Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
Ő meg az enyém
[link]Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Motion_Blur #310 üzenetére
Nem, nem őt. Majd keresek róla képet, ha gondolod, bár talán már linkeltem valahol.
Meg is van. [link]Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Motion_Blur #312 üzenetére
Igen, a mienk pl este 6kor kap olyan másfél-két pohárnyi szárazat, konzervet már nem nagyon, de mikor még azt kapott, egy felet evett meg. Most már nem igazán szereti. Nap közben meg jutifalat ( nem tudom mire fel, mondjuk engem is meggyőz csak azzal, ha szépen néz, és ezt többször is el tudja játszani velem, aztán megy a következő lelkes osztogatóhoz, pl szomszédnéni, anyukám, vendégek, stb )
Jah meg vitamint is kap, hol ilyet, hol olyat.Assuming Control
-
Kidus
őstag
''általában nem a macska támad, annál óvatosabb. Ha a kutya olyan bolond lenne, hogy megtámadja, hát magára vessen''
Nem-e??
Az en macskam siman legyurte az akkor mar igen meretes kutyamat. Leult ele, vegigmerte, aztan egy hirtelen mozdulattal raugrott. A kutya persze nagyon elvezte, el is dolt egybol mint akit legyoztek. Meg kajat is loptak egymasnak, macska fel a pultra, ledobta a kajat, kutya meg eltuntette.
Alvas meg ugy ment, hogy en az agyon, kutya rajtam, macska a kutyanAssuming Control
-
Kidus
őstag
Ehhem.. errol most eszembe jutott egy tortenet.
Behoztak az allatorvoshoz egy kutyat ( stafford, roma gazdi ). Feje, fulei, laba megtepve. Nezunk a foszerre, kerdezzuk mi tortent.
Erre o: Hat ez a hulye dog nem felakadt a keritesre?
Osszenezunk: Milyen kerites?
Drotkerites.
Kb 10 perc duma utan kiderult a nyilvanvalo, harcikutyarol volt szo. Aznap o volt a vesztes.Assuming Control
-
Kidus
őstag
En is tudnek meg mit meselni.
Volt hogy behoztak egy megmentett kutyat, lanc volt szorosan a nyakan, de ugy, hogy mar a bore kettevalt ( a lanc vonalaban nem is letezett bor ), es a huson ment vegig korbe a lanc.
Hozott be ujdonsult anyuka is kutyat hogy altassuk el, mert bolhas lett es o nem akar bolhas lenni meg a gyereke is bolhas lesz es kulonben is veszelyes blabla ( kutyabolha soha nem megy at emberre de nem ertette meg fel ora utan sem ). Asszem a vegen ott hagyta nalunk az allatot ( nem volt hajlando elaltatni a doki termeszetesen ).
Es meg sok ilyen es ennel durvabb sztory is van de tul durva lenne ez ide.
A lenyeg: Igen, borzaszto dolgokra kepesek az emberek.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Egyetertek, allergias reakcio altalaban nagyon hamar es hevesen jon, erzekenyseg meg nem produkal gennyes tuneteket.
Az jutott meg eszembe hogy talan buzmirigy-gyulladas lehet, de ilyen idos kiskutyanal ilyet meg nem lattam ( persze ez nem jelent semmit )
Viszont a doki egyertelmuen megallapitja, mi a gond, meg akkor is, ha nem o a legjobb doki a varosbanAssuming Control
-
Kidus
őstag
Hat, azert felrugni egy macskat, mert a kolykeit vedi, eleg durva. Mar ne haragudj, az allatok osztonlenyek. Egy anyaallat ha veszelyben erzi a kolykeit, barminek nekimegy. Meg a kutyak is megtamadjak neha az embert, foleg ha nincsenek hozzaszokva tobb ember kozelsegehez, es sokan nezegetik a kolykoket, probaljak megtapogatni stb., akkor eselyes...
Szerintem semmi okod nincs ruhes feregnek nevezni azt a macskat.
Ennyi erovel nevezd a kutyat is annak, o is megharapott. Ja, hogy neki jo mentsege van.... csak azt felejted el, hogy ok nem ugy gondolkodnak, ahogy te.
''Ha bármi baja lesz Babszemnek vagy nekem, a macska, de a többi macska is, döglött lesz.''
Egy igazi allatbarat szavait olvashattuk itt.
Inkabb keress nekik valaki mast, aki nem rugja majd fel oket, ha nem tetszik neki valami.Assuming Control
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Probaltam, nem konnyu.
De ha valaki komolyan foglalkozik vele, es ismerosi korben is vegigkerdez par embert, esetleg itt is segitseget ker, kerdez ( van eleg sok allatbarat ), korulnez mas, allatokkal foglalkozo forumokon, kozel sem lehetetlen feladat.
Emellett szerintem az altatas a legutolso megoldas, ennel meg egy menhely is boven jobb. Ha mar penzrol van szo, odautazni a macskakkal, es beadni oket boven olcsobb, mint kifizetni az altatasukat. A lapattal fejbeveregetesrol meg inkabb nem nyilatkozok, mert biztosan megbannam.
Emellett, ha valakinek nem kicsi problemai vannak ( diagnosztizalt depresszio es tarsai ), nem biztos, hogy megfelelo gondozoja tud lenni barmilyen allatnak is anelkul, hogy megfelelo ellatasban reszesulne o maga is.Assuming Control
-
Kidus
őstag
''Ezért ítéltem halálra, és nem azért mert ''mély depresszióm halálvágyát vetítettem ki rá''. (Ezt a marhaságot...)''
Mondd mar meg, kitol ideztel, mert tolem biztosan nem.
Egyebkent errol a ''halalra iteltem'' dologrol is megvan a velemenyem.
''Kinek is kellenének ilyen csuva vidéki macskák? Bolhásak, férgesek''
Ez a te/ti felelossegetek, bizony el kell oket vinni oltasra, es kell nekik adni fereghajtot, meg eloskodok ellen kezelni.
''Mázli kandúr gennyes harci sebektôl ékes''
Kasztralas. Nostenyeknek szinten ivartalanitas. Ez is a te felelosseged.
''félvadak, pimaszak, a szomszédhoz is beszökdösnek kaját lopni''
Ha nem foglalkoztok veluk, ilyenek is maradnak. Ezen az ivartalanitas reszben segiteni tud, masik reszben pedig az, ha valoban rendben vannak tartva, es foglalkoztok veluk.
Ilyen allapotban, igy elhanyagolva ne is csodalkozz, ha senki nem akarna oket elvinni. Persze ez a helyzet az allatoknak sem tul kenyelmes, de ha mar miattuk nem mozdulsz, legalabb sajat magad miatt vidd el oket allatorvoshoz, a fentebb leirtak figyelembe vetelevel.
Konnyen itelkezel, es akarsz eleteket elvenni. Csak mert neked nem kenyelmes. Vagy mert gyulolod oket. Nem szamit, hogy csak allatok, az sem, hogy nem a te allataid, es hogy valaki szereti oket. Te majd elviszed es majd jol elaltatjak oket, mert a lapat nem jott be. Szerinted ez a normalis hozzaallas? Komolyan?Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Pinya007 #760 üzenetére
Kullancs oltas kotelezo ilyenkor.
Frontline pedig azert jo, mert beszivodik az allat borebe, igy megmergezi a kullancsot, es a bolhat. Ezen kivul bolha ellen a legjobb, mivel a samponok es egyebek megolik a bolhakat, a peteket viszont nem feltetlen ( mindig marad ). Amikor ezek kikelnek, ujbol bolhas lesz az allat, viszont ez az ampulla meg akkor is hat, igy megoli oket, mielott tobben lennenek.
Ezutan mar eleg a nyakorv, ami tavol tartja az eloskodok nagy reszet meghatarozott ideig.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Ha retriever a vagya, nem biztos, hogy orulne egy masik fajtanak, viszont egy kutya hosszu evekre a tarsa lesz, akirol gondoskodni kell, es szeretni.
De panel lakasba tilos egy retriever meretu es habitusu kutyat venni.
En inkabb azt javasolnam, beszeljenek rola eloszor, mi lenne, ha egy kistermetu kutyat vennenek ( olyat, aminek nem kell nagy mozgaster ), esetleg puhatolozhatna, melyik fajta tetszik meg a kedvesenek, ha meglepinek szeretne.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Nezz utana a kutyafajtaknak neten, nagyon sok jo oldal van erre, meg van kutya.lap.hu is.
A lenyeg, hogy attol, hogy egy kutya kicsi, meg nem biztos, hogy nincs nagy mozgasigenye, es birja a bezartsagot.
Neked kell tudnod, mennyi idotok lesz ra, mennyit tudtok vele mozogni, de ha gondolod, par fajtara valo szukites utan szivesen segitek
Szobatisztasag meg teljesen kutyafuggo, a spanielem par het alatt megtanulta, a vizsla keverekem soha.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Spaniel idealis csaladi allatka, jo neveles kerdese, es teljesen nyugodt.
Szereti a gyerekeket is, es kert nelkul is birja.
Viszont emellett meg kell mozgatni minden nap jol, mivel vadaszkutya, szuksege van a rendszeres es kimerito mozgasra.
Emellett okos kutya is ( a tevhittel ellentetben ), konnyen tanithato, es figyel a gazdira.
Az mar csak raadas, mennyire halali edesek, foleg kolyokkentAssuming Control
-
Kidus
őstag
El is felejtettem a menhelyeket.
Ha tehetitek, mindenkepp menhelyrol hozzatok el kisebb meretu kutyat. Gyakran vannak kolykok is.
Igy kozos programot lehet csinalni a kutyavalasztasbol, biztosan fog mindkettotoknek tetszeni a vegeredmeny, megmentetek egy allatot, es nem utolso sorban sokkal olcsobb is, mint egy fajtatiszta, tenyesztett kutya.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Ejgen, a keverekek sokkal ellenallobbak, igy mindenkinek jobb, es a dokit is csak az eves oltasnal kell latogatni
Spanci: hajjaj, az enyem is pontosan tudja, kinel mit engedhet meg maganak. Szegeny anyukam sose tudott vele normalisan setalni, huzza-vonja. Nekem a labam mellett jon mindig poraz nelkul, es ha macskat lat, izgalomtol remegve nez ram, hogy na, akkor mehetek?Assuming Control
-
Kidus
őstag
Nem szoktam hagyni neki, 2 forgalmas ut kozt inkabb nem kockaztatok
Viszont a parton mehet be a vizbe kacsazni. Ugyis ez a fo profilja
Egyebkent tobbiek: tevhit a behulyules is, ugyanugy, mint a butasag. Minden kornyezet es neveles kerdese.( bezarva es elhanyagolva, vagy nagyon elkenyeztetve minden kutya hulye lesz. en is az lennek )Assuming Control
-
Kidus
őstag
Hetente hanyszor?
Szigoruan csak akkor szabad furdetni, ha meghempereg valami budosben, illetve ha nagyon koszos.
Normal esetben kb fel evente kell max.
Erzekeny a bore a vegyianyagokra, az sem mindegy, mivel furdeted, de ha mar mindenkepp akarod, lehetoleg minosegi kutyasampont hasznalj, es azt sem kozvetlen, hanem eloszor vizzel higitva, modjaval.
A normalis kutyaszag pedig szerintem nem zavaro, de ha valaki utalja, az ne tartson inkabb kutyat, foleg ne lakasban ( ha a kutya elazik, jo kis kutyaszag tud lenni pl. ).Assuming Control
-
Kidus
őstag
Lakasban tartott kutyaknal erdemes buzmirigy tisztitasra jarni, attol is tudnak nagyon budosek lenni. Ez inkabb olyan kutyaknal fontos, amik nem akkor vegzik a dolgukat, mikor nekik tetszik, tehat kertben ritkabb, hogy felgyulik, de naluk is elofordul.
Lakasban tarthato nem budos es viszonylag kis mozgasigennyel rendelkezo kutyara uszkart mondanek. Szore is mas jellegu, nem nagyon hullik.
Vagy oleb kategoria.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Motion_Blur #820 üzenetére
Esetleg lecsekkolhatnatok egy ismeros kutyajaval. Mindegyik kutya mashogy reagal.
Ha ot jol fogadja, jo esellyel meg lehet kockaztatni egy uj kutyust.
Amugy minel fiatalabb, annal jobb, kesobb mar lehet bajos lenne melle masik.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Nekem ugy remlik, alcazas ( sajat szaganak az elfedese ) a cel.
Assuming Control
-
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
A labrador nagyon okos, es emiatt is sok foglalkozast igenyel, mert konnyen elkezd unatkozni, es akkor ko kovon nem marad.
A masik a nagy mozgasigenye, iszonyat, mennyi energiaja van.
Jutifalattal, turelemmel, szeretettel ( ami nalatok boven megvan ) konnyen, es viszonylag gyorsan megtanul minden szabalyt, de az egyedul hagyast nem szoktak birni a fentebb irtak miatt.
Masik kutyival meg elrendezik egymas kozt majd, egy kolykot altalaban konnyebben elfogad a felnott allat.
Kicsit fentebb szo volt mar rola, hogy uj kutya lett a masik melle: legyen mindenbol sajatja, talbol, jatekokbol, fekvohelybol, stb., es ne erezze a masik, hogy az uj miatt hanyagolva van.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Nincs kutya 30 kilo alatt
Egyebkent teny, hogy hely kell neki, de ha nincs eleg, potolhatja a sok seta, es foglalkozas.
Tartani nem kell tole, foleg ez a keverek, amit mondtal, nagyon jo kombinacio.
Tokeletesen gyerekbarat lesz, konnyen idomul majd hozzatok, es turi majd a nyuzast is ( jobban, mint a kistestu ).Assuming Control
-
Kidus
őstag
200nm az tokeletes, foleg setakkal
Sok energiaja lesz, ugyhogy le fogja farasztani a gyerkocoket, az biztos. Es konnyen is tanithato, csak az elejen meg eleg kajla lesz, kell egy kis ido, amig komolyodik.
Egyedtol is fugg, de altalaban hamar belejonnek mindenbe.Assuming Control
-
Kidus
őstag
kutya.lap.hu
Ott nagyon sok linket talalsz, majd minden elterjedt fajta jellemzoirol, tartasarol.
Vannak olyan oldalak is, ahol hirdetnek kolykoket, de meg aproneten is megprobalhatod.
Vagy tenyeszto ( vmivel megbizhatobbak, igaz, sokba kerul a kutya, viszont felugyelt, oltasokkal is legtobbszor ellatot, torzskonyvezett allatok ).
Egyebkent ha nem olyan nagyon fontos a fajta, korulnezhetnel menhelyeken is. Nagyon sok szep es okos kolyok var gazdira
Es ott is akadnak fajtatisztak.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz burgatshow #891 üzenetére
Elmenni kiallitasra, hogy megnezzek a fajtat.
Mutogatni nekik kepeket, meselni a fajtarol, milyen elonyei vannak ( hatranyai is persze, de azokat nem kell feltetlen kiemelni ).
Ha nem kapnak kedvet hozza, akkor meg majd lesz agarad, ha magad donthetsz, es lesz ra eleg idod/energiad, mert az kell hozza boven.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Vukocska #902 üzenetére
Valoban nem tesz jot a csoki, sot akar mergezo is lehet, ha sok. ugyhogy jo ha csak havi egyszer kap nasinak.
A kakaobab tartalmaz egy teobromin nevu anyagot ( pontosan nem tudom sajnos, hogy ez mi, es milyen hatasa van konkretan ), amire a kutyak eleg erzekenyen reagalnak. Ha jol tudom, szivpanaszai is konnyen lehetnek tole.
So, ha kap is csokit, lehetoleg keves legyen.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Azert mondom, hogy a deszkara ra kene valami anyag. Pl. pokroc, filc, akarmi.
Az is lehet, hogy siman a karmait koptatja ( esetleg meg lehet nezni, nem tul hosszuak-e ), de az is lehet, hogy valami szagot erez, es amiatt. Vagy csak kialakult egy rossz szokasa. Esetleg vackolna magat, csak nincs hova. Lehet, hogy egy rongy megoldana, amire rafekhet.
Sok minden lehet.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Motion_Blur #939 üzenetére
Harapas utan ilyenkor egybol a lehetosegekhez kepest jol ki kell fertotleniteni a sebet.
Pl. viz ala tartani, megnyomkodni, aztan Betadine, jo alaposan.
Es utana atcammogni a balesetire es megnezetni, mert ha izuletet ert, vagy eleg mely a seb, akkor ok rendesen kifertotlenitik, elrendezik, meg talan egy tetanusz sem art.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Motion_Blur #949 üzenetére
Vidd dokihoz, meg ma ha lehet.
Ha nem, akkor holnap.
Foleg ha nincs kullancs oltasa.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Nagyobb testu kutyak kevesebb ideig szoktak elni, mint kisebb tarsaik.
Ha a rotid jo kondiban van, eldegelhet meg 3-4 evet siman. Talan tobbet is, de az ritka.
Ha nincs semmi gondja, akkor eves oltas, meg esetleg sajat megnyugtatasra par havonta egy ellenorzo rutin vizsgalat.
Nem szabad hajszolni, melegben figyelni kell, hogy legyen husi neki, legyen mindig friss viz ( gondolom ez alap, de azert leirom ), es nyugi. Az idosebb kutyak altalaban nehezebben birjak ezeket a nagy melegeket, tobbek kozt a szivuk es egyeb dolgok miatt is.Assuming Control
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest