Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz GoodSpeed #30439 üzenetére

Én nem tartom zavarónak, mert a Segway-Ninebot (és Xiaomi) általában szinte minden esetben mindkét értéket meg szokta adni: capacity (mAh) illetve energy (Wh). Vagy kikövetkeztethető. Lehet valamely felületen csak egyik szerepel, de náluk legalább 2-3 hivatalos anyagból lehet dolgozni. Hozzájuk képest mindenki más töredék mennyiségű tájékoztató anyaggal szolgál, közben lényeges paraméterek hiányoznak. És emellett ott van a Kugoo / KuKirin céghez hasonló szélhámosok, akik kifejezetten megtévesztően közlik az adatokat. Szakkifejezéssel élve Dark pattern-t használnak. Pl. amikor motorteljesítményként csak a csúcsteljesítményt adják meg (amit csak pár másodpercre használ a roller), de nem adják meg hozzá, hogy ez a csúcs érték. Vagy amikor az illusztrációk finoman sincsenek összhangban a termék képességeivel.

És amit 48V-nak mondasz, az könnyen lehet hogy 46,8V.
    Ninebot Max G3 esetén:
    Battery Nominal Voltage 46.8 V

Vagy a Xiaomi 4 Utra specifikációjában:
    Battery model: P2301-BD5A
    Rated capacity: 12000mAh/ 561.5Wh
    561,5/12 = 46,7917 V

Például ebben a cikkben leírják mi a különbség a névleges (rated), az üzemi (operating) és a nominális között, amit szintén névlegesként szokás fordítani (de a különbség, hogy a rated és operating feszültséghez tűréshatár tartozik, ez utóbbi pedig egy rendszer vagy egy alkatrész normál működése során jelen lévő feszültség érték).

Rated voltage is the maximum voltage value at which an electrical circuit, component, or device can be operated safely. If the voltage level is increased beyond the rated voltage level it may cause damage to the device, component, or system resulting in the system failing.
    A névleges feszültség az a maximális feszültségérték, amelyen egy elektromos áramkör, alkatrész vagy eszköz biztonságosan üzemeltethető. Ha a feszültségszintet a névleges feszültségszint fölé emelik, az károsíthatja az eszközt, alkatrészt vagy rendszert, ami a rendszer meghibásodásához vezethet.

Új hozzászólás Aktív témák