- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Talán csak a hideggel van összefüggésben.
Hidegben az akkumulátoroknak megnövekszik a belső ellenállása, viszont intenzív használat közben felmelegszik. Feltételezésem szerint ezt a változást nem tudja lekövetni a vezérlő, mert erre nem lett felkészítve.
Ha igaz az elmélet, akkor nem kell vele foglalkozni, csak akkor, ha 15˚C feletti hőmérsékletnél is hasonlóan viselkedik. Most úgy se tudod standardizált körülmények között tesztelni, így a környezeti viszonyok erősen torzítanák a megfigyelésed. -
Dwatti
addikt
Szia F2 emelkedése ténylegesen 18% ? kb ezt kellene megtenni minden nap. kell hozzá lendület vagy elindul a lejtő aljáról ? Nekem munkahelyről 100 méter sík után emelkedik.
Ezért keresek olyat ami fel is vinne. (70 kg )
Nekem valahogy a tesztek és videók alapján az jött le hogy hiába a jobb adat a Xiaomik gyengébbek mint a Ninebot (? ) vagy tévesen itélek. -
Reggie0
félisten
Arra gondoltam, hogy siman be lehet allni a gyalogos moge lassan menni, ha nincs hely, nem kell rohanni, sem elozni, stb.. Amugy en szukebb helyeken ugy csinaltam, hogy lepattantam a rollerrol, gyors tempoban elsetaltam a gyalogos mellett es visszapattantam a rollerre. Igy anyazodni sem tudott, hogy rollerrel gurulok el mellette 5 centivel, meg biztonsagosabb is.
Ha pedig nincs egyeb gyalogos, akkor tok mindegy, hogy a rolleren all vagy gyalogol, szelessegben ugyanannyi helyet foglal el. 10-rol megallni rollerrel nem igenyel sokkal nagyobb tavot, mint futasbol megallni. Nem mellesleg az, hogy a 10 a megengedett az sem jelenti azt, hogy kotelezo 10-zel menni. Normalis esetben a vezetonek fel kell mernie, hogy az adott korulmenyek kozott mennyi a biztonsagos. -
Örülök neki, hogy betartod a szabályokat, kellenek a követendő példák!
Egyébként menjen csak papucsban meg rövid gatyában (motorosok is szoktak errefele), majd az első szaltónál átgondolja.
Ha túléli... [link] Ezért is írtam, hogy
másra sem vágyom
, csak, hogy belerángassanak egy ilyen közúti eseménybe. -
Nem akartam megelőzni, az csak egy pillanat volt, ahol találkoztam az úton vele, általánosságban beszéltem, hogy nem tudom beelőzni őket, mert annyival mennek. Te vagy a második, aki félreérti, de igazából már nem is érdekel. Még, ha 40-nel is totyorog előttem, akkor is feltart és nem biztos, hogy meg tudom előzni, mert szemből is jönnek, vagy éppen gyakran mérnek a rendőrök is, előzésnél meg az egy nyomvonalón haladóknál szeretem az 1-1,5 méteres távolságot megtartani. Régen sokat kerékpároztam külterületen és gyakran úgy előztek meg az autósok és a buszosok, hogy elég lett volna, ha meginog a kezemben a kormány, akkor biztos beesek valamelyik alá. Ez miatt megmaradt bennem egy ilyen türelem a kerekezők iránt.
-
ezt GARANTÁLTAN meg hallja még be is huggyant........
-
-
DigitXT
félisten
Gyorsan rákerestem, ez ütősnek néz ki, beépített akku, vízálló.
Mondjuk az ára is erős, de hát valamit valamiért. Biztos van kínai is... -
DigitXT
félisten
Ha nem akarsz a roller akkujára rákötni semmit, kevés opció marad.
Külső táp jó ötlet, vannak akkus lámpák is, csak azokat meg tölteni
kell függetlenül a rollertől: ha elfelejted, akkor nincs, amikor kéne.12V rendszer alá elég lehet 3 db 18650, ahogy a kolléga csinálta.
Én mondjuk (párszor) 4db lifepo4 cellával csináltam motor akkut is...
Legutóbb szünetmentesbe 2x12V akkut váltottam ki velük... Szuper!
(Csak mondjuk rollerre kicsit overkill a több kilós külső akkupakk.)
nem ismerem a többi gyarijanak az erősségét
Szerk: ez pl. állítólag egy Wolf King GT gyári duda: külön vehető.
(Hangja ebben a videóban hallható, mondja a kolléga, hogy hangos.) -
DigitXT
félisten
Hogy tudnék büntetni egy autóst úgy őszintén
Lásd, aki kurvaanyázós dudát szerel fel. Meg a linkelt Stebel Nautilus is hasonló.egy autón minek van
Meglepő módon balesetveszély esetére, annak elhárítására, pl. másik közlekedő
veszélyre való figyelmeztetésére. Amikor megszólal egy autó duda, ha oda néz a
közlekedési partner, érzékeli az adott autót, megoldódhat egy problémás helyzet.
Ellenben ha ugyanez egy rolleren szólal meg, fel sem fogja, hogy mit lát ott.Abba a szabályba ne is menjünk bele, hogy lakott területen kívül előzés esetén...
Rolleren nem igazán életszerű, bár vannak rollerek, amik erre is képesek.
Két keréken fontosabb, hogy a saját tepsi épségedre ügyelj. (15 éve motorozom,
és nem igazán jut eszembe egy helyzet sem, amiben a duda mentett volna meg.
alphamooncam: neked konkrétan odébbállt a kamion a jelzésre? Nem lett volna
biztonságosabb elhúzni az útból, ha esetleg mégsem hallaná meg a dudádat?)
ezekkel sajnos nem mentem sokra
Pedig megemlékeztem gyárilag hangos dudákról, lehet venni százfélét: ha van a
rollereden 12V rendszer, nyílnak a lehetőségek mindenféle motoros kiegészítőre.
De ha az F2 egy klasszikus pálcika roller, arra pont elég a csengő a bicikliútra...
Persze, ha nem adják meg az elsőbbséget, lehet próbálkozni hangos dudával is.
Vagy keress rá a csenget szóra a topikban... Iskolacsengő gyalogosok ellen stb. -
Tangerine
senior tag
-
-
-
-
DigitXT jól összefoglalta.
Indokolatlanul tényleg nem szabadna használni amúgy sem. Akkor meg jóformán minek.Az F2 Pro-n, G2-n jó hangos kürt van, ráadásul az indexkapcsolónál van a gombja, párszor már én is rádudáltam autósra, h érezze, h a Kresz szerint szabálytalanul járt el a sérelmemre.
De a beavatkozást (fék, kikerülés, fejcsóválás) nem helyettesíti.Én is inkább csak azért használom, mert tetszik, ahogy meglepődnek, h rádudáltam. Nem számítanak rá az autósok, h rolleren ilyen hangos duda van, mint egy autón.
-
DigitXT
félisten
És egész pontosan mit akarsz elérni egy autósra kürtöléssel?
Vannak rollerek, amin elég hangos a gyári kürt. Ellenben, azt
nem tudom, hogy mi célból. Ha ráérsz nyomogatni, nem volt
veszélyes a szituáció. Ha az, fék, kikerülés, minden... Nagyon
veszélyes abban bízni, hogy majd meghallja*, és tudja, mit is
kellene csinálnia az adott helyzetben (hogy neked jó legyen).
Ha büntetni akarsz (szabálytalan!), akkor elektromos légkürt.*: gondolj bele egy mentő szirénája milyen hangos, mégis be
szokták nézni emberek (hangos zenehallgatás, akármi miatt).
A mentős is úgy közlekedik, hogy meggyőződik arról, hogy a
neki járó elsőbbséget meg is adják, pedig neki oka van sietni.
Ha rolleren sietsz, hamar perecelés lesz belőle... nem ajánlott. -
mwin
kezdő
Az index kapcsolója az X-nek tartósabb érzetet ad, jobb anyag. A fénye szerintem az F-nek kicsivel erősebb vagy jobban szór; az X mintha pontosítva lenne. Így utólag az F szélesebb vagy annak érezhető kormánya elég zavaró. Az össze és kinyitás az F-nél borzalmas, egy kemény tárgy kell hogy ki tudd pattintani különben szétmegy az újjperced. Erre mások is panaszkodnak szóval kétlem, hogy bejáródik mert akkor ki is fog kopni. Lehet egy selejt széria. Nem tudom. A sebessége az F-nek 28km/h körül volt hiába írt 25km/h. Egy bérelt rolleres ment 27-el és lazán leelőztem. Az X szerintem 25-26km/h lehet.
-
PociAti
őstag
Ízlés kérdése. Nekem nem tetszik a Xiaomi és hasonló rollereknél az, ahogy a hajó (taposó) és a kormányoszlop össze van kötve egy vastag egyenes rúddal. Az arányok miatt az OKAI-nál ezt kicsit szebben oldották meg.
Az F szériánál sokkal kecsesebb ez az összeköttetés. Mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai. -
mwin
kezdő
Itt is 400W-os a motor.
Az előzmény az, hogy a F2+-ból alig csavartam ki 21km-t és utána hiába írja hogy 8-9km van még hátra.. inkább gyalogolsz mert erőtlen. Pirossal jelez a battery saving mód amit nem sikerült kikapcsolnom és max 20km/h limit lesz.
A kormány nem sokkal keskenyebb mivel már ezen is van irányjelző. Az f2-vel nem mentem volna be vásárolni viszont a Xiaomi-val igen. Valahogy elegánsabb. A markolat átmérője az keskenyebb. Kesztyűvel biztosabb a fogás.
-
Melyik biztosítónál nem engedte?
Én osztottam meg ezt:
Itt össze tudod hasonlítani az árakat:
https://www.insura.hu/kotelezo-biztositas -
nimfas
addikt
Nekem a gyári bőven megfelel, elől van 2db projektoros led, hátul van állandó és féklámpa, oldalt is van RGB, úgy nézek ki ha felkapcsolom, mint egy föld felett száguldó UFO.
Obarter D5 roller.MÁS:
Akinek kötelező lesz a kötelező, az hogy áll vele???
Online alkusz oldalon számoltattam az enyémre, 5.000 Ft volt a legolcsóbb, 6-7 körül pedig a legdrágább. -
h1mpi
félisten
A Moon lámpákat ajánlom 10e-től kezdődnek. Van olyan, ami 30 000 Ft két lámpa, külső akku, brutál fényerő.
PociAti: Na még iylet se hallottam
Mindenki azt tegyen rá, ami neki kell. Pl. roller táska nélkül el se indulnék, abban vannak a szerszámok, innivaló, telefon, kulcs, pénztárca.
-
PociAti
őstag
Nincs extra lámpa, csak a gyári.
Szeretem minimalizálni a rollerra aggatott cuccokat. (Valójában semmi sincs rajta, ami nem gyári. Se lakat, se váztáska, semmi. Egyiken sem.)A kerékpárnál télen használtam extra lámpát, vettem rollerra is, de soha nem tettem fel rá.
Universal bicycle headlight holder plastic clip kifejezésre kell rákeresni.
Két műanyag C forma van egymáshoz rögzítve. Egyik megy a kormányra, másikba a kis méretű lámpát kell belepattintania. Praktikus, zseblámpára amúgy is szükség szokott lenni. -
Dr. Szilikát
őstag
Nemrég kaptam egy ilyet, minimál kategória, valószínűleg kerékpáron lesz használva, de roller kormányán is szűk helyen elfér:
https://www.aliexpress.com/item/1005007070563842.html
Gumis beakasztós bilincs, 14500 méretű Li-ion cella van a belsejében, vezetékkel forrasztva. Micro USB töltés. Mivel van csökkentett és villogó módja is, a kikapcsoláshoz hármat kell nyomni, ha jól emlékszem, a max fényerőhöz képest.
Igényesebbeknek nem ajánlott, amire nekem kell, arra megfelel.
-
-
-
-
-
-
Szia:
Kulcsos zár - Mamba Rollerbázis (erollerbazis.hu)De kérdésedre talán segítség: Ha appban oldod fel a rollert, akkor nem kell kódot beírni, illetve ha nemrég kapcsoltad ki-be akkor sem. Kapcsold ki, várj pár percet és kapcsold be a roller főkapcsolóján, így már kérni fogja a pin-t és fékezi is a motort.
Viszont nekem le sem zár!
Szóval appban be van állítva (elvileg), de:
Ezt a procedúrát sem fogadja el. Semmit nem csinál, ha bekapcsolom az appban, majd utána a roller vezérlőjébe vinném be a PIN-t. -
Az Essential is egy "Lite", csak akkor még nem úgy hívták. Az ráadásul csak 20-al tud menni.
Persze, h azt ajánlották, mert mást nem is ismernek az emberek kb, csak az Essentialt.
A márkás vs nem márkás között meg pont az a különbség, amit írtál, a minőség; ráadásul kívülről nem látszik egy Xiaomi másolat rolleren, h mivel rosszabb egy eredeti Xiaominál.
-
E2 Pro. Ez van csak.
A következő az F2 sorozat, Xiaomi 4 Pro (2nd gen), de azok már drágábbak.
Viszont 150-ért, illetve alatta is szoktam látni alig használt F2 sorozatút is.Nem akarlak rábeszélni használtra, de ilyen néhánytíz km-el, vagy egy-kétszázzal még teljesen újnak tekinthetők.
https://hardverapro.hu/apro/segway_ninebot_f2/friss.htmlXiaomi Mi 3, ill. Pro 2 szerintem nem éri meg újonnan. Nézd meg az áraikat, annyiért már jobb felszereltségű rollereket lehet kapni.
Ugyanez a Xiaomi "sima" 4-es rollerrel is a helyzet, ugyanazt a hatótávot tudja az E2 Pro is, magasabb felszereltségi szinttel. -
Hány kiló vagy?
Milyen magas?
Emelkedőkön is fogod használni?
Újat keresel? Vagy használt is jó?Neon Lite a legolcsóbb.
Akciós egy ideje, ~120ezer.
Ugyanazt tudja, mint egy Mi 3, de jóval kevesebbe kerül.E2 Pro a következő ~150ezerért.
Én Mi 3 Lite, 4 Lite modelleket nem vennék, 5km-hez sem, akkor se ha olcsók, akkor inkább egy használt Mi 3, esetleg Pro 2 (100-130ezer között vannak).
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Okaival lehetnek gondok, és a garanciális ügyintézéséről horror sztorikat lehet olvasni. Ezt azért vedd figyelembe. Jó roller lenne, de inkább az E2 Prot javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux Mint
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest