a többit a mai ember csinálta!
A bullt is gladiátor kutyának tenyésztették ki az ős teljesen nem ilyen volt mint a mai bull a teste is szikárabb volt a fej sem így nézet ki, sőt a fül előre logó volt, de általában vágva volt. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
A bullterrier azért teljesen más. A gladiátorkutyák tenyésztésénél csak a testméret, testalkat és az agresszió volt a tenyésztési szempont. A Kangalt se a külseje miatt tenyésztik például.
-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Van jó pár fajta akikre ugyanez igaz lehet, nem is kevés a fajta létszám + a bullomra is fennáll ez!

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Sajnos genetikailag nagyobb az esély az agresszióra más kutyákkal szemben és a fájdalomküszöböt is próbálták a szelekcióval fölemelni.

-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem semmi gond a pitekkel, annál inkább az emberekkel!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Valóban, most nézem. 6. paragrafus.
-
monti0222w
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Vissza vonták a pitbull törvény eme pontját, szóval tartani lehet, csak a szaporítással van valami rendszabályozás, de annyira nem emlékszek már rá mi is volt ez mivel ránk nem érvényes.
Belenéztem engedéllyel és ivartalanítással lehet. Ennek ellenére szép számmal vannak pitek, sőt még tenyésztik, szaporítják őket.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Konkrét tiltás van rá , AmStaff-ként szokták fölírni. A gond nem a fajtával van, az inkább más kutyákat nem tolerál, hanem azzal, hogy a család kutyája családtagra támad....
-
rwin5
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Tartani szerintem lehet, a többi ugye nevelés kérdése.. youtub tele van aranyos videóval arról a fajtáról is, de szerintem bármelyik kutyából lehet ilyet nevelni .. Mindenesetre szegény kislányt milyen trauma érhette lelkileg is nem csak testileg, a családban 2 családtagot is támadott már meg kutya, könnyebb sérüléseket okozva, de ők is emlegették pár hónapig. (kutyasétáltatás közben)
-
Bjørgersson
félisten
"Összemarcangolt egy nyolcéves kislányt és nagymamáját a család kutyája."
"...amikor minden ok nélkül rátámadt..."Természetesen megint a kutya a hibás, még véletlenül sem az idióta, fasz gazdája. Úgy hallottam pitbull terrierről van szó, amit elvileg kishazánkban nem is lehetne tartani. Vagy rosszul tudom?
-
rwin5
őstag
Köszönöm

-
rwin5
őstag
Üdv, van valami módszer arra, hogy leszoktassuk a kutyát már kölyök korban, hogy ne legyen nyakba ugrálós?
-
válasz
philoxenia
üzenetére

(hasonlit rad az a macska
) -
Kidus
őstag
Ugy tunik, nalunk a kismacska teljesen atvette az iranyitast, eloszor kitessekelte Vincentet a helyerol, most meg mar szivatja is

philo: uresben hagyod?

-
Kidus
őstag
Lehet hogy nekem is igy kene leedzenem a kutyat : ))
-
kenwood3
addikt
Nagyszerű ötlet. Remélem máshol is átveszik majd [link]

-
canniball
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Biztos nem haragudna meg érte.

-
Bjørgersson
félisten
-
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
Nagyoooon jó arc a blökid
Az meg nagyon helyes,hogy van karitatív érzelmi faktor is a kiválasztásban.Az én kis beszari tódorom, nem volt ugyan emiatt olcsóbb,de így sem volt kétséges,hogy őt hozzuk el a kennelből ( egy farakás mögött egyedül sírdogált a többi vidáman futkosó tesói közül ) Mai napig vannak amiktől retteg, most pld a fagyizó elé kirakott nagy tölcsért mintázó reklám mellett kell ölben elvinni 
-
madgie
titán
válasz
capulet75
üzenetére
Én is azért tudtam olcsón Boxert venni, mert - ugyan nem mondták ki - de nyüzüge és félénk volt kiállításra a mi kis Leilánk. Ez már akkor is látszott rajta, a testvére konkrétan a fejére nőtt ,sokkal vagányabb és rátartibb volt.
Sebaj, nekem az első kutya, pont ilyen kis érzelmes mimózavirág kisasszonyt akartunk magunk mellé venni

Végezetül egy fürdetős kép tegnapról

-
capulet75
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azért egy szimpla állatorvos nem igazán tudja megmondani hogy van-e genetikailag hordozott problémája a kiskutyának. Nem ekézünk, félre ne értsd, csak százmilliószor leírtuk / ták hogy ilyen apród.hu meg hasonló helyeken tenyésztő nem igazán hirdet. A tenyésztőknél is van hobbikategóriába sorolt kiskutya, ők általában messze nem kerülnek annyiba mint a versenyzésre vagy továbbtenyésztésre szánt kutyusok. ( Ez alatt nem azt kell érteni hogy selejtesek, csak neked mondjuk baromira nem számít a kutya rajzolata vagy szemszíne, míg a kiállításon igen.) A két hónapos kort nem csak fizikailag javasolják, mentálisan sincs még felkészülve a pici ilyen korai leválasztásra.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Gratula, adj neki a nevemben 4 virslit.

-
Bjørgersson
félisten
Bogi ma 4 éves.

-
Hát, nagyon úgy néz ki, hogy a másik részben meg magunkat vezettük félre. Meglepődnék azért, ha hamis lenne az oltási könyv, mert mint említettem, a saját házukhoz hívtak. Persze visszük a könyvét. A családi kutya fedeztetése nem valószínű, mert több fajta kutya is volt.
Köszi.
szunya1: 100k-nk azért nem lett volna egy kutyára, így döntöttem el, hogy a 10-20k-s kutyák túl olcsóak, 35e-ért meg talán már tényleg azt kapja az ember, ami a hirdetésben van írva.
-
Kidus
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Sajnos teged ugy tunik felrevezettek, ami reszben azert is sikerult, mert rossz helyen nezelodtel.
Hirdetesek csak annak kellenek, akiknek nincs nevuk/nem tenyesztok.
Ettol fuggetlenul lehet nagyon ari, meg nem biztos az sem, hogy barmi baja lesz, de hogy nem tenyeszto, az szinte biztos. A piacon dobozbol is osztogatnak huszer' kutyakat.
Ha mentek dokihoz,azert vidd azt az oltasi konyvet, volt mar olyan eset is, ahol kamu oltasi konyvet adogattak ( itt is elofordul szaporitoknal hogy hamisitanak, barmit ami szukseges )...
Aztan persze van az a variacio is, hogy csaladi kutyat fedeztetnek, kolykoket meg eladogatjak, adatnak nekik elotte egy oltast meg feregtelenitik oket, es megy mind amerre lat....
Sok szerencset vele. -
törölt tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Fajtabetegségektől valószínűleg mentes Tk-s Beagalek úgy 100e től kezdődnek,tenyésztőnél és nem futószalagon gyártónál.Itt vannak a normálisabb kennelek egy része.Egy szaporítótól vett kutyusnál a szülők szinte biztosra vehetően nem szűrtek,magukban hordozva az egészségügyi kockázatokat.Ausztriában kb duplájába kerülnek,mint itthon.És valóban ezek a helyek nem hírdetnek,általában még előjegyzés és várólista is van.
-
Hát, a matrica benne van a könyvében meg alá van írva orvos által. Saját házukhoz mentünk, nem valami faluszéli putriba, csak nem kockáztatnak egy feljelentést. Sok hirdetést néztünk, törzskönyvvel is kb. ennyibe kerültek, meg volt egy 7 hónapos kutya, az kennelből volt akkor tényleg, 20-ért oda adta volna.
-
Kidus
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem tunik tenyesztonek, foleg ha az arat is nezed, meg hogy xy oldalakon hirdet.
Normalisabb kenneleknek ilyenre nincs szukseguk.
Hat hetes meg eleg korai, minel elobb tul akarnak adni rajtuk, amig nem kerul tul sokba.
Abban az oltasban sem lennek biztos.... -
hrvp
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
35ezerért olx-en=szaporító
Erről nem is beszélve:
Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani.
41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet
14. § 15. bekezdés -
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én nem értek hozzá... de úgyis fel fogom hívni az állatorvost este, majd megkérdezem, de már mindegy mondjuk.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem túl korai még az a 6 hetes elválasztás is?
-
hrvp
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Milyen tenyésztő választ el 4-5 hetesen? Kennelnév?
-
törölt tag
Érdekes az a Beagle szétrágja a berendezési tárgyakat dolog.Ismeretségi körben van olyan,amelyik leamortizálta az egész lakás komplett kábel TV-s, internetes vezetékezését és vannak olyanok is ( mint az enyém,aki soha semmi kárt nem csinált ) Lányomé az első komolyabb pasiját nem bírta,csak azért is belepisilt a táskájába állandóan,természetesen már szobatiszta korában.Ráadásul,ha agyonütötted volna se hagyott volna fel vele
Mondjuk az enyém zokni mániás,ami otthon talál azt elássa a kertben. Anyósomnál vendégségben emeletes házban meg ledobálja a harmadikról.Ezt leszámítva semmilyen defektje nincs 
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
ui.:
ToBeY / Kidus: köszi a tanácsokat, igyekszünk erősek lenni
Szomszéd ide vagy oda, mi is inkább azt a verziót választanánk, hogy sírjon a drága még pár napig, mint aztán 15 évig ne lehessen egyedül hagyni (illetve előbb-utóbb úgyis egyedül lesz hagyva, amíg dolgozunk, csak nem mindegy, hogy feltalálja magát vagy inkább vonyít).(#18621) ToBeY: persze, erre figyelünk. Főleg olyanokra, hogy konnektort, vezetéket ne érjen el. Éjjel kiszökött a barikádból, odébb húzta egy zoknimat a cipőből, de mást nem csinált. A kinti papucsomon szeret feküdni, időnként meg is rágcsálja, de ha ez kell ahhoz, hogy megnyugodjon, bőven megér annyit. Még túl nagy kárt nem tud okozni semmiben
Később, ha már mehet a kertbe, majd elzárom a slagot meg mindent, amit nem szeretnék, hogy leamortizáljon 
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Arra figyelj,hogy ne hagyj elől semmit,mert beaglik kicsit rosszak ilyen téren.Egy ismerősömnek széttépte a lócsőlóvét és a gumicsizmáját is megcsócsálta.Nekünk pedig a fa szekrénysor oldalát rágta meg bosszúból amikor egyedül hagytuk.

-
válasz
canniball
üzenetére
Az a szomszéd mondjuk alkoholista is, mint az állat - totál benyomva jött át - sz'al különösebben nem foglalkoztat. Csodáltam is, hogy képes volt megfogalmazni, mit akar.
Ma már egy fokkal jobb volt, igaz, még mindig a házban aludt, de olyan 4 óra felé már minden baja volt, be is kakált. Minden áron ki akart jönni a számára lekerített folyosóról, szóval kiengedtem a teraszra, kicsuktam és figyeltem. Picit nyavajgott, de aztán rágta a játékát, majd bement a házába és elaludt. Reményeim szerint ez azért jó jel

capulet75: elhiheted, hogy nem a mi ötletünk volt 6 hetesen elhozni. A tenyésztő szerint már 5 hetesen is el szokták. Volt még egy szuka testvérük, őt már korábban elvitték. Ugyan törzskönyv nélkül vettük, de látszott az eladókon, hogy nem szaporítók. Több fajta kutya is volt, mindegyik szépen rendben tartva. Most már mindegy is, vissza nem visszük

-
canniball
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Másnap meg egy távolabbi szomszéd át is jött, hogy milyen kutyatartók vagyunk, hogy hagyjuk sírni... "
Ezek szerint a szomszéd tökéletesen képzett kutyatartó.
Minden kiskutya sír ha este magára hagyod...szunya1!
Az én ördögöm ha elmegyünk azért parádézik, ha hazaérünk azért, ha hozom a pórázt hogy megyünk akkor azért...lehet nekem is ki kéne tenni a partvist.
-
törölt tag
A mi kis cuncarepánk a mai napig képes órákig tartó farkasüvöltést produkálni, ha egyedül hagyjuk őt.( bekapcsolt diktafonnal lett csekkolva ) Azóta, ha elmegyünk kirakjuk a partvist látható helyre.Soha nem bántottuk semmiért, de egyszer feldöntötte a partvist és azóta fosik tőle.A módszer bevált,a felvételek szerint teljes csend van a kecóban, ha lelépünk valahová

-
capulet75
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Amikor hozzánk megérkezett Logan (két hónaposan) már az első nap bezártuk a lakásba és kiültünk 5 percre a lépcsőházba. Aztán visszamentünk és örültünk egymásnak. Utána a nap folyamán így randomban kimentünk 5-15 percre, volt h egy órára is vásárolni. Elég gyorsan felfogják hogy ha elmész az nem egy permanens állapot, és soha semmiféle szeparációs problémával nem kerültünk szembe. A hat hetes kor szvsz nem elég a leválasztáshoz, nem véletlen javasolják a nyolcat.
-
Kidus
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Teljesen jol hasznaljak a sirast arra, hogy odamenj. Aztan ha mindig felkelsz es kimesz hozza, mikor sir, kialakitod benne, hogy ez a jutalom a sirasra. Az eletben nem fog beken hagyni.
Ez benne van, hogy 1-2 napig siras van. Nap kozben foglalkozni kell vele, este meg jatek, kaja, es ha mar jol elfaradt es jol is lakott, szepen alvas meg csend. Ott hagyod, ahol a helye van ejjel, legyen az haloszobatok, nappali, garazs, kert... meg fogja szokni a rendszert. -
Még csak 6 hetes, nem nagyon tudjuk, hogy csináljuk. Megpróbáltuk egyedül hagyni, de valszeg túl korán, mert egész éjszaka sírt. Hiába mentünk ki hozzá, ideig-óráig abbahagyta, de leginkább nem. Másnap meg egy távolabbi szomszéd át is jött, hogy milyen kutyatartók vagyunk, hogy hagyjuk sírni... így tegnap már inkább behoztuk. Itt is sírt, de mondjuk legalább rajtunk kívül nem hallotta senki, meg talán egy fokkal kevésbé volt keservesebb szegényke, csak 5x kellett felkelni hozzá és simogatni. Tesómék is dajkálgatták a kutyájukat és nem lett olyan, hogy nem lehet egyedül hagyni. Sz'al ezek után fogalmam sincs mit csináljunk vele, hol a határ, hogyan éreztessük, hogy azért itt vagyunk, nem kell félnie, ugyanakkor el legyen egyedül is. Most 3 hétig itt tudunk lenni vele, sajnos nem mindig a gazdái, annyi idő alatt reméljük, hogy nem fog siránkozni.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az elején kell erősnek és határozottnak lenni.Mi sajnos elcsesztük az elején és most 10 éves Beagle alig lehet egyedül hagyni,mert olyan koncertet vág ki,hogy zeng az egész ház.De az is igaz,hogy 10-15 perc után megunja és elmegy aludni.(általában)
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Kutyust vásárolunk (német juhász). A vásárlásra két opció van:
1, augusztus első hetében érkezne. Ebben az esetben 2 hetet folyamatosan itthon tudnék vele tölteni, délelőttönként 3-4 óra kivételével. Augusztus utolsó hetében viszont el kell utaznom munka ügyben, így ott 1 hét teljesen kiesne.
2, október végén érkezne, ekkor mivel már munka lesz, hétköznapokon 8-9 órán keresztül egyedül lenne. 1 hét szabadságot meg tudok oldani, így érkezése után egy hétig végig vele tudnék lenni. Utána viszont meló. Persze meló után foglalkoznék vele, de napközben mégis csak egyedül lenne.Itthon mindig van valaki, tehát az egyedül alatt nem teljes egyedüllétet kell elképzelni. De a "gazdi" (=én) nem lesz itthon. Az a célom, hogy elsősorban hozzám szokjon, mivel hivatalosan is enyém lesz a kutyus. A család többi tagját csak mellékesként kezelje. Az elhozás kritikus időszak a kutyusnak, azt szeretném, hogy a lehető legjobban érezze, hogy itt biztonságban van, jó helyre került, hamar beleszokjon az új környezetbe. Ehhez pedig minél több együtt töltött időre lenne szükség.
Szóval szerintetek melyik lenne ideális vásárlási időpont? Az első, vagy a második opció?
Köszönöm!

-
canniball
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Persze hogy vót!

-
monti0222w
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem tudom, de jó!

-
Bjørgersson
félisten
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Arra szerettem volna rájönni, hogy mi okozta a problémamentes kuvaszt nálad, nekem öreg korára sokat változott a kuvaszom. A német juhászomnál ezt nem tapasztaltam, bár ő is elég idősen, 8-10 hónaposan került hozzám, a kuvaszt pedig utcáról fogadtuk be, így nem tudom mennyi idős lehetett. A német juhász kan volt, a kuvasz szuka. Több kutya teljes életét sikerült már végigkövetnem, sajna elég öreg vagyok hozzá, ők pedig 10-15 évig élnek csak legtöbbször.
-
törölt tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Egyem a zuzáját a kis tündér mócsingnak, nagy hóhányó lesz, látom a szemében

-
-
Skizz
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem sok ez egy picit?
-
hrvp
aktív tag
Breeder Super Premium táppal etet valaki? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Minden kiskutya sír ha este magára hagyod...