Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• alphamooncam

őstag

válasz Rowon #28517 üzenetére

"Ez csak a hazai statisztika és nem tartalmaz olyan érdekes adatokat, mint hogy összesen mennyi ilyen jármű fut az utakon és azokhoz képest arányaiban mennyi a baleset! Ebben a formában az általad közölt számok elég félrevezetőek!

Nyugaton nyilván többen használnak ilyeneket, mert ott az anyagi körülmények is mások. [link] Idézem egy 2021-es (!) cikkből:
    a motorkerékpárhoz képest az elektromos roller esetében 44-szer nagyobb a balesetveszély (az autókhoz viszonyítva ez a szorzó 22)
    Hozzá kapcsolt hivatkozás: [link]"

Több probléma is van a linkelt hivatkozással, aztán még mesélek.

1./ Svéd link fizetős helyre mutat, nem tudom megnézni.
    2./ Nem is akarom, mert svéd, és nem magyar. Nem releváns.
    3./ Miért nem jó az általam beágyazott magyar statisztika?!

Hót ziher hogy a földön fekvő balesetben összetört e-rolleres mindegyike szerepel a statisztikában, és ez ellentmond a más ország valamilyen isten tudja mi által vezérelt megismerhetetlen médiájának a statisztikájával.

És nyilván én készítettem az autóklub statisztikáját azért, hogy téged félrevezesselek!

Sőt erre már hónapok óta készülök ! :P

Kérlek ne röhögtess ezzel "Ebben a formában az általad közölt számok elég félrevezetőek!" dumával.

Ha van hozzáférésed, légszi másold már be ide, milyen metódussal számolták ki azt, hogy 44x több motorosokéhoz és 22x az autósokéhoz ( Biztos nem fordítva?*) a balesetveszély.

Ja meg már hogy definiálják a balesetveszélyt, úgy mint fociban a gólhelyzetet?

Ja a mesélés:

Mielőtt megvettem a rolleremet, jártam az Elektroridernél - linkelt cikk ! - is felmérni a választékot, merthogy eredetileg elektromos SMKP-t akartam venni.

Kipróbáltam a teljes kínálatot, de egyiknél sem tudtam sehogy sem megoldani, hogy beférjen a liftbe.

Na ezért lett e-rollerem. Az elérhető legnagyobb kerekű.

P.S.: Elektrorider nem forgalmaz e-rollert, csak e-motorokat, így az érdekellentét miatt a balesetveszély statisztikájuk nem vehető komolyan.

Új hozzászólás Aktív témák