- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
Ma egy új furcsasággal találkoztam. Mikor kinyitottam a rollert, jött ki a kormány. Csűstül. Szó szerint. Vissza lehetett tenni, de mikor rögzíteni akartam elált keresztbe az egész hóbelebanc. Kissé megijedtem hogy ez így kuka, de mikor visszaraktam, akkor a kormánycső visszapattant, és most jó.
-
M. Zoltán
csendes tag
Néhány tapasztalat másfél év rollerozás után.
Rugózatlan Spartan 205-ös kerekűvel kezdtem, használt volt és néhány hónap után felhasadt a talplemez. Arra jó volt, megszerettem a közlekedés eme formáját. Utána vettem egy Oxelo Town 7XL elől-hátul rugózó változatot, amivel városi közlekedésben mindenhol kényelmesen tudok haladni. Az agglomerációból járok be Budapestre vonattal dolgozni, a BKV-t pótolom a rollerrel. Reggel 2 km az állomástól a munkahelyemig, délután meg rendszerint bemegyek a Nyugatiba, ez még 6 km. A napi nyolc otthon kiegészül oda.vissza 3 km-rel, ha nem kocsival megyek ki az állomásra a család miatt. Eddig egy napot hagytam ki a nagy hó miatt, a jegesre taposott havon már nem volt élvezet. Mivel a rugózatlant és a duplarugóst is próbáltam, higgyétek el nekem, a rugós jobb, ha teheted ezt válaszd. A rugózatlannal kerülni kellett a díszburkolatot, a egyszerűbb aszfalthibák is nagyot ütöttek a csontvázamon, ami így 50 felett már nem annyira rugalmas. A rugózóval simán végigszáguldok a díszburkolaton és nem okoz problémát.
Többen kérdeztétek a sebességet. Stadionok- Nyugati a Kerepesin a Blaháig, onnan kőrúton 25-30 perc, forgalom és tempó függvényében. Havonta van egy kőröm Stadionok-Gazdagrét-Nyugati, ez 19,6 km, másfél óra alatt hozható.
Világítás, csengő onnan, ahol a rollert is árulják. Tölthető ledes kerékpárlámpa, az első a kormányon, olyan elkeskenyedő forma, a hátsó a sárvédőn, olyan kicsit hordó formájú, mindkettő gumírozott. Nem rázódik le és nem akadályozza az összecsukást. Én csengőt is tettem rá, szintén a kormányon, csak a másik kéznél.
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz
Ragnar95 #247 üzenetére
Amúgy nagyon szeretem, amit máskor 7 perc alatt teszek meg gyalog, az most kb 2-3 perc alatt megy, persze úgy, hogy meg kell állnom közben mert pl. a vasúti átjárón csak nem pattogok át vele.
Van, hogy éjjel csak úgy kimegyek az utcára és megyek vele, akkor nincs forgalom, nyugodtan lehet hasítani.
-
Ragnar95
félisten
Normális,mivel az aszfalt egyenetlen, a roller kerekei meg tömörek és kicsik, így gyakorlatilag alig vezet el valamit a rá ható erőkből, ezért érzed annyira a legkisebb útegyenetlenségeket is.
Valószínűleg a tervezők is tisztában voltak vele, hogy a legtöbben nem tükörsima útfelületen fogják használni a rollert, így nem kéne, hogy hosszútávon bármi baja legyen az egyenetlen utaktól. -
¤Envy¤
aktív tag
Csak azért kérdezem, mert itt mindenhol aszfalt van, viszont azért rázkódik a jármű, melyet a kormányon és a talpam alatt is érzek (igen, nem egy linóleumos tér, mint a boltban, ezt tudtam is
)
Elgondolkodtam, mennyire normális, és vajon egy idő után nem-e rázza szét a járgányt. -
Stospam
tag
Legnagyobb részben aszfalt, de a kerékpárutak egy részén is térkő van, nagyobb irodaházak körül és a sétálóutcák is szinte mindig térkövesek. Szerencsére nekem macskaköves és földút nem esik utamba, viszont a járdákon előforduló 10-15 cm-es aszfalthiányok már nem tesznek jót a gurulásnak.
-
Ragnar95
félisten
válasz
#29810176 #239 üzenetére
A felsoroltak közül csak HÉV-en lehet tudtommal biciklit szállítani.
Na az mondjuk nagyon nem mindegy, mert a beton lapokból kirakott út feltételezem vízszintes és max a lapok találkozásánál van pár mm hézag, míg a macskakő teljesen egyenetlen, mivel maguk a kövek sem vízszintes felületűek és simán van 1-2cm hézag köztük.
Látatlanban sajnos nehéz megmondani, hogy mennyire lenne oda kényelmes egy roller, ezt csak te tudod megítélni, hogy pontosan mennyire gázos az adott útszakasz. -
Ragnar95
félisten
válasz
#29810176 #236 üzenetére
Rossz minőségű útra én semmiképp nem ajánlanám a rollert, mivel biciklivel se feltétlen egy élmény, rollernél meg a jóval kisebb kerekek miatt sokkal rosszabb az egész. Gödrökbe nem ajánlatos belemenni, mivel a legtöbb rollernek <10cm a deck magassága, ergo már a 10centis gödörben is fennakadhatsz vele.
A macskakő miatti rázkódást pedig sokkal rosszabbul nyeli el a roller, ergo jóval kellemetlenebb macskakövön rollerezni, mint biciklizni, mert rázkódik a deck is, meg a kormány is erősen.
Mindenképp ki kéne próbálnod az említett modelleket legalább boltban, mert személyes tapasztalata nem hiszem, hogy bárkinek is lenne itt nem tömör kerekű rollerrel, hiszen ezek elég ritkák. -
maci25
aktív tag
válasz
#29810176 #234 üzenetére
Szia!
Ha jól látom ez nem teleszkópos elöl. Az enyém teleszkópos. A teleszkóp szerintem pont annyit ér, hogy lehet használni döcögősebb úton is. Macskaköre hasonlító utcába rollereztem minap, hát mit nem mondjak nem volt egy nagy élmény. Csattogott rendesen,+ a macskakő rengeteg energiát felemészt a lendületből.
Tömlős kerekű rolleren én még nem álltam, de tartok tőle így látatlanba, hogy sokat romolhat a gördülési tényező.Ami biztosan + , hogy tárcsafékes.
Nincs teleszkóp, viszont van tömlős kerék elől + hátul. Ez csak próba + használat során derül ki
Hát még talán annyit, hogy nekem biztosan nem fért volna bele + 12k LelkilegÍgy is lámának éreztem magam amikor a pénztárnál 40k fizettem 5 kg alumíniumért + némi műanyagért 36 évesen
(utólag is azt mondom, hogy maximálisan jól döntöttem )
-
Ragnar95
félisten
válasz
#29810176 #234 üzenetére
Ez a modellt nem próbáltam még, de Oxelo Town EF9-et 40k-ért kapsz és ebben az árkategóriában annál jobb vétel nem igazán van. Mondjuk a felfújható gumik nagyon egyenetlen útszakaszokra jobbak, mint a tömörek, illetve a tárcsafék is elég jó, bár szükségesnek semmiképp nem nevezném.
Az EF9-en nem tárcsafék van, emiatt ha max sebességről kell megállni, akkor van pár méter a féktáv, tárcsafékkel valószínűleg ez kevesebb, de ez csak akkor igazán életbevágó, ha járdán tervezed használni, ahol sok a gyalogos, bár 900m-en nem igazán számít az a kis sebességkülönbség, így szerintem simán belefér, hogyha kicsit lassabban kell menned, hogy biztosan meg tudj állni.
A felfújható gumi+tárcsafék előnye még esős időben jön elő, főleg csúszósabb felületeken (macskakő pl), szóval tényleg azon múlik, hogy megéri-e ez a modell a felárat, hogy hol fogod használni. -
törölt tag
Sziasztok! Ahogy látom elég kihalt a topik. Nekem milyen rollert ajánlotok? (messze lakom (busz roller-hibrid lenne tervben) és sokáig tartana sétálni kb. 15perc) 900métert kéne naponta gyorsan megtenni. 105 kiló körül vagyok. Ezt néztem. Mennyivel nehezebb a sima 1 fékes verzióval fékezni?
-
Stospam
tag
-
Bobrooney
senior tag
-
¤Envy¤
aktív tag
Srácok, a garancia hogyan működik?
Megveszed a járgányt, utána egyszerűen hazaviszed és a blokk az, vagy vásárlás után kell esetleg egy másik pultnál intézni?
-
Stospam
tag
Azt gondolom, hogy akkor nincs más lehetőség, mint kiválasztod valós próba nélkül és ha nem válik be neked mint közlekedési eszköz, akkor talán jó lesz asszonynak (ha más úton jár dolgozni) vagy a gyereknek, ha már eléggé megnő.
Én olyantól vettem az elsőt, akinek nem vált be, mert nehezebb volt a személy súlya mint ideális lett volna és sok volt a járdaszegély az útvonalán. Amerre én járok, ott szinte mindenhol sima a lehajtás a járdáról az úton történő átkeléshez.
-
nextman
aktív tag
-
thomasa
senior tag
Kipróbáltam a town7-et és a town9-et, a hátsó rugózás miatt a 7-es sokkal jobban rugózik, a 9-esnél alig éreztem az elsőt. Mindkettő kb egyformán ment, a kézifék tényleg jó, az asszony a megessarkúban is könnyen tud fékezni. Súlyra közel egyforma, összecsukni tényleg egyszerűbb a 9-est. Erősen gondolkodom, melyiket válasszam.
-
j.bravo
addikt
válasz
Bobrooney #215 üzenetére
Engem ledudalt es meg akart verni egy Corollás mert az úttesten mertem menni rollerral.
Egy BMWs meg csak 2x tolt szembe szürkületkor a xenon reflektorral, pedig jó előre lehuzodtam...
Mindemellett van ahol a járdán kb lehetetlen, annyira töredezett és/vagy toldott-foldott a felületete. -
Stospam
tag
válasz
Zombleur #208 üzenetére
kb. 3-4 hónapja használok Town 9-et munkába járásra, napi 6 km x 2. Majdnem végig kerékpárút, de ha a járdán kényelmesebb, akkor ott megyek, a végén néhány száz méter macskakő. Előtte ugyanezen az útvonalon próbáltam a Town 7-et. Ha sima az út, akkor nincs sok különbség, a kézifék csak egy plusz, nélküle is jól meg lehet lenni, de a macskakövön a rugózás szinte létszükséglet. A legjobb benne a könnyű összecsukhatóság, hogy akkor tolod sétálva és erőfeszítés nélkül amikor csak akarod, fel tudsz vele szállni a járművekre vagy autó csomagtartójába rakod, ha rosszra fordul az idő. A ruházkodás ugyanúgy alaposabb meggondolást igényel mint a kerékpározásnál. Ha el akarom a váltóruha használatát kerülni, akkor nem hajtom olyan hevesen és az emelkedőn tolom. Kiláncolni nem szoktam, mindenhova beviszem magammal (munkahely, bank, bolt, rendelő). Felszerelések amiket hasznosnak találok: sapka, kerékpáros szemüveg és kesztyű, esőkabát, lámpa a kormányra és a farzsebre (szürkületben), sárga mellény vagy a hátizsákra huzat.
-
Bobrooney
senior tag
Gyerekjátéknak minősül, így a kerékpár tiltó tábla sem vonatkozik rá.
Annyit kérdeztem meg egy rendőrtől, hogy hol menjek vele járdán v bicikliúton mert a gyalogosoknak gyors vagyok bringásoknak lassú. Erre annyit mondott, ahol jobb az út.
Valszeg mehetsz vele közútra is ha nem akadályozod a forgalmat. -
thomasa
senior tag
Elektromosra/simára milyen szabály vonatkozik? Úgy értem a gyalogos Kresz-en kívül, mert ugye közútra nem szabad kimenni gondolom. Nemrég láttam másoknál, nagyon megtetszett, hogy csak felkapják a lépcsőn, mennek tovább, majd leteszik a végén...
-
Zombleur
újonc
Hát nincs senki, aki ilyen Hudorát használna? :'( igazából erre vagyok kíváncsi, mert amit látok róla, az alapján ár-érték arányban jobbnak látom. Meg aztán na, ennek jobban tetszik a dizájnja
A 6,5 km-ről tudom, hogy nem kényelmes rollerrel, de azért is írtam, hogy edzésképp csinálnám csak (rámférne, legalább lenne egy kis cardio
)
-
Ragnar95
félisten
Valószínűleg bírnia kell 110-120 kilós folyamatos terhelést, hiszen általában szoktak biztonsági rést hagyni a gyárilag megadott maximum terhelés fölött (ami ugye 100kg), de azért 140 már elég soknak tűnik, ha hosszútávon akarod csinálni, gyanús, hogy a kerekek megsínylődik ezt.
Én amikor ~100kg-al terhelem, mert 15-20kilót cipelek táskában, akkor is érzem, hogy lejjebb van a roller, mintha csak egy könnyű táskával utazom.
Zombleur: 6,5km már nem feltétlen kényelmes roller táv, szerintem olyan 3-4km-re ideális a roller, de ha nem zavar, hogy 30-40 percet kell rollerezned sebességtől függően, akkor hajrá, a roller maga simán bírni fogja. -
maci25
aktív tag
Tegnapi manőver a town 9 rollerrel.
Reggel indulás a piacra a lányommal. Neki town 7 van neki. Piacon rendesen bevásároltunk a hátizsákba (min 10-15 kg). Piac után még kicsi nézelődés a városba, indulás haza. Az ám, de a lányom el van fáradva. Hátamon a táska. Az ő rollerét fel a hátamra a pánttal, A végeredmény, ketten a rolleren+ táska + roller.
Ha ezt össze adom kb ez a képlet Town 9 = 100+25+10 vagy 15+ a town 7 roller 3-4 kg. Ez min 140 kg, ebből 110 a hátsó tengelyen. Na kezdek kíváncsi lenni ezt meddig fogja tolerálni
Ja, ezt persze délután táska nélkül pepitába a nagyerdőn.Zombleur
Szerintem + 8k ért sokkal jobban megéri Town 9. Mondom ezt úgy, hogy nem próbáltam még a linken szereplőket. -
pomk
őstag
válasz
Zombleur #208 üzenetére
Szia!
A szakértők majd vagy megerősítenek vagy cáfolnak, de én inkább még 2 szelet kenyeret és 2 pohár vizet legyűrnék a torkomon és ezt venném meg az általad kinézet típusok helyett: Oxelo Town 9.
Minőségi áru, strapabíró, praktikus, van rajta kézzel működtethető fék.
-
Zombleur
újonc
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom, hogy rollert veszek, mert idegesítő, hogy sokat kell gyalogolnom Kelenföldig, ahol már rendes tömegközlekedéshez juthatok. A napi táv alapvetően 2x2 km lenne, de lehet, hogy kipróbálnám, milyen lenyomni a munkahelyemig az egész 6,5 km-t is
csak edzésképp. Már egy egész napja (!!!) olvasgatom, hogy ki milyen rollert ajánl, de szűk a pénztárcám. Lehet, csak egy Spartan Jumbo I lesz, de érdekelne, hogy mit szóltok ehhez a Hudorához:
(ugy en bloc hiányolom a Hudorás véleményeket :/ )http://shopping-all.hu/hudora-big-wheel-bold-cushion-roller-turkiz-fekete_p237736.html
Érdemes picit tovább kenyéren és vízen tengődni, van akkora difi, hogy az élmény, ahogy egy ilyen jószágon suhanok át a városon, megérje?
Közben ha lehet, még inkább elbizonytalaníthattok ezzel a másik döggel:
http://www.rollers.hu/hu/felnott-roller/12810-slamm-frenzy-205mm-roller-kek.html
Igen, a fekete-kék szín kombó nagyon bejön.
Magamról annyit, hogy 173 centi és 69 kiló vagyok, nem hiszem, szerintem gond nélkül bármelyik rolira ráférek.
-
nextman
aktív tag
En most adtam be a town 7-es rollerem Decathlonba szervizbe. Masfel ev hasznalat utan, az alloresze recseg kicsit, a kerek meg olyan surrogo hangot hallat, hogy messzirol lehet hallani. Elvileg egy heten belul ujrazsirozzak, kereket cserelnek, kivancsi leszek nagyon az eredmenyre.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Android Fan #203 üzenetére
A gumikkal rollernél nem lesz gond, mivel nincsenek, tömörek a kerekek
A súly se lesz probléma cipelésnél, hiszen jóval könnyebb egy roller, mint egy bicikli.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Android Fan #203 üzenetére
Nekem csak a zsírt dobta ki a csapágy de kb 30 kg túlterheléssel 1 év után
-
Android Fan
csendes tag
válasz
Ragnar95 #202 üzenetére
Ez megnyugtató. A bicikli kb mindenhol hibás. Túlsúlyos ami miatt egy kész rémárom felvinni a panelba, jobban terheli a kerekeket és a kerék agyakat, könnyebben kap defektet mert több levegőt kell belefújni hogy görgülékenyen menjen de így meg könnyebben állnak bele a genyó kis tüskék. Ezt úgy képzeld el hogy csak ebben az évben tönkre vágta a kerékagyban a racsnit, év 6 gumi belső cserém volt 8 foltozás és 1x külső csere. És még nem csináltam semmi extrát csak A-ból B-be mentem. A kátyúk ennek a szarnak olyan gyilkosak mint a 7.62-es lőszer egy hangyának. És a gagyi teleszkópja 2x is eltört ugratás nélkül.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Android Fan #201 üzenetére
Ha újonnan veszed, nem kell semmit se átnézni különösebben.
Nem tudom, a biciklidnek mi baja volt, de itt jóval kevesebb a mechanikus alkatrész, mint egy biciklinél, úgyhogy jóval kisebb az esély a meghibásodásra is. Nem egy ember használ a környezetemben rollert és még senki se panaszkodott, hogy bármi baj lett volna a rollerével, szóval szerintem kár ezen aggódni. -
Android Fan
csendes tag
válasz
Ragnar95 #200 üzenetére
Bocsi
előfordul hogy kancsal vagyok amikor fogalmazni kell. Figyelj van tipped hogy mit figyeljek meg a rolleren amikor megveszem? Ha van valami hiba mondjuk a hegesztésben akkor azt hogy veszem észre? Valami amit különösen megkell néznem? Bármi segít, már elsőre a megfelelőt akarom választani mert nem akarok ezzel is a szervízbe rohangálni mint a bicklivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest