- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
GoodSpeed #27841 üzenetére
Itt össze tudod hasonlítani az árakat:
https://www.insura.hu/kotelezo-biztositas -
Eclips21
őstag
válasz
GoodSpeed #27841 üzenetére
En biztos nem kotnek egyikre sem, minek ha nem kotelezo? Nekem is van tobb rollerem de csak arra kotottem amire a torveny eloirta.
Kedvezmeny nincs, en netrisk meg hasonlo oldalakon csak az arakrol tajekozodom es mindig direktben a kivalasztott biztosito honlapjan kotom meg.
-
h1mpi
félisten
válasz
GoodSpeed #27693 üzenetére
Egy dologra nem találtam magyarázatot. Ebben is említik, 18 éves kor alatt olyan rollert vezet valaki, ami GFB köteles, de 18 év alatt nem lehet kötni GFB-t? Ilyenkor mi van? Elméletileg nincs kor korlátozás, gyakorlatilag van, hisz az aktuális vezetőre kell hogy szóljon.
-
válasz
GoodSpeed #27653 üzenetére
Ha nem tűnne fel, a hatótávokat a 25km/h-s sebességgel szoktam megadni. Sőt, nem csak én, hanem úgy általában, ez egy visszatérő probléma, h valaki vesz egy rollert, mert a dobozára volt írva, h 30km-es a hatótáv, aztán itt, vagy Facen a rolleres csoportokban meg megy a sírás, h csak 22km-t tudott vele megtenni.
Mert valami hozzád hasonló mondta neki, h az elmegy 30, vagy jelen esetben 40km-t a roller, csak elfelejtette hozzátenni, h nem 25-ös tempóval, hanem 15-el.Meg lehet adni azt is, h elmegy a roller 40-et, de az a minimum, h odaírjuk ilyenkor a kérdezőnek, h azt Eco módban tudja a roller, 15-el haladva.
Nincs ezzel semmi baj, de ha ezt nem írod oda, akkor félrevezeted a kérdezőt.Néztem feljebb a posztod, a képernyőképeket, akartam is kérdezni, h mennyi volt az átlagsebesség, mert azt már levágtad a képernyöképről, nem látszott, csak közben kiment a fejemből.
Ha tovább kérdezősködne a posztoló, vagy szóba kerülne részletesebben, akkor persze én is leírom, h 25-el ennyi, lassabban, meg D módban több, de a tapasztalat az, h ezt nem szükséges beleirnom minden hsz-ba, minden kérdezőnek, mert a legtöbb ember 25-el fog haladni, és ennek megfelelő hatótávra kíváncsi, nem arra, h ha délután van kedve gurulgatni, akkor mekkora hatótáv hozható ki amúgy egy adott rollerből.
De amúgy továbbra sem értem, miért nem a kérdezőknek írogatsz? Nekik kellene segíteni válaszadással.
Vagy DroiDMestert például miért nem hxlyézted le, mikor azt írta, h járdán csak 5-el lehet menni kerékpárral, (és rollerrel).
Hát őt miért nem javítottad ki egyből felháborodva, h nana, 10-el lehet menni biciklivel járdán, nem 5-el.
Ez nem volt olyan fontos?Neked pl nincs véleményed az X3-as Monorimről? Elvileg ha valaki nem tud a rollerrel egyensúlyozni, ez még működhet nála? Inkább ilyenekhez szólnál hozzá, építő jelleggel.
-
-
válasz
GoodSpeed #27596 üzenetére
Hát gondolnám, "normális" rollerekről volt szó, nem az E2 sorozatról.
Aki Xiaomi 4 Pro (2nd gen) helyett venne Segwayt, az nem az E2 sorozatból fog választani.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) "párja" az F2 Plus.
Hatótávban, méretben, felszereltségben. (Xiaominak a motorja erősebb csak.)
Az F2 Plus viszont tud 30-al is menni, némi módosítás uán, a Xiaomi meg nem. -
-
-
xekta
csendes tag
válasz
GoodSpeed #27404 üzenetére
El tudod nekem küldeni a lakatot kérlek? Nekem f2-m van, szerintem arra is jó lenne.
De kérdésedre talán segítség: Ha appban oldod fel a rollert, akkor nem kell kódot beírni, illetve ha nemrég kapcsoltad ki-be akkor sem. Kapcsold ki, várj pár percet és kapcsold be a roller főkapcsolóján, így már kérni fogja a pin-t és fékezi is a motort. -
válasz
GoodSpeed #27381 üzenetére
Az nem 42Voltos, hanem ugyanúgy 36, csak néhány helyen (helytelenül) az akksik teljesen feltöltött állapotában levő feszültség értékét adják meg.
A jó ég tudja miért.A motor teljesítménye meg ha nagyobb (250W vs. 350W), az nem feltétlenül jelentheti azt, h jobban meríti az akksit a nagyobb motor, és ezáltal biztosan hamarabb lemerül a roller, mert lehet, h hatékonyabb is a motor annyival, h összességében nagyobb hatótáv lesz a végeredmény.
De ezeket a megadott értékeket még mindig fenntartással kezeld, mert mindig 15km-es sebességgel mérik, Eco módban, és a Sport módban is ott van a "teljesen sík úton, gyorsítások, fékezések nélkül" feltüntetve. Szóval kár abban reménykedni, h ez majd elmegy talán akkora hatótávot amennyit szeretnénk.
Inkább nagyobb akksival vegyük a rollert. -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #27382 üzenetére
Vannak eszközök, ahol működik az általad említett módszer, hogy más országot adsz meg. (Pl. egy BT-s hőmérő esetén, vagy más kütyüknél.)
Viszont közlekedési eszköznél nem az számít mely ország állampolgára vezeti a járművet, hanem az számít hogy a jelen országban milyen közlekedési előírások vannak érvényben.Ami nekem új, hogy ebben már 4 mód van, E = Eco, D = Standard, S = Sport és gyalogos mód, amit egy gyalogos piktogramja jelöl.
Amerikai teszt szerint a global verzióban van cruise control. (Ez nem meglepő. Hasonló társaiból kiindulva valószínűleg csak firmware kérdése most is.)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
GoodSpeed #27376 üzenetére
Jaja 😅 Túl vastag a kormány, nem lehet rátenni mert az a műanyag bizbasz ott van és nem tudom levenni...
Egyelőre így van megoldva....
De nem stabil, elforog ha nincs a kijelző felé eltolva. Keréknyomást kérdezted még, gyárilag első 3,1bar, hátsó 3,6bar nyomást mutatott rácsavarás után, ennyin hagytam. Nekem 60% körüli töltöttséggel jött (0km) akku.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
GoodSpeed #27363 üzenetére
A linkelt RCB-nél használtam eleinte a tempomatot, de valahogy leszoktam róla, nem nagyon hiányzik. Itt a gomb 3-szori lenyomása aktiválja, vagy az alkalmazás.
Veszélyesnek nem mondanám, hiszen a fék vagy trigger azonnal inaktiválja, olyat meg ritkán csinál az ember, hogy leszállunk és menjen tovább magának.
Mindamellett nem reklámoznám a gépet olyanoknak, akinek nem megfelelő a sportosra hangolt futómű. Az jó, hogy rugózott az első és hátsó kerék, de a tömör / kamrás gumi annál keményebb. Noha könnyebben szalad a sima aszfalton.
-
válasz
GoodSpeed #27363 üzenetére
Autókban gombnyomással lehet aktiválni.
Egy nyomorult gombot odatettek volna gázkar mellé, szerintem az EU-nak se lenne vele problémája, de így, h automatán kapcsol be, megeshet, h a legváratlanabb pillanatokban aktiválódik, ami pillanatokon belül okozhat koccanást, balesetet.
A régebbi rollerekben valóban volt, ahogy neked is, de itt is lehetett olvasni, h melyik frissítéssel került ki, melyikkel vissza, stb.
Az E2 sorozatnál nincs lehetőség szoftveres módosításra, de a többi Segwaynél lehet rátenni másik szoftvert, amiben benne van a tempomat.
-
válasz
GoodSpeed #27361 üzenetére
Nincs tempomat.
Mivel az EU nem támogatja a tempomatot, (balesetveszélyes is lehet), és a gyártók igyekeznek a kedvében járni az EU-nak, ezért nincs tempomat az EU-s verziókban.
Korábban megesett, h egyik frissítéssel kikerült, aztán visszakerült, mikor hogy, épp milyen szelek fújtak.
De többnyire ezért nincs tempomat a Xiaomi/Segway rollerekben. -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #27342 üzenetére
"A Xiaominál sem értem, hogy mi értelme volt pár hónapon belül a Pro 4 2 ND-t kiadni. Vagy a Pro 4-et nem kellett volna vagy a 2 nD-r vagy egymás mellett adták volna ki vagy egymástól éveket átölelő időrendi távolságban ..."
A pár hónapon belül távolság az emlékeim szerint bő egy év eltérés volt.
Az első generációs 4 Pro műszaki vizsgáztatása 2022 áprilisában történtek, gyártó: Ninebot (Changzhou) Tech Co., Ltd., és a mi.com weboldalon a termék adatlapját 2022. 06. hónapjában készítették.
A második generációs Xiaomit nem tudom ki készíti, nem tartom kizártnak, hogy azt is a Mi 4-et gyártó Brightway üzemében rakják össze. A Wi-Fi modulját pont egy évvel az első generáció után, 2023. áprilisában vizsgálták be, az adatok alapján úgy tűnik, hogy a termék oldala a mi.con-on 2024. 03. hónapjában készült.Árukereső szerint Magyarországon a
Mi 4 Pro (1. generáció) megjelenése: 2022.09.07.
Mi 4 Pro (2. generáció) megjelenése: 2024.04.10.Sokat változtattak rajta, de nem az 5. generációs Xiaomi rollerek tagja, hanem egy újragondolt 4 Pro.
Egy korábbi hozzászólásban is elég meredek állításokat tettél az adóztatás fontosságáról és úgy általában a törvényalkotásról, törvényalkotókról. Ezen a téren nagyon nincs összhang közöttünk. Ha ez az ország vicc, tudnám figyelmedbe ajánlani a briteket. Ők képesek voltak kilépni az EU-ból, London és más nagyvárosokban muszlim vallású polgármester regnál, és elektromos rollert csak magánterületen szabad használni.
-
válasz
GoodSpeed #27345 üzenetére
A megoldás:
Ninebot Kickscooter E2 E Pro elektromos roller - mstore.hu
Hatótáv Sport módban (S)Akár 27 km (25 km/h)Tartomány normál módban (D)Akár 35 km (20 km/h)Tartomány Eco módban (E)Akár 40 km (15 km/h)SebességAkár 25 km/h (15,5 mph)HatótávolságAkár 40 km (24,9 mérföld)Megmászható emelkedőAkár 18%VízállóságIPX4 és akkumulátor IPX6Mondjuk városon belül általában 20-szal szoktam menni. Évek óta.
-
Peaceliker
addikt
válasz
GoodSpeed #27344 üzenetére
Drágább. Ha csak a bms 3 fillérrel drágább már többe van a gyártónak
Meg számhaború. Egyszerű user csak azt látná, hogy a te géped 12ah (48v on) a másik gyártóé 15ah (36v). Rohan az utóbbiért, hogy nagyobb akku, pedig kapacitásban (Wh) kisebb. Szerintem ez is benne lehet -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #27337 üzenetére
Annyi pontosítást, hogy EU-n belül a 25 km/h sebesség sincs kőbe vésve.
Vannak országok, ahol 20 km/h a felső határ.Tényleg nehéz a 350 W és 25 km/h sebességhez 45 km hatótávot illeszteni. Jelenleg nem ez a trend, de jövőre akár megváltozhat. Szerintem rollert váltani igazából csak úgy éri meg, ha nagy a különbség az új és a régi között, főleg ha egy annyira jól sikerült gépről van szó, mint a Xiaomi Pro 2. (Hiába kellemetlen rajta az utazás, annyi sok apró előnyös tulajdonsága van, ami kompenzál a kellemetlenségeken.)
-
h1mpi
félisten
válasz
GoodSpeed #27336 üzenetére
Ha kitiltják az szívás lesz, mert mi is csak ott használjuk. Akkor majd keresünk másik hobbit. Én a gyereket nem viszem le az autók közé. Nem véletlen vettem meg az egyik legjobb törésteszttel rendelkező elektromos autót, nem bízok senkiben. Az emberek 50%-nak nem szabadna jogsit adni a vezetési tudásuk, a reflexeik és a pszichológiai állapotuk miatt.
-
-
-
válasz
GoodSpeed #27319 üzenetére
Azért volt meg a táv, mert nem 25-el mész, hanem 15-20-as tempóval.
Hát így persze elég a 12Ah-s akksi is.
A másik kérdéseden meg csodálkozok, szerintem már linkeltem ezt a listát korábban neked is, benne vannak az ilyen jellegű adatok is. Az egyik 36Voltos, a másik 48Voltos.
A Xiaomi újabb rollereinek egy része 48V-os rendszerű, ezért jóval erősebb pl dombnak felfelé.
És hát ahogy írtad is, csalóka a mAh, mert ha nem vesszük figyelembe hozzá, h 36, vagy 48 Voltos, akkor értetlenkedhetünk.
Jobb lett volna, ha annak idején ezt a mAh értéket nem is propagálják, hanem inkább a Wh mértékegységet használják (mármint minden gyártó). -
válasz
GoodSpeed #27314 üzenetére
Ez például nem jó?
https://elektromos-roller-kerekpar-motor.hu/Segway-F-D-kijelzovedoA D38-ban 10200mAh akkumulátor van.
Kb 25km-re elég.
F40 szintén ugyanekkora akksis, motorja peakben erősebb.
350/500 helyett 350/700.
De 45km-t egyik sem tud - 25-ös tempóval.
Ahhoz G30-at kell venned.
Annak meg a kijelzője nem tud beázni, nem fontos rá védőfólia. -
Peaceliker
addikt
válasz
GoodSpeed #27294 üzenetére
Szerintem nincs. Maga az akku mérete és súlya miatt ha nagyobb hatótáv kell akkor nehezebb lesz. G30 max tudja amit szeretnél, de 20 kiló körül van (asszem). Ninebot g2 meg még nehezebb.
Etwow könnyű de teljesítményben nagyobb és gyorsabb, mondjuk hatótáv sem acélos ha téped neki
Szóval szerintem amit keresel az nem kéretik valójában
De hátha tévedek, többiek is súgnak majd miből lehet válogatni -
alphamooncam
őstag
válasz
GoodSpeed #27264 üzenetére
Eltértél a témától !
Mint írtam a sebességtúllépés bizonyításának a problematikájára reagáltam.
Téged nem sebesség túllépést büntettek meg, hanem nem tudom miért, Te talán tudod, de ez itt nem derült ki, és mondjuk nem ártott volna a rendőrnek közölni Veled, hogy milyen szabályt szegtél meg.
Szóval felajánlott valamit, bevizsgálást kvázi blöffölt, Te meg bevetted. Most erre mit mondjak?
Milyen jogszabály engedi meg lefoglalni kamerát, lefoglalni járművet és milyen esetekben?
Még nem hallottam ilyenről, de ha megjelölöd/linkeled a pontos jogszabályt szívesen elolvasom, meg nem árt tudni az ilyesmit az itteni közösségnek sem, úgyhogy szivességet tennél vele.
-
h1mpi
félisten
válasz
GoodSpeed #27248 üzenetére
Mondjuk az adatlapját megnéztem, láttam a gépét, hát azért nem az a 2 milliós gép, mint ami összhangban lenne a 1.5 millás rollerrel, aztán lapoztam is.
Milyet vegyek World of Tankshoz? RTX 4090-et?
Nem szokásom dicsekedni, de ezek állnak a rollerek előtt a parkolóban…. csak nem szeretem, ha lenéznek…
Holnap fizetem ki a Mantist, majd küldök live videot 😘 -
alphamooncam
őstag
válasz
GoodSpeed #27256 üzenetére
"Ja a mérőpadon sem megy gyorsabban akkor nincs baj. "
Közel 100kg vagyok. Alattam is megy mérőpadon annyit egy pálcika, mint egy 10 éves alatt?!
Valaha kértél-e, Te vagy bárki más a topikból egy intézkedő rendőrt, hogy hatóságilag vizsgálja meg a járműved? Vagy ilyesmit el tudsz képzelni ?
Azt gondolom, hogy az utakon egy mérési módja van a sebesség túllépésnek, az pedig egy hiteles Traffipax.
Következő kép ami beugrott, hogy áll az út melletti állványon egy Trafi egy járőrrel és egy rádióval, 25Km/h limitre belőve és rolleresekre vadászva.
50 méterrel lejjebb meg egy másik gyalogos/gépkocsis járőr meg megpróbálják megfogni a gyorshajtót, hogy jól megbüntethessék a helyszínen, mert rendszám nélkül ez megint nem fog menni.
Gyalogos járőr nem fogja utolérni a rollerest, bringaúton, járdán meg a rendőrautó nem fér el. Melyik fogja megállítani, ha a rollereres nem akar megállni?
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #27248 üzenetére
Hirtelen ez jött le, hát ez jött le.
Ha megfogadod Peaceliker tanácsát és visszaolvasod az előzményeket - nincs mit rajta szépíteni -, akkor is ez fog lejönni.
Háromszor (vagy ötször, vagy X-szer) drágább roller jobb a hasonló paraméterű olcsóbb változatnál. Húúú de nagy megállapítás, ezt nem gondoltuk volna! Ez a végkövetkeztetés túl sok hozzáadott értéket nem képvisel. Hacsak nem burkolt dicsekvés az egész mondanivaló lényege.A másik véglet amikor valaki vesz egy olcsósított rettenetet, aminek alapból minden hibája van, és ár érték arányra hivatkozva próbálja meg a döntését igazolni. Legyen igaza, ha mondjuk egy fűnyíróról van szó, nem pedig a forgalomban részt vevő közlekedési eszközről.
-
válasz
GoodSpeed #27227 üzenetére
A pálcikarollerek többnyire vízállóak. Lehet őket esőben is használni. Kijelzőre kell egy védő, a gombnál tud némelyik típus beázni.
Kábelek kivezetését lehet még kiszilózni, ha valaki akarja.
És hát a pocsolyákat kerüld ki, ne merüljön pl tengelyig a roller a vízbe.
Nagyjából ennyi.Nagyobb rollerek már kevésbé vízállóak.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
GoodSpeed #27227 üzenetére
Eredetileg a Max G2 IPX5 maga a roller és vízálló az akku elektronika. Hogy ez mit jelent... Én már mentem esőben (nem felhőszakadás, mint ami mostanában volt!), és nem volt/lett baja. Ha megnézed, több helyen vízállónak írják. Ezt azért, tisztelettel, én helyén és fenntartással kezelném. Ha esik, nem viszem ki, ha a nyakamba szakad útközben, cumi. Mondjuk rá inkább, hogy kevésbé hajlamos a beázásra. Te is, ha elkap az Isten áldása, beállsz valami alá, amíg csitul.
A Kugoonak valamelyik M-es, az azt hiszem hasonlóan "vízmentes".
De majd itt a tapasztalt kollégák mondják a tippeket. -
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #26648 üzenetére
Hajdúszoboszlón 4-5 alkalommal jártam, '90-es években sok hőlégballon versenynek adott otthont (aztán később áttolódott inkább Debrecenbe). Nos akkor néha imádkoztunk szélért, néha meg azért, hogy kevesebb fújjon.
Az előző tippen nem jött be, hogy a teljes megtett táv és az összes teljes töltések számának hányadosa esetleg árulkodó lehetne. 10 screenshot alapján valahol 28 km környékén ingadozik. 670 km-nél 27,95 volt, 1482-nél 28,50, 1994 km-nél pedig 27,70.
A távolságokra néha én is ráellenőrzök, olyankor vinni szoktam magammal a Garmin GPS-t. De a roller is teljesen jól méri magát, meg lehet benne bízni.
Az m365 Tools-ban ilyen értékek vannak, és ha jól tudom némi átfedés van a két applikációban (közös fejlesztők, részben közös kódbázis).
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #26646 üzenetére
Nagyon komoly!
Hátulról visszafelé válaszolva: a 2 település közötti táv település határtól, határig kb. 30 km, valóságban az még pár kilométerrel több is lehet. A 45 km hatótávú Pro 2-ből jó kis távolságot sikerül kihoznod.
Én a Győr - Pannonhalma távot tervezem oda vissza megtenni. OpenStreetMap szerint 32 km, és egy kicsit kisebb, 40 km elvi hatótávú Ninebot F40E-vel tervezem ezt. (Xiaomi Pro 2: 12400 mAh és elvi 45 km, Ninebot F40E pedig 10200 mAh és 40 km elvi hatótáv). Necces lesz, de majdnem ugyanezt a távot egy 50 kg körüli hölgy Xiaomi m365-tel megtette. Nem lehetetlen.A Xiaomi rollerknél azt az ígéretet vállalták, hogy 500 (teljes) töltési ciklus után az akku kapacitása még legalább 70%-os lesz.
Ha 500 töltés környékén még mondjuk 74%-os az akku, akkor a sima M365 az elvi 30 km helyett még elvi 22,2 km-t tud. Egyszerűség kedvéért egyenletes öregedéssel számolva azt jelenti, hogy 500 töltés alatt 13.050 km ment a rollerba. (13.050 = 500 × 26,1 km. A 26,1 úgy jött ki, hogy ez a 30 és 22,2 középértéke). És akkor ez csak az elvi hatótáv, gyakorlati az eléggé személy függő, 50 és 80% között lehet, én kétharmaddal szoktam számolni, ami kereken 8.700 km-t jelentene.Az általad megtett 9.262 km távval már jóval az általam számolt gyakorlati hatótáv fölött vagy. Most lehetne szembesíteni velük, hogy tudja-e még az eredeti hatótáv legalább 70%-át.
Viszont ami érdekes, hogy a 9.262 km-t te 364 teljes töltési ciklus alatt abszolváltad, azaz töltésenként 25,4 km-t tudtál megtenni vele. Furcsán számolnak ezek az appok, mert a fenti számítás szerint már kisebb számnak kellene lennie.
Nálam azonos akkumérettel rendelkező 1S-nél 1871 km-t 67 teljes töltéssel értem el (és 160-on állt az összes töltőre dugás száma). Ez 27,9 km teljes töltésenként, pedig ennyit biztosan nem tudnék kihozni a rollerből. Amikor hosszan és kíméletesen húztam neki, akkor is inkább csak 23 km körül jött ki belőle. Ezek alapján úgy tűnik ez a teljes töltési ciklusonként megtett út lehet egy jó mérőszám az akku állapotára vonatkozóan.Az akku degradációja használattól függetlenül évente pár százalék. Nagyjából 2%, így 5 év alatt annak már 10% körül kellene lennie.
A két rolleres megoldás nekem is nagyon bejött. Az OKAI Neon Lite megvásárlásakor a Xiaomi 1S-t el szerettem volna adni, de hirtelen beestek az árak, nekem más dolgom akadt, esztétikailag kicsit le is amortizáltam az 1S-t, így megtartottam. Közben rájöttem mennyire jó, ha 2 rollere van az embernek. Kisebb utakra, rohangálásra a Xiaomit használtam, hosszabbakra a féltett Okai-t. Aztán 99-ért tudtam venni használt, jó állapotú 10-es kerekű Ninebot F40E-t, így a középső roller feleslegessé vált. Pedig ha egyet kellett volna megtartani, biztosan az Okai-t választottam volna.
Még annyi, hogy a Pro 2-dnél a 2.089 km-t 50 töltésből oldottad meg, ami 41,78 km töltésenként. Ez is sok. Lehet máshogy számol ez az app. Külön veszi, amikor 100%-ig, töltőn a zöld LED jelzésig töltöd, és olyan töltésekre, amikor előbb leveszed.
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #26637 üzenetére
Lenyűgöző az a táv, amit beletettél.
Bár igazából nem sikerült teljesen értelmezni a számokat. Külön kell érteni a 9.262 és 11.351 km-t, vagy összeadva, vagy különböző pillanatokban készült a screenshot.
Az m365 Dashboard alkalmazás kimaradt az életemből, de királyul néz ki ez az országokra bontható összesítő oldal.Mennyi teljes töltés van a rollerjeidben? Kicsit írhatnál róla, mert nagyon kevesen tettek bele ennyit és igazából a hosszú távú tapasztalatok azok, amik érnek valamit.
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #26635 üzenetére
Az előző, az oldalról készült fotóról nem volt világos a kitüremkedés, vagy annak mértéke.
(Az már csak apró megjegyzés, hogy illene leírni mit nézzünk, milyen típusú kerékről van szó, esetleg milyen rollerről. Mert legutóbb még 8,5-ös Xiaomi rollereket nyúztál.)Így szemből lefotózva elég látványos ahogy kibuggyan, kitüremkedik oldalra a gumi. Kisebb kibuggyanás esetén azt mondanám talán csak rosszul lett feltéve, helyére kell igazítani. De a kipúposodás mértéke alapján ez bizony sérülésnek tűnik. Cserélni kellene.
Itt van egy rövid, de egész jó YouTube videó arról, milyen hatások érik az autógumik oldalfalát.Ez meg a képkereső eredménye a kerekek anatómiájától.
https://mavink.com/explore.php?q=structures+of+tires -
bandigyerek
senior tag
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #24501 üzenetére
Ha épp kéznél lenne az alábbi oltó, akkor is a rollert fogd meg és dobd ki az ablakon, minthogy egy másodpercet is elpazarolj azzal a készülékkel való bíbelődéssel. Szerintem az oltás nem tud olyan erejű lenni, mint az a reakció, ami az akkuban végbemegy.
Másodsorban nem csak a tűz okoz problémát, hanem a felszabaduló gázok.
Oltóval csak lassítanád a gázok felszabadulását, de ha egyből a probléma megszüntetésére koncentrálnál, a roller kihajításán, azzal kerülne legkevesebb mérges gáz a helyiség levegőjébe.Persze egy tűzoltó készülék nem csak rollertűzre használható fel. Szerencsére a rolleren elég sok fogható felület van, de bizonyos esetben egy vastagabb bőrkesztyű (hegesztőkesztyű) is hasznos lehet a közelben.
-
polo493
tag
válasz
GoodSpeed #24497 üzenetére
talán ,ki kell próbálni
attól függ mekkora aksi van benne és zárt térben van-e gondolom otthoni töltés biztonsága miatt kell,de szerintem nem elég vagy talán,inkább nagyobb legyen mert nagy aski kirobban mást is felgyújt ,mire eloltód kirobban egy másik cella sor ,és kifogyott,de a semminél jobb,akku tűz elég intenzív, nem könnyű oltani.
-
-
Berci77
tag
válasz
GoodSpeed #12055 üzenetére
Mondjuk én sem tervezem kiszerelni
Viszont párosítani nem sikerült. Mi Home nálam az okosotthon rendszer miatt china mainland-ra van állítva, de a párosítás idejére átraktam Magyarországra, úgy sem találja. Aztán megláttam a roller dobozán az orosz feliratokat, gondoltam kipróbálom, de nem ment. Mondjuk az is furcsa, hogy manuálisan kiválasztani Pro 2-t nem is lehet, nincs a listában. -
Berci77
tag
válasz
GoodSpeed #11980 üzenetére
Azt írják ez az abroncs belső nélkül is használható. Erről mit lehet tudni? Lehet, de nem érdemes vagy lehet és úgy is ajánlott?
Mindenkinek: olvasom, hogy lehet szerelni 10"-es abroncsot a 8,5 helyett. Mit kell módosítani a rolleren a 10"-es külső gumira való átszereléshez? Kell fúrni--faragni, vagy garivesztés nélkül megoldható a dolog? Belső maradhat, vagy abból is kell a 10"-es? Slime-ból mennyit kell tölteni a kerekekbe? Ha jól látom a legkisebb kiszerelés bringához 237 ml, így kb 120 ml kell egy bicajkerékbe. Rollerkerékbe is menjen annyi kb? Köszi a választ mindenkinek, úton a Pro2 és olvasom a "kötelező" dolgokat... -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #11953 üzenetére
Szerintem is a Dasboard és egyéb műszerfal szerű kijelző illetve monitorozás nagyon hasznos.
Ha nem is állandóra, de ha valaki a megszokott útvonalán párszor naplózza a teljesítmény, sebesség, akku kapacitás adatokat, és vissza tud emlékezni rá mikor mit csinált (vagy van róla videója), az sokkal jobban megérti a roller működését. -
gergo5991
őstag
válasz
GoodSpeed #11942 üzenetére
látom van telefontartó 4000ért ami eltört.. azt szabad tudni hogy minek? ha buksz oda a teló is..
aztán akasztó horog védő gumi
féktárcsa védő műanyag.. mitől kell azt végeni?
olyan tételek szereplnek itt hogy szerintem te még a premium kerék levegőre is vevő lennél 3500 ért már bocs hogy ezt mondom. Ez már kezd átmenni abba mint a vw golf 4es hülyegyerekek hogy tegyünk rá kályhacsövet.. aztán vegyünk monsteres matricát rá mert az +5 lóerő, meg még a tököm tudja. Rózsafüzér a kormányra nem kell?
véleményem szerint ez mind kidobott pénz. Ennyiért már egy rendes kész rollert is lehet venni.. és nem kell rá karácsonyfa égődisz meg minden is. Meg vagy 20e-ért mindenféle matirca. Minek? A sok kacattól növekszik a súlya, attól meg csökkent a hatótáv.. ja nembaj, majd vegyünk 200ért nagyobb akksit, hisz ezt is rá lehet sózni a vevőre.. -
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #11907 üzenetére
Le a kalappal!
Először is nem számítottam rá, hogy ennyi tételből áll a listád. Kezdem úgy érezni, nem is veszem "komolyan" a rollerezést. Én csak ráállok, és elvisz munkába / boltba. De mindkettő elég közel van, és 90%-ban kerékpárúton közlekedem. Olyan időszakban, amikor elég kicsi a forgalom.(#11910) Casseius, te pedig "állat vagy"! Mármint jó értelemben. Motoros előélet után jött a rollerezés? Mekkora távon használod?
-
Somatom
veterán
válasz
GoodSpeed #11891 üzenetére
és PociAti:
Látom, nem értitek a problémát és nagyon félremagyarázzátok. Ha egy másik országban bukósisakot kell hordani, ahhoz lehet alkalmazkodni. Ahhoz is, ha mások a sebességhatárok. De, ha egy másik EU -s országban nem használhatod a járművedet, ahhoz nem tudsz alkalmazkodni. A közutak (a bicikliutak is azok) határokon átnyúlnak. Ezért fontos, hogy az olyan járművekre, amik reálisan egy másik ország útjain is haladhatnak, egységes szabályozást vezessenek be, vagy legalább EU -n belül kölcsönösen elfogadják egymás szabályait. Így van ez a kamionoknál, személyautóknál, sőt, még a bicikliknél is. Akkor a rollereknél miért nem? Nem ez lenne az EU értelme? -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #11873 üzenetére
Gratulálok! Februárban lesz pont 2 éves a rollered.
Havi átlagként a 225 km első hallásra nem is tűnik soknak (munkanapokra levetítve kb. 10 km/nap, bár a valóság ettől biztosan eltér).
Az első gumitól a kb- 6.000 km-es élettartam (kb. 100 kg terhelés mellett) nem is olyan rossz.
-
Joshi
titán
válasz
GoodSpeed #11866 üzenetére
Szerintem azért, mert ezek a rollerek úgy vannak tervezve, hogy általában van lendület. Na most ha nincs lendület, akkor egy aránylag nagy súly kimozdításához elég nagy nyomatékra van szükség. Ez nem is lenne baj, viszont ha így működne a roller, akkor nagyon hamar lemerülne.
-
Horn Ákos
csendes tag
válasz
GoodSpeed #11592 üzenetére
85-90000 körül ment a keveset futott utódja, ami legalább 1 évvel frissebb akkuval rendelkezik. Látatlanban a táv miatt 70-75000 közé tippelném, a piactól függ éppen mennyiért mennek most a hasonló rollerek. Ha a gumija kopott és lassan cserére érett, az belsővel és munkadíjjal együtt már jelentős tételt tesz ki.
-
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #10374 üzenetére
Kerékpárutakkal, széles járdákkal jól ellátott sík településen laksz te is. Ideális eszköz ilyen helyre az e-roller.
Nekem Xiaomi 1S modellem van, én is szinte csak a D (Drive, azaz Eco) módot használom, kb. 100 km-enként 2 km-nyi sport mód jön össze. Csak én a csúcssebességet feloldottam 20 km/h-ról kb. 27 km/h-ra, de a 18-22 km/h közötti sebességet tartom ideális. Mindenhová idejében elindulok, és akkor nem nyomja az agyamat az ideg, hogy el fogok késni, így nem "kell" belemennem veszélyes szituációkba. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest