Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23483) szoja


szoja
tag

Sziasztok! 2020-as Sony Android tévéhez szeretnék WD Elements Portable HDD-t venni és a nagy keresgélésben nem találtam egyértelmű választ, az automatikus sleep fog-e működni. Ezt elvileg a WD Drive Utilitiesben lehet állítani, mennyi idő után kapcsoljon ki, de az nem derült ki, csak PC-s csatlakozásnál lesz a szoftver által vezérelve vagy pedig magát a drive konfigját módosítjuk ilyenkor, és a tévére csatlakoztatva is lekapcsol-e, ha nincs használatban? Ha esetleg van más típus, ami szóba jöhet, az is érdekel, egyelőre csak keresgélek és eddig csak a WD-nél találtam sleep-re utaló infókat :) Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#23484) King Unique válasza szoja (#23483) üzenetére


King Unique
titán

A WD Elements Portable a fapados sorozat, amihez nem jár bónusz szoftvercsomag, ellenben a WD My Passport sorozathoz igen (összehasonlítás) és a WD Discovery, illetve azon belül a WD Drive Utilities program is tudtommal az utóbbival használható, ellenben az előbbivel nem kompatibilis (példa).

Igen, az egyes külső WD külsőmerevlemezek támogatni szokták X perc inaktív állapot után a készenléti, más néven alvó módot, aminek időzítése pl. a My Passport és My Book sorozatoknál a Drive Utilities programmal állítható is, volt már szó itt erről. Ahogyan a tévékkel történő használat kapcsán arról is, hogy támogatás és az egyes funkciók (pl. készenléti mód) működése szempontjából az elsődlegesen preferált hardver- és szoftverkörnyezet = PC, Mac & desktop OS, nem a tévé, xy lejátszó, set-top box, router, stb., amit az egyik társopikból vett korábbi példa is jól szemléltet a készenléti mód és a szoftveres leválasztás utáni leállítás működése kapcsán. Tehát ha támogatja is az adott külső merevlemez a készenléti, más néven alvó módot, az korántsem biztos, hogy a tévén történő használatnál is biztosan működni fog, az ügyben annak, illetve a TV & Audió témakategória megfelelő topikjában kellene érdeklődni. + Ha már tévé + 2,5"-os külső merevlemez párosítás, akkor lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat a megfelelő szoftveres leválasztással és USB-s tápellátással kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.