Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
kapott a kutyán ma már 2x rizst. egy-egy kávéskanálnyit kevertem a szokott táphoz, de eddig egyszer sem kakilt...

lehet ennyire megfogja a hasát?
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem tutujgatjuk, semmi ilyen nincs.
Bármi olyan dolog közeleg, amitől félhet, arra felkészülök, elvonom a figyelmét, magamhoz hívom, a behívás teljesítésért jutalmazom, picit gyomrozom, játszom vele, és csak úgy fél nézéssel foglalkozik azzal amitől félhet, már ha összejön ez az egész, mert tegnap hamarabb elfutott.
Ahonnan hoztuk ő volt a "vezér", ő volt a testvérek közül a legelevenebb.
Tőlünk meg volt illetődve, de besz@ri nem volt.Az ismerősöd havanese-ről írtad, hogy egyik ilyen, a másik meg szaladgálós?
-
Daffni2
addikt
Bizony sokszor nagyon el rontanak kutyát azzal,hogy amikor fél akkor simogatják, nyugtatják.
Ezzel, ahogy mondod megerősítik benne azt,hogy az a viselkedés helyes.Nyilván nem biztos,hogy HUTCHDB is így csinál, de nagyon sokszor ez a helyzet.
A másik sajnos ezeknél a kiskutyáknál, a beltenyészet miatt rengeteg ideg gyenge viselkedési zavaros kiskutya születik.
Ezért is szokták tanácsolni,hogy az alomból való választásnál dobjanak a kölykök közé egy kulcs csomót, vagy valami zörgő dolgot,emeljék ki hirtelen a kiválasztott kicsit, tegyék magas helyre,és ne azt a kutyát válasszák amelyik félelmet mutatott.
Persze ha már megvan,akkor úgy imádjuk amilyen.
-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Szoktátok tutujgatni amikor fél? Mert ha igen azzal pozitív megerősítést adsz erre az állapotra. Igyekezzetek jutalmazni ha nyugodt. Szerintem az a rosszabbik eset a félős állatnál ha veleszületett, és nem váltotta ki semmi. Az ismerősöm ilyen kutyája pl állandóan remeg, ő sem szeret sétálni stb. de a másik ilyen kutyus aktív szaladgál egyáltalán nem félős. Mikor elhoztátok figyeltétek a viselkedését? Milyen volt veletek, illetve a testvéreivel?
-
zolynet
veterán
van az úgy h nincs kedve a kutyának sétálni
(bár az enyém ilyet sosem mutatott)
-
HUTCHDB
nagyúr
Hu, ez eleg komolyan hangzik.
Nekunk semmi ilyesmi problemank nincs, csak egy kis kaparozas, ami szerintem a kaja miatt van/volt.
Miota elhagytuk a csirket es gabonamentesen etetem, azota joval kevesebbet vakarja magat.
Mondjuk kicsit korpasnak latom a boret, amit nem tudok hogy mitol lehet....A félős viselkedesre tanacsa, tippe, otlete valakinek?
-
Kidus
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Borkaparek es nyalminta alapjan csinaltak.
Van terheleses+ver stb teszt is, ami alaposabb, de a dolog ugy nezett ki, hogy 60 vs 900 dolcsi, ugyhogy ezt valasztottam
Annyira pont reszletes, hogy el tudjak indulni vele kiserletezgetos modban, es adjak neki ujabb es ujabb dolgokat, amiket eddig nem.
Az alapjan, hogy eddig a listat hasznalva kb 3 uj feherjet, tobb uj zoldseget es masfajta olajat kapott ( valoszinuleg ez volt a baja a legtobb kajaval a gabonan kivul ), azt mondom, bejott a teszt, meg semmi amit zold mezobol vagy semlegesbol kapott, nem utotte ki.
Ahhoz kepest, hogy egy eve mar szteroiddal ijesztgettek, es mar elotte is benadrilon volt meg fulcseppen az allando gyulladas miatt, egyetlen kajaval, nagyon jol allunk
-
-
VIPowER
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Szerencsére Ő már nagyobb kutyus, és elég topma fogai vannak, tehát ez a veszély nem fenyeget.

bb0t Az lehet komikus volt, Cukorka meg lerágná a kezed érte. Én nem igazán utasítgatom, szeretem ahogy van, még ha bolond is néha .
De ugatás ügyileg irigyellek. 
zolynet Azt nem írtam, de természetesen (bár nem tudom mennyire természetes ez), idegeneket nem harapdál. -
-

-
-
Csak, hogy minden napra legyen valami: Nuckynak letört a szemfogából egy darab. Nem tudom mikor.
Nem olyan vészes a dolog mert éppen, hogy egy nagyon pici tört le, talán 1 mm, meg hát tejfog és úgyis kiesik, de ez nem utal pl kalcium hiányra? Vagy ez gyakori? 
-
HUTCHDB
nagyúr
Szerintem veszek egy ilyen habot, meglatjuk hogy valik be.
Mas, es szamunkra nagyon fontos, hatha van valakinek tanacsa:
Most jottunk be egy kis haz elotti joves-menesbol, de megint kiderult, hogy iszonyat felos.
Eppen a szembe szomszed elotti teruleten szaglaszkodott, mikor jott egy jarokelo. Mar elore fel akartam keszulni, hogy magam mellett tudjam, es be is hivtam. Oda is jott, de kb 1/2 m-el elottem eszrevette az utcabeli sracot. Hivtam, hivtam, de nem jartam sikerrel, mint akit puskabol lottek ki nyuszogve, vakkantgatva spuri at az uttesten a kiskapunkig.
Nem tudom mi lehet a gond, soha nem bantottuk, soha, semmilyen negativ dolog eddig nem erte, es megis....
Egyeduli ijedest a kis gemkapcsos doboz alkalmazasakor lattam rajta korabban, mikor a foldrol valo morzsak felszedegeteserol akartam leszoktatni. Azt is nehany ora utan abbahagytam.
De hogy miert fel ennyire az emberektol, es hogy hogyan tudom ehhez hozzaszoktatni...?!?!?
Nalam volt most is jutifalat, de azzal sem tudtam magam mellett tartani.
Mar korabban irtam a tenyesztonek, de o azt valaszolta, hogy erthetetlenul all a problema elott, semmi negativ dolog nem erte addig mig naluk volt.5let?
-
kew
senior tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
jópofa ez a hab, próbáld ki!
Szerintem is ez a biogance van a videóban is. Viszont az a ragacsos mancstisztító takony elég hülyeségnek tűnik, azt nézegettem én is a fressnapfban, de ott sem láttam értelmét 
bb0t: nem tudom, nekem is most képen tűnt fel, hogy a fején egy csepp sár sincs

-
-
kew
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Mi is csak vízzel csapatjuk le a sarat róla, sajnos muszáj. Itt vannak a jobb képek arról, milyen ha összekoszolja magát

[link] [link]
Kb csak az arca marad tiszta
Samponnal havi 1-2x lemossuk, talán ha nagyobb lesz, és nem koszolja ennyire össze magát, akkor lehet ritkábban is. Direkt vettem neki egy jó minőségű, hipoallergén sampont, hogy ne irritálja a bőrét.
-
Kidus
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nalunk sajnos havi egy furdes muszaj, mert az allergiaja miatt zsiros az egesz allat, pedig amugy tiszta lenne, meg nem is budos.
Most sikerult egy reszletes allergia vizsgalatot csinalni, igy vannak opciok, mit adjak neki, vegre valogathatok tapok kozt, meg jutifalatot is neztem, hihetetlen elmeny
Azert meg igy is ijeszto, mennyi mindenre erzekeny, tobb van a tilos listan, mint a masik oldalon sajna...
De a bundaja mar most surubb, es nem zsirosodik ugy, ugyhogy lehet, hogy a furdest is ki tudom huzni 2 honapra, kiveve ha sarban rohangaszas van. -
-
Siriusb
veterán
-
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
zolynet
üzenetére
Természetesen szeretjük mi is, így "büdösen" is, és nem is akarom parfümözni, hanem valami szagelvevő dolog kellene.

Áttörölgetjük mi is gyerekkendővel, de semmit nem ér.
Hosszú szőre miatt, pluszban "ázott szaga" is van, ami most az idő miatt szinte napi szinten előjön.
Lehet, egy rövid szőrű kutyusnál -mint mondjuk a tied- nem is ilyen a szaga, mert nálunk igen is a szőrzetének van kellemetlen szaga.
Mondjuk az is lehet, nekünk is el kell telnie egy bizonyos időnek, hogy megszokjuk, és lehet egy év múlva meg már teljesen immúnisak leszünk rá...
Szép kutyád van amúgy!
(#20565) Dorian!

-
-
Dorian
félisten
Viszont ha már fürdetés: Barátnőm vett fekete kutyákra való kutyasampont. Nagyon komoly, úgy nézett utána ki, mint egy cipő, amit kibokszoltak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolynet
veterán
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Írtam, bent van a közvetlen közelemben...a nappaliban alszik az év döntő többségében:

Nem mondanám hogy büdös, de ha erősebb a szaga, akkor kiporszívózom a kinti 'fészkét', kimosom mindkét pokrócát ami kutyaházában van. Illetve a kutyafürdetést is akkor szoktam megejteni.
Külön illattal biztos nem irritálnám a szaglószervét, a kutyának van egy saját szaga, azt nem kell elvenni tőle, az az azonosítója. Nem ember hogy parfümözzem.
Eleinte nekem is fura szaga volt, valószínűleg megszokhattam az együtt éléssel, így már szeretem a kis disznót a szagával együtt.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Én minden tanácsot elfogadok, de a tenyésztő pl. azzal engedett el, hogy nyugodtan fürdessük 2 hetente, semmi baja nem lesz. A tenyésztő egyébként kutyakozmetikus is.
A kutyakozmetikus is azt mondta, hogy lehet fürdetni 2 hetente simán.
Nyilván teljesen más egy olyan kutya szaga, akivel 1-2 órát van az ember együtt, mint amelyik egy légtérben él velem és van amikor órákon keresztül fél méterre tartózkodik tőlem. -
En 2x furdetem evente samponnal, tavasszal illetve osszel. Mondjuk o nem benti kutya
Mamam a bologneset kb havonta furdeti samponnal, nincs tole semmi baja 
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
zolynet
üzenetére
Lehet igazad van, de ha bent lenne a kozvetlen kozeledben a kutya, te is elgondolkodnal a surubb furdetesen, mert budosek. Ezert is keresnek valami illatos bedorzsolheto szarazsampon feleseget.
En amit vettem egyebkent sima kulypk kutyaknak valo sampont, az hipoalergen, (elvileg) nem art a borenek.
A masik, vagyis a 2 hetes tusolast nem erzem egyaltalan surunek, hiszen a termeszetben is nyugodtan lehet mondani, hogy minimum 2 hetente van eso, vagy ho, vagy valamilyen csapadek.

-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Én is úgy tudom, hogy nem szabad fürdetni csak három havonta, mert leoldódnak azok a zsírok a bőréről/szőréről amik a fűtésért felelősek. Én nem vagyok híve a kutyaruhának, meg cipőnek meg miegymásnak, de a másik meg, hogy valóban szárítja is a bőrt. A mienk is büdi, ne aggódj.

-
zolynet
veterán
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Szerintem nagyon sűrű az a fürdetés. A sok vegyszer kiszáríthatja a bőrét, illetve attól is vakaródzhat.
Én úgy 2-3 havonta fürdetem, úgy hogy télen kint (kertben) van, de este bent alszik, nyáron kint van és kint is alszik. Kérdezősködtem már én is hogy milyen sűrűn lehet/érdemes fürdetni a kutyát, elég változóak intervallumokat kaptam. Persze nyáron többet fürdik, de az sem a samponos hanem a Dunába, Balatonba fürcsizős. -
HUTCHDB
nagyúr
Koszi, de van gondom ezzel az egyel is boven, mondjuk a fene se tudja, lehet jobban ellennenek ha ketten lennenek...
Furdetes:
Szerintem havi egy samponos furdetes kell, es 2 hetente meg siman csak vizzel letusolni.
En meg valami illatositast keresnek, mert sajnos szaga van a kutyusunknak. Lattam egy videoban valami sampont helyettesito habot, de nem tudom ez mi lehet.
Valaki esetleg hasznal ilyet?
(Mindjart megkeresem a videot, de 100%, hogy nem emlitik a nevet.) -
-
-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
HUTCHDB na, még egy?
szegényke új gazdit keres... 
A rizs csak akkor tudja emészteni a kutya, ha szét van főzve, a tápanyagot is csak akkor tudja belőle hasznosítani, én úgy olvastam. Rakhatsz bele főt később nyers répát is attól is jó lesz a kakkancs állaga.

Édes lehet ahogy az italporos fiolával rohangál, mindenképpen olyannal kell tanulni amit szeret.

kew : Mostanság én is minden séta után lecsapatom mert sár van, tűri szegényem, a kád szélén pihenteti a fejét és vágyakozón néz kifele, de nem csapkod vagy ilyesmi. Kint a tócsákat kerüli, nem egy vízi jószág.

-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nekem a hasmenest a tap valtas szuntette meg. Axi pl. a dog chow-t nem birta, utana kapott properformot, pro plant, chicopeet, ezektol nem volt baja. Aztan beprobalkoztam egy olcsobb multifit(?) tappal abbol az egyikkel nem volt gaz, de a marhastol ment a hasa. Vegul raalltam a happy dogra, ettol sincs semmi baja.
A rizs egyebkent jo

-
HUTCHDB
nagyúr
Nem nevezném hasmenésnek, csak teljesen más jellegű, mint korábban volt, és ezt összeszedni is lehetetlen művelet.
Olyan már az előkertünk mióta ezt a kosztot eszi, mint egy aknaterep, pedig mindig összeszedem, de az állaga miatt a fűszálakon fele-harmada rajtamarad.
Első körben finoman adogatok majd neki normaflore-t, hátha segít.
Ha nem, akkor tápot fogunk váltani, mert ez így sem neki, sem nekem nem igazán jó.
-
kew
senior tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Elég erős táp, sokan nem bírják sajna. Próbálj kicsit kevesebbet adni, illetve jól szétfőtt rizzsel keverni. Esetleg itt ajánlották a normaflore szuszpenziót, Marci fosását az szépen helyretette. Mondjuk egy nap egy fél fiolányi elég szerintem annak a pici kutyusnak, elosztva a 3 étkezésre. Én 2-3 napig adtam.
Így talán helyreáll a kaki, és szép lassan lehet csökkenteni a rizs adagot. -
HUTCHDB
nagyúr
Ez tényleg jópofa dolog lenne, ez a szégyelld magad....

MÁS:
Van aki Orijen Red-el eteti a kutyáját?
Én kb. 2 hete, és egyszerűen nem akar a széklete javulni.
Eleinte türelmes voltam, de ennyi idő alatt már ennek normalizálódnia kellett volna.
Nagyon sok, híg és nagyon világos a kaki, ami előtte sokkal kevesebb, sötétebb, és keményebb volt.
Ilyen problémával küszködik valaki?
Idegesít a dolog, mert mint tudjátok sokat keresgettem a bőrirritációja miatt jó tápot, és kiválasztottam a "legeslegest", és ezzel meg ez a probléma...
-
kew
senior tag
Én azt akartam megtanítani, hogy a "szégyelld magad"-ra tegye a mancsát az orrára a szeme elé, de még nem sikerült
Láttam egy videót, hogy az orrára kell tenni egy kis cellux darabot, és azt mikor elkezdi leszedni, akkor mondani a parancsot és jutifalat, de Marcinak hiába teszem oda, lese szarja, csak néz rám bambán
Majd még gyakoroljuk 
A tegnap esti játék eredménye a saras latyakban két fekete goldi
A nagyobbik Almasz, 7 hónapos 

Lőttünk róla rendes géppel is képet, majd felteszem ha hozzájutok otthon
Általában minden este így néz ki, mikor sár van
Mikor meg nincs sár, a nagyobb kutyák ahogy összenyálazzák és a földbe döngölik, attól lesz saras
Úgyhogy már kezdi megszokni, hogy hazaérkezés után az első utunk a kádba visz 
-
HUTCHDB
nagyúr
Lehet igazad van!
Van egy kis műanyag fiolácska, amit kb. 1 hete rágcsikál, na azzal fut, szalad úgy, hogy a szájában van, meg a macijával.
Ma a limós flakkonnal próbáltam gyakorolni vele, de ahogy a jutalmazásra került a sor, azonnal abbahagyta a fiola szájba vételét, csak a kezemet nyalogatta ezerrel, csinálhattam bármit, nem hagyta azt a kezemet, amiben a jutifalat volt.
-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Labdát nem tudják annyira megfogni a kis debilentyűk.. Nucky legalább is... meg tudja... de nem annyira szereti. Ellenben ezt a kis karikát hurcibálja jobbra-balra...
Lenne már egy kicsit szebb idő, hogy ki lehessen menni kicsit gyakorolni. Mikor elhoztuk gyorsan tanítottam neki pár dolgot de mostanság semmi újat nem tanultunk. 
-
-
-
-
VIPowER
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Engem dehogy zavar, imádom őt, de persze Ő is van hogy túlpörög, pl leszaggatja a szárítóról az ágyneműt, és rángatja a szájában mint az őrült, tudom rá kellene szólnom, de ezt is imádom tőle, sőt néha még rá is támadok ilyenkor, tudom, nem kellene, de ez van.
De két szabályt azért megkövetelek tőle. Az egyik hogy nyitott kapunál nem mehet ki, és megjövetelnél nem ugrálhat. Kb ennyit várok el tőle, a többi birkózás. 
Steady74 : A múlton már kár rágódni, csak legyen jól a kutyus ezen félreértések után is, de átérzem a helyzeted.
Mellesleg szembe szomszédomnak pont ilyen kutyusa van, Ő is cukipofa, bár kicsit lányos ugatása van férfi létére.
-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Ugyanezt akartam kérdezni!
Vettem neki egy kis műanyag karikát amit könnyen meg tud fogni. Eldobom hozza oda de nem adja.
Jön utánam szájában a cucc de nem adja oda.
Klikkerem elveszett meg ezt csak így most este próbálgattuk, falattal tuti odaadná, de kíváncsi lennék én is valami tuti tippre. 
A "hagyod" az annyira megy, hogy mancsára rakom a falatot akkor sem eszi meg addig míg nem mondom, hogy "tied".

-
HUTCHDB
nagyúr
Ki mit ajánl labda apportírozás megtanítására?
Nálunk a klikkeres lépésről lépésre dolog nem megy, csak a kaját lesi a kezembe, mással nem foglalkozik...
-
-
Steady74
addikt
-
válasz
Steady74
üzenetére
Nehéz helyzet, mert nem hanyagságból vagy nemtörődömségből csinálta a doki, azt mondtad lelkiismeretesnek tűnt legalább is én ezt szűrtem le abból amit írtál, szóval biztosan nem akart rosszat. A hibáink elismerése sajnos nem mindenki sajátja, nagyon fejlett intelligencia kell hozzá, a szemészről meg csak annyit, hogy másik emberi hiba ha már az arcába kell mondani nem a háta mögött valamit akkor mindig finomítunk... Ez sajnos ilyen... :S Biztos vagyok benne, hogy ha megint lesz egy ilyen esete akkor elgondolkodik majd kicsit, és reméljük nem így fogja kezelni mint Lizát. Ha így van akkor már jobb pár kutya sorsa, ez talán megnyugtató. Most koncentráljatok arra, hogy a kis szemével minden rendben legyen, örülök, hogy jó kedélyű, milyen kis bátor kutyus..
Dorian: Szerintem a variálása csak egy kis plusz pénz reménye miatt volt..

-
Steady74
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
Sérti az igazságérzetem a történet, ha valaki hibázott, legalább ismerje be. Volt már többször, hogy rosszul döntöttem a munkám során, vezetőként szerintem külön szar dolog beismerni ezt ráadásul mások előtt, de meg kell tanulni, és ebből is lehet tanulni, és kell is. Minimum ezt várnám el, hiszen a végeredmény jelenleg nem azt támasztja alá, hogy jól döntött a doki.
-
zolynet
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Azt gondolom erre kár időt és energiát pazarolni, ezt be kell nyelni.
Bár én sem vagyok ez a könnyen elengedős, vissza nem szólós fajta, így kb átérzem a dolgot.Más. Most jöttünk meg a sétából, találkoztunk egy 4hónapos keverék német juhász lánykával. Nem volt a helyzet magaslatán a gazda (aki a fia helyett sétáltatta most). Én odafordítottam Somám popiját h akkor tessék kezd te, de ő meg nem 'engedte', asse tudta most mi ez a nagy szagolgatás. Mondom hány hónapos a kutya? Illetve rögtön játszott volna, látszott h tele van energiával, de úgy hogy közbe oda-odakapott a kutyám felé, mondom milyen kis aljas gyere csak ide. Odajött és az én kezemhez is szinte azonnal odakapdosni kezdett, na mondom állj. Grabancát megfogtam, úgy elkezdett nyüszíteni mintha nyúznák, na mondom ez sem kapott még egy fülest se. Közben mondtam a gazdának h most nem nyúzom, nem fáj ám ez neki, csak produkálja magát, persze elengedtem, mondom mind1. Közbe említettem a nőnek h könyvek meg jutúrón is van videó (CM) sokat segít. Ne hagyja, az nem mentség h még kölök.
Csak odakapdos még mindig a kutyámnak, megint magamhoz húztam, alányúltam és kicsit megemeltem a földről. Egyből nyaldosni kezdett és már nem harapdált. Erre a nő: "Pedig a férfiakat nem szereti." Óóóó mondom szinte éreztem, hogy lesz egy ilyen hülye mondat. Még egy két kisebb jó tanács aztán tovább álltunk.
Ha most nem fogják meg, úgy el lesz b@szva az a kutya, úgy a fejükre nő hogy namég.
Keddi tudósításunkat hallották, olvasták.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Steady74
üzenetére
Ez szinte garantalhato volt.
Az igazsagerzedet kiegyenesitesere megkereshetsz (akar telefonon) egy harmadik allatorvost (szemeszt) es kikerheted az o velemenyet is.
Igaz ez nem fogja meggyogyitani a kutyusodat, igy lehet, hogy mostmar a terapiara oszpontositanek a helyedben.
Remelem most mar jo kezekben van, a kis jatekossaga is ezt mutatja.
Szerintem minden rendbe fog jonni!
-
Steady74
addikt
Gyors beszámoló a mai napról:
Felhívtam a dokit miután lenyugodtam és kérdeztem mi a véleménye a kialakult helyzetről. Elmondta, hogy mindent jól csinált, a szem körüli szőr vágás rendben van, és hogy azok a dolgok, amiket a feleségem állít nem valósak. Felhívta a szemészt, aki szerint valóban nem hangzottak el olyan kemény kijelentések, amiket mi állítunk (azonnal szemészhez kellett volna menni, a szőrvágás helytelen volt). Szóval elkezdődik a masszív összetartás.
Mert miért ne higgyek a feleségemnek, akit ismerek 10+ éve, mint annak, akivel egyszer találkoztak. Tény, hogy felfokozott idegállapotban volt a feleségem, de ekkora hülyeséget magától nem állítana, nem találna ki. Csütörtökön első kontroll, kíváncsi vagyok mit mond a szemész.
Liza szeme katasztrófa, ahogy kinéz szegényemnek, de ennek ellenére ha kiviszem az udvarra pisilni, megkeresi a játékait, a mellső lábaival megtapogatja, végignyomogatja az összeset, nézi a házát sokáig, aztán leül, és néz. Ha hívom jön, csóválja a farkát, úgyhogy a helyzethez képest jól érzi magát.
-
zolynet
veterán
válasz
VIPowER
üzenetére
Ha téged nem zavar akkor gyengéden harapdálhat éppen, csak tudnia kell a határokat, hogy mást csak úgy nem haraphat meg, gyengéden se!
Én hagyom a kutyámnak (5éves) hogy harapdáljon, néha én cukkolom fel, de magától is játszik, ritka esetekben kicsit túlpörgeti magát és vehemensebben harap, de azt abban a pillanatban leállítom, és le is áll. Az erejét nem fitogtathatja, nem csak velem nem, senkivel sem és ezt tudja is, értésére adom.
#20506 Steady74:ugyan ne viccelj, hívj ha ki akarod dumálni

tavasszal már együtt peca, úgyám!
-
Dorian
félisten
Most el nem bírom pontosan magyarázni, mert 4órát aludtam és mára kb. 50-es IQ-m van, de az első szerint jó mindent kombináltban adni. A második szerint az utolsó oltás nem jó minőségű és egy másik oltóanyaggal ismételte. A harmadik szerint (tegnap este) a paraakármi ellenit vmi új kutatás szerint nem jó kombináltban adni mert a kutyák arra nem reagálnak megfelelő hatékonysággal, így az ellen külön újra oltott.
(A veszettség ellenit még meg se kapta). -
válasz
Dorian
üzenetére
Azt nem értem, megvan a kötelező oltások száma, ezen mit tudnak variálni?

Nucky tegnap valahogy kinyitott egy szekrényt míg nem voltunk otthon, szétrágta a villanyborotva töltőkábelét, ma reggel pedig drót volt az ürülékében.
Most aggódok... Nem volt valami túl sok a kaki remélem nem történt valami fennakadás.

-
válasz
Steady74
üzenetére
Szörnyülködve olvastam amit leírtál. Az is olyan fatálisnak tűnt, hogy egy bokor vagy egy ág sértette meg a szemét de, hogy az orvos dilettantizmusa miatt kell ezen átmennie/átmennetek.
Elképesztő... Nagyon drukkolunk!Mindenképpen tanulságos történet, nem könnyű sajnos jó orvost találni. Hiába kedves, állatszerető stb. ha nem tud segíteni ha baj van. Nálunk itt Szegeden azt mondják, hogy oltasd a kutyádat azzal akivel akarok, aki közel van vagy olcsón megcsinálja, de ha baj van akkor Perényi.

-
VIPowER
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Hogy mekkora. Ha felugrik simán "bezselézi" a hajamat ha kell.

Én válltól índítok, ha leér a kézfejemig, ott néha roppant, de az sem fáj, szóval ezért kérdeztem amit, hogy engedjem neki ezt felnőttkorban is, mert akkor már esetleg bevadulhat, vagy hagyjam, mert nem korfüggő, és maradhat a masszőröm.
tboy93 Ő is gyengéd.
-
Az én goldim abszolút finoman harapdál, épp hogy csak a szájába veszi a kezem ha hagyom. Én ezt játéknak fogom fel, szerintem nincs ebben semmi rossz
Persze ha neked nem tetszik akkor leszoktathatod róla. -
VIPowER
őstag
Látom ti most össze akartok zavarni ketten.
Az előnyök ha harapdál : Vakaródzik a karom, Cukorka szájába adom, és végigvezetem a kezemen egész végig, és elmúlik a vakaródzás, és Ő is boldog ha harapdálhat (én sem bánom, olyan édi)
Hátrányok :
Tehát mi legyen? -
VIPowER
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Erre gondolhattunk volna mi is, hiszen a Nők is gyakran megemlítik ha szúr a borosta.
Meggyógyul az a kutyus mert azt akarom, de kérdésem is van. Cukorka harapdál, ezt tudjátok, ami nem is baj, mert én is harapdálom a fülét (gyengéden mint Ő engem).
Viszont Ő még csak egy 1 és fél éves kicsi lányka, tehát még a tanuló időszakban van, szóval szerintetek le kellene szokatnom a harapdálásról, lehet ebből később baj ha engedem neki? -
Daffni2
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Remélem a legjobbakat.
Sajnos bármilyen "kártérítésre" csak abban az esetben lenne esélyed, ha a szemész hivatalos szakvéleményt ad erről,amiben megnevezi az okokat.
Na ilyet szerintem nem fog kiadni, "nyilvánosan" nem fog bírálni másik orvost.Általában ilyenkor összetartás van.
-
Steady74
addikt
Ugy nez ki, hogy a Liza tortenet a vegehez kozelit. Roviden osszefoglalom mi is tortent, lehet masok is tanulnak belole.
Nyaron vettunk egy kertes hazat pesten, oktoberben koltoztunk be, es eldontottuk, hogy szeretnenk egy igazi csaladi kutyust. Csak goldie johetett szoba, de kennelekbol nem tudtunk venni (ha 30 at nem hivtam fel egyet sem), igy hirdetesbol kinezve talaltunk egy szimpatikus csaladot, onnan hoztuk el Lizat. Penteki nap hoztam el, vasarnap mar elvittuk allatorvoshoz, hogy bemutatkozzunk. Mivel nem volt semmilyen hazikedvencunk eddig, ajanlasokat kertunk kit ajanlanak, es a legjobbra esett a valasztasunk azok kozul akit mondtak. Valoban szimpatikus volt a doki, fiatal manusz, 35 koruli, megszallott asszisztenssel (tele macskatetkoval a lany keze), ugy bant a Lizaval, hogy orom volt nezni. Mar itt (2 nappal azutan, hogy elhoztuk) jelezte, hogy a kutyus also szemjejai nem jok telesen, de mondta, hogy vagy kinovi, vagy mutet (ez meg kesobb fontos lesz). Azota tobbszor jartunk a dokinal, chip, oltasok, feregtelenites, ami kell, es ilyenkor mindig visszavagta a szemre nott szoroket, hogy ne izgassak a szemet. Kaptunk cseppeket azokat nyomattuk, ahogy kellett, illetve januar 28-ra kertem idopontot a budapesti allatkorhazba.
Ahogy irtam mult pentek reggel lattam, hogy Lizu szeme nagyon nem ok, delben elvittem dokihoz, elmondta, hogy tenyleg gaz, adott masik cseppet meg ket kremet, de szombatra szarabb lett, tegnap meg meg is mutotte, levarrta a szemhejat es sos keresett szemeszt. Allitasa szerint szerdaig el lehetett volna a kutyus igy.
Eloszor szerdara kaptunk idopontot az uj dokitol, de hala az egnek a doktorno tudta fogani ma Lizat, valoszinuleg a szeme vilagat mentette meg ezzel.
Ugyanis nem lett volna szabad a kutya szeme korul a szort nyirni, hanem azonnal szemeszhez kellett volna kuldeni bennunket. A rovid szor sprod, durva, es gyakorlatilag az dorzsolte ki a szemet annyira, hogy tegnapra total elfekelyesedett, es nem is serult meg a szeruhartyaja kulso behatasra ahogy az orvosunk elmondta.
Megmutottek a Liza szemet, kapott kontaktlencset, osszebbvarrtak a szemhelyat kicsit, hogy a lencse ne essen ki. A doktorno szerint az utolso pilanatban tortrent a mutet, szerdaig a kutya elvesztette volna a szemet.Na ezek utan sok sok kerdes felmerul bennem... vixszakerjem- e a dokitol a feleslegesen kifizetett tobb 10 ezer forintot, kerjek-e a felrekezelese miatt karteritest, mondjam-e neki, hogy a mutet legalabb felet fizesse ki, erdemes- e mas emberek tanacsara hallagatni....
Remelem megmarad a Liza szeme, csaladunk teljes erteku tagja, egesz ejjel virrasztottam mellette, vittem pisilni oraknkent, kezbol etettem-itattam, majd hajnalban 2 ora szenderges utan irany Lenti- Zalaegerszeg...
80% az esely arra, hogy nem vakul meg a jobb szemere, es a vilag lenne teljesebb, ha meggyogyulna teljesen.
-
HUTCHDB
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(bár az enyém ilyet sosem mutatott)

A vérem is kicsordul mikor megharap.
Szerintem is ez a biogance van a videóban is. Viszont az a ragacsos mancstisztító takony elég hülyeségnek tűnik, azt nézegettem én is a fressnapfban, de ott sem láttam értelmét 

egyébként gyönyörű ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)