Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
Vincent mar keszul a Karacsonyra
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz bajnokpityu #24244 üzenetére
En ezzel ugy vagyok hogy miutan nem munkakutya, es nincs feladata itthon sem, en nem mentem vele.
Kutyaparkozni mindenkepp hogy ne szokjon el a tobbi kutyatol, emberektol, de miutan nem elso kutya es szeret jol teljesiteni/tanulni, nem ereztem sosem szukseget, ezt itthon is meg tudom oldani hogy tudja az alapokat amikre szukseg van a mindennapokhoz.
Elso kutyasoknak persze mindenkepp jo, vagy olyanoknak, akiknek makacsabb kutyajuk van es ajanlott, vagy tudjak hogy nem fognak birni vele. Ezen kivul max spec kepzesre tudok gondolni, amiert erdemesAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz tboy93 #24211 üzenetére
Enyem is azon van, meg mindenki kutyaja, akirol tudok kozvetlen kornyezetemben ( allatkorhaz ).
Harom honapig jo, a legtobb kutya szereti is, mellekhatasokrol eddig nem hallottam.
Volt nalunk egy csaj a cegtol, aki beszelt kicsit a tesztelesrol, elvileg tobbszoros tuladagolas utan sem okozhat problemat.
Viszont csak 6 honapos kortol ajanljak, ugyhogy akinek kolyok kutyaja van, annak az elejen mast ajanlott valasztani.jer1cho:
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz philoxenia #24105 üzenetére
Hat ez a video borzaszto. Szerencsetlen kutyanak fogalma sincs, miert tamadjak, es vegig a gazdahoz megy amit mondjuk en azonnal dicsernek. Ha eddig nem volt vele problema, ezutan biztosan lesz...
Artikulalatlan csordaban uvoltes mint neveles, remelem hatat fordit nekik mindenki nagyon hamar.
Fogalmatlan barbar modszer, ott a falka osszesen a 2 gazdi volt, akik nem tudtak ot megvedeni. Nem lepodnek meg, ha a kovetkezo alkalomkor mikor bepanikol, elrohanna barhova es nem lehetne behivni sem tobbet.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz TazLeacher #21855 üzenetére
Nekem nagyon nagy makom van az enyemmel, annyi energiaja van, hogy egesz napos kutyapark/erdei tura/toban usztatas nem birja leszivni, meg mindig porog, de meg ugy is, mikor a talparol mar foszlik a bor.
Viszont amint itthon vagyunk, szepen elfekszik, es ezt kepes egy hetig egyfolytaban csinalni, itthon valamiert nyugi van. Rombolas sem volt meg sosem.
Es errol most eszembe jutott az elozo tema, hogy ki hasznalt szobakennelt, mi hasznaltunk kolyok koratol, mindig is szerette, benne volt valami ragcsa, letakartam pokroccal a tetejet, az volt az o kuckoja, magatol ment be, mikor keszulodtem elfele. Sokat rasegitett szerintem, hogy megtanulja, mit lehet es mit nem lehet ragni, mert csak felugyelettel volt jatek es ragcsa, peldaul a cipokre probalt anno ramenni, gyorsan sikerult neki elmagyarazni, hogy az nem az ove. Szobatisztasag is konnyebb ketreccel, soha nem volt baleset.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Nalunk meg mindig scalibor es advantix. Soha nem volt benne egy kullancs vagy barmi mas szar sem.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Teszel ra skype-ot, csinalsz masod accountot, felhivod rola a telodon a masikat es elmesz egyet setalni mondjuk, egy orara.
Ha stresszel az egyedullettol, valoszinuleg hamar elkezd sirni.
Persze ez csak addig jo, amig le nem teszed a telefont, de szukseg megoldasnak megfelelhetAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20765 üzenetére
Porazzal jol lehet iranyitani es kifejezni azt, hogy te vagy a fonok, csak tudni kell hasznalni.
Ha jol fogod, meg is akadalyozod a kutyat abban, hogy hozzad ferjen es harapjon, csak el kell tartani es felfele huzni, amig harapni probal.
En valami ilyesmi gyakorlattal probalkoznek, ratenni is lehet hurokban.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20714 üzenetére
Hat eloszor meg csak tapogatoztam, eleg sok felet kiprobaltam, aztan talaltam egyet, amin nem volt nagyon szarul, de boven nem volt jo sem, szorhullas, pirosodas, fulgyulladas, itt-ott fosas.
Ez volt az.
Amugy baromi jo kaja, batran tudom ajanlani, ha ott lehet kapni.
Aztan kifaradtan, elmentem megint dokihoz, hogy adjon valamit, ami hipoallergen.
Adott Science Diet kajat receptre, de arrol valtottam erre, mert ebbol kevesebb kellett, es jobban is feldolgozta.
Ezen volt az elmult kb egy evben, es nagyon sokat javult a helyzet, de meg mindig zsirosodott, meg mindig dobalta kicsit a szoret, es a fulgyulladas sem mult el soha teljesen.
Itt mondtam azt, hogy barmilyen teszt, ami belefer a keretbe, csak lassam mar, mi a gond.
Teszt utan vettem ezt, azota fenyes bunda, fejrazas elmult, bor problemak nincsenek. Meg csak par het telt el, ugyhogy nem akarok semmit elkiabalni, de eddig mindenre hirtelen reagalt, nagyon bizom benne, hogy megtalaltuk a tokeletes kajat.
Egyik sem olcso, de ezek mind jo kajak is, foleg a masodik receptre, ha valaki nem biztos benne, mire erzekeny a kutya es szar a helyzet, atmenetileg, amig kiderul, nem tudok jobbat ajanlani
Ja es lehet otthon kapni.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Razhatja a fejet es vakarozhat buzmirigy gyulladas miatt is.
Nalunk ( megint az allergia miatt ) szegeny elegge sokat kuzdott a fulgombaval, az allando fosasok miatt buzmirigyet is vagy 3 hete kellett nyomkodni regebben.
Azt lehet, csinalni, hogy furdes utan fulet rendesen kitorolni, megszarongatni, es cseppenteni bele.
Buzmirigyet meg ki kell tisztitani, de megfelelo kajaval nalunk ez a problema is megszunt most mar
Egyszeruen gyonyoru a kutya, ra sem ismerek, majd csinalok osszehasonlitos fenykepeket, mert elkepeszto, mennyit szamit, hogy mit eszik.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20701 üzenetére
Ja hat legyen mar ferfias illata
Amugy azert ez, mert erre nincs borpirosodas meg kiutes. Probaltam vagy husz felet, ez jott be. Sok kutyasampon meg hipoallergen loszarok sok penzert felejtosek lettek.villamos:
Sajnalom
Bar ahogy irod, jobb ez, hogy nem szenvedett sokaig, foleg hogy nem honapokat, megkeseritve a gazdi eletet is es az utolso egyutt toltott idoszakot. Van a helyzetben bizonyos foku meltosag igy.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz villamos #20692 üzenetére
Mondjatok el. En nem tudnek kibekulni vele, ha valaki nem mondana el, inkabb legyen szar a hazaut, inkabb aggodjam magam szet, minthogy kesobb arra gondoljak, ha tudtam volna, talan jobban sietek, es meg be tudok menni hozza, vagy felebred es elobb odaerek, vagy fel tudom hivni a dokit, vagy....
Egyebkent keteselyes, akarmilyen szarul is nez ki a helyzet, lehet hogy felepul. Mindenkepp szoljatok a gazdinak.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20646 üzenetére
Nem tudom, hogy otthon hol lehet, de nezz szet online
Nekem ilyen van.
Orijentol nekem mindket macskam fosott mint a gep, meg keverve is. Nagyon dicsertek, meg nekem is tetszett osszetevok alapjan, de ez is olyan, mint barmi mas, nem mindenkinek jon be.
Kisebb csomagokkal kell kiserletezni, par napig kevergetni a regivel, aztan kiderul ujabb par nap utan, megoldodott-e a problema, ha nem akkor megint uj. Evvan.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Nekunk sok gondunk volt fosassal ( megint unalmas allergia tema ), szentabi nagyon jol fogja, sot most vettem neki olyan jutifalit, ami mentolos szen tulajdonkepp Imadja.
Repat is szereti de ha tobbet kap 4-5 mini repanal, megint megy a hasa.
Bar gondolom a vegso megoldas kajavaltas lesz fosos kiskutyanal, de azt is fokozatosan kell valtani, foshatnak a hirtelen valtastol is, keverni kell a regi tapot az uj felevel, es egyre nagyobb aranyban adni.
Ha minden mas fail, akkor esetleg csirkemell fozve par napig ( rizs, teszta ), es onnan vissza tapra fokozatosan.
Meg az is ugye rossz jel, ha tul sokat uritenek, akkor nem jo nekik az a tap.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20625 üzenetére
Rosszul kozelited meg
Mar az stressz, hogy ki kell menni. Ebbol nem lesz javulas, mert nem tudsz pozitiv elmenyt adni neki, nincs az a helyzet, amiben a kutya nem parazik a setatol. Ez az elso es egyetlen feladat, hogy bele kell vinni a helyzetbe, es magatol ra fog jonni, hogy nem leselkedik ra veszely, es majd utana, onnantol lesz pozitiv asszociacio, mert epp jott ot metert ugyesen, es kapott jutifalit, vagy mert jo szagokat talalt, vagy mert jott egy kislany es jatszott vele, stb...philo:
Nem tudom, valami biztos volt, mert nem volt egyszeru, de mar 5 honapos volt, mikor hozzam kerult, es nem tudtak semmit az eloeleterol. Azt sem tudta, emberekkel mit kezdjen, nem tudott jatszani, seta egyenlo volt azzal, hogy ment amerre latott erdekeset, rolam nem vett tudomast, hivasra tokeletes ignore, meg ilyen nagyon jo dolgok
Porszivotol meg mindig hihetetlen mod fel, pedig mar mindent megprobaltam, de tenyleg mindent, meg setalni is mentunk egyutt, o, en, meg a porszivo, de semmi eredmeny. Annyit ertem el, hogy mikor takaritok, ram figyel es oda megy, ahova mondom, de kuszva rohan behuzott farokkal, nehogy megegye a szorny.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20620 üzenetére
De neki az nem kenyelmes, ismeretlen hely, nem fog magatol sehova sem menni, sot ahogy idosebb lesz, konnyen kialakulhat nagyobb felelem is benne.
Az enyem, mikor hozzam kerult, rettegett az aknafedoktol. Mindenhova jott szivesen, ugrandozva, de ahogy egyhez odaertunk, lecovekelt, es ha kozelebb akartam mozgatni hozza, remegett es blokkolt.
Raszantam egy napot, hogy azt gyakoroljuk, hogyan kell atmenni rajtuk. Egyre kevesbe felt, egyre szebben jott. Az elso siker akkor volt, mikor atugrotta, aztan mar ra is lepett. A nap vegere ugy ment rajtuk, hogy nem is figyelt oda.
En meg ugy gondoltam, jobb volt ez igy, hogy volt egy szar stresszes napja, mint hogy aztan evekig kelljen tiz meteres korben kerulgetni az aknafedoket.
Igen, eroltettem, rahuztam, atszaladtam vele rajtuk, beleeroltettem a szituacioba, de eleg eredmenyesen megszabadult a paratol.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20617 üzenetére
Most ez lehet, hogy szarul hangzik, de szerintem veletek az van, hogy ami a kutyanak nem kenyelmes, az nem tortenik meg. Ha a komfort zonajan kivul esik az, hogy porazon vezesd, vagy valahova vidd, akkor ellenall, es ez igy rendben is van. Nincs rakenyszeritve, hogy kovessen.
Attol meg, hogy egy kutya kicsi, siman lehet fonok, es nagyon sok ilyen helyzetet lat az ember, hogy inkabb emberek felveszik, vagy feladjak az egeszet, meg edesgetik centirol centire, es sosem mukodik.
Jutifalat kell neki, azert odamegy, de aztan vege a mokanak, es elvonul.
Siman ra lehet tenni a porazt, es elkezdeni menni, ha huzod otven meteren az oldalan, akkor sajnos az ronda, de nem lesz baja, es nem fog lelkileg megtorni, az esetek nagy reszeben ra szoktak jonni, hogy a labukon menni jobb, mert felesleges hisztizni, ha te mesz, akkor menni kell.
Lehet, hogy ez durvanak tunik, de abszolut hatasos tud lenni, hamar, plusz koltsegek nelkul, es jo eselyed van egy normalisan kozlekedo kutyara, meg akkor is, ha akkora, hogy elfer egy zsebkendoben.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20577 üzenetére
Borkaparek es nyalminta alapjan csinaltak.
Van terheleses+ver stb teszt is, ami alaposabb, de a dolog ugy nezett ki, hogy 60 vs 900 dolcsi, ugyhogy ezt valasztottam
Annyira pont reszletes, hogy el tudjak indulni vele kiserletezgetos modban, es adjak neki ujabb es ujabb dolgokat, amiket eddig nem.
Az alapjan, hogy eddig a listat hasznalva kb 3 uj feherjet, tobb uj zoldseget es masfajta olajat kapott ( valoszinuleg ez volt a baja a legtobb kajaval a gabonan kivul ), azt mondom, bejott a teszt, meg semmi amit zold mezobol vagy semlegesbol kapott, nem utotte ki.
Ahhoz kepest, hogy egy eve mar szteroiddal ijesztgettek, es mar elotte is benadrilon volt meg fulcseppen az allando gyulladas miatt, egyetlen kajaval, nagyon jol allunkAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz HUTCHDB #20567 üzenetére
Nalunk sajnos havi egy furdes muszaj, mert az allergiaja miatt zsiros az egesz allat, pedig amugy tiszta lenne, meg nem is budos.
Most sikerult egy reszletes allergia vizsgalatot csinalni, igy vannak opciok, mit adjak neki, vegre valogathatok tapok kozt, meg jutifalatot is neztem, hihetetlen elmeny
Azert meg igy is ijeszto, mennyi mindenre erzekeny, tobb van a tilos listan, mint a masik oldalon sajna...
De a bundaja mar most surubb, es nem zsirosodik ugy, ugyhogy lehet, hogy a furdest is ki tudom huzni 2 honapra, kiveve ha sarban rohangaszas van.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dorian #20419 üzenetére
Nalunk ez teljesen termeszetes.
Hazaerve benyitok, o fekszik a helyen. Leteszem a cuccaim, meg mindig var. Aztan szolok neki, hogy megyunk lefele, felugrik, rohan velem ki, es akkor nagy orules van meg udvozles.
Van ugy, hogy meg ki is teszek par dolgot a motyok kozul, pontosan tudja, amikor ra kerul a sor, addig nem o a kozeppont.
Ettol meg nem orulunk egymasnak kevesbe, csak tudja, hogy mi a menet
Ez amugy azert alakult nalunk igy, mert lakotars altalaban van, akik reggel alszanak, ugyhogy nincs bent ugrabugra, meg kell varni, mig kierunk az ajton.Assuming Control
-
-
Kidus
őstag
Boldog Karacsonyt kutyasok!
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dorian #19828 üzenetére
Az is sokat segit, ha van egy "felhivas" jatekra, legyen az barmi, lelkes hivogatas ugralas, vagy konkret szo, ezzel eleg jol lehet egy viselkedest ( amit toled lat ) tarsitani magaval a jatekkal
Ha nincs felhivas, nincs jatek. Pl porszivozas nem felhivas jatekra. Az is jo, ha mindig mikor takaritas van, valaki jelzesszeruen elvonul/leul a kutyaval valahol, hogy tudja, mi ilyenkor a helyes valasz.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Neeem, kiskutya jatszik... ha nekimegy a labadnak, es bokodod, csak jobban beleeli magat.
Felemeled es megrazod grabancanal ( nem mint a rongyot de erelyesen ). Aztan elkuldod. Ha az sem hasznal, atfogod a nyakat es lenyomod a foldre amig le nem nyugszik, akkor elengeded. Aztan elsetalsz.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Beleneztem ebbe a tukor modszeres kutyara horgesbe mellkas veregetessel es erositessel, hat nem gyozott meg.
Az addig rendben van, hogy legyel dominans, de ez a horogve rarontas kutyak kozt is csak akkor fordul elo, mikor minden mas jelzes hatastalan, az emberre pedig megtanulnak mashogy figyelni, kezzel irany mutatast kovetnek, amit nyilvan anyu nem csinalt mikor kicsi volt, szora leul, amit megint nem masik kutyatol tanult, stb...
En ertem, hogy van helyzet, mikor mar elcsesztek a kutyat es annyira dominans, hogy mashogy nem megy, de azert ez nagyon kiveteles eset kell legyen es nem a modszer alapja.
Igaz nem neztem meg 3 resznel tobbet, mert mar fajt nezni amit csinal az ember, de megis ugy erzem, hogy ha Cesarnak sikerult kutyak szazait rendbe tenni horges nelkul, akkor megis egy masik irany a jobb.
A kutya alapvetoen szeret megfelelni, es megtalalni a helyet. Jutalomfalat sem kell mindig, jo ez a klikker megerositesre, de mikor mar veszi a lapot, nem kell fel kilot beletomni, es teljes atelessel hemperegni a fuben, hogy milyen okos volt
Elkepzelem, hogy a szukakutya hivja a kolykoket, es aki jon, azzal ugrabugral egyet meg ad nekik husidarabot....Ha takaritod a szonyeget es odamegy hulyeskedni, valoszinuleg jateknak veszi. Nyugodtan es turelemmel el kell onnan tavolitani, helyere lefektetni, vagy csak abbol a szobabol kitessekelni. Ahanyszor visszamegy, annyiszor megcsinalni. Meg fogja erteni elobb-utobb. Az mindenkepp hasznos, ha a marad vagy fekszik szavakat mar ismeri. Ha meg nem, akkor csak siman allj ele, mikor probal visszamenni,es ne engedd oda. Amig o oda akar menni, es te a masik iranybol ele allva teret nyersz, erteni fogja, mit akarsz.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Siriusb #19666 üzenetére
Ham-batyuval
Gondolom szallitanak oda is, eleg nagy ceg.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz tboy93 #19614 üzenetére
Nekem anno dogchow szedte rendbe a honapok ota szinte korosan sovany kutyamat.
Minden attol fugg, milyen a kutya. Koztuk is van amelyik erzekeny akarmilyen osszetevore, amire nem is gondolnal.
Nalam pl Acana elleneben nyert akkor a dogchow....
Nem mondanam, hogy ettol fan lennek, de az egesz biztos, hogy nem neveznem szar kajanak.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Ez itt is igy van, annyira, hogy a menhelyek tartanak kulon kedvezmenyes napokat fekete allatokra.
En is amikor hoztam el Vincentet, mondtak, hogy ott volt honapok ota, es senkit nem erdekelt, pedig o volt a legszebb es legnormalisabban jatsszo kutya ott
En meg elhoztam, es boldogsag.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19395 üzenetére
Igen, pont ebbol lesz kesobb az agresszio. Mert fogalmad nincs, mit csinalj vele, meg hogyan kene tanitani jatszani, viselkedni.... es mert alapjaraton hajlamos ra, hogy mar most szigoritson.
Hany napja is beszeltunk errol?Assuming Control
-
Kidus
őstag
O csak onigazolasra kerdezett itt, mar elso naptol staffis kepek jottek.
Fogalma nincs a kutyakrol. Igen felelotlen, elhamarkodott es rossz valasztas volt, foleg igy ebben a formaban.
Erre mar csak az al-kerdezoskodes tesz ra meg egy lapattal.
Lehet, hogy a forumtars kemenyen fogalmaz, de legalabb tudja, mirol beszel, es nagyreszt igaza van, meg a szarmazasi helyet illetoen is megkockaztatom, hogy jo a megerzes....
Utalom mikor itt vita van, de az a helyzet, hogy az ilyenek nalam is kicsapjak a biztositekot, foleg mikor foloslegesen rabolja itt valaki az emberek idejet es segget csinal a szajukbol utana
Nagyon jo, szerzett egy pitet, vagy makja lesz vagy nem. De ne varjon szerintem itt tul sok tapsikolast.
Meg ez a "szamit a velemenyetek" hulyeskedes... ugyan.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19355 üzenetére
Ne vagasd. Bar talan inkabb javasolnom kene, akkor tuti megmaradnanak a fulei
Assuming Control
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19319 üzenetére
Csodaszep
Es jo valasztas is a fajta, szelid, okos, figyel rad. Ha sokat foglalkozol vele, kint is elvan a kertben, nyugis es ritka amelyik rombol, altalaban akkor is elhanyagoltsag es neveles hianya miatt.
Bundaja is eleg, hogy vedje a hidegtol, de bent sem csinal mocskot. Ismerosomnek volt ketto, minimalis tanitassal is ugy mentek a labahoz simulva, mintha egesz eletukben azt csinaltak volna.Nekem miert van kutya:
En nagyon kicsi korom ota imadtam minden allatot, tobbet voltam negykezlab mint ket labon oviban, kutyasat jatszottam mindig
Kesobb mar konyorogtem kutyaert, de panelba szuleim nem akartak, ugyhogy vittem haza cicat, amit nem tarthattam meg, horcsogot, amitol anyum fraszt kapott, serult madarakat, elutott sundisznot, pocsolyaban talalt ebihalakat, goteket...
Kesobb elkezdtem halazni, aztan mikor mar hat akrvarium, volt otthon, ram szoltak, hogy talan eleg lesz.
Kozben elkoltoztunk, tovabbra is kutyaert sirtam, de mikor az egyik ismerostol elhoztam egy keverek kolykot, azonnal ramcsuktak az ajtot.
Par honappal kesobb anyum haza allitott egy 8 hetes spaniellel, mert beleszeretett
O volt az elso kutya, aztan mikor mar egyedul laktam, lett nekem is, en nem tudom kutya nelkul elkepzelni az eletem.
Persze nem volt mindig egyszeru, volt olyan is, hogy keptelenseg volt a befogadott kutyaval elni, de hat ez van, az ember ahogy tapasztal, ugy lesz okosabb es ovatosabb is. Na meg turelmesebb...
Aki meg jol csinalja, az sokat kerdez, es utana indul neki.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19268 üzenetére
Nagyon aktiv, de mellette hihetetlen okos, es huseges.
Ha nincs idod ra, ne valassz bordert. Bar ez a legtobb fajtara igaz, max a nagyobb nyajorzok vannak el magukban, de nekik meg ter kell.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19261 üzenetére
A felsoroltak kozul a belga vagy vizsla, bar vizsla nagyon csalados es bentre jobb, belga eleg visszafogott szokott lenni, de mindkettonek kell edzes, jatek, fegyelem.
Szerintem egy kezdo kutyasnak valo, konnyen kezelheto fajtak:
Barmilyen retriever, szetter, spaniel, terrierbol esetleg airedale, uszkarok, skot juhasz ( kemeny munka a bundaja, de megeri ), berni pasztor ( szinten ), bordoi dog ( bentre ), ir farkas, border collie ( soksok futas es jatek ), jack russel ( ha sok energiad van ), boxer ( szinten ).
Van meg sok masik fajta is, de most ezek jutottak eszembe.
Ezen kivul barmilyen nyugodt keverek, menhelyrol, fiatalabbat konnyebb nevelni, idosebbnel jobban tudod, mekkora lesz es hogy fog kinezni.Ha a spanielek bejonnek neked, angol cockert nagyon tudom ajanlani, nekem is volt, ismerosoknek is ( meg mikor nagy spaniel mania volt mindenfele ), es nagyszeru kutyaknak tartom oket. Csak sajnos annyira cukik, hogy konnyu oket elcseszni, nincs egy spaniel kolyokenel szebb szempar, ahogy konyorog kajaert, figyelemert, barmiert. Pedig engem nehez kizokkenteni
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19252 üzenetére
Elso kutyanak abszolut semmilyen bullt nem vinnek sehova a helyedben.... meg argentin dogot sem.
De lelked rajta, mit csinalsz, tenyleg befejeztem, mar az is vicc hogy valaki bekerdez, mikor tudja, mit fog csinalni ugyis.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19250 üzenetére
Argentin dog fej, keverve tetszoleges akarmivel
Esetleg pit-argentin.szerk:
aprohirdeteseket nezel, szinte tuti hogy atb*sznak, de mar nem is tepem a szam tobbet....[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dorian #19241 üzenetére
Enyem velem aludt az agyon kb ket hetig, miutan orokbe fogadtam, aztan mikor megszokta az uj helyet, letettem neki egy pledet az agy melle, es megmutattam, hogy ott fog aludni.
Lehet, hogy makom volt, de egyszer sem probalt meg feljonni, azota ha egyedul van sem megy fel az agyra sosem.
Lehet, hogy nagy altalanossagban ez nem mukodik, de en nem erzem ugy, hogy elcsesztem volna barmit is vele, azt akartam, hogy tudja, hozzam tartozik, es nyugi legyen meg kotodes minel hamarabb.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19229 üzenetére
En is alairom, az enyem 6 honapos volt, mikor kihoztam, sosem volt ilyen jo kutyam.
Menhelyre menj el, nezz korbe, es vagy lesz szerelem elso latasra, vagy mesz masik menhelyre, esetleg varsz egy hetet, es mesz megint. Eloben lehet a legjobban latni, melyik hogy viselkedik, mennyi energiaja van, az is fontos, hogy reagaltok egymasra, es ha egyet kihozol, onnantol mas lesz az eleted
Van amit nem lehet penzert megvenni.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19212 üzenetére
Nyilvan egy friss mutet utan egy seb nem fog hermetikusan zarni, a kotes egy dolog de siman le tudja szedni, a fertotlenites is jo dolog, de ha mondjuk a porban vagy sarban fekszik, az eleg nagy baromsag.
Tiszta, szaraz helyen kell legyen varratszedesig lehetoleg, es figyelni kell ra, hogy ne buzeralja a sebet.Bar a kerdes egyelore tenyleg korai, meg a leendo kutya fajtajat sem tudod.
Egyebkent ha ram hallgatsz, elso kutyanak amstaff, pit es barmilyen bullt kerulod, foleg ha kint akarod tartani, meg akkor is ha felteteles modrol beszelunk.
Barmi ami bull es vagy terrier, kovetkezetesseget, es erto kezet igenyel. Staffi feleket pedig kifejezetten jol kell szocializalni mert ha kint van egy kertben, es elkezd unatkozni, abbol sok jo nem lesz.
Tarsasagot igenyelnek, embereket mindenkepp, sok-sok foglalkozas, kutyasuli, jatek, setak, stb... kutyakkal pedig meg kell tanulniuk normalisan viselkedni.Tokeletes pelda erre egy ismerosom pitbullja, kenyerre lehet kenni, barmit megcsinalhatsz vele, de sosincs kutyak kozott, mert fobias a gazdi, ezert aztan mindig kivetel nelkul balhe van, mikor barmilyen kutyaval talalkozik, mert fogalma sincs, hogy kene viselkedni "falkaban" idegen kutyakkal.
Az enyem az egyetlen kivetel, mert nekem a gazdi elhitte, hogy nem lesz gond, osszeszoktattuk oket, es teljes a beke. Itt sem a kutyaval van a gond, hanem hogy nem ert hozza a gazdaja es egy pit nem hajlamos lefekudni mas kutyaknak.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz freelanced #19186 üzenetére
Nem. Mar ha csak a felnott es kolyok feje kozti kulonbseget nezed sem.
A nagy valami boxer amstaff kevereknek tunik.
Kolyoknek meg kicsit tul hosszu az orra es ives a feje szerintem.
De nem vagyok szakerto...Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Bjørgersson #19015 üzenetére
Tisztan kell tartani a kornyezetet, kaja maradek nelkul, kajas talat eltenni, osszeszedni mindent, amire a legyek mennek.
Kutyara meg lehet levendula vagy citrom illo olajat fujni ( vizzel higitva persze ), legyek azt nem csipik.
Ezen kivul legyenek tisztak a kutyak amennyire lehet, es nezd, hogy nem sebesek-e valahol ( foleg ful, orr, szem, hatso tajek, talpak ).
Hajlatokat is nezd, szaraz-e, ha be vannak fulledve, inkabb probald meg bent tartani oket ha tul meleg van.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Mi meg most jottunk meg egy gyors nyaralasbol.
Jo voltAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz aggleány #18987 üzenetére
Tav-vigasztalas es drukkolas.
Van otletuk, mi lehet?Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz zolynet #18943 üzenetére
Gyere te kis diszno
Nagyon jok, majd szerintem en is megprobalok valami vidit feltenni egy elotte allapotrol, es utana amit elertunk klikker nyakorv komboval
Nekem ilyen futtatasok nincsenek, max labdazunk a tonal, ott van kutyapark is szocializalodni, vagy megyunk a hegyre 2-3 orat, es akkor szetfutja magat az erdoben.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz zolynet #18941 üzenetére
Nekem is az van, fej moge, es azonnal jon mellettem.
De mi nagyreszt olyan helyekre megyunk, ahol nincs porazon, es sosem volt jol behivhato, jon-jon de pocsol meg elotte, mert epp valamit kiszagolt a fuben, vagy mert csak. Kutyaparkban is hiaba szolok, elore akar rohanni, en meg mar unom, hogy otszor kell neki szolni, meg megallni es visszahivni, hogy addig nem megyunk tovabb. Labdaval is szorakozik, visszahozza, aztan fel meterre rakja le.
Ugyhogy en foleg ezekre kerestem megoldast, mert barmit probaltam, nem ertette, mit akarok.Itt van a nyakorv, lehet razni is vele, de nekem az nem kellett, csak vibralon volt, es mukodott teljesen jol.
Van rajta csippanto is, ha messze van, nem kell ordibalni meg futyulni, csak megcsippantod, es ha jon, juti.
Kisebb tavon probaltam, megertette.Itt egy kep Pandarol, nem latszik sok, de csak ez van a gepen, par honapja kaptam mint update
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz zolynet #18937 üzenetére
Jo kepek : ))
Nagyon hasonlit a regi kutyamra, bar o most mar 9 eves... ugyanaz a fej, felepites, mintazat.
Meg a mostanira is hasonlit, gondolom azert ot fogadtam orokbe, mert emlekeztetett a masikra
Bandazos kep a legjobb.Mas:
Vettem Vincentnek zizzentos nyakorvet, klikkert meg jutifali tartot, tegnap csinaltunk egy kis treninget, hihetetlen, milyen szinten lehet iranyitani ezzel a komboval a kutyat, mindent azonnal vett, csinalta, nem akarta abba hagyni
Pedig kicsit aggodtam a nyakorv miatt, hatha parazik tole, de nem. Meg az eletben nem jott ilyen szinten labnal, mint tegnap, es hullamzott ott nekem, hogy mit csinalunk meg
Szerintem ma kiviszem a tohoz, es ott is szorakozunk kicsit.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Ismerosomek atkoltoztek egyik utcabol a masikba, kutya minden nap atszokott a regi helyre
Szerencsere ugyanaz a csalad volt, csak masik fele, ugyhogy nem volt belole gond, de forgalmasabb helyen nem veszelytelen, meg ha idegen lakik arra, gondolom nem orulnenek ajandek kutyanak minden nap
Szoval nem jo, ha ki tud menni, ido kell amig megszokja az uj helyet.Nalunk sosem volt kert, enyem nem terulethez szokott, hanem hozzam, es pontosan tudja, hogy sehova nem megyek nelkule. Koltoztunk mar negyszer, ugyhogy o nagyon jol birja, meg orul is, szereti az uj helyeket. Nem ugy mint en, en utalok koltozni
Elso kutyam viszont olyan volt, hogy o csakis egy helyen elt, anyumeknal, ot az is megviselte, ha hetvegere keszulodott elmenni a csalad, mindegy volt visszuk vagy nem, tiszta ideg volt mar a pakolastol is.
Ha attol felsz, hogy a koltozes napjan lesz para, lehet venni nyugitabit neki, olyan mint a jutalomfalat, csak ellazitja kicsit
Szerintem vard meg, mit szol, ha ideges mikor pakoltok, talan jo otlet venni.
Ha azon aggodsz, mit szol az uj helyhez, szerintem a legjobb megoldas az, ha bevonjatok mindenbe, mehet barhova, haz-kert-barmi veletek, es foglalkoztok/jatszotok vele sokat, amig meg nem szokja, hogy ez az uj birodalma.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Winner_hun #18895 üzenetére
Ez a masik, de ez nem jott be, konnyuek a szemek, es ajanlott adagnal tobbel is vesztett kicsit a sulyabol.
Ez nem jelenti azt, hogy nem jo, a doki eredetileg ezt ajanlotta, errol valtottam sajat belatas szerint.Nem tudom, mennyire kene szunetelni vele, vagy varialni kozben 1-2 napot, de nalam a lehetosegek erre nagyon korlatozottak, ha belehibazok, azonnal nagyon szar neki.
Amit a mostani Hills-en kivul meg par hetig meg tudok kockaztatni nala esetleg, az a pulyka, de egy het utan latvanyosan rosszabbodik azon is.
Amugy a kenguru csak felig volt vicc, van olyan is es arra nagyon keves allergia van allitolag, nekem tul inyencnek tunt
Ezen kivul a Benadryl szokott segiteni, jol toleraljak a kutyak es tobbet lehet nekik adni, mint embernek ( de mar az is szoba jott a szarabb idoszakban, hogy szteroidon eljen a kutya, akkor mondtam azt, hogy barmi penzt kifizetek egy olyan kajaert, ami segit rajta, es melle akkor kapja majd a Benadrylt, ha kell, es most itt tartunk ).Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18891 üzenetére
Ket honapig Nemetorszagban laktam egy csaladnal, harom kisgyerekuk volt. Annyira liberalisok voltak, hogy a gyerekek orditottak veluk, az egyik le is kopte oket neha, es ez rendben volt. Az o kis vilagukban. Gyerekekkel meg jol kicsesztek ezzel, mert majd kesobb kapjak meg masoktol kemenyen, mikor azt hiszik, mindent lehet.
Kutyat meg elveszik, elaltatjak, stb. ha agressziv es harap.
Attol meg, hogy nalad nincs ilyen szituacio, abszolut nem lesz igazad.Kettonk kozt igen nagy kulonbsegeket latok.
Egyreszt en konstruktiv vitabol tanulok, csak ugy mint azokbol az informaciokbol, amiket hozzaertoktol tanulok, latok.
Tapasztalat alapjan is, de nem egy eset alapjan fogok messzemeno kovetkeztetesekre jutni.
Ezzel szemben te a csolatast es ignoranciat latszol kepviselni, amiben csak es kizarolag az lesz igaz, amit te kivalasztottal magadnak, es ebben semmi kompromisszum nincs. Lehet, hogy nincs igazam, de azok alapjan, amiket ide irogatsz, ez a kep alakul ki.Ezen kivul szovegertesi problemaid vannak, mar az elozoekben is felfigyeltem ra, ahogy most is.
Egyreszt a szelektiv olvasas, ami egy irasra vonatkozik, nem arra, hogy megvalasztod, mit olvasol. Te egy szovegkornyezetbol ragadod ki a dolgokat, amik neked fekszenek, es minden mas felett kenyelmesen at tudsz siklani. Ezzel sajat magaddal cseszel ki.
Az utolso posztomban sem allitottalak be semminek, arra probaltam utalni ( ha mar betuznom kell ), hogy nem fogadnek arra, hogy egy kovetkezo kutyaval is ilyen szerencsed lesz, mint ezzel. Ovatossagra intettem, ha ugy tetszik.Oszinte leszek, meguntam a parttalan vitat, viszont ugy gondoltam, jobban jar mindenki, ha en irok, mint akkor, ha valakinel itt elgurul a gyogyszer es megint balhe lesz.
De nekem is van ingerkuszobom, es ezt most elertukAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18889 üzenetére
Nekem nem kell semmit csurni-csavarni.
Nincs ra szuksegem, mar gyerekkoromban is kutyapszichologiat es minden allatokkal kapcsolatos viselkedesre/szokasokra/barmi masra iranyulo irast olvastam, amit ertem, csak ugy mint biologiat es ezen kivul vegtelen mennyisegu termeszetfilmet neztem.
Ez volt az a tema, ami mindig es mindenek folott erdekelt, mozgatott, hajtott. Ez a mai napig igy van.Nem vagyok sem neves kutato, se nem nevezem magam szaktekintelynek, vagy szakertonek.
De tudom, amit tudok, azt is, hogy igazam van veled szemben most itt, es csak azt tudom mondani, hogy vegtelen nagy szerencsed van a kutyaddal.
A helyedben nem fogadnek egy kovetkezore.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18886 üzenetére
Az altalad linkelt irasbol idezek:
'Amíg a farkasoknál valóban van falkavezér és hierarchia, addig a kutya úgy viselkedik, mint a gyerek: egy életen át képes alávetni magát a gazda dominanciájának, és ezt nem kell állandóan megerősíteni. Szegény kutyát nem szabad megverni, de ettől függetlenül határozottnak és következetesnek kell lenni vele. Nem szabad annyira elkényeztetni a kutyát, hogy mindent megengedünk neki, mert akkor ugyanaz történik vele, mint a rosszul nevelt gyerekekkel. A gyerekből szörnyeteg, a kutyából pedig egy kártevő, agresszív lény lesz'
Kenyelmesen kiragadtad a neked passzolo reszletet, megfeledkezve az erem masik oldalarol.
Azert kovet, mert tisztel. Azert tisztel, mert te vagy a falkavezer, mert nem engedsz neki mindent.
Amint mindent lehet, o iranyit, es nem te. Azert, mert gyenge vagy a szemeben, es ebbol ket dolog sulhet ki:
1. Nem fogad szot, azt csinal amit akar, rangat, felugral, cseszik rad, viszont tok aranyos, mert epp makod van ( peldaul beagle nem egy agressziora hajlamos fajta, siman lehet, hogy csak letur az agyrol, meg ledonti a gyerekeket a labukrol, mert hulye ).
2. Nem fogad szot, szinten azt csinal amit akar, de ugy gondolja, mivel gyenge vagy, neki kell megvedenie. Ezert barmikor barkinek neki fog menni, aki nem tetszik neki, vagy ha az tortenik, ami neki nem tetszik, neked is. Mondjak erre neha, hogy kiszamithatatlan. Nem. Teljesen kiszamithatoan agressziv, es veszelyes barkire, de te nem tudod, mikor es kire, mert ha tudnad, ertend miert, es nem lenne az.Egy szo mint szaz, kutyanak iranyitasra van szuksege, azt fogja kovetni, aki nyilvanvalova teszi szamara, hogy ez az elvaras, mindig es mindenkor, az pedig, hogy o diktal, nem elfogadhato viselkedes.
Ezert fogad szot a te kutyad is a parodnak, mert o nem szarozik, bekuldi a helyere, es akkor az van.Mar a szovegben is konkretan azt irja, hogy a dominancianak veti ala magat.
Szelektiv olvasas?Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Winner_hun #18882 üzenetére
Azt eszi meg mindig.
Itt van.
Csak az a baj, hogy nem egyedul kajara allergias, ezert barhol ugral, viz/fu, eselyes, hogy kipirosodik es hullik a szore az alvazon, meg pofajan, ott is foleg allkapocs
Ez van, ennel jobb nem nagyon lesz, de nincs szarul, nem vakarozik allandoan, nem kopasz foltokban, nem gyulladt az egesz allat.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18875 üzenetére
Ezzel kapcsolatban pont wikin van egy nagyon jo osszehasonlitas.
Fott/nyers/szaraz, mindent erint.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18872 üzenetére
Amit linkeltel az raw, teljesen mas irany.
Alternativa egeszseges kutyaval rendelkezoknek, akiknek szinten van:
Eleg penzuk
Eleg idejuk
Megbizhato forrasuk ahonnan friss hust szereznek
Es emelle eleg tajekozottak a temaban ahhoz, hogy tudjak mit NEM lehet.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18869 üzenetére
Kutya a kifinomult erzekszerveivel siman kiturja a harom napos szemetet is, es belefetreng boldogan a rohadt halba, ha ugy tartja kedve Lehet, hogy ujat mondok, de nehanyan kakit is szoktak enni.
Itt nem arrol van szo, hogy szar dolog fozni neki, csak sokkal tobb ido/energia osszeszedni mindent, ami kell bele/melle, ellentetben egy mar osszerakott eledellel.Sajat pelda:
Kutya mindenre allergias, ami annyit tesz, hogy csak specko feldolgozott feherjet tud megenni. Ha az o dontese lenne, megenne az egesz csirket is, ha beledoglik is ( ami konnyen elofordulhat ), viszont szerencsere nem az o dontese, mert mar nem lenne rajta bor sem.
Ilyen allapotok mellett nekem eselyem sincs ra, hogy fozzek neki barmit, hacsak nem kengurut....Allatorvos altal felirt gyogy-szaraztapon van, mar honapok ota szinte teljesen tunetmentes, sulyban van, jokedvu, es ugyanugy csaladtag, mint egy olyan kutya, akinek minden nap husgomboc tortat sutnek.
( Mar csak igy ebbe belegondolva is, ha nem az lenne ebben a szarazban, amit irnak, nem mukodne, nem lenne jol a kutya, mas gazdak kutyai sem, senki nem venne, lehetne bezarni a boltot. Abban igazad van, hogy egy Pedigreeben meg Bloki tapban kb. meg azok sem tudjak, mi van, akik csinaljak. Ezert nincs is konkretan rairva, csak ilyenek hogy "szarmazek" meg "aprolek" meg "nyesedek" baromsagok. Na olyat nem kell venni ).
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18866 üzenetére
Istenben is lehet hinni vagy nem hinni, viszont eledel gyartas temaban ez nem hiedelem kerdese, hanem utanajaras/olvasas/informacio gyujtes kerdese. Kezzel foghato tenyeket talal, aki szan ra idot.
Az, hogy nem hiszel benne, az olyan, mintha azt mondanad, hogy nem hiszel az utanajarasban.Moslekkal en sem etetnek egy allatot sem, foleg a sajatomat nem.
Viszont ne hulyezd le kerlek, amiert o boldogan megeszi a szaraz kajajatAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz #16729600 #18863 üzenetére
Errol mar volt par vita, pont az van benne ami ra van irva.
Es nem kell neked kulon osszevalogatni a feherje melle minden mast, amire szukseguk van.
Meg ugye nincs mindenkinek ideje/ereje/penze erre a het minden napjara, es felesleges is.
Arral jon a minoseg. Nem szart kell venni.Daffni:
Enyemnek van pulovere, telen a hegyen erdoben eleg hasznos, foleg hogy vizsla szore van es abbol is keves, mert allergias es az egesz kutya alja szinte csupasz[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz r3dsnake #18858 üzenetére
Jo minosegu szaraz kaja mindig a legegyszerubb es legjobb, vehetsz neki olyat ami kisebb szemekbol all, akkor nem olyan nagy problema, hogy nem ragja meg. Nagyon nagy a valasztek mostansag mar, olvasgasd az osszetevoket es nezd meg, milyen kutyanak ajanlott es mi fer bele a keretbe.
Ha ketpofara felzabbant nagy adagokat, az nem jo, mert egyreszt ugrabugra a barmikor kint levo kajaval konnyen vezethet gyomorcsavarhoz, masreszt meg nincs benne rendszer. Vidd setalni, rohanni, es utana etesd faradtan.
Maniakus zabalas eseten lehet olyan etetot venni, ami ezt nehezze teszi szamara, vagy lehet csinalni is olyan etetot, amibol fokozatosan jon kifele, keress ra, van par jo otlet a netenKonzervet nem ajanlom, ha heti 1 vagy 2 alkalommal etetnel vele hust, inkabb fozz neki te es tegyel hozza fott tesztat
Az is jo otlet, ha napi haromszor kap enni kisebb adagokat minden seta utan, aztan majd ha sulyban van, lehet atallni nagyobb adagokra ketszer.
Sok kutya erzekeny tap valtasra is, alapvetoen fokozatosan jo keverve atallni az ujra.Az, hogy mennyit adsz neki abszolut attol fugg, milyen tap, mekkora a kutya, es mennyire aktiv. Melegben kevesebbet esznek, de ha hizlalni akarod, a napi tobbszor kevesebb el fog fogyni, es vegeredmenyben tobb lesz.
Dokihoz is elviheted hogy ranezzenek, hogy minden rendben van vele.
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz r3dsnake #18840 üzenetére
Azert power, mert nekem egyreszt oldaltaskat kell ratennem, amit a masikra nem lehet, meg ha lehetne is, szerintem ossze-vissza lotyogne rajta, mert nem oleli korbe rendesen. En nem hamozok, sot nem is nagyon porazazok sehol, egyedul trail-re kell, hogy ne en vigyem mar az o cuccait is
Az, hogy mennyit kell szoktatni, kutya kerdese, az enyem azonnal vitte es imadta.Ez volt elsonek, ami szetjott azonnal.
1
2
Arra viszont jo volt, hogy megnezzuk, bejon-e neki.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz r3dsnake #18830 üzenetére
Nekem ezt a markat kepzo ajanlotta, azt mondta messze a legjobb hamok, foleg ha turazok es kell ra hatizsak is, jol birjak a strapat.
Nekem majd ilyesmi lesz, ha eljutok addig, hogy rendeljek, mert az olcsobb, amit a boltban vettem, fel nap utan feladta rajtaAssuming Control
-
Kidus
őstag
Nekunk pont ilyen van es a kutya benne pihent nap kozben amig kolyok volt es nem voltam otthon.
Szerette, kenyelmes volt neki, konnyen is szallithato ha osszecsukod, ami kb fel perc.
Ismerosnel is kiprobalt cucc ( nem szaladgalhatott ott a lakasban csak ugy az elso 1-2 napban ), konnyu es jol elfert kisebb kocsiban is, szerintem ar-ertek aranyban ez a legjobb, meg nem is kell tobb ennel, azok a vastag fem boxok nekem kicsit tulzasnak tunnek.
Mondjuk en az enyemet lassan eladom, masfel eves koratol mar nem volt ra szukseg, tobbet tuti nem hasznalom semmire, ismerosok is tudjak, hogy nem rongal, feleslegesse valt[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dark Archon #18732 üzenetére
Tessek
Ha ket lajtos sor utan lehuznak mert atmentel a piroson, az meg nem ittas vezetes csak szabalyszeges.
Ha bizonyos % folott van a veralkohol szinted, akkor DUI.Es ennek pont az a lenyege, hogy el tudj menni ismerosokkel es meginni valamit, utana pedig haza tudj vezetni, mert van hogy 3 varosbol jottok ossze, itt masok a tavolsagok, es auto nelkul kb nem lehetseges semmi.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz madgie #18729 üzenetére
Itt 2 sorrel meg vezethetsz, az meg senkinel sem befolyasol semmit sem, viszont nem kell egy autoba nyolcan szallni es valakinek taxist jatszani csak azert, mert mindenki meg akar inni 1db k*rva sort.
Ami otthon van ezzel a "ra sem nezhetsz a piara" dologgal, abszolut paranoid es felesleges.
De az is igaz, hogy itt ha elkapnak ittasan, bevisznek, fizetsz, jogsidon rajta lesz, aztan birosagra mesz, kovetkezo alkalommal meg el is vehetik a jogsidat, es nem kell hogy csont reszeg legyel. Ezert aztan nem nagyon vezet senki ittasan.
Otthon olyan nincs, hogy elmesz egy etterembe, megiszol egy pohar bort a vacsihoz, aztan haza vezetsz. Itt az emberek nagy reszenek csak ez a vagya, bar teny hogy itt tomegkozlekedes sem kifejezetten jo/praktikus.Visszaterve a kutyakra, itt nem tudok ilyen tiltasrol sehol, de annyi hely van ahova lehet bicoval vinni oket, hogy szerintem eszebe sem jut senkinek fouton tekerni veluk. Nalunk pl. annyi hegyi kirandulo ut van itt ebben a varos korul, es annyi biciklis, meg kutyas, meg kombo, hogy belvarosban kutyat nem is igen latni, amint van szabadido, mindenki be kocsiba, es kirandulas zoldbe.
Viszont a vezetesi kultura is mas, ha kimegyek az utra, akkor szepen lelassit mindenki es kerulgetnek, ha kell. Ettol meg nem lesz ez szabalyos ( es most mar tenyleg erdekel is, szerintem felhivom ma a rendorseget es megkerdezem mi a szitu ezzel ), de engem otthon gyalogoskent a zebran rohogve akartak elutni legutobb, mikor otthon voltam, itt ez nem fordulhat elo.
Otthon a kutyaval bicozast mindenhol tiltjak? Barmilyen felallasban es barhol is legyel?Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz capulet75 #18716 üzenetére
Tulizgulta magat es kifekudt, van ilyen, ettol meg nem lesz kronikus beteg.
Abszolut ostobasagnak tartom az ilyet hagyni, de ha elolvasod a video alatt, gazdi evek utan ment haza, ezen kivul vittek dokihoz utana hogy biztos nincs-e komolyabb baja es ugy talaltak, hogy nem volt.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Jateklopos kutya : ))
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz madgie #18713 üzenetére
Tomegkozlekedest valasztanam inkabb, mint hogy kutyaval bicozzak autok kozt, biztos nem lenne kenyelmes eljutni bringat meg kutyat fogva barhova, meg pakolaszni oket, de meg mindig kisebb rizikot latok benne, mint abban, hogy megyunk ott es megbotlik vagy veletlen belem jon, eleg kis kitero es mar elutnek, vagy esik egy masik biciklis.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
En autouton biztos nem bringaznek kutyaval, de folduton, erdos osvenyeken meg mittomen, siman.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Hat errol most hallok eloszor. Miert tiltjak ott a bicozast kutyaval??? Legjobb moka...
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Ugy tunik, nalunk a kismacska teljesen atvette az iranyitast, eloszor kitessekelte Vincentet a helyerol, most meg mar szivatja is
philo: uresben hagyod?
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Lehet hogy nekem is igy kene leedzenem a kutyat : ))
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dark Archon #18632 üzenetére
Sajnos teged ugy tunik felrevezettek, ami reszben azert is sikerult, mert rossz helyen nezelodtel.
Hirdetesek csak annak kellenek, akiknek nincs nevuk/nem tenyesztok.
Ettol fuggetlenul lehet nagyon ari, meg nem biztos az sem, hogy barmi baja lesz, de hogy nem tenyeszto, az szinte biztos. A piacon dobozbol is osztogatnak huszer' kutyakat.
Ha mentek dokihoz,azert vidd azt az oltasi konyvet, volt mar olyan eset is, ahol kamu oltasi konyvet adogattak ( itt is elofordul szaporitoknal hogy hamisitanak, barmit ami szukseges )...
Aztan persze van az a variacio is, hogy csaladi kutyat fedeztetnek, kolykoket meg eladogatjak, adatnak nekik elotte egy oltast meg feregtelenitik oket, es megy mind amerre lat....
Sok szerencset vele.Assuming Control
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest