Hirdetés
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- potyautas: Vágyak
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
alphamooncam #27260 üzenetére
Mérőpados vizsgálat esetén nekem is egyből a rolleres tömegének szimulálása ugrott be.
Aztán az se mindegy mennyire töltött állapotban van a roller. Tényleg szükséges a 100%-osan feltöltött roller sebességét alapul venni, miközben arra a tempóra csak a hatótáv mondjuk 15%-ában képes? Mérési eljárásoknak szabványa van, ha lenne ilyen erre is gondolom kitértek.
És persze a légellenállás is elég komoly tényező tud lenni egy roller esetén, ami elég messze van az ideális formától.
Adattáblát is emlegetnek is páran. Vannak járművek, ahol ezt komolyan veszik és akár okmányhamisítással felérő bírságnak tekinthető. Roller esetén az egy gyártói matrica (esetleg a trepnin egy kis tábla). A hivatalos dokumentumoknak kötött formai követelményei szoktak lenni, itt meg gyártótól függően elég eltérő információkat lehet megtalálni.
A tervezési sebesség fogalmat is sokan zavarosan használják, és néha felcserélik a roller által valóságban megtehető maximális sebességgel. Az egyiket az KGFB kapcsán emlegetik, a másikat meg mondjuk sebességtúllépés kapcsán hozzák szóba. Miközben hazánkban nincs is elektromos roller nevű járműkategória, így annak nem is tud lenni konkrét büntetési tétele. Ha segédmotoros kerékpárként bírságolják, akkor feltételezhetően az által megengedhető sebességhatárokat kell túllépni. (Vagy azé a szakaszét, amire a sebességkorlátozás vonatkozik.)
-
válasz
Valaha kértél-e, Te vagy bárki más a topikból egy intézkedő rendőrt, hogy hatóságilag vizsgálja meg a járműved? Vagy ilyesmit el tudsz képzelni ?
Ráhibáztál! A rendőr megfogott, mert villogott a zöld amikor ráhajtottam a zebrára!😂
Vitattam a dolgot, erre mondta, hogy neki is van kamerája, meg látja, hogy nekem is van a rolleren menetrögzítő, és mivel kioktattam, hogy rosszul használja a magyar nyelvben a nem lehet szót, mert rá lehetett, ha nem lehetett volna, akkor mi most nem beszélgetnék, a helyes szó pedig a szabad lett volna.
Erre mondta, hogy ha vitatom továbbra is, akkor lefoglalja a menetrögzítő kamerát is, megnézik a felvételeket rajta,aztán ha vannak rajta még rögzített szabálytalanságok, akkor további büntetőpontokkal jutalmaznak, (ezért lett 3 büntetőpontom ami már elévült, így most 0 van mint előtte), és tovább pénzbírsággal is súlytanak, ja és mivel vitattam, ha bebizonyosodik ,hogy nincs igazam akkor 150 000-ről indul a buli.
Mindemellett közölte velem, hogy az elektromos rollereket hackelni szokták, és ő nem ért hozzá, egyszerű járőr, nem tudhatja, hogy nincs e kiütve a leszabályozás, szóval felajanlotta,hogy nagyon szívesen bevizsgáltatja. 😂Elsőnek 20K-ra akart megbüntetni, de sikerült 15K-ra lealkudnom, miután barátságosabbá váltam. 😂
Még 2020-ban történt. -
válasz
Szerintem nem a bicikliúton fognak ezek "vadászni", inkább a közutakon. Mögéd ér, követ szépen, gurul mögötted. Nézi mennyivel mentek. Azért azt ki lehet szúrni, h valaki 25 helyett többel gurul, párszáz méteren keresztül. Megelőz, ablakból kiszól, jelez kézzel, h légyszíves húzódj le.
Kéri a biztosítást igazoló matricát, ami nincs felragasztva. Mondja a rolleres, h erre nem kell, csak 25-el tud menni.
A rendőr meg elárulja, h 300 méteren át követtek, a rendőrautós kamera sebességkijelzője 34-35-t mutatott végig.
Pofára esés.De amúgy nem értem minek kell ezen rugózni, ha nagy pénz lenne, megérteném akik kibúvót keresnek, de ez az alig 10ezer Ft ez szerintem semmi.
Ennyit megér a nyugalmam inkább.Ennek az egésznek inkább csak balesetnél van, ill. lesz jelentősége. Pl kijön egy autó elém, mert azt hitte csak 25el haladok, később érek oda, de gyorsabban jöttem, hamarabb odaértem, és már nem tudtam lefékezni, és nekidurranok az első ajtajának. Biztosításom meg nincs, mert a roller hivatalosan csak 25el tud menni. (Segway G2 E)
És ott döngetem a mellkasom, h de hát ez csak 25el tud menni, miközben meg 35-el is, mert mittudomén, vettem bele egy global verziós vezérlőt.
Tuti, h az eljárás során meg fogják nézni, h valóban csak 25-re képes-e a roller. És akkor már nem csak az okozott kár okoz majd fejtörést, hanem az is, h megpróbáltam kijátszani a KGFB-t. :/
Új hozzászólás Aktív témák
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Apple iPhone 15 pro 128Gb,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3613
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest