Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rushty
őstag
Terhelhetőség nem gond. Felnőtt van otthon, ez is az volt, de most már nem láttam, illetve 17-ert árulják talán azt amit láttam 200mm. na annyiért nem jó vetel. Egy Toldy sport 20k rugosan.
145mm kicsi szerintem. Az enyém is akkora vagy 120.
Vettem volna egy újat 200mm, vagy a mostanit fejleszteni nagyobb kerékre 200 meg markolat, csapágy, szóval arra is el kellene költeni úgy 10-et.
Ezt a 10-est akkor majd egy újba.A kormány magasság a számít inkább vmi 106 az enyém? És éppen hogy
Van 98 és felnőtt idézőjelben? Nonszensz nekem. Max vmi alacsony nőnek... -
lkristóf
senior tag
A régebbi lelkesedésem alábbhagyott, de most ismét fellángolt bennem az érzés, hogy kell nekem egy roller. A town 7 xl jelenleg a kiszemelt, úgyhogy ma ki is próbálom a decathlon-ba.
-
atthany
aktív tag
-
atthany
aktív tag
Srácok, elektromos rollere van már vkinek?
mert ezt a XIAOMI-t látva kuponnal 370 dolcsiért (azt ígérik, h más költség nem jön rá) komolyan gondolkodóba' estem:
[link] -
geotigris9
tag
válasz
geotigris9 #531 üzenetére
Csütörtökön megjött első rollerem, nagyfokú önmérsékletet gyakorolva ma bontottam ki este tíz környékén és nem bírtam ki, hogy ne menyek próbakörre vele.
Az más kérdés, hogy már rég aludnom kellene.
-
rushty
őstag
Swifty 600Ł
-
rushty
őstag
Fellépő. Különbségeket nem tudom, de nekem az nem tetszik, hogy gondolom mind elakad padkán fel-le. Kivéve, ha jól jön ki a lépés, akkor nem kell megállni. Ugyanez megvan gördeszkánál is. Görkorinál viszont nem akadály, de hát a stabilitás.
B-terv újonnan 10-12ezerbe kerülő roller 20mm kerekekkel milyen lehet?
(lehet h nem jól emlékszem az árra, vagy annak nem 20mm kereke van, de legalább felnőtt méret) Majd újból megnézem, de addig is elméleti kérdés.
C-terv Van amúgy elfekvőben egy 10k-s rollerem, de markolat kéne rá, zörög is (valami csereérett?), a kereket azon is megnövelhetném (hogy ne akadjon fenna legkisebb kinövésen), amíg olyan állapotban van csak sétatempó az átlag.
+10k?
-
-
dabas
újonc
Sziasztok,
Új roller-userként kérnék segítséget tőletek, tapasztalattal rendelkezőktől. Próbáltam tájékozódni, végigolvastam a fórumot és nagyjából körvonalazódott is amit szeretnék.
Először is a főbb paraméterek: 88kg, 180cm, 42 évnapi 2x3 km a cél (feltéve ha rá tudom venni magam az autó helyett...). Az út kisvárosi környezet, minősége teljesen vegyes, a tükörsima vadiúj kerékpárúttól az özönvíz előtt készült, gyökerektől felpúposodott aszfalton át a térkőburkolatig.
Szempontjaim fontossági sorrendben:
- ne rázzon szét, kényelmes legyen
- meg tudjak állni (kézifék),
- könnyen összecsukható legyen (a fiaimnak van 1-1 Oxelo mid1 gyerekroller, amit elvileg könnyű nyitni-csukni, a gyakorlatban mégis hol itt szorul, hol ott szorul... ennél egyszerűbb megoldást szeretnék).
Ezek alapján nagyjából leszűkült a kör az Oxelo Town 9EF-re, de ráakadtam egy felfújható kerekű rollerre: Razor A5 Air, amit a bemutató videó alapján viszonylag egyszerű összecsukni (persze nem egy EF sajnos, de belefér). Érzésre a gumik miatt toronymagasan kényelmesebbnek kell lennie az Oxelonál, viszont tartok a kézifék hiányától és az Oxelohoz képest elég kicsinek tűnik a fellépője (egyébként kb. forintra egyezik az áruk, bár nem ez a fő szempont).
Ha létezne Oxelo 9EF gumikerekekkel, most nem tenném fel a kérdést, így viszont érdekelne a tapasztalatotok, tényleg kényelmesebb a gumikerekes? Melyiket választanátok ilyen vegyes (részben pocsék) útra?
Előre is köszönöm. -
rushty
őstag
Akku élettartama, csere költsége, ugyanez ólomnál? Kíváncsi lennék ezekre, addig nehezen költök el még 60ezret is. Pont az új technológia lehet a húzós tétel, számomra irreálisan. De lehet hogy van olyan balek, aki megveszi 10%-os aksival használtan, akkor megéri cserélgetni.
-
thomasa
senior tag
Belemélyedtem a technológiákba, az új szerelmem: GOCLEVER City Rider 5, ami már nem horror kategória árban.
1-2 éve a lítium aksik ára elkezdett esni, és ebből kifolyólag már nem 50 kg-os egy korszerű elektromos roller, hanem csak 7-8 kg, és kinézetre is egy lábbal hajtósra emlékeztet, nem egy bufla cipón kell állni.
Max. hatótáv: 15-20 km
Max. teljesítmény: 250 W
Max. sebesség: 25 km/h
Max. terhelhetőség:100 kg
Kijelző, lámpa: Van -
-
thomasa
senior tag
Takira Tank Type 1000TTX
16, VS 1000
2017 Nitro scooters XE1000 NEW
ZT 56 Evo 2.0 1000W 36VEzekről ki hallott már? Esetleg valami hasonló típust tudtok-e még javasolni, amit érdemes lenne megvenni? Csak újban gondolkodok.
Legyen gyors, min. 30km/h, Távolság min. 20 km-t lehessen menni egy feltöltéssel, és 150-170e között legyen az ára.
A fentiek hozzák a kívánt paramétereket, de nem tudom melyik a megbízható. Sehol sincs egy összehasonlítós teszt. -
geotigris9
tag
Ez már kis motor (robogó) lényegében azért lehet rá ilyen szabályozás.
(Ha ki mész szlovákokhoz ott kötelező a bukósisak bringánál. Nálunk csak ajánlott.)Ez az a roller ami már tényleg jó lehet a magyar utakra lévén terep-roller, de szerintem a lámpa sem ártana rá, hogy a rendőr ne problémázzon közúton vele.
Bringánál meg a megengedett sebesség bringa úton meg általában 25 km/h és ezért vannak az e-bringák leszabályozva az előbb említett sebességre. A roller meg 25 km/h fölött megy és meg motorizált. Tehát hivatalosan is 25 km/h felett repeszt ezért kelhet már rá a jogsi.
-
thomasa
senior tag
Nézegetem az elektromos rollereket, mert így nyár közepén nagyon le lehet izzadni pár km alatt, és nem is a hirdetés a lényeg, hanem a szövegben amit szabályozás alatt írnak:
1. Kötelező bukósisak Az elektromos rolleren csak bukósisakkal közledekhet, mivel meghaladhatja a 20 km/óra sebességet.
2. Gépjárművezetői engedély (jogosítvány)
Rollert csak 16 éven felüli személy vezethet autóra vagy mopedre érvényes vezetői engedéllyel.
3. Gyalogos- vagy kerékpárút
A rollert gyalogos- vagy kerékpárutakon nem használhatja.Ez most akkor így van? Egy biciklivel is tudok 30-al menni, mégsem kötelező a bukó.
-
moczart
csendes tag
válasz
LittleBiG007 #526 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
arcsin
senior tag
Sikerült eldöntenem mit is akarok zár ügyben. Rendeltem próbából egy Velotech-es colstockos összecsukhatósat. Sajnos az elég nagy, nehéz.
Kövi választás az u lakat lett, abból is egy mini (a kép az rossz a termék mellett)
Ezt sikerült most elcsípni.
Suli elé bringatartó korláthoz szeretném hozzákötni valahogy amíg bent vagyok. Esetleg mások mit használnak erre a célra? -
moczart
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőmnek szeretnénk egy rollert, s igyekeztem minden infót akár pozitív, akár negatív összeszedni pro és kontra. Ezek alapján a Toldysport FlexPro és a Spartan Jumbo III az, amelyik ár/érték arányban is elfogadható. A segítségeteket abban szeretném kérni, hogy van esetleg olyan márka vagy más márka, amelyik hasonló paraméterekkel bír? Ugyanis első nekifutásra laikusként az Oxelo-t néztük ki mi is, de ahogy átolvastuk a hozzászólásokat, már biztosan nem az lesz. Azonban nem olvastam a Hervis boltokban kapható Cygnus Skiro rollerekről. Persze az ár sem mindegy, nyilvánvalóan, de szívesen fogadom bárki véleményét ezzel kapcsolatban. Előre is nagyon köszönök mindent. -
agi66
újonc
Sziasztok!
11 éves fiamnak szeretnék nagy kerekű(kb.200mm) rollert,városban közlekedéshez(Tatabánya).Azzal szeretne suliba,apukájához járni,ami 3-4 km.Max.15000 Ft-ot tudok kiadni rá. Milyet javasoltok? -
Gabal
csendes tag
Egy gyors gondolat a Jumbo 3-hoz. Az enyém 3 hete lett 1 éves, és tegnap menet közben kitört a hátsó kereket rögzítő szerkezet (szerencse, hogy lassan gurultam):
(garancia nincs rá és javíthatatlan, napi kb. 15 perceket rollereztem vele)
Összességében egyébként tűrhető (a második rollerem volt), de biztos nem veszek újból ilyet. Nem rossz, de pl. a sárhányója kicsit zörgősebb a szokásosnál (pedig jól meg volt húzva). Amit itt többen kérdeztek, pl. függőlegesen valóban szépen megállt, tömegközlekedési eszköznél kicsit fogni kellett, hogy gyorsításnál-fékezésnél ne dőljön. A súlya pedig... hát, nem könnyű, megérzi az ember ha sokat kell cipelni.
-
Proci85
senior tag
Nem tartok én semmit, csak a tapasztalást írtam le.
A rezgő távtartó engem is bosszantott, mire egy garis probléma miatt visszavitt roller kapcsán szóba elegyedtem az egyik eladóval és jött a nagy kopp, hogy jaaa, ennek van értelmes funkciója is? Hát van, csak a roller papírja nem sokat beszél róla
-
Proci85
senior tag
A 7-es szükségtelen. Nem rezeg menet közben, ha helyesen beállítja az ember. Én sem tudtam, eladó mondta:
Annyira meg kell húzni a csavart, hogy amikor lehajtod azt a lapot, megfogja a kormány markolatokat. Így nem csak, hogy a markolatok nem mozdulnak el, de a távtartók sem mocorognak. Túlképp ez a funkciójuk, ne tud túlhúzni/túlhúzva lehajtani azt a fém lapot.
Az meg h be kell állítani, meg kell húzni csavarokat, nem újdonság. Új kerékpárnál is gyakori, hogy nem húzzák bikára a csavarokat.
Ez a roller tudását tekintve 2x annyit érhet. Hol lehet spórolni? Az anyaghasználat mellett az összerakó ember munkáján...nem húzza az időt a pontos beállítással, hanem szórják kifele kilóra.
A nyilakkal jelzett csavarokon túl mást nem kell meghúzni. Minden más tökig van húzva, pl. kerekek.
A legtöbb csavar szárnyas anyás, tehát nem nagy meló meghúzni.Ill. nekem ano azt mondták a szakik, amikor kerékpár teleszkóp rugót akartam olajozni/zsírozni kívülről, hogy SOHA. Csak beleragad a por és rosszabb lesz.
-
thomasa
senior tag
Ha szereted a kihívásokat.
-
fuli71
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, roller vásárlás előtt állok a Toldysport FlexPro amit kinéztem de nem vagyok biztos a dolgomba.
-193 cm magasságommal és a 94 kg-al vajon jó választás?
-Hasonló paraméterrel rendelkező van köztetek akinek van tapasztalata már a tipusról?
-A rugózása nem lesz gyenge a testsúlyomhoz? -
arcsin
senior tag
Eléggé korlátoltak a felnőtt rollerek sajnos. max 100kg, a magasságban is. Pedig simán jó testmozgás, praktikus. Házilag hozzámókolni valami toldást meg nem túl szerencsés gondolom.
Ma rájöttem nem tudok úgy menni hogy a bal lábam van fent a deszkán és a jobbal hajtom. Elvileg ezt a fogyatékosságom tudom fejleszteni, vagy nem? -
arcsin
senior tag
Ma voltam éles bevetésen a Jumbo III-mal. Gyors piacozás(Újpest), csúcsidőben, extra lassú nyuggerekkel. 15perc alatt megvoltam mindennel (ez amúgy félóra gyalogszerrel)
A vártnál jobb volt a piacon a közlekedés csengős rollerrel. Nem ugatott be senki, elfértem gurulgattam a rolleren ..csak amikor 1 méterre kanyarodok a néni elé már halálközeli élménye van de arról nem tehetek. Hátizsákban áfonya, 6-os tojás legumizás nélkül épségben hazahozva krumplival. A hullámos szélű térkő extra szar tud lenni, szarabb mint az úthibák. Boldog vagyok -
Fr0z3n
őstag
Tegnaptól megint van 10ért roller az aldiban. Ez az amit dicsértetek?
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Hol tudnék eladni egy ilyen rollert és mennyiért?
3 honapot volt használva
https://goo.gl/photos/3Ln4kmxXyjNxUeLVAVideo: https://youtu.be/8oyvY_veC-4
-
arcsin
senior tag
Engem az érdekelne, hogy ki milyen világítótesteket ajánlana?
Tegnap vettem rá billenős-csilingelős pici csengőt, gondolom ha járdán megyek vele hasznos.
Nem vaksötétben, de késődélután sötétedéskor előfordulhat hogy használom. Csak hogy észrevegyenek.
Továbbá hova érdemes tenni a lámpát, bárit? A kormánytartó rúdra vagy keresztbe a kormányrúdra valahova hátra a fékre? Eszembe jutott venni fényvisszaverős szalagot ragasztani a fékre, mennyire lehet értelme? -
Proci85
senior tag
válasz
Aranygyerek #506 üzenetére
Toldy Flexpro-t most vettem. írok majd róla egy hosszabb beszámolót., ha huzamosabb ideig használtam.
Egyelőre pár napos. Gyári hibás volt, összecsuklott. Cserélték, most jó. A kínai gyárral csináltatnak egy javított változatot, hamarosan azt árulják majd. Pár típushibát orvosolnak így.
Amúgy az összecsuklás hiba egy bagatel volt. A bekattanó pöcök túl sorjás/festékes és nem pattant be rendesen. Elvileg ezt megtisztítva rendesen pattan. De mind1, javítják vagy cserélik gond nélkül.
A tárcsafék baromi jó, szinte koppra képes megfogni a kereket. Én ezért vettem és nem csalódtam. A súrlódás ismert jelenség tárcsafékes kerékpáros ismerősöknék, tehát ez viszonylag velejárója a tárcsaféknek. Az is megvan, hogy hova kell betenni az alátétet és akkor biztosabban pozícionálhatóak a fékpofák. Ezt kipróbálom majd és beszámolok róla fotókkal.A taposófék jó, a műanyag sárvédő belsejében íves fém lap van, így a műanyag sosem fog elkopni.
Az összecsukása olyan, mint a Town 7 stb-nél. Gyorsan összecsukható, persze nem egy easyfold...
Saját lábán nem áll meg összecsukva, viszont van rajta cuki kitámasztó, amivel kinyitva megáll.
A hosszú bowden a legmagasabb kormány állásban indokolt lehet. Nekem középsőben van, egyáltalán nem zavaró, 2 bowden vezető van a kormányon, nem kerül az utamba.
Nincs még mély tapasztalat, de műszaki szemmel megnézve, nem tűnik rossznak.
A webshop ügyfélszolgálata, helye, kiszolgálása is rendben volt...a csere gari miatt ugye ezt is volt szerencsém kitapasztalni. -
Aranygyerek
aktív tag
válasz
julius666 #504 üzenetére
Aszfaltra is érdemesebb ezek szerint teleszkóposat venni? Nálunk kissé kiáll a murva teteje így rendesen ráz. A görkorinál nem volt zavaró.
Teleszkóposból melyiket? A Spartan teleszkóposa már sokkal megosztóbb mint a sima. Town7 kicsit drága, Toldysportról sok a rossz vélemény. Akkor melyiket? -
julius666
addikt
A tenyér zsibbadáson/viszketésen segít a teleszkóp, ez a lényege, a felfüggesztésre támaszkodó részek számára kisimítja az egyenetlenségeket, a kis méretű, hirtelen bukkanókat egészen jól, a nagyobbakat kevésbé. A tenyered pedig a folyamatos rezgéstől megy szét.
Csörömpölés attól is függ, hogy mi csörömpöl a rolleren, de szerintem általánosan arról is elmondható, hogy segít rajta.
Csodákat persze ne várj, átlag magyar térkő - ahol a kockák között nagy a hézag, esetleg még le is kerekítik az egyes elemek szélét tovább növelve a bukkanókat - baromira nem roller-barát, felfüggesztés segít rajta, hogy kevésbé rezegjen be az egész váz, de attól még az egyes bukkanók megmaradnak.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Ma mentem először hosszabb különféle térköves utakon. A sima térkővel nincs gond, de ami kis kockás, mint a macskakő az nem semmi. A tenyerem úgy szétrázta, hogy szinte lezsibbadt. A roller hangja meg mint ami szét akar esni úgy csörömpölt.
Ezen segít valamit a rugózás, vagy az is szétrázza a tenyeret?Üdv: Fishor
Új hozzászólás Aktív témák
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest